Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2919

Úgy kezdtem:( A Reanalnak csak 100 g-os bázikus fukszinja van, 25g-os csak alkohol-oldékony un. "New Fukszinból", meg savanyúból leledzik. A másik helyen meg a festékekre azt írja, hogy "feltöltés alatt"... az alkohol-oldékony fukszin mikroszkópi használatáról semmit nem tudok, savanyút használnak a szövettanban az un. Van-Gieson féle festésben, de annak a másik komponense meg az előbb említett trinitrofenol (pikrinsav, ekrazit, stb) szóval nem is mezei pyro, hanem robbanóanyag, eleve 3:1 arányban vízzel keverve forgalmazzák csak. Ma meg ugye nem 1980-at írunk, amikor az ember vett 20 g fenolt a Tanértnél, oszt jól megnitrálta, annyi meg egy bambi:)))

 

ÜdV

Előzmény: Ditmar Clodo (2915)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2918

Nézd, voltaképp irigylem az optimizmusodat, de ezzel szemben azt látom, hogy ebből a ma minimumponttal felvett társaságból többségében a jövő természettudományos ismereteit oktató tanárai lesznek. (na, max kormányfők, mint a biológia-technika szakos jelenlegi - bár nem tudom, hogy őt éppen minimum- vagy maximum-ponttal vették fel:)) És ez persze nem a minimumpontról szól, minimumpontja valakinek sokmindentől lehet, lustaság, csajozás, stb. De vazze, ezek valódi minimum-kvalitások. Olyanok, akik logikai alapon nem tudják az aceton mintájára felírni a metil-etik-keton képletét, a max képességük pár lecke beseggeléséig terjed... Miért gondolod, hogy ha ezek az emberek egyszer katedrát kapnak, képesek lesznek majd az önálló gondolkodásra, vagy bármi egyébre, mint ledarálni ugyanazt, ami a tankönyvben is benne van?

Ugyanis ma a jók (azért szerencsére mutatóban ilyen is akad:))), vagy lelépnek külhonba, vagy elmennek doktori képzésre és kutatni, vagy elmennek gyógyszergyárakhoz meg környezetvédelmi cégekhez pénzt keresni...és max pár százalékuk tanítani...

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Beginner (2910)
naox Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2917

>>Annak idején olyan kísérleteket csináltunk külön, amiket a tanár sem ismert

valahol ez a baj. Ha egy kicsit kevesebb elkeserítően ostoba kémia (és más) tanár rohangálna szabadlábon, és tenné nevetségessé a tudományokat, meg utáltatná meg a diákokkal egy életre, na mindjárt más lenne a helyzet. Az a baj,. hogy pusztán azért, mert zsírhüje egy tanárt nem lehet kirúgni.

 

Előzmény: Beginner (2916)
Beginner Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2916
Hajjajjajj... Én nem kaptam anno házi használatra semmit... :( Annak idején olyan kísérleteket csináltunk külön, amiket a tanár sem ismert. Így nem csak mi tanultunk...
Előzmény: naox (2914)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2915

Te figyejj má', ilyenek hogy www.reanal.hu , www.spektrum-3d.hu (remélem lyól írtam) nem nézted a kínálatukat? Mert mintha vmelliknél láttam vóna kis kiszerelésben is fukszint..

De nézd meg őket inkább, mert könnyen lehet hogy tévedek!

Előzmény: Antisystem (2913)
naox Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2914

Mit nevezünk kultúr országnak? Sajna a jóléti társadalmak megpróbálják megvédeni a pógárt saját hüjeségétől. Ha te nem vagy hüje, akkor ez rossz. Egyetértek, a törvénynek azt kéne védenie, aki rászorul, csakhogy kishazánk lakosságának min. 80%a bizony rászorul.

Az anno a tanértben kapható anyagok 90%a valszeg ma is kapható lehetne minden  macera nélkül, más kérdés, hogy nincs forgalmazó, aki szarakodik vele néhány ember kedvéért.

 

>>el tudtad fogadni a témában, hogy vezetett vagy vezető állandó felügyelete mellett...

a jó tanár pont azért jó, mert nem vezet, és nem felügyel. Ő még abban is segített, hogy otthon egyedül kísérletezzünk. Igen, adott vegyszert is. És sokat dolgoztunk úgy, hogy ő nem is volt a közelben. És az osztály jó része ma középvezető a vegyiparban, ill. jól menő kutató.

 

>>polarizálódást a humán értelmiségi lét irányába

ezt sokan mondják, de én nem látom. Nézz meg pl. egy kezdő mérnöki és bölcsész fizetést! Az álamigazgatás televan kiégett bölcsészekkel. A Tescoban az éjszakai portások min. fele latinszakot végzett. Az, hogy a média bölcsészekkel van tele, az miért meglepő? Mikor volt tele fizikusokkal?

Előzmény: Antisystem (2908)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2913

Ja, meg fukszinból - én meg nem kapok pár grammot mikroszkopizálni...:(

Lehet, hogy azt kellene csinálni, hogy megveszem a 100 g-at 98 grammból meg csinálok kannásbort :)))

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Ditmar Clodo (2912)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2912
A vörösbor túlnyomó része kishazánkba' tablettából készül, de ne mondd el senkinek.. :-))))
Előzmény: Beginner (2911)
Beginner Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2911
Ugyan már... A VÖRÖSbor KÉKszőlőből készül... Kinek tűnik fel? :P
Előzmény: Antisystem (2909)
Beginner Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2910
Üdv!

Szerencsére még vannak jó iskolák, ahol rendesen tanítják a kémiát. Pl. ez az emelt szintű érettségi-dolog is nagyon megdobta a dolgot - szerintem.

BTW én is preferáltam a gyakori laborbanmaradást.

Igazság szerint ez nem csak a tanárokon múlik. Annyi kell, hogy a lehetőséget megadják, a többi már megy magától. Tanulni lehet idősebb diáktól is...
Előzmény: TTAMAS (2906)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2909

Ismerős tanulta az antocián indikátor tulajdonságát, de nem tudta, hogy mikor milyen színű.

Látod, ezért lehet a krimikben teába, vörösborba meg feketekávéba keverni a ciánkálit:))) - az emberek 99%-nak gőze sincs róla, hogy ezek mind indikátorok, a ciánkáli meg lugos...

 

ÜdV

Előzmény: TTAMAS (2906)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2908

Lehet, hogy ezzel népszerűtlen leszek

Lehet, hogy én népszerűtlenebb, oda se neki...:)))

 

Nagyon kevés (kultúr...) ország engedi meg magánszemélyeknek vegyszerek beszerzését.

Erre én azt gondolom, hogy akkor én kevésbé "kultúr..." országokban képzelem el az élhetőbb életet. Nekem az etalon az marad, hogy 1980-ban a Mező Imre (ma Fiumei) úton a TANÉRT-nél gyakorlatilag a bolt teljes választékát 16 évesen bármikor megkaptam, hivatalosan, blokkal. Ma meg az ott árult (nem extra, hanem alapvető, az általános-, és középiskolai oktatásban előforduló) dolgok 4/5-ét sehol se. És azt is gondolom, hogy az, hogy az ember a hobbiját kiélhesse, fontosabb dimenziója a szabadságnak, mint hogy 1 vagy 5 kretén pártból válogathatja össze az aktuális elitet...

 

Gondolj bele, Pistike vesz egy kis arzént, elfelejti, 15 év múlva megy a WCbe.

Belegondoltam:) Nagy etvasz...ennél több arzén oldódik ki az ásvényokból a természetes vizekbe Magyarországon 1/4 óra leforgása alatt. A valódi környezeti károkat soha nem Pistikék, soha nem az iskolai laborok hozták össze. Nem tőlük adta a Rajna vize a fenol kimutatására szolgáló kémcsőreakciót dúsítás nélkül, nem ők transzponáltak évente 1-2 tonna higanyt a Dunába. Sőt a Temze vizéből pár hónapja se Pistike arzénját mutatták ki, hanem a jogkövető, képviseleti demokráciában élő és ahhoz alkalmazkodni próbáló polgárok által megzabált majd kivizelt benzodiazepint. (aki nincs képben, nyugtató alapvegyület: Elenium, Seduxen, Xanax, stb - még vagy 20 féle dilibogyó alapvegyülete) Mert ugye a maga után hagyott szennyezés a leghívebb tükre minden civilizációnak:)))

 

Szóval szerintem a Te szerencsésséged abban áll, hogy az első perctől el tudtad fogadni a témában, hogy vezetett vagy vezető állandó felügyelete mellett, és ez nem tette tönkre az érdeklődésedet. Viszont az emberek nagy része (lehet, hogy errefele a nagyobbik:)) pont az önállóságot igényli, hogy maga ura legyen, magának tegye fel a kérdést, és keressen rá válaszokat. Nekünk az iskolai labor csak akkor megoldás, ha kiküldik a tanárt :) Ebben meg én voltam szerencsés, gimi alatt igen sokszor laktam laborokat tanerőtől távol :) Pedig hát a pirozás soha nem vonzott, az egyetlen ilyen jellegű anyag amit gyártottam a trinitrofenol, és még abból is Esbach-reagenst kevertem fehérje-kimutatásra:)))

 

Az általad csúsztatásnak jelzett dolgot azzal együtt se érzem csúsztatásnak, hogy természetesen maximálisan azonos a véleményem a "felhigulásról", a statisztikai célokból többszörösére megemelt keretszámokról, a nagyüzemben gyártott diplomás munkanélküliekről. Ugyanis a felhiguláson belül is láthatsz egy egyértelmű polarizálódást a humán értelmiségi lét irányába, és egy leértékelődést a természettudományok felé. (kivétel talán a saját területem a számítástechnika, de szent meggyőződésem, hogy pont azért, mert ezt még kevéssé tudta a mindenkori állam vaskalapos rendekbe kényszeríteni. Ha itt is megjelenik, hogy ki milyen szakképesítés és papírok birtokában írhat programot, szedhet szét számítóképet, ez is el fog indulni a gyorsütemű züllés irányába...)

 

ÜdV

Előzmény: naox (2905)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2907

Még vmikor régen a Petike 23-nak vót az ötlete, hogy büntetlen előéletű 18 év feletti személyek kaphatnának "eccerűsített méregjegyet", amivel mondjuk ciánt nem, de salsavat pártíz lityót évente nyugodtan lehetne venni...

 

Akit télleg izgat az ilyesmi, az úgysem feledkezik meg a kis laborja szaxerű fenntartásáról, a pillanatnyi robbantómániás kretének meg továbbra sem kaphatnának semmit ezáltal..

 

A szabad tűzijátékkészítés a világban sok helyütt bevált és elfogadott dolog. Persze ehhez egyfajta minimális össznépi kulturáltság szükségeltetik, ami mifelénk sajna nincs meg.. De a nagy amcsi pirosite-ok nem véletlenül kiváló és LEGÁLIS ismeretterjesztő forrásai az ottani amatőr és profi pirománoknak. Érdekes, különösebb balesetek vagy visszaélések mégsincsenek....

Előzmény: naox (2905)
TTAMAS Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2906

Ne feledd, az ELTE vegyésszak teljesítményét összehasonlítani úgy, hogy anno felvettek 20 embert 115/120 pontal,

 

Engem még a 20 pontos rendszerben vettek fel... :))

 

Semmi más nem kéne, mint néhány nagyon jó gimnázium.

 

Lehet. De hol vannak a jó iskolák? Ledarálják az összes kötelező anyagot és közben semmi iránt nem keltik fel az érdeklődést. A kísérleteket meg csak a könyvből tanulják.

 

Ismerős tanulta az antocián indikátor tulajdonságát, de nem tudta, hogy mikor milyen színű. Kimentünk a konyhába és kipróbáltuk. Nerm egyhamar fogja elfelejteni. Ez az átéltük, felfedeztük élmény gyakorlatilag teljesen hiányzik a mai oktatásból. :((

Előzmény: naox (2905)
naox Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2905

>>az agyatlan barom szabályozás

Lehet, hogy ezzel népszerűtlen leszek, de a magyar szabályozás (ti. vegyszert csak szakhatósági engedéllyel rendelkező cégek vásárolhatnak) annyira nem szigorú. Nagyon kevés (kultúr...) ország engedi meg magánszemélyeknek vegyszerek beszerzését. Gondolj bele, Pistike vesz egy kis arzént, elfelejti, 15 év múlva megy a WCbe. A házi kísérletezést (ami szerintem is nagyon fontos) pedig nem a szabad vegyszerbeszerzéssel, hanem nívós oktatási rendszerrel kell (lehetne) támogatni, ahol az érdeklődők kémiaszakkörön kiélhetnék a kísérletezési hajlamukat. (Én szerencsés voltam, nagyon jó kémiatanárom volt, éjjel-nappal a laborban voltunk.) Sokat dobna a dolgon az is, ha (esetleg nem iskolákhoz, hanem pl. tüzijáték-cégekhez kötve) volnának olyan tanfolyamok, ahol egyrészt a szakmai hátteret meg lehetne tanulni, másrészt lehetne felügyelet mellett pirot gyártani. Kérdés, van-e rá fizetőképes kereslet. Idővel csak megcsinálja valaki...

Egy más kérdés, hogy a magyar jog még nem szabadult meg az ősi veszélyességi besorolásoktól, és ma már senki nem tudja, hogy mi az engedélyköteles, és mi nem. És egy cég nyilván nem fog 500HUF ára fuxinért kockáztatni, (vagy utánanézni).

 

>>99%-ban humán-értelmiség által alkotott idióta szabályaival megöli a gyerekek természettudományos kisérletező kedvét...

Ez így egy kicsit csúsztatás. Ne feledd, az ELTE vegyésszak teljesítményét összehasonlítani úgy, hogy anno felvettek 20 embert 115/120 pontal, míg ma a törvényi minimum pontszámmal sem tudják feltölteni a 150 fős keretet.... Szóval nem szerencsés.

Semmi más nem kéne, mint néhány nagyon jó gimnázium. Lehet, hogy a privatizáció a megoldás?

Előzmény: Antisystem (2902)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2904

Chemist:

Köszike hogy utánanéztél, de asszem ez túl drága lesz nekem, mert kilós tételben volna csak érdemes nekivágnom (kapcsolatok összeszedése, ügyeskedés, stb.. :-)) ), szal ennyiért kicsit húzós! Valszeg előbbutóbb vmi külföldi turnéról fogom behozni ezeket a sz*rokat, jobb híján....

 

Antisystem:

"ps: tudod, amikor az ELTE kémián oktató ismerősömtől folyamatosan azt hallom, hogy egyre rosszabb a bekerülő elsőévesek tudásszintje, titokban elégedetten dörzsölöm  a kezem. Ezt ez a rend maga csinálja, amikor 99%-ban humán-értelmiség által alkotott idióta szabályaival megöli a gyerekek természettudományos kisérletező kedvét, lett légyen szó kémiáról vagy biológiáról. Szóval ez a system pontosan ezt érdemli, és semmi jobbat."

 

Tudom hogy ezt Naoxnak írtad, de hadd jegyezzem meg: A helyzet évek óta egyre xarabb. Amikor még ált. iskolás vótam, az IQbajnok kémiatanárnő majdnem felgyújtotta az osztálytermet fémnátriummal, jó hogy nem talált pofán senkit a cucc... Nekem viszont nem adta meg azt az ötöst, ami járt volna, mikor kémiatanítás évének kezdetén, osztálytárs "bevamzerolta" neki, hogy én már tudom az összes elem vegyjelét fejből...  90-valamennyiből 6-ot ha tévesztettem, és nem adta meg a buziqrva!

Ilyenektől mégis mit várhatunk? Van belőlük annyi, mint égen a csillag..

 

És a mostani 8adikos kémiatankönyvben alapvető hibák vannak..  Vmi suszter írhatta, nem kémikus.. :-((

No komment, csak bosszankodik az ember...

Előzmény: chemist (2898)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2903

Szasz,

 

Majd vmellik nap megírom, hogy pontosan hol is volt az a (valóban életveszélyes, nem az AP, hanem a hüjeség miatt) recipe, oszt lécci szeddmárki!

 

Elhiszem hogy nem könnyű végigmoderálni az egészet, de ha vmellik hüje felrobban, mint a Nyugati téri f@szfej, megint médiahiszti lesz, meg tíccsunkbemindent, oszt én se kapok majd semmit a bótokban, meg seholse... Hiányzik ez? A saját s*ggemet is féltem a kreténektől, de a tiedét is szét fogják rúgni a szaxógák, ha vmi történik, hidd el!

Ne adjunk lehetőséget a balf@szoknak, se pedig a médiagenyóknak!

tisztelettel: D.C.

Előzmény: Pyrocenter (2896)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2902

Szerintem igazándiból az lenne az érdekes, ha megnéznénk, hogy mi a helyzet EU-belföldön ma, mert Magyarországon az agyatlan barom szabályozás okán nyilvánvalóan képtelenség 1-ről a 2-re jutni. Én pl. most bázikus fukszin nevű mikroszkópi festéket hajszolok a mikroszkópom használatához, a József Krt még adna is, csak a legkisebb kiszerelésük 100 g cc 20 kHUF árért - ez legfeljebb a kereskedelmi vörösbor-hamisítóknak éri meg:) - , a ez ex-Tanért jellegű forgalmazóknál van 2 g-os 500 Ft-ért, de azok meg csak cégekkel állnak szóba.

Szóval ha van valakinek infója más EU-országokról (kiváltképp a szomszédban levőkről) akár festékekről akár bármi más alapvető vegyszerről az szerintem nyomassa :)

 

ÜdV

 

ps: tudod, amikor az ELTE kémián oktató ismerősömtől folyamatosan azt hallom, hogy egyre rosszabb a bekerülő elsőévesek tudásszintje, titokban elégedetten dörzsölöm  a kezem. Ezt ez a rend maga csinálja, amikor 99%-ban humán-értelmiség által alkotott idióta szabályaival megöli a gyerekek természettudományos kisérletező kedvét, lett légyen szó kémiáról vagy biológiáról. Szóval ez a system pontosan ezt érdemli, és semmi jobbat.

 

Előzmény: naox (2901)
naox Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2901

khmmmm.

már egy párszor említettem/tük, hogy a vegyszerforgalmazók, pl az Aldrich is, nem ad el vegyszert tev. engedély nélkül. Nem érdemes vele próbálkozni.

A KMnO4 esetén az éves limit miatt még mindig kapható, csak oldatban, mivel sok baleset volt a fel nem oldódott kristályok miatt.

Előzmény: chemist (2898)
Antisystem Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2900

A permangán vonatkozásában az éves küszöb 100 kg.

http://europa.eu.int/eur-lex/lex/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32004R0273:HU:HTML

 

Csak a mi politikusaink a mennyiségi korlátokat nem írták ki a fenti EU irányelvet adoptáló 159/2005. (VIII. 16.) Korm. rendelet szövegébe. De attól az még ott van...

 

ÜdV

 

 

Előzmény: chemist (2897)
chemist Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2899

bocsi, itt a helyes megnevezés: FLUKA - Magnesium perchlorate

 

Előzmény: chemist (2898)
chemist Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2898

Szia!

Én itt új vagyok, de megpróbálok segíteni!

 

Anhidron= magnézium-perklorát

 

A Sigma-Aldrich Kft (Bp.) -től tudod megvenni, csak ők forgalmazzák.

 

A cikkszám: 00161

A termék helyes megnevezése: Magnesium perchlorate purum, p.a. >=98%

Az ára: 100 g 28,60 EUR, 500 g 111,80 EUR; 258- Ft/EUR-al számolj, ÁNTSz engedély szükséges, vagy jó helyette a vevőnyilatkozat is!

Xn besorolású, azaz ártalmas!

Előzmény: Ditmar Clodo (2880)
chemist Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2897

Sziasztok!

 

Én itt új vagyok!

 

A te kérdésed ez volt: hogyan lehet KMnO4-hez hozzájutni:

A KMnO4-et régebben gyógszertárban kapni, egyszerre csak 20 g-ot lehetett megvenni!

Nemrég áthelyezték a pszichotróp anyagok 2. kategóriájába (drogok, kábítószer-előállítás). Ily módon semmilyen módon nem tudsz hozzájutni! Minden vegyszergyártó forgalmazó köteles egy EGYEDI vevőnyilatkozatot is kitölttetni a vevővel, hogy milyen célból vásárolta.

Nekem van itthon, egy kevéssel tudok szolgálni. Kérlek írj a k.andi.andi@freemail.hu e-mail címre!

Előzmény: Metallica 88 (2874)
Pyrocenter Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2896
Ha már felmerészkedtél az oldalra, talán nekem is megírhatnád, hogy problémád van, és azt is, hogy hol található az a recept. Nem szoktam bennhagyni AP receptet, szóval annak nem kellene ott lennie.
Csináltam szakoldalt is, ott meg lehetne ilyen témákat beszélni, nem kellett. Másrészt amiket beküldenek, azokat ők írják, nem én, és se energiám, se időm nincs ahhoz, hogy a receptküldőt végigmoderáljam. Ez is, mint minden nyilvános fórum, rejt magában veszélyeket. Azonban engem szerencsére se jogi, se morális felelősség nem terhel. Én szolgáltatást nyújtok, amire sokaknak igénye van. Ez a szolgáltatás egy nyilvános felület, ami jellegéből adódóan olyan, amilyen.
Nem értem. Mindig jön valamilyen szakmabeli, aki ránéz az oldalra és elmenekül, anélkül, hogy konkrétumot említene, vagy segítene jobbátenni. Nos, ha nem lenne nyilvánvaló: az oldal nektek készül, a ti segítségetekkel, tehát ha valami nem tetszik, lehet változtatni.
Előzmény: Ditmar Clodo (2892)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2006.03.12 0 0 2895
hali,

elektrolizisnel tudtommal nem a diffuzio, hanem az elektromos ter az, ami transzport-ot csinalja. ennek megfelelöen melegites sem a diffuzio javitasa miatt van, hanem azert, hogy a reaktansok energiaja közelebbe keruljön az atmenei komplex-ehez. Aramlastani szempontbol talan annyi elönye lehet meg a melegitesnek, hogy legtöbb folyadeknak csökken a viszkozitasa, igy a bennuk terrel mozgatott ionok sebessege is nagyobb lesz. a keveres meg azert hasznos, mert nem töltött mellektermekek eseten azoknak segiti a reakciozonabol valo tavozasat (ami egyebkent diffuzioval törtenne meg) valamint nagyban elösegiti az elektrodon esetlegsen kepzödö gazbuborekok felulettöl törtenö elszakadasat ....

többi igaz, amit irtal :-)

udv.: tm75
Előzmény: naox (2889)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2894

Na ja.. Lehet hogy van csoportos kedvezmény is?

 

Ha igen, akkor szvsz megéri balf*szkodni, egy új igazi extrém sportág lesz a hibás receptek felhasználásával véghezvitt hobbipirotechnika!

:-(((

Előzmény: JFEry (2893)
JFEry Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2893
A TB támogatja a saját hülyeségből elkövetett csonkolást is.....
Előzmény: Ditmar Clodo (2892)
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2892

"Nem beszélve arról, hogy menet közben még a kémiát is megtanulja!"

 

Akkor egy kis 7végi programajánló (horrorfilm nézés helyett), ha Netközelbe vagy:

 

www.pyrocenter.hu  és ott a "Receptek" szakasz...

 

Vmellik nap unatkoztam, és végigolvastam az ott található receptgyűjteményt... vagy inkább a "Hogyan kerüljünk kórházba gyorsan és látványosan" feladatgyűjteményt....

 

Van minden, a lényegében hibás peroxiaceton készítési móccer a legdurvább szvsz, de a többi se jobb.. Tizenéves, elemi ismeretekkel sem rendelkező kissrácok klorátot és salsavat akarnak mindenáron, és ígytovább....  :(((((

 

(Piedone, ha ezt olvasod, lécci csinálj vmit, mert téged is meg fognak b*szni, ha vmellik hüjegyerek lerobbantja a félkezét!!! Ezt azért télleg nem kéne!!)

 

Ha ezeket megvalósítja vmellik kisokos, hát neki már nem lesz szüksége, sem lehetősége menet közben kémiát tanulni.

Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2891

OK Uraim, köszöntem a szaxerű magyarázatokat, igyexem felhasználni az itt olvasott dógokat,  diszperzites vödör és a "mozdonyszén" előkészítve, kálisót jövőhéten veszek vagy 5 kilót! Ha ilyen szép napos idő lesz legalább 3 napig, neki is kezdek ismét a dolognak, mostmár kinn a szabadban!

Az eredményekről majd beszámolok, ha nem jelentkeznék akkor tepsibe vagyok!!

(ez utóbbi csak vicc vót ám! :-))  )

További jó hétvégét a Zuraknak!

D.C.

Aqua-regia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 2890
Csak Clodo :)) Ha csak úgy találomra lönnyingeti hozzá a sósavat, akkor bizony a klorát számottevő bomlást is szenvedhet meleg oldatban. Ezt kémcsőben, vizes oldattal ki lehet próbálni. Amúgy mindegy, a sok anyagi és időbeni ráfordítás és kudarc mellett ha elég elszánt az illető, előbb-utóbb eredményt hoz  a sufnizás is.  Nem beszélve arról, hogy menet közben még a kémiát is megtanulja!
Előzmény: naox (2889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!