Keresés

Részletes keresés

jazzykee Creative Commons License 2012.05.02 0 0 264

Sziasztok!

 

Nekem olyan problémám lenne, hogy tavaly december óta fizetem magamnak a TB-t, aztán találtam munkát, de sajnos munkáltatói problémák miatt csak 5 napig dolgozhattam ott, így február 25-től megint magamnak kell fizetnem. Április 2-vel azonban igényeltem, hogy az önkormányzat fizesse és ezt meg is kaptam, így jelenleg rendezve van a tb.

 

A problémám és kérdésem az volna, hogy a február 25 - április 2 időszakom nincsen befizetve. Mikor illetve milyen módon kellene ezt befizetnem? Van még nálam olyan csekk amit küldött az APEH, de már olyat is mondtak, hogy ne fizessem most be, mert már nem foglalkoznak vele, hanem majd csak a következő adóbevallásnál. Örülnék, ha lenne valami ötletetek, nagyon sokba kerül bemennem az APEH-hez, viszont kénytelen leszek ha nem tudja senki.

 

Köszönöm!

margithid Creative Commons License 2012.04.28 0 0 263

Én is fizetem ezt az összeget, csak tudod mi a baj? Egy nagy nullát kap ezért az ember, maszek fogászhoz járok, bőrgyógyászhoz is. Bármi bajom lenne, hónapokat kell várni a mütétre.

Meg votlam fázva, talán influlenzás is voltam, a háziorvosom rám se nézett szinte. Vicc az egész.

Ha jobban állok akkor biztos, hogy kötök majd egy betegbiztosítást valamelyi kbiztosítónál, mert ez igy vicc. Ezt meg hagyom a francba, az is zavar, hogy ezt a 6400 Ft-ot befizetem, de pl anyum aki havi 50e-t fizet tb-re, hát mit ne mondjak a helyében ideges lennék.

Persze tudom sok az ingyenélő, kevesen fizetnek, de van egy érzésem a tisztelt tb-nél is elég szépen elrakják a pénzeket. A kórházakról meg már ne is ebszéljünk. Na jól van nem ez a topik témája, csak kicsit dühít, ha olyanra vesznek el tőlem pénzt ami után szinte semmit nem kapok.

Előzmény: zsanna (256)
1895 Creative Commons License 2012.04.24 0 0 262

Szia! Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy mindenképpen kössön betegbiztosítást.

 

A legtöbben azt mondják hogy egészségesek, és semmi bajuk. Igen, aztán jön egy baleset, és az ellátás annyiba kerül hogy viszi a ház egy részét. Bácsikám elesett, többszörös koponyatörés, intenzív ellátás, képzelheted, nem százezrekről van szó. Szóval mindenki kössön betegbiztosítást akinek nincs, még akkor is ha visszamenőleg be kell fizetnie egy nagyobb összeget, mert hatványozottan többe kerül ha történik valami.

Előzmény: hiden (261)
hiden Creative Commons License 2012.04.12 0 0 261

Jó oké,köszönöm a segítséget,aranyos vagy!:)

Előzmény: kisspetya (260)
kisspetya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 260

Ne parázz már ezen a műtéten. Mindenkit ellátnak. Eddig is elláttak téged. Ez KÖTELESSÉGE az egészségügynek. Csak ijesztésnek mondtam, hogy a műtétet kifizettetik veled. A NAV csak a járulékot hajtja be. Ha önként bejelentkezel, biztos, hogy sokkal elnézőbbek lesznek az apehban. A részletfizetésnek nem tudom milyen feltételei vannak. Állítólag az önkormányzat is átvállalhatja az elmaradásod, ha nagyon szegények vagytok - de ez ritka szerintem.

Előzmény: hiden (259)
hiden Creative Commons License 2012.04.12 0 0 259

Értem,köszönöm a hasznos tanácsokat!:)
Még annyit szeretnék kérdezni,hogy én is arra gondoltam,hogy így csinálom,hogy bejelentkezek,és innentől fizetem és akkor visszamenőleg kérek részletfizetési lehetőséget(egyébként azt "bárki" kaphat,vagy van valamilyen kritérium,aminek megkell felelni?)
és akkor,amit innentől elkezdek fizetni,abban az időintervallumban,ugye már bele fog esni a műtétem is és így -mivel be vagyok már jelentkezve- nem fog pirosan jelezni a TAJ kártyám,amikor a műtétet csinálnák/kezdenék és szerinted nem fogják azt mondani,hogy mivel ugyan mostantól már fizetem a TB-t,-ergó jelenleg van érvényes biztosításom,de mivel az egész TB tartozásom nincs kifizetve cakkumpakk így nem csinálják meg a műtétet.Bocsánat,ha hülyén fogalmaztam meg.:) és tényleg köszönöm,hogy segítettél!

Előzmény: kisspetya (258)
kisspetya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 258

1. Ha jogkövető állampolgár vagy: önként bejelentkezel. Innentől havonta fizetsz, az elmaradásra meg kérsz részletfizetést.

2. Nem csinálsz semmit. Ellébecolsz az egyetemig. Akkor úgyis bejelentenek. Aztán gyomorideggel várod, hogy mikor küldik a levelet, hogy az elmúlt 2 évre visszamenőleg lett vagy 120 ezer Ft + késedelmi kamat elmaradásod.

3. Bejelentkezel a munkaügyre, megkérdezed ilyenkor mi van.

4. Elmégy az önkormányzathoz, hogy fizessék helyetted. Ha fizetik, akkor megint gyomorideggel csöndbe vagy, hátha a NAV-nak nem szúr szemet, hogy eddig nem fizettél. :)

5. Egyéb adóelkerülő módszert választasz. Lásd venoruti.

Előzmény: hiden (257)
hiden Creative Commons License 2012.04.12 0 0 257

Tudom,már unalmas a kérdezősködésem,meg a sopánkodásom is,és azt is tudom,hogy tul.képpen adócsaló vagyok,de ha valaki adna nekem abban tanácsot,hogy szerinte most mit csináljak,intézzek-e valamit a TB ügyemben(mert persze tudom,hogy nem úszhatom meg,hogy egyszer ki kelljen fizetnem),menjek-e be APEH-hoz stb. még a műtétem előtt? Annak nagyon megköszönném a tanácsát!
Amit javasoltak,hogy jelentessem be magamat egy ismerős céghez,azt nem tudom megoldani.
Egyébként zsanna,nem tudom,hogy nekem szántad-e a hozzászólásodat,de nem ismerjük egymást annyira,hogy ilyen dolgokat állíts rólam,amik közül egyébként egyik sem igaz rám.Persze nem mintha magyarázattal tartoznék neked.
Szóval előre is köszönöm,és megértem,ha nem vagyok szimpatikus,mert fordítva,ha én is rendes adófizető állampolgár lennék,nekem sem lennék az.

zsanna Creative Commons License 2012.04.11 0 0 256

Azért havi 6300 Ft nem olyan eget-rengető nagy összeg, amit az ingyenes egészségügyi ellátásért be kéne fizetni.

Én igen-igen morcos vagyok, ha valaki arra hivatkozik, hogy ezt nem bírja befizetni. Egyen kevesebbet, vagy olcsóbbat. Ne dohányozzon. Ne igyon meg még egy pohár sört/bort sem, de még üdítőt sem.... Vásároljon a kínai piacon, de legalább ennyivel járuljon már hozzá az egészségügyi kiadásaihoz, és ne a mi kontónkra gyógyíttassa magát....

hiden Creative Commons License 2012.04.11 0 0 255

Én amikor odaadom a kórházban vagy sztk-ban,akkor nem mondanak semmit,csak,hogy jó mehetek.(mármint a vizsgálatra)
Vagy kellene jeleznie?Vagyis gondolom kellene,de nem tudom nálam miért nem jelez még.

kisspetya Creative Commons License 2012.04.11 0 0 254

Neked egyáltalán nem jelez pirosat a tb-kártyád?

Előzmény: hiden (253)
hiden Creative Commons License 2012.04.11 0 0 253

Nem,persze ez miatt,a helyzet miatt nem vagyok nyugodt,meg is próbálom valahogyan elintézni.Főleg most,hogy a műtétem is itt van.Én úgy értettem,hogy venoruti úgy írta,hogy nyugodjak le,mintha pattognék vagy ilyesmi,pedig nem érzem úgy.

Előzmény: kisspetya (252)
kisspetya Creative Commons License 2012.04.11 0 0 252

A helyedben nem lennék nyugodt. Isten malmai lassan őrölnek, de előbb-utóbb úgyis fennakadsz. Az adóhatóság szeret ám évekre (!) visszamenőleg is kutakodni.

Előzmény: hiden (251)
hiden Creative Commons License 2012.04.11 0 0 251

Jelen pillanatban abszolút nyugodt vagyok,köszi!:)

Előzmény: venoruti (250)
venoruti Creative Commons License 2012.04.11 0 0 250

2 hétre megúszható kb. 15ezer forintból is. De most már nyugodjál le.

Előzmény: hiden (249)
hiden Creative Commons License 2012.04.11 0 0 249

Értem,és nem tudod,hogy kb. mennyi is lenne ez? Valóban nem kellet volna sajnálni azt a párezret havonta,volt benne felelőtlenség is,de nem szeretném bizonygatni,hogy mennyi és milyen kiadásaink is vannak havonta,amiért esetleg nehézkes lett volna kifizetni ezt a pénzt.Azért köszönöm,hogy írtál-segítettél.

Előzmény: venoruti (248)
venoruti Creative Commons License 2012.04.11 0 0 248

Bejelent mondjuk egy cég 2 hétre alkalmazottnak vagy megbízási szerződést kötsz velük. Persze a költségeket neked kell kifizetni, szívességből senki nem teszi meg.

Nem tudom miért kellett sajnálni azt a párezer forintot havonta. Ha nagyon szegények vagytok, akkor meg fizeti az önkormányzat. De szerintem, itt nem erről van szó.

Előzmény: hiden (247)
hiden Creative Commons License 2012.04.11 0 0 247

Ezt hogy érted,hogy ismerős céget? Ilyet lehet csinálni? Az a baj,hogy a műtétemet,nem tudom mennyire lehet elhalasztani és azért azt kifizetni,akár évek múltán is....tudom,hogy ez a kötelességem,mert semmi sincs ingyen,de fogalmam sincs,az mennyibe fog akkor kerülni nekem...

Előzmény: venoruti (246)
venoruti Creative Commons License 2012.04.11 0 0 246

Meg fogsz lepődni. Az az érzésem, hogy ott te fogsz tanítani, nem téged fognak oktatni.

Te egy rendkívüli képességű ember vagy.

Még véletlenül se jelentsed most már be magad az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére, mert azt nagyon nehézkes visszacsinálni. Inkább keress valami ismerős céget, hogy jelentsenek be pár hétre. Ősztől meg már úgysem kell fizetned.

 

 

Előzmény: hiden (241)
kisspetya Creative Commons License 2012.04.11 0 0 245

Mivel azt írtad, hogy augusztus óta nem dolgozol, így a 45 napon már rég túl vagy. Mi az, hogy 1 hónapra kifizeted? A fizetés a NAV-on keresztül megy, szóval arra készülj fel, ha bejelentkezel, onnantól a NAV rádmászik és nem ereszt. És nem csak a műtéted hónapját fogja számon kérni rajtad. És igen, mivel elmaradásod is van, létezik késedelmi kamat is. Ha most nem fizetsz, akkor behajtják. Évek múlva is. A fizetésedből - ha lesz. A legokosabb az lett volna, ha az önkormányzatnál jelentkeztél volna, hogy szociálisan rászorulsz, hogy helyetted fizessék. Szerintem még ezt próbáld meg.

Előzmény: hiden (243)
hiden Creative Commons License 2012.04.10 0 0 244

És az lehetséges vajon,ami olvastam,hogy az előző munakviszony meszűnése után még 45 napig érvényes a biztosítás?

hiden Creative Commons License 2012.04.10 0 0 243

Igen,ezt én is tudom,meg gondoltam már rá.Arra gondoltam,hogy a műtétem időpontjára arra a hónapra kifizetem a TB-t -már,ha ilyet lehet csinálni,egyáltalán-mert nem tudok semmit,hogy lehet-e olyan sorrendenben rendezni a csekkeket,ahogy én akarom.Így mondjuk gondolom,belekerülök a rendszerbe és onnantól jön a késedelmi kamat is...? vagy már eddig is volt? Fogalmam sincs,de egy könyvelő ismerősömet megkérdezem erről,hátha tud mondani valamit.Ettől függetlenül tudom,hogy nem fogom megúszni.

Előzmény: kisspetya (242)
kisspetya Creative Commons License 2012.04.10 0 0 242

Még azokat valahogy megértem akik nem fizetnek, de orvoshoz se járnak. Na de azért te... Nem akarlak elkeseríteni, de még egy rutinműtét is több tízezer v. százezer forint. Ha nincs rendezve a tb-t és ezt utólag kifizettetik veled, szerintem visszasírod hogy nem fizetted a havi tb-t. :)

Előzmény: hiden (237)
hiden Creative Commons License 2012.04.10 0 0 241

Államilag finanszírozottra fogok menni.

Előzmény: buckeye (240)
buckeye Creative Commons License 2012.04.10 0 0 240

Ellentmondás van a szövegedben. Nem tudnád fizetni a havi tébét, de nappali felsőoktatásban fogsz tanulni.

Most van pénz vagy nincs pénz?

Egyébként a rászorulóknak fizetheti az önkormányzat is.

Előzmény: hiden (237)
hiden Creative Commons License 2012.04.10 0 0 239

Nézd,én nem azért írtam ide be,hogy veszekedjek bárkivel is.Ettől függetlenül el kell,hogy ismerjem,az első mondatodban teljesen igazad van,viszont a másodikban bunkó voltál!

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.10 0 0 238

Szar érzés (nekem), hogy a ti kezetekben van az állami nyugdíjam. Nem akadt senki, aki letaszított volna a tajgetoszról?

Előzmény: hiden (237)
hiden Creative Commons License 2012.04.10 0 0 237

Sziasztok!

Új vagyok még itt "ebben"a témában.Be kell valljam,elég nagy ludas vagyok TB ügyben.Akkor leírom:szóval én idén nyáron leszek 21 éves.2010 júniusában érettségiztem le,utána kb. novemberre találtam állást,de az ebben az esetben nem számít,mert nem voltam bejelentve,sajnos... (Ott kb. 2 hónapig dolgoztam) utána egészen 2011 március végéig nem volt állásom,amikor is lett,ami már bejelntett munka volt.A munkahelyem megszűnt május közepén.(2011-ben) Utána jött még egy munkahely 2011 augusztusban (ahol hát rekordot döntöttem,mert kemény 3napig dolgoztam ott.:))Most inkább nem írom le,hogy mi volt az ok. Tudom,elég kicsapongó vagyok... Szóval azóta,kb. 2011 augusztus óta nincsen semmilyen állásom. Orvoshoz viszont járok,mondhatni rendszeresen,de semmi nem szokott feltűnni az sztk-ban a TAJ kártyámról,az ott dolgozóknak.Nem vagyok rá büszke,tudom,elég gusztustalan dolog ez,de van egy elég komoly betegségem,úgyhogy ezért muszáj járnom.Egyszer megkérdeztem a háziorvosomat,hogy ilyenkor mi van,amikor valaki nem fizet TB-t ,és azzal nyugtatott,hogy nem kell félnem,mert ez csak akkor derülne ki,ha egyszer "ne adj Isten" kórházba kerülnék valamilyen baleset miatt,és egy hosszabb rehabilitácó alá kellene vetnem magamat.Én ezzel egy kicsit nyugodtabb lettem,mivel most egyáltalán nem vagyok olyan helyzetben,hogy ki tudjam fizetni,állásom nincsen,a szüleim fizetéséből,-pontosabban apukáméból-pedig képtelenség lenne ezt megoldani.Nem tudom,ilyenkor mi a teendő...? Hallottam a regisztrált munkanélküliségről is,de most meg már ezért nem merek elmenni,mert még nem tudnám kifizetni,ha kiküldenék a csekkeket.Egyébként,nem tudom ez számít-e valamit,de ,ha minden igaz idén fogok beitratkozni felsőoktotásban,továbbtanulásra.Azért írtam,mert ma derült ki,hogy egy rövidebb műtétre be kell feküdnöm a kórházba,kb. úgy egy naposra,úgyhogy kicsit megijedtem,hogy mit csináljak,ráadásul ez elég sürgős,és nem nagyon lehet elhalasztani.

Előre is köszönöm,ha valaki válaszol,és tudom,hogy gáz ez az egész ügyem,de sajnos hülye voltam,hogy nem foglalkoztam vele,bár fizetni nem tudtam volna semmi képpen sem a havi TB összeget,ebben biztos vagyok.

Még egyszer köszi,előre is!

Üdv:hiden

kisspetya Creative Commons License 2012.04.06 0 0 236

Szóval: ha előtte legalább 45 napig volt biztosításod (dolgoztál stb.), akkor 45 napig nem kell fizetned. A nyomtatványon rajtva van, hogy pontosan hanyadikától akarsz bejelentkezni tb fizetésre. Valószínűleg neked oda május közepét kell írni. Április 1. + 45 nap. De már most leadhatod a papírt. Fizetni visszamenőleg minden hónap 12.-ig kell, most havi 6390 Ft-ot. Tehát a te esetedben először június 12-ig kell majd a kb. félhavi májusi tb-t befizetni. (De jobb szerintem, ha személyesen intézed és nem postai úton.)

Előzmény: bea31 (235)
bea31 Creative Commons License 2012.04.06 0 0 235

Köszönöm a választ!

Szóval akkor már most április elsejétől jelentsem be magam? Akkor nem fizetek ki úgymond feleslegesen egy hónapot? 

Ezt postai úton is lehet rendezni nem? Mámrint hogy letöltöm a nyomtatványt és beküldöm.

Bocs, ha már írtak erről előzőleg, bevallom keveset olvastam el.

Előzmény: kisspetya (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!