Keresés

Részletes keresés

alpapa Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28481

Bocsánat csak most olvastam tovább és sajnos nem vagyok a barátod,de amennyiben elfogadnál ( egyenlőre próbaidős barátnak)szívesen jelentkezem talán sikerül megfelelnem,mindenesetre törekedni fogok rá.Persze először ( őszinte leszek ) önös érdekből,de mivel sok ember jóbarátjának tekint remélhetőleg neked is lehetek a barátod,természetesen önzetlenül és öszintén.Üdv.Feri

Előzmény: Attila314 (28401)
alpapa Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28480

Ha sikeresen legyártod,akkor én is szívesen vennék tőled eggyet,amennyiben megfizethető áron tudnád adni.Természetesen a téged megillető tisztességes haszonnal.

Előzmény: Attila314 (28401)
juhosttt Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28479

Hát ez most olyan dolog, ha sok pénzem van, akkor én mondom meg, mit hogyan tegyenek, hogyan gondozzák. Persze ez csak egy álom, nem fedi a valóságot, csak példázni akartam, hogy a sok citrex árán már egy segédmunkást lehet tartani.
Természetesen amit tudok magam termelek mind növény mind állat téren. Húst nem szoktunk venni, a zöldségeknél meg általában amiből kevés van azt beosszuk hogy elég legyen.

Előzmény: Nagy-Imre (28477)
juhosttt Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28478

Hát igen, a népet így lehet hülyíteni, de most magamat érzem nagyon hülyének.
Most hogy így belinkelted beugrott nekem is, hogy jéé tényleg ez a só... (régen jártam általánosba :))

Előzmény: Rzola (28476)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28477

Hát sajnos ez ilyen.A legtöbb veszteség a nyúltartásban a pocséklás.Nem sok haszon van rajta mert ami a nyulak árából visszajön költöma takarmányra meg erre a vitaminra ,de nem is a haszonért csinálom.Ha egészsége hús kerül az asztalra amit te termeltél és nem kell hentesüzletbe járnod akkor már nyertél!Akkor felesleges nyulat tartani ha nem te gondozod őket :).

Előzmény: juhosttt (28474)
Rzola Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28476
Előzmény: juhosttt (28473)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28475

A citrexet én is próbáltam de tényleg nem vált be(egyáltalán).Idén vettem Citr-mixet és azt vettem észre ,hogy az anyanyulaknak kétszer annyi tejük lett mint volt és a meleget is sokkal jobban birják mint azelőtt.Én a csirkének nem adom mert anyit nem érnek mint az egész vitamin(csak egyszerű vegyes kettőshasznosítású paraszt tyúkok vannak) meg nem is igénylik olyan ellenállóak.

Előzmény: juhosttt (28473)
juhosttt Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28474

Még egy negatív hsz és végeztem. Ahhoz hogy folyamatosan add, ahhoz nagyon sok felesleges pénz kell...
A magam példáját számolom. A melegben a vizet gyakran kell cserélni. Így vagy beruházok hogy hűtöm a vizet, vagy a drága anyagot kiöntöm. Így naponta többszörösen fogyik az anyag.

Ha már ősz van és nem cserélem csak naponta 1x mert jó hűvös van, akkor is az napi 10 ml (számolva, hogy kb 6-8 l az itatók összessége, mert 2 nagy kúpos itató van)
A 100 ml napi 10 ml-es fogyasztással elég 10 napig. Egy hónap alatt 9000 ft csak citrex-re (az új nevét nehéz leírni bocsi)
Egy szezon alatt megihatnak több 100 000 ft-ot is. Ennyi pénzből már külön fogadok fel egy embert a takarításra, vagy megúszom olcsóbban és takarítok magamnak.

Előzmény: Nagy-Imre (28472)
juhosttt Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28473

A nevéből már gondoltam, hogy valami citrex-el kapcsolatos... Aztán rákerestem, és elsőként feltűnt:
A citrex utódja... A citrexet is csodaszerként árulják csodaáron. Persze lehet segít a megelőzésben. Mi 1 dobozzal használtunk, mert iszonyú drága... De vegyük mi is volt benne:
Tejsavó  - ala probiotikum
aszkorbinsav - ala c vitamin
nártium-klorid - nem kerestem rá, de sztem fertőtlenítő
citromsav, glicerin, propilénglikol, ammónium propionát - Ezeket személy szerint nem tudom miben hasznosak.

Az új készítménynél csak az van, hogy biológiai úton lebomló anyagok... Az mit takar pontosan? Drágábban eladjuk az előző terméket? 100g = 3000 ft. Kérdés, hogy mennyi vízhez való a 100g

Elnézést hogy ennyire pesszimista vagyok, de a citrex akármilyen csodakütyü nem vált világot...
Hogy miért mondom ezt?
Első évben minden nap takarítottam a csirkéket. Überjó állomány volt. Saját magam kevertem a takarmányukat. Csak rövid ideig kaptak gyenge tápot.
Az ól gyakran volt fertőtlenítve
Gondosan válogattam nekik a jó minőségű gyomnövényeket.
Ez iszonyú sok munkát igényelt, de nem kellett gyógyszer, vitamint csak pár havonta kaptak, alma ecetet akkor még nem is kaptak.

A következő években már nem volt ilyen sok időm... Kevesebb és hanyagabb takarítás, olyan arányban kapják a takarmányt ahogy időm van rá... Ekkor vettük a citrexet is. Meg sok vitamin. Meg ezüst kolloid. Meg almaecet, meg aztán jött a kokci, így a kakaspor...
Fizikailag könnyebb volt egy löttyintés, mint a sok precíz takarítás, de így is sok volt az elhullás.
Szóval nem az a lényeg, hogy milyen dolgokkal vajákoskodunk mennyi pénzért, hanem hogy hogyan tartjuk rendben az állatot és milyen takarmányozást folytatunk.  Nem kellenek hozzá csodaszerek hogy jó állomány legyen, csak sok sok idő és energia...

Előzmény: Nagy-Imre (28470)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28472

Ajánlás:
      

  • A Citr-Mix új, hatékony és gazdaságos megoldást kínál a kórokozók visszaszorítására
  • Az állatok közös szállítása esetén csökkenthető és megelőzhető az állatok keresztfertőződése.
  • Folyamatos használatával az állomány egészségügyi státusza jelentősen javítható, elkerülhetők többek között a Salmonella, az E. Colli és Clostridium fertőzések. 
  • Magasabb dózisban már a meglévő bakteriális eredetű betegségek ellen is védelmet nyújt.
  • Antibiotikum rezisztens baktériumok által előidézett nem típusos hasmenések esetén is a Citr-Mix hatékonyan használható. Adagolás:
    • Megelőzés: 5-10 ml/10 liter ivóvíz folyamatosan.
    • Terápiás dózis: 30 ml/10 liter ivóvíz  3-5 napig folyamatosan itatva, majd további 5-8 napig 10-20 ml/10 liter ivóvíz. Ebben az esetben már nincs szükség bárminemű utókezelésre. Előfordulhat,hogy az első napon a Citr-Mixel kezelt ivóvizet az állat nem fogyasztja olyan intenzíven, de amint hozzászokik, a normál vízfelvétel helyre áll.

     

juhosttt Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28471

Mivel takarmányozol?

Előzmény: Franky82 (28467)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28470

Citr-Mix:Mi a Citr-Mix?

  • A Citr-Mix  szerves, biológiai úton lebomló vegyületek keveréke, amely rezisztencia kialakulása nélkül pusztítja el a patogén baktériumokat és a hasznos mikroflórát nem károsítja.
  • A termék több, a természetben is előforduló alapanyag keveréke, amelyet egy speciális eljárás során kevernek össze. Így létrejön egy óriásmolekula, amely a felhasználás során nem bomlik le, az állati szervezetben nem szívódik fel, ezért minden olyan káros gombát és baktériumot elpusztít, amellyel közvetlen kapcsolatba kerülhet.
  • Elsősorban az ívóvíz fertőtlenítésére, a bélrendszerben előforduló káros baktériumok, gombák elleni védelemre, valamint felső légúti rendszer vagy felületi bőrfertőzések esetén is sikeresen alkalmazható.
    Használata könnyű és egyszerű:
    •  Ivóvízbe könnyen és egyszerűen adagolható, ezáltal az emésztő traktuson keresztül szívódik fel
    • A Citr-Mix  minden takarmány összetevővel kompatibilis és nem idéz elő nemkívánatos antagonista hatásokat. Ezzel szemben, számos takarmányösszetevő hatékony muködését segíti elő, mint például: antibiotikumok, probiotikumok, savanyítók, növényi takarmány kiegészítők, enzimek. 
    • A Citr-Mix  nem felszívódó, ott hat, ahol megfelelő mennyiségben érintkezik a kórokozókkal.
    • A környezetet nem károsítja, nem korrozív.
    • Rezisztencia kialakulása nélkül szinte bármikor bármivel keverhető (egyedül az élő itatható vakcinával nem használható)
    • Segíti a hasznos bélbaktériumok elszaporodását, a kedvező mikroflóra kialakulását.
    • Egészségügyi várakozási ideje nincs.
    • Szadadforgalmú készítmény, így állatorvosi rendelvény nélkül felhasználható.
Előzmény: Nagy-Imre (28469)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28469

Én bélkokcidózisra gyanakszom,de akkor tudom pontosan megmondani  ha megirod hogy

a nyulaid mennyi idősek és mit kapnak enni?Fosnak a nyulak?Persze ez lehet a helytelen takarmányozás miatt vagy gyors takarmány váltás miatt is. Bélkokcidózis: Leginkább a 4-8 hetes korú növendéknyulak parazitás megbetegedése.Az coccidia tulajdonképpen minden növendék nyúl bélrendszerében megtalálhatóak kis számban ,de ha a nyúl immunrendszere legyengül több tényező hatására(pl.: vállasztás,takarmányváltás,szoktatás nélkül zöld etetése,külömböző stresszhatások stb.) akkor ezek felszaporodnak bennük.Tünetek: az állat étvágya lecsökken,bágyadt,guppaszt,lesoványodott,szőre borzolt fénytelen,csikorgatja a fogát.Teendő:Ólak,helységek fertőtlenítése(hippós vízzel),rendszeres takarítás,az állatok kezelése.Az állatok gyógyszeres kezelésekor szulfanamid készítményeket használunk.Vannak bevált vitaminok, gyógyszerek amik ezeket megelőzik/gyógyítják.Sokan a Trisulmixre esküsznek,de ottvan még a colisutrix,ultraseptyl stb.Én személy szerint nem vagyok a gyógyszerezés híve ,de az utóbbi időben nem is volt rá szükség.Én minden nyúltenyésztőnek és bármilyen állatfajt tartóknak a Citr-Mix-et(minőségi vitaminkészítmény) ajánlom.Ezt a vitamint elég kevesen ismerik még hazánkban mert nemrég került forgalomba.

Előzmény: Franky82 (28467)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28468

Ők egyszerűen ilyenek ,mindig szépen megállnak az asztaln :),de a kajára bepörögnek.:D

Előzmény: Deryan (28466)
Franky82 Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28467

sziasztok nem tudja valaki vélet lenül hogy mi lehet akkor a bajuk a nyusziknak ha felfújodnak és elpusztulnak már semmi ötletem nincs és nem tudom hogy segitsek rajtuk elöre is köszönöm

Deryan Creative Commons License 2013.08.03 0 0 28466

Gyönyörű nyuszikák! Pompás fotók!

Mit csináltál velük, hogy mind ilyen szépen modelt áll?

Előzmény: Attila314 (28463)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28465

A nyulak Hajdúböszörményben találhatók.

Előzmény: Nagy-Imre (28464)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28464

A képen látható 8 hetes német óriás keverék növendéknyulak eladóak nagy színvállasztékban.7 nőstény és 2 bak. email: g.nagy.imre1973@gmail.com

Előzmény: Attila314 (28463)
Attila314 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28463

A képeid:

 

  

 

  

 

 

Aki nagyban szeretné látni2X katt a képre és ott lesz.....

 

 

Előzmény: Nagy-Imre (28457)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28462

heló!Megmondom őszintén ezekhez a  programokhoz nem nagyon értek

Előzmény: Attila314 (28460)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28461

Oké köszi szépen!

Előzmény: Attila314 (28459)
Attila314 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28460

Ha nagyon kell akkor én paint-tel szoktam. De minek kicsinyíteni??? Ha direclinkelni is lehet...

Előzmény: Nagy-Imre (28457)
Attila314 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28459

Küld át mailben és felrakom neked nagyban.

 

Előzmény: Nagy-Imre (28457)
N.Jani Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28458

Xnview program...nagyon jó.

Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28457

Helló Attila!Lenne feléd vagy bárki felé egy kérésem aki ezt meg tudná csinálni: Van pár képem és fel szeretném ide tenni őket ,de nagy méretüek így nem engedi a rendszer feltenni őket.Megköszönném ha te vagy valaki más fel tudná tenni mert nem értek a lekicsinyítésükhöz.

Előzmény: Attila314 (28455)
Deryan Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28456

Igen, mind a kettő megvan és nagyon szeretjük őket.

 

Nataska, a picit nagyobb és nyugisabb 2x fialt. Az első fialása 6 gyönyörű nyuszika volt.

10 nappal ezelőtt fialt másodjára (nem terveztük). Most 8 gyönyörű nyuszikája van.

Sajnos az ő elhelyezése olyan, hogy a nap minden szakában nem igazán lehet fényképezni.

 

A kormos szájú, Mása 7 szép nyuszikát fialt elsőre.

Mása nagyon félénk és szeleburdi volt mindaddig amíg a  fém etetőbe bele nem fejelt. Azt hittük eltört az álkapcsa. Nem tudott napokig rendesen enni és a fejét is félodalasan tartotta. A kicsinyei is éppencsak hogy szemezgetni kezdtek. Ezeknél is volt egy kis gond. A szeleburdi mama valószínű még pici korában ráugorhatott, mert már a fészekből a lábát húzva jött ki. Végül még kicsi korában levágtuk a séprüült nyuszit s láthattuk, hogy porclevállása volt a combnyakban. 

Mását sokáig kellett pátyolgatni a fejes után. Nagyon kezes és végtelenül hálás nyuszika lett. Minden mozdulatával igyekszik kifejezni, hogy mennyire elfogad bennünket "főnyuszinak" 

 

Mása és a 4 hetes picik jún. 14-én.

 

 

Mása kicsinyei júl. 19-én. 

 

 

Azóta már a hűtőben vannak. A hőségben nem fejlődtek, csak tipródtak. Most a kifutók fölé kis ventillátorokat szerelünk.

 

Mása egy ifjú kaliforniai papával van pároztatva. Aug. végére várjuk a nyuszikákat.

Neki királyi helye van, mert a ketrece felett egy északra nyíló ablak van s gyakorlatilag az ablak előtt fekhet olykor, amikor ott kellemesebbnak tartja.

 

 

Előzmény: Nagy-Imre (28452)
Attila314 Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28455

Sziasztok.

 

Örülök, hogy idetaláltál és segítesz ebben a próbálkozásban nekem és a többi érdeklődőnek is.

Lassan eléri a komolyabb szakmai szintet is a beszélgetés ezért javaslom tegyük át ide:

Pellet készítés házilag

 (ez egy kicsit kihalt topic de hátha feléled.)

Ide mindenki belinkelheti a képeket, leírásokat, tanácsokat, cégneveket, eladó gépeket.....

 

Amúgy ez a téma is hozzátartozik a nyulazáshoz ugyanúgy mint az itató, etető, ketrecek, ezek vásárlása, gyártása házilag.

 

Előzmény: Gergő_ke (28443)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28454

Ment az email.

Előzmény: Nagy-Imre (28451)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28453

köszönöm

Előzmény: hodanyo (28445)
Nagy-Imre Creative Commons License 2013.08.02 0 0 28452

Szépek!A kaliforniaiak megvannak még?

Előzmény: Deryan (28449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!