Keresés

Részletes keresés

Pizo_S70 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 1268

Sziasztok!

 

Tudna valaki tartós használat után véleményt mondani a Panasonic NR-B32FW2 vagy NR-B32FX2 hűtőről?

Köszönettel vennék mindent (akár e-mailben is), ami segíthet a vásárlás előtti döntésben.

 

LandCruiser Creative Commons License 2012.09.08 0 0 1267

A No Frost-os hűtők nagyon hangosak, még a jobb minőségű többszázezres hűtők is. Egy cimboráméknak Liebherr No Frost-os van, és nem lehet mellette megmaradni, olyan zajos, miközben majdnem ugyan úgy jegesedik a fagyasztója, mint egy sima hűtőnek. Mint lentebb írtam, nővéremék sima Liebherr hűtője nemhogy csendes, de teljesen néma. Ha a pénz nem számít, és ragaszkodsz a feltételeidhez, akkor nézzél szét a Miele hűtők között, Talán ott találsz csendes No Frost-osat. De az már tényleg keményen zsebbenyúlós kategória. 

Előzmény: Törölt nick (1263)
LandCruiser Creative Commons License 2012.09.08 0 0 1266

Sziasztok ! 

Leírnám tapasztalataimat egy 1-2 hete vásárolt Electrolux ERB 29233W tipuú alulfagyasztós hűtővel kapcsolatban. Hátha valakinek segítség lehet, én meg kimondom a véleményemet, mert kikívánkozik..... 

Szóval, sokan azt írják véleményükben az áruház oldalán, hogy maximálisan meg vannak elégedve az Electrolux ERB 29233 hűtővel, mert csendes, pont akkora amekkora kell, stb. Nem szeretném felülbírálni őket, de ez a hűtő egy borzalom. Az, hogy pont akkora amekkora kell, nem is értem mit jelent. Mindenki akkorát vesz, amekkora neki kell, és ha akkorát vesz, akkor meg lesz elégedve a méretével, ez nem a hűtő erénye. Ezért gyártanak 100 fajta méretben. A másik dolog a hűtő működési zaja. Hát ez a hűtő zajosságban az oldalon leírtakkal ellentétben egy traktorral vetekszik. Egy mai hűtőtől azért szerintem alapvető elvárás, hogy halk legyen. Na ez nem az..... A kompresszornak is egy förmedvény hangja van, de még ráadásul ezen felül folyamatosan kluttyogó, cincogó, bugyborékoló hangokat ad a benne áramló hűtőközeg. Olyan mintha egy hidraulikus présgép mellett dolgoznék. Ezek a mellékzajok állítólag normálisak, és írnak is róla. Az ok az, hogy nagy teljesítményű a hűtő, és ilyenkor a hűtőközeg különböző halmazállapotban kering benne. Értem, csak akkor azt nem értem, hogy az előző 1987-es gyártású ugyan ekkora méretű 25 éves OROSZ hűtönk  miért nem kluttyogott egyáltalán..... és az Orosz hűtőnek a kompresszora is egy árnyalatnyival volt csak zajosabb. Nem beszélve arról, hogy nővéremék is egy nappal előttünk vettek egy kb. ugyan ekkora (kicsit nagyobb) hűtőt, igaz azon LIEBHERR CUP 3021 felírat van, és 25ezerrel többe került, de klasszisokkal felülmúlja ezt a tömeggyártott Electrolux fostalicskát. Aki azt írja az Electroluxra traktorra, hogy halk, az hallgasson meg egy LIEBHERR hűtőt, ha meg bírja hallgatni..... ugyanis annak semmi hangja nincs, de szó szerint semmi, ha a fülemet rátapasztom a kompresszorra, akkor sem. És egyáltalán nem kluttyog benne a hűtőközeg sem, ami az Electrolux-nál ÁLÍÍTÓLAG NORMÁLIS ?!?!?! Hát nem 25ezer ft. különbség van a kettő között.... Az Electrolux polcvariálhatósága kb. a nullával egyenlő, míg a Liebherr-é kb. 4 cm-enkét oda tehető, ahová kívánja az ember. De még az 1000 éves Orosz hűtönkön is oda tettük a polcokat ahová akartuk. Aztán az ajtónyitó fogantyú lehetetlen elhelyezéséről nem is írok semmit. Ennél rosszabb, kényelmetlenebb helyre csak akkor tették volna, ha a padlószintre teszik, hogy le keljen feküdni a hűtő kinyitásához. Majd fúrok, vagy ragasztok rá valami ajtónyitót normális magasságba. Egy borzalom az egész. Mégegyszer ingyen se kéne. 

 

Csak hátha valakinek hasznos vélemény lehet egy hűtővásárlásnál, hogy nem biztos, hogy szentírás, ami véleményként le írva a termékről.

 

zozomax Creative Commons License 2012.08.20 0 0 1265

Üdv!

 

Van nekem egy bruttó 230 literes álló, Lehel típusú három csillaggal jelzett fagyasztóm, aminek a kompresszora rossz.

Leveri a fi relét, ott is van a feszültség a fém részeken.

Ha jár erre olyan szerelő, akinek volna bele kompresszora, amire tud vállalni minimum 6 hónap garit, akkor megérne nekem 20 ezret a javítása.... emailem publikus....

Ha már itt járok leírom, hogy 3-4 éve vásároltam egy alulfagyasztós Electrolux gépet. Akkor kb. 40 ezerrel került többe, mint a hasonló méretű legolcsóbb (ukrán) készülékek, de gondoltam a márka biztos megéri a különbözetet... Hát nem!
A gép ugyan hűt, működik, de rendkívül zajos, nyüszít, sípol, szörcsög... kis lakásba nem ajánlom.
Három év alatt, teljesen normál, kíméletes használat mellett mindkét ajtó tömítése elszakadt. Szóval nem egy minőségi darab...

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 1264

Még az INOX, ezüstös külsőt kifelejtettem :)

Előzmény: Törölt nick (1263)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 1263

Üdv!

 

Tud valaki ajánlani egy csendes, alulfagyasztós, no frostos hűtőt, ami max. 140e Ft körül mozog árban? A lényeg a csendességen lenne..

 

Köszi!

Kattrin_ Creative Commons License 2012.08.05 0 0 1262

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hátha valakinek van kedve válaszolni. :)

Hűtőt vennék, kicsit, 80-120 cm magsat mondjuk, olyat amiben van fagyasztó rész is. Minél olcsóbbat szeretnék, de ha a minőségre rá kell fizetni, rendben van, nem akarok rosszat venni. Milyen márkák közt nézelődjek? Zanussi, Fagor, Electrolux, Whirlpool jók?

Érdemes A+ vagy A++ -osat venni?

Mit gondoltok erről: Fagor FFJ-1574 LX? nem a legolcsóbb ugyan, nem tudom, hogy megéri-e egyáltalán a plusz pénzt pl. ehhez képest: Zanussi ZRG-31SW1

csaszi74 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 1261

Sziasztok! Múlt héten vettünk egy whirlpool wsc 5555 a+x sbs hűtőt, ami a nap 24 órájából 20-at üzemel (45 percet folyamatosan megy, majd 10-12 percre leáll). A kompresszor egyrészt hangos, másrészt akkor is megy amikor csak a ventillátornak kellene keringetnie a hideg levegőt! Természetesen 2 nap után felhívtam az ügyfélszolgálatot, hogy nagyon nem stimmel a gép, küldjönek ki sürgősen egy szerelőt de hozzon magával egy 72-órás jegyzőkönyvet is mert ezt a sz..t én mindenképpen visszaküldöm. A szerelők ki is jöttek bár ők nem találták meg a hibát, de elmondták, hogy előfordulhatnak hasonló dolgok a gyártás során ez beleeshetett abba a bizonyos gyártási hibaszázalékba-szerintük. Egyébként korrektül kitöltötték a jegyzőkönyvet, tehát kicserélhetem vagy visszaadják a pénzt. Per-pillanat a márkából nagyon kiábrándultam!

A segítségeteket szeretném kérni a következő dolgokban:

- van e valakinek hasonló whirpool sbs hűtője és tapasztalt e ilyen "tüneteket"?

- mennyire hangos a whirpoolok kompresszora? (amerikai konyhánk van és gyűlölöm a zajt :-))

- milyen gyakran kapcsol ki-be? (átlagos használatra értem)

- mi az a márka amit ajánlanátok helyette, ugyanilyen sbs, viszont halk és nem megy állandóan?

- szerintetek tényleg csak egy szerencsétlen hibáról van szó és belemerjek menni ugyanilyen készülék cseréjébe? (felszereltségre, térfogatra, küllemre tetszik ez a gép, csak hát a kompresszor és a zaj...)

 

Előre is köszönöm a segítséget!

oleandro Creative Commons License 2012.07.31 0 0 1260

Sziasztok!

Sajnos lecserélésre érett az öreg Lehel Zanussi, de egyelőre nem találok megfelelő utódot.

Tudtok ajánlani olyan nem beépíthető alulfagyasztós készüléket, amelyiknek a mélysége fogantyú nélkül legfeljebb 60 cm (és nem 63. 64, mint a legtöbb, amit láttam)?

Minden centi számít!

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.30 0 0 1259

szervusz MCA-001

 

De, pontosan újracsomagoltat adtak. Pedig vadonatúj a hűtő. Valószínűleg a boltban szadista módon rángatták a hűtőt, és persze szőnyegen tényleg nem gurul, csak kövön.  Ma jártam a szervízben és remélhetőleg rendelnek új keretet. 

 

Ami az LG-nél van, valószínű, hogy itt is ugyanaz van. Egy idő után kialaszik és ajtónyitásra bekapcsol. ENERGIATAKARÉKOSSÁG magyarázták meg az okosok. :-(

Előzmény: MCA-001 (1257)
enterprise Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1258

Nalunk az LG ha becsukod az ajtot egy ido utan elalszik a kijelzo es ha megint kinyitod akkor latod, hog mire van beallitva a hofok. Vagy ha megerinted az egyik erintogombot....

Előzmény: Tmanka906 (1255)
MCA-001 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1257

A szervízben pontos típusszámmal biztosan kapsz kereket. Előtte mindenképpen hívd fel őket:)

 

De!

Új a hűtő?

Már el van kopva a kereke?

Nem lehet, hogy újracsomagoltat kaptál?

Előzmény: Törölt nick (1256)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 1256

szervusztok!

 

Köszönöm, a válazt de a használatijában semmi ilyesmit nem írnak. Ezért kérdezősködtem itt.

 

Más!

Lehet kapni a szervízben műanyagkereket???  Mert sajnos a leszállított darab kereke iszonyú állapotban van.  El van kopva, gondolom ez nem garnciális hiba.

 

 

Előzmény: MCA-001 (1253)
Tmanka906 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 1255

Igen, folyamatosan kijelzi a hőmérsékletet. (munkahelyemen samsung  hűtők vannak,igaz fagyasztó része nincsen)

Előzmény: Törölt nick (1251)
enterprise Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1254

Engem nem zavar a hangja. Hangosabb mint az eddigi "sima" huto de ez van a nofrost rendszerrel ahogy irtak tobben.

Minket egyaltalan nem zavar. Samu panaszkodta tobben a hangja miatt. Electrolux-ra szinten tobben panaszkodtak mar.

Pana szinten a halkabb katagoria mert inverteres motorja van.

Az LG janlottak mar ezert is lett ez, meghat tetszik is eddig.:)

Előzmény: Roberto1984 (1252)
MCA-001 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1253

Sajnos ezt a típust nem ismerem.

 

Olvasd el a használatit, az a legegyszerűbb.

Ha nem írják le benne, akkor valamelyik multinál meg kell nézni.

Jobbat én sem tudok:)

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/low-freezer/RL58GHGIH1/XEF-support

Előzmény: Törölt nick (1246)
Roberto1984 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 1252

És mennyire halk? Én Karácsony körül szeretnék hűtőt venni, de már elkezdtem nézelődni.

Alapvetően Bosch-ban gondolkodom, de az LG/Panasonic/Electrolux sincs kizárva. Szerintetek melyik a legjobb ezek közül?

Előzmény: enterprise (1247)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.24 0 0 1251

szervusztok!

 

Keresek olyan tulajdonost akinek Samsung hűtője van. Kérdésem, hogy ezeknek a hűtőszekrényeknek a kijelzője folyamatosan világít??? Tehát konkrétan arra vagyok kiváncsi, hogy a működési hőmérséklet kijelzője folyamatosan világít e. Kijelzi, hogy hány fok van a hűtő és fagyasztótérben.

enterprise Creative Commons License 2012.07.21 0 0 1250

A samuval mi is szemeztunk bar a nagyobbikal az rl60asal ami ugynailyen.

De vegulis LG lett.

 

http://www.lg.com/hu/haztartasi-elektronika/hutoszekreny/LG-alulfagyasztos-GB7143A2RZ.jsp

 

En is sokat olvasgattam meg kerdezoskodtem huto ugyileg igy lett az LG a vegen.

A panara sem irtak rosszat sehol, legalabbis nem talaltam. A pana nagyon halk a samura meg tobben panaszkodtak, hogy halkabbra szamitottak.  Most az is kerdes kinek mi a hangos.....

 

Előzmény: Törölt nick (1246)
enterprise Creative Commons License 2012.07.21 0 0 1249

Mondom ennek az LG-nek van a paratartos zoldseges fiok oda nem fuj be egyaltalan levegot ugyebear...

Es tok jol vannak a zoldek.:)

Előzmény: kbanna (1243)
enterprise Creative Commons License 2012.07.21 0 0 1248

Egyiket sem.:)

Előzmény: alien power Acheron (1241)
enterprise Creative Commons License 2012.07.21 0 0 1247

Siman, hut mint barom.:)

Bar a kijelzon pl 5 fok van beallitva a normal hutore es van olyan amikor 0 fok korul van bent. Ezt nem nagyon vagom miert......

Nem a 0-fokos rekeszben hanem a sima hutoreszben, az egeszben kb kozepen merve.

De a paratartos zoldseges fiok is allat pl a paradicsom 1 het utana is tok jol nezki.:)

Előzmény: kbanna (1240)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 1246

szervusztok!

 

Segítséget szeretnék kérni!

 

2 típus maradt fenn a rostán, szerintetek melyiket érdemes venni??? 

 

Megbízhatóság, szervíz, gyorsfagyasztás hiánya (a Samsungon), Élettartam, stb. Samsung 5 éves garancia, míg a Panára 3 éves garancia van. Nagyjából azonos paraméterekkel rendelkeznek. Vagy esetleg van valakinek bármelyik!!

 

Samsung RL58GHGI (220 ezer)

http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/low-freezer/RL58GHGIH1/XEF-spec

 

Panasonic NR-B32FX2 (260 ezer)

http://panashop.hu/items/details/38838/category/295/nr-b32fx2/panasonic/alulfagyasztos_kombinalt_hutoszekreny/

 

Árkülönbözet nagyjából 40 ezer Forint

duke-640 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 1245

Üdv mindenkinek, 380liter körüli CSAK HŰTŐt szertnénk vásárolni de az üzletekben felénk szinte nulla a kínálat.

Tudnátok valami tuti tipust ajánlani :) A lényeg ne legyen semmilyen fagyastórésze  A+ A++ kategóriás és csendes legyen. Én Gorenjét (R6182KX 136e) néztem nejem Samsung (RR82PHIS1 139e ft) párti (italadagoló No-frost) ... ti melyiket ajánlanátok? esetleg tapasztalatok vagy más tipusok?????

alien power Acheron Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1244

Köszi.

A külső utolsó szempont, csak menjen minél tovább :D

Egy régi Lehel HB 240 ET hűtőt és egy fagyiszekrényt akarunk cserélni kombira.

247l-es a Lehel, és olyan 60 l fagyó kell, ez alapján gyűjtöttem ezeket.

Extrák sem kellenek, csak hűtsön, ha meg keveset fogyaszt az csak jó,

a jelenlegiek a rossz szigetelésükkel fogyasztanak vagy 1 kwh-t évente.

Előzmény: kbanna (1242)
kbanna Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1243

Tegnap újra "kirándultam egyet", most éppen egy Euronics-ban... A következőket tudtam meg: a no frost-os száraz-levegő befújás eredményeként, ha otthagyod fedetlenül a zöldséget (paradicsomot), kiszárad, egy éjszaka alatt olyan lesz, mintha egy hetes lenne...dobhatod ki. Vagy a nem teljesen becsomagolt sajt kő kemény lesz...

Akkor most megint nem tudom, hogy legyen-e inkább automata leolvasztós?

Ti mit szóltok?

Én a nagy fiókba csak úgy csomagolás nélkül szoktam a piaci biozöldségeimet betenni, azokból is távozik a pára???

kbanna Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1242

Nem tudom, milyenek, hogy néznek ki, mekkorák, nálam az is számítana...de most nem böngészem végig...

Régebbi infók szerint a felsoroltak közül az Electroluxokat választanám,lehet, hogy pusztán megalapozatlan előítélet (a többivel szemben). (Tény, hogy régebben többen szidták pl. az Indesit-et.)

Az Electroluxnak tisztességes(nek tűnő) márkaképviselete van.

Fogyasztás miatt az utolsóra esne a választásom. A klíma-osztály ugyan kevesebbet tud, mint másutt, a nagysága sem a legjobb. (De én nem használnám túl hideg helyen, az SN nem olyan fontos, és a többi az előítéletem miatt van, ami lehet többé-kevésbé megalapozott vagy megalapozatlan :) )

Ahogy elnéztem a nagy melegben hogy csurgott-csepegett a mi régi hűtőnk, ami egyébként jó, hát csak a T ("trópusi") klímaosztállyal elégednék meg. Szóval a csak ST-t máris ejteném...

Az az Electrolux (a felsoroltak közül), amelyik mind a négy klímajelölést hozza, elég sokat fogyaszt.

Előzmény: alien power Acheron (1241)
alien power Acheron Creative Commons License 2012.07.18 0 0 1241

01.Zanussi ZRB 634 FX         - 94.410       SN-N-ST-T    245 / 78 l     395 kwh/év
02.Zanussi ZRB 636 W         - 89.010        SN-N-ST      245 / 92 l     350 kWh/év
03.Zanussi ZRB 934 FX2       - 98.910        SN-N-ST-T    245 / 76 l     313 kwh/év
04.Zanussi ZRB 936 XL         - 98.910       SN-N-ST       245 / 92 l     281 kwh/év
05.Zanussi ZRB 936 PX2       - 91.710        SN-N-ST-T    245 / 92 l     314 kwh/év
06.Zanussi ZRB 936 PXH2     - 100.710         N-ST-T      245 / 92 l     235 kwh/év
07.Zanussi ZRB 936 PW2      - 82.710        SN-N-ST-T    245 / 92 l     314 kwh/év
08.Zanussi ZRB 936 PWH2    - 101.900         N-ST-T      245 / 92 l     235 kwh/év
09.Zanussi ZRB 940 PW2     - 95.900         SN-N-ST-T    285 / 90 l     329 kwh/év
10.Zanussi ZRB 940 PX2      - 95.310        SN-N-ST-T    285 / 90 l     329 kwh/év
11.Indesit BAAN 14              - 86.900         SN-N-ST     245 / 116 l    281 kwh/év
12.Fagor FA3722                      - 99.263          SN-T       241 / 79  l    285 kwh/év
13.Whirlpool WBE 3712 A+W  - 109.830        N - ST      255 / 116 l    306 kWh/év
14.Electrolux ENB 34233 W  - 103.410       SN-N-ST-T    245 / 78 l     357 kwh/év
15.Electrolux EN 3600 AOX    - 98.910        SN-N-ST     245 / 92 l     314 kwh/év
16.Electrolux EN 3600 AOW   - 99.900        SN-N-ST     245 / 92 l     314 kwh/év
17.Electrolux ERB 36533 X      - 105.000        N-ST-T     245 / 92 l     235 kWh/év

 

Melyiket vennétek? :D

kbanna Creative Commons License 2012.07.16 0 0 1240

Mindenki nyaral :(

Enterprise, meg vagy elégedve az lg-ddel?

Előzmény: enterprise (1239)
enterprise Creative Commons License 2012.07.10 0 0 1239

Nem nezki rossznak mi is szemezgettunk vele. De hutoben a bosch, siemens-re azt mondjak nem olyanok mint regen, mar csak a nevuk van. Ott is a koltsegmegtakaritas lett a lenyeg....

 

 

Hat nem tudom ez az Lg amit vettunk ez total no frost tehat a melyhutoje is.

Ez sem fogyaszt sokat igy ez lett nekunk.) Nem az italos hanem a sima mert ez nagyobb jo par literrel. ( netto 270L a sima huteoresz )

Mi egy szinten 3 pluszos hutot neztunk meg igaz az samu, az 190et fogyaszt egy evben ez az Lg meg 249et de 40el tobbe kerult volna.

Kb 13-14 ev mulva termelne hasznot addig csak a 40 pluszt dolgozna le igy nem olyan nagy elony a 3 plusz.

Meg az Lg-t ajanlottak inkabb, nezegettuk mi is a bosch, siemens, aeg. Plane aeg-et is mert ahogy irtam olyan a mosogep es mosogatogep is. De igy, hogy a huto az eloszobaban van nem egymas mellett vannak igy mindegy.:)))

Előzmény: kbanna (1236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!