Keresés

Részletes keresés

f_zsolt_01 Creative Commons License 2011.10.16 0 0 71592

off

"Adjuk meg a császárnak, ami a császáré!"

ebben az esetben azért a farizeusoknak nem pont a törvények körül forgott az eszük...

 

két link hozzá:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Adjuk_meg_a_cs%C3%A1sz%C3%A1rnak%E2%80%A6


http://www.mezokovesdigyulekezet.hu/tanitasok/AdjatokMeg.html

 

itt a Márk 12:13-17  -től olvasd el

 

on

 

Előzmény: capacete (71590)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.16 0 0 71591

Ok jefe,nem akarom én ezt nagyon ragozni,ha erre gondolsz.Nem szórakoztat.

Annyit a hsz-omhoz,hogy a francia is egybeirja a "bonhomme" kifejezést,ugyhogy önkritikát gyakorlok

és befogom:)ugyanis ezt nem elirtam,hanem rosszul tudtam.

Előzmény: ferexx (71589)
capacete Creative Commons License 2011.10.16 0 0 71590

"Inkább az Isten törvényeit kell betartani, minthogy az emberét... Már ezért a mondatáért is keresztre érdemes a korabeli farizeus zsidóság szempontjából, s Te pontosan ezt a farizeus viselkedést mutatod be nekünk..."

 

  Ez döbbenetes hülyeség, a farizeus zsidóság is Isten törvényeit akarta betartatni, hiszen a mózesi törvények egyenesen Istentől származtak. Pont Jézus volt az, aki azt mondta, hogy "Adjuk meg a császárnak, ami a császáré!" és ebben bizony a törvények betartása is benne van...

Előzmény: Hfs (71583)
ferexx Creative Commons License 2011.10.16 0 0 71589

ne rontsd el...

Előzmény: bigbabylon (71588)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.16 0 0 71588

1.Szvsz ne személyeskedj,ez a kórképed amugy megfigyelhető egy másik topikon,2008 as irásodban,ott is mint szent ember  kezdted, az utolsó hsz ban valaki életét fenyegetted machetével.

 

 Arhat nem személyeskedett veled,csupán rámutatott pár dologra,többek között hogy a magyar jogrendszer szabályozza  azoknak a személyeknek a körét ,akik bármit is tanithatnak és hogy neked (ha jól vettem ki )nincs ilyen végzettséged.

 Továbbá ,hogy ő ugy látja,amit csinálsz az finoman szólva sem üti meg azt a mértéket,amivel stilust lehetne alapitani.

 Az elmélkedéseidet se tartja sokra,ahogy kivettem a szavaiból.

 Egyébbként aki eddig irt,mindenki ezt mondta,habitusának megfelelően,mire  általában egy zavaros  fejtegetés  következett,az univerzum titkairól és hogy te vagy a kulcs a megfejtéshez,azzal a végkicsengéssel,hogy mindenki kapja be ,aki nem borul le előtted.

 

2.Nézd én nem mondom ,hogy te elmebeteg klinikai eset vagy,miért is tenném,hiszen a deviancia mint olyan  ,a mai világban szinte az átlagos szinonimája......de!Figyelj oda magadra,mert pár olyan felerősödött tulajdonsággal bizony birsz,ami már már kategoriába sorol.

Pld....ilyen lehet,talán párra rá is ismersz,a túlzott,szinte már megalomániába hajló extrovertáltság,nem enyhén narcisztikus izesitéssel.A paranoia kezdeti tünetei.Az elején rejtett agresszió,ami később kényszeresen csap át  nyilt konfrontációba,szinte kikényszeritve azt.Egyes személyek iránti (lásd Arhat)kóros megszállottság.Téveszmék...etc.

 

Ez nem olyan nagy gond,ezek mindenkiben jelen vannak,kisebb-nagyobb mértékben.....de érdemes vigyázni.

 

Gondolom azt látni,hogy nem vagyok túl gyakorlott helyesíró,de mivel Te mint író is publikálsz,igy ha megengeded:

-mindenekelőtt.....

-mégiscsak

-francia rendőrök

-Spanyolország

-mentalitás

-bocsánatkérés

-túltenni

-nagyhasú

-jóember (ha,mint a francia "bon homme" egy együgyű átlagemberre gondolsz,de jó ember ha a tulajdonságot irod le)

-szerintem helyesebb a baszd meg,egy amugy is szleng szót nem kell tovább szlengesiteni)

 

De ezt nem kötekedésképpen,szvsz annak is van esélye,hogy direkt irod így ezeket.

 

Stilisztikailag  is nagyon csúnya az íirás,gyakoriak az önmagukba visszaforduló,érthetetlen ,a logika szabályait nem követő modatok,pld:"Elfogytak az érveid, és nem akarod beismerni, hogy igazam van :DDD És a borzasztó egód, még bocsánat kérérsért ordít, pedig a bocsánat kérés intézménye, pusztán az egó táplálása, nem egyéb."

Ez a mondat értelmetlen és még jól sem hangzik.

 

 Vagy pld:"Nem szeretnélek kimozdítani a napi rutinodból (mindenki hülye aki nem én vagyok), de azért mégis csak vannak emberek rajtad kívül is. "

 

Ennek sincs se füle ,se farka,ugyanis Arhat szerint csak te vagy hülye,de te nem lehetsz mindenki.....a vannak emberek rajtad kivül,meg csak látszólag erősit téged ,ugyanis itt ,aki eddig irt,az mind ellened tette nem Arhat ellen.

Ugye érted mire gondolok?

 

Rostand mester valami olyasmit adott nagy heftijű hőse szájába:"Mondhatta volna szebben kislovag,pld így......"

Konkluzió:lehet Arhat ellen kikelni,tedd is meg,csak tedd megfelelő stilusban és könyörgöm,nem megerőszakolva a logikát.

Hfs Creative Commons License 2011.10.15 0 0 71587

Mindenek előtt ezt a zenét hallgasd meg 

 

Nem szeretnélek kimozdítani a napi rutinodból (mindenki hülye aki nem én vagyok), de azért mégis csak vannak emberek rajtad kívül is. Végül a Francia rendőrök is átkísértek minket Spanyol országba, csak ne ott rontsuk a levegőt a testvéremmel...:DD Na ez sehogy nem passzol a témához, gondolhatnánk, de mégis csak passzol a Te mentelitásodhoz... Mindegy hogyan, de valahogy takarodjak már el a látókörödből....

 

Az egész írásod erőltetett menet. Elfogytak az érveid, és nem akarod beismerni, hogy igazam van :DDD És a borzasztó egód, még bocsánat kérérsért ordít, pedig a bocsánat kérés intézménye, pusztán az egó táplálása, nem egyéb.

 

Emlékszem a mondatra amin megsértődtél, vagy 3-4 éve.... Bazki... Nem tudtad túl tenni mgad ezen a mondaton, és Te tanítasz?... Nagy hasú senkiiházi... Bassza meg a kutya.... Ennyire nem sikerült kiheverni ezt a mondatot évek alatt sem? Jó ember.......... Hát mi érintett meg ebben a mondatban ennyire? ?????

 

Bazd meg.... És Arhatnak nevezed magad? Tudod egyáltalán, hogy mit jelent az Arhat kifejezés? És még Te vagy megsértődve, mint egy hisztis k..va...

 

Jézusom, azt hittem, hogy alkalmas vitapartner vagy, de borzasztó nagyot csalódtam benned....

Előzmény: arhat1 (71586)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.15 0 0 71586

Nos még egyszer, utoljára megpróbálom összefoglalni:

 

Veled, mint emberrel semmi bajom. Miután nem ismerlek, és nem is én kezdtem Veled kötözködni. Ezt Te kezdted, évekkel ezelőtt.

Miután azóta sem ismerted ezt el, így nincs értelme megbocsátásról elmélkedni, hiszed Te a mai napig fenntartod akkori állításaid. A megbocsátáshoz mint már írtam, az kell, hogy aki hibázott, elismerje azt. Nekem legalábbis ez fontos.

 

A bigott törvénytisztelő meghatározásod nem áll fenn, hiszen lehet hogy megsértek valamilyen törvényt, főleg ha nem is ismerem azt amit megsértek. de mint tudjuk, a Törvény nem ismerete nem mentesít a következmények alól. Igyekszem betartani az írott, és íratlan szabályokat. De szoktam hibázni.

 

"Nyilván aki a fizikai létünkért felel, legyen képzett adott témakörben, és ne az udvari segédmunkás műtsön, de, hogy miként ismeri el a törvény a pedegógiai érzéket az már egészen komoly kérdéseket vet fel..."

 

Aki az emberi test működésébe avatkozik bele -és az edzés szerintem pontosan ilyen cselekedet- annak alapvető ismeretekkel kell rendelkeznie. Az, hogy a jogalkotók ezt meg is fogalmazták, az összecseng az elvárásokkal. Eddigi megszólalásaid nem azt tükrözik, hogy ezekkel az alapvető ismeretekkel rendelkezel.

Feltettél videókat, és amikor véleményt mondtam/-tunk róla, akkor nem végig gondoltad a leírtakat, hanem bizonygattad az igazad. Akkor minek raktad fel, ha nem érdekel mások véleménye?

 

És innentől tényleg hagylak, trollkodj tovább. Taníts sok embert, mutass példát az életeddel. Sok sikert.

És bízzunk a természetes kiválasztódásban.....

 

 

Előzmény: Hfs (71583)
dezsoKE Creative Commons License 2011.10.15 0 0 71585

Aki tudas es kepesites nelkul szakembernek adja ki magat (esetunkben tanit), az a kokler. Es kokler volt mar Jezus koraban is.

Előzmény: Hfs (71583)
Hfs Creative Commons License 2011.10.15 0 0 71584

Ez a kis rövid cikk, nagyjából összefoglalja a világhoz való viszonyomat. Ez messze eltávolodik a Te viszonyodtól... Valahol itt lesz a kutya elásva, ez lehet köztünk az alapvető probléma, illetve annak gyökere...

 

http://hajdum.blogspot.com/2011/05/kulturalis-kreativok.html

Előzmény: arhat1 (71582)
Hfs Creative Commons License 2011.10.15 0 0 71583

Én alapvetően törvénytisztelő ember vagyok. Másképpen mondva inkább, a törvények tartalmaznak olyan passzusokat, amelyek az ember természetes moráljából fakadnak, de tartalmaznak hülyeségeket is. Hatalmaskodó barmok egyéni érdekeinek megfelelő tételeket...

Én a magam részéről némileg vallásosként mindig hivatkozok Jézus tanításaira. Most is... Inkább az Isten törvényeit kell betartani, minthogy az emberét... Már ezért a mondatáért is keresztre érdemes a korabeli farizeus zsidóság szempontjából, s Te pontosan ezt a farizeus viselkedést mutatod be nekünk... Nem kell minden törvényt vakon betartani. Nyilván aki a fizikai létünkért felel, legyen képzett adott témakörben, és ne az udvari segédmunkás műtsön, de, hogy miként ismeri el a törvény a pedegógiai érzéket az már egészen komoly kérdéseket vet fel... A törvény ugyanis nem számol érzékekkel, amit Te is nagyon jól tudsz. Miért érvelsz ilyen hülyeségekkel?

 

A bigott törvénytiszteleted messzemenő következtetéseket enged, amiket nem fejtek ki, mert messze kilépnénk a harcművészetek témaköréből, nem mintha az ember aki azt műveli, nem lenne részese annak...

 

Én és itt mindenki tudja, hogy Te egy intelligens ember vagy. Nálam magasabban iskolázott létedre, mégsem prezentálod ezt, hanem mindenféle már-már gyermeteg szférákba vonulsz és onnan kiabálsz ki, mintegy vádolóan, hogy Én szerinted mennyire elítélhető vagyok, mind morálisan, mind az egész fizikai létem tulajdonképpen... Ezt nevezi a szakirodalom, Júdás alkatnak...

 

Fel teszem a kérdéseket mégegyszer...

 

Miért nem fér el melletted az amit csinálok? Nem mindegy neked, hogy Én mit csinálok? Befolyásolja a Te életedet az, hogy Én tanítom ezt a két kis srácot?

 

Arhat őszintén válaszolj meg magadnak. Tarts önvizsgálatot, és szabadulj meg a haragtól...

Már alig merek ehhez segítséget felajánlani, de írtam egy önkép tesztet, amit talán letölthetsz, és megcsinálhatod, rájőve, hogy mi is bosszant annyira az Én létemben, és miért nem tudsz megszabadulni a velem szembeni haragodtól?

Előzmény: arhat1 (71582)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71582

Nos, valóban nem azt linkeltem be, ami mentális problémákkal küzdő emberek kezeléséhez kell.

Hiszen abból indulok ki, hogy mentális problémákkal küzdő embereknek nem biztos hogy cséphadarást kell tanítani.

Én úgy értettem, hogy valaki küzdősportot/harcművészetet kíván oktatni, mint stílusalapító. Ebben az esetben kell valamilyen államilag elismert végzettség, mert:

1. jogszabály írja elő,

2. szerintem ez egy jogos elvárás azok részéről, akik a foglalkozáson részt vesznek.

 

Erről volt már itt vita és néhányan szintén értetlenkedtek, hogy minek is ez az állami kontroll. Már akkor is az volt az érvem, ha egy iskolába elviszem a gyerekemet, akkor jogos elvárás, hogy az ott tanítóknak legyen arról államilag elimert végzettségük, hogy taníthatnak. De említhetném az orvosokat, kazánkovácsokat, pékeket, építészeket is. Gondolom vakbélműtét esetén nem repesne senki örömében, ha a betegtologató mosakodna be....

Ha valaki valamilyen sport oktatásába kezd, legyen már tisztában az élettannal, edzéselmélettel, rendelkezzen némi pedagógiai érzékkel, stb.

 

"Csak belenéztem,de van ott egy melléklet is a szabályozás után ami felsorolja,mik tartoznak bele

....

Ebbe ugyan talán belefér amiket tervez,ha majd intézménynél,gazdálkodó szervezetnél,szövetségben stb csinálja.....de amit a videon csinál,az megitélés szerint vagy harcművészet gyakorlása,vagy majomkodás,de szvsz semmiképpen nem (bizonyithatóan) "hogyhivjákolá" (tudod,amit mondtál:)"

 

Szerintem meg nem. Ha mint természetes személy oktat, az már nevesítve van, mint végzettséghez kötött tevékenység. Ha elolvastad a mellékleted ezt Te magad is láthatod. És ennek pl. nem feltétele az anyagi ellenszolgáltatás.

 

 

 

 

Előzmény: bigbabylon (71574)
dezsoKE Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71581

Elkezdtem tanitani.

Kendo elott karateztam jo par evig, van ralatasom pusztakezes stilusokra. Ezert is vettem a batorsagot beleugatni a videodba.

Előzmény: Hfs (71580)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71580

Elkezdtél már tanítani? Nem? Akkor miként érzed magad kompetensnek egy tanító megítélésében?

Kezdj el tanítani, tapasztald meg milyen 20 féle embert tanítani, és utána gyere vissza és mondd el a tapasztalataidat... Állj be a sorba, indulj el valahol, viseld a kritikákat, érvelj velük szemben, fejlődj és fejleszd a tanítványaidat... Akkor lesz miről beszélnünk. Addig csak azt tudom mondani, hogy a kendónak és a vingcsunnak nem túl sok köze van egymáshoz, és ahogy én nem tudok a kendóról nyilatkozni, Te éppen úgy nem tudsz a vingcsunról.. Hogy mi hogy jó meg hogyan, egy olyan ágazatban amire a legkevésbé sincs rálátásod...

Előzmény: dezsoKE (71578)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71579

Tulajdonképpen Én sajnállak téged. Idáig jutottam...

Előzmény: arhat1 (71577)
dezsoKE Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71578

"Miért fáj neked ennyire, hogy tanítom ezt a két kis srácot?"

1. Ahogy tanitanod kene, ugy nem tudod. Ahogy tudod, ugy nem kene.

2. A tobbi HASONLO hazai es kulfoldi "alapito nagymester" is kicsiben kezdte. Ne allj be a sorba!

Előzmény: Hfs (71576)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71577

Erre csak azt tudom feleni:

 

http://www.youtube.com/watch?v=En49iLXSg-c

 

Az idézet mondat 8,37-nél hangzik el, Zuzu helyettesíthető mással.....:D

Előzmény: Hfs (71576)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71576

"Ezek után kérlek, ne gyere nekem azzal, hogy nincsenek szövegértési problémáid.;)"

De vannak. Értem, hogy nem értem a dolgokat :DDDDDDD Akkor most vannak vagy nincsenek? Egyszerű logika. Remélem nem esel a saját csapdádba :DDD

 

Miért fáj neked ennyire, hogy tanítom ezt a két kis srácot? Nem mindegy neked, hogy Én mit csinálok? A tevékenységem befolyásolja az életedet bármilyen kis mértékben is?...

Előzmény: arhat1 (71573)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71575

Lol:)

 

Csak belenéztem,de van ott egy melléklet is a szabályozás után ami felsorolja,mik tartoznak bele

 

(1. § A sport területén képesítéshez kötött tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítések jegyzékét e rendelet melléklete tartalmazza. )

 

Ebbe ugyan talán belefér amiket tervez,ha majd intézménynél,gazdálkodó szervezetnél,szövetségben stb csinálja.....de amit a videon csinál,az megitélés szerint vagy harcművészet gyakorlása,vagy majomkodás,de szvsz semmiképpen nem (bizonyithatóan) "hogyhivjákolá" (tudod,amit mondtál:)

 

 

Előzmény: arhat1 (71573)
bigbabylon Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71574

Lol

De pedig nem........ugyanis mentális problémákkal küzdő embereket-

általánosságban beszélek (mivel a videon két nagykorú és feltehetőleg orvosi és jogi

értelemben is beszámitható (a törvény szerint) magyar állampolgár közös rekreácios időtöltése

látható-pszichoterapeuta kezel,nem pedig "Jóska the coach" ,ehhez pedig kell egy orvosi szakvizsga vagy

klinikai pszichológusi végzettség+3 éves szakirányú továbbképzés és szakvizsga...... szvsz. :P

 

Létezik egy szakmai névsor is,ahol ezeket a szakembereket nyilvántartják.

Előzmény: arhat1 (71569)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71573

Na jó, értelmezem Neked a jogszabályt:

 

" Természetes személy vagy a Ptk. 685. § c) pontja szerinti gazdálkodó szervezet..."

 

Ebből Te a "természetes személy" vagy. Lehet hogy ez nem természetes, de így van.

 

" által végzett egészségmegőrző és sportfoglalkozások (edzésprogramok) vezetése"

 

Ami Te végzel az sport foglalkozás. Bevallásod szerint van egy koncepciód, mely mentén a foglalkozások felépülnek. Tehát ez egy edzésprogram.

 

Csak hogy tisztán lássunk, a sport meghatározása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sport

 

"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése vagy ezeknek kombinációja. A kitűzött cél határozza meg a sport jellegét, a sportoló (vagy csapat) képességei és bátorsága mellett."

 

Természetes személy meghatározása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Term%C3%A9szetes_szem%C3%A9ly

 

"A természetes személy jogi műszó, amellyel az élő embert, a személyhez fűződő jogok természetes alanyát jelölik, szemben a jogi személlyel."

 

Ezek után kérlek, ne gyere nekem azzal, hogy nincsenek szövegértési problémáid.;)

Előzmény: Hfs (71572)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71572

Én határőr voltam annak idején, és egy járőr, két személy volt. Az egyik járőr Pk. a másik járőrtárs... Hasonló az oktatásban is az Én esetemben. Tanítványként mutatom be, mert két ember közül az egyiknek elengedhetetlenül vezetnie kell a történéseket, és mivel nem cégszerűen csinálom, így nem lépem át a hobbista kategóriáját, tekintve, hogy semmiféle anyagi előnyöm ebből a kapcsolatból nem származik...

 

É miért is ne létezhetne a hobbi oktató fogalma és működésiterülete...

 

Előzmény: arhat1 (71571)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71571
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71570

"A szabadidősport területén azok a gazdasági társaságok, amelyeknek a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény alapján bejegyzett fő tevékenysége "

 

Én nem vagyok gazdasági társaság... És a haverjaimmal olyan sport tevékenységet folytatunk amilyet csak akarunk... Ennél már csak az lenne durvább ha az egyént tiltanák, egyéni sport tevékenység folytatására... Nem mehetsz ki futni, mert törvénytelen... Ne precízkedjünk már ennyire...

Előzmény: arhat1 (71569)
arhat1 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71569

"Tényleg,nem kell ilyesmi végzettség ,hogy felelősséggel kezelj.....hogy is mondtad,

ideggyenge embereket?"

 

Már régebben kiveséztük a témát, de linkelek egy idevágó passzust:

 

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0400157.KOR

 

Szerintem minden le van írva. Bár mint tudjuk kis hazánkban divat a szabályokat magasról lekezelni. ;)

Előzmény: bigbabylon (71560)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71568

off

"vagy olyan szintű precizitásra kell törekedni ahogyan Te a kendóban"

 

erről eszembe jut a villanyszerelős vicc...

szaki1:-  Józsikám fogd már meg azt a piros vezetéket.

szaki2:- ???? megfogtam, mi van vele?

szaki1:- ááá semmi, semmi akkor a másikba megy a 220.000 vóót

 

on

Előzmény: Hfs (71567)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71567

Nézzük csak.

Mondjuk a profi MMA harcos és a totál laikus között vannak-e árnyalatok? Vannak. Én is ott vagyok valahol :) Akár tetszik, akár nem.

 

Hogy Te a kendóban elsajátítottál egy szemléletet, az jó. Azért mentél oda, mert arra volt szükséged. De ez közel sem jelenti azt, hogy ettől kezdve mindenkinek úgy kell gondolkodni a világról, ahogyan Te teszed, vagy olyan szintű precizitásra kell törekedni ahogyan Te a kendóban.

 

Én nem törekszem olyan feszes precizitásra, és nem is lenne hasznos az számomra és a tanítványom számára sem... Ami a Te szempontjaid szerint szar az az Én viszonyrendszeremben tökéletes, ad abszurdum szükséges...

 

Te nem tanítasz ugye? Szerintem nem. Próbáld ki, milyen a másik oldalon állni... Taníts...

Előzmény: dezsoKE (71566)
dezsoKE Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71566

Valoban nem tanithatod MEG azt, amit nem tudsz, viszont a tanitvany olyat fog toled tanulni, amit rosszul csinalsz. Ha mar ott tartunk, ki az, aki kotozkodik...

Előzmény: Hfs (71565)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71565

"Miert tanitasz olyat, amit magad sem tudsz alapszinten sem?"

 

Azért az mégis csak kérdés, hogy miként taníthatnék olyat, amit Én magam nem tudok?

Paradox az állításod... Amelyik ország meghasonlik önmagával, nem állhat meg: Tanítja Jézus... És valóban azt érzem, hogy erőlködve kötözködsz.

 

Pedig dobtam fel elég labdát ahhoz, hogy akár értelmes beszélgetéseket is folytathatnánk...

Előzmény: dezsoKE (71564)
dezsoKE Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71564

"Ennek a srácnak pszichésen szüksége van arra a lazaságra amit mutatok neki..."

A lazasaggal semmi baj, gorcsosen nem is lehet csinalni. A lazasag viszont nem jelenti, hogy nincs stabil alapmozgas. Ne beszelj melle, ne takargasd. Nincs neked olyan. Miert tanitasz olyat, amit magad sem tudsz alapszinten sem?

Előzmény: Hfs (71558)
Hfs Creative Commons License 2011.10.14 0 0 71563

Az ideggyenge kifejezés nem túl jó. Nem biztos, hogy kifejezi azt a jelenséget amit szeretnék szemléltetni. Szülői fegyelmezés hatására kialakult gyerekkori viselkedés-minta. Nyúlok felé összerándul, kapkod, elveszti a tudatos kontrollját a mozgása felett. Látszik, hogy félelemből reagál. Amikor üt, nem tudatosan teszi, hanem átmenetek nélkül állandóan teljes erővel, görcsösen szinte pusztító szándékkal.

Ha külön rászólok, akkor elkezd figyelni magára és könnyedebbé válik. Nem tud koncentrálni adott dologra, a figyelme kapkodó, állítása szerint, alig tud vizualizálni, ami pedig nélkülözhetetlen az egyedül végzett gyakorláskor...

 

Mindemellett átlagon felül intelligens és széles látókörrel és ismeretekkel rendelkezik a világ dolgait illetően, egyébként pedig műszaki menedzsernek készülő egyetemista...

 

Nyilván kell végzettség ahhoz, hogy pszichiátriai betegeket kezeljen az ember, vagy, hogy pszichológus vagy pszichiáter praxist működtessen. De sokszor történik, hogy ilyen "szakember" tanácsa az, hogy írasd be a viselkedészavaros gyereket karatézni, vagy valamilyen más harcművészetre, olyan emberek kezelésére bízva a dolgot, akik egyébként nem szakemberek a pszichológia terén...

 

Persze Én nem vagyok szakembere sem a pszichológiának, sem a harcművészetnek :DD

 

Ezért aztán ezoterikus ködbe burkolva azt mondom, hogy nem hiszek a véletlenekben. Abban hiszek, hogy mindenki ott van ahol lennie kell, és máshol más helyzetben más emberek révén, más kontextusban nem tudná ugyan azt megtapasztalni, ami pedig a fejlődéséhez szükséges. Nem harcművészeti fejlődésre gondolok csupán, hanem a karmikus rendszerben szükséges fejlődésre. Amint mondtam a harcművészet számomra eszköz, nem pedig a létezésem célja...

Ergó, ennek a srácnak itt a helye mellettem, nekem pedig mellette ebből a szempontból... És ha a sors úgy hozza fogok tanítani másokat is, ha nem akkor meg nem...

 

Nagy világszervezetet nem is akarok létrehozni, nincs is lehetőségem rá, nem folytatok különösebb marketinget az elképzelésem terjesztése érdekében, legfeljebb ide be illesztek néha egy-egy videót, Ti jól megkritizáljátok, nekem pedig módom nyílik a kritikáitok kapuin keresztül beszivárogtatni a felszín mögötti ideát, szándékokat és a tanítványokhoz fűződő viszonyt és viselkedés-mintákat :D

 

Akinek ez szimpatikussá válik majd megkeres, aki szerint szar az egész, az úgy sem foglalkozik vele...

Előzmény: bigbabylon (71560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!