Keresés

Részletes keresés

j b Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3350
ALEXANDROSZ: Ugy tünik kicsit lemaradtam, a pontos jelenlegi árakat nem tudom, januárban sajnos sokan emelnek annak ellenére is, hogy a forint most nagyon erős, a deviza alapu árak ilyenkor jobbak mint a készleten lévőké, abból viszont általában jobb helyeken lehet alkudni ha komoly a szándékod és zsebedben van a kp! Mindenképpen javaslom, hogy nézz be a POEN-ba!
Előzmény: alexandrosz (3343)
ath Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3349
te_o!

az enyém fémszíjjas, ezüst, illetve aranybetétes. a számlapja pedig fekete.

nagyon szép fadoboza van, most abban pihen! :)

nálam az abszolút favorit az ulysse nardin. mivel fiatal vagyok inkább a sportosabban elegáns órákat kedvelem, a patek-ra még ráérek. :)

Előzmény: te_o (3346)
alexandrosz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3348
M-Attila!

Megköszönném, ha küldenél róla infót + esetleg árakat.

alexandrosz@index.hu címre várom leveled.

Előzmény: M-Attila (3347)
M-Attila Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3347
alexandrosz!
Az Oris Classic XXL Méretei: 36,40,44 mm, elöl zafír, hátul üveg. A BC-3 35,40 mm. Kaptam a Poen-ban igen részletes katalógust, ha érdekelnek a részletek is, szívesen elküldöm egy-egy oldalát e-mail-ban. (nekem egy Classic XXL-em van: acél/acél/fekete számlap/36-os átmérő)
Előzmény: alexandrosz (3343)
te_o Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3346
Hali!

ath!
Nem rossz kis keszleted van, es szerintem az uj Eberhard Champion egy rendkivul szep krono, a regi valtozatod nem tudom milyen.
Az almaid szinten lehetnenek akar az enyemek is, kulonosen a Jaeger...

j b!
Jolesett a dicseret, koszi. Fejlesztem meg a tobbit is!

alexandrosz!
Szerintem vekonyabb csuklon nem igazan mutat jol nagy ora, meg ha dobozban-kirakatban jol is nez ki. Tapasztalatbol tudom, en sem vagyok egy karos embor. Egyebkent nekem sotet szijjal jobban bejon az Oris Classic. Esetleg meg tudom javasolni a pointeres klasszikusukat, az meg egy kicsit kulonleges is. Vagy lattam nagyon szep klasszikus Longines-t, ha minden igaz a Westend emeleten, emlekeim szerint azt is 200 korul. Tipust most nem talaltam a honlapjan a cegnek, lehet h. kifutott.

apt!
koszi a dicseretet, az oraim kepsorozat mindenkepp bovul, csak szkenneltetni kellene. Kerdes: plagizalhatnam a meret megadasi mododat? (A*B*C). Otletes es mukodokepes.

te_o

glashuette Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3345
oyster: Na, közben beszéltem a tulajjal, (azt hittem hogy a Perrelet, meg a FC mellett már ezt is árulják a Halhatatlanok, nem is gondoltam magánszemélyre). Gondolkodom a dolgon, mert papírok nincsenek az órához. Köszi az infót!!!
Előzmény: Törölt nick (3319)
APT Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3344
Hű, rendesen beindult a werkli...

MAJTEE: A Sjöö Sandstörm érdekes svéd unikum. Ők is ETA-kat szerelnek, de csuda ötletes dolgaik vannak. Nekem például nagyon tetszik a felnyitható tetejű kétemeletes kronográfjuk. De hogy a piacon mennyire lesznek keresettek és értéktartóak, azt meg nem tudnám jósolni. Szerintem érdemes foglalkozni velük.

BTS: Igazad van az acélt illetőleg, ahogy a metallurgusok mondják: rozsdamentes acél nincs, csak kevésbé rozsdásodó. De a nikkelmentes finom ötvözetek rozsdamentesnek és savállónak tekinthetőek, és orvosilag is használható, tehát antiallergén anyagok. A titán viszont egyáltalán nem rozsdamentes, sőt! Ismert fogalom a titán és alumíniumtűz, megfelelő körülények mellett ez a két fém (meg a magnéziumötvözetek) jobban ég, mint a papír! A titánt azonban az alumíniumhoz hasonlóan azonnal erős oxidréteg fedi be, amely a további oxidáxiót megakadályozza. De a titán legnagyobb baja az, hogy lágy, alapállapotban nem keményebb, mint a sárgaréz, ezért is szokták mattítani. A polírozott titán nagyon hamar mattra karistolódik. Nitridált felülettel meg ugyan nagyon kemény, de a titánnitrid sárgászöld, fertelmes színű bevonatot jelent. Ezért szokták mindenféle trükkel (sörétezés stb..) zömíteni a felületet, de ezzel együtt a titán szerintem csak sportórához való, de oda nagyon!

TE_O: Gratulálok a lapodhoz, és kívánom, hogy az óráid című képsorozat rövidesen kilométer hosszú legyen...

IDOMERO: Üdvözöllek körünkben, remélem ezentúl nem csak emilben, de itt is eszmét cserélhetek Veled! És ha már írunk egymásnak: hogy áll az öreg falióra?

BREKI: Különösen jólesik hozzászólásod "fogadjuk el mások bolondériáját" tartalmú mondata, hisz ezen fórumon sokszor épp azon lángol fel - értelmetlenül - a vita, hogy mia a szép, kinek mi tetszik. Pedig sokkal könnyebb objektív dolgokról véleményt mondani.

alexandrosz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3343
j b!

A csuklóm nem egy túl vaskos, ezért a 44-es Classic nem jöhet szóba... Ez vajh üveg hátlapos? Mert a BC-k tudtommal azok. Ár tekintetében kb. hová helyezhetem őket? Azt tudom, hogy a Poen-ban tudom megtekinteni ezeket az órákat.

Egy kis fényképalbum. Értelemszerűen az első a meglévő, a második az egyik kiszemelt:o)


Előzmény: j b (3335)
glashuette Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3342
oyster: Hol lehet megtekinteni az órát, és mennyi az ára??? Meglehetősen tetszik. Részlet, Zenith beszámítás lehetséges?

A Glashütte Original Senator nem teljes naptár, hanem öröknaptár, ami azért nem mindegy!

Előzmény: Törölt nick (3319)
kab Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3341
Most sem. Szóval a következő helyen: www.strombergtime.com/ high.html

kab

Előzmény: kab (3340)
kab Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3340
A link nem sikerült.


stromberg
Előzmény: kab (3338)
ath Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3339
az eberhard&co honlapján csak egy aktuális model van a championokból. az enyém pár éves. pedig szép darab, bár a menyasszonyomnak nem tetszik.
Előzmény: ath (3337)
kab Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3338
Oyster!

Most csak egyetlen jó képet találtam a FM Casablanca acél sahara fehér index-ű óráról az alábbi honlapon:

a Stromberg honlapján

Üdv,

kab

Előzmény: Törölt nick (3302)
ath Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3337
te_o!

az eberhard órám egy champion chronographe, sajnos semmilyen képet nem találtam róla a neten, de még próbálkozom. mivel otthon van, ezért a pontos adatait sem tudom fejből.

az omegámat láthatod alább

a breitlingem pedig ilyen:

ez a kettő pedig az álmom:

Előzmény: te_o (3334)
j b Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3336
TE O: OK! Már müködik nálam is, nagyon szivhez szólóan fogalmaztál, le a kalappal.
Előzmény: te_o (3334)
j b Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3335
ALEXANDROSZ: Az XXL elég tetszetős szerintem, a szerkezet pedig tudtommal megbizható. A 44-es, ha nem tul vékony a csuklód, nagyon tud mutatni, 40-nél kisebbet én nem ajánlanék, ha Neked mégis az tetszik körülnézhetnél az FC-k között is. A Nivrel is nagyon igényesnek tünik. Ha 200 fölött is gondolkodsz, sokkal több kerülhet szóba és sokkal nehezebb lesz a választás is. Mindenképpen olyat vegyél amire ha ránézel még évek mulva is elégedettséggel töltsön el, s ne csak azért érezd szükségét, hogy ránézz, mert tudni akarod az időt!!! Alaposan nézz körül és vedd a kezedbe is a kiválasztottakat fizetés előtt! Teljeskörü használhatósághoz vedd figyelembe a vizállóságot is, a klasszikus darabok általában nem azok, a 3 atm nem jelent vizállóságot!
ATH: Óráid és érdeklődésed alapján itt a helyed közöttünk.
Előzmény: alexandrosz (3332)
te_o Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3334
j b!
Mi nem mukodik? Elvileg be kellene jonnie...

Teo orakrol

ath!
Milyen Eberhard?

alexandrosz!
Ha minden igaz, az Oris Classic XXL letezik 38-as meretben is. Szerintem szep orak, le semmi esetre nem beszelnelek. :)

te_o

ath Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3333
sziasztok!

alább már megszólaltam egyszer, de látom, hogy itt sok hozzáértő van.
magam csak egy egyszerű rajongó vagyok, nem nagyon értek a szerkezetekhez, mechanikához, de a szép, igényes órákat nagyon szeretem.
az omegán kívül van még egy számozott eberhardt-om, amit tavaly szereztem be és egy breitlingem, ami pár éves.

alexandrosz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3332
j b!

Nem váltottam nicket, csak eddig még nem írogattam ide. Egy Rado Ceramica multi-m van.

Oris ügyben: Egyszerű automatát szeretnék, ohne kronográf. Klasszikus forma és bőrszíj előnyben, bár az ellenkezőjéről is meggyőzhető vagyok:o) A BC kollekció tetszik, ill. a Classic sorozat is, de azok tényleg csak ekkora méretben készülnek (40-44mm), vagy létezik belőlük kisebb is?

Előzmény: j b (3331)
j b Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3331
ALEXANDROSZ: Oyster ugyan utalt rá, de én mégsem tudtam kinyomozni, hogy milyen órád is van!? (Tán Te is nicket váltottál?)
Az Oris pofás és megbizható kis óra, nekem a designban van egy kis schaffhauseni beütés (talán nem leszek ezért lehurrogva). Azt azért jó lenne tudni, hogy egyszerüt vagy kronográfot akarsz-e, s milyen anyagból, valamint klasszikusat vagy sportosat!?
Előzmény: alexandrosz (3330)
alexandrosz Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3330
oyster!

No tessék, lebuktam! :o) Nem szerénység, az enyém tényleg svájci kvarc. Amikor hozzám került az óra, még nem is tudtam, hogy Aerospace szerkezet van benne. A gyártó honlapján ugyanis nem találtam erre vonatkozó utalást. Sőt, azt sem tudtam, hogy ilyen jópofa és egyszerű lesz a kezelése. Persze elvártam tőle, hogy az órák mutogatásán felül nyújtson azért valami többletet is. Ezt maradéktalanul teljesíti is. De ettől még csak quartz ugye, de ez esetben ezt egyáltalán nem bánom. Ha már Aerospace: lehet tudni valamit ennek a történetéről (mióta létezik, lényeges műszaki paraméterek, milyen órákban "bukkan" fel, stb.)?

Más. Mióta olvasgatom a topicot, egyre inkább érlelődik bennem a gondolat, hogy "igénytelen" kvarcom és egyenlőre még mindig nem működő régi kézifelhúzós órám mellé vásárolnék egy megbízható automatát. Mivel egyáltalán nem érdekel az óra presztízs értéke, egyedisége (no persze azért ne mindenkinek ilyen legyen:o), ezért a józanabb árú darabokat nézegetem, mint pl. az Oris-ok. Szívesen venném, ha segítenétek a döntésben, vagy beszéljetek le róla és ajánljatok más márkát:o)

Bocsánat, ha hosszú voltam és sokat kérdeztem.

Előzmény: Törölt nick (3319)
j b Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3329
APT: Gondoltam, hogy igy van, ilyen esetekre van az az ár, amin ha elviszik tán nem fáj annyira. A válogatás körüli herce-hurca is ismerős dolog, igy talán jobban tolerálható általunk a nők számunkra érthetetlen fetisizmusa a ruhák iránt.
Ebben igaza van BREKInek is, tisztelni kell mások bolondériáját, egyébként is bolondok közt a normális nem tünik annak s valljuk be, hogy vonzódásunk e topic tárgyaihoz nem éppen a racionalitásból táplálkozik.
BREKI: Lám-lám tegnap emlitettem az Aerospacet és lőn... Irhatnál az Ebay tapasztalataidról kicsit részletesen!
OYSTER: Egyetértek, a Rolex mattitása mondjuk sokkal durvább mint pl. az acél Omegáké de a fényes és matt részek szerintem is nagyon szép hatásuak tudnak lenni egymás mellett. A Fortis viszont valóban homokszórt s ez egészen tompa bevonatot eredményez, viszont ez valóban sportóra ezért jól is áll neki. Mondjuk, ha felvenném zakó alá, biztos csak a müértők nem néznének ki a társaságból.
IDOMERO: Örülök, hogy ujabb igazi szakembert köszönthetünk körünkben. Egyébként való igaz és kézenfekvő: A mechanikus és a quartz két külön kategória, (a strucc is madár mégsem repül sehogy)nem szabad őket összehasonlitani, de olyan jól esik néhányunknak elvitázgatni a "papokról meg nejeikről".
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3328
A leírtak a titán érdemtelenségére általánosan igazak.
De azért tegyétek a szívetekre a kezeteket és valljátok be, hogy a Porsche Design by IWC féle első évjáratú, "mezei" 7750-essel szerelt kronográf azért valamennyiünknél a büszkeség tárgyát képezné, sőt minden anyagellenérzés ellenére viselnénk is jópárszor.
Én erre gondoltam :

Végülis ez volt az ELSŐ titánóra (1980) , ráadásul a krono tudományával sem kérkedik kiugró gombokkal.
BTS Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3327
Igaz, hogy az arany kényes, de ne feledjük el, hogy nemesfém (nemességben csak a platina előzi meg), igy ha a mechanikai igénybevételben nem is, de kémiailag sokkal ellenállóbb, mint az acél.
Vannak speciális ötvözetek (316, 316L...), melyek a kémiai ellenálló-képességét növelik az acélnak, ezek a nemesacélok, de a titánnal ezek sem vehetik fel a versenyt.
A titán nem túl szép (izlés kérdése), de minden szempontból a nagyon jó anyag.
Még egy apró hiba, mellyel sokszor találkozni: a szó szoros értelmében nincs nemesacél, csak nemesebb acél.
BREKI Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3326
Idomero
A technika szeretetenek is tobb formaja lehet. Mint az autoknal lehet szeretni a kezzel csinalt veteran autokat e s minden elektronikaval felszerelt legmodernebb jarganyokat. Oraknal is (bar hozza kell tennem hogy en is a mechanikus orakat szeretem)elfogadom hogy lehet szeretni vagy "csodalni" pl egy Casio protrek triple sensort is mert egy ilyen kis semmisegbe ennyi hasznos cuccot belepakolni az sem kis dolog. Vagy nem keves technikai megoldas es seregnyi szabadalom kell egy oraba epitett TV vagy telefon gyartasahoz is.
Ezert ha kerdeznek en mindig azt kerdezem meg hogy mire szeretne hasznalni es megprobalom leszurni, hogy milyen "viszonyban" szeretne lenni az orajaval es csak a tenyeket mondom, eleg ritkan tanacsolok barmit is mert ez teljesen szubjektiv dolog. Es meg veletlenul sem ereztetem senkivel ha szamomra egy teljesen ertektelen orat valszt. Megjegyzem nem mint orast kerdeznek csak mint egy kicsit tapasztaltabb mukedvelot :-)
Előzmény: idomero (3324)
MAJTee Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3325
Ez így van! Az, hogy ha valaki valamit csupán a funkcionalitása miatt vesz meg, még nem jelenti azt, hogy az illető igénytelen.

Én pl. bútorasztalos szakmát tanultam, jelenleg pedig bútoreladóként dolgozom. Rengeteg bútorlapból készült szekrénysort forgalmazunk, az 50 ezertől a 700 ezer Forintosig bezárólag. Én ezeket a dekoritlemezzel borított, préselt faforgácslapokat (ún. kombinált lemezeket) semmire sem tartom (már csak a szakmámból kifolyólag is).
Viszont azt, aki nem úszkál a pénzben, és csupán a ruháit szeretné valahol tárolni, mégsem beszélhetem rá egy 3 millió Ft-os cseresznye, vagy diófa szekrénysorra csak azért, mert én ezt tartom valódi bútornak.
Legfeljebb annyit tehetek, hogy ha valaki 300 ezer Ft feletti bútorban gondolkozik, azt próbálom rábeszélni inkább egy olcsóbb tölgyfa szekrénysorra, mint egy bútorlapból készült "LEGO-ra".

Tehát én is azt mondom, hogy ha valaki csupán a pontos időre kíváncsi, nyugodtan vegye meg azt a műanyag CASIO-t...

Előzmény: BREKI (3323)
idomero Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3324
Boldog újévet és sikerekben gazdag újesztendőt kívánok mindenkinek! (Talán a sikerekből mindenkinek telik egy általa megálmodott egyéniségéhez illő minőségi órához!) Már régóta olvasom a fórumot. Először szólok hozzá az eszmecseréhez, mert ugyérzem rendkívül érdekes dolgokra keresik a választ. Ami számomra órás szakemberként is a mai napig nyitott kérdés. Pl.: Nagyon nehéz szinte lehetetlen eldönteni, hogy elektromos óra vagy a mechanikus óra a jobb és technikailag melyik szerkezet a tökéletesebb. Szerintem a két típust semmiképpen nem szabad össze hasonlítani. (Nem eresztenek össze a ringbe egy pille súlyú bokszolót és egy nehézsúlyút. Akár ki is győzne, mégse lenne reális az eredmény. Azonos súlycsoportokban öklöznek egymással versenyre, nem de bár.) Az ember mégis megteszi, néhanapján és amikor kérdésekkel traktálják a vásárlók akkor nagyon nehéz segíteni nekik és megindokolni, mért mechanikus az igazi. "Mert lelke van ezzel minden beavatott, egyetért, de egy kívül állónak mégis mit mondjak mért jobb!" Nagyon érdekes dolog az, hogyha valaki mélyebben kezd el foglalkozni a témával, lenyűgözi a mechanika kifinomultsága és egyes esetekben akár művészi szintű kivitelezettsége. Ugyérzem ezzel önök is így vannak. Az én szívemet is a mechanikus órák ejtik rabul. Nekem nagyon tetszenek a Chronoswiss cég időmérői és Gerd-R. Lang üzletfilozófiája. Önmagát adja el óráival. Ilyen filozófiával nem lehet rosszat nyújtani. Nem a tradícióból táplálkozik, hanem önerejéből és nem egy olyan ember értékeiből él, aki már nincs is a földön ezért szerintem ez a cég bizonyos szemszögből a legjobb a piacon. Persze vitathatatlan, hogy készítenek igényesebb órákat, pl. a Glashütte.
Amitől igényesebbek ezek a szerkezetek az pont a méregdrága művészi megmunkáltság. A gondos gyönyörű kőfoglalások melyeknek párja nincs. A rubin legszebb ragyogását csak aranyfoglalatban adja vissza. Akármilyen drága és nehezen javítható eljárás is ez akkor is leges legszebb dolgok egyike amit egy órás vagy óragyár beleépíthet az általa készített időmérőbe. (A fórumban eddig sokat vitatott dolog.) Nem hétköznapi használatra gyári szalagmunkásnak gyártott órák ezek. Ezt soha nem szabad elfelejteni! Azért készültek, hogy gyönyörködjünk bennük, értékeljük őket! Hétköznapi embernek, hétköznapi munkára a legmegfelelőbb órák az ETA átlagszerkezetei vagy a hozzá hasonló jó alkatrész utánpótlással ellátott megbízható óraművek. (A csíkszemű cuccok között is vannak ilyenek, pl. Citizen 2030). A szerkezetek saját típus számozása érdekes dolog. A kereskedésről pedig annyit, hogy szerintem kicsi az országban a fizető képes kereslet pláne vidéken és szerintem sok órásnak az életben nem adatott meg, hogy szakmáját a lehető legprofibb módon művelhesse. Miből vegyen az üzletébe tucatnyi méregdrága órát, és kiknek adja el. Ezt a kisréteget szerintem idehaza lehetetlen profin kiszolgálni és erre még általun nagyra becsült Poen is képtelen.

Várom a reakciókat.

Balogh István órás
www. extra.hu/idomero

BREKI Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3323
Hello mindenkinek
Eloszor is mindenkinek orakban gazdag boldog ujevet kivanok. Hosszu hallgatas utan lelekben megerosodve :-) terek vissza az aktiv forumosok koze. Lehet, hogy most kihuzom a gyufat de regi vagyam teljesulven sikerult egy EBAY arveresen hozzajutnom egy Breitling aerospace-hez. Sokan lehuztak mar, de nalam igen regi vagy volt csak a meredek aremelkedese miatt egyre elerhetetlenebbe valt nekem. A masik talan komolyabb ajanlat amit kaptam egy Rolex Perpetual Datejust. Sajnos ezt csak ugy tudom megvenni, ha legalabb egy oramat eladom. Ha valakit erdekel egy a Poenbol napra poontosan 2 eve vasarolt Fortis Flieger Chronograph Automatic 597 10 141 uveg hatlappal, acel szijjal. Van meg hozza automata csatos borszij.
Mas. Latom megint eloterbe kerult az allando dilemma. Szerintem lehet szidni a marketingeseket de azert azt nem szabad elfelejteni, hogy nem eleg szeretve gyartani az orakat azokat el is kell tudni adni. Ha ez nem megy az csak egy jolfejlett hobbi szintjere apadhat. Regebben mar boncolgattuk, hogy mindenkinek mas az izlese es masra helyezi a hangsulyt. De fenntartva akkori megallapitasomat csak az egymas bolonderiajanak teljes elfogadasa lehet a helyes allaspont, mert ha valakit leszolunk gyengebb vagy ne adj isten legolcsobb casio oraja miatt visszakaphatjuk tole szelid lenezesunket amikor golyostoll gyujtemenyerol, vagy pipagyujtemenyerol esik szo es nekunk az az egvilagon semmit nem jelent.
MAJTee Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3322
APT!

Köszi a reagálást. Az Art Deco-s Frederique-Constant Heart Beat-et önmagában nagyon szép órának tartom, de ennél a stílusnál nekem jobban tetszenek a hagyományos, letisztultabb formák. Ezért (na meg a megfizethető ár miatt) esett a választásom a Tissot Porto-ra. Nagyon tetszenek még a Dubey & Schaldenbrand karórák, főleg az Art Deco-s Areodyn Date. Kár, hogy ez már egy más árkategória...

Ja, és ha ismered a Sjöö Sandström karórákat, akkor kíváncsi lennék a véleményedre, mint szakember, és mint "magánszemély". Érdemes egy ilyen "fura" karórára pénzt kiadni? Egyáltalán milyen szerkezetet rejthetnek ezek a limited edition példányok? Egy vásárlónknak volna egy eladó darabja, féláron. Az ő kezén egyébként egy számomra szintén ismeretlen, VACHERON CONSTANTIN arany karóra volt. Ez utóbbin az egész szerkezet látható volt, és állítólag 20 milla körül van az új ára...

Előzmény: APT (3295)
APT Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3321
J B: Átsiklottam a korábbi kérdéseden, tudniillik, hogy mit szoktam hordani. Nos, a gyűjteményemből hordogatok, szinte mindent egyszer-egyszer, bár van jó néhány kedvencem (ezek általában a NEM ELADÓ varázsszóról ismerhetőek meg), de vannak kivételek. Általában néhány napnál tovább nem hordok egy órát. A dolog aggasztóan emlékeztet engem a feleségem és a (nagyobb) lányaim felveendő ruha kiválasztása körüli hercehurcájára... :-)))

ORAGYUJTEMENY

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!