Keresés

Részletes keresés

persil_01 Creative Commons License 2001.05.10 0 0 29
A hőmérőzés lényege, hogy minden reggel, még az ágyban megméred a hőmérsékletedet. Célszerű szájban és digitális hűmérővel. Ezt a teljes cikluson keresztül feljegyzed egy grafikonon. Ez kiad egy görbét. A ciklus első felében alacsonyabb lesz a hőmérséklet, majd a közepén lesz egy kb. 0,4-0,5 fokos ugrás, a második fele pedig értelemszerűen magasdabb lesz. Szóval a hőmérsékletugrás környékén van az ovuláció. A módszer azonban pontatlan. A hőmérsékletugrás többnyire már csak késve jelzi az ovulációt, sőt több napos eltérések is lehetnek.
Előzmény: NoÉ (27)
sófelhasználó Creative Commons License 2001.05.10 0 0 28
Az az igazság, a hőmérőzést sosem csináltam, szó volt azonban az SZT2-n ún. "ovulációs tesztről", láttam a gyógyszertárban is, az biztosan megmutatja, mikor van a "legjobb pillanat".
Előzmény: NoÉ (27)
NoÉ Creative Commons License 2001.05.08 0 0 27
Sziasztok!
Négy hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta a nőgyógyászom tanácsára elevitet szedek, mivel babát szertnénk. Egy hónapja próbálkozunk élesben, de sajnos nem sikerült elsőre összehoznunk a trónörököst. Most a ciklusom kilencedik napjánál tartok. Valaki fel tudna "homályosítani" a hőmérőzés lényegéről? Tulajdonképpen mikor termékenyülök meg a legbiztosabban?
banya Creative Commons License 2001.02.13 0 0 26
Gratula! :))))
Nyomás a Szülés, terhesség topicba! :))))))))))
Előzmény: petrakovacs50 (24)
Laja73 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 25
Gratulálok, kívánom hogy aranyos, egészséges babát szülj ! És persze neked személy szerint minél könnyebb szülést.
Előzmény: petrakovacs50 (24)
petrakovacs50 Creative Commons License 2001.02.13 0 0 24
Ugy ereztem az a melto lezarasa ennek a topiknak ha itt is szetkiabalom hogy varandos vagyok. Szerencsesnek mondhatom magam, hogy ilyen hamar osszejott, es remenykedek, hogy a terhesseg alatt is ilyen jol es konnyen mennek majd a dolgok.

Udv a nagyon nagyon boldog PK

Mrs. Diablo Creative Commons License 2000.11.27 0 0 23
Szia PK!
Általában az elmaradt menstruáció után, de mindegyikre rá van írva, hogy pontosan mikortól. Ne feledd, hogy az embriónak meg kell érkeznie a méhbe és be is kell ágyazódnia a megtermékenyítés után, az is pár napba telik. (A megtermékenyítés a petevezetékben történik)
Előzmény: petrakovacs50 (22)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.27 0 0 22
Igerem ez ma az utolso uzenetem ebben a topikban:-)))

Szisztok!

Csak egy rovid osszefoglalo, hogy mennyire vagyok felkeszult es egy kerdes.

Osszefoglalo:
Mint mar irtam jovo honap kozepetol belevagunk!!! Nem cigizek, sosem cigiztem, nem iszok, es nem stresszelek. Voltam nogyogyasznal, 10napja szedem a folsavat. Probalok a sulyomra figyelni, talan ez a legnehezebb. Ezen a heten kell megjonnie, es utana remelem egy ideig nem fog. (Tudom, ne almodozzak ugysem jon ossze elsore)

Kerdes:
Az otthoni tesztek az elmaradt menstruacio utan par nappal mutatjak kia terhesseget, vagy mar a sikeres megtermekenyites utan par nappal?

Tovabbi kellemes hetet Mindenkinek

PK

Előzmény: petrakovacs50 (20)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2000.11.27 0 0 21
Sziasztok!
A menstruáció a MÉHNYÁLKAHÁRTYA elsorvadása és lelökődése, aminek semmi köze ahhoz, volt-e peteérés vagy sem.

A fogamzásgátló tabletták hatására többek között éppen a peteérés gátolt, ezért nem jöhet létre a terhesség. A tablettaszedés szünetében keletkező vérzés ún. megvonásos vérzés, ami azért következik be, mert a tablettaszedés szünetel, tehát nem a nő saját "rendes" ciklusa uralkodik.

Mindenképpen olvassatok bele egy fogamzásgátlással foglalkozó könyvbe, amelyben le van írva, hogyan is működik a női szervezet. Aki gyermeket szeretne, annak ez "kötelező olvasmány".
(Pl. Dr. Elek Csaba: A fogamzásgátlásról)

Előzmény: petrakovacs50 (19)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.27 0 0 20
Szipolyka!!

Pont forditva. A rubeola vegativ, ami azt jelenti, hogy nincs gond , mert mar atestem rajta, a toxoplazmosis pozitiv, ami azt jelenti, hogy nem vagyok immunis ra, igy oda kell figyelnem, ha majd terhes leszek.

Fel fogom hivni a Tanacsadot, de December kozepe elott nem fogok tudni elmenni. Ha van valami beszamolok.

PK

Előzmény: Törölt nick (12)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.27 0 0 19
Kedves Mindenki!

Most egy kicsit nagyon osszezavarodtam. Tudatlansagom oka, hogy soha nem szedtem gyogyszert. De van valami amit nem ertek> en ugy tudtam, hogy a menstruacio a a megerett de fel nem hasznalt pete kiurulese a szervezetbol. Aki tablettat szed az is menstrual. Akkor ott mi tortenik, ha nincs is pete ami kiuruljon?

En kulonben azt hittem, hogy van, de valami miatt keptelenseg megtermekenyiteni.

huha tanulnom kell meg:-)))

Dehat ezert nyitottam a topikot
PK

Előzmény: petrakovacs50 (18)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.27 0 0 18
vikilany,

En ugy tudom, hogy a fogamzasgatlot 3 honappal a tervezett "elesben tevekenykedes" elott abba kell hagyni.

Homerozes: ha gyogyszert szedsz akkor ez felesleges, hiszen pontosan 28naposak a ciklusaid. Igy pontosan meghataroyhato minden homero es pH mero segitsege nelkul, hogy mikor is va a peteeres.

Ha a ciklus kezdete a menstruacio elso napja akkor a ciklus 14napja kornyeken van a peteeres. Amugy kulonben ha figyelsz ra talan mas jelekbol is eszreveheted (hatfajas, erosebb huvelyvaladek stb)

PK

Előzmény: vikilány (14)
sófelhasználó Creative Commons License 2000.11.27 0 0 17
A terhességi vitamin mellett szeretnék én is letenni egy voksot: a második gyerkőc "tervezéskor" már elkezdtem szedni, és nem volt az első hónapokban sem rosszullétem, jobban bírtam, mint az elsőnél (arról nem beszélve, hogy nyugodtabb voltam).
ÜDv és sok sikert!
sóuser
Előzmény: Mrs. Diablo (9)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2000.11.27 0 0 16
Szia Viki!
Elismerésre méltó, hogy ilyen tudatosan és felelősségteljesen készültök a gyermekáldásra. Majd ha az aktív babatervezési szakasz a célegyenesbe érkezik, ne feledd, hogy a tabletta szedését hónapokkal a tervezett teherbe esés előtt abba kell hagyni. Legalább két rendes menstruációs ciklust érdemes kivárni, és azalatt más módon (pl. óvszerrel) védekezni. Ez idő alatt helyreáll a szervezetedben az egyensúly. Ha ebben az időszakban már hőmérőzöl, ne ijedj meg, ha a görbe nem optimális, van, akinek a peteérése nem azonnal tér vissza. A fogamzóképesség helyreállása általában 3 hónap alatt megtörténik.

Előzmény: vikilány (14)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.27 0 0 15
Vikilány:
Nem, nem működik. Mert a hőmérséklet a tüszőrepedéskor megy fel, és a tabletta pont a tüszőrepedést akadályozza meg.
Sz.
Előzmény: vikilány (14)
vikilány Creative Commons License 2000.11.27 0 0 14
Sziasztok!

Nagyon jó a topic. Én is először a Szülés-Terhesség 2.0-ba írtam, aztán rátok találtam. Ott azt javasolták, hogy az aktív babatervezési időszakban el kell kezdeni pl. Elevitet szedni, hogy elég vas és folsav legyen a szervezetben.
Én még szedem a fogamzásgátlót és még tulajdonképpen nem tudom, hogy mikor kezdünk el élesben tevékenykedni, de azért szeretnék minél többet megtenni már most a születendő babáért. A hőmérőzéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem, most csak úgy ellenőrzésképpen elkezdeném, de működik ez akkor is, ha valaki gyógyszert szed?

Viki

Törölt nick Creative Commons License 2000.11.27 0 0 13
És ha van kedved beszámolni, naná hogy érdekel...
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.27 0 0 12
Kedves Petra,
Az, hogy a toxoplazmózis pozitív, nem azt jelenti, hogy már túlestél rajta? Mert akkor pont nincs aggódnivalód!
A rubeolavizsgálatot mindenképpen megcsinálják, és ha negatív (=nem volt még rubeolád), akkor beoltanak.
A Tanácsadó paraméterei:
XIV. kerület Bolgárkerék utca nemtomhány (az egész utca két ház), az Örs felől indulva a jobb oldalon a második ház.
Telefon: 363-5272; 363-2229. Időpontot kell megbeszélni.
Nem tudom, hogy állsz nőgyógyásszal, ha esetleg rákszűrésre is vágysz, akkor kérdezd meg, mikor rendel a nőgyógyászuk, mert ő nincs mindig ott (a hüvelytisztaság-vizsgálatot az asszisztense végzi).
Sok sikert, ha bármi kérdésed van, írj akár ide, akár magánba.
Sz.
Előzmény: petrakovacs50 (11)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.26 0 0 11
Kedves Szipolyka!

Nagyon koszonom a tanacsot megfogadom. Legyszi add meg a reszleteket cim, telszam. Felhivom oket es megerdeklodok minden. Az Ors Vezer terhez kozeli szuper lesz.

Nogyogyasznal voltam, az elso vizsgaloton tulvagyok. Rubeola negativ, toxoplasmosis pozitiv, igy vigyaznom kell a nyers husokkal, mosatlan zoldseggel stb.

Ha eljutunk oda, majd beszamolok a tortentekrol.

Koszi megegyszer

PK

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.26 0 0 10
Kedves Petra,
Czeizel Endre létrehozott egy intézményt a babáravágyóknak, az a neve, hogy Optimális Családtervezési Tanácsadó. Számunkra ingyenes, a TB fizeti.
Pesten az Örs Vezér tere mellett van, ha érdekel, címet, telefont mondok. Vidéken is több helyen működik, nem tudom, Te hol laksz.
Lényege:
Egy beszélgetést és adatfelvételt követően néhány vizsgálat (vérnyomás, rubeola-teszt, hüvelytisztaság-vizsgálat/spermaszám-meghatározás, meg amit a beszélgetés alapján szükségesnek ítélnek), majd három hónapos felkészülés, mialatt már elkezded szedni a magzatvédő vitamint, életmódbeli tanácsokkkal látnak el (pl. a koffeinfogyasztás csökkenti a termékenységet, ezt nem is tudtam előtte, jó, hogy mondták), plusz hőmérőzés minden reggel a tüszőrepedés idejének megállapítására, ill. ha valamiféle (sárgatest- stb.) probléma van, az is kiderüljön, utána a második találkozáskor a fogamzás optimális napjának megállapítása, sok siker-kívánás, harmadik találkozáskor viszed a reggeli pisit és várod a pozitív választ.
Mi végigcsináltuk mindkét gyerek előtt, nagyon jónak gondolom, és azt hiszem pont arra találták ki, amit a topicnyitóban felvetettél.
Részletkérdés, de nagyon kedvesek, segítőkészek, bármit kérdezhetsz, semmi nem "ciki".
Ha valami még érdekel, itt vagyok.
Szipolyka
Mrs. Diablo Creative Commons License 2000.11.26 0 0 9
Szia PK!
Szerintem kezdj el magzatvédő vitamint szedni, és akkor már a teherbeeséskor meglesznek a szervezetedben a szükséges ásványi anyagok, folsav, vas. Megakadályozhatja bizonyos születési rendellenességek kialakulását is.
Én is így tettem, amikor elhatároztuk, hogy babát akarunk.
Előzmény: petrakovacs50 (8)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.26 0 0 8
Laja

Teljesen igazad nav nem kell tulszervezni. A baba mama forumon eppen most a terhesseg alatti vitaminbevitelt vitatjuk. Az csak azt szerettem volna tudni, hogy lehet e a teherbeeses elott tenni valamit az ugy erdekeben.

Bizom benne, hogy egy par honap mulva mar en is a pocakosok klubbjat bovitem es nem a felkeszules a terhessegre topikot folytatom meg mindig.

De hat ki tudja. rengeteg pelda van elottem. Voltak akiknek rogton osszejott es vannak akik mar evek ota probalkoznak. A fel ev teljesen atlagos. Ezt mind tudom az eszemmel, de megis az ember remenykedik, hogy kivetel lesz.

PK

Előzmény: Laja73 (7)
Laja73 Creative Commons License 2000.11.25 0 0 7
Kedves Petra,

Én erről azt gondolom, hogy a tudomány mai állása szerint nincs konkrét bizonyított módszer, életmód ami ilyenkor javasolt. Valószínűleg egyhamar nem is lesz.
Szerintem nem kell "túlszervezni", a lényeg az egészséges életmód - nem a bioétkezés, hanem a nagyrészt káros dolgok (cigi, stressz) mellőzése.
A mamának is és a babának is jobb, ha a mama nem hízik el túlságosan, de ez is inkább a terhesség alatt derül ki, hogy ki milyen alkat, hogyan reagál a szervezete.

Szóval szerintem előre nem érdemes sok energiát beleölni, érezd jól magad, és kívánom, hogy minél hamarabb teljesüljön a kívánságotok, hiszen a kicsi a lényeg, nem érdemes még hónapokat sem várni szerintem.

Előzmény: petrakovacs50 (-)
originalqszi Creative Commons License 2000.11.24 0 0 5
Nagyon tévedsz, Kedves!:((((( Tanulmányozd csak az oroszlánokat!:)))))))) és kérdezd meg az orvosodat, gyógyszerészedet:)))))))
Előzmény: petrakovacs50 (4)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.24 0 0 4
Koszonom szepen a hozzaszolasokat!!!!

banya
ezek szerint felkeszultem:-))

MrsDiablo es Dersyu Uzula
nagyon koszonom a listat, megprobalom beszerezni ezeket a konyveket ill megnezem a babanet.hu-t

Originalqszi
Bar, mint mondtam, nem vagyok szakertoje a temanak (meg nem haha), hogy hogyan kell felkeszulni, de ugy olvastam, hogy a modszered (ha gyakori - napjaban tobbszor) csokkenti a teherbe eses eselyet. :-)))

PK

Előzmény: Törölt nick (3)
originalqszi Creative Commons License 2000.11.24 0 0 2
Én is szeretek felkészülni a terhességre........napjában többször is:))))))))))

banya:DDDDDDDDDDDD)))))

Előzmény: petrakovacs50 (-)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2000.11.24 0 0 1
Szia PK!
Ajánlott irodalom:
Eisenberg-Murkoff-Hathaway: Az a 9 hónap
Prof. Frydman-Dr. Cohen-Solal: Kismamák és kisbabák egészségkönyve
Larousse Szülők Enciklopédiája
És minden új, ami azóta kapható a könyvesboltokban. Én is könyvekből próbáltam tájékozódni, és ezekre a kérdésekre megtaláltam bennük a választ.
Aztán ott van még az orvosod, a védőnő...
Tapasztalatcserére meg az Indexes terhességgel foglalkozó topic, a Szülés-Terhesség 2.0
Előzmény: petrakovacs50 (-)
banya Creative Commons License 2000.11.24 0 0 0
0 stressz, 0 cigi, 0 alkohol, viszont sok vitamin, kalcium, egyéb ásványi anyag, továbbá pihenés, lelki ráhangolódás! :)
Előzmény: petrakovacs50 (-)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.11.24 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Par honapja a ferjemmel azon beszelgettunk, hogy mar itt az ideje, hogy kisbabank legyen. Megbeszeltuk, hogy adunk magunknak par honapot, hogy erre a feladatra fizikailag is felkeszuljunk.

Szomoruan tapasztaltam, hogy nincs olyan ujsag, amely ezzel a temaval kulonosen foglalkozna. Probalkoztam az internettel is ahol azt talaltam, hogy sajnos a nok csak akkor mennek el orvoshoz, akkor kezdenek valtoztatni etkezesi szokasaikon stb amikor mar ket honapos terhesek, es pedig mennyire fontos, hogy mindket fel felkeszuljon.

Jo lenne tudni, hogy a folsav szukseges-e vagy csak ajanlott, amennyiben mindenkeppen szukseges van e valami termeszetes (nem gyogyszer) modon fogyasztani, hogyan elozheto meg a toxoplazmozis, milyen egy idealis terhesseg elotti dieta stb stb.

Ne ertsetek felre nem akarom a dolgot "tulreagalni" csak szeretnem tudni, hogz azok a parok akik abban a helyzetben vannak, hogy van par honapjuk felkeszulni a terhessegre, hol hogyan kaphatnak ehhez segitseget. (Azon kivul, hogy elmennek nogyogyaszhoz)

PK

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!