Keresés

Részletes keresés

hanka Creative Commons License 2001.09.27 0 0 171
Szia Almond-Eyed!

Több topicot is olvasgattam a témával kapcsolatban. A rubeola és toxoplazma tesztekről is olvastam, de a nőgyógyászom amikor nála voltam augusztus végén és mondtam neki, hogy abbahagytam a tablettát és babát szeretnénk, egy szóval nem mondta, hogy bármilyen vizsgálatot javasolna. Nem értem.

Egyébként én is nagyon izgulok, amióta megszületett a döntés, hogy belevágunk. Ha csak eszembe jut, rögtön átszellemült mosolyra derül az arcom. És be kell, hogy valljam ritka az az óra, amikor nem jut eszembe. Hihetetlen, hogy az ember milyen "beszűkült tudatállapoba" bír kerülni, nem?

Előzmény: Almond-Eyed (169)
hanka Creative Commons License 2001.09.27 0 0 170
Köszönöm a bíztatást mindenkinek! Máris jobb kedvem van! :o))))
Azt hiszem nem is az a gond, hogy bizonytalan lennék abban, hogy akarom e most a babát. Csak ez a munkahely dolog jöhetett volna 1-2 évvel előbb.
De igazatok van, nem fogok lelki problémát okozni magamnak a dologból. Végülis az a vezető, aki felvesz egy 26 éves, férjezett, még gyermektelen nőt, számíthat rá, hogy előbb-utóbb szülni fog az illető.

RKata
Ti mióta próbálkoztok?

Almond-Eyed Creative Commons License 2001.09.27 0 0 169
Szia Hanka!

Szerintem is vágjatok bele, és ha év végéig nem jön össze, ne izguljatok! A dokik azt mondják, egy év a kritikus idő, ha ez után nem jön össze természetes módon, akkor lehet mindenféle jó kis kellemetlen vizsgálatokat elkezdeni. Addig pedig ne aggódjatok!!! :-)))
Mi most a felkészülési időszakot kezdtük meg a férjemmel. Abbanagytam a tablettaszedést, most várom, hogy regenerálódjon a szervezetem, és karácsony körül beindítjuk a gépezetet...
Most már úgy döntöttem, hogy a karrier sem érdekel, csak a babuci!!!! :-)))
Tehát:
- nyugodtan válts munkahelyet, annak tudatában, amit a leendő főnököd mondott
- várj 3 hónapot, amíg a tabletta kitisztul a szervezetedből (jobb a biztonság!)
- és ha egy évig nem jön össze a baba, akkor lehet futkosni az orvosokhoz, de addig nem érdemes!
És ne felejtsd a rubeóla- és toxoplazma-teszteket sem!!!

Biztosan minden rendben lesz. Egyébként én is úúúúúúúúgy, de úgy izgulok már!!!
:-)))

Lányok, erről a mikroszkópos izéről írnátok bővebben? Én elolvastam, amit itt lehetett, de nem igazán világos, hogy pontosan mi ez?!

Köszönöm:

Almond-Eyed

Előzmény: hanka (163)
tamara Creative Commons License 2001.09.27 0 0 168
Sziasztok,
Hanka, szerintem is vágjatok bele! Ha mindenki a tökéletes körülményekre várna, akkor soha nem születne baba. Teljesen tökéletes körülmények ugyanis nincsenek. Vagy ha esetleg vannak, akkor meg éppen nem jön össze!

Szerintem ez a táblázat egy kicsit túl szigorúra sikeredett! (kávé, tea, körömlakk, stb.). De azért mindenki vigyázzon magára!

sziasztok, t.

Csernik Creative Commons License 2001.09.27 0 0 167
Szia Hanka,

Szerintem vágjatok bele!

Előzmény: hanka (163)
RKata Creative Commons License 2001.09.27 0 0 166
Kedves hanka,

személyes tapasztalatból ugyan nem tudok Neked válaszolni, mivel még én is csak abban a stádiumban vagyok, amelyikben Te (elhatározás -> eltökéltség -> izgalom+várakozás :o)), de a véleményem szívesen leírom:

Munkahely kérdés: munkáltatója válogatja. Én nem fogom, csak az utolsó pillanatban közölni a főnökömmel, mert tudom, hogyan reagálna rá (biztos, hogy nem támogatna és nem lenne megértő - ismerem ennyire - sajnos). Viszont az egyik barátnőm most került új munkahelyre (multi!), ahol előre dekralálták, hogy semmiféle akadályt nem gördítenek az esetleges babavállalás elé (pont egy gyes-re menő kolléganő helyére vették fel) , sőt minden segítséget megkapnak a női dolgozók. Úgy legyen!

Szerintem normális, hogy "másképp" jött meg a menzeszed. Én eddig akárhányszor tartottam szünetet a tablettaszedés közben, mindig erősebb és hosszabb volt, mint amíg szedtem (és görcsöltem is, amit egyébként nem).

Egy kolléganőm fél éves sikertelen próbálkozás után ment el orvoshoz (Czeizelhez), aki mosolyogva nyugtatta meg: majd ha a következő félév is eredménytelen, akkor jöjjenek újra. 1 hónapon belül teherbe esett. :o)) Szóval ha év végéig nem esel teherbe, amiatt még nem kell orvoshoz menned. (Viszont a fogamzást megelőző teljes orvosi vizsgálat szvsz nem árt.)

Üdv

Kata

Előzmény: hanka (163)
Törp Creative Commons License 2001.09.27 0 0 165
Szia Hanka!

Szerintem is bele kéne vágni! Én is ilyen helyzetben voltam anno 3 éve és nem bántam meg, hogy belevágtunk. De a kérdéseid (félelmeid?) teljesen természetesek. De úgyis jó lesz!! Hajrá! :o))))

Kati

Előzmény: hanka (163)
Csernik Creative Commons License 2001.09.27 0 0 164
SZia Hanka,
Szerintem vágjatok bele.
Sok szerencét!
Előzmény: hanka (163)
hanka Creative Commons License 2001.09.27 0 0 163
Sziasztok Lányok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni, mivel mi is úgy döntöttünk, hogy babát vállalunk.
Azonban az életben semmi sem egyszerű, nálunk legalábbis. A következő problémáink, kétségeink vannak:
1.) A férjemnek sajnos volt két sérvműtétje az elmúlt 5 évben, ami miatt a szükségesnél kevesebb, és nem eléggé életképes spermiuma van. Egyik orvos szerint spontán is lehet gyerekünk, a másik szerint azonban gyógyszeres kezelésre lenne először szükség. Van itt valakinek hasonló problémája?
2.) egy hónapja nem szedek fogamzásgátlót, a múlt héten jött meg először azóta. Gondolom annak köszönhetően, hogy még nem tisztultam ki, elég furcsa egy mezesz volt. (4 napig alig valami, utána meg megjött tök erősen, úgy mintha nulláról indulnék)
3.) Ráadásként, két hete jött egy álláslehetőség. Jobb fizetés, jobb szakmai háttér, jobb körülmények, stb. A leendő közvetlen főnökömnek az első beszélgetéskor elmondtam, hogy éppen most döntöttük el, hogy gyereket szeretnénk. Nagyon megértőnek bizonyult azt mondta, hogy őt az sem zavarja, ha két hónap múlva bejelentem, hogy terhes vagyok, mert egy nő életében nincs ennél fontosabb (ő egyébként férfi!). Arra azért figyelmeztetett, hogy az ügyvezetőnek ezt ne kössem az orrára. Tegnap voltam nála, persze ő is feltette a szokásos kérdéseket: férjnél van?, gyerek?, és mikorra tervezik?
Vele már nem voltam őszinte, csak annyit mondtam, hogy először a lakásproblémánkat szeretnénk megoldani. Végül is novembertől ott fogok dolgozni, de sokszor eszembe jut, hogy ha jövőre valamikor bejelentem, hogy jön a baba (legalábbis remélem így lesz), valyon hogyan fogadják az új munkatársak, a főnök, stb.

A férjemmel úgy határoztunk még a nyáron, hogy ha év végéig nem jön össze a baba spontán, akkor orvoshoz fordulunk. Most tele vagyok kétségekkel. Mindennél jobban szeretném hogy babám legyen. Egyrészt már most futnék orvoshoz, hogy minél előbb sikerüljön, másrészt józan ésszel tudom, hogy várni kéne pár hónapot. A gyógyszer abbahagyása után sem telt még le a 3 hó, meg hát az új munkahely miatt is. Állandóan csak számolgatok, hogy ha csak jövő tavasszal esek teherbe, akkor csak 2002-ben születik meg, ami azt jelenti, hogy azért mégis dolgozom ott egy évet, meg a gyedet is a jó fizetés után kapnám.
Viszont halogatni, védekezni sem merek, mert mi van akkor, ha csak hónapokig, évekig tartó orvosi kezelések után lesz gyerekünk? Teljesen tanácstalan vagyok! Segítsetek! Ti mit gondoltok, mit tegyek?
Bocsánat, ha túl hosszúra sikerült!

Maminti Creative Commons License 2001.09.26 0 0 162
"Tehat a kerdes, van-e valakinek otlete, hogyan lehet csokkenteni a _nagyonakaras_-t? :)"

Talán úgy, ha "akció közben" nem gondolsz arra, hogy ebből most gyereknek kell lennie, különben... Hanem önmagáért élvezed, mint eddig... :)))) Egyáltalán nem foglalkozol a gyerekkérdéssel, ha lesz, lesz, ha nem lesz, majd legközelebb lesz. Ráérünk, nem? Legalábbis nekem ilyen gondolataim voltak... :)

Hogy beváltak-e? Hát, ha azt vesszük, hogy már az első alkalommal sikerült... ;)

Egyszóval: ez nem egy megoldandó feladat, amikor teljesiteni kell. Légy laza, és élvezd a életet. Nem semmi, hogy végre elértünk abba a korba és állapotba, mikor nyugodtan vállalhatunk gyereket. :)

Előzmény: KamillA (161)
KamillA Creative Commons License 2001.09.26 0 0 161
Sziasztok lanyok, asszonyok!

Vegre-vegre eljott nalunk is az az ido, hogy elindithattuk a baba-projektet :) Nagyon sokan mondjak azt, hogy a tabletta abbahagyasa utan nagyobbaz esely a teherbeesesre, raadasul az orvos is azt mondta, hogy olyan alacsony a hormontartalma annak, amit szedek, hogy nem kell kihagyni semennyi idot. Szerintem ennek az elmeletnek is van jogosultsaga. Masreszt el sem tudnam kepzelni, hogy 5 ev utan elkezdjunk ovszerrel bohockodni :)

A felkeszulesre vonatkozo tanacsok tenyleg jok, majdnem mindet be is sikerul tartani, nekem a kajalassal van gond :( Egyreszt nem tudok mindennap meleget enni, masreszt allandoan ehetnekem van, valoszinuleg azert, mert (juj, 10 ev utan) 3 honapja leszoktam a dohanyzasrol.

Ehh... de hosszu vagyok... De sajnos nem erenyem a szukszavusag ;)

Van egy kerdesem is. Konnyu azt mondani, hogy az ember ne akarja gorcsosen... En mar most tudom, ha nekunk nem jon ossze azonnal a baby, en ki leszek teljesen. De ezt nem tudom befolyasolni. Tehat a kerdes, van-e valakinek otlete, hogyan lehet csokkenteni a _nagyonakaras_-t? :)

Udv mindnekinek:

Beus

mzsperx Creative Commons License 2001.09.26 0 0 160
még mindig buborékok, pedig most már ideje lenne pálmasássá válni!
RKata Creative Commons License 2001.09.26 0 0 159
Kedves Csernik,

nagyon-nagyon jó ez a lista, köszi érte! A 10., 11. és 27. pontokkal lesz egy kis gondom (minden apró marhaságon felhúzom magam), a többi kipipálható. Talán egy dologgal kiegészíteném: várjuk ki, amíg a fogamzásgátló tabletta - ha szedtünk - kiürül a szervezetből. Ez 3 hónapot vesz igénybe, addig más módszerrel kell védekezni. Nálunk ebből már 1 hónap letelt. :o)
Annyira szeretnék mindent megtenni, ami csak rajtam múlik! (És persze, úgy gondolom, ez kutyakötelességem is.)

Egy volt kollégám feleségével sajnos ugyanaz történt, ami Veled. Annyira várták a kicsit (ott is kislány született elsőnek), akinek szintén a szívével volt baj. Még Németországban is operálták, de sajnos nem tudtak segíteni rajta. Aztán - elég hamar az eset után - megszületett a kisfiuk, egy gyönyörű, nyugodt, mosolygós tünemény.

:-*

Kata

Előzmény: Csernik (158)
Csernik Creative Commons License 2001.09.26 0 0 158
Fontos tanácsok leendő terheseknek!
(Ezek a tanácsok csak az én gyűjtéseim, tapasztalataim, aggodalmaim alapján készültek.
Kislányom szívfejlődési rendellenességgel született, 3 és fél hónapig élt. Az orvosok szerint a terhesség első 8 hetében érte a szivecskéjét valami külső hatás, nos a következő terhességemnél megpróbáltam az itt leírtakra odafigyelni. Amiből megszületett ,a hálaistennek makkegészséges kisfiam.)

1. Teherbeesés előtt érdemes egy vérképet csináltatni, nem vagyunk-e vérszegények, ha igen pótolni az orvos utasításai alapján a vasat, folsavat.
2. Teherbeesés előtt legalább 1 hónappal ajánlott valamilyen terhesvitamin szedése. Pl. Elevit
3. Az első 3 hónapban is folytatni kell ennek a vitaminnak a szedését, sőt lehetőleg a terhesség végéig, szoptatás alatt is.
4. A terhesség első harmadában tartózkodás minden vegyi anyag közvetlen belélegzésétől ( hypo, hajlakk, wcillatosító, körömlakklemosó).
5. Nem ajánlott az első harmadban lakásfelújítást közvetlenül végezni, vagy a helyszínen tartózkodni.(Veszélyes a lakk, hígító, diszperzit, ajtóra-ablakra használt festékek, szőnyegpadlóragasztó)
6. Nem ajánlott egész terhesség alatt a rovarírtás a lakásban.
7. A mikrohullámú sütőtől legalább 1 méterre tartózkodjunk.
8. Nyers húsok érintése után alaposan mossunk kezet, és jól főzzük meg a húsokat.
9. Ne fessük a hajunkat.
10. Ne nagyon puszizkodjunk kutyával, macskával, más egyéb állatal. (toxoplazma, de mást is lehet kapni tőlük)
11. Kertészkedés után alaposan mossunk kezet. (toxoplazma)
12. Ételeink kiválasztásánál törekedjünk a tartósítószermentes, egpészséges étkezésre, és ne a gyorséttermekben lakjunk jól.
13. Tejet forraljuk fel fogyasztás előtt. Ne mikrót használjunk a tej melegítésére. (Állítólag a tejnek nem tesz jót a mikró)
14. Primőröket ne nagyon együnk. (Sok permetszer, műtrágya lehet rajtuk, bennük)
15. Sok májat se együnk, csak mértékkel.
16. Tartózkodjunk az üres kalóriáktól, ne a mennyiség, hanem a minőség lebegjen a szemünk előtt. (cukor, édesség)
17. Persze ne dohányozzunk, és ne is lélegezzük be a dohányfüstöt.
18. Ne igyunk alkoholt.
19. Ne igyunk Kólát, kávét, feketeteát, szénsavas italokat.
20. Járványos időszakokban ne menjünk túlzsúfolt helyre. Ne adjunk fűnek-fának puszit.
21. A terhesség utolsó harmadában a házaséletnél gumival védekezzünk a hüvelyi fertőzések ellen. (A koraszülés lehet valami hüvelyi fertőzés következménye).
22. Azt ugye tudjuk, hogy röntgenfelvételt se készítgettessünk magunkról.
23. A mobiltelefont lehetőleg ne a hasunk mellett tartsuk, már akinek van.
24. Gyógyszert csak orvosi engedéllyel szedjünk be.
25. Persze van ami ellen nem lehet védekezni, ilyen a Csernobil féle sugárfertőzés is. A petesejtjeink már magzatkorunk óta velünk vannak, és minden ami velünk történt, érinthette őket is.
26.Ha késik a menstruációd 2 napot, még ne vegyél egyből tesztet, várj legalább egy hetet, mert rosszabb a csalódás, ha szeretnél babát. Ne görcsölj rajta, mert a szervezeted befeszíthet ellene.
27. Kerüld a felesleges idegeskedést, mert vetélést okozhat.

Ezek lennének a tanácsaim (tanácsaink,Trilla is segített), lehet, hogy túl aggodalmaskodónak tűnnek, de szerintem érdemes mindent megtenni a leendő babáink egészsége érdekében.
Ugye?

Mindenkinek sok szerencsét és türelmet a babagyártáshoz!!!!
Sok egészséges babát kívánok mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.25 0 0 157
Negativ a toxom....
ide allat be nem teszi a labat :(

pedig imadom Ajaxot, Alexot es Gizit is. Ez utobbi egy macska....

Előzmény: seawing (156)
seawing Creative Commons License 2001.09.25 0 0 156

A barátnőm is nagyon kiborult amikor elvesztette a babáját, pedig még csak a második hónapban volt. A dokija azt mondta, hogy várjanak legalább hat hónapot. Vártak, de közben megváltoztak a körülményeik (a férje külföldre ment dolgozni), ezért még mindig várnak. Viszont figyelemelterelésként vagy babapótlék gyanánt kapott egy kiskutyát! Persze az nem ugyanaz, mint egy bébi, de nagyon sokat kell foglalkozni vele és a feléje áradó szeretetet többszörösen adja vissza.
Nem azt akarom mondani, hogy gyerek helyett kutyát, de amig összejön addig is jó figyelem elterelő...:)
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.25 0 0 155
Nezd, ugyan nem tapasztalat, de legjob tudomasom szerint ha valaki medoseg gyanuval kerul orvos ele, akkor eloszor tablettazzak, hatha utanna osszejon.

Nekunk az abbahagyas utani honapban sikerult. Nem mondom, hogy ez volt az oka, hiszen nem lehetett, de azert vigyazzatok...

kicsit azert most el vagyok kettyenve....

Előzmény: seawing (154)
seawing Creative Commons License 2001.09.25 0 0 154

Nagyon megnő?

Olvastam mi történt Veletek:( Nagyon szomorú, de fel a fejjel! Biztosan minden rendbejön!!!

Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.25 0 0 153
Igen. Nagyon. De azert vigyazzatok...

ps: nekunk most nem sikerult :(

seawing Creative Commons License 2001.09.25 0 0 152

Nem tudjátok véletlenül: vajon az antibébi abbahagyása után a teherbeesés esélye megnő, csökken vagy nincs változás?
mzsperx Creative Commons License 2001.09.22 0 0 151
:-)
nem is szabad elriadni!
sok risztó dolog van benne, ha így belegondolsz: pl mit kezdek majd vele, amikor megszületik? mi lesz, ha depressziós leszek, meg ilyenek, de hát isetnem. úgyis az lesz, ami lesz és a pozitívumok felülmúlják a negatívumokat. bele kell vágni és kész! tök jó lesz!
Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.22 0 0 150
Én nagyon nehezen, az biztos! Már minden gondolatom a leendő baba körül mozog. Még gyógyszereket szedek egy elhúzódó betegségre, s ha tünetmentes leszek, csak utána szabad gyereket vállalni, csakhogy erre évek óta várunk. Talán most vagyok a finisben és ezért vagyok egyre türelmetlenebb. Igaz, néha gyakorolom a gyereknevelést, most is nálunk van a sógornőmék 3 éves iszonyú eleven kisfia. Ma éppen nagytakarítás mellett próbáltam vele anyukát játszani. Nem volt éppen könnyű, de nem riadtam el!
mzsperx Creative Commons License 2001.09.21 0 0 149
csissz, miért nem adott zöld utat? és mikor ad? nekem még egy hónap, vagy egy picit több... ki bírja ezt kivárni???
Előzmény: Törölt nick (148)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 148
Sziasztok Lányok!
Én is a mikroszkópos ketyerével szórakozok esténként. Nekem is mindig buborékos. Sajna a dokim, még nem adott szabad utat, úgyhogy én csak gyakorlom a mikroszkópizálást, hogy majd ha élesben csináljuk, mindenképpen felismerjem a mintát!
Egyébként ha valaki erre jár, és akar ilyet venni, az Eurocenter gyógyszertárában (Testvérhegyi Patika) kapásból tudtak adni.
Csiszi
mzsperx Creative Commons License 2001.09.21 0 0 147
így van! én is drukkolok (még ha nem is jelez a ketyere...)

nekem azóta is buborékos... nem is kellene persze máshogy lennie!

Előzmény: Cincoka (146)
Cincoka Creative Commons License 2001.09.21 0 0 146
Trilla kedves, aztán feltétlenül szólj, ha a petefürkész ketyere jelez és majd jól drukkol mindenki:-)
Előzmény: Törölt nick (145)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 145
BEHALOK!

Amikor mar az egesz banda nekem szaladgal ilyen minimikroszpokert, amikor BP-en 2 helyen van felreteve csak oda kellene ernem, amikor mar lindulok, hogy vagy talalkozom Bee-vel, vagy nem, de elmegyek a peteziziert, amit felrerakatott, na akkor utolso probalkozas gyanant elkisertem az uncsihugomat gyogyszertarba.

Mondom cicaneninek, en olyan izet kerek, aminek valami PG53 vagy mi a neve. Cicaneni helyzbol tudta mi az ! ellentetben az alltalaban ottlevo cicanenivel... De amugy nincs.
POEN: Unokahugom elkezd bokdosni, figyelj b*meg, nekem van otthon, odaadom, jo?

Szoval Imadlak Titeket, koszonom hogy Budapest osszes gyogyszertarat vegigjartatok, es hogy jelenleg mindenhol lehet kapni :)

Remeljuk, hamarosan nem itt kavatok, hanem az SZT2.0-ban

trilla

Baranka1 Creative Commons License 2001.09.17 0 0 144
:-))) Érdeklődve várom!
Előzmény: mzsperx (143)
mzsperx Creative Commons License 2001.09.16 0 0 143
óóóóóó, erre nem gondoltam... de nem lehetett peteérésem se! azóta szépen buborékos... na, majd tud. megfigyeléseket végzek és beszámolok...
Előzmény: cicó (142)
cicó Creative Commons License 2001.09.15 0 0 142
Lehet, hogy előtte csókolóztatok :-)
Előzmény: mzsperx (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!