Keresés

Részletes keresés

Animanó Creative Commons License 2005.02.01 0 0 10033

Kedves Gábor,

 

Köszönöm válaszodat a hüvelyöblítéssel kapcsolatban feltett kérdésemre.

Rögtön adódik a következő kérdés: hanyadik héttől nem biztonságos már az irrigálás? (Tegyük fel, hogy problémamentes lesz a terhesség, mert ha probléma van, akkor nyilván azonnal abbahagyom.)

 

Köszönöm.

Felicitász Creative Commons License 2005.02.01 0 0 10032
Caixa,
ez Kanada,de hátha más érintettnek segít: a külföldi egyetemisták itt addig nem iratkozhatnak be, amíg egy egészségbiztosítást nem kötöttek, Ontarióban UHIP a neve és az van benne pénzért, amit az átlag ontariói polgár megkap ingyen.Nekem mint házastársnak is ilyen biztosításom van, ebben benne van minden általános vizsgálat, ami a terhesség előtt alatt és után kell, benne van minden extra, ami esetleg szükséges lesz (akármi miatti amnio, császár, műtét, nekem is, a gyereknek is).
De az előírt mennyiségen felüli ultrahangért pl. fizetnem kell, meg minden másért is, amit csak úgy "megrendelek". USA ettől abban különbözik, hogy ott nincs ingyenes alaprendszer, de ha kijöttök egy egy hónapig érvényes utazási biztosítással és már kint tájékozódva köttök egy olyan egészségbiztosítást ami a környéketeken egy átlag amerikai házaspárnak van, az jó lesz. Mi ezt csináltuk legalábbis: utazási biztosítással jöttünk ki és két hét múlva az egyetemen kötöttünk rendes egészségbiztosítást. A már megkötött biztosítást utólag is meg lehet extrázni, ha még valami opcióról értesültök, vagy később lesz több pénzetek, mi is ezt tettük a gyógyszertámogatással meg a semi-private kórházi szobával. Mivel itt sincs hálapénz, rögtön az elején látszott, hogy itt olcsóbban is jobb ellátással lehet szülni, mint otthon - de ez másik topik :-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 10031
Igazából én sem megszólni akartam (lehet, hogy így jött le), hanem inkább elméláztam, hogy a mai világban még lehet ilyen! És persze inkább kérdezzen, mint otthon tépelődjön. Annak idején nekünk sem mindent a szülő mondott el, de megvolt az az egészséges információvágy, hogy utánajártunk a dolgoknak.
Előzmény: Mikolt (10028)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10030

Kedves caixa,

 

Ne haragudj, de orvos vagyok, nem biztositasi szakerto.

(Tenyleg nem tudom a valaszokat a kerdeseidre).

 

Azt meg hogy ki az orvos amikor eppen szulsz, az korhazonkent, allamonkent, orvosonkent, tobb mas szempontbol valtozik. Mivel peldaul en egyedul dolgozom, 99%-ban garantalt hogy en leszek ott, de ez elegge ritka. Orvosok altalaban csoportokban dolgoznak, es akkor a csoport akarmelyik tagja lehet ott a szulesnel. Ha teaching korhazban vagy, akkor residens is. Sok mas kombinacio van.

 

Gabor

-------------

Kedves animano,

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e terhesség alatt hüvelyöblítést végezni tejsavas készítménnyel (30 éves vagyok, 1. terhesség, 16. hét, bár gondolom, hogy ez ebből a szempontból nem számít).

 

1. Szamit

2. Lehet (most, kesobb nem annyira).

 

Gabor

---------------

Kedves HLA,

 

28 éves vagyok, úgy néz ki, az első terhességem ideje eljött. Leírom az előzményeket, legszívesebben azt kérném, hogy légyszíves nyugtass meg :)

Évek óta nem szedek fog.gátlót, rendszeresek a ciklusaim. Utolsó előtti menstruáció dec 21. Majd allegiás tünetek jelentkeztek, amire nem vettem be gyógyszert, mivel szintén "próbálkozós" hónap volt és nem akartam ártani. Mivel ált. 28 napos a ciklusom, a 30. napon teszteltem, negatívat.

Másnap, a 31. napon megjött a menstruációm. Így bevettem napi 1 Claritine tablettát 4 - 5 napon át (hatóanyag 10mg loratadinum). A tüneteim múltak. A menstruációm is a végéhez közelededett, de azt nem érte el..., ui. sötét vörösesbarna valami még mindig van, most a 9. napon is. Ez nem a szokásos barnázás, az max. egy hétbe belefért. Ráadásul 2 napja fáj úgy fáj a mellem, mint menzesz előtt, tehát úgy döntöttem: csinálok ma egy tesztet. Pozitív lett.

Tehát a kérdéseim: Árthat -e a beszedett tabletta? Mi lehet az oka a sötét váladéknak? Azonnal menjek orvoshoz?

 

Hiaba mesz azonnal orvoshoz, az ugysem tudna mindezen segiteni (ugyanakkor, ha terhes vagy miert NE mennel el orvoshoz). Claritine nem koztudottan art terhessegben, de ilyen korai fazisban semmi nem 100%-osan biztonsagos.

 

A sotet valadek lehet semmi (korai terhessegnel neha van nehany pottynyi ver a kovetkezo menstruacio idejen (es az keveredik a huvelyi valadekkal), es persze lehet egy korai veteles korai jele is.

 

Gabor

---------------

Kedves Conejita,

 

29 eves no vagyok, rendszeres, 28 napos ciklusokkal, ketszer voltam terhes, sajnos mindketszer a 20. het kornyeken lett vege, kulonbozo magzati fejlodesi rendellnesegek miatt.

 

Azota mar eltelt nehany ev szunet, aztan ujra probalkoztunk, es masfel ev sikertelenseg utan kiderult, hogy endometriozisom van. Novemberben laparoszkopia, hsg. Elso stadiumban volt, sikerult kiegetni a kis endo-kezdemenyeket. A hsg kimutatta, hogy minden tokeletesen atjarhato es "mukodik". Ebben a honapban voltam felulvizsgalaton, es az orvosom mindent a legnagyobb rendben talalt. 12. napon voltam, a mehszajat pre-ovulacios szakasznak megfelelonek latta. Elpanaszoltam neki, hogy meg mindig van egy enyhe spotting altalaban a 11. es 14. nap kozott, de azt mondta, inkabb oruljek neki.

 

Most a problemam az, hogy mar a 23. napon vagyok, es a spotting nem hogy nem mulik, de egyre vorosebb szinu (eleinte rozsaszines volt es kulonosen nyulos-bocs a a kifejezesert, de lehet hogy ez is jelent valamit), sot ma inkabb mar egy enyhe bleeding-nek illik be. Emellett meg erzek neha egy igaz enyhe, de nyugtalanito szurkalast a bal petefeszkem kornyeken.

 

Szerinted lehetseges, hogy mehenkivuli? Tudom persze, meg legalabb egy hetet varnom kell egy terhessegi teszttel, de igy a tunetekbol itelve es kizarva minden egyeb szervi problemat (a mehszaj rendben van es minden egyeb a hsg-n kiderult volna), mi lehet ezen kivul? Mit tehetek, a varakozason kivul?

 

Nincs semmi alapod mehenkivulit feltetelezni még az elott hogy lett volna egy pozitiv terhesseg teszted (mert ha esetleg mehenkivuli is, tul korai ahhoz hogy attol tuneteid lennenek). Nem tehetsz semmit a varakozason kivul.

 

Gabor

--------------------

Kedves Juni20,

 

Én egy 17 éves lány vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy ha egy olyan törülközöt használtam fürdés után, amit fél nappal előtte egy férfi használt vizelés utáni kéztörlésre elképzelhető-e, hogy a nemi szervéről ondó került a kezére, amit beletörölt a türölközőbe, és én attól teherbe estem? Egyáltalán "ilyen körülmények" között életképesek-e fél nap után az ondósejtek? (Sajnos járt nálunk egy vendég, akiről utólag derült ki, hogy nem a kéztölőt, hanem az én törülközőmet használta. )

Elnézést, ha a kérdés butaságnak tűnik, de azóta nem hagy nyugodni ez az eset.

 

Lenyugodhatsz, ettol nem lehet teherbe esni.

Amugy: terhes vagy?

 

Gabor

 

 

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10029
Kedves Timi, teljességgel kizárt! Nyugodj meg.
Előzmény: Juni20 (10023)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10028
szvsz jobb ha megkerdezi, es innentol tudni fogja, mintha az jon le neki, hogy "nem lehet kerdezni, mert kirohognek". nagyon nagyon sokan ilyesmik miatt tajekozatlanok, es esnek teherbe, mert nem mernek kerdezni. nem mindenki indul egyforma eselyekkel az eletbe. bizonyos reteg lanyai kozott nem divik az, hogy felvilagositjuk a lanyt, hogy beszelunk a  szexrol, van, hogy 7.-ben ennel a resznel nem engedik iskolaba a lanyt. en a magam reszerol orulok, hogy kerdezett, minthogy butasagot csinalna.
Előzmény: Törölt nick (10027)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10027
Azért 17 évesen mi sokkal tájékozottabbak voltunk. Pedig az még nem is volt olyan rég. Emlékszem még a Bravoban, meg a Popcornban röhögünk az ilyen kérdéseken.

Bocsi! Biztos komolyan gondolta a kérdést és biztosan vannak kevésbé felkészített emberek. De mi 17 éves korban tisztában voltunk az ilyen dolgokkal.
Mikolt Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10026
mennyire gonosz vagy:)))))
Előzmény: caixa (10025)
caixa Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10025
Ezt muszáj lesz másképp kimagyarázni...:)
Előzmény: Juni20 (10023)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10024
tobbszorosen is lehetetlen. eloszoris csak akkor kerulhet ondo a torolkozodre, ha khm beleverte. masreszt hacsak nincsen 37 fok a furdodben es nyalkas kozeg, akkor nem elheti tul a sperma. harmadreszt pedig meg HA beleverte volna es HA tulelte volna az a sperma, ami ismetlem, lehetetlen, akkor sem olyan konnyu am teherbe esni, foleg, hogy gondolom a huvelyedet nem torolgetted belulrol:)
Előzmény: Juni20 (10023)
Juni20 Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10023

 

Kedves Gábor!

 

Én egy 17 éves lány vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy ha egy olyan törülközöt használtam fürdés után, amit fél nappal előtte egy férfi használt vizelés utáni kéztörlésre elképzelhető-e, hogy a nemi szervéről ondó került a kezére, amit beletörölt a türölközőbe, és én attól teherbe estem? Egyáltalán "ilyen körülmények" között életképesek-e fél nap után az ondósejtek? (Sajnos járt nálunk egy vendég, akiről utólag derült ki, hogy nem a kéztölőt, hanem az én törülközőmet használta. )

Elnézést, ha a kérdés butaságnak tűnik, de azóta nem hagy nyugodni ez az eset.
Előre is köszönöm a választ!
Timi

Conejita Creative Commons License 2005.01.31 0 0 10022

Kedves Gábor!

 

29 eves no vagyok, rendszeres, 28 napos ciklusokkal, ketszer voltam terhes, sajnos mindketszer a 20. het kornyeken lett vege, kulonbozo magzati fejlodesi rendellnesegek miatt.

 

Azota mar eltelt nehany ev szunet, aztan ujra probalkoztunk, es masfel ev sikertelenseg utan kiderult, hogy endometriozisom van. Novemberben laparoszkopia, hsg. Elso stadiumban volt, sikerult kiegetni a kis endo-kezdemenyeket. A hsg kimutatta, hogy minden tokeletesen atjarhato es "mukodik". Ebben a honapban voltam felulvizsgalaton, es az orvosom mindent a legnagyobb rendben talalt. 12. napon voltam, a mehszajat pre-ovulacios szakasznak megfelelonek latta. Elpanaszoltam neki, hogy meg mindig van egy enyhe spotting altalaban a 11. es 14. nap kozott, de azt mondta, inkabb oruljek neki.

 

Most a problemam az, hogy mar a 23. napon vagyok, es a spotting nem hogy nem mulik, de egyre vorosebb szinu (eleinte rozsaszines volt es kulonosen nyulos-bocs a a kifejezesert, de lehet hogy ez is jelent valamit), sot ma inkabb mar egy enyhe bleeding-nek illik be. Emellett meg erzek neha egy igaz enyhe, de nyugtalanito szurkalast a bal petefeszkem kornyeken.

 

Szerinted lehetseges, hogy mehenkivuli? Tudom persze, meg legalabb egy hetet varnom kell egy terhessegi teszttel, de igy a tunetekbol itelve es kizarva minden egyeb szervi problemat (a mehszaj rendben van es minden egyeb a hsg-n kiderult volna), mi lehet ezen kivul? Mit tehetek, a varakozason kivul?

 

Elore is koszonom a valaszt!

 

HLA Creative Commons License 2005.01.30 0 0 10021

Kedves Gábor!  28 éves vagyok, úgy néz ki, az első terhességem ideje eljött. Leírom az előzményeket, legszívesebben azt kérném, hogy légyszíves nyugtass meg :)

Évek óta nem szedek fog.gátlót, rendszeresek a ciklusaim. Utolsó előtti menstruáció dec 21. Majd allegiás tünetek jelentkeztek, amire nem vettem be gyógyszert, mivel szintén "próbálkozós" hónap volt és nem akartam ártani. Mivel ált. 28 napos a ciklusom, a 30. napon teszteltem, negatívat.

Másnap, a 31. napon megjött a menstruációm. Így bevettem napi 1 Claritine tablettát 4 - 5 napon át (hatóanyag 10mg loratadinum). A tüneteim múltak. A menstruációm is a végéhez közelededett, de azt nem érte el..., ui. sötét vörösesbarna valami még mindig van, most a 9. napon is. Ez nem a szokásos barnázás, az max. egy hétbe belefért. Ráadásul 2 napja fáj úgy fáj a mellem, mint menzesz előtt, tehát úgy döntöttem: csinálok ma egy tesztet. Pozitív lett.

Tehát a kérdéseim: Árthat -e a beszedett tabletta? Mi lehet az oka a sötét váladéknak? Azonnal menjek orvoshoz? Előre is köszönöm válaszod. Üdvözlettel, HLA.

Animanó Creative Commons License 2005.01.30 0 0 10020

Kedves Gábor!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e terhesség alatt hüvelyöblítést végezni tejsavas készítménnyel (30 éves vagyok, 1. terhesség, 16. hét, bár gondolom, hogy ez ebből a szempontból nem számít).

 

Válaszodat köszönöm.

 

 

caixa Creative Commons License 2005.01.30 0 0 10019

Kedves Gábor!

 

 

Meg egyszer probaltam elkuldeni, de visszapattant az email. Szoval, akkor itt kérdezősködöm a kinti dolgokrol. Hatha masnak is hasznos lesz.

 

Szerinted milyen tipusu biztositas rendezi megnyugtatoan a terhesseget es a szulest?

Az altalanos tipusuban benne foglaljak a terhesseget es a szulest? Biztositastol fuggoen van kulonbseg az ellatas szinvonalaban (nem a szoba minosegeben, hanem pl. az alternativ vajudasi lehetosegek, epiduralis erzestelenites stb.)?


A biztositok hany ultrahang es mas vizsgálatot fedeznek? Ott hogy nez ki a terhesgondozas?

Ha van biztositasom, akkor van-e kulon fizetendo onresze a szulesnek es a terhesgondozasnak?

 

Ha barmi nehezseg, komplikacio adodik es egyaltalan, ha munkaidon kivul indul be a dolog, behivjak-e a sajat, altalam valasztott szuleszorvost, es ejjel sem hagynak ra mas orvosra, netan a rezidensre?


Kint hogyan lehet levetetni koldokvert? Hol taroljak?

(Nem tudom, ezzel kapcsolatban mi a velemenyed, de a lehetosegek ettol fuggetlenul erdekelnenek)

 

Thx, Caixa 

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10018)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.01.30 0 0 10018

Kedves caixa,

 

Szülés-USA témában szeretnélek kérdezni, de gondolom, ez itt topic-szinten nem érdekes. Az emailem többször is visszapattant a címedről. Megadnád az aktuális emailcímed?

 

Az az aktualis email cimem, de December kozepetol van valami problema Europabol kuldott email-ekkel. Felhivtam az IP-met, amely adott valamilyen homalyos magyarazatot, hogy "az unnepekre valo tekintettel betettunk valamilyen szurot, ami spam-et kell hogy szurjon, de neha rendes email-t is kiszed. Az unnepek utan kikapcsoljuk". Well...az unnepek elmultak de a problema ugyanaz. Enszerintem valami egeszen masrol lehet szo. Ugyhogy itt kell hogy ird amit irni akarsz.

 

Gabor

---------------

Kedves luki11,

 

28 éves leszek nemsokára és 9 hónapja próbálok terhes lenni de mindeddig hiába.

az utolsó 6 hónapban valami probléma van mert most nov 17-e óta nincs menstruációm és nem vagyok terhes sem. egy hétig szedtem a Norculut-ot már abbahagytam két napja de még mindig nem jött meg.

Mit tudok tenni ebben az esetben? Milyen tanácsot tudna adni mit tegyek hogy végre terhes legyek?

Soha nem szedtem fogamzásgátlót, és semmi hormon tablettát.

 

Meddoseget, ha arrol van szo, nem lehet "csak ugy" megmondani hogy mitol van, azt ki kell vizsgalni. Valaki gondolom felirta a Norculut-ot, talan azzal kellene beszelni.

Kozben, ha tulsulyos vagy, kezdjel el lefogyni. Az nagyon sokszor segit.

 

Gabor

--------------------

Kedves Bugi neni,

 

Mivel közeledik a szülés ideje, megkerestem a neten a szülési útmutatót (legyen elég időm ráhangolódni) és találtam benne egy részt, amit esetleg javítani lehetne:

" Talan Bugi bacsival beszelgessel valami MASROL, ha van TV a szobaba nyugodtan nezzed, ha nincs vigyel magaddal radiot, magnot, CD-t, akarmilyen zenet amit esetleg elvezel."

 

:-))) Öööö, szívesen kölcsönadom a férjem (vagy mégsem, nem tudom), de talán jobb lenne mindenkinek a saját párját ajánlani. ;-)))

 

Igen, teljesen igazad van.

Eddig csak hagyomanytiszteletbol nem akartam megvaltoztatni, hiszen az egy nektek irt level volt, de tenyleg most mar meg kellene valtoztatni.

Sőt, most ket mondat kozott ki is javitottam. Ezzel persze oda a hirneved (:-).

 

Gabor

-------------------

Kedves barbidu,

 

Volt-e a gyakorlatodban olyan, hogy a teszt ellenére volt peteérés? Erre utaltam a tegnapi kérdésemmel: "Csak az jelent LH-szint ugrást, ha a két csík egyformán erős, vagy elképzelhető hogy viszonylag kisebb a hormonszint emelkedés nálam, ezért a teszten halványabb a csík-miközben peteérés azért van?" 

 

Peteeres fuggetlen ettol. Az LH ugras a petekiszabadulast "idezi elo".

Lehet elegtelen LH ugras, es akkor nem szabadul ki a pete (ciszta lesz belole, ami kesobb megrepedhet es felszivodik). Lehet "csak eppen kevesebb" ami halvanyabban jelez, de azt nem lehet megmondani biztosan, hogy megrepedt a tuszo vagy nem. SZAMITANI nem lehet ra, ha nem egyenlo szinu a ket csik.

 

Nem tudom ez hanyszor tortent meg nalad. Ha tobbszor, akkor igen, fordulj orvoshoz. Ha csak egyszer-ketszer, probald mashogy idoziteni a hasznalatot, es ha akkor is csak halvany csikot kapsz, menj orvoshoz.

 

Gabor

-----------------

Kedves savana,

 

Volna egy kis problémám melyben segítségét kérném. Pár napja elkezdtem szedni a diane-35 nevezetü gyógyszert. A  9.gyógyszer beszedése után a pecsételő vérzésnél kicsit erősebb vérzés mutatkozott,amely 6 napja tart. Szeretném megtudni,hogy normális-e ez az állapot és ,hogy be kell-e szednem a fenmaradó gyógyszert is vagy inkább hagyjam abba?

 

Mindenkeppen szedd tovabb mintha mi sem tortent volna!!!

Ha elfelejtesz egy tablettat, ez tortenik, ugyhogy vigyazz erre.

Ha nem felejtetted el, akkor is szedd tovabb.

 

Gabor

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10017
én ezt a mondatot csíptem benne a legjobban, vajúdás alatt is ezen kellett vigyorognom, amikor utoljára elolvastam a "szülési bibliát"
Előzmény: Bugi néni (10013)
savana Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10016

Tiszteletem!

 

 

Volna egy kis problémám melyben segítségét kérném. Pár napja elkezdtem szedni a diane-35 nevezetü gyógyszert. A  9.gyógyszer beszedése után a pecsételő vérzésnél kicsit erősebb vérzés mutatkozott,amely 6 napja tart. Szeretném megtudni,hogy normális-e ez az állapot és ,hogy be kell-e szednem a fenmaradó gyógyszert is vagy inkább hagyjam abba?

 

 

segítségét elöre is köszönöm.

savana

tasha Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10015
bocs hogy beleszólok, de nem lenne egyszerubb elmenni a dokidhoz kb félidoben és kérni egy uh-t? Azon látszana a pé. és megnyugodnál. Vagy ha a hormonszintek miatt aggódsz, akkor egy vérvétellel az is ellenorizheto. Nem tudom Gábor milyen valószínuségeket tud adni neked az alapján hogy nem pont egyforma a 2 csík az lh teszteden...

t.
Előzmény: barbidu (10014)
barbidu Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10014

Kedves Gábor,

 

tegnapi kérdésemre (10008 hozzászólás) azt a választ adtad, hogy a pálcika használatát te a 12. naptól ajánlod. Én bár a 7.-től használtam (mert a használati útmutató 25 napos ciklus esetén ezt adja meg) de azóta is tovább folytattam a használatát.

 

Igazából azt akartam kérdezni tegnap, hogy lehet-e úgy peteérés, hogy a pálcika nem jelez két erős csíkot, viszont a gyenge csík kissé erősödik azon a napon, mikor a hő leesik és aztán fennmarad (tehát a hőgörbe szabályos) és nyák is ekkor tapasztalható. Magyarul hogy maximálisan biztos-e hogy nincs peteérés és orvoshoz kell fordulni, ha a pálcika nem jelez a "tankönyvben írtak szerint".

Volt-e a gyakorlatodban olyan, hogy a teszt ellenére volt peteérés? Erre utaltam a tegnapi kérdésemmel: "Csak az jelent LH-szint ugrást, ha a két csík egyformán erős, vagy elképzelhető hogy viszonylag kisebb a hormonszint emelkedés nálam, ezért a teszten halványabb a csík-miközben peteérés azért van?" 

 

Ne haragudj hogy tegnap nem voltam egyértelmű!

 

Köszönöm a válaszodat!

Bugi néni Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10013

Kedves Gábor!

 

Mivel közeledik a szülés ideje, megkerestem a neten a szülési útmutatót (legyen elég időm ráhangolódni) és találtam benne egy részt, amit esetleg javítani lehetne:

Talan Bugi bacsival beszelgessel valami MASROL, ha van TV a szobaba nyugodtan nezzed, ha nincs vigyel magaddal radiot, magnot, CD-t, akarmilyen zenet amit esetleg elvezel."

 

:-))) Öööö, szívesen kölcsönadom a férjem (vagy mégsem, nem tudom), de talán jobb lenne mindenkinek a saját párját ajánlani. ;-)))

luki11 Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10012

Kedves Gábor !

 

 

28 éves leszek nemsokára és 9 hónapja próbálok terhes lenni de mindeddig hiába.

az utolsó 6 hónapban valami probléma van mert most nov 17-e óta nincs menstruációm és nem vagyok terhes sem. egy hétig szedtem a Norculut-ot már abbahagytam két napja de még mindig nem jött meg.

Mit tudok tenni ebben az esetben? Milyen tanácsot tudna adni mit tegyek hogy végre terhes legyek?

Soha nem szedtem fogamzásgátlót, és semmi hormon tablettát.

Várom a tanácsot.

caixa Creative Commons License 2005.01.29 0 0 10011

Kedves Gábor!

 

Szülés-USA témában szeretnélek kérdezni, de gondolom, ez itt topic-szinten nem érdekes. Az emailem többször is visszapattant a címedről. Megadnád az aktuális emailcímed?

 

Kösz, Cxa

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10010

Kedves Elma JK,

 

Koszonom valaszod a 9991-es hozzaszolasomban leirt kerdesre. (Malaria ellen szedett Lariam (250 mg Mefloquin) tabletta - vedkezes.)

Azt irtad, hogy 'Ilyen szintu veszely eseten kell a fogamzasgatlo tabletta'. A fogamzasgatlo tablettaval az a gond, hogy - a Lariam tajekoztatoja szerint a 'a fogamzasgatlo tablettak hatasa megvaltozik, ezert a fogamzasgatlas egyeb modszereit kell alkalmazni'. 

 

A lentebb itt Mikolt altal emlitett huvelygyurut ismered?

'A hüvelygyűrű egy kombinált hormonális fogamzásgátló, ami azt jelenti, hogy ösztrogént és progesztogént tartalmaz. A gyűrű fokozatosan bocsátja ki ezeket a hormonokat, melyek aztán a hüvely falán keresztül folyamatosan szívódnak fel a véráramba.'  (http://www.fogamzasgatlas.hu/megbizhd.php)
Vajon ennek a hatasat is csokkenti a Lariam, vagy csak a fogamzasgatlo tablettaket?

 

Ha tabletta nem jo a Lariam-al, akkor a huvelygyuru sem. Nincs gyakorlatom a dologban, kis amerikai falubol senki nem ment meg malari-teruletre (:-).

 

Gabor

-----------------------

Kedves barbidu,

 

28 éves vagyok, 1 szülés (teljesen rendben, azonnal terhes lettem), most babát szeretnénk ez a második éles hónap. A kérdésem a peteérés-jelző pálcikára vonatkozna, illetve a peteérésre.

Négy hónapja mérem a hőmérsékletem, a kétfázisú görbe szabályosan megfigyelhető, a ciklus 25 napos (a hő a 14. naptól van fent, de már a 11.-en emelkedni kezd).

A nyák a 8-13 napig megfigyelhető, egyértelműen különbözik a többi naptól és "tankönyvszerű".

A pg (mikroszkóp: nyál kikristályosodása az ösztrogén miatt) nem ad "páfrányokat", azaz nem jelez peteérést.

A pálcikát ebben a hónapban használom először (mivel olvastam hogy ez az egyetlen ami igazán megbízható szerinted). A pálcika már az első próbán (hetedik napon) halvány teszt-csíkot mutatott, ez a 11. napra mintha kissé erősödött volna, de nem egyformán erős a kontrollcsíkkal. Egy másik márkájú ilyen teszt (amit délután kell használni az előbbivel szemben amit reggel) egyáltalán nem jelzett második csíkot.

 

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján véleményed szerint van-e peteérés? Csak az jelent LH-szint ugrást, ha a két csík egyformán erős (ez talán bekövetkezik később, bár a fentiek szerint már ma jeleznie kellett volna) - vagy elképzelhető hogy viszonylag kisebb a hormonszint emelkedés nálam, ezért a teszten halványabb a csík-miközben peteérés azért van?

 

Hetedik naptol hasznaltad? Az nem jo. En a 12. naptol valo hasznalatot javaslom.

 

Gabor

------------------

Kedves Mirama,

 

Szeretném a tanácsodat kérni.

Egy gyermekem van már, most szeretnénk kistesót Neki. Ö elsö próbálkozós hónapban összejött.

Aztán sajnos most szeptemberben volt egy missed ab-om, a 10 héten fejezték be müszeresen.

Most 2 hónapja próbálkozunk, de eddig még sikertelenül.

Egy hete elmentem a nögyógyászomhoz, aki mindent rendben talált, azt mondja segít belöni a peteérés napját.

Ultrahanggal figyelte.

29 naposak a ciklusaim, ma vagyok a 15.napon, és reggel volt tojásfehérje szerü váladékom, és az LH tesztem is 2 csíkos lett.

Este voltam Nála uh-n, de a tüszö még nem repedt meg, 24 mm-es volt.

Azt mondta bármikor megrepedhet, de ha vasárnapig nem reped meg, akkor menjek be hozzá a kórházba, és ad egy injekciót, / CHORAGON 5000/ és az megrepeszti.

Kérdésem az, hogy Te szükségszerünek tartod-e ezt?

Én félek mindenféle müvi beavatkosástól. Úgy gondolom, hogy még nem próbálkozunk olyan rég óta, hogy erre szükség lenne.

Van olyan, hogy egy érett tüszö nem reped meg magától?

Ha a páciensed lennék, Te ajánlanád nekem ezt az injekciót, vagy inkább bízzuk a természetre.

 

Ha a paciensem lennel, hazazavartalak volna es mondtam volna hogy 10-12 honap sikertelen probalkozas elott ne gyere vissza (:-). Hiszen mar ketszer is teherbe estel segitseg nelkul, semmi alapod nincs feltetelezni hogy most valami miatt ne menne.

 

Gabor

Mirama Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10009

Kedves Gábor!

 

Szeretném a tanácsodat kérni.

Egy gyermekem van már, most szeretnénk kistesót Neki. Ö elsö próbálkozós hónapban összejött.

Aztán sajnos most szeptemberben volt egy missed ab-om, a 10 héten fejezték be müszeresen.

Most 2 hónapja próbálkozunk, de eddig még sikertelenül.

Egy hete elmentem a nögyógyászomhoz, aki mindent rendben talált, azt mondja segít belöni a peteérés napját.

Ultrahanggal figyelte.

29 naposak a ciklusaim, ma vagyok a 15.napon, és reggel volt tojásfehérje szerü váladékom, és az LH tesztem is 2 csíkos lett.

Este voltam Nála uh-n, de a tüszö még nem repedt meg, 24 mm-es volt.

Azt mondta bármikor megrepedhet, de ha vasárnapig nem reped meg, akkor menjek be hozzá a kórházba, és ad egy injekciót, / CHORAGON 5000/ és az megrepeszti.

Kérdésem az, hogy Te szükségszerünek tartod-e ezt?

Én félek mindenféle müvi beavatkosástól. Úgy gondolom, hogy még nem próbálkozunk olyan rég óta, hogy erre szükség lenne.

Van olyan, hogy egy érett tüszö nem reped meg magától?

Ha a páciensed lennék, Te ajánlanád nekem ezt az injekciót, vagy inkább bízzuk a természetre.

Elöre is köszönöm válaszod, remélem nem kérdeztem olyat, amire nem szeretsz választ adni.

Mirama

barbidu Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10008

Kedves Gábor,

 

28 éves vagyok, 1 szülés (teljesen rendben, azonnal terhes lettem), most babát szeretnénk ez a második éles hónap. A kérdésem a peteérés-jelző pálcikára vonatkozna, illetve a peteérésre.

Négy hónapja mérem a hőmérsékletem, a kétfázisú görbe szabályosan megfigyelhető, a ciklus 25 napos (a hő a 14. naptól van fent, de már a 11.-en emelkedni kezd).

A nyák a 8-13 napig megfigyelhető, egyértelműen különbözik a többi naptól és "tankönyvszerű".

A pg (mikroszkóp: nyál kikristályosodása az ösztrogén miatt) nem ad "páfrányokat", azaz nem jelez peteérést.

A pálcikát ebben a hónapban használom először (mivel olvastam hogy ez az egyetlen ami igazán megbízható szerinted). A pálcika már az első próbán (hetedik napon) halvány teszt-csíkot mutatott, ez a 11. napra mintha kissé erősödött volna, de nem egyformán erős a kontrollcsíkkal. Egy másik márkájú ilyen teszt (amit délután kell használni az előbbivel szemben amit reggel) egyáltalán nem jelzett második csíkot.

 

A kérdésem az lenne, hogy a fentiek alapján véleményed szerint van-e peteérés? Csak az jelent LH-szint ugrást, ha a két csík egyformán erős (ez talán bekövetkezik később, bár a fentiek szerint már ma jeleznie kellett volna) - vagy elképzelhető hogy viszonylag kisebb a hormonszint emelkedés nálam, ezért a teszten halványabb a csík-miközben peteérés azért van?

 

Köszönöm a válaszod!

 

barbidu

Mikolt Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10007
hat ezt nem tom, de nyalkahartya-nyalkahartya.
Előzmény: Elma_JK (10006)
Elma_JK Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10006
De ugye meg is mas, mert nem ugyanott szivodik fel. Es itt most eppen az a kerdes, hogy a Lariam megvaltoztatja-e a huvelygyurunek is a hatasat, mint a fogamzasgatlo tablettaet, vagy nem.
Előzmény: Mikolt (10001)
Mallory Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10005
Köszönöm szépen, megtaláltam.
Fabien Creative Commons License 2005.01.28 0 0 10004
Előzmény: Mallory (10002)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!