Keresés

Részletes keresés

hanka Creative Commons License 2001.10.09 0 0 291
RKata!

Nem, még nem voltam. Sőt, még be sem jelentkeztem. A drága párom ragaszkodik hozzá, hogy előbb a jól megszokott urológusához elmenjen számláltatni. Ha az az eredmény a kezünkben lesz, bejelentkezem.

Nekem a reggeli hőm 36,9 volt ma. Ez eddig a csúcs! Lassan már hőemelkedés lesz belőle.
Egyébként azt is olvastam, hogy:
" Mindennap lehetőleg ugyanabban az időpontban mérje, mivel reggel 5 és 11 óra között óránként kb 1 tizedfokkal (0,05 és 0,15 celsiusfok közötti értékkel) növekszik a testhőmérséklet."

Most mielőtt hazamegyek, lefénymásolom a könyvből az okos kis táblázatot/grafikont, és otthon belerajzolgatom az eddigi értékeket. Azután majd nem értek semmit! o))))

Sziasztok! További kellemes napot mindenkinek!

Előzmény: RKata (288)
hanka Creative Commons License 2001.10.09 0 0 290
Trilla!

Nagyon szívesen! Remélem még sok olyasmit találok, amit jól jöhet mindannyiunknak!

Egyébként mit szóltok a táblázathoz?

Jó próbálkozást mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (284)
aquamarin Creative Commons License 2001.10.09 0 0 289
Bocs, még egy dolog amit ajánlanak: a teljes, hántolatlan gabonaszemekből álló táplálékot, de én ezt személy szerint meghagyom a papagájoknak.

aquamarin

RKata Creative Commons License 2001.10.09 0 0 288
hanka,

voltál már a családtervezőben? Mi volt?

Nekem elkészültek a laborleleteim, de hiába bogarászom az értékeket, nem jövök rá, melyik rövidítés utal a rubeolára és a toxoplazmára. Tudja esetleg valaki? (Igaz, hogy nem az én dolgom elemezgetni, hanem a dokié, de nem tudom kivárni. :o))

Ma reggel 36,4 volt a hőmérsékletem. Lehet, hogy elemet kellene cserélnem? :o)

Üdv, Kismazsi! Ha tudnánk tuti praktikákat, már egy másik topicban lennénk... :o)

Kata

aquamarin Creative Commons License 2001.10.09 0 0 287
Jó nagy vihart kavartam, de ezek szerint érdekel Benneteket is a dolog.

Sajnos, nem találtam meg, hogy mit értenek őstáplálék alatt, de a civilizációs táplálék fogalma számomra a következőt jelenti:
-szénhidrátokban gazdag, de fehérjében szegény ételek (pl: cukorka, csokoládé)
-előre feldolgozott, panírozott, fagyasztott készételek...
-tartósítószerrel teli ételek.
Szóval nem nyers hús kell rágni, és búzaszemeket csipegetni.
Idézetet folytatom, és talán megvilágosodik mindenki előtt a dolog:

"Sok szakember szerint a fogsorok rendellenessége örökletes.....azonban, ha mélyebben elgondolkodunk, még a laikus is könnyen rájön arra, hogy elődeinknél ismeretlenek voltak a fogsorok növekedési hibái, vagy az állkapocs-csontok rendellenességei. A régészeti ásatások során egészen az őskori leletekig kizárólag épp, szépen kifejlődött állkapcsokra és fogsorokra bukkanunk. Hogyan alakulhatott volna ki tehát ilyen hirtelen ilyen mennyiségben géndefekt?
A fogsorok növekedési rendellenességeinek okait dr. Weston Price derítette ki, amikor 1924 és 1936 közötti világkörüli útja során behatóan tanulmányozta bolygónk lakosságának fogazatát. Különös jelentőséggel bírt a természeti népek és a civilizáció határmezsgyéjén élő emberek megfigyelése, e helyeken ugyanis az elváltozások megjelenését és azok folyamatát tanulmányozhatta részletesen... Eredményei : a táplálkozási szokások változásával az első generációnál megjelenik a szuvasodás, a fertőzésekkel szembeni csökkent ellenálló képesség és a parodontózis.
A következő generációnál már megfigyelhetők a fogsor és az állkapcsok rendellenességei. ...Kísérletekkel igazolták, hogy azon fiatalok, akik fejlődési rendellenességben szenvedtek, miután átálltak a természetes táplálkozásra, nem örökítették tovább ezt a rendellenességet. Gyermekeik fogazata már épp és egészséges volt, ráadásul a gyermekek ellenállóbbak voltak és általában is erősebbek. egészségesebbek voltak."

Félreértés ne essék, én is "normálisan" táplálkozom, nem vagyok vegetáriánus, stb...
De ezek alapján célszerű lenne szerintem elgondolkodni arról, hogy például eleget rágunk-e, mert ez is lehet egy befolyásoló tényező. Sajnos nekem nem a legkiválóbbak a fogaim, most jöttem a fogorvostól :-((

Az amalgám tömésekről pedig még annyit, hogy nagyon sok probléma vezethető vissza rá azoknál, akik nem viselik el, a fejfájástól a hajhullásig, sőt még cikluszavarokat, és szívritmuszavarokat is okozhat. Természetesen hangsúlyozom, csak azoknál, akik túlérzékenyek rá. A rosszul záródó amalgám tömések tehát sokaknál gondot okozhatnak.
A lényeg az, hogy mindenki járjon rendszeresen fogorvoshoz, és nézesse meg a fogait.

Már így is nagyon hosszú voltam. Érdemes elolvasni a cikkeket teljes terjedelmükben.

aquamarin

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 286
Sziasztok!

Én is csatlakoznék a felkészülők táborába. Készülgetek már hónapok óta, de eddig még sajnos semmi.
Figyelmesen olvasgatok, hátha valami jó kis praktikát ajánlotok ... :o))

(még)Mazsitlan

SANDERS Creative Commons License 2001.10.09 0 0 285
Szia seawing,

A fájó mellbimbó lehet a terhesség jele. Hanyadik napnál tartasz?
Rendszeres volt a menstruációd? Ha igen, akkor a 28-30. napon érdemes megpróbálni a tezstet. Ha nem, akkor szerintem a 35-38. napig érdemes várni.
A gyógyszertárban olyan tesztet kell kérni, ami a megtermékenyítés után 10 nappal kimutatja a terhességet. Ami csak a menzesz kimaradása után mutatja ki, nem túl jó abban az esetben, ah rendszertelen a menzesz, mert lehet, hogy a megtermékenyítés nem a ciklus közepén következett be.
Timi

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 284
http://www.netacademia.net/trilla/jell.htm

es koszonjuk Hanka!

Csernik Creative Commons License 2001.10.09 0 0 283
A fogakról,

Az én tapasztalatom szerint azért inkább a genetika játszik szerepet. Szerintem attól függ mit örököl a gyerkőc, meg persze attól hogy vigyázunk a baba fogaira.
Viszont az is igaz, hogy terhesség alatt, amikor a csontozat fejlődik, meg a fogkezdemények vigyázni kell arra, mit eszünk, pl nem szabad olyat enni, amiben erős szinezőanyag van, és ha jól emlékszem még kálciumpótlást is kell szedni a 20. héttől.

Pl. az én fiamnak, aki 3 éves hálaistennek teljesen szépek a fogai, amit az apjától örökölt.
Igaz 2 éves kora óta mossuk neki.
De ismerek olyan babát, akinek hiába mosták, mégis már 2 éves korára tönkrement.

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 282
aquamarin
Tavol alljon tolem, hogy beledkossek, de azt a cikket megnezned meg egyszer?
Megis mit ertenek őstaplalek alatt?

Nyers hust? őrletlen gabonat? Masreszt mar nekunk sem egeszsegesek a fogaink, igy akkor eleve el van kapálva annak a gyereknek a fogazata?

Viszont amit az amalgamtolesrol irtal erdekes. :)

Előzmény: aquamarin (281)
aquamarin Creative Commons License 2001.10.09 0 0 281
Szia Lányok!

Valaki említette a fogorvos felkeresését. A következő cikk részletet olvastam a természetgyógyász októberi számában:

"Annak az esélye, hogy valaki napjainkban egészséges, szép fogsorral szülessen, igen kicsi, ez csak gondos tervezés eredménye lehet (- márpedig azért vagyunk itt - am). Ehhez szükséges, hogy a gyermek nezése előtt mindkét szülő étkezését a civilizációs táplálékokról állítsa át a természetes őstáplálékokra. Amennyiben a szülők fogazat és szervezete már sérült, de születendő gyermekük érdekében lemondanak a civilizációs táplálékokról, az utódok kevesebb károsodást örökölnek majd."

Egy másik, ebben a magazinban található cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy az anya amalgám töméseiből kioldódó higany a babát is károsíthatja, de nem tanácsos terhesség vagy szoptatás alatt a töméscseréket elvégeztetni, mivel a tömések cseréje nagy megterhelést jelent a páciens számára.

Hanka, Csernik: köszi a hasznos információkat.

aquamarin

seawing Creative Commons License 2001.10.09 0 0 280

Lányok!
Fájó mellbimbó lehet a terhesség jele??? Mikor lehet legkorábban tesztet csinálni?
s.
Csernik Creative Commons License 2001.10.09 0 0 279
Lányok,
leírok mindent, amit a jelenlegi tudásom alapján a peteérésről, a teherbeesési lehetőségekről, fiú-lány készítésről tudok.

A peteérést visszamenőleg a legkönnyebb kiszámolni, mert mindig a menses 1. napjától kell visszaszámolni 14-et. Állítólag ez a 14 nap mindig állandó. Szóval az elmúlt hónapokat, ha összevetitek, akkor ki kell derülnie legalább kb-ra, hogy mikor szokott lenni a peteérés.
Ezt alá lehet támasztani a hőmérőzéssel, páfrányozással.
A férfi hímivarsejtje 4-5 napig is életképes, a petesejt 2 napig. Ez az intervallum (peteérés-5; petérés+2)a legalkalmasabb tehát a teherbeesésre.

Állítólag az y-os hímivarsejtek(amiből kisfiú lehet), csak 1-2 napig életképesek. Az x-esek(amiből kislány lehet), 4-5 napig.
Tehát, ha a peteérés előtt 2-5 napig próbálkozunk csak és összejőn, akkor kislánynak kell lennie.
Ha pont elcsípjük a peteseérést, akkor mindkettő lehet.

Ennyi

Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 278
Hanka draga!

Ha bepotyogod exelbe, es elkuldod nekem, felteszem egy publikus helyre, jo?

Sasom, igazad van, de te is tudod....

Előzmény: hanka (276)
SasMadár Creative Commons License 2001.10.09 0 0 277
Figyeljetek Jányok! Hagyjátok a páfrányokat meg a felhőcskéket !!! Nagyon, nagyon megértem és szurkolok, hogy mindenkinek mihamarabb összejöjjön, de ha görcsösen páfrányoztok, akkor lehet, hogy azért nem jön össze. Számtalan esetet lehetett hallani párokról, akiknek sokáig nem jött össze, s mikor feladták, örökbe fogadtak, vagy csak tudomásul vették mint tényt, egyből jött a gólya.:))))

SasMadár ( a partvonalról )

hanka Creative Commons License 2001.10.09 0 0 276
Sziasztok!

Tegnap este belevetettem magam az olvasásba. Az első könyv aminek nekiálltam, a "Természetes fogamzásszabályozás". Kimerítő részletességgel taglalja az ébredési hőmérséklet mérést, a hüvelyváladék vizsgálatát (ezeket azt hiszem ismerősek mindenkinek), és a termékeny ill. terméketlen időszakok meghatározásához harmadik módszerként a méhnyak vizsgálatát javasolja.
Eszerint:
" A ciklus terméketlen időszakában a méhnyak könnyen elérhető, tapintása aránylag szilárd, kb. olyan mint az orrhegyé. A méhszáj csukott, kis mélyedésnek, vagy gombostűfejnek hat. A tüszőrepedés közeledtével a következő változások történnek:
1. A méhnyak fekvése megváltozik, és nehezebben érhető el. (Ha véletlenül éppen a legtermékenyebb időszakkal esik egybe a legelső vizsgálat, még afelől is kétségei támadhatnak a nőnek, hogy van-e egyáltalán méhnyaka!)
2. A méhnyak tapintása puhább, tapintása az ajakéra emlékeztet.
3. A méhszáj annyira kinyílik, hogy belefér egy ujjhegy.
4. Több a váladék, és az nyúlékony, amitől a méhnyak tapintása síkosabbá válik."

Eddig az idézet. Van a könyv hátuljában egy csomó olyan táblázat, ahol egyszerre lehet vezetni az ébredési hő, a hüvelyváladék, és a méhnyak változásait. Én megpróbálkozom velük.

Van egy olyan táblázat is, ami összefoglalja a fenti három tényező alakulását az egész ciklus alatt, így egyszerre látható, hogy a legtermékenyebb napokon mi a helyzet. Az a bajom, hogy annyira nincs sok eszem az internethez, hogy be tudjak ide szúrni egy - esetleg általam excelben elkészített - táblázatot. Azért ha más nem összeszedem magam, és bepötyögöm ide Nektek még ma.

Törp Creative Commons License 2001.10.09 0 0 275
Mzs! ne szomorkodj, majd a következő jó lesz. simi-simi Neked. :o)
egyébként hol mérve kell 37 felett lennie?

az enyém még sehol, de úgyis meg fog érkezni, bár nekem már számolhatatlan a ciklusom 35 nap felett van.
T.

Előzmény: mzsperx (273)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 274
Na jo. A pafranyozas szep viragzo idoszakaban mindent beleadtunk. A babyzone.com viszont azt szamolta ki nekem, hogy 11-ig egyre jobb es jobb az eselyem. Ehhez kepest ma reggel mar felhocskekkel ebredtem. (meg 36.9-cel...de ez semmit nem jelent szvsz.)

Előzmény: mzsperx (273)
mzsperx Creative Commons License 2001.10.09 0 0 273
trilla, én úgy tudom, hogy 4 nap esélyes!!!
2 a peteérés előtt és kettő utána. ugyanis mind a petesejtnek mind a hímivarsejteknek 2 nap az élete. tehát szex a nappal a peteérés előtt, akkor még pont elcsípik a kiugró petét, illetve ha már élt két napot a pete és akkor jön a szex. így jön ki a két nap. te hogy számolod? és mi a középidő? a peteérés? mert nekem pl egyáltalán nem a közepén van a ciklusnak!!! kb 28 nap (ebben most kissé bizonytalan vagyok), és a 20. napon van a peteérés.
helyzetjelentés: jobban vérzek, de még mindig magas a hőm. bár 37 felett nincs. asszem ennyi volt ez a hónap :-((
mzs
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.09 0 0 272
Na megdolt a pafranymiszerium. Nem ertem ugyanis.
Eddig ugy ertettem, majd pafranok lesznek mindaddig, amig az ember lanyanak eselye van teherbe esni, ideertve a kozepidot is.

Namost, pafranyok, csakugy, mint Mzs-nek, 4 napig voltak, de ez meg sehol nincs a felidohoz! Minden mas szamitasi rendszert figyelembe veve, tovabbi 4 nap lehet alkalmas, de a PG szerint ekkor mar felhocskek lesznek.

Na erre varrjon nekem valaki gombot!
Sot, megneztuk azzal a bizonyos koronggal is, es az is meg tovabbi par napra ad zold utat.

Előzmény: KamillA (271)
KamillA Creative Commons License 2001.10.09 0 0 271
Sziasztok lanyok

Elevit bevetelhez:
- eves kozben
- ne este, mert almatlansagot okozhat
- akinek gond van a nagy buci merettel, probalja meg ugy, hogy beveszi a bogyot a szajaba, nem nyeli le, barmilyen folyadekbol hozza egy kortyot, igy a felulete kicsit csuszos lesz, es egy lenyelni a korttyal egyutt. En nagyon nehezen tudom leeroltetni ezeket az oriasokat, de igy nincs gond :)

Jajjjj, de hosszuak ezek a napok, amig varja az ember lanya, hogy ne jojjon meg...

Udv:

Kami

cicó Creative Commons License 2001.10.08 0 0 270
Ugyehogyugye?Mondtam én, hogy az október tuti hónap... :-)
Nekem megjött pénteken,de nagyon nem voltam elkeseredve mert csak főpróba volt a szeptemberi akció.De majd most... :-))
Huszadika van megcélozva...
cicó
Előzmény: SANDERS (267)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 269
Pafranyoznek, de a Miki dolgozik :((((
Előzmény: Lucus (268)
Lucus Creative Commons License 2001.10.08 0 0 268
Sziasztok

Trilla, mzs: nem kaptam ma PG53-at ( csak holnapra tudják hozzni), de akkor én is beállok a sorba és várom a páfrányokat :)))

Lucus

SANDERS Creative Commons License 2001.10.08 0 0 267
Sziasztok,
Néhány hete lelkes olvasója vagyok ennek a tábornak és gondoltam most írok.
Mivel több, mint egy éve méregetem a hőmérsékletem, lehet, hogy tudok adni néhány hasznos tanácsot.
Reggel, felkelés előtt (nem szájban, hanem) hüvelyben, vagy végbélben érdemes mérni a hőmérsékletet. Kicsit kényelmetlen, de sokkal pontosabb.
Érdemes japán gyártmányú hőmérőt használni, mert lényegesen pontosabb értéket mutatnak, mint a magyar.
A hőmérsékleti görbe alatt jó ha felírjuk, hogy mikor volt az ember esetleg beteg, vagy mikor vett be akár egy tablettát is.
HA sikerül a baba, akkor ovuláció után felmegy 37 fölé a hőmérséklet (amennyiben rendben van a hormonszint). Nekem sajnos a hormonszintemmel volt gond, emiatt teherbeesés után 37 alatt maradt a hőmérsékletem, s mivel nem volt szívverése a babának, emiatt meg is kellett, hogy műtsenek. Sajnos most már kb fél éve próbálkozunk ismét, de eddig sikertelenül.
Egy kis biztatás, hogy Czeizel szerint a fogamzásra optimális időpon: október, november, december.

Mindenkinek kitartást.
Timi

Előzmény: aquamarin (261)
mzsperx Creative Commons License 2001.10.08 0 0 266
trilla :-)
igen, mindenki szeretne mihamarabb költözni :-)))
mzs
Előzmény: Törölt nick (265)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.08 0 0 265
hanka'
Epp akartam mondani, hogy referalj majd, amit olvasol.

Mi meg szep csendben szurkolunk addig egymasnak, ki-ki dolgozik a sajat projektjen es remeli, mihamarabb atmegy az SZT2,0-ba :)

Előzmény: hanka (264)
hanka Creative Commons License 2001.10.08 0 0 264
Én is abban reménykedem, hogy most már majd rendeződik a ciklusom, és lesz viszonyítási alap.
Egyébként most jöttem vissza a könyvtárból, kivettem 4 db a témába vágó könyvet. Kettő Ceizel, egy a természetes fogamzásgátlásról (ahogyna belelapoztam ott aztán töviről hegyire le van írva, mikor fogamzóképes az ember lánya), meg egyet a meddőségről, mivel sajnos nálunk arra is szükség lehet :((((.
Ha valami közérdekűt olvasok bennük, nyomban közzéteszem itt.
Előzmény: mzsperx (263)
mzsperx Creative Commons License 2001.10.08 0 0 263
tajzolod is? én csináltam egy excell filet, abba rögzítek, már kettő görbém van... remélem nem lesz több :-)
amúgy az előző hónap nekem is így volt: megjött, majd abba maradt, majd újra. én az első jelenéstől számítottam, ugyanis megnéztem mindkét esetben a görbét az előzőhöz és így stimmeltek össze. szerintem jegyezd fel mindkét dátumot és majd a következőő mensinél meglátod.
Előzmény: hanka (258)
mzsperx Creative Commons License 2001.10.08 0 0 262
mi is neked!!!
Előzmény: aquamarin (261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!