Keresés

Részletes keresés

kzt Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4680
Erdekes, de nem szep. Viszont van egy par egesz jol sikerult darab a poljot ch-n. Komolyan szet kell nezni hogy hol is lehet ilyen gepekre szert tenni :)) Az urhajosorakbol talan inkabb az eloszor a Holdra szallt o+a erdekes:)
Előzmény: Grones (4679)
Grones Creative Commons License 2002.03.21 0 0 4679
Szerintem nincs ember aki belovi az arat kapasbol annak az oranak ami eloszor a vilagurben jart. En ha nem olvastam volna utana kapasbol 1M-ra becsultem voltam. Gondolom ha valamelyik svajci gyarto buszkelkedhetne vele akkor nem is lenne ilyen olcso. Amugy nekem sem tetszik a designja, de azert ez a mult erdekesse teszi.
Előzmény: kzt (4678)
kzt Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4678
Eleg gagyin nez ki (kulonosen az a voros csillagos szarnyas csoda - ezeket minden alkalommal emlekeztetni kellett hogy melyik csapatban jatszanak?) es meg csak nem is vizallo...
Előzmény: kzt (4677)
kzt Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4677
Nem gagyiznak le nyilvanosan... csak belovik az orad stb arat.
a 10bol 1 rossz azert elegge gyenge, olyan kinai piac minoseg. Van a forgalmazonak weboldala?
Előzmény: Grones (4676)
Grones Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4676
Szerintem egy Poljot Sturmanskie oranal nem kell extrabb. Ha barki "legagyizza" mondhatod, hog ez volt az első ora a vilagurben. Ilyet mas marka nem tud, es meguszod 185 EUR-bol.
A Svajci forgalmazo az oldalan az irja, hogy 10-bol 1 rossz.
Előzmény: kzt (4674)
öccse Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4675
Messerschmitt!
Nagyon jó ötleteket adtál,ígérem be fogom tartani őket.Talán azt tenném még hozzá,hogy napos időben napelemes,béna karokhoz kvarc ,a Windows-hoz pedig homokóra illik.
Előzmény: Törölt nick (4669)
kzt Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4674
Sziasztok urak,
szorgalmasan olvasgattam es nezegettem az orakat, de meg nincs igazi kedvenc.

Ami kellene: automata (esetleg felhuzos), kerek femhaz, borszij, letisztult sportosabb forma (de azert meg oltonyhoz is felveheto legyen), vilagito mutatok, datum, es jo lenne meg ha 24 oras 2. nagymutatoja is lenne (mint a GMT modellekben). Letezik egyaltalan ilyen?

Tetszenek a Poljotok is (bar ezzel sem fogok sehol felvagni), pl. az Aviator vagy a Traveller. A Traveller-nel nem igazan ertem, hogy a 10oranal levo gombbal allithato vilagmutato (lunette) hogyan mukodik. Tudja valaki hogy mi ez? Meg lehet nezni/venni ezeket az orakat Bp.-n? Elegendoen megbizhatoak ezek az orak mindennapos hasznalatra (utes / karcallosag stb.)

Van egy titan, uveghatu, automata Citizenem. Hol lehetne ezt kitisztittatni / rendberakatni? Mennyire ritka / erdekes darab ez?

APT_ tetszett a gyujtemenyed :) Lehetne veled eloben is beszelni egy kicsit?

speedwagon Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4673
Erotikabarátoknak

és a legcsunyább karóra a spanyolok szerint ez az aranyos Swatch

speedwagon
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4672
A Kék Osztriga Bár látogatásához apró, nőies óra, hehe ...:-)
Előzmény: Törölt nick (4669)
atyesz Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4671
Ma kezembe kerult egy gyonyoru darab.
Stopperes, porcelan szamplapos antik Zenith zsebora, 900-as tisztasagu ezust tokban.
Nagyon pipec szerkezet ketyegett benne, csak mar megvenni nem tudtam, habar erosen gondolkozom rajta.
Kb. Mennyit erhet egy ilyen darab?
Elore is koszonom.

Messerschmitt: Walther latogatashoz mindenkeppen egy QQ kvarc dukal!

APT Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4670
ÖCCSE: Messerschmitt utolérhetetlen szakértelmével nem is próbálok vetélkedni (de csöndben és bosszúszomjasan hegyezem ám a Messerhuette Killert!!! Hehehe (sátáni kacaj))))).
- Annyit azért hozzátennék, hogy én egyetlen lényeges vezérmotívumot látok: igazi sportóra semmi esetre sem illik öltönyhöz, tárgyaláshoz. Amúgy semmi más észrevételem nem lenne, az elegáns, finom aranyórák például elvileg minden öltözékhez és alkalomhoz mennek, de messze nem mindenhova célszerűek. Síelni biztos nem vennék fel ilyet...
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4669
öccse:
Íme néhány vezérfonal ahhoz a kérdésedhez hogy mikor, milyen alkalomra milyen óra illik. Esküvőre párnaalakú óra, étterembe tonneau alakú óra (hasas téglalap). Napos időben kerek óra, borús időben szögletes. Temetésre fekete számlap, melegtüntetésre szivárványszínű számlap. Gyárlátogatáshoz acélházas, verekedéshez titán, nyáron arany, télen platina. Trafóházban bőrszíj, állatvédő-tüntetésen fémszíj. Remélem segítettem... ;)
Előzmény: öccse (4665)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4668
A sárga arany nekem se.
De a vörös... Láttam már olyan vörösarany tokkal készített órát, hogy csak álltam a kirakat előtt és percekig nem tudtam elmozdulni előle ;-)
És ebben nem kis része volt a vörösaranynak.
Előzmény: öccse (4667)
öccse Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4667
jb!
A FORTIS nagyon bejött,egy kicsit siet,de kibékülök vele.Viszont szerintem az Omega Speedmaster is sportos és öltönyhöz nem illik.Az igazán klasszikus a teljesen puritán kinézetű óra,felesleges számlap,funkció ,neadjisten dátum és másodpercmutató nélkül(lásd pl.Patek).Nekem pl. nem tetszik a szkelett óra,mert ugyan gyönyörűen látszik a werk ahogy működik,csak a pontos időt nem tudom leolvasni.Persze kinek a pap,kinek a papné ...Sokáig nem tetszett a tonneau alakú óra,de amióta megláttam a Longines Replica-t,hát változott a véleményem.Így vagyok az óra színével is:a vörös és sárga arany nem jön be.De ki tudja,lehet,hogy ez is fog változni!
Előzmény: j b (4666)
j b Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4666
ÖCCSE: Köszi, és nyugi,türelmesen megvárom.
Ugye, hogy milyen látványos a FORTIS!? Viszont semmiképp sem mondható elegánsnak. Öltönyhöz tul.k. elmegy hétköznapi viseletnek is de egy fogadáson inkább a klasszikust "illik" viselni, s ez lehet egy ugyancsak sportos de kevésbé durva kinézetü, visszafogott Omega Speedmaster és a klasszikus kinézetüek közül szinte bármi,a többségen ugyis müanyag lesz sajnos, tisztelet a kivételnek. A "müanyagosok" és Q&Q-sok ugysem fogják a tiédet észrevenni, a néhány "müértő" viszont fogja értékelni. De megkockáztatom, aki Q&Q-val lesz ott a kezén az egyszerüen lerondázná - ha egyáltalán észrevenné - a szerinte kinézetre 20-30 ezres FORTISodat. Én azon csodálkozom, hogy a barátnőmnek pl. jobban tetszik a FORTIS kronográfom mint pl. az arany DAVOSA teljes naptáras holdfázisos órám! Az viszont már nem annyira, hogy néha (mivel szerinte én is többet nézek rájuk, mint Őrá)mellőzve érzi magát e kedvenceim miatt. Szerintem meg örülniük kéne, hogy nem más nőkre nézünk ilyen gyakran (legalábbis a jelenlétükben!). De az, hogy mi minősül igazán elegánsnak és klasszikusnak sokkal nehezebb meghatározni mint azt a nagy vitát kiváltó osztályba sorolást, hogy mi a luxusóra. Tény, hogy sportos célra nem megy az aranyóra, elegánsnak meg a müanyag vagy a titánok többsége, de ez tényleg izlések és pofonok kérdése. Lényeg, hogy aki viseli annak tetsszen (magyarul:tessék) és jól érezze magát vele. S SZERINTEM! lehet elegáns egy szép Q&Q is - a maga nemében!
Előzmény: öccse (4665)
öccse Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4665
Roxul!
A Fortis Official Cosmonauts Day/Date-ben ETA 2836-2 werk található.Ez tuti,mert nekem is ilyen van.Már több mint 2 hete.És az óra nagyon jó.

jb!
Már csak 10 oldal van hátra a magazinból.Bocs,hogy ilyen lassan megy,de megkértem valakit,hogy csinálja és persze neki nem olyan fontos.

Tisztelt Mindenki!
Nézegettem a topic regebbi oldalait és nem találtam utalást arra,hogy mikor,milyen alkalomra milyen óra illik.Persze ez egyéni megítélés kérdése,de például nem mindegy,hogy kerek,tonneau,szögletes,ovális,téglalap v. párna alakú az óra.Nem mindegy,hogy milyen anyagból van:acél,arany,platina,titán.Nem mindegy,hogy milyen színű a számlap,az óraszíj,milyen a mérete az órának.
Mi a véleményetek?

Előzmény: roxul (4657)
j b Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4664
Szerintem célszerü lenne megvenni a FORTISt sportos használatra és venni egy elegánsat, pl. az ORISt normál viseletnek. Ha nem megy egyszerre mindkettő akkor kénytelen az ember rangsorolni: az első egyébként tul.képpen megfelel mindkettőre a második viszont nem.
babaferi Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4663
Tisztelt Szakértő Urak!

Tanácsotokat kérem kaucsuk óraszíj ügyben. Most tervezem, hogy ORIS BC3 órámhoz, melyet eredetileg fémszíjjal vettem, de a nyár elmúltával kuki-féle aligátorbőrre cseréltem, „felgumizom”. Kérem osszátok meg velem tapasztalatotokat az ügyben, hogy valóban nem izzad az ember keze a gumi alatt, illetve nem büdösödik-e be egy idő után a vaníliaillatúnak tűnő szíj?

Üdvözlettel

Babaferi

u.i.
ROXUL, kötelességemnek érzem, hogy voksomat a BC3 mellett tegyem le :-)

APT Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4662
MESSERSCHMITT: KIRÁLY! Naggggyon tetszik! Be is nyújtom javaslatként az ORFK-hoz, hogy tegyék szolgálati órává!!!

SZUCSR: Igen. Egész röviden ez pontosan ezt jelenti, épp ezen topicban valamelyikünk mesélte is azt a kollegájával történt esetet, ahol egy idehaza számla nélkül vett digitális fényképezőgépből lett befele jövet hatósági ügy. Nyilván igen ritka az ilyen ügy, de jogilag a hatóság támadhatatlanul jár el.

SPEEDWAGON: Az órák járástartalékára a 40-50 óra közötti érték a jellemző. Kézifelhúzósban vannak 8-10 napos órák is, de nem jellemző. Az automatáknál meg ez egyszerűen fölösleges. Ha kibírja azt, hogy hétvégén nem hordod, az már elég szokott lenni. Másrészt viszont okoz gondokat a megfelelő járástartalékhoz illő nagy kapacitású rugóház mérete. A Chopard Quattro-ja például 4 rugóházzal operál, és jellemző a legalább 2 rugóház. De például az IWC 8 napos és automata órája egyetlen egy, de bazi nagy könnyűfém rugóházba fűzött több méteres rugót használ. De ha ezt egyszer eltörik, hát inge-gatyája rámegy a cserére a tulajnak, ráadásul egy ilyen nagy nyomatékú rugó eltöréskor akkorát üt, hogy szinte biztos, hogy a futómű súlyosan károsodik. Persze az IWC jó rugót tesz be, nyilván ritka dolog a törés.

NORVER: Ilyen SEIKO létezik (létezett), pl: a www.joseph-watches.com alatt láthatsz is ilyeneket. Idehaza a japán óráknak nincs nagy becsülete, de ha szép állapotban van megérhet úgy 40eFt-ot.

ROXUL: Válaszd a neked tetszőt. Mindkét óra megfelelő minőséget nyújt az értékéért. Az ORIS dekoratívabb, a FORTIS kissé masszívabb óra.

ORAGYUJTEMENY

j b Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4661
TE O, ROXUL: Csak a szerkezetük kb. egyenrangú, minden más viszont a FORTIS mellett szól, úm: tömítettség, tokozás, tritium + neon orange, matt számlap, antireflex, stb. Viszont akinél a szépséget a csillogás (is) jelenti, annál a FORTISnak esélye sincs.
Előzmény: te_o (4660)
te_o Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4660
roxul!

Szvsz. kb. egyenrangu a ketto, amelyik neked jobban tetszik! Teny es valo, a Fortis O.A. nem mindennapos kulseju!

grones!
Ja, hogy a JLC -vel kell felvenni a versenyt? Hat csak gyujtsel, az tenyleg mas osztaly!

te_o

Előzmény: roxul (4657)
j b Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4659
ROXUL: Egyértelmüen! Minden parameterében jobb a Fortis. A designja viszont nagyon egyedi, nem mindenkinek tetszik de nagyon funkcionális, ennél jobban leolvasható üveg-számlap-mutatók összhangot nem nagyon találsz máshol.
Előzmény: roxul (4657)
Grones Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4658
Koszi a valaszokat! Egyik ora sem tetszik tulzottan, ugyhogy inkabb lemondok errol a funkciorol. Marad a gyujtes a JLC Master Reveil-re.
roxul Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4657
Üdv!

Egy nagy kérdésem lenne. Melyik órát ajánljátok?

Oris BC3 v. Fortis Official Cosmonauts Automatic

Annyit tudok, hogy a Fortisban ETA 2924-2 szerk. van. Az Orisban talán ETA 2836-2.

Ha nem tévedek a Fortis 150.000 (fémszíjjal), az Oris 200.000 körül (POEN).
Én azt hiszem, hogy a Fortis mellett döntenék.
Helyesen?

te_o Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4656
Grones!

Itt egy masik, ezt itthon is konnyuszerrel megkaphatod (persze, ha van ra annyid).


te_o

Előzmény: Grones (4650)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4655
"késhuta gyilkos" - elég vadul hangzik :)

Ezzel a nyújorki reptéren biztos nem fognak vizsgálódni, mert azonnal kiútálják onnan még a kezelőjét is ...

Előzmény: APT (4646)
norver Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4654
Tisztelt topictársak.Japán-óra szakértőre volna szükségem.A főtárgytanáromról kiderült,hogy rejteget otthon egy ébresztős Seiko Automatic-ot.Persze könnyen lehet,hogy én vagyok rendkívül műveletlen,de mechanikus ébresztős Seiko-ról még nem hallottam.(Remélem nem értettük félre egymást,és nem egy Kinetic-csodáról van szó.Mer ez esetben természetesen tárgytalan a dolog.)
Hol lehet bővebb információhoz jutni ezzel kapcsolatban?
Pl. mi pénzt érhet egy ilyen darab kb?(Persze nem szeretné eladni,csak úgy miheztartás végett...)
Annyit sikerült megtudnom,hogy kb.10-15 éve Japánból hozták neki,tehát valószínűleg a kora is ennyi.Sajnos még nem láttam,és a jó ég tudja,mikor nem fogja elfelejteni,hogy magával hozza valamelyik órára.Én meg itt közben ülök a tűimen.Tudtok nekem segíteni?
Messerschmitt,ha találsz erről egy képet (legyen az bármekkora :-) én is találok Neked cserébe egy gyönyörű Reverso-t.Mármint képet.(De ha most nyerek a lottón,üsse kavics,kapsz egy igazit is.)
Előre is köszönöm.
Üdv
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4653
te_o:
Ez egy önbeteljesítő jóslat volt, itt egy Vincent Calabrese (elég randa):

Előzmény: te_o (4652)
te_o Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4652
Grones:
Letezik. Messerschmitt majd mindjart kuld egy bazi nagy kepet is. :)))

te_o

Előzmény: Grones (4650)
Grones Creative Commons License 2002.03.19 0 0 4651
http://www.baselshow.com/

Erre jon valaki kozulunk? En ha Svajcban leszek biztos megnezem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!