Keresés

Részletes keresés

turbo2 Creative Commons License 2000.07.24 0 0 159
Hi MAZ !

Bocsi , nem udvariatlanságból nem válaszolok csak nem voltam.
Erdészet témában nyomultunk (kiszállítás).
Ez azt jelenti, hogy az erdőben a vágásterületről, időjárásbiztos( beton, aszfalt) út mellé kell szállítani az anyagot, hogy a kamionok is el tudják vinni.
Hihetetlen dolgokat lehetett vele produkálni és szinte mindenhol elment.
Kb 8-9 t anyagot lehetett rárakni (szépen ráült a gumibakra) és a motor gond nélkül vitte. Sajnos a plató alakja nem túl jó (bemélyedés van a közpén), és ezért ezeket általában át is alakítottuk. Volt olyan amire a pótkerék helyére darut szereltünk (nem kis meló) és úgy használtuk. Ez plusz 1 t. A motorja szuper volt, nem sok karbantartást igényel, de az erőátvitel már nem volt ilyen tökös , rengeteg kardáncsukló ment tönkre, és a fék meg levegőrendszer is állandóan szarakodott. Volt, hogy 4 autóból egynek sem működött a fékje. De kipufogófékkel is úgy lassult mint az állat. Mi átalakítottuk az erdei viszonyoknak megfelelően. A légfékrészt leegyszerűsaítettük egykörösre, beraktunk +1 munkahengert, minden lámpát , vezetéket leszedtünk, termosztátot, és utastér fűtést kikötöttük. Ettől mindig üzembiztos volt de januárban k... hideg volt a fülkében. Szóval faszán leharcoltuk őket. Volt olyan ami hetekig 5 féltengellyel járt (jobb elsőt kivettük) és ha kellett az elsőkerék hajtás akkor diffizárat kellet kapcsolni és ötkerékhajtású lett. Az utak keresztmetszete (földút) esős időben megegyezett a szabad űrszelvény keresztmetszetének. Amennyit süllyedt a kerék, annyit gyalult az alváz, csak hónap végén az egész út fél méterrel lejjebb volt.
Rengeteget mentettük a prágákat mert azok már nem bírtak elmenni(gyengék voltak).Egyszer egy KAMAZT kellet felhúzni egy emelkedőn(nem összkerekes) és terep 1 ben 8 t fával +a megrakott Kamazzal simán ment fölfelé addíg amíg a 13 mm-es acélkötél el nem pattant.
Szóval rengeteg történet van csak ki írja le? Sajnos csak most néztem meg az indexet de gondolom ott voltál Pécsen?

Legközelebb találkozunk.

Előzmény: Maz (79)
Sintér Creative Commons License 2000.07.24 0 0 158
Kedves YERICO!

" Az egyik kollegam valtig allitja, hogy a kecskemeti repulonapon latott egy Gripent, amely lebegett a levegoben, megpedig "ugy, hogy a hajtomuvet lefele forditottak, ez tartotta a levegoben". Mivel nem voltam ott, igy nem tudom ellenorizni konnyen az allitasat, de:.... "

Sajnos a köznyelvben nagyon sokszor terjengenek hasonló elszólások, véletlenül, tudatlanságból vagy nagyzolás miatt(nem kívánt rész törlendő). Nem tudom hogy Te hogy vagy vele, de Én már nagyon kétkedve állok az ilyenekhez... :-) Már belefáradtam, rájuk hagyom.
Az egyik kedvencem:
"-...és azt tudod, hogyan fékez leszállás után az utasszállító?
- ???
- Megfordítja a motorját! - és az illető közben nagyon kihúzza magát..." ;-) Sugárfékre gondolt.

Üdv: Sintér

Előzmény: YERICO (154)
Sintér Creative Commons License 2000.07.24 0 0 157
Jól beszélsz(írsz), tudorapo....
Előzmény: tudorapo (156)
tudorapo Creative Commons License 2000.07.23 0 0 156
Azt senki sem vitatta, hogy az orosz hadsereg jelen állapotában semmire se jó.
Ellátási gond mindig is volt, még az amiknak is Vietnamban.
Amit a tengeralattjárókról írsz, az kicsit vadnak hangzik. Utána kéne járnom.

Valaki volt TruckTrialon? Mesél nekünk?

Előzmény: YERICO (152)
antalcs Creative Commons License 2000.07.23 0 0 155
>Az egyik kollegam valtig allitja, hogy a >kecskemeti repulonapon latott egy Gripent, amely >lebegett a levegoben, megpedig

>-tudtommal nem volt Gripen a repulonapon.
>-ilyen lebegest csak a Harrier tud.

Az oroszoknak is van valami su/akarmi ami tud ilyet. 3 kulon emelohajtomuve van.

>Es az vajon miert buli, hogy par jarorozes utan -> merthogy nem minden bevetes jelent egyertelmu >legiharcot, vagy bombazast, a legtobb a >jarorozes- a fele gepet ki lehet dobni?

A 200 ora nem azt jelenti, hogy lehet kidobni a motort. Hanem azt, hogy kiszedik belole a torott turbinalapatokat, hogy szebb legyen a hangja..

udv
Csaba

Előzmény: YERICO (154)
YERICO Creative Commons License 2000.07.23 0 0 154
Egy kerdesem volna.

Az egyik kollegam valtig allitja, hogy a kecskemeti repulonapon latott egy Gripent, amely lebegett a levegoben, megpedig "ugy, hogy a hajtomuvet lefele forditottak, ez tartotta a levegoben". Mivel nem voltam ott, igy nem tudom ellenorizni konnyen az allitasat, de:

-tudtommal nem volt Gripen a repulonapon.
-ilyen lebegest csak a Harrier tud.
-Gripenrol meg nem hallottam, ahol tudtak volna vezerelni a hajtomuvekbol kiaramlo gaz iranyat (plane fuggoleges es vizszintes kozott)

Szoval aki ott volt, az megirhatna, hogy melyik gep volt az, avagy volt-e ilyen.

Bocs Maz (nem MAZ).

YERICO Creative Commons License 2000.07.23 0 0 153
>Az nem haboru, ahol egy vadaszgep tulel 1000 ora repulest.

Es az vajon miert buli, hogy par jarorozes utan - merthogy nem minden bevetes jelent egyertelmu legiharcot, vagy bombazast, a legtobb a jarorozes- a fele gepet ki lehet dobni?

A magyaroknal egy pilota evente kb 50 orat repul (igaz, az ajanlott 100 folott lenne, de megint a penz...). Gondolom, nem csak o repuli azt a gepet, igy eleg hamar jon a komplett hajtomucsere. Az olcso uzemeltetes nem az orosz gepek jellemzoje.

A nyugati vegeken a jellemzo, hogy beszereznek X gepet, es 2*X hajtomuvet hozza.

Amugy nem csak a nyugatiakat sztarolom, de az oroszokat a legtobben tulbecsulik. Vajon miert nem ert el orosz vadaszgeptipus egy kivetelevel olyan vesztesegaranyokat, mely szerint a legiharcban megsemmisitett ellenseg/legiharcban lelott orosz gep aranya 1 kozeli lenne. A legtobbszor ez 1:3 es 1:10 koze esik.

Előzmény: antalcs (150)
YERICO Creative Commons License 2000.07.23 0 0 152
>A ruszki meg tényleges nagy háborúra készült mindig is. Amúgy azt tudod, hogy a boszniai >háború során a szerbek még egy kis ideig kitartanak, akkor nem lett volna mivel bombázni >őket, mert az egész tartalékot kis híján elszórták?

Szia MAZ!

Ugy latom, nem sokan olvassak kozuletek a Haditechnika c. ujsagot. Szerintem eleg sok erdekes adat kiderul belole. Pl az, hogy az oroszok az afganisztani haboruban, mikor meg a regi rendszer volt, es iszonyatosan nyomtak a hadsereget, egyszerre csak kifogytak a bombakbol!!!
Kenytelenek voltak az 1943!!!!!!-bol visszamaradt bombakra felhegeszteni azokat a "fuleket", amikkel fel lehetett oket fuggeszteni a mai gepekre, es igy maradt bombajuk. Eszerint egy kis helyi haboruban elszortak legalabb 40 evi termelesuket. Ez lenne az a hatalmas totalis haborura keszulodes?

Azt hiszem, ezzel meg is cafoltalak.

A szambeli foleny meg legtobbszor sz@rt sem er, mar elnezest a kifejezesert. Hiaba az oroszok szambeli folenye, kb 2:1-hez. Az egesz hierarchiajuk olyan elvre epul, ami sokkal inkabb az amik oldalara billenti a merleg nyelvet. Az oroszoknal nincs legi felderites, az elkeszult gepek legtobbje folyamatos alkatreszhiany miatt uzemkeptelen.
Az orosz legiero jelenleg csak selejtezni kepes, es kannibalizmussal tartja fenn az egyre kevesebb repulojet. Evrol-ervre nem kapnak uj repulogepeket, mert a gyaraknak nincs mivel fizetni, kemeny valutaert viszont adjak el a hasznalt gepeket a del-amerikai es arab allamoknak.

Ilyen allapotban nem igazan hiszem, hogy egyenlo esellyel venne fel a kuzdelmet egymassal az ameriaki es az orosz hadsereg.

Meg egy jellemzo adat. Az atomtengeralattjarok a kikotoben is igenylik a reaktorok huteset. 3 evvel ezelott az aramszolgaltato ugy dontott, hogy nem turi tovabb a flotta adossagatt, es lekapcsolta az aramot a kikotoben. A reaktorok persze kezdtek tulmelegedni, mivel kulon szivattyu mukodtette az reaktorokat huto viz keringeset, ami arammal mukodott. Mivel meggyoztek az aramosokat, hogy egy felrobbant reaktor nem tenne jot a kikoto egeszsegenek, inkabb visszakapcsoltak az aramot. No comment.

Előzmény: Maz (127)
Maz Creative Commons License 2000.07.23 0 0 151
Sziasztok!

Úgy látom, hogy a hozzászólók többsége hasonló véleményen van mint én.
A ruszkik minden gigantomániájuk ellenére is a lehető legrosszabbra készültek fel, mig az amcsik megtámadhatatlanságuk már régóta nem létező biztonságában inkább helyi konfliktusokra szakosodtak.(Igaz, lehet, hogy jobb politika még csírájában elfojtani mindent.)

Előzmény: antalcs (150)
antalcs Creative Commons License 2000.07.23 0 0 150
" A motor élettartama 100-150 óra repült idő, de megint csak tudtommal. Ha valaki pontosan tudja, akkor javítson ki. F16-nál ez 1000 óra. "

Az nem haboru, ahol egy vadaszgep tulel 1000 ora repulest.

udv
Csaba

Előzmény: Sintér (130)
tom sawyer Creative Commons License 2000.07.22 0 0 149
Maz!

Mail ment a régi címre kisérleti képpel.

Maz Creative Commons License 2000.07.22 0 0 148
úgy látszik igen.
Maz Creative Commons License 2000.07.22 0 0 147
na jó már az index?
Maz Creative Commons License 2000.07.21 0 0 146
Sziasztok!

Sintér!

Az swi szervertől kaptam levelet, hogy megsértem a házirendet, reklámeltüntetéssel és új ablak nyitásával. Azt írták, ha 23-ig nem javítom ki a hibákat és küldök nekik egy levelet, akkor törlik a honlapot. Már készen vagyok az átírással, kicsit más is lett a honlap(nem mindenhol a nagy képek töltődnek le, amit már kifogásoltak páran), de azért csináltam a xoomon egy tartalékot.

tom sawyer!

Mail ment, remélem sok szép képet kapok tőled.

mdbz!

Nem lehetett tatra kolos? A MÁV is használ ilyeneket. Képet a honlapomon a cseh járművek között találsz a tatra/t813, vagy hasonló nevű könyvtárban.

Maztütü Creative Commons License 2000.07.21 0 0 145
Megy-e?
mdbz Creative Commons License 2000.07.21 0 0 144
Tegnap délután 3 körül Kadarkúton láttam egy eszméletlenül nagy sárga szerkezetet, csak annyit tudtam elolvasni az oldalán, hogy a villamos távvezeték épitők járműve. Szigetvár irányába haladt. (lehet hogy Pécsre?) Tudja valaki mi volt ez?

mdbz

Sintér Creative Commons License 2000.07.21 0 0 143
Sziasztok!

Valóban akartam írni, de nem igazán jött össze... Elképesztően lelassult a dolog(hogy a net vagy az Index-e, azt nem tudom), megírtam a hozzászólásomat, elküldtem, majd szép üres képernyő. :-| A Netscape 28 byte/sec sebességet regisztrált. Rányomtam mégegyszer az OK-ra, erre viszont egy index-es hibaüzenetet kaptam, mondván "Duplázott hozzászólás"(amúgy ha jól műxik, akkor értelmes fejlesztés, türelemtlen emberek hajlamosak többször hozzászólni). De ez a hibaüzenet is kb. 10 perc alat jött le. Inkább kikapcsoltam a gépet.
Akkor tehát mégegyszer az előző hozzászólásom: Egy levelező listán közzétett anyagból idéznék, szerzője Kelecsényi István - remélem nem veszi rossz néven:

" Közben olvasgattam egyet s mást. Nem magyarországon megjelenteket. Több
helyen írták, hogy az orosz illetve amerikai gondolkodás mássága miatt sem
lehet fenti vadászokat objektíven összehasonlítani. Pld: Az F sorozat és
egyéb USA gépek "tartóssága" abból is adódik, hogy az USA koncepció szerint
ezek a gépek (békében) sokáig szolgálják az államokat. Az orosz gondolkodás
szerint (mely a II.Vh-s 1945-ös német gondolkodást is tükrözte) felesleges
olyan anyagokat, és olyan minőségű sárkányt, illetve hajóművet építeni és
szerelni, mely háború idején 2-10 bevetést után elveszetnek tekinthetők. Az
orosz tömeges légicsapás elmélet szerint, a "sok lud disznót győz". És ez
gyakorlatilag igaznak is tekinthető. Még az F-22-es is limitált
rakétafegyverzettel rendelkezik. Ha sok gép támad egyszerre akkor ezek a
légfeljetebbeket is legyürik. Ezért az USA a lopakodó "lesipuskás"
technológiákat, illetve a robotrepülőgépeket részesíti előnyben, mivel a
nehezebb felderíthetőség nagy előnyt nyujt, még sokszoros számbeli fölény
ellen is. Mellesleg a földi technikákban, pld. Harkocsik ua. helyzet "

Ha akarnám sem tudnám kommentálni. Egyetértek.

Maz: Azt hogy érted, hogy letiltják(a weblapodat)?

Üdv: Sintér

Előzmény: Maz (142)
Maz Creative Commons License 2000.07.21 0 0 142
Sziasztok!
Ki tudja, mi ez a felfordulás ma az indexen?
Sintér hozzászólását nem tudom elolvasni, délután nem tudtam beírni sehova.
Maz Creative Commons License 2000.07.21 0 0 141
Na most mi a **** van?
Látom a topicok listájánál, hogy Sintér írt, de nem tudom elolvasni.
Maz Creative Commons License 2000.07.20 0 0 140
Bocsi, teljesen elsiklottam fölötte.
Ha mail címre akarod küldeni, akkor a levprogikban van Attachment parancs, amivel a kiválasztott képet hozzá tudod fűzni a levélhez.
De egyszerűbb, ha felrakod valami honlapra.
Onnét meg be is tudod linkelni.
De inkább küldök majd levelet, ha ráérek, csak most teljesen át kell írnom a honlapot, mert különben letiltják.
Előzmény: tom sawyer (137)
tudorapo Creative Commons License 2000.07.20 0 0 139
Ha jól értem a történetet, ez a kopás ha nem is direkt van, de tervezett. Cserébe olcsóbb anyagokból készülhetnek, és így sokkal több készülhet. A gépeket is úgy tervezik, hogy könnyen lehessen cserélni a dolgokat: egy MIG29 hajtómű cseréje 45 perc, az amerikaiaké sokkal több. És az orosz szerelőknek sem hiszem, hogy sokat kell tanakodnia a dolgokon. Háborúban nem javítanak, hanem cserélnek. Lásd II. VH, Lord Beaverbrook.
Előzmény: YERICO (125)
tudorapo Creative Commons License 2000.07.20 0 0 138
Legjobb tudomásom szerint az Il2 veszteségek jelentős része pilótahiba volt. Üzemi körülmények között olyan alacsonyan repültek, hogy azt ma már el sem tudjuk képzelni, fákat kerülgettek, meg ilyesmi. Volt, amelyiket páncélököllel lőttek ki.
A másik nagy veszteségforrás a német vadászok voltak. Felülről alig voltak páncélozva. Alulról eléggé.
Az meg minden seregnél jelentős tétel, amit magukból lőnek ki. Tessék figyelmesen olvasni a Poros Szellő hadijelentéseit: "Az ellenség által kilőtt tankok/helikopterek száma 0!". Szállítóhelikoptereket lőttek ki vadászok, és tankokat Apacsok.
Előzmény: YERICO (126)
tom sawyer Creative Commons License 2000.07.20 0 0 137
Hali Maz!
A bolt szerzett scannert(GENIUS vivid proIII)23xxxFt.Nem a legolcsobb de jó.Holnap megyek Érte.Van sok tár helyed...
Viszont a képküldés technológiája kéne!
Maz Creative Commons License 2000.07.20 0 0 136
Köszi tom!

Elkezdtem átalakítani emberbarátibb formára a honlapomat. Az a gáz benne, hogy így meg a tartalommal nem haladtam egy fikarcnyit sem, de már muszáj volt, mert nem igazodtam ki a sok *.html között.

Előzmény: tom sawyer (134)
tom sawyer Creative Commons License 2000.07.19 0 0 135
A repulokhoz meg nem tulsagosan ertek,nem az en asztalom...
tom sawyer Creative Commons License 2000.07.19 0 0 134
Az utobbi idoben nem tudtam mit.Gratulacio a szaz hozzaszolas at lepeseert.
Csak igy tovabb!
Viszont meg neztem egy par boltot MIskolciaban
meg van remeny.De joforman mindenutt rendelni kell,ahol meg lattam egy LG scannert arra meg nem volt eleg piz nalam.
Eleg az OFF-bol.
Esetleg leirhatnad hogy tudok majd kepeket kuldeni,ide belinkelni stb.Johet maganba is.
Amit mutattam MAZ-os kepeket ma lattam azt az autot miskolcon igy mar jo napom volt.
Előzmény: Maz (133)
Maz Creative Commons License 2000.07.19 0 0 133
Szia tom sawyer!

Itt nem messze tőlünk talán még van 14000+áfáért még lehet, hogy van. Utánajárjak?

Már azt hittem ide nem is írsz már.

Előzmény: tom sawyer (132)
tom sawyer Creative Commons License 2000.07.19 0 0 132
Hali Maz(igy helyes)!

A szkenner amit meg akartam venni mar nem volt meg,masik meg nincs.:-(((((((((((((

Maz Creative Commons License 2000.07.19 0 0 131
Na azt hiszem ez az igazi középút.
És mint igaz, teljesen igazat is adok neki.
Előzmény: Sintér (130)
Sintér Creative Commons License 2000.07.19 0 0 130
" A motor élettartama 100-150 óra repült idő, de megint csak tudtommal. Ha valaki pontosan tudja, akkor javítson ki. F16-nál ez 1000 óra. "
Én úgy tudom, hogy papíron a Mig hajtóműve 350 órát bír. Kirakatlégierőknél talán el is éri (mélyrepülés nuku), de normális használatnál 200 óra is szép teljesítmény - lásd India.
Az F-16-os pedig tudtommal 4000 ciklusig állapot szerint üzemel. 1 ciklus alapjárattól max. fordulatszámig pörgetés és vissza alapjárat - ez az ami megerőltető egy turbinának, nem a folyamatos pörgés(A számítógépek merevlemezeinek élettartamát régebben felpörgetések számával is szokták jellemezni). Egy áttelepülés néhány ciklus, egy légibemutató több tucat.

" Mi okozta az orosz Il- 2 Sturmovikok veszteségeinek több, mint 50 %-át? "
Ezt még nem hallottam, de a Taran-öklelés után el tudom hinni az oroszokról...

Az Orosz gépeknek pedig tényleg jellemző tulajdonságuk, hogy konyhaasztalon szerelhetőek. Ez bizonyos fokig előny elhúzódó háborúnál (SZVSZ), ugyanis a háttéripar is elképesztően nagy tűrőképességü. Talán még mindig elviselné azokat a gyáráttelepítéses akciókat, mint a 2.vh.-ban. Csak éppenséggel a napi politikában a helyi akciók kapnak nagyobb szerepet, nem a nagy honvédő háborúk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!