Keresés

Részletes keresés

Qqberci Creative Commons License 2001.08.02 0 0 280
Sajthuba kejuvotva, át lehet küldeni a következő linket:

http://www.geocities.com/qqberci/riviera.htm

csupa kis bötűvel.

Előzmény: Ghanima (279)
Ghanima Creative Commons License 2001.08.02 0 0 279
Finom! :-))
Nem bírom én ezt valahogyan elküldeni prágai barátaimnak, akikkel együtt voltam 99-ben odafönn. De valami idiot-proof formát tessék mondani, ha lehetséges...
(((Khm..., bocsánat, találtam a szövegben egy sajthubát: nem hardy, hanem hardly. Hardy=Stan, vagy Pan, mindig összekeverem.)))
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (278)
Qqberci Creative Commons License 2001.08.01 0 0 278
Nos, hát ezzel a kis műremekkel szórakoztattam a derék dudaművészeket...
Előzmény: Ghanima (277)
Ghanima Creative Commons License 2001.07.31 0 0 277
"csináltam egy kis homepage-et St.Andrews-ról, az "eszkimó Riviéráról",
Bruhahaha! :-)))))) Hát ez oltári jó!!! hihihi, hahahaha, nagyon-nagyon tetszik!!!!!!
Megnyúlt a képe rendesen, ugye?? Egyébként az Északi tengerben mi is „fürdőztünk” valahol Elgin fölött. No persze nem vittük túlzásba.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (274)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 276
Ja, és persze az a Toffy tulajdonképpen Toffee...
Előzmény: Qqberci (275)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 275
Moffat is nagyon tetszett, meg vettünk Moffat Toffy-t is, viszont a vízeséshez nem tudtunk felmászni, mert száj- és körömfájás miatt (elvileg) még megállni is tilos volt az úton. Ot volt egy helybéli felügyelő, látszott rajta, hogy a szíve szakad meg, hogy el kell hajtania minket, de tette a dolgát és mondtuk neki, hogy teljes mértékben megértjük. Igy aztán csak a kocsiból az útra kilépve tudtunk néhány képet csinálni. Hadrianusz falánál ugyanez volt. Port Patrick környékén már nem volt semmi ilyen kitiltás és Ayrtól felfelé sem. Egyébként Port Patrick is nagyon szép.
Előzmény: Qqberci (274)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 274
Ja, meg persze hoztunk egy csomó könyvet meg CD-t is. Két böröndünk 29.9 kiló volt, a harmadik csak azért volt kicsit könnyebb, mert a térfogata is sokkal kisebb és az én hátizsákom legalább 25 kiló volt, plusz a kezemben hoztam a számítógépet, amit a digitális fényképezőgép okán cipeltünk ki, nem is hiába. Az egyik szállásadónk "szórakoztatására" csináltam egy kis homepage-et St.Andrews-ról, az "eszkimó Riviéráról", teljesen idegbeteg lett tőle. Ezt is fel fogom tenni, szerintem nem rossz, és különben is ezek az őrültek ott úszkáltak a 12 fokos tengerben...
Előzmény: Qqberci (273)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 273
"Milyen volt az időjárásotok? Márminthogy negyedórás bontásban..."
Eső - napsütés - eső - napsütés - stb...

Szóval, a rendes skót idő. Szerencsére legtöbbször akkor esett, mikor a kocsiban ültünk. A Holy Island nagyon érdekes, magunktól nem mentünk volna oda, mert nem is tudtunk róla. Egyik reggel, mikor indultunk Durham-ba, mondom a házigazdánknak: megyünk Angliába. Erre teljesen elborult a feje, hogy ha már egyszer itt vagyunk ebben a gyönyörű Skóciában, akkor minek is akarunk mi Angliába menni. Mondok, meg szeretnénk nézni a durhami katedrálist. No, erre felderült a képe, hogy azért az egyért tényleg oda szabad menni, és ő ajánlotta a Holy Island-et. Pechünkre, dagálykor értünk oda, így a hátralévő két órát eltöltendő bementünk Berwick upon Tweed-be is.

Durham egyébként tényleg fantasztikus, viszont bent nem volt szabad fényképezni.

Hoztunk a rend kedvéért egy kis Edradourt, aztán némi cask-strength Bladnoch-ot (ez a legdélebbi és a második legkisebb distillery, mert Edradour 3 fős, ez meg 4), meg némi 15 éves Dalwhinnie-t.

Előzmény: Ghanima (272)
Ghanima Creative Commons License 2001.07.30 0 0 272
Welcome back!!
Milyen volt az időjárásotok? Márminthogy negyedórás bontásban... :-))) Én pl. nagyon várok feltett képeket ám! Hoztatok valami itókát is? (na, miben fogadunk, hogy igen...!)
Ami különösen érdekel: milyen volt Holy Island???? Látom, hogy sokat mentetek dél felé is, Moffat hogy tetszett? Nekem nagyon.
üdv újra köreinkben,
Ghanima
Előzmény: Qqberci (271)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.30 0 0 271
Most, hogy a képeket rendezgetem, látom, hogy egy-két dolog kimaradt.

Az teljes útvonal tehát: Edinburgh - St.Andrews - Edinburgh - Glenkinchie - North Berwick Tantallon Castle - Galashiels - Melrose -
Abbotsford House - Jedburgh - Berwick upon Tweed - Holy Island - Durham - Gretna Green - Grey Mare's Tail Waterfall - Moffat - Dumfries - Kirkcudbridge - Newton Stewart - Bladnoch - Port
Patrick - Ayr - Greenock - Port Glasgow - Roslin - Edinburgh.

Előzmény: Qqberci (270)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.29 0 0 270
Jelentem, hazajöttünk!

Az útvonal: Edinburgh - St.Andrews - Edinburgh - Glenkinchie - North Berwick Tantallon Castle - Galashiels - Melrose - Abbotsford House - Jedburgh - Berwick upon Tweed - Holy Island - Durham - Gretna Green - Dumfries - Bladnoch - Port Patrick - Ayr - Glasgow - Roslin - Edinburgh. Rengeteg kép van, majd néhányat felpakolok valahova.

Qqberci Creative Commons License 2001.07.06 0 0 268
Elso korben nezd meg ezt aztan, ha tetszik, dobj fel egy mailt.
Előzmény: redknapp (267)
redknapp Creative Commons License 2001.07.05 0 0 267
hi!olyan kinnti magyar emberkéket keresek akik egy angol nyelviskolába járnak akár Londonban akár máshol a Királyságban.Persze olyat aki nem sajnálja az infokat a honfitársaitól.Továbbá kéne info a London Institute Technology and English nevü school-ról.Thanx and bye
tinimtzsal Creative Commons License 2001.07.01 0 0 266
Neked besikeredett az élet! ;-)
Remélem jól érzitek magatokat!!!

t

Előzmény: Qqberci (265)
Qqberci Creative Commons License 2001.07.01 0 0 265
Még egy óra, és riadóstartot veszünk Skócia irányába...
hamba Creative Commons License 2001.06.26 0 0 264
Sziasztok,
Kérdés:
Amikor 3 éve kinn voltam au-pair-kodni, akkor heti 50 fontért béreltem szobát (hogy miért csak 3 hétig voltam, az egy igen hosszú mese). Arra gondoltam, hogy valami ilyesmit kéne megpróbálni most a nyaralás során. Van valamilyen tapasztalat? Mert két hétre nem hiszem, hogy kiadnának egy szobát 50 fontért... Szóval, csinált-e ilyet valaki, esetleg contact vagy valami ötlet..
Köszi,
Hamba
Qqberci Creative Commons License 2001.05.31 0 0 263
A Spectrum-filmet én is láttam, nagyon szívmelengető volt így indulás előtt egy hónappal...
Előzmény: Ghanima (262)
Ghanima Creative Commons License 2001.05.31 0 0 262
Tegnap Skót-estet tartottam a tömegkommunikáció segítségével, ha már nem bírtam ezen a héten ott lenni személyesen, ahogy szerettem volna... :-((
Kezdte a sort a Travel Channel, ahol Britain from the Air címmel ment egy sorozat egyik része, benne jó pár skót kastéllyal, de angolok is voltak, aztán szépséges kertek, táj átalakítások eredményei, mindez pedig valóban fölülnézetből, helikopterről, repülőről. Nagyon szépséges volt. Aztán átkukkantottam a Spektrumra, ott meg egy francia sorozat részeként mindenféle skót tájak, emberek, a „szokásos” szépségekkel :-)).
Végül befejezésként jött a Dunán a Vénusz Péter című skót-angol film, ami egyrészt nagyon lírai volt, szépen fényképezve, másrészt naaaagyon büszke voltam/lettem magamra (khm, ez itt a szerénység helye volna, vagy mi a szösz :-))...), mivel kijelentettem, hogy ez nem létezik, hogy ne Orkney legyen, mármint a helyszín. És lőn! A végén, a listán ott volt, hogy köszönik Stromness és Orkney lakóinak a segítséget. Trará!
Olyan nagyon jól esett látni egy kis Skóciát, most hogy nem tudtam elmenni barátaim esküvőjére, ami holnap lesz. Mindenesetre nászajándékjukat már elküldtem, és talán ma este rájuk telefonálok, bár meg van rá az esély, hogy éppen leány- ill. legénybúcsút tartanak valamelyik lewisi kocsmában, de lehet, hogy már Invernessben, hiszen az esküvő ott lesz.
(kis hüpp-hüpp, de mosolyogva közben!)

üdv,
Ghanima

edelweis Creative Commons License 2001.05.26 0 0 261
Nagyon köszönöm az ötleteket. Volt még egy kérdésem, de teljesen OFF ezért emilben írtam meg, csak kiröppent mielött aláírtam volna
Előzmény: Csokis (260)
Csokis Creative Commons License 2001.05.26 0 0 260
1. Elefogadhato aron jot a pubokban ehetsz. En a mult heten voltam kint, es voltak olyan akciok (nem lepukkant helyeken, hanem olyan kocsmakban, amilyet itthon rettentoen majmolnak es inkabb sznobok latogatnak), hogy ket etel 5,50-ert. (Fish&chips, sult kolbasz + paradicsomos bab, hal + borso + krumpli)
2. Max a borotvanak van dugo a furdoben, minden mashoz atalakito kell. 240 V a feszultseg, azt meg valahogy elviselik a cuccaid, de kell egy fali atalakito. Lehet kapni is, de en pl. egy printer angol tipusu dugojanak masik vegere tettem egy lengo aljzatot, es tiz eve azt hasznalom. Arra figyelj, hogy az angol dugokban biztositek van, annak az erteket azert nezd meg, hogy eleg legyen. Mondjuk egy hajszaritonak minimum 5 A kell.
Előzmény: edelweis (259)
edelweis Creative Commons License 2001.05.26 0 0 259
Kedves nagyon tapasztalt topicklakók,
Volna 2 nagyon prózai kérdésem, kérem adjatok tanácsot.
1. Milyen jellegű éttermekben lehet elfogadható minőségű zabához jutni, kerül, amibe kerül, csak olcsó legyen
2. A hazai elektromos szerkentyűk (pl hajszárító, merülőforraló)egy az egyben használhatók kint, vagy kell valami plusz
Ghanima Creative Commons License 2001.04.20 0 0 258
Khmmmm...._Nekem_mond... Ott volt, hogy majd' leestünk a hegyoldalból fölfelé mászás közben, mert a völgyben, úgy 100-200 m magasságban húzott el egymás után vagy 3-4 olyan nagyon harci repülő, a hozzájuk illő kísérő hanggal, wáááááuuuuuusutttttyyy A vízesés viszont szép, no meg a Moffatból odavezető út, csupa-csupa kacskaringókal, árnyas fák alatt egy jó szakaszon. Moffatban okvetlenül vegyetek az ottani készítésű cukorkából jóóóó nagy adagokat. Nagyon finom!! A neve hirtelenjében nem jut az eszembe, de nem lehet összekeverni.
Félre:
szerbuc Qq, drága, ha nem olvastad volna odaát a 40+-ban: leadtam egy placebot, szerdán megkapják a magukét, meg a véglegest, trará!
Vissza.

üdv,
Ghanima

Előzmény: Qqberci (257)
Qqberci Creative Commons License 2001.04.18 0 0 257
Dolgom az már nekem sincs, de azért megnézem, hová jártak a meggondolatlan emberek...

Volt az előbb egy sajthibám: helyesen Grey Mare's Tail Waterfall.

Előzmény: Csokis (256)
Csokis Creative Commons License 2001.04.18 0 0 256
Menjel te Gretnaba, nekem ott semmi dolgom! :-)
Előzmény: Qqberci (255)
Qqberci Creative Commons License 2001.04.17 0 0 255
Grey Mere's Tail Waterfall...

Mond ez nektek valamit? ha nem, akkor július második felében majd beszámolok róla (meg teszek fel képeket is... Meg Gretna Greenről is, beeeee!

Thomas Creative Commons License 2001.04.02 0 0 253
Nehany friss impresszio Aberdeenbol.
A reptéren visszafele a nemzetkozi varoban, vannak akciok pl. "helyi" Whisky 2x1 liter ! 10 font!!
single malt 0,5 l 5-10 font.
Boltok egy része nyitva vasarnap reggel 9-t?l az Union streeten "Trinity hopping center" de inkább csak 10-tol vagy csak delután. Szombaton este hatig.
A kikotoben sem volt nyitva kocsma szombat este es vasarnap reggel:-((((
A taxi a varosba kb.10 font, busz hetkoznap van 1-3 fontért.
BurgerKingnel akcios nagy hamburger 3 font.
Lattam jo lehetosegeket Youth Hotelokrol amik 5-12 font kozott mozognak/nap.

A regi varosresz az egyetem korul igen szep, a tobbi meg hideg granit.
Kosz a korabban kapott segitseget.
Udv, Thomas

Qqberci Creative Commons License 2001.03.29 0 0 252
No meg ott a vizibicikli is...
tinimtzsal Creative Commons License 2001.03.25 0 0 251
Szijasz! Mi tavaly olyan 180 Ł körül fizettünk Dover-Calais között, a P&O STENA-val mentünk, a francia megfelelő a SeaFrance (vagy vmi hasonló). A Magyar Autó Klub Visegrádi utcai irodájában, vagy a Belgrád rkp-on (FKGP kb.) a kikötői irodában tudsz foglalni. Meg a neten még vagy hatszáz helyen. ;-)
De át is úszhacc. ;-)

t

Előzmény: Szergi (250)
Szergi Creative Commons License 2001.03.23 0 0 250
Sziasztok!!

Lenne következö kérdésem. Nyáron megyünk autóval Angliába (is), és nézzegetük a komp árakat és rá kellett rájönnünk, hogy kibaszott drága... 100 000 HUF autó + 4 fö. Van e olcsobb megoldás?? Melyik komp a legolcsobb?

Elöre is kösz

Szergi

tinimtzsal Creative Commons License 2001.03.22 0 0 249
A tavaly nyári utunkból - sajnos - kimaradt Wales. A magyarázat ennyi.
Amúgy, ha mesélsz, okosabbak leszünk... Úgyhogy rajta! Bármiről, ami odaköt!

t

Előzmény: valleyboy (247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!