Keresés

Részletes keresés

-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14590
Igen. Nekem nem hiányoznak a személyeskdő, offtopic zagyvaságok.
Előzmény: Törölt nick (14587)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14589

"Bemutatni, hogy ő így él, az alkalmazottai, fizikai munkásai pedig amúgy" - ehhez azért egy öntudatos, szilárd morális alapokon álló, szolidáris társadalom kellene. Ha most próbálkoznál vele, kiröhögnének, hogy "leszarom, hogy hogy élnek a melósai, lényeg, hogy nekem ócsón adja a termékét." Hát vazze, tisztességes budapesti naponta lépdel át saját mocskukban fetrengő, félig megfagyott, alkoholista hajléktalanokon, este meg végignéz minimum három különös kegyetlenséggel elkövetett emberölést a moziban, te komolyan azt hiszed, hogy egy efféle információval hatni tudsz rájuk?

Előzmény: Törölt nick (14586)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14588

"És mi jelentősége lenne, ha egy 10 milliós országban győzne a forradalom?" - Pl. nem lenne minden sarkon koldus, és minden osztályban éhező gyerek. Ilyen eredményeket nem sok ország tud felmutatni. Még a drágalátós USA sem. Nem attól lesz gazdag egy ország, ha milliárdosok és "sztárok" vannak benne, hanem attól, hogy nem gond a lakosoknak kifizetni azt a rohadt távfűtést, ami egyike a legalapabb alapszükségleteknek.

 

"hiszen 4 évente törvényes keretek között kicserélhető a kormány." - Na az a baj, hogy a kormányt cserélgetheted, a kormánypolitika meg válltozatlan marad. Ugyanis a jelen választási rendszr teljesen elfuserált. Először is a kopogtatócédulák összegyűjtése teljesíthetetlen terhet ró a kevéssé ismert pártokra. Amelyik meg a maszop/fityesz milliárdos kampányával akar versenyre kelni, az aligha maradhat független az újburzsoáziától. Másodszor is a pártok nem teszik közzé programjukat, és ha mégis, semmiféle felelősségel nem tartoznak annak pontos végrehajtásáért (Gyurcsány esete a gázáremeléssel). Harmadszor is az alkotmány eleve kizárja fontos kérdések népszavazásra bocsáthatóságát. Nem lehet népszavazni költségvetési kérdésekről, személyi kérdésekről, államformaváltozásról stb. Vagyis ez egy olyan demokrácia, ahol a démosz ki van zárva a közvetlen hatalomgyakorlásból. De sorolhatnám még a politikai hibákat, ha már eddig is ki nem fejtettem volna jópárszor.

 

"az ellenzék is pont olyan hazugságokkal operál, mint amit elítél." - így van. De ez nem az ok, hanem az okozat. Megtehetik, tehát meg is teszik. És ha éppen ők vannak hatalmon, akkor jön Simicska, Kaya Ibrahim, autópályaépítési alvállalkozói piramis meg a többi. Mert nincsenek korlátok, nincs népi kontroll, az egyetlen felügyeleti szerv az Alkotmánybíróság nevű gittegylet, de annak sincsen semmilyen gyakorlati eszköze arra, hogy állásfoglalásainak érvényt szerezzen. Igenis meg kell húzni a határokat, fel kell állítani a korlátokat, hogy ez ne történhessen meg büntetlenül, egyik politikai  erő részéről sem.

Előzmény: Törölt nick (14585)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14587
A te kérésedre lett zárt a kommunista fórum?
Nagyon magányosak lettünk hirtelen...
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14586
Azért nem elfogadható számomra ez a nézet, mert nem az a lényeg, hogy kinek mennyit sikerül fölhalmoznia, hanem az hogy milyen körülmények között.
Most még csak a politikai pályára lépett gazdagokat számoltatják el, de az lenne a kívánatos, hogy minden gazdag ember számára kötelező legyen.
Bemutatni, hogy ő így él, az alkalmazottai, fizikai munkásai pedig amúgy.
És akinek gyomra van az vesz attól is aki csicskázza a dolgozóit, aki meg együttérez az megveti őket.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14583)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14585
És mi jelentősége lenne, ha egy 10 milliós országban győzne a forradalom?
És főleg nem értem hogy mi ellen zajlana a forradalom, hiszen 4 évente törvényes keretek között kicserélhető a kormány.
Ha viszont az a cél, hogy ezután ne a választófülkében, hanem utcai ordibálóversennyel, vagy zászlólengetéssel, fütyüléssel lehessen kormányt váltani, akkor ezt kellene hangoztatni, ellenkező esetben az ellenzék is pont olyan hazugságokkal operál, mint amit elítél.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14584)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14584

Az ellenzék már a legutóbbi választásokkor sem ígért semmit. Rosszabul élünk - jó, ezt már akkor is tudtuk, de egy épkézláb programot sehol nem olvastam. Még a Munkáspártnál sem. Nyilván azért van ez így, mert nagyon mélyre süllyedt az ország. Túl mélyre. A II. világháború nem pusztított itt annyit, mint 18 év neokapitalizmus. De most már közel a vége. Az elkótyavetyélhető állami vagyon lassan teljesen elfogy, utána még facsarnak néhányat az adóprésen, és amikor már az emberek megtakarításait is fölélték (belértve a gazdagokat is, mert Gyurcsány már nagyon pedzi, hogy pénzt csak onnan lehet elvenni, ahol van, nem onnan, ahol nincs), akkor aztán így vagy úgy, de vége lesz. Jó esetben egy államcsőddel, mint a Lengyeleknél. Rossz esetben egy véres polgárháborúba fulladó forradalommal, mint az oroszoknál 17-ben. (Apropos: minap elgondolkoztam, és rájöttem, hogy ennek a birka népnek még eddig egyszer nem sikerült egy forradalmat sikerre vinnie. Se Koppánynak, se Dózsának, se Kossuthnak, se Kun Bélának, se senkinek. :-))

Előzmény: Törölt nick (14582)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.30 0 0 14583

hol húznád meg a határt? - erről lehetne vitatkozni. Többfélle kiindulási pontból is megközelíthető a kérdés, um 1) mik az emberek szükségletei vagy 2) mennyi az országos netto össztermék, és ebből mennyi jut egy főre stb. Az viszont látható, és bizonyos, hogy ha az egyéni önzésnek semmi nem szab határt, akkor egyes emberek (nem az emberiség! EGYES emberek!) az összes többit teljes nyomorba döntik, és a végredmény szempontjából tök mindegy, hogy közvetlen veszik életüket egy auswitz típusú halálgyárban, vagy "csupán" az elemi életfeltételeiktől fosztják meg őket: a testük melegének fenntartására alkalmas ottontól, az ennivalótól és az orvosi ellátástól. A határokat meg kell húzni, a társadalmat konszolidálni KELL, és íme, el is értünk egy olyan lényeges kérdéshez, amelynek megoldása egyszerűen nem "kampányképes." Ez egy keserű pirula, amit a magyar társadalommal erőszakkal le kell nyeletni. És utána meggyógyul, és kaphat cukrot. Egy lépést hátra, kettőt előre, érted? De ha ráírod egy röplapra, kiröhögnek, hogy "már mostanra is a szakadék széléig hátráltunk, most már előre kellene menni" és nem szavaznak rád. Márpedig a társadalmi reform elengedhetetlen feltétele a haladásnak! Különben csinálhatsz itt akármilyen gazdasági csodát, az eredmény a Csányik, Széles Gáborok, Princ Gáborok, Gyurcsány Ferencek meg a mulltik zsebében köt ki, és a te személyes sorsod mit sem változik tőle.

 

"Ki a jobb módú aki hitelekből finanzírozott tágas, szuperül berendezett házban él" - szerintem mindenki szívesen élne ilyen életet, csak az a probléma, hogy nem mindenkinek a fizetéséből telik ki a mindenféle hitelek törlesztő részlete! (Mellesleg sokszor az efféle fogyasztási hitelek is a pénzmosás kategóriába esnek, oly módon, hogy mindenféle sötét úton szerzett adómentes jövedelmekből törlesztik őket.)

 

"Szerintem szemléletváltás kell." - szerintem is. Nem egyének szintjén kell vizsgálni a viszonyokat, hanem össztársadalmi mértékben! Ha Mo. egy főre eső GDP-je $19,500 vagyis durván 4,2 millió Ft, akkor nem értem, hogy lehet az, hogy egy BKV igazgató megkeresi az évi 15 milliót, egy szakmunkás meg évi egymilliót. Én nem vagyok a differenciálás ellenére, de szerintem a minimálbér már bőven lehetne évi hárommillió, és bizony be kellene mellé vezetni a maximálbér fogalmát is, mondjuk évi hatmillióban. Ez havi 250e vs 500e-t jelent! Havi 500e-ből elég jól el lehet éldegélni, még luxuskocsit is vehetsz részletre, de havi 250e-ből sem gond kifizetni a távfűtést. Na EZ volna a szemléletválltás. De ez magától nem fog bekövetkezni!

Előzmény: Törölt nick (14581)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14582
Lehet, hogy eddig ígéretháború volt a kampány, de most mondjál 1 ígéretet az ellenzék bármely pártja részéről ami nem nemmel kezdődik.
Aki most rájuk szavaz, az nem a hazugságra szavaz, hanem egyenesen a semmibe vakon, mert még ígérni se mernek.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14580)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14581
Ezzel a szemlélettel az a fő bajom, hogy hol húznád meg a határt?
Milliárdokat tisztességtelen szerezni, milliókat már nem?
És százezreket?
Ki a jobb módú aki hitelekből finanzírozott tágas, szuperül berendezett házban él, vadiúj kényelmes kocsija van, egzotikus tájakon nyaral, de talán egész életére el van adósodva, vagy aki a törlesztőrészlet nyomása nélküli szabad életet él, de nagyon szerényen semmi kocsi, semmi nyaralás.

Szerintem szemléletváltás kell. A kapitalizmust a fogyasztás csökkenése fogja megrendíteni.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14580)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14580

Az a baj, hogy a választás régóta igéretháború. Az emberek messiást várnak, pedig ha valaki itt egyszer isten igazában nekiállna rendbe hozni a gazdaságot és politikai életet, annak  nagyon szigorú intézkedéseket kellene hoznia ahhoz, hogy munkája eredményes legyen. Pl. ott vannak a fehér galléros bűnözők: látszólag megfoghatatlanok, minden ügyük törvényes, pénzük gondosan tisztára mosott, hiába nyillvánvaló mindenkinek, hogy pár év alatt milliárdos vagyonokra kizárólag tisztességtelen úton lehet szert tenni, kikezdhetetlenek. Persze egy kis államosítás, néhány kedélyes internáló tábor létrehozása számukra stb. gyorsan megoldaná a kérdést, de ezzel nem lehet kampányolni. Ráadásul jó eséllyel még a nátó is lebombázna minket, ha netán mégis ilyen programot kezdene megvalósítani egy párt, hiszen jól láthatóan semmilyen más fajta rendszert nem tűrnek meg, csakis a globális imprializmus érdekeit szollgaian kiszolgáló "demokratikus" rezsimeket. Még Észak-Kóreát is folyamatosan kostolgatják, pedig azok aztán igazán senkit nem zavarnak, szeretnének szép csendben éldegélni a saját kedvük szerint, de egy szuverén nemzetállam már önmagában tüske az imperializmus szemében! No szóval véleményem szerint nagyon keserves lesz az ébrdés. És minél tovább álmodozunk a kapitalizmusról, annál keservesebb lesz!

Előzmény: Törölt nick (14578)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14579

Annyiban igazad van, hogy miképp az elrontott gyomornak diétára van szüksége, és nem terhelő, nehéz ételekre, aképp  a fáradt ideget is pihentetni kellene, kellemes élményekkel, kikapcsolódással regenerálni. Ez azonban nem csak a kapitalista rókahajszán múlik. Kis önfegyelem, előzékenység, jóindulat, lemondás az "áldozatok" részéről is kívánatos volna. Szerepünket nem írta meg senki, magunk írjuk magunknak, csak rajtunk múlik, rosszul-e, vagy jól.

Előzmény: Törölt nick (14576)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14578
Tudod nehezen képzelem el, hogy valaki egy csak kritizáló párt mellé odaállna, ha eddig nem tartozott a rajongói közé.
A csábításnak egyetlen módja van felmutatni valamit, amit másképp csinálna mint a jelenleg hatalmon lévők. De mivel a mostani ellenzék szétcincált minden ígéretet és mikroszkópos méretekben számonkérte, ezért a jövendő versenytársak nem mernek ígérni, felmutatni semmit.
Kb az a helyzet van, mint amikor a foci helyett egymás köpködésével szeretnének nyerni.
Előzmény: heiler (14577)
heiler Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14577

"Talán a kommunista párt megpróbálhatna...
Valami konstruktív gondolkodás nem ártana."

 

Ez az egyik probléma a mai baloldali gondolkodású embereknél:  Ebben a összezavart világban egy minden jelenlegi politikai áramlat által "keresztre feszített", "kivéreztetett", pénztelen  párttól várják a konstruktív megoldást.

 

Az MKMp egyszerű tagjaként kérek mindenkit, aki meg akarja állítani ezt az  embertelen liberális kapitalizmust, segítse az MKMp célkitűzéseit gyakorlatban is.

Pl: sok helyen ott vannak az aktív gyűjtők, lehet tőlük íveket kérni, szomszéddal, baráttal aláíratni, visszavinni.....

 

Nem öröm ám ott állni a huzatos aluljáróban, tűrni a köpködéseket, vitatkozni és győzködni, mert a nagy anyagi háttérrel rendelkező kormánypártokkal, és a médiával is kell versenyezni.....

 

Talán ez többet érne minden várakozásnál....

Előzmény: Törölt nick (14574)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.29 0 0 14576
Attól hogy a háziorvos megnézett, még nyugodtan kellhet másnap a mentő.
Alapos orvosi vizsgálatnak alávetett focisták haltak meg a pályán.
És azt sem hiszem, hogy komoly fájdalom esetén 300 ft befolyásolna.

Én változatlanul azt tartom, hogy a pihenés , a stressz csökkentése legalább annyit segít mint a pirulák. De ki mer a kapitalizmus szorításában lazítani?
Akinek orvosi papírja van róla. Akkor elpanaszolhatja mindenkinek hogy beteg, felmentést kaphat a versenyből, esetleg elnézőbbek a hibáknál, és a jó kollégáktól kap 1 kis figyelmet, együttérzést.
Ez fontos, csak nem igazán gyógyító orvosi munka. Nem kell hozzá 8 év egyetem.
Előzmény: lackllee (14575)
lackllee Creative Commons License 2008.01.28 0 0 14575
"A vizitdíjjal az a baj, hogy próbálja csökkenteni a fölösleges orvoshoz járást, de nem kínál helyette semmit."

Igen komoly ellentmondást érzékelek a megelőzés fontossága és a vizitdíj intézménye között. Mert ha szúr a bal oldalam, akkor ez a 300 forint tényleg eltántorít a vizittől, legfeljebb majd hívok ingyen egy mentőt, ha már nagyon akkut lesz a helyzet (vagy leglábbis én úgy gondolom).
Ez nyilván nekem is jó, hiszen nem mindennap élheti meg az ember a halálközeliséget, jó a társadalomnak is, aki 20.000 forintért kocsikáztat, esetlegesen hetekig kezel egy "súlyponti intézményben" párszázezrekért egy gyors rutinműtét és otthoni lábadozás helyett. Nem mellékesen addig se termelek, esetleg kirúgnak jól és jelentkezhetek a munkanélküli segélyre.
Előzmény: Törölt nick (14574)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 14574
Az egészségüggyel az a bajom, hogy teljesen hazugságra épül.
Vannak komoly betegek és konkrét betegségek.
De a legtöbb emberi baj pihenéssel és odafigyeléssel megelőzhető illetve gyógyítható lenne. A legtöbben több törődést igényelnének, de a modern embernek egyre kevesebb erre az ideje és energiája. Így ha ki akar szállni, vagy igazolni a pihenés utáni vágyát, a "lustaságát" akkor elmegy a dokihoz, aki nem tudja ezeket adni, hanem pirulát ad. Annak mellekhatásai vannak, rászokik az ember és már tényleg beteg is.

A vizitdíjjal az a baj, hogy próbálja csökkenteni a fölösleges orvoshoz járást, de nem kínál helyette semmit.
Talán a kommunista párt megpróbálhatna...
Valami konstruktív gondolkodás nem ártana.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14570)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14573

Lehet. Én csak azt nem értem, hogy ha mindent magánkézbe adnak, akkor milyen alapon kérik azt a 18...36% SZJA-t, milyen alapon szedik azt a 25% ÁFÁ-t stb.

Mert ha fizetőssé tesznek ezt vagy azt, és egyszersmind a korábban az adott dologra fordított költségvetési összeget adókedvezmény formájában visszaadják a lakósságnak, akkor arra még rá lehet fogni, hogy egy, a kapitalista közgazdaságtanbóll származtatott újítás. Ha viszont ugyanaz a pénz, amibő korábban kórházakat tartottak fönn, egyszerre csak minden ellenszolgáltatás nélkül elsikkad, hát az finoman szólva is gyanús.

 

Ami meg amerikát illeti, újabban ott ez a vicc járja: Bush iskolalátogatásra megy. Elmondja a mondókáját hogy így a terrorizmusellenes harc meg úgy a légy résen, majd megkérdezi a gyerekeket, kinek van kérdése. Megszólal a kis Billy: "Nekem volna, elnök bácsi, három is! 1. Ha nem volt egyetlen vegyi fegyver sem Irakban, minek támadtuk meg őket? 2. Ha nem lett első a szavazatszámláláson, hogyhogy maga lett az elnök? 3. Nem gondolja, hogy a történelem legnagyobb terrortámadása a hiroshímai atombomba volt?" Ebben a pillanatban kicsöngetnek. Következő órán folytatódik a beszélgetés. Feláll a kis Johny: "Elnök bácsi, nekem is van két kérdéseem: 1. Miért csöngettek ki az előző óráról 25 perccel korábban? 2. Hová tünt Billy?"

Előzmény: eumenesz (14572)
eumenesz Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14572
Attól tartok, hogy felvetéseid nem is oly fantasztikusak. Tudtommal az USA pl. a mexikói határon építendő "mexikói fal" őrízetét és müködtetését magánkézbe kivánja adni! De ez egyébként így logikus! Látszatdemokráciához látszatállam dukál!
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14570)
heiler Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14571
Ez a "Béka-főzés" jó hasonlat.  És igaz.
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14570)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14570

"Hú ez meredek! A vizitdíj és a holokauszt között összefüggést találni.:))" - pedig az összefüggés megvan: mind a kettőt azonos szándék, a totális kizsákmányolás szándéka vezeti. A különbség csak a beveztés módszere: hitleré gyors és radikális, a maszopé meg "békafőzés". Tudod mi a békafőzés? Ha a békát bedobod  egy fazék forró  vízb, durcás képpel kiugrik és kereket old. Ha viszont beteszed egy fazék hideg vízbe, és lassú tűzön alágyújtasz, szépen, prcről percre emelve a hőmérséklletet, a béka bárgyún néz ki a fejéből, eltunyul, lezsibbad, és amikor már kezd nagyon forró lenni a víz, nem tud kiugrani. Na ez a neokapitalizmus módszere: lassan, türelmesen, de módszeresen számolják föl a szegény emberek életterét és nagy nehezen kiharcolt kdvző életkörülményeit, ezen kresztül gyakorlatilag a társadalmi egyenlőséget, mely a demokrácia (a valódi demokrácia) alapja. Ne legyünk hát olyan mamlaszok, mnt a béka a fazékban, emeljük fel szavunkat a szociális és munkásmozgalmi vívmányok évk óta tartó nyírbálása ellen! Ki a fenének kell 4-es metró, ha beledöglünk egy vakbélgyulladásba vagy tüdőgyulladásba, mert csak a gazdag embert látják majd el az kórházakban, vagy mert packázik velünk a magán-betegbiztosító? Ez, akárcsak a közoktatás, gyértelműen állami, és nonprofit feladat. Mi jöhet még ezután? Privatizálják a közvilágítást, és minden kandelláberen pénzbedobó nyílás lesz, és huszasért ég 5 percig? Vagy bevonják a "hatékony magántőkét" mondjuk az igazságszolgáltatásba, és a magánbandériumok magánkatonái hurcolnak majd maffiabíróságok elé mondvacsinállt bűnökért, majd ítélnek éltfogytig tartó magánkényszermunkatáborokban sínlődésre? Mert ez az út ide vezet!


"Amúgy jól vagy?" - köszönöm szíves kérdésedet, soha jobban!

Előzmény: Törölt nick (14569)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14569
Hú ez meredek!
A vizitdíj és a holokauszt között összefüggést találni.:))
Amúgy jól vagy?
Előzmény: -z-a-p-k-o-r-t-e- (14567)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14568

Jogi nyelv. :-( Senkit nem érdekel, hogy ki mit akar. Az számít, hogy mi kell (mit ír elő a jogszabály). Dönteni tehát csak arról lehet, hogy mi "kelljen". Jelenleg fizetni kell, tehát ezt kérdezni értelmetlenség lenne. Ezért az ellenkezőjét kérdezik: akarja-e, hogy ne "kelljen" fizeni.

Kicsit bikfangos, de mindegy. A lényeg az, hogy elég egyértelműen megválaszolhatóak igennel és nemmel.

Előzmény: Törölt nick (14559)
-z-a-p-k-o-r-t-e- Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14567

Kedves Feleim!

 

Ma van a kapitalisták leggyalázatosabb vétkének, a holocaustnak a nemzetközi emléknapja. Különösen figyelemre méltó, hogy a hatmillió mártír közül 600.000 fő a kis Magyarországról származott (ezzel állítólag a náci fasiszta vezetés elismerését is kivívták horthyék).

Most a kapitalizmus újabb hasonló galádságra készül. Ezúttal is a közel-keleti kultúrák  ellen irányul az uszítás, és bár ez most nem etnikai tisztogatásban, hanem nyílt, ám aljas módon, hadüzenet nélkül lefolytatott háborúk sorozatában mutatkozik meg, ismerjük fel, hogy az ideollógiai alap ugyanaz: az európai keresztény-kapitalista civilizációtól való különbözés, az önálló útkeresés el nem ismerése, a működő altrnatívák szétzilálása. Kerszts háború ez a javából, ugyanolyan aljas, mint a holocaust volt, csak éppen most minket, európaiakat tartanak gondos cenzúrával és hazúg propagandával gondosan távol a borzalmaktól. Ugyanez az agrsszív intolerancia nyilvánul meg a kommunizmus, sőt, a szocializmus bármely eszmélyével szemben is, és maguk az igazi véres kezű zsarnokok megpróbálnak, minket, a társadalmi haladásért küzdő erőket véres kezű zsarnoknak hazudni, miközben a kétszáz éves munkásmozgalom legalapvetőbb vívmányait sorra csonkítják, megpróbálnak újra tudattalan, műveletlen lényekké degradálni, eldobható fogyasztási cikként tekinteni eleven embertársaikra, akikből, mikor egészségük leromlása vagy öntudatra ébredésük miatt nem lehet több luxusprofitot kisajtolni, egyszerűen és büntetlenül kidobhatók, mint egy pár lyukas zokni. Ismerjük fel: ez a hozzáállás a náci vezetők hozzáállása a haláltáborokba hurcolt zsidókkal szemben! Amíg van erejük, dollgozzanak, amikor leromlott az egészségük, mehetnek az enyvfőzőbe - így gondolkodik egy igazi kapitalista. Ez ellen az embertelenség ellen az egyetlen ellenpontot egy humanista eszmékkel átitatott törvénykezés, egy embrbarát kormány jelenthetné. De mit tehetünk akkor, ha az egoizmus és kalmárszellem megrontotta már a kormányt is, mit tehetünk, ha szerepét félremagyarázva a kapitalisták kegyét keresi, és bebújik minden jött-ment külfölldi kizsákmányoló seggébe, és a saját adóinkból a nyakunkba ülteti, hogy kenyéren és vizen dolgoztasson bennünket a saját országunkban, mint horthy a munkaszolgálatban?

Ilyenkor fel kell emelnünk a szavunkat, és élnünk kell az alkotmányban biztosított jogunkkal, hogy közvetlenül bavatkozzunk a kormányzásba! Aki nem megy el a három kérdéses népszavazásra, aki nem írja a tb-mentő népszavazás íveit, az is szavaz: a  holocaust mgismétlésére, önmaga totális kizsákmányolására és elpusztítására, a 150 évs munkásmozgalom szemétre vetésére szavaz.

heiler Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14566

   Minden szavazás elött ezidáig, megy ám a nép hülyítése. NEM VÉLETLEN, hanem tudatos az a keverés - kavarás, ahogy az egyszerű emberek szavazatait igyekeznek megszerezni az kampány során.

 

A közismert SzDSz-es nagytőkés a vöröröscsillagos logóval, a "szocializmus" szóval ellen-kampányol a népszavazás kérdéseinek.... 

heiler Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14565

Kérlek, olvassad el a kérdéseket figyelmesen: ha nem akarsz fizetni vizitdijat, IGEN-nel kell szavazni  március 9-én !

 

Más kérdés, hogy szerintem a dolgozói egézségügyi hozzájárulás százalékot biztos megemelok majd.......

Előzmény: Törölt nick (14562)
heiler Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14564

IGEN !

   1.  Mint egyszerű tag részére, számomra iránymutató az állásfoglalás.

   2. Tulajdonképen, ha elgondolom, a kérdésekre gondolkodásom 

                         szerint csak ezt a választ (válaszokat) tudnám adni.

   3.  Nem fogadom el azt az érvelést  - noha lehet benne igazság  - hogy

                         ez a népszavazás ESZKÖZ A KORMÁNYBUKTATÁS-hoz.  Szerintem

                         az MSzP - SzDSz kormány  már régóta nem az egyszerű emberek

                          érdekében működik, hanem a külföldi, és hazai nagytőkés érdekek

                          motiválják tevékenységét. Ez az állítólagos szocialista kormány az

                          eddigi tevékenységével szerintem megérett a leváltásra. Nem vitás,

                          hogy egy esetleges Fidesz-kormány is a kapitalizmust építeni, de a

                          hazai viszonyokat, érdekeket jobban figyelembe venné. (talán?)

 

Szóval, röviden: az állásfoglalás minden mondatával egyetértek !

Előzmény: Törölt nick (14563)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14563
És mint kommunista egyetértessz az állásfoglalással?
Előzmény: heiler (14560)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 14562
Lehet hogy jó nagy csontra fognak esni miatta.
Ugyanis a mama aki eddig szocialista volt, most határozottan kijelentette, hogy az Orbán mellet voksol a nem-re, mert nem akar vizitdíjat.
Előzmény: heiler (14561)
heiler Creative Commons License 2008.01.26 0 0 14561
Nem tudok a kérdésedre biztos választ.  Valszeg megvan az oka ennek a csűrés-csavarásnak.
Előzmény: Törölt nick (14559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!