Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

microdimension Creative Commons License 2011.11.10 0 0 63414

Nos. A sajátom három évesen: három garis szervíz, egy motorháztető újrafényezés, mert egy nyuszi 30-nál!!!! nekiugrott a jobb oldali lámpatesthez és felpattant a mociházra is. Lámpa füle eltört, megjavítva. Motorháztetőt meg nem bírtam nézni, hogy kis pukli van rajta, ezért újrafényeztettem. Mérővel rögtön kimutatható gondolom, de előtte fotóztam, hogy nem volt rommá törve.

 

Belső ajtókárpitok karcosak. (az első fél évben már ilyen lett, de vettem négy hibátlant 10 ezerért, eladás előtt fel fogom tenni)

 

Gyári fej helyett komolyabb hifi a kocsiban. (gyári elrakva)

 

Szóval ha az enyémet nézted volna, akkor ezeket elmondtam volna, lehet hogy ez sem lett volna jó. Sajnos hibátlant nem nagyon fogsz találni, de ha gondozzák és minden szükséges cserét megcsináltat az előző tulaj, az apróbb hibákat kijavíttatja, attól még lehet jó vétel:-)

 

Jómagam is 10 ezrenként olajcserére vittem, váltóban cserélve az olaj, fékfolyadék, hűtőfolyadék cserélve, stb....

 

Meglátnád a bal hátsó bizt. övet, akkor elmenne a kedved: gyárilag sajna vacak. Nem megy vissza rendesen, mert a gyerekülés azon az oldalon volt/van és azzal még jól működik, de ha kiveszem a kis ülést, akkor végképp nem megy vissza az uccsó harminc centinél, mivel kicsit megnyúlt az öv anyaga és xar a visszahúzó szerkezet. Azt is cserélni fogom műszaki előtt mindenképpen, egyébként egyedül járok.

 

Km-óra: egy barátom céges B-Vectráját vettem meg, tudtam hogy 185e km volt benne. Megalkudtunk, de előtte bevitte autókereskedésbe itt Szegeden. 95e km-re volt visszatekerve!

 

Ettől még megvettem, a barátom nem egy autógyilkos. Rá két hónapra a generátor megadta magát késő este, télen több mint 100 km-re az otthonomtól. Elment az összes világítás, stb... haverom hozott egy töltött akksit éjjel. Rá egy hétre a fűtéscsap tört el, elfolyt a hűtővíz, az EGR-szelep állandóan vacakolt, amíg ki nem pucoltattam, stb.stb.... szóval biztosnak tűnő helyről vásárolt autónál volt eddig a legtöbb gondom, de ez benne van a használt-autó fogalmában.

 

A visszatekert km-óra egy rohadt nagy szemétség. Büntetném és eltörném a kezét az összes kreténnek, aki ilyet csinál.

 

Esetleg egy ötlet, ha nem haragszol: én nem a legolcsóbbat kerestem sohasem. Nem érdekelt az idős-bácsi, néni, orvos, nő, stb. első tulaj sem.

 

Inkább mentem olyan autó után, ahol az eladó korrektül leírta fél oldalon keresztül, hogy mi volt a géppel a gond, mennyit ölt bele, milyen számlákkal, papírokkal igazolja az előéletét. Azoktól a víz kiver, mikor ennyi a hírdetés: "megy mint állat, igazi gépsárkány, évek óta olajcsere sem volt, teljesen költségmentes:-( " meg ilyenek.

 

Egy két-hároméves autónál kötelező a szervízkönyv, a javítási számla stb.... lehet hogy egy magánszemély kicsit drágábban adja, kényelmetlen, hogy sokat kell utazni, de már a telefonban ki lehet szűrni, hogy milyen az eladó, mennyire közlékeny, stb...  egy kereskedő eladásnál alapvetően nem a Te érdekedet nézi, de ezt meg neki kell elnézni.... és jó esetben nem venni ott semmit.

 

Visszavett, hiteles autók: felejtős. Ha a havi 20-30 ezerre nincs pénze a tulajnak és le kell adnia, akkor gondolom a szervízre sem volt pénz.

 

Röviden:-) ennyi még a hozzáfűznivalóm.

 

Egyébként ha nem titok, merrefelé kerested? Mármint nagyváros, kisváros, vidék? Már csak azért, hogy tudni kellene, hol használták az autót, ez sem mindegy.

 

 

 

 

 

Előzmény: zsuzsozso (63412)
kkn Creative Commons License 2011.11.10 0 0 63413

Nehéz, sokat kell megnézni. Én a Fabiámat hónapokig kerestem.

 

Azért van pár, déha pont a kereskedőnél futhatsz ilyenbe bele. faterom a patika Golf II-jét, meg a szintén 206-osát is márkakereskedésben számíttatta be. Csak tényleg alaposnak kell lenni.

Meg a javítás sem mindig baj. Én anno az autó jobb első sárvédőjét húztam meg a lökössel együtt. Ki lett egyengetve, nem hegesztve, hogy leégjen a kezelés a lemezről. Így nem állt 100%-ig tökéletesen egy illesztés. de rendesen újrafényezve. Olajat 10E-ként cseréltem, nem teccskósat. Még a nem szükséges váltóolajcserét is megcsináltattam. Meg cseréltem fékfolyadékot, fagyállót, gyári előírtra. A típushibáknak utánajártam, ki lett javítva, valamelyikm jobbra, mint a gyári. 6 és 8 éves korában is csont nélkül ment át a műszakin. Szerintem a következő tulaj egy jó állapotú autót kapott, mégha javítva is volt két elem. Szóval ha esetleg jó műszaki állapotút találsz, ne riasszon el majd egy, persze nem kókányolt sérülés nyoma. Itt is volt már nem egy tulaj, akinek sajnos javíttatnia kellett az autójá. de megcsináltatták, és amellett gondot fordítottak más részeire.

Előzmény: zsuzsozso (63412)
zsuzsozso Creative Commons License 2011.11.10 0 0 63412

nagyon szomoru vagyok, egy darab kocsit sem sikerult vennem, kineztem 4 -et, 2008-2009 esek,   mindegyiket szakszervizben felmerettem,atvizsgaltattam,

mindegyik kereskedo altal hirdetett,allitolag bevizsgalt, garantalt tokeletes, valos, serulesmentes!! stb.stb.stb.

csak felsorolom osszesitve mit is talaltak, ha felbontva leirom,hosszu lenne:

szoval:  3 torott volt valaha, rejtett serulesek, ocska javitasok (persze nem lathatoan) 2-ben az alvazon tobb hegesztes,amik rozsdasodnak, gumi belul serult,nem eredeti lampaburak, kicserelt lejatszo, egyen nem stimmelt motorszam, nem valos 2-ben a km.

egyik szinte tokeletes - de - a 3.tulaj arulja az elso neven van meg,

szerintetek van korrekt kocsi Mo-on?ill korrekt elado?

koszi a tanacsokat, de a splash nem tetszik:)

ok. meg nem adom fel :)

 

kkn Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63411

Ha tetszik a Swift nyugodtan válaszd. Esetleg félve a topikharagtól óvatosan megkérdezem, hogy a Splash forma miatt nem jött számításba? Technikailag lényegében Swift, csak 1.2 a motorja ( a Swift alul picit nyomatékosabb VVT híján, a Splash fent pörgősebb a VVT-vel ), . Dinamikában kb. ugyanaz, mint a Swift. Az utastér is, csak kicsit magasabban ülsz. Árban lehet, hogy kb. ugyanaz, attól függ, melyik szegmenst keresed. Már szép GLX A/C-kat 1.2 körül láttam. De a Swift tényleg dögösebb forma ( a többségnek ).

Előzmény: zsuzsozso (63408)
jó hír Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63410

ez természetes...remélhetjük, hogy a kérdező is okosan fog szelektálni...

 

(amikor az 1.3-as megjelent, volt szerencsém egy próbakocsihoz...el sem akartam fogadni, mert ránézésre olyan lőrésesnek tűnt...meg egyáltalán..izomból elutasítottam....aztán megdumáltak...ment mint a szél...vettem is egy 1.5 öst..)

Előzmény: Törölt nick (63406)
Meister Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63409

Jól teszed, én az elsőm ellopása után újra ezt vettem.

Nekem szerencsére még sikerült abból a szériából, aminek a hátsó ülése teljesen felhajtható, nincs az a kis fiók a csomagtérben. Németjuhász-szállításhoz ez a régi verzió volt fasza...

 

Egyébként próbáld ki, menj vele pár kört, normális esetben nagy gond nem lehet vele.

Ha tényleg nagypapa vezette, akkor ki kell kicsit pucolni a kipufogót. Miután bemelegedett minden, kissé sportosabban vezetni vele pár tucat kilométert, meghálálja... :-)

 

Én nagyon szeretem. Ja annyi, hogy menj el vele majd egy szervízbe, s kérdezd meg, hogy minden visszahívásos akciót megcsináltak-e rajta, ha nem, akkor csináltasd majd meg. Ezek közt van olyan, ami nem 1 nap, hanem kettő, de ez mindegy, azalatt a többit is megcsinálják, meg az olyajcseréket, amiket használt autónál érdemes ugye.

Előzmény: zsuzsozso (63408)
zsuzsozso Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63408

nagyon koszonom a valaszokat, sokat segitettetek a valasztasban - dontottem, SUZUKI,

 

preztizs nem erdekel,akkor maradnek a meglevoben, de! mar eleg a magas adokbol es a MOL-nak is fizettem eleget,

 

3 eve telen bereltem 1 hetre egy nemtudomhanyast, nagyon meg voltam vele elegedve igaz kicsit sokat evett, de en tudtam egyedul felmenni

Leanyfalu hegytetore jegen-friss havon - igaz tokeletes teli gumikkal -  a tobbi autos lent parkolt a 11-esen,

 

holnap megveszem az egyik kinezettet egy szakszervizi atvizsgalas utan,

 

mi a fontos? mire figyeljek? meg tudjak allapitani a valos km-t? 3 evig jar a garancia?

 

Zsu

Pityorka Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63407

Van választék is, 1.3; 1.5; 1.6; DDIS, többféle felszereltséggel, kivitelben, elérhető áron, megbízhatóan. Kicsi csomagtér, pörgős motorok, megbízhatóság, (helyenként hanyag kidolgozás), kicsi presztizs.

Bármelyik kivitellel jól járhat, de kompromisszumok vannak. (Hol nincsenek?)

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63406

én úgy szelektálok, hogy csak olyan ítéletet olvasok el, ahol a tulaj minimum 50.000km-t megtett már. Az első benyomások nem nagyon érdekesek, az mindenkinek más.

Előzmény: jó hír (63405)
jó hír Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63405
Előzmény: zsuzsozso (63401)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63404

Eddig egy kocsim volt, amit bármikor újra megvennék, és az egy 1,3-as GS Swift volt!

Előzmény: zsuzsozso (63401)
microdimension Creative Commons License 2011.11.07 0 0 63403

Általában a fórumon a problémák kibeszélése a legszembetűnőbb. Ne ezek alapján dönts, tájékozódj, ha javasolhatom. Például jómagam a Népítéletet olvasgatnám inkább a Totalcaron a helyedben, én is azt tettem más off autóknál.

A Swiftre józan paraszti ésszel meghozott döntés után ültem át egy 2003-as Mondeoból még 2008-ban, újként. Kissé más világ, de nem bántam meg. Az előttem szólónak pedig igaza van. Olcsón fenntartható, megbízható és egy-két főre bőven megfelelő autó. Még az összes kis hibájával együtt is.

Ráadásul tele van velük a használtautó-piac, így olcsónak is mondható, de ez relatív.

 

Népítélet. Ott meg kell nézni a tipushibákat (évjárathoz is köthető, tehát az újabbak már kiforrottabbak), más tipusú autók tipushibáit is, a szervízköltségeket, az amortizációt, stb.... tehát hasonlítsd össze a többi kinézett tipussal és forintosítsd a fenntartási költségeket, hiszen manapság ez is számít.

Kis időt igénybe fog venni a tájékozódás, de (bár jómagam apróbb problémákat leküzdöttem már, nagyrész gariban) ajánlom.

Engem is csábított az, hogy ennyi pénzért nagyobb, pár éves, magasabb kategóriás vasat vegyek, de mivel nem utazom annyit, nem nagy a család, háklis vagyok ha sok pénzt kell kifizetni egy szervíznél, nem szeretek arcoskodni (ahhoz kevés egy hárommillás verda), ráadásul még jól is néz ki a Swift, ezért mellette döntöttem. (meg azért mert a szalonban ismertem meg az egyik, most már ex-páromat:-) de félretéve a tréfát, remélem nemsokára swift-tulajdonosként üdvözölhetünk!

 

 

Előzmény: zsuzsozso (63401)
Kicsipiros Swift Creative Commons License 2011.11.06 0 0 63402

Ha a presztízsnél fontosabb, hogy megbízható és olcsón fenntartható legyen az autó, akkor jó döntés.

Előzmény: zsuzsozso (63401)
zsuzsozso Creative Commons License 2011.11.06 0 0 63401

sziasztok!

segitseg kellenne, kocsit valtok (ami van tul nagy,egyedul hasznalom stb.)  kb. 2 eves az elkepzelesem, az egyik jeloltem a Suzuki 1.3

 

visszaolvastam a forumot,de nem latom tisztan jo dontes v. nem? alt. nem megyek sokat,kb.1000km/ho

 

bocs,ha hulye a kerdes

koszi

 

 

 

 

 

 

microdimension Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63400

Akkor belevágok. Már unom, hogy a kollégám mindig az ölemben köt ki egy erős kanyar után:-) Az ülés legalább megtartja.. no jó ez vicc vót.

Előzmény: Tufaaa (63399)
Tufaaa Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63399

myswiften alkalmanként feltűnik néha egykét eladó, 60 körül mozog szerintem a reális ára.

az ülésfűtést belehet kötni, nem annyira vészesen nehezen

Előzmény: microdimension (63397)
znemeth Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63398

Swift sport ülés:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_felszereles_szemelygepkocsi/utaster_csomagter/autokarpit_ules/swift_sport_ules_garnitura_2005_tol_1495230908.html

 

Kis barkácsolással magad is ki-be szerelheted.

Én csak egy speciális ún. külső torx dugókulcs készletet (2500Ft) vettem az üléscsavarok kicsavarásához, bár egy sima imbuszkulccsal is kigyányolhatod.

Előzmény: Meister (63396)
microdimension Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63397

Köszi.

60-ért láttam is 2db-ot, bár azokban vannak oldallégzsákok és ülésfűtés is.

Az én Winteremben viszont nincs egyik sem. Azt is be lehet kötni? Mármint az ülésfűtést legalább, ha már az oldallégzsákot nem is...

Előzmény: Tufaaa (63395)
Meister Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63396

Azt mennyiből lehet betetetni? Mert esetleg én is cserélném, ha valami reális árban van...

Előzmény: Tufaaa (63395)
Tufaaa Creative Commons License 2011.11.05 0 0 63395

swift sport ülés

Előzmény: microdimension (63394)
microdimension Creative Commons License 2011.11.04 0 0 63394

Tudtok 2008-as évjáratú 5 ajtósba olyan első üléseket, amelyek jobban tartják a combot és a hátat? Ráadásul külön szerelés nélkül beépíthető a mostani, gyári helyére?

 

Köszi.

süger Creative Commons License 2011.11.04 0 0 63393

Sziasztok!

 

6 éves,és 75000 km van a kocsiban,és észrevettem,hogy rossz úton menet közben "nyikorog" a vezetői ülés alattam. Mit lehet vele csinálni?

chip foose Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63392
phalis Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63391

na közben megtaláltam itt a fórumban, teljes terhelésnél 2.5-2.8

Előzmény: jó hír (63389)
phalis Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63390

Jelenleg nekem is 2,3 elöl-hátul, de a terhelt verzió érdekelne 175/65r14 méretre. Köszi mindenesetre.

Előzmény: jó hír (63389)
jó hír Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63389

egyelőre: 

Swift keréknyomása

Sokan furcsán néznek, ha 2,3 bart nyomok a gumiba Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: phalis (63386)
jó hír Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63388

erre céloztam...   :-)

Előzmény: Pityorka (63387)
Pityorka Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63387

Igaz, egyetértek. 6 év és 80000 km  alatt egyszer sem volt gond. (Illetve nálam 4 éve és közel 60e km alatt.)

Előzmény: jó hír (63385)
phalis Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63386

sziasztok

 

Megtenné valamelyikőtök, hogy lefotózza az ajánlott keréknyomás értékeket tartalmazó matricát és felrakja kepfeltoltes.hu-ra?

köszöntem előre is!

jó hír Creative Commons License 2011.11.03 0 0 63385

ja... de az ügyesebbje gond nélkül megoldja...persze ez a hiány semmit nem jelent egy olyan vasnál, ami minden nap indul, megy, hazaér...újra és újra...

Előzmény: Pityorka (63384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!