Keresés

Részletes keresés

Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1335

Dehogynem!

Itt is annyi tróger cég van hogy el se hinnéd.

Viszont az biztos, hogy itt van hova fordulj a problémáddal, s ha jogos segítenek.

A kérdés itt inkább az, hogy megéri e az a pár euró amivel lehúztak a rohangálást. ;)

Előzmény: IMGM6 (1325)
Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1334
Így van. Elég sok cuccot adok el az ebayen, és annyit mondhatok, hogy cusammen úgy 12% -ba fáj ez nekem. vagyis kb ennyi az ebay piacterének használati díja extra kiemelések nélkül.
Előzmény: _Destructor_ (1332)
Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1333

Az interneten arról, hogy gazdasági erőfölény szó nem lehet!

Képtelenség, ... gondolj csak bele. Egy 24 óra alatt neked is lehet olyan, vagy legalábbis hasonló onlineshopod. S van is a vaterán kívül magyar aukciós oldal is nem is egy.

Előzmény: IMGM6 (1330)
_Destructor_ Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1332

Nem szeretném a vaterát védeni, én se örülök az új díjnak, de egyébként aprópénzt kér a sokat dicsért ebayhez képest.

 

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

 

Egy 25$ -os áru feltöltése 1$-ba kerül. Tehát bő 5000Ft után 230Ft. Ez a Vaterán 5-10Ft lesz. Persze ez változhat. És az ebayen sincs semmi garancia arra, hogy elmegy a meghirdetett termék. Sőt, sokkal nagyobb a verseny, mivel nem csak a vevők, de az eladók is többen vannak.

 

Ráadásul az ebay akkor sem téríti vissza a feltöltési díjat, ha eladtad a terméket. Sőt, fix áras aukcióknál 12-15% selling fee sok termék után és még 3,4% paypal fizetés utáni díj is van, ami a teljes összere rakódik, szóval még a postaköltség után is fizetsz díjat. Ehhez képest a vatera díjai rendkívül visszafogottak.

 

Mondjuk én azon csodálkozom, hogy az ebaynek nincs konkurenciája, még a yahoo is lehúzta a rolót, pedig ők szerintem elég tőkeerősek.

Előzmény: IMGM6 (1327)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1330

 

 Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos modon, megváltoztatja a szerződési feltételeit?

Előzmény: Törölt nick (1324)
boxer-gs Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1329

Belépsz a személyes menűdbe. > Általam eladni kívánt áruk > licitált termékek >

 

Itt látod felsorolva az összes olyan árudat, amire már érkezett licit. A bal szélen van a termék indexképe. Ez alatti "lezár" szövegre kattintva zárhatod le az aukciót. A lezárástól számított 24-óra múlva ér véget majd az árverés.

 

Nem licitált terméket pedig nem lezárni kell, hanem törölni.

 

Remélem, sikerülni fog.

Előzmény: Veteran 1 (1320)
Káposzta Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1328
Ezd fogadtad el amikor regisztraltal:

2. Díjak és számlázás
- Díjmentes szolgáltatások: regisztráció, email ismertetők és hírlevelek, vásárlás, ajánlatkérés, levelezés, korlátlan számú aukció indítása a teljes jogú felhasználók számára.
- Díjköteles szolgáltatások: A vatera.hu Kft. fenntartja magának azt a jogot, hogy az általa működtetett online aukciós piacterek egyes szolgáltatásainak igénybe vétele esetén szolgáltatási díjakat számoljon fel. Az ilyen típusú szolgáltatások listája és a szolgáltatások díjtételei a SEGíTSÉG menüpont "A Piactér használatának díjai" szövegre kattintva tekinthetőek meg. A Vatera.hu Kft. jogosult az aktuálisan közölt táblázat díjtételeit módosítani, illetve a díjfizetési kötelezettséggel járó szolgáltatások körét bővíteni, erről azonban kötelessége tájékoztatni felhasználóit legalább 15 naptári nappal a díjváltozás életbe lépését megelőzően.
Előzmény: IMGM6 (1327)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1327
  Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos mód> 

Előzmény: Törölt nick (1324)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1326

 

 

Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos mód> 

Előzmény: Törölt nick (1324)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1325
  Lehet, hogy sok mindenben igazad van. De, ha Németországban élsz, azzal is illene tisztában lenned, hogy ott ez nem furdulhatna elő. Ugyanis egyetlen cég sem engedhetné meg magának, hogy ilyen egyoldalúan, hirtelen és drasztikusan módosítsa a szerződési feltételeit, a már meglévő ügyfelekkel szemben is.


Ui. Elnézést a nagy méretű betűkért, nem volt szándékos.

Előzmény: Csekk (1321)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1323
Ebben is van sok igazság. De talán lehetett volna másképpen is kezelni. Például korlátozni a sikertelen aukciók számát, aki ezerszám tesz fel terméket, de nem, vagy csak alig ad el valamit - azt szankcionálni valamilyen módon.
Azt is el tudnám fogadni, hogy akinek egy adott limitnél nagyobb mennyiségű terméke és forgalma van, azt kezeljék külön valamiképpen.

Tényleg azért nehéz szülés ez, mert vannak speciális esetek, különösen a mindenféle gyűjtemény-régiség kategóriákban, amelyek hagyományosan nagyon nehéz eladások, vannak szinte karitatív, így inkább támogatandó, mit büntetendő dolgok.
A minden lomot tízezerszám áruló ószerest nem jó dolog egy kategóriába hozni mondjuk azzal a kismamával, aki akár 100Ft-ért is odaadja a levetett babakocsit, csak ne a szemétdombra kerüljön, hanem toljanak benne még pár évig kisgyereket.
És nem lesz jó az sem, hogy majd a szalvéta és bélyeggyűjtők kereshetnek maguknak más piacteret. Tekintve, hogy ezek körökben is, mind a vevők, mind az eladók jól követhetően - ha már erre járnak alapon - mást is vesznek-eladnak, így elmaradozásuk bizony érzékelhető kiesést is jelenthet. És mindenképpen szürkébbé teszi az egészet.

De hát, majd elválik - pár hónapon belül úgyis kiderül.
Előzmény: Csekk (1321)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1322
  Azoknak, akik nem szeretnének listázási díjat fizetni, felhívnám a figyelmét arra tényre, hogy a vatera tulajdonosa megvásárolta a teszveszt is, és mindkét helyen, közel egyezerre vezeti be a listázási díjat. Ezzel, egyértelműen megsérti a 1996. évi LVII. törvény (amely a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szól) 11. és 21. § -át. Ezért javaslom minden érdekeltnek, hogy tegyen bejelentést a Gazdasági Versenyhivatalnál. A siker garantált.

Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1321

"Szevasz!
Bocsánat! Nem akarlak megbántani, de hol élsz te??? Akváriumban!!!"

Nos nem. Én Németországban élek, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám mi van Magyarországon.

Én sem akarlak megbántani, de bazd meg az árösszehasonlításodat, mert ennek semmi köze a lényeghez.

A lényeg itt a piac.

Egy szolgáltatás, aminek van értelme van nincs. Vagy van imidzse vagy nincs.

 

A vatera pedig már évek óta egy szarkupac, egy szemétdomb lett az olyan vaterások miatt, akik minden szart összekukázva elözönlötték a piacteret. Van olyan user a vaterán akinek több mint 10,000 terméke volt felrakva csak mert ingyenes.

Ilyent láttam egy alkalommal hogy régi fakalapács 8000 forintért.

Horror ami az utóbbi évekbben a piactéren ment úgy elözönlötte a szar, a szemét.

És ezeket a szemeteket azok pénzén tartották fent akik normálisan értékében (az éppen aktuális kereslet kínálat) eladnak, és akik jutalékkal fedezik a működési költségeket. Amelyek nagyságrendjére van némi rálátásom, mivel adatbázis programozó (is) vagyok.

A veaterán persze csak mint vevő.

De szörnyű ami ott van, ami ott ment az utóbbi időkben.

Éppen ideje, hogy véget vetettek a hulladékgyüjtésnek, mert ember nincs aki akár egy keskeny terméksávban is akár képes lenne átnézni az éppen aktuális kínálatot, mivel hogy hogy a kínálat java része piaci szempontból értéktelen kacat.

 

Persze értem én a szociális problémáidat amiket felvetettél, csakhogy ezekkel menj a miniszteredhez, és ne egy piacérzékeny cégtől várd el, hogy megcsinálja neked a sültgalambot, majd még oda is teszi a szád elé.

Akinek nem tetszik vatera és sok cucca van miért is nem csinál magának onlineshopot? annyi ingyenes cms van, hogy dunát lehet vele rekeszteni, és világ jobbik felében (ahol pld én is élek) használja is boldog boldogtalan az olyan eladásához, ahol is nem várható el hogy cucc gyorsan új gazdát találjon. Pont erre van kitalálva.

... és persze írhatnék még 1000 dolgot, de lényege mindenképpen az, hogy nem árt bizony ha néhány vaterás kiveszi a seggéből a fejét, és körülnéz végre, hogy a világban máshol eme óriási problémát (miszerint a szolgáltatásért fizetni kell) hogyan  is hozza össze a saját lehetőségeivel.

;)

Előzmény: Alea iacta est (1238)
Veteran 1 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1320

Üdv.

 

Hogy kell előbbre hozni az aukció végét a vaterán?Segítene valaki?

boxer-gs Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1319

Nekem a kereső használatával nem nagyon szokott gondom lenni. Viszont a sikeres keresésnek az is feltétele lenne, hogy az eladók normálisan le tudják írni, mit is árulnak valójában, mert rengeteg a helyesírási hiba, a pontatlanság a megnevezéseket illetően.

 

A sokkal pontosabb termékkategorizálás volna számomra üdvözlendő. Nagyon különböző dolgok bírnak egy kategóriába esni és így tényleg nincs kedvem végigböngészni adott esetben több száz terméket.

Előzmény: papugaja (1315)
_Destructor_ Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1318
Szerintem a legnagyobb kockázatot az jelenti a Vatera-Teszvesz számára, hogy megszűnik a monopol helyzetük. Eddig nem igazán tudott senki megerősödni mellettük, nem tudok olyan aukciós oldalról, amelyik számottevő forgalmat bonyolítana a 2 (azonos tulajdonosú) nagy mellett. Viszont 1-2 ilyen lépést követhet tömeges elhagyás, átpártolás és akkor lesznek igazán bajban.
Előzmény: advocatusdiaboli (1313)
papugaja Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1317
Már eleve a rejtett minimálár f@sság sztem. Sosem hirdetnék úgy semmit.
Legyen csak szépen a kikáltási ár a minimál, esetleg egy villámár oszt jóvan.
Ez kit sértene?
Előzmény: Káposzta (1316)
Káposzta Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1316
pll olyan szuro kellene ami kiszedi a rejtett minimalaras arukat...
Előzmény: papugaja (1315)
papugaja Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1315
"E termékek igen jelentős és folyamatosan növekvő száma megnehezíti az eredményes böngészést és a valóban értékes aukciók megtalálását."

Sztem ez a gond megoldható lenne úgy is, hogy a keresési eredmények további szűrését megoldanák a keresőben.
Szerintetek?
nesman Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1314
Kitűnő meglátás!
Ha ilyen hozzászólások lennének itt, akkor építő jellegű lenne a fórum.

Évek óta szeretnék jobbá tenni a gyűjtők a vaterát, de süket fülekre találnak.
A teszvesz pedig soha nem is volt "gyűjtőbarát".
Talán ezért van az, hogy most inkább szó nélkül elmennek máshová.
Felépítenek egy "szép, új világot".
Remélem sikerül nekik, nem szeretném ha eltűnne ez az éra az aukciós oldalakról, csak azért, mert: nincs szükség rájuk.
Az utolsó mondattöredéket egy régi, megbecsült vatera eladótól kölcsönöztem.
Előzmény: advocatusdiaboli (1313)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1313
Tűnődtem, hogy állást foglaljak-e a kérdésben, látom, hogy pro és kontra van sok vélemény. Én a listázási díjat önmagában nem tartom ördögtől valónak, de az a benyomásom, hogy nem volt jó az időzítés. Ennek talán nem most lett volna az ideje, egy olyan gazdasági krízis idején, ami a keresletet általában csúnyán visszaveti.

Ami meg a "döglött", nagyon sokáig a piactéren heverő dolgokat illeti: aki ezt ebből az aspektusból közelíti meg, az a bevásárlóközpontok üzleti modelljéből indul ki. Ám ez a piac csak egyetlen - kétségtelenül fontos és meghatározó - de akkor is csak egyetlen szegmense.
Ám aki azt is tudja, hogy néz ki egy régiségkereskedés ügymenete, az viszont pontosan tisztában van azzal, hogy teljesen természetes dolog az, hogy egy ritkább, érdekesebb műtárgyra akár évekig nincs érdeklődő sem, sőt, vannak olyan extrém dolgok, amelyeknél kalkulálható, hogy az átlagos "forgási sebesség" évtizedes nagyságrendű. Addig bizony ott kell tartani a műtárgyat a kirakatban (leporolni időnként), vagy fent tartani az árverésen.
Aki régi pénzeket, bélyegeket, régi elektroncsöveket, mindenféle relikviákat árul tudja, hogy előbb-utóbb kerül egy gyűjtő, akinek ez hiányzik a kollekciójából, de sokszor nem tud olyan olcsó lenni, hogy azonnal legyen rá vevő. Ezekben a kategóriákban teljesen általános, hogy az 1Ft-os aukciókra sincs licit, és ettől még ezek nem eladhatatlanok - csak rétegtermékek, nagyon szűk keresleti-kínálati oldallal, az eladhatóságot illetően nagyon nagy átfutási időkkel.
Vásárlóként sokat vadászom jó könyvekre, ritkább zenékre - és mindig azzal szembesülök, hogy rajtam kívül senki nem licitál általában rájuk. Ritka kivételektől eltekintve egy licittel hozom el a kinézett könyvet, CD-t, ami sokszor már igen régóta szerepel a kínálatban - de nekem most lett rá gusztusom...

Ezeket a termékeket éppen ezért nem lehet és nem is szabad 1Ft-ról, minimálár nélkül indítva árulni, mert így biztosra vehető, hogy reális áron nem lehet őket eladni. De az utóbbi időben szerzett szomorú tapasztalatom az, hogy az 1Ft-os aukciók már mindig ráfizetést produkáltak, annyira nincs fizetőképes kereslet, hogy egyébként jobb időkben kurrens, jó áron eladható órák, ékszerek, ezüsttárgyak, akár önmagában, anyagukban értékes dolgok is oda juthatnak, hogy mivel 1-2 licitálónál több fizikálisan nem jelentkezik, így az ár végül ott ragad egy vállalhatatlan, irreális, ráfizetéses szinten.

Ilyen körülmények között a Vatera részéről listázási díjat felszámolni nem igazán etikus, akkor lenne az, ha a cég statisztikai átlagban "garantálni tudná", hogy vonz annyi vásárlót, érdeklődőt, hogy ez megérje. Ahogy az e-bay erre képes - de a Vatera egyelőre és most nem.
Szerintem túlbecsülték saját jelentőségüket és üzleti potenciáljukat, de azt sem tartom kizártnak, hogy a piaci kereslet csökkenése miatt eső forgalom és vele eső bevételek pótlása volt a cél - de akkor hibás, öngerjesztő romlást okozó eszközzel. Ma tényleg az a helyzet, hogy valóban reális, teljesen jónak nevezhető áron is nagyon nehezen talál vevőre bármi, lévén szűkült a keresleti oldal. Sokan emiatt már nem is töltögetnek fel olyan mennyiségben új termékeket, mint régebben - úgysem megy el. Ez a lépés pedig a kínálatit fogja még tovább szűkíteni.

Ennek a szisztémának a következménye az lesz, hogy el fog tűnni nagyon-nagyon sok kis értékű áru, talán az áruk nagyobb része, annyira elszegényedhet tőlük a Vatera, ami vásárlóként is érdektelenné teszi, megszűnik az az állapot, hogy mindenféle bolondságot is meg lehet találni. Ne legyen igazam, de ez a most kitalált szisztéma peches esetben csúnya lejtőre is lökheti végül a céget, bár átmenetileg jelentős bevételt hoz, hosszú távon a kínálat elsivárosodását fogja eredményezni.
jung Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1312
Persze, és listázáskor honnan tudni, mi mennyibe kerül? Én csak arra kattintok, amin kapásból látszik. Ha minden 1 ft-ért van kiírva, az megöli a kereskedelmet, nem fognak semmire rákattintani.
Előzmény: Real Putyur (1309)
Bubududu Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1311
Akkor egy futarral kuldom aki csak a Spitzbergarol tud szallitani. Igy meg lesz a postakoltseg... A vatera el fogja kerni a blokkot amit a postan kaptam?
Whatever.... irany az Expressz online :)
Előzmény: Real Putyur (1309)
motorkami Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1310
Egy tételt felejtettél ki. Nagyobb a kínálat is. Az, hogy hol nagyobb az esélyed valamit eladni, nem ettől függ, hanem attól, hol találod meg jobban a célközönségedet.
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (1301)
Real Putyur Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1309
"...az 1 ft os aukcio + a kivant minimalar mint postakoltseg az nagy ottlet! :D
Szerintem ez egy hungaricum! :D
Semmilyen szabalyba nem utkozik,......."

Dehogynem.
Most nincs kedvem keresgélni az Általános Felhasználási Feltételekben, de van benne olyan, hogy "irreálisan magas postaköltség" - ez (főképp ha egy 1 Ft-os kikiáltási árral párosul) nyilvánvalóan jutalékkijátszás (ill. jelen esetben feltöltésidíj-kijátszás). 5 perc alatt törlik, kapsz egy figyelmeztetést, és a harmadik után repülsz.
Előzmény: Bubududu (1280)
Real Putyur Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1308
"szerintem termeszetes, hogy tobbet fizetsz egy piacternek azert, hogy egy evig fent van az arud, mintha csak 3 hetig lenne ott. ha az expresszujsagban hirdetned egy evig az valoszinuleg tobbe kerulne mint 7500 Ft es akkor az 1 Ft ami esetleg felment volna harom het alatt negy szamjegyure nem is irrealis."

Ez is butaság. Az interneten kb. négymillió hely van, ahol INGYEN hirdethetsz (pl. expresszonline - mielőtt a látogatottsággal jönnél).
Előzmény: Káposzta (1260)
glad Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1307

Mondjuk az a nagy helyzet, hogy a vatera magasról tojik arra, ha az emberek egyrésze (akár30%) lép az oldalról ez miatt a díjazás miatt (köztük én is).

Az új rendszerrel járó pluszbevétel miatt ugyanis bővem megtérül a hiány, sőt a kevesebb eladó még szerver kimélő megoldás is egyben.

Nincs B verzió (konkurencia) így nincs igazi kockázat.

koobrewop Creative Commons License 2009.03.17 0 0 1306
Mondjuk autónál vicces lesz. 1 Ft a kocsi, de sajnos csak 2mFt-ért viszi el a Magyar Királyi P...
Előzmény: SPeti (1281)
Káposzta Creative Commons License 2009.03.17 0 0 1305
akkor miert nem oda rakjatok fel az arut?
Előzmény: valaki ül kint a szárnyon (1301)
SZEGECS Creative Commons License 2009.03.17 0 0 1303
Nem érezted az iróniát a hozzászólásban? :))
Előzmény: Törölt nick (1302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!