Keresés

Részletes keresés

Opcios Creative Commons License 2009.03.19 0 0 1351

Üdv sorstársaim!

 

Ti melyik oldalt javasoljátok,ahova érdemes átmenni?

advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.03.19 0 0 1350
Nézd, egy piac is ilyen. Ott is vannak érdektelen, hülye árakon kitett dolgok. Az is köznapi, hogy egy hagyatékból előkerült festmény, bármi egyéb tárgyról igazán az eladó sem tudja, mennyit is ér. Esetleg csak legendákra támaszkodhat, mert az örökhagyó úgy vélte, ez valami nagyon értékes dolog.
Nagyon tanácsot sem tud mindig kérni, mert különösen régiségek, kuriózumok esetében igen kevés a valódi szakértő, és egy teljesen laikus, ezen körökön kívülálló alkalmasint nem is tudja kik azok, nem tud eljutni hozzájuk. Bemehet az örökölt aranyórával, festménnyel, ékszerrel néhány óráshoz, régiségkereskedőhöz, de jó eséllyel ahányhoz megy, annyifélét mondanak, és megintcsak jó eséllyel mindegyik hülyeség lesz.
Egy igazi, valódi szakértő galériást, becsüst pedig az utcáról csak úgy nem lel meg, főleg nem ingyen.
Elképzelhető, hogy kiteszi ezek után blőd áron és leírással a Vaterára (E-bayra, az is tele van ilyen marhaságokkal, ott is teljesen köznapi a totál elszállt árakon, pontatlan leírásokkal hirdetett portéka), aztán fél-egy év elteltével, jópár, esetleg hozzáértő hozzászólás után tisztába kerül azzal, mit is birtokol, mire számíthat, és akkor majd eldönti, hogy a remélt ötmillió helyett eladja-e a papundekli mázolmányt húszezerért, a jóformán értéktelen, dubléarany, csúnya és lepattant cilinderes női órát a gondolt százezrek helyett nyolcezerért.

De én nem látom be, mennyivel leszünk előbbre, ha ezeket el akarjuk üldözni, ráadásul ezzel a módszerrel ez nem is fog menni.
Talán jobb lenne külön kezelni valamilyen módon azt, ha valaki új konfekciópólót árul, meg írható CD lemezt olcsón, általában köznapi fogyasztási cikkeket, amelyeken tudott, ismert áruk van, jelentős konkurencia van belőlük, piacuk, vásárlóközönségük, definiálható áruforgási sebességük van.
És azokat, amelyek ritka, régi lomok, minimális forgási sebességű, vagy éppen jóformán érdektelen dolgok - de amelyek mégis jól jöhetnek néhanapján. A Vaterán sokkal inkább meg lehetett találni eszement, tényleg hülyeségnek tűnő, amolyan rozsdás bili kategóriájú dolgokat is, amikről soha nem tudni, mikor jönnek jól. Ezek el fognak tűnni, túlélhető veszteség lesz, de mégis megváltozik az egész filozófia.

Másrészt az időzítés ami engem zavar, fülig ülünk a recesszióban, és elmondható, hogy a Vatera most az eladók irányába nem tudja azt nyújtani, amit eddig: nem tud vevőt hozni. Kurrens, eddig könnyen eladható dolgok tényleg reális áron is oda jutottak, hogy nem, hogy nem licitálnak, de egy kéthetes átfutás alatt a terméket megnézők száma egyszámjegyű! Ilyen körülmények között tulajdonképpen emelni a szolgáltatás díját - önveszélyes húzás.
Ahogy kétségbeesett, de nagyon hibás, izzadtságszagú kísérletnek érzem azt is, hogy mindenáron, erőszakkal preferálják az 1/1Ft os árverések indítását. Ez is akkor működne, ha a Vatera képes lenne kellő vásárlóközönséget vonzani - DE NEM KÉPES! Most legalábbis nem képes, érdemes megnézni, a leütött termékek nagy, talán nagyobb hányada egyetlen licittel megy el, egyszerűen nincsenek vevők, így nincs vevői versengés sem, ilyen körülmények között 1 Ft-os, minimálár nélküli aukciókat a legtöbb témakörben egyszerűen nem lehet indítani, üzletileg harakiri, simán előfordulhat, hogy egy 100 ezres értékű aranyóra 1Ft-ért fog elmenni, az viszont alig esélyes, hogy így indítva eléri a reális árának akár alsó küszöbét is.
A piactéren eladóként is jelenlévőként tudom mondani, hogy most, az elmúlt hónapokban a Vatera azt a feladatát, amelyért a jutalékot szedi nem tudja megfelelően ellátni, nem tudja eladni a termékeimet, nem tud vevőt hozni rájuk. Annyira nem, hogy ez már nem is árkérdés, kísérletként 1Ft-ért kitett, korábban mindig első körben elvitt árukkal járok úgy, hogy egyáltalán nincs licit - nincs vásárló, semennyiért sincs, irreálisan alacsony áron, 1Ft-ért sincs! Hozzon a Vatera vevőt, akkor még árat is emelhet, de most ez így nem jó. Erről alkalmasint nem is ők tehetnek, tényleg ilyen lett a piac - no de akkor nem ez a megfelelő reakció.

Szóval ez lehet, hogy egy jó, és amúgy meg is indokolható lépés, de szerintem egyértelműen rosszkor történt. De természetesen ez csak egy vélemény, majd a gyakorlat eldönti, mi lesz belőle.

Koncepcionálisan értékelve a dolgot pedig azért sem tartom szerencsésnek, mert az ismert piaci történések miatt a forgalmuk, így jutalékbevételük valószínűleg mindenképpen zuhanna. Ezzel most együtt kell tudni élni, recesszió, válság van - de most megítélésem szerint még midig a leszálló ág szakaszában vagyunk, és ha ilyenkor lépnek egy ilyet, a bevételek pedig még tovább esnek, akkor nem fogják tudni eldönteni, hogy most mindenképpen ez lett volna, vagy ez a döntés volt a hibás. Esetleg pánikreakciók, újabb, kaotikus húzások lehetnek az eredmény, amivel egy ilyen, nehezen-lassan felépíthető aukciós portált igen gyorsan szét is lehet ám zülleszteni.
Előzmény: Csekk (1348)
glad Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1349

Azt mondjuk elimerem, hogy lesz pozitív hatása is a díjazásnak az által, hogy nem lesznek olyan elszáll árak tarán, de ez nagy nulla ahhoz képest amit veszítünk általa. :(

Nem is szólva, hogy a Vaterán van bőven olyan szekció ahol a látogatószám nagy nulla.

Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1348

"normális ember többnyire eddig sem úgy vásárolt h. nekiállt egy 1500 tételes kategóriát átlapozni- vagy ha igen akkor emg is érdemelte :)"

 

Szerintem meg fordítva van. :)

Az eladók többsége jószerivel a nevet méretet irja le és nem énekel naphosszat a cuccról.

Vagyis a temékek mintegy felénél szart se ér a kereső ha jó cuccot akarsz venni.

Mert hát a vevő mindig csak jól akar járni, mert hogy ő se hülye.

Mondok egy példát is.

Én festményekben (is) utazok, és nem is kicsiben.

Ott az user leirja pld, hogy szerinte mi a címe. :)))) oszt jó esetben centiben a méretet oszt annyi.

Megcseszheted a keresődet.

... és nem csak a festményeknél van ez így, hanem az antik cuccok zöménél is így van. Sajna lapozni kell, és iszonyú sok idő mire az ember átböngész így egy-egy kategóriát, mert az bizony sajnálatos, hogy a listázó thumbnailje túl kicsi ahhoz, hogy felesleges kattintások nélkül átlapozzam az egészet pár napra.

Épp a minap számolgattam, mennyi időm megy el a keresgélésre (pont emiatt a változás miatt) és bizony képenként, cucconként rámegy akár 2 óra keresgélés is.

Ez bazisok idő, és bizony ha jól belegondolok, akkor ennek az időnek a fele, kétharmada a szemetekre megy el. Az eladhatatlan kacatokra.

Márpedig a piacokat a vevő tartja el, és szerintem ezt ismerte fel a vatera, vagy csak most ismerte el, hogy ha vevő ott nem szivesen kattint valamiért, akkor baszhatja a bótot, bármekkora is számszakilag a kínálat. :)

 

egyébként meg leterheltség szempontjából az adatbázisszerver lehet az a keresztmetszet, ami nem mindegy hogy mennyire terhelt.

Régebben volt sok alkalom, hogy annyira lassú volt a vatera, hogy inkább otthagytam a francba. Egy ilyen tendencia kialakulása, exkalálódása pedig a piactér halála lett volna, mert hogy a vevő nélkül egy piactér sem tud üzemelni, az meg nem fog perceket várni egy oldal megérkezésére az biztos.

A Magyar piac viszont jó. van sok jó olcsó cucc, ahol is az eladóknak is az az érdekük, hogy minnél több vevő lapozgasson a cuccok között. Szerintem erről szól a történet. A vevő maximális kiszálgálása a lehetőségek figyelembevételével.

persze tudom ez nem vigasztalja azokat, akik filléres, vagy nehezen ill. csak hosszú idő alatt eladható cuccokat árulnak.

Sajna nekik saját kis online shopokat kell beüzemelniük, mert hogy hosszútávon senki sem fogja őket kiszolgálni. Hiszen ha belegoldoltok, akkor átmehet ugyan pld a vatera kínálatának mondjuk a 40%-a máshová is, de akkor ott mi lesz a sávszélességgel????

Úgy bedöglik egy kicsi tárhely hogy csak na. Mert hogy az is pénzbe kerül, hogy éppen pld párezren lapozgatják az oldalakat. ;)

Előzmény: Irbisz (1342)
luzav Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1347

Nézd azért itt is el kell valahol adni.

Talán ez a portál kinövi  magát.

Vásárolni én is ott vásárolok ,mert a laptop alkatrészek messze olcsobbak mint a vaterán,mert ez vicces.

Igaz csak több cucc ot érdemes venni a póstakőltség miatt.

10 db fujitsu laptop alkatrésznek annyiba került mint itt egy db ugyanolyan .

Még nem vertek át,habár vannak akik azt állítják onnan sem jön meg minden

És a kínálat...hát az egy más világ..

Előzmény: Káposzta (1345)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1346

Ezt cáfolnám. Most vettem pont a fűtésemhez alkatrészeket, amiket 1/3-ad áron kaptam meg a vaterán ahhoz képest mennyi a boltban (több helyen néztem személyesen is).

Nyomtatókat már rég óta  a vaterán veszek, mert olcsón kapok felújítható nyomtatókat, végül is egy-két ezerért veszek olyat ami itthonra potom pénzért tölthető, felújítható.

 

Szóval én tudtam venni újat is, használtat is.

Előzmény: Káposzta (1345)
Káposzta Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1345
valaki az expressonline-t is irta, szerintem mindegy hova, arveresi oldalkent ugysem funkcional a Vatera, mert szinte mindenki irrealisan magas fix/kezdo/minimal arral pakol fel. en mar tobb mint egy eve csak az eBay-t hasznalom, jobb eladni mert tobben licitalnak es jobb vasarolni mert nem basznak at.
Előzmény: luzav (1344)
luzav Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1344

Kedves vatera -tesz-vesz társak.

Most néztem meg a zsibvásár.hu portált.

Ingyenes és megfelelő a felülete ,hogy átnyergeljen  oda aki eladni akar.

Csak rajtunk múlik,hogy felfuttatjuk a zsibvásárt.

Miután érdekvédelem már régen nincsen a vaterán,így semmi veszteni valója sincsen senkinek.

Irbisz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1343
na, akkor még az informatikai háttér fejlesztésének költségére való hivatkozás sem indokolja a feltöltési díjat, ha igazad van, marad az extraprofit :)

Előzmény: advocatusdiaboli (1341)
Irbisz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1342
"Éppen ideje, hogy véget vetettek a hulladékgyüjtésnek, mert ember nincs aki akár egy keskeny terméksávban is akár képes lenne átnézni az éppen aktuális kínálatot, mivel hogy hogy a kínálat java része piaci szempontból értéktelen kacat."

bocs, de ha valaki tudja mit keres, használja a keresőt, akkor egypár funkcionális analfabéta hüyle eladó termékétől eltekintve (aki képtelen normálisan és/vagy helyesen leírni mit is árul), akkor az megleli lazán azt amit keres ...

normális ember többnyire eddig sem úgy vásárolt h. nekiállt egy 1500 tételes kategóriát átlapozni- vagy ha igen akkor emg is érdemelte :)

Előzmény: Csekk (1321)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1341
Szerverhely... A korlátozott képméretek miatt egy termék teljes leírása nemigen több, mint fél mega. Van fent a Vaterán most valami kétmillió termék, elfér kettő darab 1T-s diszken, amely jelenleg összesen kb: 50 ezer Ft...
Tudom, több szerver kell, meg Raid, meg mifene - de csak a már ismert 2007-es évben 170 milliós adózott nyeresége a volt a cégnek.

Ez mese habbal. Tízszer ennyi termék kezelése sem szabad, hogy gondot okozzon. De kétmillió termék heti újralistázással és 2Ft átlagárral bizony évi 200 millió. Minimum.

Ez erről szól, aligha másról.

Amúgy meg majd kiderül, hogy bejön-e? Önmagában ez nem egy világtragédia szerintem, de fenntartom, hogy rossz az időzítés. Annyira nincs most vevő, hogy még ez a kis, de állandó költség is nagyon sok eladót fog arra bírni, hogy eltűnjön a piactérről, amivel végül senki nem fog jól járni.
Előzmény: Irbisz (1340)
Irbisz Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1340
szerintem elég jó a kereső, üres és átlátszó duma h. átláthatóbb keresés miatt is szükség volt erre.
mindent meg lehetett találni, esetleg az ékezeteket kellett volna nem figyelembe venni, mert egy o-ó helyesírási hiba elég volt a sikertelen kereséshez.
ez csak pénzre ment, mert nekik nem volt pénzük a lassan forgó árúkba, a készletforgási sebesség nem okozott veszteséget nekik, mert az árúk nem a vatera tulajdona volt.
ha meg a szerverhellyel akartak volna spórolni (ez elfogadható érv egyébként), akkor a hozhattak volna olyan korlátozást h. 500 Ft alatt 1 kép lehet csak (max 80 kb az eddigi százvalahány helyett), 501-5000 között 2, 5001-20000 között 3, stb. tetszóleges felosztás.
Előzmény: papugaja (1315)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1339

 

Én is éltem Németországban, és tudom, hogy ott is sok a szélhámos (igaz, hogy ezek általában Kelet-Európához, vagy a törökökhöz köthetöek), de hasonlits össze egy német, és egy magyar szolgáltatoi szerzödést, mindjárt látszik a különbség.

A versenytörvény természetesen az internetre is vonatkozik, egyszer olvasd el, érdemes.

Mielőtt valaki félre ért, természetesen nem az ellen van kifogásom, hogy a vatera üzleti modellt vált, vagy hogy esetleg az ebay irányába indul el, hanem az ellen van kifogásom, ahogyan ezt teszi.

Üzleti modellt, lehet kulturáltan és megfelelő átmenetet biztosítva is váltani, de ez a mostani modszer nem az.

 

 

(Ui. Lehet, hogy a hosszú „o”-im nem tetszenek a rendszernek?)

Előzmény: Csekk (1335)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1338
  Én is éltem Németországban, és tudom, hogy ott is sok a szélhámos (igaz, hogy ezek általában Kelet-Európához, vagy a törökökhöz köthetőek), de has>A versenytörvény természetesen az internetre is v>

Mielőtt valaki félre ért, természetesen nem az ellen van kifogásom, hogy a vatera üzleti modellt vált, vagy hogy esetleg az ebay irányába indul el, hanem az ellen van kifogásom, ahogyan ezt teszi.

Üzleti modellt, lehet kulturáltan és megfelelő átmenetet biztosítva is váltani, de ez a mostani modszer nem az.


(Ui. Lehet, hogy a hosszú „o”-im nem tetszenek a rendszernek?)

Előzmény: Csekk (1335)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1337

 

Én nem fogadtam el, mivel eleve nem „írok alá”, egy ilyen kétes törvényességű feltételeket tartalmazó szerződést. Nálunk nyugatabbra lévő országokban, fel sem merülhet, hogy egy ilyen, egyoldalú módosításra engedélyt ado pont is bekerülhessen egy szerződésbe. Sajnos, nem csak anyagilag vagyunk évtizedekre lemaradva, hanem szerződési, és jog érvényesítési kultúrában is.

Ideje lenne már szokni arról, hogy az emberek többsége birka módra tűri, hogy egy „szolgáltató” azt csinál vele amit akar.

 

( Néha egy kicsit furcsán jelennek meg a hozzászólásaim, vagy nálam van a hiba?)

Előzmény: Káposzta (1328)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1336
 

Én nem fogadtam el, mivel eleve nem „írok alá”, egy ilyen kétes törvényességű feltételeket tartalmazó szerződést.

Nálunk nyugatabbra lévő országokban, fel sem merülhet, hogy egy ilyen, egyoldalú módosításra engedélyt adó p>Ideje lenne már szokni arról, hogy az emberek többsége birka módra tűri, hogy egy „szolgáltató” azt csinál vele amit akar.

 

 

( Néha egy kicsit furcsán jelennek meg a hozzászólásaim, vagy nálam van a hiba?)

Előzmény: Káposzta (1328)
Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1335

Dehogynem!

Itt is annyi tróger cég van hogy el se hinnéd.

Viszont az biztos, hogy itt van hova fordulj a problémáddal, s ha jogos segítenek.

A kérdés itt inkább az, hogy megéri e az a pár euró amivel lehúztak a rohangálást. ;)

Előzmény: IMGM6 (1325)
Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1334
Így van. Elég sok cuccot adok el az ebayen, és annyit mondhatok, hogy cusammen úgy 12% -ba fáj ez nekem. vagyis kb ennyi az ebay piacterének használati díja extra kiemelések nélkül.
Előzmény: _Destructor_ (1332)
Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1333

Az interneten arról, hogy gazdasági erőfölény szó nem lehet!

Képtelenség, ... gondolj csak bele. Egy 24 óra alatt neked is lehet olyan, vagy legalábbis hasonló onlineshopod. S van is a vaterán kívül magyar aukciós oldal is nem is egy.

Előzmény: IMGM6 (1330)
_Destructor_ Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1332

Nem szeretném a vaterát védeni, én se örülök az új díjnak, de egyébként aprópénzt kér a sokat dicsért ebayhez képest.

 

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

 

Egy 25$ -os áru feltöltése 1$-ba kerül. Tehát bő 5000Ft után 230Ft. Ez a Vaterán 5-10Ft lesz. Persze ez változhat. És az ebayen sincs semmi garancia arra, hogy elmegy a meghirdetett termék. Sőt, sokkal nagyobb a verseny, mivel nem csak a vevők, de az eladók is többen vannak.

 

Ráadásul az ebay akkor sem téríti vissza a feltöltési díjat, ha eladtad a terméket. Sőt, fix áras aukcióknál 12-15% selling fee sok termék után és még 3,4% paypal fizetés utáni díj is van, ami a teljes összere rakódik, szóval még a postaköltség után is fizetsz díjat. Ehhez képest a vatera díjai rendkívül visszafogottak.

 

Mondjuk én azon csodálkozom, hogy az ebaynek nincs konkurenciája, még a yahoo is lehúzta a rolót, pedig ők szerintem elég tőkeerősek.

Előzmény: IMGM6 (1327)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1330

 

 Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos modon, megváltoztatja a szerződési feltételeit?

Előzmény: Törölt nick (1324)
boxer-gs Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1329

Belépsz a személyes menűdbe. > Általam eladni kívánt áruk > licitált termékek >

 

Itt látod felsorolva az összes olyan árudat, amire már érkezett licit. A bal szélen van a termék indexképe. Ez alatti "lezár" szövegre kattintva zárhatod le az aukciót. A lezárástól számított 24-óra múlva ér véget majd az árverés.

 

Nem licitált terméket pedig nem lezárni kell, hanem törölni.

 

Remélem, sikerülni fog.

Előzmény: Veteran 1 (1320)
Káposzta Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1328
Ezd fogadtad el amikor regisztraltal:

2. Díjak és számlázás
- Díjmentes szolgáltatások: regisztráció, email ismertetők és hírlevelek, vásárlás, ajánlatkérés, levelezés, korlátlan számú aukció indítása a teljes jogú felhasználók számára.
- Díjköteles szolgáltatások: A vatera.hu Kft. fenntartja magának azt a jogot, hogy az általa működtetett online aukciós piacterek egyes szolgáltatásainak igénybe vétele esetén szolgáltatási díjakat számoljon fel. Az ilyen típusú szolgáltatások listája és a szolgáltatások díjtételei a SEGíTSÉG menüpont "A Piactér használatának díjai" szövegre kattintva tekinthetőek meg. A Vatera.hu Kft. jogosult az aktuálisan közölt táblázat díjtételeit módosítani, illetve a díjfizetési kötelezettséggel járó szolgáltatások körét bővíteni, erről azonban kötelessége tájékoztatni felhasználóit legalább 15 naptári nappal a díjváltozás életbe lépését megelőzően.
Előzmény: IMGM6 (1327)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1327
  Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos mód> 

Előzmény: Törölt nick (1324)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1326

 

 

Már megbocsáss, de mi köze van a „döglött tehénnek” ahhoz, hogy ha egy gazdasági erőfölénybe kerülő szolgáltató, hirtelen és egyoldalúan, a szerződött partnerei számára, rendkívül hátrányos mód> 

Előzmény: Törölt nick (1324)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1325
  Lehet, hogy sok mindenben igazad van. De, ha Németországban élsz, azzal is illene tisztában lenned, hogy ott ez nem furdulhatna elő. Ugyanis egyetlen cég sem engedhetné meg magának, hogy ilyen egyoldalúan, hirtelen és drasztikusan módosítsa a szerződési feltételeit, a már meglévő ügyfelekkel szemben is.


Ui. Elnézést a nagy méretű betűkért, nem volt szándékos.

Előzmény: Csekk (1321)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1323
Ebben is van sok igazság. De talán lehetett volna másképpen is kezelni. Például korlátozni a sikertelen aukciók számát, aki ezerszám tesz fel terméket, de nem, vagy csak alig ad el valamit - azt szankcionálni valamilyen módon.
Azt is el tudnám fogadni, hogy akinek egy adott limitnél nagyobb mennyiségű terméke és forgalma van, azt kezeljék külön valamiképpen.

Tényleg azért nehéz szülés ez, mert vannak speciális esetek, különösen a mindenféle gyűjtemény-régiség kategóriákban, amelyek hagyományosan nagyon nehéz eladások, vannak szinte karitatív, így inkább támogatandó, mit büntetendő dolgok.
A minden lomot tízezerszám áruló ószerest nem jó dolog egy kategóriába hozni mondjuk azzal a kismamával, aki akár 100Ft-ért is odaadja a levetett babakocsit, csak ne a szemétdombra kerüljön, hanem toljanak benne még pár évig kisgyereket.
És nem lesz jó az sem, hogy majd a szalvéta és bélyeggyűjtők kereshetnek maguknak más piacteret. Tekintve, hogy ezek körökben is, mind a vevők, mind az eladók jól követhetően - ha már erre járnak alapon - mást is vesznek-eladnak, így elmaradozásuk bizony érzékelhető kiesést is jelenthet. És mindenképpen szürkébbé teszi az egészet.

De hát, majd elválik - pár hónapon belül úgyis kiderül.
Előzmény: Csekk (1321)
IMGM6 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1322
  Azoknak, akik nem szeretnének listázási díjat fizetni, felhívnám a figyelmét arra tényre, hogy a vatera tulajdonosa megvásárolta a teszveszt is, és mindkét helyen, közel egyezerre vezeti be a listázási díjat. Ezzel, egyértelműen megsérti a 1996. évi LVII. törvény (amely a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szól) 11. és 21. § -át. Ezért javaslom minden érdekeltnek, hogy tegyen bejelentést a Gazdasági Versenyhivatalnál. A siker garantált.

Csekk Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1321

"Szevasz!
Bocsánat! Nem akarlak megbántani, de hol élsz te??? Akváriumban!!!"

Nos nem. Én Németországban élek, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám mi van Magyarországon.

Én sem akarlak megbántani, de bazd meg az árösszehasonlításodat, mert ennek semmi köze a lényeghez.

A lényeg itt a piac.

Egy szolgáltatás, aminek van értelme van nincs. Vagy van imidzse vagy nincs.

 

A vatera pedig már évek óta egy szarkupac, egy szemétdomb lett az olyan vaterások miatt, akik minden szart összekukázva elözönlötték a piacteret. Van olyan user a vaterán akinek több mint 10,000 terméke volt felrakva csak mert ingyenes.

Ilyent láttam egy alkalommal hogy régi fakalapács 8000 forintért.

Horror ami az utóbbi évekbben a piactéren ment úgy elözönlötte a szar, a szemét.

És ezeket a szemeteket azok pénzén tartották fent akik normálisan értékében (az éppen aktuális kereslet kínálat) eladnak, és akik jutalékkal fedezik a működési költségeket. Amelyek nagyságrendjére van némi rálátásom, mivel adatbázis programozó (is) vagyok.

A veaterán persze csak mint vevő.

De szörnyű ami ott van, ami ott ment az utóbbi időkben.

Éppen ideje, hogy véget vetettek a hulladékgyüjtésnek, mert ember nincs aki akár egy keskeny terméksávban is akár képes lenne átnézni az éppen aktuális kínálatot, mivel hogy hogy a kínálat java része piaci szempontból értéktelen kacat.

 

Persze értem én a szociális problémáidat amiket felvetettél, csakhogy ezekkel menj a miniszteredhez, és ne egy piacérzékeny cégtől várd el, hogy megcsinálja neked a sültgalambot, majd még oda is teszi a szád elé.

Akinek nem tetszik vatera és sok cucca van miért is nem csinál magának onlineshopot? annyi ingyenes cms van, hogy dunát lehet vele rekeszteni, és világ jobbik felében (ahol pld én is élek) használja is boldog boldogtalan az olyan eladásához, ahol is nem várható el hogy cucc gyorsan új gazdát találjon. Pont erre van kitalálva.

... és persze írhatnék még 1000 dolgot, de lényege mindenképpen az, hogy nem árt bizony ha néhány vaterás kiveszi a seggéből a fejét, és körülnéz végre, hogy a világban máshol eme óriási problémát (miszerint a szolgáltatásért fizetni kell) hogyan  is hozza össze a saját lehetőségeivel.

;)

Előzmény: Alea iacta est (1238)
Veteran 1 Creative Commons License 2009.03.18 0 0 1320

Üdv.

 

Hogy kell előbbre hozni az aukció végét a vaterán?Segítene valaki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!