Keresés

Részletes keresés

nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.06 0 0 184
A módszer ok, én a lőszerválasztásra gondoltam.
Előzmény: harcipincsi (183)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 183
Nem tudom. És a "Lődd, amíg mozog!" elvet vallom. Így véleményt sem alkotnék a módszer helyességéről. Akik tették, jobban értenek hozzá, mint én. Azért kapják a fizetésüket. Egy szívműtétbe sem szólok bele. Max. a végeredményt kritizálhatom: túlélte-e, vagy nem. :)
Előzmény: nomad von Fblodilovich (181)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 182

hogy például gyalogságból csak egy kis kemény magot kelljen állampénzen tartani állandó seregként

Ennél kisebbet???

 

Az meg, hogy az alkotmányban kiskapuk vannak, elég nagy gáz, mivel abból diktatúra lehet.

Nem kiskapu. Törvény. Meg emellett mivel jobb az, ha csak egy hadsereghez hasonló erőt vetnek be ilyen esetben, mintha a hadsereget vetnék be? Pusztán a megnevezés más, amúgy semmi különbség. Így csak egy kiskaput csinálunk egy másik törvény kijátszásához.

 

Nem, mintha ellene lennék egy normális tartalékos rendszernek, de csak egyet kérdeznék: Pénz van rá? (Abban a formában, ahogy te elképzeled.)

Előzmény: Törölt nick (180)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.06 0 0 181
Valaki erre a kérdésre valamit? :)
Előzmény: nomad von Fblodilovich (171)
Stylist Creative Commons License 2007.05.06 0 0 178

Ha láttad Recon válaszát a h.sz.-emre, akkor olvashattad, hogy elvileg ugyan létezik a Hadsereg belföldi bevetésének alkotmányos tilalma, de azért van egy kiskapu is, amely szerint mégis bevethetők, ha "nagyon elfajul a helyzet". Oké, nade ezt ki állapítja meg? Jó, nyilván egy bankrablás, vagy hasonló köztörvényes action még kevés lenne az ilyesmihez, de lehet, hogy egy jól szervezett, és komoly akciókat is végrehajtó, politikai célú gerillaszervezet létrejötte esetén már kevésnek éreznék a rendőrségi antiterrorista erőket az "illetékes szervek"...

Üdv:  

Előzmény: Törölt nick (174)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 177

Nemzetőrség (nemzeti gárda másodállású önkéntes civilekből) felállítására, hogy komoly krízis esetén is be lehessn tartani a PC elvét

Hogyne. Csak arra van szükség. Ugyan a Honvédségnek nem tudunk adni pénzt felszerelésre, normális fizetésre, stb., de azért legyen nemzeti gárdánk. Okos agyszülemény ez is. No comment. :(

Előzmény: Törölt nick (174)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 176

Kiderült, hogy mi volt a bankrablás oka

1. Ez csak feltételezés volt.

2. Nem hinném, hogy épelméjű átlagember 5 millát így akar bankból felvenni. Lehet hitelként is. Az illegális fegyvertartás meg szintén bűn.

 

A fentiek fényében még érvényesebb, amit a bírói felügyeletről mondtam.

Na igen. Ott a bíró. Vajon mit fog mondani? Hiszen ezt az infót ő sem tudta. Nos? Vagy okozzunk neki is álmatlan éjszakát?

 

ha tudnak aludni! Talán lesz köztük, aki ezután leszerelését kéri.

Remélem örülsz neki és vágysz erre. ... És remélem, hogy amikor te leszel túsz, akkor a bírói késlekedés miatt téged és a családodat fogják egy bankban kinyírni. ... 5 milláért.

Vajon vállalnál egy sérülést azért, hogy a családod megmeneküljön?

Előzmény: Törölt nick (173)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.05.06 0 0 175
Én meg ismerek olyat akinek a kölyke még nem evett meg soha életében egyedül egy tábla csokit bakker,
de nem tuszokat ejt a bankban hanem az önkormányzatnál vágja a füvet.Ja igaz a gecijének nincs
pénze fegyvert venni amit más fejéhez tart.De ez még mindig a különleges hadviselés topic és nem a hogyan szidjuk a fasz rendőröket topic.
Na de sebaj majd kérjük az illető bankrablo ur szenté avatását.......
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.05.05 0 0 172
Arrol nem is beszélve hogy pár rendőr srácnak mit okozhat egy ilyen f:sz aki reggel ugy dönt hogy
lemegy a sarki otp-be egy páncélököllel.
Most pár ember élete végéig rágodhat ezen.Ugyanis ezt minden intelligens embernek nehéz feldolgozni hogy esetleg ölt,illetve nem is esetleg,hiszen pontosan tudja aki volt.Márpedig amilyen teszteken válogatják az
alegységet,oda csak normális,kiegyensúlyozott emberkék kerülnek......
Ez a másik oldala a dolognak.Nem lehet könnyű ezt megemészteni.
Előzmény: magnum44 (167)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.05 0 0 171
Tehát választhattak volna mást, és abban az esetben nincs ez a pech, hogy a rablón keresztülhaladó lőszer eltalálja a túszt is? Gondolom ez volt a jó választás, nem akarok a monitor mögül okoskodni, ha nem értek hozzá :) De szívesen olvasnék hozzáértőket, miért ezt használják, és valóban ez volt-e ebben az esetben a megfelelő eljárás.
Előzmény: radom1 (170)
radom1 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 170
 Nem igaz.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (169)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2007.05.05 0 0 169
Sziasztok. Csak egy kérdés, igaz amit hallani, hogy a TESZ tagjai számára is csak FMJ lőszert engedélyez a törvény?
magnum44 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 167

Dehogy vitatkozok én, mély tisztelem mindenkinek, aki ilyen mélységig beása magát az általam is kedvelt témákba.

 

Minden feladatmegoldás más és más, a helyzet végső értékelése még várat magára.

 

Minden esetre én nem lennék teljesen örömteli az akció után. Függetlenül az értékelésétől okozna forgolódást az ágyban, hogy biztosan minden jól ment e.

 

Voltam hasonló helyzetben, tudom, hogy mit okoz utólag is.

Előzmény: Amerigo Gal (143)
Zozo*HC* Creative Commons License 2007.05.05 0 0 166
"Szerintem a kommandósok éles fegyverhasználatát bírói engedélyhez kellene kötni, képtelenség, hogy a házkutatáshoz papír kell, kivégzéshez semmi. Ezzel politikamentesíteni is lehetne egyben az ügyet."

Nem értek veled egyet. Szerintem a maximális erő az egyetlen ami ilyen helyzetben megengedhető,kevesebb semmiképp sem. Ha most letaserezik szerencsétlen rabolós bácsit, mi tartja vissza legközelebb a következőt?? Ha a hiradóban a padlóra kifröccsent agyvelejét és az apa nélkül maradt porontyait mutatják akiknek ezután is szégyenben kell élniük apuci miatt az sokkal inkább elrettenti a többi próbálkozót.

A londoni Iráni nagykövetség lerohanásánál az SAS 6 ből 5 terroristát kivégzett, és a túszok azt nyilatkozták hogy nem bánják a dolgot, és szerintem te se bánnád. Ha valaki fegyvert fog rád és azzal fenyeget hogy lelő, nem hiszem hogy sajnálnád ha utána picit "bántják" a TESZ es bácsik.:):):). Ez az én véleményem, lehet nem szeretni, de akkor is jóltették, a túszok között volt sérült de összességében mindenki ÉL. Ez a lényeg. a Bankrabló meg le van sz***va.

Üdv

Zozo
Előzmény: Törölt nick (146)
recon Creative Commons License 2007.05.05 0 0 165
Igaz. Bár van egy kitétel, hogy olyan esetben, amikor tömeges terrorcselekmény történik az országban, amelyet a rendőrség nem képes kezelni, akkor a sereg is bevonható. Más kérdés, hogy ilyenre valószínűleg soha nem lesz szükség.
Előzmény: Stylist (164)
Stylist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 164

"A zászlóalj alaprendeltetéséhez tartozik a terrorizmus elleni harc..."

 

Oké, de ugye jól tudom, hogy az Alkotmány értelmében katonai egységek belföldi bevetése minden körülmények között TILOS? Tehát ezt a "terrorizmus elleni harcot" csak műveleti területen ( Afganisztán, Irak, Koszovó, stb. ) valósíthatjátok meg élesben, igaz?

Üdv:  

Előzmény: recon (161)
Amerigo Gal Creative Commons License 2007.05.05 0 0 163
Azért percről percre több derül ki,nem? Most azt hallottam hogy a tusztárgyalo is a roham mellett volt,mivel a pali teljesen instabillá vált. Azért a pali csak meg tudja itélni. Az elterelés lehet hogy azért nem vált be mert már olyan beszűkült tudatállapotba került.... Amikor meglátta a rendőröket egyből a tuszokra akart lőni.... Ez is igaz kell legyen,egy ilyen TESZ-es gyerek fel tudja mérni a helyzetet,biztos csak akkor lő ha elkerülhetetlen.Kapott kettöt,akkor lőtt a tuszra aki a kezén sérült.Akkor kapott még négyet. A másik civil sérülés más kérdés,de nem a kommandosok hibája,azzal lőnek ami van.... Igy már másképp hangzik Reconnak igaza van,a TESZ különleges alakulat,tárgyaljuk itt a szakmai részt
Előzmény: recon (159)
Stylist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 162

"...ráadásul utánna beszéltem is a srácokkal, akik részt vettek az akcióban."

 

István, ha tényleg van "insider" információd a Dubrovkáról és Beszlánról, megoszthatnád velünk is, ha van kedved hozzá! Szerintem mindenki örülne neki, és a topic témájával is releváns...

Üdv:

Előzmény: Zicherman Istvan (158)
recon Creative Commons License 2007.05.05 0 0 161
A zászlóalj alaprendeltetéséhez tartozik a terrorizmus elleni harc, így ez is a kiképzés része. Ezért tréningezünk sokszor együtt a TESZ-szel.
Előzmény: Stylist (160)
Stylist Creative Commons License 2007.05.05 0 0 160

Recon, ha publikus, titeket is felkészítenek túsz szabadításra, és egyéb antiterrorista feladatokra, vagy ezeket Irakban és Afganisztánban is inkább rendőrségi speciális alakulatok végzik?

Üdv:

Előzmény: recon (159)
recon Creative Commons License 2007.05.05 0 0 159

De mi lett volna ha... De nem vérzett el és kész! Ennyi! Minden más csak szőrszál hasogatás. Érdemes nézni a híreket, ahogy egyre több információ derül ki a dologról. Már azt is mondják, hogy a fickó fegyvermániás volt és korábban zsoldosként is harcolt.

 

A TESZ feldat végrehajtása sikeres volt! Minden más csak politika és nincs keresnivalója a "különleges hadviselés" topic-ban. Ha mindenképpen tovább akarod erőltetni, vidd a "poli-dili"-be, vagy a "mire jó a magyar rendőrség"-be.

Előzmény: Törölt nick (153)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.05.05 0 0 158

Na látod, nem a kommandósok hibája volt, hogy ennyi ember meghalt, hanem a vezetésé,(többek közüött a városi vezetésé, és személyesen Luzskové!) hogy nem gondoskodtak az időben történt elszállításról és kórházi ellátásról (nem az oldalfekvéssel volt baj).

Amúgy az anyag összetételét már első nap feltették a netre és bemondták a hírösszefoglalóba is, csak fúrcsa módon egyetlen Nyugati hírcsatorna nem közölte le a hírt:((( Végigültem az eseményeket, volt lehetőségem összehasonlítani az orosz és más híradókat, ráadásul utánna beszéltem is a srácokkal, akik részt vettek az akcióban.

Előzmény: Törölt nick (151)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.05.05 0 0 157

TÉNYLEG!!!

 

Ezt, látod, valóban elfelejtettem! Kösz a kiigazítást.

Előzmény: Törölt nick (149)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 156
Ennyi erővel minden kirendelt rendőri kommandós egység mellé beoszthatunk egy bírót, hogy a helyszínen irányítsa a tevékenységet. Nem?
Előzmény: Törölt nick (154)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 155

Ha egy kicsit kövérebb alkatú nem tudják elkötni, nemrég vadász is halt meg emiatt.

Csak eszköz kérdése. Ha artériás a vérzés, akkor akár vágni is lehet utat az érhez.

 

Akkor mi különbözteti meg a rendőrt pl. a móriaktól?

Én csak hülye példaként írtam ezt, feltételezésként. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a rendőr bármit tesz, kiszolgáltatott helyzetben van. Nincs tökéletes döntés.

 

A bírói engedély az akcióhoz nem lenne hülyeség

Szerinted mennyi idő az? Mondjuk jön a telcsi a lakásra, hogy gáz van. Bíró lemászik az asszonyról/férjről, öltözik, bemegy. Kapja a hírt, infót. Amit tud, azt csak a zsaruktól tudhatja. Ez alapján ítél. Ha nem adja meg az engedélyt, akkor lehet, hogy rendőr hal meg, esetleg túsz. Ha megadja, akkor is lassítja a dolgot. Itt pedig gyors, azonnali döntésre van szükség, olyantól, aki teljesen tisztában van a helyzettel, nem pedig csak egy rövid jelentést látott róla.

 

Egyébként pedig:

 

http://www.origo.hu/itthon/20070505fegyvereket.html

Előzmény: Törölt nick (153)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 152

Ezt kifelejtettem:

 

Szerintem a kommandósok éles fegyverhasználatát bírói engedélyhez kellene kötni, képtelenség, hogy a házkutatáshoz papír kell, kivégzéshez semmi.

Hogyne. Sőt, még előtte tartsunk népszavazást is, nem?

Előzmény: Törölt nick (146)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 150

Nem. Az egyik túsz a combján sebesült lövéstől vagy lövedék töredékétől, innentől az el nem vérzés csoda kérdése - tehát a parancsot a Szent Szűz teljesítette, nem a felszámolók.

A Szent Szüzet most hagyjuk, mert az egy másik topik. Semmi köze nem volt az esethez. Elvérzés? Kint állt vagy 3 mentőautó. Ne marháskodj. Még artériás találatnál sem valószínű, hogy meghal. Simán megmentik, miután ártalmatlanná tették a túszejtőt.

Tehát sikeres volt. Ha pedig a túsz feljelenti a rendőrt ezután (ami nincs kizárva a mi szép magyar társadalmunkban), akkor k*pja be. Legközelebb a rendőr helyében nem lennék óvatoskodó, az biztos: két-három kézigránát (repesz!), utána karabélyból 75 lőszert ki a csigatárból, karabély eldob, majd ami még mozog azt pisztollyal fejbe. Persze ez csak feltételezés, de nem lepődnék meg rajta, ha egy marha pénzt akarna kovácsolni ebből. Csak ügyvéd kérdése lenne.

A lényeg: a túsz túlélte - ezért hálás lehet annak, aki az élete kockáztatásával kihozta - tehát a feladat sikeres végrehajtással zárult.

Előzmény: Törölt nick (146)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.05.05 0 0 148

Én a helyedben óvakodnék a kijelentésekről a Nord-Ost vagy Beslan ügyében, mivel eléggé felületesek ezen a téren az ismereteid.

Tanács.

Előzmény: Törölt nick (146)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.05.05 0 0 147

Szia.

 

Ez a ,,12 órán belül azonnal fizess, mert különben..." csak filmekben létezik, illetve az ilyen filmeket néző amatőrök teszik. minden profi tudja, hogy a sarokba szorított ember mindenképen elmegy a jardra. Ezért olyan összeget kérnek, ami az illetőnek nem okoz gondot; vagy - mondjuk időt adnak a részletfizetéstre és a jószándék jeléül elengedik - mondjuk - az egyik túszulejtett rokont.

Ha elkezd hőzöngeni a bűnöző - nem kap semmit. Sőt, valszeg ha követelik a ,,legyen 12 órán belül ott és ott, mert különben..." holt sicher, hogy ki fogják nyírni az illetőt (ez akkor válik 90%-sá, amikor az elrabló nem foglalkozik azzal, hogy a túsz előtt eltakarja az arcát.)

És így tovább...

 

Bankot raboni, mert a ,,maffia" pénzt követel tőle, vagy túszul ejtett valakit?:))) Ilyet még az amerikai filmgyárosok sem találétak ki, mivel túl sok a logikai buktató:)))

Előzmény: Törölt nick (144)
harcipincsi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 145

Akarsz lenni csodarabbi? Mert akkor menj be bátran, legközelebb megteheted. Csak gondolj azoknak a helyzetébe is, akik egy idióta miatt az életüket kockáztatják, legyen az rabbi, vagy rendőr.

A kisgyereknek vajon a csodarabbi el tudja-e majd magyarázni, hogy apuci miért nem jött haza?

Előzmény: Törölt nick (144)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!