Keresés

Részletes keresés

Hazsart Creative Commons License 2005.03.03 0 0 10276

Kedves Gábor,

2.17-én írtam neked utoljára (én voltam a "remegős" kismama, aki körül az irodában rezeg még a fal is). Szeretném megköszönöm a válaszodat, két hete nem figyelek már annyira a remegésre, de azért biztos, ami biztos, március végén elmegyek táppénzre, ugyanis mostanában már a monitor is ugrál az asztalon egy műszaki hibának köszönhetően, amit alkatrész hiányában még egy hónapig nem tudnak elhárítani :-))

További jó munkát kívánok neked

Hazsart

Felicitász Creative Commons License 2005.03.03 0 0 10275
Kedves Gábor,
én már nem tudtam beszállni a szoptatás-vitába, de azért véleményeznéd a véleményemet? Azt írtam volna, hogy senki ne fogyózzon szoptatás alatt, és azért ne, mert én úgy tudom, hogy a fogyózással kvázi tönkremegy az anyatej, ha nem is apad el, nem lesz benne annyi zsír, tápanyag meg mieféle, ami kéne, viszont lesz benne egy csomó plusz méreganyag meg bomlástermék ami a fogyózással szabadul fel. Gondolom, Thor unokatesóját is ezért zavarta el a természetgyógyász - de ha ez így hülyeség, akkor légy szíves írd meg, hogy hülyeség.
F.
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10274

Kedves tasha,

 

meg tudod mondani nekem, hogy a szoptatás kb mennyi kalóriát visz el? A kalkulátorod szerint nekem fogyáshoz max 1700 kaloriát lehetne ennem, befolyásolja ezt hogy még tkp kizárólag szoptatom a fél éves babám? (még nem nagyon fogadja el a szilárd ételeket, de fokozatosan próbálnám elválasztani és ugyanekkor diétába kezdeni)

Szoptatas alatt ne fogyozzal. Probald csak tartani a sulyodat.

Fel ev eleg, valaszd el, es utana fogyozhatsz.

 

(Mikolt jo szoveget ertekelem, de Dr. Thor inkabb a realitas talajan all ebben a kerdesben, mert nagyon nehez kicentizni hogy hajszalpontosan a helyes komponensekbol keruljon be az a kaloria mennyiseg ami pont eleg ahhoz hogy a kecske is jollakjon es a kaposzta is megmaradjon.)

 

Most latom, Dr. ANA is beszallt a beszelgetesbe.

Mihez kezdenél, ha most elfogyna a tejed és a babád követelné a cicit?

 

Adna neki valami mast. Meg soha senki nem halt ehen ugy, hogy az etel ott volt a szajaba dugva.

 

Gabor

-----------------

Kedves vicikvacak,

 

Körömgomba ellen kell szednem most néhány hónapig Lamisil tablettát (terbanafin tartalmú), szeretném megkérdezni, hogy ez befolyásolhatja-e a hormonális fogamzásgátló (NuvaRing) hatékonyságát.

Tudtommal nem befolyasolja.

 

Gabor

-----------------

Kedves liszabon,

 

Terhességem 7. hetében kerültem kórházba folyamatos hányással. Ekkor hyperemesis gravidarium, RH-constellatio volt a diagnózis. Állapotom nem javult, pár hét alatt 12 kilót fogytam. Terhességem 15. hetében kiderült, hogy epehomokom is van. Felmerült, hogy megműtenek, de a sebész szerint annyira nem volt rossz a leletem, igazából nem volt benne biztos, hogy az epém miatt hányok. Folyamatosan kórházban voltam, amikor a 19. héten szinte egyik napról a másikra sokkal jobban lettem. Dolgozni is vissza tudtam menni. Ettől kezdve zavartalan volt a terhességem egészen a 37. hétig, amikor újra kezdődött a hányás. Újra kórház, 4 napig vártak, nem javultam, végül elindították a szülést, császármetszéssel megszületett a kisfiam. Szerencsére teljesen egészségesen. A szülés óta fél év telt el, azóta semmi panaszom nincs. Várható, hogy a következő terhességem is ilyen nehéz lesz? Az RH-összeférhetetlenség okozhatta a hányást? (Én A RH-negatív vagyok, férjem A RH-pozitív, a kisfiunk is A RH-pozitív lett.)

 

Nem, nem varhato el. Minden terhesseg más. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hasonlo nem tortenhet meg, csak azt, hogy nem szuksegszeru a hasonlo lejatszodas.

 

Gabor

-----------------------

Kedves mia11,

 

Virginia államban melyik városban lehet Téged megtalálni? A barátnőm éppen a héten megy  vissza V-ba és említette, h szeretne végre elmenni vkihez,mert amióta kint vannak(2 év) azóta nem volt vizsgálaton senkinél sem. Hogy tudná veled felvenni a kapcsolatot?

 

Ugy, hogy ir egy emailt (docobgyn@yahoo.com)

 

Gabor

 

mia11 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10273

Kedves Gábor!

 Virginia államban melyik városban lehet Téged megtalálni? A barátnőm éppen a héten megy  vissza V-ba és említette, h szeretne végre elmenni vkihez,mert amióta kint vannak(2 év) azóta nem volt vizsgálaton senkinél sem. Hogy tudná veled felvenni a kapcsolatot?

mia

liszabon Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10272
Kedves Gábor! Terhességem 7. hetében kerültem kórházba folyamatos hányással. Ekkor hyperemesis gravidarium, RH-constellatio volt a diagnózis. Állapotom nem javult, pár hét alatt 12 kilót fogytam. Terhességem 15. hetében kiderült, hogy epehomokom is van. Felmerült, hogy megműtenek, de a sebész szerint annyira nem volt rossz a leletem, igazából nem volt benne biztos, hogy az epém miatt hányok. Folyamatosan kórházban voltam, amikor a 19. héten szinte egyik napról a másikra sokkal jobban lettem. Dolgozni is vissza tudtam menni. Ettől kezdve zavartalan volt a terhességem egészen a 37. hétig, amikor újra kezdődött a hányás. Újra kórház, 4 napig vártak, nem javultam, végül elindították a szülést, császármetszéssel megszületett a kisfiam. Szerencsére teljesen egészségesen. A szülés óta fél év telt el, azóta semmi panaszom nincs. Várható, hogy a következő terhességem is ilyen nehéz lesz? Az RH-összeférhetetlenség okozhatta a hányást? (Én A RH-negatív vagyok, férjem A RH-pozitív, a kisfiunk is A RH-pozitív lett.) Elnézést a hosszú levélért, köszönöm a segítségét.
vicikvacak Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10271
Kedves Gábor és Segítői!
Körömgomba ellen kell szednem most néhány hónapig Lamisil tablettát (terbanafin tartalmú), szeretném megkérdezni, hogy ez befolyásolhatja-e a hormonális fogamzásgátló (NuvaRing) hatékonyságát.
Köszönettel:
Vicikvacak
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10270
igaz.
Előzmény: tasha (10269)
tasha Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10269
állj-állj. Ez nem vita topik. A diétásban szivesen leírom mi-miért-hogyan, gyertek oda. Gábortól pedig nem azt kértem hogy számolja át a kalória táblázatot, hanem mondjon egy véleményt.
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10268
en arra gondolok, hogy ha az anyat nagymertekben zavarja a tulsulya, akkor a tobb, mint fel eves baba mellett igazan gondolhat magara. en biza zaros hataridon belul elvalasztanam, es lefogynek, ha zavarna a kulsom. ugy gondolom, hogy egy ekkora babanak mar nem letszukseglet az anyatej, az anyasag nem csak a szoptatasban merul ki. fontosabbnak tartom az anya harmoniajat, es a hazaspar harmoniajat. van olyan szitu, ahol torest okoz a hazassagban az anya tulsulya. nem tudhatjuk mi all a hatterben, tehat en nem mondanam kategorikusan sem azt, hogy fogyozzon, sem azt, hogy ne fogyozzon. en azt mondanam, irja le, hogy miert szeretne, es mennyire fontosak ezek a celok, aztan dontson. elvegre nem ujszulottrol van szo, hanem egy nagy babarol.
Előzmény: Törölt nick (10266)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10267
en sem nem hizasra gondoltam. ha mondjuk a szervezeted igenye szoptatasostul 2200 kaloria, akkor ennyit kell megenned a mukodesehez. viszont ha te naponta 4000 kaloriat eszel, mert nasi-suti-csoki, akkor persze, hogy hizol. es erre semmi szukseg. sehol nincs leirva, hogy a szoptato anya csak tulsulyos lehet. esszel barmikor lehet ovatosan fogyozni. terhesen is, szoptatva is. en nem azt mondom tashanak, hogy hajra, irany a havonta -10 kilo. de el lehet kezdeni. konkretan ugy, hogy annyit eszik, amennyi az anyagcserejehez kell.
Előzmény: Thor (10265)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10266

Szerintem a diétázás és a baba fokozatos elválasztása sokkal inkább a fogyókúrát jelenti, mint a baba és a mama ésszerű táplálását!

 

Tasha!

Amíg a babád nem hajlandó anyatejen kívül mást fogyasztani, addig semmi szín alatt ne kezdd el elválasztani. Amikor már stabilan eszik szilárdat (ide értve a tejterméket és húst), akkor, ha nagyon kabinet-kérdés, nyugodtan elkezdheted. De szerintem gondold át mégegyszer ezt a dolgot! Sokan simán fogynak szoptatás alatt, miközben a tejmennyiség nem csökken, másoknak a legkisebb diétától azonnal látványosan apadni kezd a teje. Mihez kezdenél, ha most elfogyna a tejed és a babád követelné a cicit? Vagy a tápszert is elfogadja?

 

Ana

Thor Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10265

Ez mind igaz, csak azt nem értem, minek írtad ide. tasha elég világosan megmondta, hogy fogyni akar, nem pedig nem-hízni, ahhoz meg nem elég, ha a vackokat értelmes kajára cseréljük, hanem a szervezetnek bizony, hiánnyal kell küzdenie ahhoz, hogy a tartalékokhoz nyúljon. Ez meg a szoptatásnak nem jó.

Előzmény: Mikolt (10264)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10264
a fogyokura nem egyenlo az esszeru etkezessel. ha eszik rendesen, de kenyer helyett barna kenyeret, zsiros tej helyett sovanyat, oldalas helyett roston csirket, tort krumpli helyett fottet esatobbi, akkor egeszsegesen es kielegitoen fog etkezni mind maga mind a ded szamara, csak eppen nem lesz akkora a segge, mint az orszaghaz (bocs tasha, nem konkretan a te hatsodra ertettem, hanem ugy altalaban:))
Előzmény: Thor (10262)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10263
en ugy tudom a szoptatas plusz 500 kaloria.
Előzmény: tasha (10261)
Thor Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10262

Szoptatás alatt egyetlen orvos sem szokta javasolni a fogyókúrát, de még egy lelkiismeretes természetgyógyász is úgy hajtotta el az unokatestvéremet, hogy csak úgy nyekkent, hogy jöjjön majd vissza ha végleg befejezte. Meglepne, ha Mr. Spock átszámolná neked a kalóriatáblázatot szoptatáshoz :)

Előzmény: tasha (10261)
tasha Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10261
Gábor,

meg tudod mondani nekem, hogy a szoptatás kb mennyi kalóriát visz el? A kalkulátorod szerint nekem fogyáshoz max 1700 kaloriát lehetne ennem, befolyásolja ezt hogy még tkp kizárólag szoptatom a fél éves babám? (még nem nagyon fogadja el a szilárd ételeket, de fokozatosan próbálnám elválasztani és ugyanekkor diétába kezdeni)

Köszi elore is,
t.
Mikolt Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10260

optimalis esetben nem kell kezdeni majd valtani, hanem ha bevalik, azt szedheted.

 

en a huvelygyurut javasolnam, nem felejted el bevenni, nagyon kenyelmes.

 

nezz korbe itt:

 

www.fogamzasgatlas.hu

Előzmény: zali (10259)
zali Creative Commons License 2005.03.02 0 0 10259

kedves segítők!

 

nem akarok Gáborhoz fordulni hülye kérdésekkel, megköszönöm bárki válaszát.

pár hónapja írtam azzal a problémával, hogy rendszertelen a menstruációm. azóta megjött és úgy döntöttem, hogy elkezdek gyógyszert szedni. jövő héten megyek a dokihoz. lehet, hogy nagyon gyerekesek a kérdéseim, de még sosem szedtem fogamzásgátlót.

milyen mellékhatásai lehetnek?

mivel érdemes kezdeni?

 

köszi

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10258

Kedves Zoe21,

 

Egy kérdésem még lenne: a Lindínette20-as gyógyszer (0,075 mg gestodenum, 0,020 mg ethinylestradiolum) az első tabletta beszedésétől kezdve véd?

 

Elmeletileg igen.

Gyakorlatilag egy cikluson keresztul erdemes valami mast is hasznalni.

 

Gabor

---------------------

Kedves egypingvin,

 

több mint 2 hónapja szültem császármetszéssel (3. terhesség után koraszülés, előtte egy normál szülés és egy spontán vetélés). A sebem viszonylag rendben van, de a hasam még mindig fáj (enyhe nyomásra is). Nem görcsös fájdalom, de elég kellemetlen érzés. Ez normális jelenség vagy keressem fel soron kívül a dokimat?

 

Ha nem volt hirtelen valtozas nem-fajdalombol fajdalomba, akkor normalis jelenseg es nem kell felkeresned a dokidat. Ha volt, akkor keresd fel.

 

Gabor

----------------------

Kedves zsoka28,

 

28 eves vagyok, ket gyerek edesanyja. Ket hete spiralt tetettem fel. Az elso harom nap enyhe verzesem volt, majd ritkan rovid, eles gorcsok jelentkeztek. A gorcsok most is vannak egy-ket naponta.

Ezek a gorcsok idovel elmulnak? Vagy az a megoldas, hogy le kell venni a spiralt?

 

Remelhetoleg elmulnak. Kell varni legalabb harom ciklust mire "beall" vegleges pozicioba, es tudhatod hogy mi lesz permanens. Addig csak mert a homersekletedet, es ha nincs laz vagy novekvo fajdalom akkor csak varjal.

 

Gabor

-------------------

Kedves Zsuzsa20,

 

Köszönöm a múltkori válaszodat az aranyeres problémámra, azóta változott a helyzet. Fogadott egy proctológus orvos, megvizsgált, és ott rögtön az asztalon elvégzett egy kisműtétet, vagyis kiszedte belőle a vérrögöket. A hivatalos papiron az szerepel, hogy 7 és 9 óra irányában 1-1 bethrombotisalt nodus, mely fölött a bőr necrotisalt.

 

Már csak kb 1 hét van vissza a szülésig, a mai vizsgálat során a C: 2211, és a gondom az, hogy a nőgyógyász szerint szülhetek ugyan hüvelyi úton, de nagy az esély a berepedésre.

 

Neked mi a véleményed? Kockáztassam a végbél repedését, vagy inkább barátkozzak meg a császár gondolatával?

 

Aranyer miatt? Eszedbe ne jusson. A szules vegbelrepedes rizikoja minimalis. Azon belul annak a rizikoja hogy annak hosszu tavu kovetkezmenyei legyenek, minimalis a valoszinuseg. Ezt kell osszevetned a csaszar rizikoival. Még koszonoviszonyban sincsenek egymassal. Vegbelrepedes ugyan neha tortenik (fogalmam sincs honnan tudhatja ezt a nogyogyasz, hiszen ez a legutolso pillanatban derul csak ki) de még egy kozepes minosegu szules valamennyi gyakorlattal minden gond nelkul kell hogy kepes legyen azt osszervarni. Es ha jol osszevarja, akkor nulla a hosszutavu kovetkezmeny (hacsak nem vagy szuper-peches). Aranyer csak egy picit neheziti a dolgot. En még soha nem csaszaroztam senkit emiatt.

 

Gabor

--------------------------

Kedves Matsek,

 

28 éves vagyok, eddig 0 terhesség.

2004. júliusa óta próbálkozunk, hogy kisbabánk lehessen, de eddig nincs eredmény.

2004 júniusáig fogamzásgátlót szedtem, amit 18 évesen írt fel orvos amiatt, hogy rendszertelen volt a ciklusom. Évente két-három alkalommal jelentkezett csak, és akkor is csak valami sötétbarna maszat. Ha nem szedek semmilyen gyógyszert, nincs vérzésem. Egyáltalán semmi, akár hónapokon keresztül sem. 

Múlt év végén 4 hónapig Clostylbegitet szedtem, amit az orvossal megbeszélve félbehagytam, ugyanis a férjem gerincsérvéről kiderült egy kontrollon, hogy kizáródott, és a fájdalmai miatt egy ideig nem tudtunk házaséletet élni. Az orvosom azt mondta, hogy lát valamekkora petéket, de max. 13 mm-eset (1-et), és másik hónapban ennél kisebbek voltak. A gyógyszeres kezelésnek köszönhetően most már jobban van, így jelentkeztem az orvosnál, aki Norcolut (norethisterone) tablettát rendelt, majd ha ettől "megjön", akkor utána Clostylbegitet (Clomifenum citricum) kell szednem, és havonta fogja ellenőrzi, van-e peteérésem. Hormonvizsgálat volt vérből, ami azt mutatta, hogy minden rendben van. A Clostylbegit szedése alatt napra pontosan 30 napos ciklusom volt.

Lehetséges az, hogy ha a hormonjaim rendben vannak, vérzésem mégsem jelentkezik? Szervi vizsgálatok eddig nem mutattak eltérést.

(Hozzáteszem, kb. 15 kiló súlyfeleslegem van, ennek leadásával próbálkozom kb. 2 hónapja 1000 kcal-os diétát tartok, de a súlycsökkenés annyira jelentéktelen, hogy meg voltam győződve róla, hogy a hormonjaimmal lehet a gond, ezen kívül este már 9 körül beájulok az ágyba, hőhullámaim vannak és gyakran hányingerem). Biztosan nem vagyok terhes, teszteltem pár napja.

Az orvosom sajnos nagyon túlterhelt, és úgy vettem észre, ingerült lesz, ha valamit kérdezek tőle, emiatt ezt nem tudtam vele megbeszélni. Eddig hónapról hónapra írta fel a Clostylbegitet, aztán kontroll, de ezen kívül más nem történt. Ő azt mondta, hogy szerinte sem épp "tankönyvi" az eredmény, de várjunk még.A ciklusommal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban te mit javasolnál? Váltsak orvost és keressek egy meddőség specialistát, vagy várjak és hallgassak rá? Te milyen vizsgálatot javasolnál, ha a Te beteged lennék? Túlparázom a dolgot, vagy alaposabb kivizsgálásra lenne szükségem? (a férjem andrológiai vizsgálatra már kapott időpontot, kb. 1 hónap múlva tud menni)

Elnézést, ha hosszúra sikerült.

 

Az orvosod azt csinalja amit en is csinalnek. Csak akkor valtanek orvost, ha még egy ev utan sincs semmi eredmeny, es semmi ujat nem is probal.

 

De mindent a spermavizsgalattal kell kezdeni.

 

Tulparazod a dolgot, de nem vagy egyedul, nok akik teherbe akarnak esni es van valami problema, ugy tunik mind tulparazzak a dolgot.

 

Es hat egy valami, ha rendszeresen idejarnal, mar tudnad is elore hogy ez fog jonni:

Lehetetlen az, hogy 2 honapja, MINDEN NAP, kivetel nelkul, ugy hogy nem saccolod hanem szamolod, 1000 kcal-nyi kajat eszel es nem fogysz. Ha csak nem egy torpe vagy (:-). A hormonokra ne fogd ra, mert az nem magyarazat erre.

 

Ugyanakkor sajnos 15 kilonyi tulsuly ritkan okoz ilyen problemakat, hacsak nem szuper-erzekeny vagy a dologra. Mindenesetre csak ugy tudhatod meg ha lefogysz.

Olvasd el az idevonatkozo szovegemet innen:

 

http://mysite.verizon.net/vze1w13x/plusz.html

 

Gabor

 

Matsek Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10257

Kedves Gábor!

28 éves vagyok, eddig 0 terhesség.

2004. júliusa óta próbálkozunk, hogy kisbabánk lehessen, de eddig nincs eredmény.

2004 júniusáig fogamzásgátlót szedtem, amit 18 évesen írt fel orvos amiatt, hogy rendszertelen volt a ciklusom. Évente két-három alkalommal jelentkezett csak, és akkor is csak valami sötétbarna maszat. Ha nem szedek semmilyen gyógyszert, nincs vérzésem. Egyáltalán semmi, akár hónapokon keresztül sem. 

Múlt év végén 4 hónapig Clostylbegitet szedtem, amit az orvossal megbeszélve félbehagytam, ugyanis a férjem gerincsérvéről kiderült egy kontrollon, hogy kizáródott, és a fájdalmai miatt egy ideig nem tudtunk házaséletet élni. Az orvosom azt mondta, hogy lát valamekkora petéket, de max. 13 mm-eset (1-et), és másik hónapban ennél kisebbek voltak. A gyógyszeres kezelésnek köszönhetően most már jobban van, így jelentkeztem az orvosnál, aki Norcolut (norethisterone) tablettát rendelt, majd ha ettől "megjön", akkor utána Clostylbegitet (Clomifenum citricum) kell szednem, és havonta fogja ellenőrzi, van-e peteérésem. Hormonvizsgálat volt vérből, ami azt mutatta, hogy minden rendben van. A Clostylbegit szedése alatt napra pontosan 30 napos ciklusom volt.

Lehetséges az, hogy ha a hormonjaim rendben vannak, vérzésem mégsem jelentkezik? Szervi vizsgálatok eddig nem mutattak eltérést.

(Hozzáteszem, kb. 15 kiló súlyfeleslegem van, ennek leadásával próbálkozom kb. 2 hónapja 1000 kcal-os diétát tartok, de a súlycsökkenés annyira jelentéktelen, hogy meg voltam győződve róla, hogy a hormonjaimmal lehet a gond, ezen kívül este már 9 körül beájulok az ágyba, hőhullámaim vannak és gyakran hányingerem). Biztosan nem vagyok terhes, teszteltem pár napja.

Az orvosom sajnos nagyon túlterhelt, és úgy vettem észre, ingerült lesz, ha valamit kérdezek tőle, emiatt ezt nem tudtam vele megbeszélni. Eddig hónapról hónapra írta fel a Clostylbegitet, aztán kontroll, de ezen kívül más nem történt. Ő azt mondta, hogy szerinte sem épp "tankönyvi" az eredmény, de várjunk még.A ciklusommal kapcsolatos problémákkal kapcsolatban te mit javasolnál? Váltsak orvost és keressek egy meddőség specialistát, vagy várjak és hallgassak rá? Te milyen vizsgálatot javasolnál, ha a Te beteged lennék? Túlparázom a dolgot, vagy alaposabb kivizsgálásra lenne szükségem? (a férjem andrológiai vizsgálatra már kapott időpontot, kb. 1 hónap múlva tud menni)

Elnézést, ha hosszúra sikerült.

Előzmény: Zsuzsa20 (10256)
Zsuzsa20 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10256

Kedves Gábor!

 

Köszönöm a múltkori válaszodat az aranyeres problémámra, azóta változott a helyzet. Fogadott egy proctológus orvos, megvizsgált, és ott rögtön az asztalon elvégzett egy kisműtétet, vagyis kiszedte belőle a vérrögöket. A hivatalos papiron az szerepel, hogy 7 és 9 óra irányában 1-1 bethrombotisalt nodus, mely fölött a bőr necrotisalt.

 

Már csak kb 1 hét van vissza a szülésig, a mai vizsgálat során a C: 2211, és a gondom az, hogy a nőgyógyász szerint szülhetek ugyan hüvelyi úton, de nagy az esély a berepedésre.

 

Neked mi a véleményed? Kockáztassam a végbél repedését, vagy inkább barátkozzak meg a császár gondolatával?

Wynda Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10255

Bocsi az offért!

 

Yede, nem jó az itt megadott e-mail cím. Írj az ihavegotamail@freemail.hu-ra, tudok ajánlani endokrinológust.

 

Wynda

Előzmény: yede (10252)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10254
utananeztem 60 helyen, valoban nem irja, elnezest.
Előzmény: Zoe21 (10253)
Zoe21 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10253

Szia Mikolt!

 

Nem véletlenül kérdeztem meg Gábortól a dolgot, NINCS rajta a paírján. Ha rajta lenne, nem tenném fel a kérdést...

 

Zoé

Előzmény: Mikolt (10248)
yede Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10252
Keresek Endokrinologus magánrendelőt Budapesten ! Valaki légyszi segitsen.

Köszönöm,Üdv.
Mikolt Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10251
en megkerdeznem az orvosomat. en 5 honapja szultem csaszarral es 2 honap utan mar egyaltalan nem ereztem a sebem.
Előzmény: egypingvin (10250)
egypingvin Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10250

Kedves Gábor,

 

több mint 2 hónapja szültem császármetszéssel (3. terhesség után koraszülés, előtte egy normál szülés és egy spontán vetélés). A sebem viszonylag rendben van, de a hasam még mindig fáj (enyhe nyomásra is). Nem görcsös fájdalom, de elég kellemetlen érzés. Ez normális jelenség vagy keressem fel soron kívül a dokimat?

 

Válaszodat előre is köszönöm.

egypingvin

zsoka28 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10249

Kedves Gabor!

 

28 eves vagyok, ket gyerek edesanyja. Ket hete spiralt tetettem fel. Az elso harom nap enyhe verzesem volt, majd ritkan rovid, eles gorcsok jelentkeztek. A gorcsok most is vannak egy-ket naponta.

Ezek a gorcsok idovel elmulnak? Vagy az a megoldas, hogy le kell venni a spiralt?

Elore is koszonom

 

Udv.Zsoka28

Mikolt Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10248
a tajekoztatojan rajta van, ez az iranymutato. (most nem vagom fejbol, de ahogy emlekszem a 7. naptol nem kell kiegeszito vedekezes).
Előzmény: Zoe21 (10247)
Zoe21 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10247

Kedves Gábor!

 

Köszönöm szépen a gyors választ!

 

Egy kérdésem még lenne: a Lindínette20-as gyógyszer (0,075 mg gestodenum, 0,020 mg ethinylestradiolum) az első tabletta beszedésétől kezdve véd?

 

Zoé

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!