Keresés

Részletes keresés

caixa Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10320

Nem akarok itt nagyon offolni, de szerintem is undokul estetek neki Jadvigának. Ő csak a gyerekét félti, és ha a minimális mértékben is veszélyes a macsek, akkor jó helyre el kell ajándékozni. Egyik ismerősöm drága szalonmacskájától vált meg, mert az orvos az újszülöttre veszélyes féregfertőzés kockázatára figyelmeztette. És szerintem is itt az állatszeretet határa. 

Előzmény: Törölt nick (10318)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10319

Kedves Mandyka,

 

26 éves vagyok, 8 évig szedtem a Tri-Regol fogamzásgátló gyógyszert. Tavaly októberben hagytam abba,mivel babát szeretnénk. Januárban elkezdtük a baba projectet. Elsőre sikerült is,de sajnos a 4.hét végén volt egy spontán vetélésem aminek nem volt művi következménye. Akkor nem mondtak semmit csak azt,hogy kis terhesség volt és próbálkozhatunk 6 hét után újra. A gyógyszer abbahagyása után rendesen megjött, 28 naposak a ciklusaim,a ciklus kb. közepén van peteérésem is amit a reggeli hőmérés ki is mutat. Szerinted(szerintetek) ki kell vizsgáltatnom magam a vetélés miatt vagy ne törődjek vele egy darabig? Mitől lehetett ez?

 

Ne torodj vele. A terhessegek 10%-a vetelessel vegzodik, tehat majdnem resze az anyasagnak. Es utolag nem lehet kideriteni, es egy veteles utan nincs orvos aki hajlando "utananezni". Nyugodtan essel teherbe.

 

Gabor

-------------------

Kedves malnalekvar,

 

28 éves vagyok, a férjemmel a közeljövőben babát szeretnénk. A dokim azt mondta, hogy ha eszem elég zöldséget/egészségesen táplálkozom akkor semmi szükség a terhesség előtt/alatt külön vitaminpótlásra. Sokat olvastam a "magzatvédő" vitaminok (folsav, elevit stb.) szedése kontra óriásbébi problematikáról. Mi az igazság kellenek a vitaminok vagy sem?? Mennyit szedjek belőle, melyiket ajánlod?

 

Mivel lehetetlen tudni, hogy minden vitamin jelen van-e, en hive vagyok egy tablettanyi terhes noknek gyartott multivitaminnak naponta. Nem tudom milyen nevuek vannak nalatok, en USA-ban elek.

 

Gabor

--------------------

Kedves Himba,

 

Március 15-re várom a következő vérzésemet, de tegnap óta kevés barnás folyásom van, és a mellem is nagyon érzkékeny lett (soha nem volt még ilyen, 27 éves vagyok).

A vérzésemmel még nem igazán voltak problémáim, egy-két napos eltérés is ritkán szokott csak lenni. Ami pedig a mellemben van, azt soha nem éreztem még.

Kicsit furán érzem magam ezekkel a tünetekkel kapcsolatban, nem vagyok biztos abban, hogy érdemes-e orvoshoz mennem. Egyátalán, mitől lehet mindez?

 

Esetleg terhessegtol. Ha nem jon meg, varj egy hetet es csinalj egy terhessegtesztet.

 

Gabor

--------------------

Kedves Jadviga13,

 

10 hetes kismama vagyok, együtt öt éve egy cicával egy lakásban, és egy friss negatív toxoplasmosis véreredménnyel, ami arra utal, hogy én még nem kaptam el e fertőzést.
Az iránt érdeklődnék, hogy milyen gyakran kell ezen értéket megnézetni (havonta?kéthavonta?), hogy egy esetleges friss fertőzést időben kezelni lehessen, hogy a magzat ne károsodjon? Vagy azonnal ajándékozzam el a cicát?

Ha ot eve megvan a cica, es nem engeded ki csavarogni, nem valoszinu hogy hirtelen toxot kap, es igy te sem. (Ebben az esetben) nem kell hogy elajandekozd, de az urulekehez ne nyulj hozza (hagyd hogy mas csinalja) a biztonsag kedveert.

Ez eleg ovatossag enszerintem (a te esetedben).

 

Gabor

 

 

Hmmmmm Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10316
Kedves Gabor!

20 honapja volt egy IVF-el kezdodo, csaszarral vegzodo terhessegem .
Nagyon vagyunk meg gyermek/ek/re, de felemeim vannak:(
A kerdesem, hogy egy csaszoros seb mennyire bir el egy esetleges ikerterhesseget, mert ugy vagnek bele a koveztezo lombikba, hogy nem szeretnek egyetlen babat sem elvetetni. Ha nagy a kockazat az ikreknel, akkor inkabb valasztom a kisebb eselyt:(

Mindemellett 39 eves lennek a kovetkezo gyermek megfoganasakor, ha minden jo megy....ugyhogy nem vagyok tul fiatal sem :))

koszonom

Helga83 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10314

Kedves Gábor!

 

Tanácsot szeretnék kérni tőled. Hüvelygyulladásom van és Klion D 100 hüvelytablettát kellene szednem de nem tudom hogy elkezdhetem-e szedni mert a napokban várom a vérzésemet és gondolom nem lenne előnyös félbeszakítani a kúrát?Köszönettel:Helga

Jadviga13 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10313
Kedves Thor!

Azért ez nem ilyen egyszerű! Te megtagadnád a barátodat, ha kiderülne róla, hogy Hiv + ???
yede Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10312
9 hetes terhesként valamilyen gombára gyanakodva elmentem a nögyogyászhoz
aki egy kenöcsöt (Clotrimazol ) irt fel. De miután elolvastam a papirját a kenöcsnek kiderült ,hogy a terhesség első három honapjában nem ajánlják.
A kérésem az lenne ,hogy ha tudtok ajánljatok valamilyen más kezelést pl. gyógynövény vagy valami egyebet.

Köszönöm,Üdvözlettel Ami.
Thor Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10311
Bocs, de ha neked ez ennyire egyszerű, miért kérdezel? Dobd ki a francba, úgyis az állatok a hibásak mindenért!
Előzmény: Jadviga13 (10310)
Jadviga13 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10310
Kedves Mr. Spock!

10 hetes kismama vagyok, együtt öt éve egy cicával egy lakásban, és egy friss negatív toxoplasmosis véreredménnyel, ami arra utal, hogy én még nem kaptam el e fertőzést.
Az iránt érdeklődnék, hogy milyen gyakran kell ezen értéket megnézetni (havonta?kéthavonta?), hogy egy esetleges friss fertőzést időben kezelni lehessen, hogy a magzat ne károsodjon? Vagy azonnal ajándékozzam el a cicát?

Köszönettel: Jadviga
Himba Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10309

Kedves Gábor,

Március 15-re várom a következő vérzésemet, de tegnap óta kevés barnás folyásom van, és a mellem is nagyon érzkékeny lett (soha nem volt még ilyen, 27 éves vagyok).

A vérzésemmel még nem igazán voltak problémáim, egy-két napos eltérés is ritkán szokott csak lenni. Ami pedig a mellemben van, azt soha nem éreztem még.

Kicsit furán érzem magam ezekkel a tünetekkel kapcsolatban, nem vagyok biztos abban, hogy érdemes-e orvoshoz mennem. Egyátalán, mitől lehet mindez?

Előre is köszönöm.

 

málnalekvár Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10308

Kedves Gábor!

 

Szeretném a tanácsodat kérni. 28 éves vagyok, a férjemmel a közeljövőben babát szeretnénk. A dokim azt mondta, hogy ha eszem elég zöldséget/egészségesen táplálkozom akkor semmi szükség a terhesség előtt/alatt külön vitaminpótlásra. Sokat olvastam a "magzatvédő" vitaminok (folsav, elevit stb.) szedése kontra óriásbébi problematikáról. Mi az igazság kellenek a vitaminok vagy sem?? Mennyit szedjek belőle, melyiket ajánlod?

 

Előre is köszönöm:Málna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mandyka Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10307
Köszönöm szépen Thor a megnyugtató válaszodat!!!! Most egy kicsit megnyugodtam:-)
Előzmény: Thor (10306)
Thor Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10306
Nem kell törődnöd vele :) egy nőnek élete során egy halom olyan terhessége lehet, amit meg se tud, annyira korán veszíti el, és attól még szülhet tízet is! Sőt, maga a tény, hogy voltál már terhes azt mutatja, hogy nagyonis lehet gyereked.
Előzmény: mandyka (10305)
mandyka Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10305
Kedves Laufer Doktor és segítői! 26 éves vagyok, 8 évig szedtem a Tri-Regol fogamzásgátló gyógyszert. Tavaly októberben hagytam abba,mivel babát szeretnénk. Januárban elkezdtük a baba projectet. Elsőre sikerült is,de sajnos a 4.hét végén volt egy spontán vetélésem aminek nem volt művi következménye. Akkor nem mondtak semmit csak azt,hogy kis terhesség volt és próbálkozhatunk 6 hét után újra. A gyógyszer abbahagyása után rendesen megjött, 28 naposak a ciklusaim,a ciklus kb. közepén van peteérésem is amit a reggeli hőmérés ki is mutat. Szerinted(szerintetek) ki kell vizsgáltatnom magam a vetélés miatt vagy ne törődjek vele egy darabig? Mitől lehetett ez? Úgy félek, hogy nekem nem lehet gyerekem :-(
oneil42 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10304
Kedves Felicitász,

A barátcserje kivonat gyógyszerként (pl. PreMens, Agnucaston, Cefanorm) és homeopátiás szerként (pl. Mastodynon cseppek egyik összetevője, monokészítményként pedig Vitex Agnus Castus néven, többféle higításban) is megtalálható. (A felsoroltak közül a Mastodynon cseppek receptköteles.)
Előzmény: Felicitász (10302)
oneil42 Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10303
Kedves lázálom,
a Gábor által ajánlott síkosító (KY-Jelly) kapható Mo.-on is.
Előzmény: lázálom (10293)
Felicitász Creative Commons License 2005.03.10 0 0 10302
Keves Blanchelor,

a barátcserje-tartalmú készítmények alapból nem homeopátiás készítmények. Drogériákban kaphatók és itt a fórumon is volt már szó róluk. Cikluszavarokra, kisebb hormonproblémákra szokták ajánlani. Ha úgy döntesz, hogy használni szeretnéd, kérdezd gyógyszerészedet, alaposan olvasd el a használati utasítást. (Gábor rendszeresen közli, hogy nem képes és nem is hajlandó midnen fűt, fát és virágot orvosilag véleményezni, és egyébként pedig azon az állásponton van, hogy ha természetes módszerekkel mindent meg lehetne oldani, akkor nem találtuk volna fel korunk orvostudományát, mert nem lenne rá szükség. Ehhez én itt a topikon úgy szoktam hozzátenni a kommentárjaimat, hogy néha a természetes módszerek jól kiegészítik vagy segítik azt, amit az orvos egyébként is csinálna, és amiket korábban írtam a barátcserjéről stb., azt ennek szellemében kell értelmezni.)
Ha van valami specifikus kérdés gyógynövényekről, akkor emailben válaszolok, ha valaki megkeres.
Üdv,
az ügyeletes boszorkány
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10301

Kedves lázálom,

 

34 éves, pesti nő vagyok. Úgy tűnik, hogy a hüvelyi gombafertőzésemet kikezelték. Párom szintén kapott tablettát és krémet. Kb. 5 hét múlva az eredetivel és egy másik nőgyógyásszal, valamint egy nemigondozóval is megnézettem magam, akik mikroszkóppal, ill. tenyésztéssel egymástól függetlenül megállapították, hogy már nincs (nálunk ismert) gomba a hüvelyemben. Most a klasszikus gombásodáshoz képest panaszmentes vagyok. DE... sajnos nincs elég nedvesség a hüvelyemben, hiába ébred föl bennem a vágy, nem síkosodom megfelelően. Az aktus közben nemhogy egyre jobban csúszos nyákos lennék a dörzsöléstől, hanem tapadunk, majd kiszáradok. Sőt nemcsak én, hanem a partnerem makkja is az aktus után kiszárad, a fitymája pedig mintha megpuhulna. Együttlét után is, de még napokig gyulladt a bőre és tapad. Lehet-e ez mégis olyan gombától, ami a mikroszkóp elől rejtve marad, vagy egyéb oka van?

 

Gombatol vagy bakteriumtol vagy trichomonas-szeru egysejtutol.

 

Belekerülhet-e az én, illetve partnerem vérébe a gomba?

 

Nem. Illetve igen, de az sulyos betegsegeket okoz, amirol mar tudnal ha fennalna.

 

Szeretnénk ennek az okát kideríteni és kikezelni a betegséget, mely a szárazságot okozza. Az egyik specialista kenetlevétel közben megállapította, hogy olyan kevés alaphelyzetben a hüvelyváladékom, mintha minden nap irrigálnék, pedig nem... A legutolsó az, hogy idegen eszközt, vagyis sikosítót használjunk. Egyébként allergiás vagyok a vazelinre, nagyon kicsípi a hüvelyem. Úgy tudom, hogy egyébként sem egészséges, ha a hüvelybe testápolókat, ill. egyéb vegyszereket kenünk hosszú távon. (1 hónapja csináltak baktérium vizsgálatot, köztük klamidiára is, valamint rákszűrést: hálistennek minden rendben van.)  Amerikában létezik-e ilyenre végleges gyógykúra?

 

Vegleges gyogykura semmire nincs. Amerikaban sem (:-).

 

Ha fertozesre még mindig gyanu van, akkor le kell tenyeszteni. Ha nem talaljak meg, es megis fenallnak panaszok, akkor en "vakon" anti-gomba, antibiotikum es jodos oblites kombinaciojaval kezelem a pacienseimet, hozzaadva anti-trichomonas gyogyszert, mindket egyednek (ferfi, no).

 

A sikosodas kerdese lehet hogy nincs ezzel osszefuggesben. Akarmilyen kis felelem, tartas az aktustol beindithat egy lancreakciot aminek az a vege amit leirsz.

En nagyon javaslom a sikosito hasznalatat, na nem olyan durvat mint a vazelin, hanem inkabb viz-alapu sikositokat, mint peldaul USA-ban a KY-Jelly (nem tudom mi a magyar megfeleloje).

 

Gabor

-------------------------------

Kedves krampuszi,

 

Talán emlékszel, több év babára várás, és 3 sikertelen (ICSI) lombik után, laparoscopiaval endometriozist állapítottak meg, amire Danoval (Danazol) és Tretal gyógyszereket szedek. Lassan lejár a 3 hónapom. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy a helyemben lombikoznál-e, vagy sem, várnál-e a spontán csodára? Meddig? Meddig tart a gyógyszer "hatása"? (Nekem minden hormoneredményem jó, átjárható vagyok, férjem értékei az alsó határon ingadoznak. 33 év 0 terhesség)

 

Mindenki aki rendszeresen idejar tudja hogy nagy hive vagyok a terhesseg eloszor termeszetes megprobalasanak. De a te eseted ezen mar tul van. Mivel a kezeles hatasa egyaltalan nem vegleges, helyedben a lombik mellett dontenek. Plane ha ferjed ertekei is egy problema.

 

Gabor

------------------------------

Kedves Blanchelor,

 

A problémám a következő: 30 éves vagyok, 2 éve nem szoptatok, de még mindig van 1-1 csepp tej a mellemben, ha megnyomom. Októberben a nőgyógyászom elküldött vérvételre, ahol prolaktint néztek, az orvosom telefonon közölte, hogy a megadott értékhatáron belül van. Tavaly január óta próbálok teherbe esni, ez decemberben 7 hetesen vetéléssel végződött, az uh-on 9 mm-es petezsák volt látható és az orvos azt mondta szikhólyag nem található. A ciklusaim 26 naposak, a mentruáció 3-4 napig tart (szülés előtt ez 28 napos volt és 5 napos vérzés). Tudom, a hőmérsékleti görbe elavult módszer, de azért én  csinálom, a ciklus második felében az ébredési hőmérséklet soha nem emelkedik 37 fokra vagy afölé (36,6 az alaphőmérsékletem). Múlt hónapban felemelkedett, viszont előtte  nem volt visszaesés és az együttlétek ellenére természetesen nem lettem terhes.

Azt szeretném kérdezni, mi okozhatja a tejtermelődést és hogy nem megfelelő az ébredési hőmérséklet, ha a prolaktin tényleg a megadott határértéken belül mozog (az eredményt nem láttam). A barátcserje (agnus castus) alapanyagú homeopátiás és más szerekről , valamint a ciklus első felében szedett napi 100 mgE vitaminról mi a véleményed? Valóban pozitívan befolyásolják a hormonháztartást?

 

1. Ne nyomd meg (a melledet). Gyakran az ilyen attol van, hogy a nő allandoan ellenorzi. Ha koros a jelenseg, akkor is van valadek ha nem nyomod meg. Ha a prolaktinod normalis, nincsenek csomok a melleidben, nagy valoszinuseggel errol lehet szo.

 

2. A vetelesnek mindehhez valoszinuleg semmi koze.

3. A homersekleti gorbednek nincs semmi jelentosege, hiszen az a normalis peteeres-kiszabadulast jelzi, amivel nyilvanvaloan semmi problema nincs, hiszen teherbe estel, nem is egyszer.

4. Homeopatias dolgokrol elvbol nem mondok velemenyt (kepzelheted mi a velemenyem). Errol mindig egy regi magyar vicc jut az eszembe.

 

Betelefonalnak a jerevani radionak:

Kerdes:

- Igaz-e hogy a Vajda cseppek elosegitik a megtermekenyulest? -

Valasz:

- A hir igaz, de attol fugg hogy hany eves a Vajda.

 

Gabor

--------------------------

Kedves PAthene,

 

Mola terhességem volt amit műtéti úton fejeztek be november 8-án.

Azóta 3 hetente jártam vérvételre. Első alkalommal a béta HCG szintem 90-es volt. Majd a második, harmadik, negyedik vérvételkor már 0-ás értéket kaptam eredményül.

Meddig kell még várni azzal, hogy újra állapotos legyek?

 

Attol fugg hogy hany hetig ment, mekkor volt a mehed, mennyire kellett kitagitani, satobbi, ezt csak az az orvos tudhatja megmondani aki csinalta a mutetet.

 

Gabor

----------------------------

Kedves NGC450,

 

Ismet egy szoptatos kerdesem van. Nehanyszor elofordult, hogy fajdalmasan megduzzadt, megkemenyedett a mellem, es hiaba szopott belole a baba, 1-2 napig egyre rosszabbodott a helyzet. Ezutan megprobaltam minden tejet kifejni kezzel, de ettol akkor semmi javulast nem tapasztaltam, viszont ezutan kb. negyed-fel nappal megszuntek a tunetek. Kerdesem, hogy a fejesnek ilyen kesleltetett a hatasa, vagy magatol is megszunt volna a problema? Csak hogy a jovoben erdemes-e kuzdenem ilyen esetekben.

 

Nem fog tetszeni a valaszom, es tudom hogy magamra haragitom a Szoptatas Szekta hivoit, de en azt javaslom, hogy ha ez mar tobbszor problema volt, akkor jobb ha elvalasztasz. Minden paciensemnek azt javaslom, hogy addig szoptasson ameddig az problemak nelkul lehetseges (es persze ameddig akar). Jo, ha egyszer ez megtortenik akkor meg nem ügy, de ha ez egy visszatero problema, jobb a bekesseg. Ma mar zsenialis pot-tapanyagok vannak.

 

Es ha a fejésnek kesleltetett a hatasa, akkor ott lehet hogy van valami gyulladas-féleség lappang.

 

Gabor

Mikolt Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10300
egy ismerosnek azt mondtak, hogy a 0-as ertektol szamitott 9-12 honap mulva. ugyhogy engem is erdekel a valasz, mert nem ertem, miert.
Előzmény: PAthene (10298)
NGC450 Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10299
Kedves Gabor! Ismet egy szoptatos kerdesem van. Nehanyszor elofordult, hogy fajdalmasan megduzzadt, megkemenyedett a mellem, es hiaba szopott belole a baba, 1-2 napig egyre rosszabbodott a helyzet. Ezutan megprobaltam minden tejet kifejni kezzel, de ettol akkor semmi javulast nem tapasztaltam, viszont ezutan kb. negyed-fel nappal megszuntek a tunetek. Kerdesem, hogy a fejesnek ilyen kesleltetett a hatasa, vagy magatol is megszunt volna a problema? Csak hogy a jovoben erdemes-e kuzdenem ilyen esetekben. Koszi, NGC450
PAthene Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10298

Kedves Gábor!

 

Mola terhességem volt amit műtéti úton fejeztek be november 8-án.

Azóta 3 hetente jártam vérvételre. Első alkalommal a béta HCG szintem 90-es volt. Majd a második, harmadik, negyedik vérvételkor már 0-ás értéket kaptam eredményül.

Meddig kell még várni azzal, hogy újra állapotos legyek?

 

Köszönöm:

 

Athene

Blanchelor Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10297

Kedves Gábor,

A problémám a következő: 30 éves vagyok, 2 éve nem szoptatok, de még mindig van 1-1 csepp tej a mellemben, ha megnyomom. Októberben a nőgyógyászom elküldött vérvételre, ahol prolaktint néztek, az orvosom telefonon közölte, hogy a megadott értékhatáron belül van. Tavaly január óta próbálok teherbe esni, ez decemberben 7 hetesen vetéléssel végződött, az uh-on 9 mm-es petezsák volt látható és az orvos azt mondta szikhólyag nem található. A ciklusaim 26 naposak, a mentruáció 3-4 napig tart (szülés előtt ez 28 napos volt és 5 napos vérzés). Tudom, a hőmérsékleti görbe elavult módszer, de azért én  csinálom, a ciklus második felében az ébredési hőmérséklet soha nem emelkedik 37 fokra vagy afölé (36,6 az alaphőmérsékletem). Múlt hónapban felemelkedett, viszont előtte  nem volt visszaesés és az együttlétek ellenére természetesen nem lettem terhes.

Azt szeretném kérdezni, mi okozhatja a tejtermelődést és hogy nem megfelelő az ébredési hőmérséklet, ha a prolaktin tényleg a megadott határértéken belül mozog (az eredményt nem láttam). A barátcserje (agnus castus) alapanyagú homeopátiás és más szerekről , valamint a ciklus első felében szedett napi 100 mgE vitaminról mi a véleményed? Valóban pozitívan befolyásolják a hormonháztartást?

Válaszodat előre is köszönöm:

Blanchelor

krampuszi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10296

Kedves Gábor!

Ha nem haragszol ismét hozzád fordulok kérdésemmel :-)

Talán emlékszel, több év babára várás, és 3 sikertelen (ICSI) lombik után, laparoscopiaval endometriozist állapítottak meg, amire Danoval (Danazol) és Tretal gyógyszereket szedek. Lassan lejár a 3 hónapom. Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy a helyemben lombikoznál-e, vagy sem, várnál-e a spontán csodára? Meddig? Meddig tart a gyógyszer "hatása"?

(Nekem minden hormoneredményem jó, átjárható vagyok, férjem értékei az alsó határon ingadoznak. 33 év 0 terhesség)

Előre is köszönöm!

krampi

Mikolt Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10295

azt tudom leirni, hogy ez a jelenseg lehet egyszer akar a kezeles mellekhatasa, ami idovel elmulik, de lehet pszichologiai gat is. bennem volt ilyen szules utan, amikor 4 honapig nem tudtunk rendesen vedekezni. en lehet kivarnek egy kicsit.

 

vannak amugy vizalapu sikositok, nem csak a vazelin letezik ma mar.

lázálom Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10294
Kérem azok véleményét is, akiknek volt ilyen panaszuk és itthon, leginkább Budapesten sikerült kikezeltetni.
lázálom Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10293
Kedves Doktor úr!

 

34 éves, pesti nő vagyok. Úgy tűnik, hogy a hüvelyi gombafertőzésemet kikezelték. Párom szintén kapott tablettát és krémet. Kb. 5 hét múlva az eredetivel és egy másik nőgyógyásszal, valamint egy nemigondozóval is megnézettem magam, akik mikroszkóppal, ill. tenyésztéssel egymástól függetlenül megállapították, hogy már nincs (nálunk ismert) gomba a hüvelyemben. Most a klasszikus gombásodáshoz képest panaszmentes vagyok. DE... sajnos nincs elég nedvesség a hüvelyemben, hiába ébred föl bennem a vágy, nem síkosodom megfelelően. Az aktus közben nemhogy egyre jobban csúszos nyákos lennék a dörzsöléstől, hanem tapadunk, majd kiszáradok. Sőt nemcsak én, hanem a partnerem makkja is az aktus után kiszárad, a fitymája pedig mintha megpuhulna. Együttlét után is, de még napokig gyulladt a bőre és tapad. Lehet-e ez mégis olyan gombától, ami a mikroszkóp elől rejtve marad, vagy egyéb oka van? Belekerülhet-e az én, illetve partnerem vérébe a gomba?

Szeretnénk ennek az okát kideríteni és kikezelni a betegséget, mely a szárazságot okozza. Az egyik specialista kenetlevétel közben megállapította, hogy olyan kevés alaphelyzetben a hüvelyváladékom, mintha minden nap irrigálnék, pedig nem... A legutolsó az, hogy idegen eszközt, vagyis sikosítót használjunk. Egyébként allergiás vagyok a vazelinre, nagyon kicsípi a hüvelyem. Úgy tudom, hogy egyébként sem egészséges, ha a hüvelybe testápolókat, ill. egyéb vegyszereket kenünk hosszú távon. (1 hónapja csináltak baktérium vizsgálatot, köztük klamidiára is, valamint rákszűrést: hálistennek minden rendben van.)  Amerikában létezik-e ilyenre végleges gyógykúra? Ha igen, remélem hamarosan hozzánk is eljut. Sajnos nálunk még bébicipőben jár ennek az orvoslása. Köszönöm a választ!!!

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.09 0 0 10292

Kedves krumplishal,

 

Azóta folytattam a szedését, azonban a késés után két nappal védekezés nélkül létesítettem aktust a partneremmel.) Azt nem írtam le, hogy ez tegnap este 6 órakor volt. Tehát 72 órán belül vagyunk még. Ez változtat a dolgon?

 

A terhesseg valoszinusege ebben az esetben (a puszta keses miatt) nagyon kevessel tobb mint amugy (fogamzasgatlon). Ha azt a nagyon keveset csokkenteni akarod (nullara amugysem lehet levinni) akkor egyszeruen hagyd abba a fogamzasgatlo szedeset. Az teljesen ugyanaz mint a surgossegi fogamzasgatlas.

Aztan lesz egy menstruacio, kell egy honapot fogamzasgatlas nelkul menned, es akkor ujrakezdheted.

 

Gabor

------------------------

Kedves Wynda,

 

Lehet, hogy volt már téma, ha igen, akkor elnézést, de szeretném megkérdezni, hogy esetleges korai terhesség esetén gond-e a fogászati kezelés? Újra próbálkozunk a párommal, és sajnos el kellett kezdenem fogorvoshoz járni, valószínűleg hetekig vagy akár hónapokig is elhúzódik majd. Konkrétan az érzéstelítő hatása aggaszt...

 

Ha meg nem vagy terhes, eloszor kezeltesd ki a fogaidat, utana essel teherbe.

Ha mar terhes vagy, akkor csak a legszuksegesebb fogorvosi kezeles ajanlatos.

 

Gabor

-----------------------

Kedves bes,

 

Azt szeretném tudni, hogy szerinted egy 35*40 mm-es többrekeszes ováriumcisztát kell -e kontrollálni, és ha igen, mikor. A ciszta vérzészavart okozott (több hetes nem múló vérzést) gyógyszert kaptam rá, ami után elmúlt a vérzés és 4 hónapja közel szabályos ciklusaim vannak. (azért közel szabályos, mert rövidebbek mint szoktak lenni, kb 23-24 naposak)
(előzmény: három terhesség három szülés, utolsó két éve.
2002-ben többször egymás után, 4-5 cm-es, magától kipukkadó, cikluszavart okozó cisztám volt, )

 

Egy tobbrekeszes cisztat mindig ajanlatos kezelni.

 

Gabor

----------------------

Kedves Danae,

 

a barátnőmék családjában majdnem minden nőci csak kb. 30 éves koráig menstruál. Ha a csaj most 27, de még nem szeretne gyereket, akkor fagyasztasson sejtet vagy lehetséges "meghosszabbítani" a fogamzóképes időszakot? Semmi baja egyébként pillanatnyilag.

 

Ezek "legendak". A "majdnem minden noci" az maximum egy mama es egy nagyneni, es valoszinuleg nem is 30, mert ilyen genetikus problema nem letezik. Legalabbis en soha nem hallottam errol. A fogamzokepes idoszakot mestersegesen nem lehet meghosszabbitani.

 

El kell menni egy genetikushoz, azzal megbeszelni, es ha az kepes valami specifikusat azonositani, akkor fagyasztani kell. Es ha tenyleg fél ettol, akkor a "de még nem szeretne gyereket" egy elegge nem elfogadhato erveles.

 

Gabor

 

 

 

 

Danae Creative Commons License 2005.03.08 0 0 10291
KEdves Gábor,
a barátnőmék családjában majdnem minden nőci csak kb. 30 éves koráig menstruál. Ha a csaj most 27, de még nem szeretne gyereket, akkor fagyasztasson sejtet vagy lehetséges "meghosszabbítani" a fogamzóképes időszakot? Semmi baja egyébként pillanatnyilag.
bes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 10290
bos, 34 éves vagyok, elfelejtettem, gyógyszert nem szedek, spirálom van közel másfél éve
bes Creative Commons License 2005.03.08 0 0 10289
Kedves Gábor!
Azt szeretném tudni, hogy szerinted egy 35*40 mm-es többrekeszes ováriumcisztát kell -e kontrollálni, és ha igen, mikor. A ciszta vérzészavart okozott (több hetes nem múló vérzést) gyógyszert kaptam rá, ami után elmúlt a vérzés és 4 hónapja közel szabályos ciklusaim vannak. (azért közel szabályos, mert rövidebbek mint szoktak lenni, kb 23-24 naposak)
(előzmény: három terhesség három szülés, utolsó két éve.
2002-ben többször egymás után, 4-5 cm-es, magától kipukkadó, cikluszavart okozó cisztám volt, )
Wynda Creative Commons License 2005.03.08 0 0 10288

Kedves Gábor!

 

Lehet, hogy volt már téma, ha igen, akkor elnézést, de szeretném megkérdezni, hogy esetleges korai terhesség esetén gond-e a fogászati kezelés? Újra próbálkozunk a párommal, és sajnos el kellett kezdenem fogorvoshoz járni, valószínűleg hetekig vagy akár hónapokig is elhúzódik majd. Konkrétan az érzéstelítő hatása aggaszt...

 

Örülnék, ha megnyugtatnál.

Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!