Keresés

Részletes keresés

Gyurco78 Creative Commons License 2013.04.28 0 0 16148

Mit csinál? Hát beengedi a levegőt! Rakathattál volna falba is szellőzőt, akkor nem kellett volna szétfúrni az ablakot. Amelyik aereco gázkészülékekhez is jó, az hiába higroszabályzású, teljesen akkor sem zár el soha.

Előzmény: Alpári Gnác (16146)
LandCruiser Creative Commons License 2013.04.28 0 0 16147

Mekkora a legnagyobb ablak ? Egy szárnyra gondolok a súlya miatt.

Előzmény: Tukuljac (16144)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.04.28 0 0 16146

Tiszteletem a hölgyeknek/uraknak!

 

Kérdésem, hogy valaki el tudja érthetőern magyarázni az Aereco működését?

 

Nekem most a társasházunk pincéjében lévő gázszivárgás miatt fel kellett szereltetnem 2 db ilyet a harmadik emeletre, de nem értem, mit is csinál.

(Hogy jó ötlet volt betenni, azt az mutatja, hogy a 16 lakásunkból 3-ban megtadta a gázművek az óra visszaszerelését, az enyém viszont tetszett nekik, csak a bejárati ajtóról szedettek le 2 gumitömítést, amit nyilván vissza fogok tenni.)

 

Azt az internetes keresgélésből kivettem, hogy valahogy a helyiség páratartalma és a légszennyezettség között korreláció mutatható ki, tehát értelmezésem szerint a szennyezett levegő egyben párás is.

 

De ha benézek ebbe a kütyübe, azt látom, hogy valami alufólia-szerű dolog van a rés alatt, én azt gondolnám, hogy pára hatására ez kitágul és elzárja magát a rést, amin keresztül jelenleg kilátok az utcára.

Úgy, hogy az ablak bukóra van nyitva, kereszthuzat is van, nem tudom, ilyenkor mit akar szellőztetni... (Fixen csak a vízmelegítő őrlángja megy, a másik helyiségben gáztűhzely van, de azt nem használtam, amikor néztem.)

 

Értem, hogy gőzgép, csak mi hajtja, tehát tudom, hogy az én érdekem, bár 4 éve élek ezekkel a nyílászárókkal és még élek:)

 

Tökéletes viccnek tartom, hogy a drága pénzért 5 éve (amely idő alatt nem fuladtam meg) berakott ablakaimat, amiket azért szereltettem be, hogy jól szigeteljenek, most konkrétan ki kellet lyukasztatni, hogy mégse szigetlejenek olyan jól...

 

De micsinál nekem ez az Aereco?

Tukuljac Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16145

A fotók nagyok a közvetlen feltöltéshez, zsugorítani nem akartam őket, de aki meg akarja nézni itt megteheti...

 

http://indafoto.hu/tukuljac

Tukuljac Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16144

Ja, igen nekem tegnap fejezték be a beszerelést. Az ablakosokkal teljesen meg voltam elégedve. Akkor jöttek amikor ígérték, azt csinálták, amit ígértek, csak az egyik ajtó díszpanele nem érkezett meg időben (garázs és lakás közötti ajtóé), de oda beszabtak addig egy pár csík styrofoamot.

 

Egyébként végig kizárólag Tremco-Illbruck anyagokkal dolgoztak (PUR-hab, párazáró szalag, alá butil alapozó, és a sarkoknál, illetve a nyitásérzékelő zsinórjainál tömítő paszta). 

Csak a kávát kellett előkészítenem előtte, mert a párazáró Illbruck szalag sajnos nem ragad direktben az Ytongra, így előtte át kellett az ablakok-ajtók helyét glettelnem csemperagasztóval :)

 

Amennyiben rájövök, hogyan kell képet feltölteni, dobok fel párat.

 

Az biztos, nem gondoltam volna, hogy lesz olyan ablakom, amiben csak az üveg majd 40 kiló...

Remélem minden szerkezet megfelelően bírja majd a strapát :)

Tukuljac Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16143

Atti, Atti...

azt mondtad, hogy nem merjem felrakni a fórumra.... (a természetes filtrációjú ajtót amit szállítottatok)

Azonban, ha dicsekedsz vele elkerülhetetlen lesz...

 

 

Egyébként és is kértem ajánlatot anno a Gil-Trade-től. Akkor a GIL7000-est nekem is egy árban hozták ki kb. a Fenstherm (VEKA) Premium Alphaline 90 MD-vel. Én az utóbbit választottam.

Mivel korrektek voltak velem korábban, ezért közöltem is a Gil-Trade Kft. vezetőjével, hogy más terméket választottam, (igaz a cég illetve a profil nevét nem mondtam el csak az ablak jellemzőit). Először még ő is korrekt módon sok sikert kívánt, majd azután jött az, hogy felhívott rá egy napra és közölte, hogy bizonyára Fenstherm ablakokról van szó. Én válaszoltam, hogy igen. Ő erre azt mondta, hogy a profil valóban hasonló (talán ugyanaz, erre már nem emlékszem pontosan), de a vasalat amivel szállítja a Fenstherm az a Roto és az meg össze sem hasonlítható az ővékében lévő Maco-val.

 

Erről kikértem a Fensthrem-es kereskedő véleményét, ő megnyugtatott, hogy ha évente ránézhetnek az ablakokra, akkor kapok 5 év garit, majd feljöttem a fórumra és itt is volt róla szó éppen egy "kolléga" jóvoltából. Neki az itt honos szakik azt mondták, hogy mindegy a felhasználói oldalról, hogy Roto NT vagy Maco multi-s vasalat. Ezek után teljesen megnyugodtam.

 

 

 

Előzmény: kiss_atti (16135)
ganser Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16142

kezdek rád bosszús lenni....Ad1:Schüco-csak a pontosság kedvéért

Ad2:az emlitett oldal kissé elavul,hiányos

Ad3:hidd el az én infóim sokkal pontosabb forrásból származnak-láttam.Te pedig valahol,valakitől hallottad.

Ad4:szériában fóliás?Akkor amiket én látok azon miért nincs?Tegnap néztem Si82-est a Plettánál.Egy kanyi fólia sem volt rajta...

Ad5:jártam náluk....

Előzmény: zcebus (16138)
fgcs Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16141

Azt pletykálják, hogy azok a Premiertől vannak... (illetve ezt a 9000-ről hallottam)

Nem is hülyeség:
Ablakosember7000
Ablakosember9000

Na, mit szólsz az új márkanévhez? :) 

Előzmény: kiss_atti (16111)
fgcs Creative Commons License 2013.04.27 0 0 16140

Van más profil gyártó aki gyárt vasalatot?

 

Röhögni fogtok, de van. :D
http://en-us.winhouse.com.tr/ 

Előzmény: zcebus (16138)
zcebus Creative Commons License 2013.04.26 0 0 16139

A Schüco már évek óta nem hegeszthető gumit használ (kivétel a középtömítéses tok). :)

Előzmény: fgcs (16036)
zcebus Creative Commons License 2013.04.26 0 0 16138

A gond az, hogy baromira nem vagytok képben, csak többéves információk alapján véleményeztek.... Ha nem nézek híreket én is gondolhatom, hogy tart még a II. világháború.

Másik: értelmezd amit írtam. Elsőként szériában fóliázott. Ami azt jelenti, hogy minden általa gyártott profilt fóliáznak. Nem azt írtam, hogy először fóliáztak. Nem a vasalat minősége a kérdés (egyébként szerintem nem rossz). Van más profil gyártó aki gyárt vasalatot? Honnan veszed, hogy gyakorlati fejlesztés nincs? Jártál már a náluk? Ha igen akkor hogy nem láttad az extrudereket? Az a baj, hogy valódi információk hiányában ítélkeztek rendszerekről. Elöbb tájékozódni kell, majd véleményt formálni. Ajánlom figyelmedbe a www.schueco.de oldalt. Ott vannak információk amiből képezheted magad.

Előzmény: ganser (16019)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.04.26 0 0 16137

nyom nélkül eltűnt?

Előzmény: kiss_atti (16135)
ablakmajor Creative Commons License 2013.04.26 0 0 16136
Sajnos ez így igaz. Külső szemlélő és barkács kedvű ("nem lehet az olyan ördöngősség, láttamár hogy csinálják") emberek elképzelése ellenére is mindkettő külön szakma. Bár manapság a áthidaló behelyezést és malter keverést ma már egyre többen tudják az ablak korrekt beszerelését és beállítását vasalati finomállítást még mindenképp ablakos szakira bíznám, SEMMIKÉPP NEM KŐMÚVESRE. Márcsak az esetleges garanciális kérdések miatt is érdemes a vásárlás helyén megrendelni a szerelést!!! Viszont a nyílás előkészítés és vakolás is egy külön szakma. Javaslom a kétféle szaki összehangolt munkájára bízni. Ablakos cégeknek nincs is kőműves munkára külön kapacitásuk. Tisztelet a ritka kivételnek de legtöbbször egyben azok a cégek vállalják akik másként nem jutnak munkához és bizony néha a "szakik mindenhez értők". Kőművest ilyen "kisebb" munkához könyebb találni. Sok esetben az ablakos cég, mint ahogy mi is tudunk csere után visszajavító brigádot ajánlani azonban ezekkel külön kell megegyezni. Legtöbbször megrendelő a saját környezetéből jobban megbízik valakiben vagy pl felvunlási anyag stb. költséget olcsóbban megoldja helyi mesterrel. Nekünk is volt még anno a kezdet kezdetén két magabiztos egyébként saját szakmájukban "mindenhez értő" asztalos meg egy kőműves szakink de csak addig a percig míg kellő beállítási ismeret hiányában az első 3D vasalatú ajtót nem akarták pajszerral helyreigazítani. Szakképzett kollégánk azt az egyébként jól beépített ajtót amitől a két szaki úgy elvette a tulaj kedvét hogy azt kérdezte ugye kibontjuk és visszavisszük, kicseréljük, visszabontás nélkül 15 perc alatt tette hibátlanul működővé 13 évvel ezelőtt és a mai napig utánállítás nélkül működik. Tehát ablakot ablakostól az ablakossal kőműves munkát kőművessel a legbiztosabb megoldás. :)
Előzmény: Taki40 (16129)
kiss_atti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16135

OFF:

No, ez a medve kihúzta a gyufát.

Várható volt.

 

ON:

 

ma sikerült egy, a természetes filtráció előnyeit használó bejárati ajtót szállítanunk, ahol a kukucskáló is felesleges...

:-)))))

ganser Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16134

Legjobb tudomásom szerint Actual-ból dolgozik a GIL. A másik pozitivumuk az ,hogy van egy-két nagyon jó szerelőjük-ami itthon nagyon ritka madár.

Előzmény: ablakmajor (16127)
ganser Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16133

A középtömítéses rendszerek simán verik a hasonló beép.mélységű peremtömítéseseket. Minden éles kritika ellenére a PA3000 és PA 5000 nagyon jó magas müszaki tartalommal rendelkező profilok voltak.A jelenlegi itthoni piacon lévő cuccokat szinte mindet simán verik.A hétkamrás meg pláne. Érdekes módon a németeknél is jellemző kezd lenni a profilgyártóknál hogy a "jobb",fejlettebb,modernebb  termékek már mitteldichtung-al készülnek. Vajon miért is?

 A másik hogy szó volt mostanában a Teraplastról és a Deccoról!NEEEEEEE! Rémálom mindkettő!!!

Előzmény: Judit KB-i (16131)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16132

A PA 3000 középtömítéses is volt. Így teljes az info:)

Előzmény: Judit KB-i (16131)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16131

Ausztriában általában a középtömítéses (MD) rendszerek jellemzők. Lásd az Internorm és az Actual is. Az Actual édes gyereke volt a 90-es évek elején a hazai PANORAMA rendszer, ami a 1992-2002 között kizárólag középítömítéses verzióban volt kapható. A PA 3000 - 5 kamrás rendszer volt először széltömítéses (AD), aminek már nem volt köze az Actual fejlesztéseihez.

Németországban inkább az széltömítéses (AD) rendszerek mennek.

Előzmény: ablakmajor (16127)
kiss_atti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16130

Akkor olyan ablakos céget kell keresni - és megfizetni - , aki vállalja...

:-)))

Előzmény: Taki40 (16129)
Taki40 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16129

Köszönöm a részletes tájékoztatást így már van elképzelésem, hogy mit szeretnék és hogy hogyan. Most már csak olyan dilemmában vagyok, hogy kértem több ablakos cégtől árajánlatot, de ők nem vállalják az ablaknyílás bővítését, ha meg kőművest keresek akkor az meg ki tudja hogyan építi be az új ablakot.  : (

 

Előzmény: ablakmajor (16057)
ablakmajor Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16128
Megvan mindkettőnek az előnyeAlunak is műanyagnak is.Mindkettő könnyen tisztántartható Alu maszívabb jégeső esetén nem feltételenül kell cserélni mint egy pár éves műanyagot ha elkap egy komolyabb jég. Ráadásul nagyobb felületekhez csak az javasolt illetve némely méretek csak alu "palásttal" kivitelezhetők. Hátránya a nagyobb súly, gurtnis mozgatásánál a nagy felületek használata méretkorlátos, gyengébb minőségű festés estén a surlódó felületek kopása, és volt olyan aki azt mondta utólag hogy a műanyag jobb lett volna mert szél és viharos eső estén nem zörög és kopog annyira.Műanyag könyebb nem terheli úgy a gurtnit és keskenyebb magas felülethez sem kell kurbli vagy motoros mozgatás, de széles nagy egybe felületnél hátránya hogy az erős szél képes alányúlni úgy hogy kitépkedi a helyéből. Fa mintás változatatait műanyagból nem ajánlom (ha még kapni valahol) mert a hőség nagyon befolyásolja és fakul. 
Előzmény: duddo (16121)
ablakmajor Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16127
Való igaz hazai fronton keveset foglalkoztam a gyártókkal. Igen én is megtaláltam a Fenstherm középgátasát közben, de ez is csak hasonló. Mivel anno a Kömmerling előtt a Premier is  Aluplastozott náluk sem nem emlékezem ilyen profilra és volt egy rövid ideig Gelanos próbálkozásunk de ott sem, sőt az Actuált is ismertem ott sem rémlik. A 2000 évi Internormhoz maximum a külső élvonala hasonlít meg a kamraelrendezés de az meg gumigátas volt. tehát még mindig nem tudni milyen profilgyártó terméke.
Előzmény: Judit KB-i (16113)
duddo Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16125

Hát egy kicsit maximalista vagyok, így ez is megfordult a fejemben. De legalább kiderült, hogy kérhetek ilyet. :)

Előzmény: Judit KB-i (16122)
ablakmajor Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16124
Az Internorm első hivatalos magyarországi márkaképviseleteként 1999-2000-ben nyitottunk. Minket még az Ausztriai Sarleinsbach-i Gyárban oktattak, mely már akkor EURÓPA egyik legkorszerűbb üzeme volt Innentől elég nehéz elképzelnem hogy ma magyarországon az Internormot akár innovációban gyártás vagy anyag fejlesztésben, gyártástechnológiában, akár logisztikában utol tudná érni!A profil az általunk behozott 70mm-es Internorm Comfort-Line alap profilra hasonlít (de az flexibils hajlékony középgátas rendszer volt aminek a hátránya hogy a magas hajlékon y visszahajtott élű gumi miatt a falc nehezebben volt tisztítható de a teljes gumigát az erős szélnyomásnál is biztos víz és légzárása kiváló volt ) ez azonban fix tömítéses középgátas ezért nem hinném hogy van köze a régi 70mm-es internormhoz. Mindenesetre azért az érdekes hogy nincsen megnevezve a profil származási helye!
Előzmény: duddo (16112)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16122

Nem akarlak elkeseríteni, de ebben az esetben még "vastagabb" részekre is számíthatsz. 

Egy ilyen szerkezetben, ajánlott a dilatációs sorolóprofil, ami eleve vastagabb, mint a normál, továbbá a sorolásnál nem tokosztó, hanem 2 tok vastagsága jelenik meg:(

A jó hír, hogy ilyen befoglaló méretnél, ezek a profilszélességek nem zavaróak :)

Persze, ha fontos a részletek ilyen szintű tervezhetősége számodra, mindenképpen olyan kereskedővel konzultálj, aki méretarányos rajzot is készít az ajánlatához, mert akkor nem ér meglepetés... és a kereskedőt se :) ("nem gondoltam, hogy így fog kinézni" - típusú vevői észrevétel)

Előzmény: duddo (16102)
duddo Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16118

Tudomisén...ezt mondták. :)

Szóval rohadt jó ez a profil is, de inkább a fenstherm?

Előzmény: kiss_atti (16115)
kiss_atti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16115

Amúgy -hátha ez segít- ők a minőségüket az INTERNORM-éhoz hasonlították.

--

És mi lett az összehasonlítás eredménye???

:-))))

Előzmény: duddo (16112)
kiss_atti Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16114

70mm-es 3 tömítéses profil fix gátas középtömítővel?

--

VEKA Softline 70 MD, 118 mm-es tok-szárny magassággal.

( Rohadt jó profil, kár, hogy alig olcsóbb, mint az Alphaline 90 MD)

Előzmény: ablakmajor (16105)
Judit KB-i Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16113

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nagyon hézagosak az ismereteid! 

Például a Fenstherm, aki legalább olyan nagy gyártó (létszámra, alpterületre, hálózatra, múltra, forgalomra, stb.), mint a Premier, valóban gyártott PA 7000 ablakot, ami fix középgátas volt. Két hozzászólásod minden általam leírt információt, éppen fordítva tartalmaz. 

A GIL 7000 egy nagy ablakkereskedő, a Gil-trade szaját márkája, mely - tudomásom szerint - Aluplast alapú ablak. Korábban volt szó itt a fórumban róla, hogy korrekt, régi kereskedő a piacon.

Előzmény: ablakmajor (16105)
duddo Creative Commons License 2013.04.25 0 0 16112

Amúgy -hátha ez segít- ők a minőségüket az INTERNORM-éhoz hasonlították.

Előzmény: ablakmajor (16105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!