Keresés

Részletes keresés

dareno Creative Commons License 2012.06.06 0 0 39568

nagyon köszönöm a megerősítést hogy a booking-os rendszer működik 

most foglaltam egy családi szobát az Aranyhomokon a Hotel Gradina-ban

valakinek erről infója? tegnep egy hotelt nézegettem de aztán ez lett

Előzmény: Törölt nick (39567)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.06 0 0 39567

Booking.com -ot bátran merem ajánlani. Sokan foglalunk ott és még eddig senki sem panaszkodott.  Én csak Albena-ban voltam, booking.com-os foglalással és életem egyik legjobb választása volt ár/érték arányban.

Előzmény: dareno (39566)
dareno Creative Commons License 2012.06.06 0 0 39566

szállást ki hol foglal? Én nem jutok nagyon előre. A neckerrmann-t nagyon drágállom, a booking meg nem tudom........

 

Valakinek ötlete? Várnai régió érdekel főleg

sulep Creative Commons License 2012.06.06 0 0 39565

Köszönöm mindenkinek a segítséget. 

 

Esetleg megtudnád írni, hogy Niska Banja-n mi volt a szállásotok ahol udvarba lehetett parkolni?

Előzmény: pamag (39556)
gradinar Creative Commons License 2012.06.06 0 0 39564

Szintén az utikalauz -on vagy egy írás ami ajánl egy másik átkelőt ( Strezimirovci ) vész esetére. Mennyire tartjátok ezt biztonságosnak az ország azon részében, akár az éjszaka közepén ?

 

Biztonságosnak teljesen biztonságos, de nagyon kanyargós és rosszul kitáblázott, úgyhogy első alkalomra sötétedés utánra nem vállanám be.

 

G.

Előzmény: Richie1979 (39559)
pamag Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39563

"...Egy hét naposparton való tartózkodás után Thassos szigete felé vesszük majd az utunkat.  Ezen úttal kapcsolatban van bárkinek tapasztala ?  Térkép alapján nem sok alternatív út közül lehet választani... ..."

 

Szvilengradot célozd meg. Hogy Bulgárián keresztül milyen úton, azt nem tudom, a térkép megmutatja.

Szvilengradnál van határátkelő Görögországba. Nem ott, ahol a török határ van, hanem picit visszább, kicsit eldugott helyen.

(Itt a határnál nincs bolgár benzinkút!!! sajnos megjártuk... Érdemes Bulgáriában teletölteni, mert a görögöknél olyan 1.75 volt legutóbb a benzin.)

Ormenio (a görög határállomás) után csak kövesd az utat dél felé a Marica/Evros völgyében, Feres görög város közelében rávisz az Egnatia Odos görög autópályára. Az autópályán Komotini és Xanthi között van egy új fizetőkapu, 2 euró. A Cryssoupoli repülőtér és Keramoti/Thassos komp leágazása ki van táblázva.

 

Vagy vegyél célba másik határátkelőt, van még kettő.

Ezen a térképen megtalálod:

https://maps.google.hu/maps/ms?msid=209553487693462088128.00049129c7424b55c074b&msa=0&ll=41.709829,25.350952&spn=3.20252,4.938354

Előzmény: Richie1979 (39559)
Richie1979 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39562

Köszi Steve a gyors és részletes visszajelzést !

 

Ha rám hallgattok, inkább bedobtok még egy kis pénzt, és elindultok már pénteken délben, Tiszaszigetnél simán átcsorogtok a határon, szép kényelmesen megszálltok valahol Szerbiában (Újvidék! Belgrád!), aztán másnap kipihenten folytatjátok az utatokat.

 

Erre már Én is gondoltam, csak az okoz dilemmát, hogy mikor kellene pl Belgrád -ból elindulni ? Ha pl szombat délután indulnánk tovább, akkor vasárnap hajnalban vagy kora reggel érkeznénk a Napospartra amikor még nem lehet elfoglalni a szállást, és nem tudom a két kisgyerekkel ( 6 ill 3,5 évesek ) addig mit tudnánk kezdeni :( 

 

Te kb mennyi netto menetidővel számolnád a Belgrád - Napospart utat a szabályokat maximálisan betartva de a max sebességhatárokat ki is használva ?

 

A leggyorsabb útvonal az autópályán vissza Szófiáig, majd onnan Pernik-Dupnica-Blagoevgrad-Kulata (egy darabig Pernik, később Blagoevgrad is ki van írva).

 

Szintén a gyerekek miatt a leggyorsabb útvonal választása tűnik a legcélszerűbbnek, viszont a fenti javaslatod az távolságban legalábbis elég nagy kerülőnek tűnik ha jól láttam a térképen.

 

Amit előzetesen nézegettem az a Burgas-Elhovo-Svilengrad útvonal Ormenio -nál belépve görögországba majd a török határ mentén végigautózva rátérni a szalonikibe vezető autopályára.

 

Ezen az útvonalod van bármilyen tapasztalatod ?

 

 

 

 

 

Előzmény: stevie-w (39561)
stevie-w Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39561

Az utikalauzban található írás szerint - inváziós naptár - ez a nap igencsak zsúfoltnak ígérkezik, ezt is figyelembe kell vegyük

 

 

Azért július végére már csökken a kilépők száma, bár pont a szombati indulás elég gáz tud lenni.

 

Azt azért hozzá kell tenni, hogy míg pénteken a vendégmunkások dominálnak (akiknek a ki-be léptetése hosszabb procedúra), a szombati napon sok a hozzátok hasonlóan nyaralni induló magyar (Bulgária, Görögország és Montenegró felé is erre lépnek át), és velük gyorsabban halad a sor. 

 

Ha rám hallgattok, inkább bedobtok még egy kis pénzt, és elindultok már pénteken délben, Tiszaszigetnél simán átcsorogtok a határon, szép kényelmesen megszálltok valahol Szerbiában (Újvidék! Belgrád!), aztán másnap kipihenten folytatjátok az utatokat.

 

 

a Szerb-Bulgár határ ( Dimitrovgrad-Kalotina ) is problémás lehet, akár több órát is kell várakozni Július azon szakaszában. Itt kinek milyen tapasztalata van ? Mennyi idővel érdemes számolni ?

 

 

A balkáni ember rugalmas tud lenni :-) A szerb-bolgár határon éppen ezért soha nem ritkán alakul ki 2 órásnál nagyobb várakozás. Ha nagy a tömeg, egész lazán áttolják a felesleget a másik országba, oszt' jónapot. (A bolgár határ nem schengeni határ, tehát megtehetik.)

 

 

az utikalauz -on vagy egy írás ami ajánl egy másik átkelőt ( Strezimirovci ) vész esetére. Mennyire tartjátok ezt biztonságosnak az ország azon részében, akár az éjszaka közepén?

 

 

Max egy birge keresztbefekszik az úton, vagy a juhász hamisan tilinkózik a mezőn, de más kockázat kizárható. Az más kérdés, hogy szerintem nincs sok értelme a kerülőnek.

 

Közülünk Gradinar járt arra, neki alapvetően nem voltak rossz élményei.

 

 

Olvastam, hogy több azutópálya szakaszt is átadtak mostanában.  Itt milyen kiírásokat kell majd követnünk, mert ezen szakaszok még nem szerepelnek a GPS -en lévő térképen? Burgasz van végig kiírva esetleg ?

 

 

Egy nagyobb autópálya-szakaszt (32 km) júliusban adnak át (Sztara Zagora - Nova Zagora), aztán majd csak nyár legvégén a többit.

 

A határ átlépése után Szófia a kiírás (másfelé nem is igen lehet menni), a körgyűrűn és előtte Plovdiv, Szvilengrád és Isztambul is előfordul, aztán Plovdiv magasságában lesz egyre több a Burgasz kiírás (innen már nem játszik a Szvilengrád/Isztambul páros).

 

 

Egy hét naposparton való tartózkodás után Thassos szigete felé vesszük majd az utunkat.  Ezen úttal kapcsolatban van bárkinek tapasztala ?  Térkép alapján nem sok alternatív út közül lehet választani...

 

 

A leggyorsabb útvonal az autópályán vissza Szófiáig, majd onnan Pernik-Dupnica-Blagoevgrad-Kulata (egy darabig Pernik, később Blagoevgrad is ki van írva).

 

Azért érdemes a "szélein" körbeautózni Bulgáriát, mert "középen" magas hegyek vannak. Létezik egy Plovdiv-Szamokov-Dupnica útvonal, ami kellemes és szép, de semmiképpen sem gyors.

 

Dupnicától délre érdemes lehet betérni a híres rilai kolostorhoz, délebbre pedig esetleg megnézni Melniket + Rozsent.

 

"Úton lenni a boldogság, megérkezni a halál."

 

:-)

 

 

Előzmény: Richie1979 (39559)
sárgavirág Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39560

Mi EURO-t vittünk ki kp-ben és azt váltottuk be levára!Igen a vizividámpark közel van, elmentünk kb.:5 perc de nem akartuk kipróbálni mivel -nem  riogatásképp-, de 4 ember volt csak azon a héten mikor kintvoltunk aki lesérült elég komolyan!Lehet pont véletlen de ELMENT A KEDVÜNK :-) a próbálástól! Egyébként van több aqvapark a közelben! Ebédre,vacsorára szinte TILOS pénzt adni, mivel annyira olcsó mindenhol az étel és mondhatni, hogy méterenként kajáldába botlotok majd!Ráadásul a hotel előtt kb: 20 méterre a város felé van egy nagyon jó kis palacsintázó minden palacsinta ÓRIÁS 1 leva! Szóval 150 Ft :-) A pékségek is nagyon finomak! Isteni a helyi pékárú! Nem mentünk fakultatívra, mert egyedül Isztambul érdekelt volna minket, de a kislányunk 1éves volt akkor és nem mentünk el! Nessebarba voltunk az óvárosba egyénileg szintén 1 leváért elvisz a busz és a hoteltől nemmessze lévő szupermarkettől indul. Oda érdemes átruccanni, és nem drága, ráadásul a magad ura vagy! Van persze több program, pl.: Várna delfinárium, de többen azt mondták csalódás volt! Egy beltéri előadás volt, és abszulutt nem volt tengerparti hangulata!Meg van táncos est, de az minket nem érdekelt!A hotelbe mindent bevihettek, van a hotel mellett is egy kis bolt olcsó! Mi is mindíg vettünk ott vizet, édességet estére...stb.!Hűtő volt-de mi az apartmanos szobát kértünk a kislány miatt!A sima hotelszobát nem tudom :-(!

Előzmény: Márti(Cs) (39541)
Richie1979 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39559

Sziasztok! A tapasztaltabb utazók elsősorban Stevie segítségét/tanácsait szeretném kérni az utazás megszervezésével.

A lényeg/story röviden:

   - Július 22 -től lenne a szállásunk a Naposparton tehát valamikor szombaton kellene induljunk ( autóval, Szerbián keresztül Budapestről )

   - A szállást 14.00 -tól tudnánk elfoglalni vasárnap délután ( Nessebar Beach ), tehát addigra kellene valahogy odaérni

   - Azon gondolkodtam, hogy úgy kéne időzíteni, hogy kb addigra világosodjon ki amíg véget ér az autópálya ( Nis után )

   - Mikor kellene ehhez BP -ről elinduljunk hogy addigra ( kb reggel 4 óra ) érjünk oda ?  Tompai átkelésre gondoltunk, és kb 1 óra várakozással számolunk. Ez reális ? Az utikalauzban található írás szerint - inváziós naptár - ez a nap igencsak zsúfoltnak ígérkezik, ezt is figyelembe kell vegyük

   - Utána olvasgattam és azt találtam, hogy Szerb-Bulgár határ ( Dimitrovgrad-Kalotina ) is problémás lehet, akár több órát is kell várakozni Július azon szakaszában. Itt kinek milyen tapasztalata van ? Mennyi idővel érdemes számolni ?

   - Szintén az utikalauz -on vagy egy írás ami ajánl egy másik átkelőt ( Strezimirovci ) vész esetére. Mennyire tartjátok ezt biztonságosnak az ország azon részében, akár az éjszaka közepén ?  Két gyerekkel mennénk, és ugye a mainstream -el való együtt mozgás az ad egyfajta bizonságérzetet, ezért is gondolkodom rajta, hogy mennyire jó ötlet letérni a főútról. A google map alapján eléggé elhagyatott az a környék, meglehetősen kanyargós, alsóbbrendű, rossz utakkal...

   - A szerb-bolgár határt átlépve kb mennyi menetidővel lehet számolni ? Olvastam, hogy több azutópálya szakaszt is átadtak mostanában.  Itt milyen kiírásokat kell majd követnünk, mert ezen szakaszok még nem szerepelnek a GPS -en lévő térképen ? Burgasz van végig kiírva esetleg ?

   - Egy hét naposparton való tartózkodás után Thassos szigete felé vesszük majd az utunkat.  Ezen úttal kapcsolatban van bárkinek tapasztala ?  Térkép alapján nem sok alternatív út közül lehet választani...

Köszi előre is! Bárki hozzászólását szívesen veszem. Minden jótanács jól jön.

Üdv, R.

oktato70 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39558

Van ,mindkét helyen matrica formájában,de elenyésző összeg.

Előzmény: pilla71 (39555)
stevie-w Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39557

Sokan mondják hogy annyira nem szeretik a magyarokat és ne csodálkozzak ha megrongálják reggelre az autót vagy ilyesmi.

 

 

Több mint egy évtizede járom Szerbiát keresztül-kasul a magyar rendszámú autómmal, az utóbbi időben minden hónapban pár napot töltök valahol Szerbiában (többnyire Belgrádban, de szinte minden nagyobb városban jártam már), és azt kell gondoljam, hogy ez valami fatális tévedés.

 

Nem kell aggódnotok semmiért. Magyarország és Szerbia, a magyarok és a szerbek kapcsolata kiegyensúlyozott. Szerbia felől nézve mindenképp. Magyarország Szerbia legelszántabb támogatója Szerbia EU-csatlakozásának, és ezt tudják, másrészt tisztelik.

 

 

érdemesebb lenne inkább Szófiáig elmenni?

 

 

Úgy fogalmaznék: maga Nis nem különösebben érdekes hely. Ha arrafelé akartok megszállni, ne álljatok meg Niska Banjáig, ami mindössze pár kilométer kerülő, de egy amolyan fürdőváros, mint Bükfürdő vagy Zalakaros. Tele van mindenféle szálláslehetőséggel, viszonylag pörgős az élet, az árak nem magasak.

 

Szófia onnan nettó 2.5 - 3 óra autózás, igazán kellemes tájakon.

 

Szófia sem egy Párizs vagy London, de legalább a belvárosa olyan világvárosias.

 

Ha reggel korán elindultok, lehet egy igazán kellemes estétek Szófiában. A főbb nevezetességek felfűzhetőek egy kb másfél órás kényelmes sétára -- ennyit pont meg is érnek.

 

Ha a tranzitszállást is a nyaralásotok programjának tervezitek (ami szerintem igazán jó ötlet), akkor én inkább egy belgrádi és/vagy egy plovdivi megállást javaslok.

 

Belgrádot már meg is írtam:

 

http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=1377

 

 

Előzmény: sulep (39549)
pamag Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39556

"...Szintén ehhez kapcsolódóan a szerbeknél Nisben néztem tranzitszállást. Sokan mondják hogy annyira nem szeretik a magyarokat és ne csodálkozzak ha megrongálják reggelre az autót vagy ilyesmi. ..."

 

 

Ki az a hülye, aki ilyet állít?

Lehet valami egyéni eset, de mi két éve Nisben aludtunk, idén Niska Banján, és nagyon kedvesek voltak, nagyon barátságosak, és minden rendben volt. Ja és tudtunk udvarban parkolni.

Meg aludtunk még Pirotban meg Újvidéken is - szuperek voltak a szállások, nagyon kedvesek az emberek.

Előzmény: sulep (39549)
pilla71 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39555

Üdv mindenkinek !

Románián keresztül szeretnénk utazni Bulgáriába. Az lenne a kérdésem, hogy Romániában és Bulgáriában van-e valamilyen úthasználati vagy autópálya díj ?

Gergoke_88 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39554

Előzmény: Gergoke_88 (39553)
Gergoke_88 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39553

Itt van egy kép az apartman előtti parkolorol.

Illetve egy fotó a studiorol.

 

Előzmény: Gergoke_88 (39551)
sulep Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39552

Nis 750km-re van túlönk Szófia majdnem 900km. A probléma inkább az hogy a 4 főből kettőnek gerincműtéte is volt már szóval annyit nem bírnak egyhuzamban ülni.  De akkor majd valamit kalkulálok még hogy lenne jobb hogy a bolgároknál legyen a tranzitszállás is.

Előzmény: Gergoke_88 (39551)
Gergoke_88 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39551

A hotel előtt van parkoló, sokan parkoltak ott magyarok is.

Nem forgalmas helyen van a szálloda, szerintem lehet ott parkolni, de ha féltek betehetitek örzőtt parkoloba is.

Én biztos elmennék Szófiáig, Nis "közel" van szerintem. Viszont ha tapasztaltak vagytok akkor egyben is le lehet menni.

 

Előzmény: sulep (39549)
79anci Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39550

Köszönöm.Csak azért kérdeztem ,hogy tuti-e,mert a férjem írt e-mailt az ORFK nak (HATÁRRENDÉSZET)és ők olyan formanyomtatvány félét küldtek vissza amiben az állt hogy mindegy milyen a személyi csak érvényes legyen. Az Okmányirodát is kérdeztük de ott semmilyen felvilágosítást nem tudtak adni.

Előzmény: gradinar (39547)
sulep Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39549

Végülis úgy döntöttünk, hogy marad az Afrodita de 2db stúdiót foglaltunk abban kényelmesen elférünk. Ami fontos lehet az a hotelnál a parkolás lehetősége. Mennyire biztonságos az ottani parkoló? Mert olvastam hogy van lehetőség akár őrzött parkolóra is térítés ellenében. Persze nem húú de extra autóval megy az ember de akkor is jobb a békesség. 

Szintén ehhez kapcsolódóan a szerbeknél Nisben néztem tranzitszállást. Sokan mondják hogy annyira nem szeretik a magyarokat és ne csodálkozzak ha megrongálják reggelre az autót vagy ilyesmi. Persze ezek is biztos inkább rendkívüli esetek de érdemesebb lenne inkább Szófiáig elmenni? 

Előzmény: Gergoke_88 (39548)
Gergoke_88 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39548

+Sulep:

Napospart, Afrodita:

A 4 személyes apartmanban az egyik 2 személyes ágy az ebédlővel és a konyhával van együtt,kihúzható kanapé, szerintem csak gyereknek megfelelő.

A medence tiszta, napágyakat általában már reggelikor lefoglalják.

Reggeli: rántotta, virsli, lekráv, dinnye. Nem nagy szám de a célnak megfelelő.

A tengerpart kb 15 perces séta. Ha van kérdés írjatok!

 

Előzmény: electrion91 (39506)
gradinar Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39547

Tuti az infó?

 

Igen. Évek óta így utazunk.

 

G.

Előzmény: 79anci (39545)
79anci Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39546

Szia.Igen mi is megyünk autóval,a Flamingo hotelbe. Hallottál már felőle?

Előzmény: panka67 (39543)
79anci Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39545

Köszönöm válaszodat.Tuti az infó?

Előzmény: gradinar (39544)
gradinar Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39544

Bulgáriába a határon elfogadják a régi tipusú személyi igazolványt is (lapozós),vagy csak az újabb kártyásat?

 

Csak a kártyaszemélyit fogadják el, a régit nem. Jó hír, hogy a kártyaszemélyit a szerbek is elfogadják.

 

G.

Előzmény: 79anci (39538)
panka67 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39543

Szia! Június 23-án, repülővel megyünk. Ti is jöttök? Ha igen melyik szállóba?

Előzmény: 79anci (39540)
Pötyi71 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39542

A tenger mar nagyon kellemes. Harom nap alatt rengeteget melegedett. A partok mar tele vannak. Naprol napra tobb a turista.

Előzmény: T-boy01 (39508)
Márti(Cs) Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39541

Szia, köszönöm, hogy írtál. Még egy pár kérdésem biztosan lesz! Tudtatok-e ATM-ből pénzt felvenni? Esetleg érdemes-e a szállodában ebédelni vagy vacsorázni és milyen áron lehet? Az nem lesz gond, hogy egy kicsit kell sétálni a partig. Láttuk a térképen, hogy nagyon közel van az aqapark. Voltatok-e ott és mik a tapasztalatok? Valamilyen  fakultatív programon vettetek-e részt? Be lehet-e vinni kaját a szobába, ha esetleg kint megveszünk valamit, hűtő van-e ? köszi a válaszokat: Márti.

Előzmény: sárgavirág (39522)
79anci Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39540

Szia.Megkérdezhetem,hogy pontosan mikor indultok,és mivel?

Előzmény: panka67 (39416)
electrion91 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 39539

Szia!
Én úgy tudom hogy csak a kártyássat fogadják el! 

Előzmény: 79anci (39538)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!