Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11507

Igazán ezt a képet szerettem volna betenni:)

 

Cherolla F1 és Rosalita paradicsomok.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11506

Ilyen szépék együtt, 2012-es fénykép.

Nálunk a Cherolla repedt sajnos,Rosalita szinte nem is.

Ha teheted írd meg te mit tapasztaltál.

 

Előzmény: lizy72 (11505)
lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11505

Az idén lesz nálam Cherolla és Rosalita is a magok már egy hónapja megérkeztek :)

 

Előzmény: Törölt nick (11503)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11504

Régebben írtam arról hogy bizony egy adott fajtának

eltérhet az íze ,egy adott telken is. Pont a Lugas F1

ről írtam itt a link:

http://www.torzsasztal.hu/Article/viewArticle?a=126524768&t=9096652

 

Ez volt a két hely:

1.  a kerti ami kicsit édesebb volt.

2.  félárnyékos helyre ültetve .

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11503

Meg nem termesztettük,így megkóstolni sem tudtam még.

Eddig nálunk a legfinomabb parik,a Cherolla F1,és a Rosalita 10/9volt, ez utóbbit, baby-lon azonosította be kép alapján.

Csak azért 10/9  ,mert még a többi ,több száz fajtát meg

sem kóstoltuk:)

 

 

 

Előzmény: lizy72 (11502)
lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11502

A schott hol áll nálad a rangsorban ?

Előzmény: Törölt nick (11501)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11501

Szerintem ,elég finom fajta a Lugas F1 ,igaz nem ez a

kedvencünk de egy 10 skálán 7-es értékelésű nálunk,szerintemmegéri az árát nyugodtan vedd meg.

A Korall paradicsom ami finomabb olyan 10/8,5 csak ez determens,és későbben is érő fajta.

Előzmény: Balage-81 (11497)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11500

Hát megvan még? Akkor Mariska bácsi érte menne. Írok levelet.

Előzmény: Laci/Zápolya (11494)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11499

Ízre nem ez a kedvenc, de nem rossz. A multin szocializálódott ifjú családtagok miatt vetem elsősorban, szép egyöntetű, strapabíró, és főleg elég korai. A mag néhány évre beosztható.

Előzmény: Balage-81 (11497)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11498

Szívesen nézegetném már a megszokott jó kis képes beszámolókat a fejlődő paradicsomokról.

Előzmény: Rhéman (11493)
Balage-81 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11497

Sziasztok! a Lugas f1 paradicsom mennyire jó fajta? megéri a borsos árát az a 35 szem mag? vagy vannak olcsóbb, jobb fajták is?

lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11496

:)

Előzmény: Mariska néni (11492)
BAttila1964 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11495

Én most már harmadik éve az első paradicsom-kiültetést április közepére (15-20. közé) időzítem, ezért a hét közepén elkezdtem csíráztatni, majd poharakba elültetni a magokat. A fénnyel, hővel, nedvességgel csínyján bánok, F.....o palántaföldet és Ferticare Starter 15-30-15 műtrágyát használok. (A tapasztalatom szerint lényegesen lassabban fejlődő chiliket már egy hónapja elültettem, most már 3-4 lomblevelesek. A padlizsán "kelődik" lassan, a rebarbarák is kidugták már a fejüket.)

Előzmény: Mariska néni (11492)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11494

Vagy a palántaföld darálta le.

 

Mikor mégy ki a telekre. Kell már a mustármag?

Előzmény: Mariska néni (11492)
Rhéman Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11493

Szürke a neve.

Előzmény: Mariska néni (11492)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11492

Már biztosan ledarálta a palántaföldet...

Előzmény: lizy72 (11490)
BWels Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11491

Szia, te bizonyara ertetted mi van a videon.  Mondjuk mar el par szoban azoknak is akik nem tudnak nemetül.

 

A fü mulcsrol nem kell mondani különösebbet, ezt tudjatok.

 

Aug.-tol hetente 1x pemetezik hagyma teaval, a barna foltosodas, gomba  es mas karokozok ellen.

 

70gr. hagymat föz 1 lit. vizben ha kihült a fözet leszüri a permetezö eldugulas megelözesere.

 

Azt nem mondja mennyi vizhez önti, de ugylatom a permetezöje 5L. valoszinü annyi vizhez teszi a hagymateat.

 

A tovabbiakban arrol beszel a palantakat ö sajat maga neveli es nincs neki hibridjei F1 paradicsomjai mivel ezek csak 1 generacioba jo termök.

Csak olyan paradicsomot nevel amiröl magogat nyer, es ezek eveken keresztül megörzik tulajdonsagukat.

Előzmény: MG Petimester (11486)
lizy72 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11490

Szuper szép idő volt ma. 

Azért, hogy ne jusson eszembe magot vetni, összeszedegettem a meglévő magokat, összeírtam a listát mi kell még, és erősen koncentráltam arra, hogy még nincs itt az idő , de már nem kell sokat várni :)

 

Gereg?

martinland Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11489

Természetesen a leveleket lecsípem majd és amint mondtam ez egy új kísérleti módszer (nálam). Szerintem abszolúlt nem korai, mert nem szeretném azt mint az elmúlt években, hogy a 80-90 napos fajták csak augusztus végén kezdjenek érni. Lesz még egy második csapat amit jó 1 hónap múlva tervezek vetni.

Nem világítok rájuk, hanem bevittem őket a munkahelyre, ahol 6 m-es üvegfal van D-Dk-i fekvéssel. Ami gond lehet, hogy távfűtés van jelenleg 25 C körül egész nap, de remélem lassan lejebb veszik majd, vagy max. elzárok egy két radiátort.

Majd csinálok képeket, ha növögetnek.

Előzmény: Vebber (11482)
BAttila1964 Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11488

Ha lecsíped, gyorsabban hajt gyökeret.

Előzmény: Vebber (11483)
MG Petimester Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11487

Sajnos német nyelvü. A hagymatea nem csak köhögésre jó hanem  a a paradicsom betegségeire is hasznos lehet. üdv.

Előzmény: MG Petimester (11486)
MG Petimester Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11486
TINTUS Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11485

ezeket fogod pikírozni? vagy elég a terület

 

Előzmény: jazmin:) (11472)
Iszka Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11484

Nálam fényhiány van, áthelyeztem a szikleveleseket a lépcsőházba napozni.

 

A javával még várok, hogy elültessem.

 

 

Jó szezont mindenkinek!

Vebber Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11483

Ha a levél a föld alá kerül, úgyis elhal.

Előzmény: BAttila1964 (11481)
Vebber Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11482

Nem lesz ez korai? Világítasz rájuk?

 

 

Előzmény: martinland (11480)
BAttila1964 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11481

A szár csak akkor gyökeresedik, ha a leveleket folyamatosan lecsípkeded.

Előzmény: martinland (11480)
martinland Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11480

Ma én is elraktam az első 100 darabot 35 fajtából. Szerintem hétfőre ki is kellnek, mivel mind elő van csíráztatva. A koktélokon a törpéken és a feketéken már-már a szíklevél is megjelent a csírázóban 5 nap alatt. Az USA-ból rendelt magok is nagyon aktívak :)

Most számomra újfajta "cserépbe" kerültek. Ásványvizes (1,5 L) flakon teteje levágva, alúlra 7-8 cm föld, majd bele a mag. Később ahogyan növögetnek töltögetem a földet a flakonba a palánták mellé így elvileg nem lesz megnyúlás és a szár szépen gyökeresedik majd fejlebb is. Ha minden jól meg lesz egy kb 20 cm-es gyökérrel átszőtt földlabda mire kiveszem őket és felette kb. 10-15 cm szár. Remélem április elején mehetnek az üvegházba.

A második adagot a korai fajtákból egyből az üvegházba tervezem vetni, ugyanezzel a módszerrel max. április elején.

Kíváncsi vagyok beválik-e a flakonos módszer, elviekben működnie kell!

TTNora Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11479

:-D A jelölőkre gondolsz? Nem találtunk itthon jobb jelölőt a 8 féle paradicsom megkülönböztetéséhez. :-) Fogpiszkáló, eltérő színű cérnákkal körbetekerve, és külön papírra vezettük, melyik szín, milyen paradicsomot rejt. Nyárra nekem max  8-10 tő kell, így általában csak 3 kis cserépbe tettem egyféle magot.

Előzmény: TINTUS (11469)
Lacika71 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 11478

A remek ötletet köszönöm,fogok még magot vetni és lesz egy szabadtéri "kontroll csoport" is. Legalább még jobban össze lehet hasonlítani őket. Én nem akarok senkit rémisztgetni,de be kell látni,hogy szükség van erre. Szerintem ez olyasmi mint a kenyér,ha más csinálja nem tudni mi van benne... Valószínű,hogy sokkal jobb paradicsomot fogok tudni termeszteni,mint a spanyol éhbéres munkások által,valamilyen iszonyatos körülmények között termesztett hibrid szemét,amit nem tudni(lehet,hogy jobb is!) mivel neveltek. És ennek a rendszernek éppen ez a lényege,hogy teljesen független a kinti időjárástól! Tehát a tél közepén is lehet nyár végi érett,lédús és finom paradicsomot és egyéb finomságokat termeszteni. Tudom az idén erről már lekéstem,de azért lehet még rossz idő,elég csak a tavalyi Március 15-re visszagondolni.

Előzmény: Mariska néni (11477)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!