Keresés

Részletes keresés

Hfs Creative Commons License 2011.12.08 0 0 71980

Na és? Mit számít az neked? Én nem akarom senkinek meghatározni, hogy mit csináljon és mit ne! Ti miért akarjátok ez nekem meghatározni?

Előzmény: dezsoKE (71979)
dezsoKE Creative Commons License 2011.12.08 0 0 71979

"ha nekem kedvem van valamit rosszul csinálni, akkor na és?"

Nem az zavar, hogy rosszul csinalod. Az zavar, hogy ezt tanitani is akarod (illetve mar tanitod is).

Előzmény: Hfs (71978)
Hfs Creative Commons License 2011.12.08 0 0 71978

A magot elvetettem, meglátjuk mi lesz majd belőle!

 

Tényleg semmi értelme tovább folytatni, ugyan is Én eljutottam oda ismét, hogy valamiféle nyilván nem tudatos irígység munkál benned. A ciklus ezzel lezárult, innen ujra futnánk az eddigi köröket...

 

Én nem a harcművészetem zsenialitásáról beszéltem eddig sem, mindenkit elfogadok azzal szemben amit mondasz. Egyet nem fogadok el, ha valaki kéretlenül igazgatni akar, utasításokkal lát el, meg akarja mondani, hogy mit csinálhatok és mit nem... Mert ugye, ha nekem kedvem van valamit rosszul csinálni, akkor na és? Miért akarsz Te azon változtatni?

 

Az egész lényege, hogy egy egészen sajátos szemléletet képviselek, ezzel erősen kilógva a sorból persze, és majd akinek van füle a hallásra meghallja.

A többiek pedig dobják a kukába az egészet, nem nekik szólt, ahogyan a tampon reklám sem szól mindenkinek, mégis megnézzük...

Előzmény: arhat1 (71976)
tomtyi Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71977

'86-'97 telén, de '87 januárjában volt. :) Emlékszem, ÁPISZ-ba menten rajzlapért, a takony az orromba fagyott. :)

Előzmény: arhat1 (71974)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71976

Kedves Hfs!

 

Eddig egyetlen példát sem mondtál.

 

Figyelj, eddig mit tettél le egy képzeletbeli asztalra? Mit értél el?

Csak a harcművészeteknél maradva, mondj egy embert, aki elismerően nyilatkozik rólad!

 

Neked van egy elképzelésed, és azt erőlteted folyamatosan ezen a fórumon. Akik ide írogatnak azoknak mindnek van egy elképzelése, ám többé-kevésbé elfogadják a másikét. Te eddig még senkit sem fogadtál el.  És érdekes módon, eddig a te elképzeléseid is süket fülekre találtak....

Talán el kéne menned már végre a saját kis fórumodra. Lehet hogy utána egy ideig nem írnának ide, de legalább nem kéne téged olvasni azoknak, akik benéznek ide ÉRTELMES beszélgetést keresve.

 

 

Előzmény: Hfs (71975)
Hfs Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71975

Ilyen példákat Én is tudok mondani.

 

De úgy látom, hogy az teljesen mindegy. Van egy elképzelésed, és minden áron azt erőlteted...

Előzmény: arhat1 (71974)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71974

Kedves Hfs!

 

Amikor 1986(?) januárjában leesett az a hatalmas hó, hogy megbénult 1-2 napra az ország közlekedése, akkor is volt edzésünk. Jó, gyalogoltam, de én szerencsés voltam, mert Budáról csak a Dózsa Győrgy útra sétáltam el, 1 óra oda, 1 óra vissza belefért.

 

Az edzésen alig-alig volt hiányzó. Edzés közepén jött meg egy srác, mert Ő valami Főváros melletti helyről gyalogolt be. Teljesen átázva, mert ahonnan jött ott nem nagyon pucolták a havat, csak a belső részen. És akkor azt mondta neki a Mesterem, hogy köszöni hogy eljött, de most forduljon vissza, mert ha most elindul, akkor 11 órára hazaér.

 

Tudod, ez örökre belém égett, mert az a srác AKART valamit, és TETT is érte.

 

Volt olyan évem, hogy ellopták tőlem az edzőtáborra gyűjtött pénzem. Amikor összeírták, hogy ki megy táborba, én nem jelentkeztem. Megkérdezte a Mesterem, hogy mi a gond. Mondtam, hogy most erre nincs pénzem. Félrehívott, és azt mondta, hogy az edzőtáborban szükség van rám, és ezért Ő kifizeti a táboromat. És mentem táborba.Sima tanuló voltam nem oktató!

 

Viszont én az első 10 év alatt, talán ha 3 alkalommal hiányoztam. Akkor is orvosi igazolást vittem. És ezzel nem voltam egyedül. Akkoriban ez normális volt.

 

Szerintem azok a régi motorosok akik itt írkálnak neked, ezekhez hasonló példákat tudnának mondani.

Előzmény: Hfs (71973)
Hfs Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71973

Nem feltétlenül jutsz el a kitartás hiányához, ha ismered a változások okát is...

 

Többnyire pénzhiány okozta a változást, vagy költözés, a kombatanos edző olyan gőggel állt hozzá mindenkihez, hogy nem tudtam elviselni, kali pénzhiány miatt maradt abba az EBMAS WT politikai nézetkülönbség miatt. Találkoztam 2006-ban a Kossuth téren az edző sráccal, aki nyomozóként volt jelen, Én viszont nem rendőr voltam... A canne ha jól emlékszem pedig terem hiány miatt. Amíg jó volt az idő addig kint tudtunk gyakorolni, de a hideg beálltával erről le kellett mondani...

 

Mindennek van oka, és nem feltétlenül az az egy amit annyira rám akarsz bélyegezni...

 

Előzmény: arhat1 (71972)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.07 0 0 71972

Kedves Hfs!

 

"Wing Tsunnal kezdtem még a Mádainál, 88-89-ben. kb 6-7 évet.

Azután, szintén wt a Zlejkó féle rendszerben, kb 2 év... ezzel párhuzamosan Tai Chi

Aztán kb 8-10 hónap EBMAS, szintén wt

Aztán kb 8 hónap WSL ving tsun

 

Közben Aikidó talán fél év, ezzel párhuzamosan kóstolgattam a Thai boxot

Az EBMAS wt után Kombatan pár hónap, majd kb 8 hónap Inisanto Kali, közben pár hónap La Canne

És legutóbb Jiu Jitsu, azt sajnos a költözéskor abba kellett hagynom, de majd itt folytatom Judóval..."

 

Nekem annak idején, még azt mondták az öregek, hogyha valaki 10 évet lenyom egy iskolában, egy stílust tanulva, az egy jó alap. Tehát nem mester, meg ilyesmi, hanem egy olyan ember akit el lehet kezdeni mélyebben tanítani. Ez persze lehet túlzás, de elgondolkodtató.

 

Csak egy életből vett példát mondanék: annak idején a szakmunkásképzés 3 év volt. Napi szinten jártak az emberek iskolába 6-8 órát töltöttek el ott, elég sok szakmai gyakorlaton is részt vettek, és a 3. év végén vizsgát tettek. Utána bekerültek egy vállalathoz, ahol rá jöttek, hogy szinte semmit sem tudnak tökéletesen, tehát lehet újra tanulni az egészet, egy más koncepció mentén. És eltelt még 6-8 év amikor már azt mondták rá, hogy már érti is a szakmáját.

 

A Te eddigi tanulmányaid ideje ezt meg sem közelítik. Azt látom, hogy az utóbbi évtizedben egy helyen nem tudsz max. fél évnél tovább megmaradni. Akkor szerinted ez mit jelent? Hogy szorgalmas és kitartó vagy?

Előzmény: Hfs (71970)
sz332 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71971

És egy kis szakmázás, bare knuckle pusztakezes bunyó:

 

Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71970

"A szorgalmát, és kitartását meg azt hiszem ismerjük innen egy páran már.....:)"

 

Azt ugyan Te, honnan ismerhetnéd...?

Előzmény: arhat1 (71969)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71969

Értem a logikáját(?), csak ez -szerintem- zsákutca.

Erről a dologról a Mézga család Krisztája jut eszembe, Aladár leiratában: "Értelmetlen dolgokat hihetetlen kitartással végez!" vagy valami hasonló.

 

Ez a fórumozás pótcselekvés, ettől várja létjogosultságának igazolását.

A szorgalmát, és kitartását meg azt hiszem ismerjük innen egy páran már.....:)

Előzmény: sz332 (71968)
sz332 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71968

Arhat bácsi, szerintem te *nem érted* a logikáját. Nem érdekli, hogy sufni stílust csinál, hogy ki tekinti hitelesnek, vagy sem, amit csinál, saját magának csinálja. Nem fog sosem megmérettetésre járni, se nincs kedve,a szorgalmát meg majd meglátjuk, de ahogy látom, inkább a fórumozás a fontos számára, mint az edzés. És ez itt a fő gond.

Előzmény: arhat1 (71967)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71967

Kedves Hfs!

 

"Ha sikerül megszerveznem neked Bas Ruttenel egy meccset, kiállsz ellene? Na akkor Te se szervezz nekem..."

 

Ha te megszervezel nekem egy meccset Bas Ruttennel, természetesen kiállok.....tudod, ezen én csak nyerhetnék. :)

 

Mint stílusalapítónak pont az lenne a feladatod, hogy bizonyíts. Értem, hogy ez számodra nem temészetes, de hidd el az ilyen próbák nélkül csak sufni stílust* tudsz összehozni.

 

Elmondták már itt több alkalommal, hogy ennek mi a menete. Te hitelesnek tartanál egy stílust, amit egy olyan ember alapított, akinek nincs igazán elismert küzdelmi tapasztalata -a kocsmában két hajléktalan összecsomagolása most nem ér!- hanem maximum itt-ott fél éveket eltöltött időkkel áll neki egy komplett rendszer összerakásának,vagy azt tartanád inkább hitelesnek aki a rendszerét kipróbálta versenyeken, baráti találkozókon, bemutatókon?

 

Most a szellemei hátteret(?) inkább nem is keverném ebbe, mert csak elijesztenél egy kicsit is tájékozottabb** jelentkezőt.

 

*értsd: csak otthon, a sufniban működik, egyedül.

** középiskolát végzett

Előzmény: Hfs (71966)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71966

Nézd. Van miből tanulni. Ismered biztosan a youtube.com oldalt, rengeteg edzés videó van, már magyarul is, sok magyarázattal. Van a gépemen vagy 50 gigabyte-nyi edzés videó, plusz lemezeken vagy még 200 gigányi, többsége flv-ben, tehát kis fájlméretekről van szó mindenféle stílusban. Jó sok.

 

1-2 éve még F.Zsolt dobott be egy linket Pramuk edzés videóiról a vingcsun fórumra. Képzeld csak, vagy 4 órányi kristálytiszta Muay Thai. Persze azonnal letöltöttem mindent...

 

Nem azért kérek videót a kritikusaimtól, mert tanulni akarok tőlük, egyébként szívesen tanulok bárkitől.

 

"Te, azért ugye nem verted nagydobra, hogy épp egy stílusalapítás kellős közepén vagy?"

 

Persze, hogy nem :D Szépen követtem az edzői utasításokat. Ha nem követtem volna, nem kapok annyi pofont abban a környezetben... Aljas szándékból elkövetett tanulásivágy hajtott, nem azért mentem oda, hogy okoskodjak, de lássuk be azt is, hogy nem véletlenül kerültem a haladók közé a negyedik edzésen. Csak jelzésképpen mondom, hogy az első három edzésen a lépés-állás, és négy féle block technikát vettünk, és persze különféle eséseket, amit azért Én tudtam már, csak nem volt addig hol gyakorolni. Utána a haladókkal dobások leszorítások sparring... nagyon sajnálom, hogy abba kellett hagynom...

 

Ha sikerül megszerveznem neked Bas Ruttenel egy meccset, kiállsz ellene? Na akkor Te se szervezz nekem...

 

"Na ugye."

Ugye ugye?

 

 

Előzmény: arhat1 (71960)
tomtyi Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71965

Gondolom, ez a thaiboxra reakció. Ettől függetlenül 2x2 méter mindenféle gyakorlásra elég. A BME-n kezdtem az aikidót tanulni, ott a kezdőcsoportban az elején volt kb. 70 ember. 80 m^2-en. És elég volt, pedig az aikido. És jó, hogy az elején nem repkednek az emberek, de a guruláshoz akkor is kell hely. Érdekes módon volt. Az örök tavasz védelmének gyakorlásához 2x2 méter hodály! ;)

Előzmény: Hfs (71964)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71964

Igaz... De nem bántani akartuk egymást... Nincs olyan pillanata az életednek, hogy nem akarsz bántani valakit? Szerintem van...

Előzmény: tomtyi (71963)
tomtyi Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71963

A wing/ving-chun/tsun-nak mozgásjellegéből adódóan (közeli kézmunka, alacsony rúgások, kis kitérés) bőven elég 2x2 méter. Egy thaiboxosnak elég, ha összekapszkodtok, már le is verted az álladdal a térdét, vagy a halántékoddal a könyökét. A tapadós kéz miatt neked szintén elég kell, hogy legyen. Még sok is. Déli sáskán sem kellett több.

Előzmény: Hfs (71955)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71962

"Köszönöm Neked ezt a tapasztalatot. ;)"

 

Nagyon szívesen. Örülök, ha hasznára lehetek valakinek. Tudod Én ilyen együttműködő típus vagyok :DD Nem mindig sikerül, de ez a szándék mozgat...

 

Nézd, a Kali Yugát (sötét kor) éljük. Ennek mély teológiai jelentősége van. Nem eresztem bő lére, de egy pár szóban azért...

 

A Tékozló fiú történetének egyik domináns üzenete, hogy el kell jutni a létezés mélypontjára ahhoz, hogy felemelkedésről lehessen észrevételeket tenni. Ez egy abszolúte Isten-koncepció (Alfa és ómega, kezdet és vég)  bármi ami elindul, oda tér vissza ahonnan indult... Ez a karma tanítása is. Ebből is látszik, hogy végsősoron nincsenek különbségek, mindennek ugyan az a célja.

 

A harcművészeti ágazatoknak is, és csúcsra járatva már nincs különbség a stílusok között sem. A kommunikációnknak is el kell jutni a mélypontra, hogy vissza fordulhasson az aranykor felé, Isten felé, komoly szakmai témákl felé...

 

A vingcsunnak nagyon mély teológiai tanításai vannak, nem pusztán küzdelemről szól. A mindennapi létezést tanítja az elveiben. Engem ez érdekel, meg, hogy kitudjam lökni az kocsma-ajtón azt, aki a látásomat készül átállítani... Több nem...

 

Egy azonban biztos: Nem Én juttattam ide a beszélgetést, hanem Ti!!! Én pusztán partner voltam hozzá...

Előzmény: arhat1 (71961)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71961

"Én meg bokán rúgtam egyet, és aztán beárultam az ovónéninek :DDD"

 

Valami felkészült olvtárs írta, hogy az emberek sajátossága a júdás hajlam, vagy valami hasonló....:)

 

"Kíváncsi vagyok, hogy tudunk-e ennél mélyebbre süllyedni :DDDDD"

 

Amíg nem olvastalak, én is azt hittem hogy nem lehet egy szint alá menni. Te vagy az ékes bizonyítéka, hogy tévedtem. Köszönöm Neked ezt a tapasztalatot. ;)

Előzmény: Hfs (71959)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71960

Kedves Hfs!

 

"Most ugrott be, hogy ez megtörtént...

Jitsu edzéseken sparringoltunk pusztakézzel,..."

 

Az nem ugyan az, ha valahová lejársz edzésre, mint amikor lemész valahová próbára tenni a tudásod. Ha ezt nem érted, akkor miről beszélünk?

 

"Volt is meglepetés, amikor a sárga őves fickót szájon vertem a második edzésen. Na persze Ő nem 68 danos mester, hanem csak egy erősen tanuló, dehát mégis csak egy másik rendszer volt..."

 

A sárga öv az a fekete előtt van közvetlenül? Te, azért ugye nem verted nagydobra, hogy épp egy stílusalapítás kellős közepén vagy?

 

"Képzeld volt olyan is, hogy vittem egy foggumit a harmadik edzéstől, mégse hulljanak ki az egyébként is kihullófélben lévő fogaim, és csodálkoztak. Aszonták, hogy Én meg mire készülök. Nem volt náluk foggumi, és még kettős fedezéket sem használtak, és ki volt emelve a fejük."

 

Tök jó, hogy tudod mire való a fogvédő. Ha akarod, leszervezek neked egy olyan edzést -szigorúan Jitsu!- ahol nem fogsz meglepetést okozni egy fogvédővel. Sőt, örülni fognak, ha érkezik egy olyan ember, aki felkészült!

 

Na nézzük a többi írásodat:

 

"Vedd csak észre szépen, hogy a klisék a mesterek sajátjai..."

 

Hát, ha te így látod...:)

 

"Nem is cél, hogy bucira verjük egymás fejét... A 3-4 hónappal azért kicsit mellé lőttél, de szokás szerint nem vetted figyelembe a körülményeket..."

 

Hát akkor mi volt a cél? Mert amúgy sok értelmét ennek nem láttam....Bocs, valóban mellé lőttem, a realitás inkább az 1-2 hónap. De ennyit megelőlegeztem öcsédnek, akit még így is felkészültebnek látok, mint téged.

 

"Nehogy be akard adni nekem, hogy egy ekkora helyen és ilyen körülmények között Te valami döbbenetesen frenetikusat tudnál bemutatni..."

 

Miért akarnék? Engem nem fűt a világmegváltás, és a "magamutogatás". Ez a te kivetítésed. Mindenkit arra akarsz rávenni, hogy mutogasson magáról videókat. Miért?  Jó, tudom, mert a videókat megnézve szeretnél tanulni.

 

"Hiszen hogyan beszélhetnél, mondjuk a sáska rendszeréről, ha nem érhető tetten az a kliséiben..."

 

Nyílván a tanulás kezdeti szakaszában szabályozottan tanul mozgást a gyakorló. De Mester szinten erre nincs szükség, hiszem a mozgása maga a stílus. De ezt ezek szerint kár magyaráznom....

 

"Ha Te nem használsz kliséket, miért sért mégis, ha valaki rosszat mond a sáska stílusról?"

 

Hát, mondj nyugodtan bármit. Tudod, mindig megnézem ki az aki mondja a kritikát.....Te azt mondasz amit akarsz. :)

 

"Az oktatásban használok kliséket..."

 

Na ugye.

Előzmény: Hfs (71957)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71959

Én meg bokán rúgtam egyet, és aztán beárultam az ovónéninek :DDD

 

Kíváncsi vagyok, hogy tudunk-e ennél mélyebbre süllyedni :DDDDD

Előzmény: dezsoKE (71958)
dezsoKE Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71958

Kiscsoportos koromban megvertem egy kozepsost. Mit szolsz ehhez? :-)

Előzmény: Hfs (71957)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71957

"menj el egy idegen rendszer edzésére, és mond el, hogy ki szeretnéd próbálni a tudásodat"

 

Most ugrott be, hogy ez megtörtént...

Jitsu edzéseken sparringoltunk pusztakézzel, persze nem full kontakt, de kaptam egy csomó pofont. De adtam is... Volt is meglepetés, amikor a sárga őves fickót szájon vertem a második edzésen. Na persze Ő nem 68 danos mester, hanem csak egy erősen tanuló, dehát mégis csak egy másik rendszer volt...

 

És képzeld csak mi volt még, ha már az emlékeim így feljöttek a negyedik edzésen már a haladók közé rakott az edző, de ez nyilván azért lehetet, mert szar volt, és nem látta, hogy mennyire szarul csinálok mindent...

 

Képzeld volt olyan is, hogy vittem egy foggumit a harmadik edzéstől, mégse hulljanak ki az egyébként is kihullófélben lévő fogaim, és csodálkoztak. Aszonták, hogy Én meg mire készülök. Nem volt náluk foggumi, és még kettős fedezéket sem használtak, és ki volt emelve a fejük. A marhák nem görnyesztették össze magukat...

Na le is pofoztam őket, miközben ők meg engem persze, mert hát aki lekvárt főz az elkerülhetetlenül lekváros lesz, de hát ezt Te nálam is jobban tudod...

 

Mit szólsz ehhez?

Előzmény: arhat1 (71952)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71956

Nem beszélve arról, hogy ha Te nem követnél kliséket, akkor engem nem kritizálnál egyáltalán.

A kritikáitok alapja ugyanis éppen az, hogy nem követem az általatok szentnek tartott kliséket... Nem így tartom a kezem, meg nem úgy, meg nem így állok nem úgy stb...

 

Vedd csak észre szépen, hogy a klisék a mesterek sajátjai... Ez persze kettős minősítés, és magamat leminősítem ezzel, de nekem ez semmiféle problémát nem okoz, hiszen mint mondottam, amire nekem kell arra megfelel ez a klisémentességem is... Vagy mégis csak követek kliséket?

Előzmény: arhat1 (71953)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71955

Köszönöm a jó kívánságot...

 

Az öcsémet Én is szeretem természetesen, és jól látod, hogy amit látsz, az játék... Nem is cél, hogy bucira verjük egymás fejét... A 3-4 hónappal azért kicsit mellé lőttél, de szokás szerint nem vetted figyelembe a körülményeket... Nem tudom, hogy észrevetted-e például, hogy egy cirka  2 x 2 méteres helyünk volt ehhez a játékhoz, és nem volt rajtunk semmiféle felszerelés, és még ringspeaker sem volt.

 

Nehogy be akard adni nekem, hogy egy ekkora helyen és ilyen körülmények között Te valami döbbenetesen frenetikusat tudnál bemutatni... Ám a lehetőség adva van, kamera van már minden telefonban, dobj össze egy kétperszes videót, hadd lássuk... Mert nekem javaslod, hogy menjek és tapasztaljam meg a dolgok egy másik aspektusát, akkor Én is hadd javasoljam, hogy tapasztaldmeg, mit látnak egy videórol a nézők... egy kis szoba, ágy asztal tv a környezetben, 2 x 2 méteres hely, bevonulózene és ringspeaker nélkül...

 

Én megnézném, és esküszöm, hogy nagyon törekednék rá, hogy objektív véleményt alkossak, amit persze nem lehet, de törekednék rá....

 

 

Előzmény: arhat1 (71952)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71954

Ezzel erősen vitatkoznék...

 

Hiszen hogyan beszélhetnél, mondjuk a sáska rendszeréről, ha nem érhető tetten az a kliséiben... Aki klisémentességről beszél, az nem ragaszkodhat egy adott stílushoz... hiszen a stílus maga éppen a klisékben érhető tetten... Ha Te nem használsz kliséket, miért sért mégis, ha valaki rosszat mond a sáska stílusról? Hiszen neked az tök mindegy... túl haladtad... Vagy nem?

 

Rosszul írtam az előbb, helyesbítek. Az oktatásban használok kliséket Én az éles helyzeteimben nem. Miféle klisé (stílusjegy) az ajtón kilökni valakit például?

Előzmény: arhat1 (71953)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71953

Kedves Hfs!

 

A Mesterek nem gondolkodnak klissékben. Az aki még nem jutott el arra a szintre, azt kötik a tanult mozgások.

Ha valaki mesterré vált, az már nem követ kötött mozgásokat. Bár ezt felismerni -ezek szerint- szintén egyfajta érettséget feltételez.

Előzmény: Hfs (71951)
arhat1 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71952

Kedves Hfs!

 

Végignéztem, és egy nagy tanulságot vontam le a látottakból. Azt, hogy az öcséd szeret téged.

Mert nem veri bucira a fejed a kb. 3-4 hónapos boksz tudásával. Az eddig látottak alapján -ha már választhatnék- inkább neki javasolnám a stílus alapítást.

 

Szerintem -már ha még mindig buzog benned a tuti megmutatásának vágya- fogadd meg fórumos kollégánk tanácsát, és menj el egy idegen rendszer edzésére, és mond el, hogy ki szeretnéd próbálni a tudásodat. Hidd el, a legtöbb helyen adni fognak lehetőséget erre. Persze ne gyerek edzésre menj, és ne röplabda edzésre.

 

További sok sikert kívánok a stílusod alakításához!

Előzmény: Hfs (71947)
Hfs Creative Commons License 2011.12.06 0 0 71951

"mert a nem-mester sokszor mozgásklissékben gondolkozik"

 

Fordítva gondolom, és úgy is logikus. A Mesterek gondolkodnak klisékben, hiszen azt tanulták. Aki nem mestere egy dolognak az nem gondolkodhat az adott dolog kliséiben, hiszen nem is tanulta azokat :)))

 

Ha Én klisékben gondolkodom, az nem jelent egyebet, minthogy megtanultam valahol azokat a kliséket...

 

Természetesen követek kliséket, hiszen nem Én találom ki amit csinálok... Én is tanultam mindezeket valahol...

Azt értsétek már meg, hogy Én nem találtam ki semmit, ezt Ti vetítitek rám. Én annyit csinálok pusztán, hogy valamit integrálok valamibe, ami addig abban a valamiben nem volt benne... Honnan is lehetne megtanulni olyan dolgot, amit senki sem tanít Magyarországon...

Előzmény: tomtyi (71938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!