Keresés

Részletes keresés

lindus256 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5484

Koszi a választ, kicsit megnyugodtam...Ezek az orvosok nem túl kozlékenyek, nem kaptam tul nagy felvilagositast arrol hogy mi lesz mutét után....de itt ahol élek, sok beteg jut egy orvosra, és megértem hogy igyekeznek mindenkit gyorsan lerendezni...sebaj-remélem majd holnap adnak egy kis tájékoztatást..

Most is tornáztattam kicsit, YouTube-on vannak videok-persze nem minden gyakorlatot tudok megcsinalni, de torna után érzem hogy ha egy hajszállal is de jobban hajlik...már ennek is orulok:)

_chillout_ Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5483

Szia, normális, hogy meniszkusz-műtét után egy ideig még nem nagyon hajlik a lábad. Mindenképp járj fizikoterápiára, ott segítenek, hogy pikk-pakk visszatérj a normális kerékvágásba. A duzzanat is normális, le fog menni fokozatosan.

Előzmény: lindus256 (5482)
lindus256 Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5482

Sziasztok!

26 éves lány vagyok, és pontosan egy hete mutottek meniscus szakadással...Artroszkopos mutet volt (nem tudom hogy kell irni)...Teljesen jól vagyok, mankó nélkul is tudok járni, persze még nem ugy mint azelott, de nincsenek fájdalmaim. Viszont nem tudom behajlitani a térdem, valamennyire hajlik de kozel sem tudom ugy hajlitani mint a masikat. Kinyujtani kitudom, sot kissebb lábemeléseket is végzek, próbálom tornáztatni.

Holnap megyek varratszedésre és nagyon izgulok, hogy normális-e hogy igy van...Gondolom kell majd járnom gyógytornára is...Remélem segiteni fog mert eléggé aktiv az életmódom.

Nem tervezett mutet volt, hanem két hete letérdeltem a kutyámhoz és éreztem hogy valami beakad...Voltam igy már tobbszor is de mindig helyreigazodott a lábam, de akkor nem...jól bedagadt és adtak rogzitott,de egy hétig csak úúgy elvoltam, pihentettem, és már alapból sántitva mentem a mutétre.

Gondolom ezért is nehéz mozgatni....

Jaj és még most is dagadt egy kicsit....

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Mikor leszek ujra a régi?

Szuleim vigasztalnak, hogy oruljek hogy egy hét után mankó nélkul járok...

Nikke Creative Commons License 2015.02.25 0 0 5481

A porcfeltöltés és az olajozó injekció szerintem ugyanazt takarja.

Hylauronsavas oldatot fecskendeznek a porchoz, a porc környékére. Én legalábbis nem tudok más "olajos" módszert, bár már többször is rákerestem, mert többször is felmerült, hogy esetleg ez más-más eljárás, de valójában úgy tűnik, hogy csak másként nevezi egy-egy ember.

 

Korábban írtam egy távoli ismerős esetéről, aki arról számolt be, hogy műtéttel fecskendezték a sikosítót a térdébe, azóta sem értem, hogy mi szükség volt egy artoszkópos műtétre ehhez, hisz egy egyszerű injekcióval is meg lehet oldani, de többszörös áttéten keresztül bonyolult volt, illetve lett volna visszakérdezni (meg sokan azt sem tudjk, mit csinálnak velük), és itt sem ismerte akkor senki ezt az eljárást.

 

Annyit még tudok, hogy ezekből az injekciókból van többféle, van amikből csak egyetlenegy kell egy bizonyos időn belül, és van, amelyikből egy 3-5 db-ból álló sorozat. Én ez utóbbit kaptam, Synocrom néven.

Ha valaki tud róla, hogy ezen kívül mégis lenne egy olyan eljárás, ami tényleg és szó szerint közvetlenül (face to face) olajozza a porc körüli területet, tölti fel sikosító anyaggal a porcot, az engem is érdekelne, mert nagyon bírnám, ha a az eddig eredménytelenül kezelt porckopásra tényleg lenne valami igazán hatásos módszer. Nekem ugyanis nem igazán használt az "olajozás" injekciós formája, bár a véleményem továbbra is az, hogy a két dolog egy és ugyanaz, de fenntartom a tévedés jogát. :-)

 

 

 

 

apútó Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5480

Szia Arzeen03

Első műtétnél a porcot vette ki,másodiknál a keresztszalagot pótolta,választhattam hogy egybe,vagy külön csinálj.Ő  ezt ajánlotta,mert a két beavatkozás hosszú idő lett volna,és fájdalmasabb.Én döntöttem,nem volt még tapasztalatom ilyen téren.Itt szolnokmegyébe más az ellátás mint a fővárosba vagy a dunántúlon.A feltöltés azért kell mert III fokú a kopásom,sok idő telt el a sérülés és a műtét között.MR vizsgálatra vártam majdnem két hónapot.Milyen az a olajozó injekció,nekem ilyet nem ajánlottak fel....

Előzmény: Arzeen03 (5471)
gurabli Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5479

Megint csak röviden tudok:)

MR: aránylag pontatlan, de nem invazív módszerek közül a legjobb (illetve a legjobb egy tapasztalt és hozzáértő orvos vizsgálata).

Meniscus: ha szakad, akkor műtét. Nem nagy dolog (már azt leszámítva, hogy műtét). Más megoldás nincs, nem is érdemes kísérletezni, próbálgatni. Minél kisebb a sérülés, annál gyorsabban és könnyebben lehet helyrerakni. Jó orvos kell, amit itt pillanatok alatt ajánlani fognak:)))) [Pom-Pom!!!!! Hol vaaagy?]

A ciszta a térdhajlatban ilyen esetben teljesen normális, nem kell vele foglalkozni. Ha rendbe rakják a térded, akkor egy hónap alatt teljesen elmúlik az esetek 98%-ban (nekem is volt, jó nagy).

Előzmény: Neil_ (5477)
_chillout_ Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5478

Szia!

 

Fontos lenne, hogy hány éves vagy, van-e túlsúlyod és hogy derült ki a meniszkusz-szakadás. Baleset miatt szakadt el? Ha igen, mikor? Amiket leírtál, lehetnek egymás következményei, de véletlen egybeesések is.

Előzmény: Neil_ (5477)
Neil_ Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5477

Sziasztok,

 

 

Szeretném a véleményeteket kérni

 

Bár igaz sajnos van gerinc problémám,de az is igaz,hogy a meniscus hátsó szarva is szakadt.

 

Legutóbbi diagnózis MR alapján: térd ízületben nagy mennyiségű folyadék gyülem van,az elülső keresztszalagok mentén is kifejezetten folyadék alakult ki.

Kifejezetten térdizületi synovitis

A mediális meniscus hátsó szarvának résleges szakadása

Ciszta is lett a térd mögött

 

Kattog a térdem a bal, a szakadt térd pedig fáj a térdem ha behajlítom-az alsó lábszárnál sokszor az az érzésem,hogy törnék a csontot.

A térdemmel ez az állapot több éve fent áll és félő,hogy ez a krónikus állapot sokat roncsolt a térden.

Voltam már vele orvosnál,de senki sem csinál semmit.

 

Lehetséges,hogy sokat romlott?

Mit lehetne kezdeni ezzel a helyzettel? Ötletek,tanácsok?

Esetleg orvos ajánlásokat is jó néven venném.

Tornázok és járok kezelésekre.

 

Várom a véleményeket,köszönöm ha időt szánsz rá.

 

 

 

gombóc63 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5476

A műtét 1 órás volt, aznap volt fájdalmam, de korrektül csillapították, azóta nem számottevő, nyugalomban nincs is, a mozgatás kellemetlen, feszül az egész, leginkább combcsontnál. A mankózás után folyamatosan terhelhető lesz, április 1-én kell kontrollra mennem. Elvileg májusban már illene normálisan közlekednem, 6 hónap a gyógyulás, 1 év a teljes gyógyulás.

Előzmény: _chillout_ (5475)
_chillout_ Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5475

Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire fáj, mit ígérnek a dokik, mennyire volt szar a műtét / után, ilyesmi...

Előzmény: gombóc63 (5474)
gombóc63 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5474

A helyzet az, hogy csak időm van:-)) idegeim rendben, türelmem a béka segge alatt. Nem tudom mire vagy kiváncsi, mozaikplasztikám volt, összesen 5 graftot ültettek át, most 4 hét mankó, aztán fokozatos terhelés, közben torna.

Előzmény: _chillout_ (5473)
_chillout_ Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5473

Végre Gombóc, de jó, h jelentkeztél!! Majd ha időd és idegeid engedik, írnál pár sort a műtétről?

Előzmény: gombóc63 (5472)
gombóc63 Creative Commons License 2015.02.24 0 0 5472

Kedves Arzeen! Köszönöm az érdeklődésedet, épp két hete műtöttek, elvagyok, sajnos ez is egy hosszú folyamat, fájdalmas tornával ötvözve.

Előzmény: Arzeen03 (5470)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5471

ja még valami..

nekem csúcs dokim van, többiek tudják

nekem porcok ilyenek rendben, de igy is kattog ripeg ropog a térdem

 

biztos hogy a dokid jó? műtét, na még egy műtét, na jó, még egy kis töltögetés...stb

 

 

kattogás ropogás lehet attól is hogy a porcfelület felrostozódott a hosszabb ideig tartó inaktivitás és az ezt követő ujból hirtelen történő terhelés miatt és ezért ropog, erre nekem porcerősitőt javasoltak

 

6 hét múlva egy térbe olajozó injekcióval várnak vissza

ez ingyenes /pompom jutalékát leszámitva

Előzmény: apútó (5464)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5470

hello pompom

nem irtam emailt

 

köszönöm az általad tervezett egyedi tölgyfa térdprotézis számomra jutányos áron felkinált térdprotézis megvételre történő felajánlását, de egyenlőre nem aktuális, illetve azt sem értem, minek nekem abból 4 db?

mert emlitetted csak 4 db-os kiszerelést tudsz adni és igy is nagyon olcsó 4 millió forint?

 

 

továbbá köszönöm az egyszerű gyomnövényekből készült teareceptedet, irtad is a mellékhatásokat, igy nem aggódok, hogy vér folyik a fülemből, ez két nap alatt tényleg elmúlik?

 

térd ügyben kicsit nehezen haladok, de egy halvány javulást folyamatosan tapasztalok

 

hajlitás olyan 100-110 fok de még mindig nagyon nehezen mozgatom a térdem és kötöttnek érzem, de egyetlen akadály, hogy meg van rövidülve a combizom és nagyon gyenge még mindig a lábam

 

javulni fog ez ha lassan is...

 

gombócka térdével mi van, remélem egyre jobban van..

Előzmény: pom-pom57 (5460)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5469

üdv ap

 

nekem nemrég műtötték a térdem, kattog ripeg ropog, de nem akad

 

meg nem értem, miért nem egyszerre csinálták neked a két térd akciót?

Előzmény: apútó (5468)
apútó Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5468

Injekciókúra ,1-3 alkalom én térdfeltöltésnek hívom.

Előzmény: gurabli (5467)
gurabli Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5467
Elakadás akkor szokott lenni, ha a meniscus, esetleg a szalag, sérül.
Porfeltoltes alatt nem tudom, hogy mit értesz.
Előzmény: apútó (5466)
apútó Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5466

Mit értesz azalatt,hogy gond? Lehet porcleválás megint? A héten beszélni akarok vele a térdfeltöltésről.

Köszi.

Előzmény: gurabli (5465)
gurabli Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5465
Most telefonról, de 2 hónappal a pótlás után meg nagyon korai a fizikai munka, foleg, ha megterheli a térded! Ha elakad, az gond sajnos, a kattogás viszont akár lehet normális is egy műtött térdnél. Mielőbb beszélj az orvosossal, aki műtött! Jobbulást!
Előzmény: apútó (5464)
apútó Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5464

Sziasztok!

Dec.01-én volt egy keresztszalag pótlásom,előtte októberben artoscopia porcleválás miatt.Egy hete kezdtem melózni/fizikai/ de nem igazán jó.Megint elkeztem sántítani,a térdembe valami kattog és néha akad is.A doki szerint III fokú kopásom van és térdfeltöltést javasolt.A sántítás a terhelés miatt lehet? Ha valaki tudna okosat mondani.

_chillout_ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5463

De ezt őszintén nemértem, ontopik témában ne levelezgessünk már...

 

Pom-pom, igen, újabb műtét kell Choppernek, várjuk a további fejleményeket, hajrá!

Előzmény: Chopper63 (5462)
Chopper63 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5462

Sziasztok.

 

LOrianának,Arzeennak,Chillinek irtam mailban.

Üdv mindenkit..

 

Chopi.

pom-pom57 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5461

Na ugye megmondtam. Bízni kell a dokidban,különben,nem  mész hozzá. Csak nagy volt a para . Örülök,hogy  okés vagy.Mondjuk jobban örültem volna,ha az én sebészemhez mész,mert ugye a jutalék.

Előzmény: gurabli (5454)
pom-pom57 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5460

Na mi van a lábaddal,megmarad?Mert most műlábak gyártására álltam rá.Sajnos annyira  pang  a műtétre várók száma.Már nem nagy buli.

Előzmény: Arzeen03 (5455)
pom-pom57 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5459

Igen, engem is érdekelne,hogy volt-e.

Előzmény: _chillout_ (5457)
_chillout_ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5458

Arzén, te pedig lassan szabadulsz! Hány foknál jársz?

_chillout_ Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5457

Chopper, neked mit mondott TA?? Elvileg múlt héten voltál nála, nem?

Chopper63 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 5456

Sziasztok..

 

Szia Arzeen..Irtam mailt...

 

Üdv mindenkit.Chopi.

Előzmény: Arzeen03 (5455)
Arzeen03 Creative Commons License 2015.02.22 0 0 5455

benéztem! 

látom mindenki jól van, fogjuk rá :)

ha valakinek valami nem okés irja ám meg, mert engem érdekel, sőt, az is ha jól van :))

sziasztok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!