Keresés

Részletes keresés

Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2360

Rengeteg van, csak éppen nagyon kevés, ami nekem megfelelő.

Nem vacakolnék konvektorcserével, ha válogathatnék hasonló paraméterű, cirkós lakások között.

Még nem találkoztam a tulajjal, csak az ingatlanossal és a régi bérlővel, éppen azért kérdezősködöm előre, hogy már én is tudjak miről beszélni, hogy mik a minimál igényeim, ami ha nem teljesül, nem veszem ki a lakást.

 

Ugyan nem erre a topikra tartozik, de tudom magamba tartani, borzasztóan bosszantó, hogy a legtöbb ingatlanos milyen slendrián módon teszi fel a hirdetéseket, nem állítja be rendesen az adatokat.

Hiába állítom be a keresőt, hogy csak a bútorozatlan lakásokat mutassa, ha egy csomó bútorozott lakást hirdetnek meg bútorozatlanként. Vagy az adatok szerint cirkós, miközben a fotókon jól láthatóak a konvektorok. Néha alapinformációkat elhallgat (például azt, hogy utcai vagy udvari, közös költség összege), miközben hosszan regél a környékről, hogy hány ABC, Posta, bankfiók, étterem, romkocsma van (amit pedig magamtól is tudok).

Nem veszik le a már lejárt hirdetéseket. 

 

Ja, és most megszámoltam, van egy bizonyos lakás, ami egyszerre 17 ingatlaniroda kínálatában szerepel az ingatlan.com-on, plusz a tulajdonos is maga is hirdeti. Az a 18 hirdetésből csak egyben szerepelt, hogy állatot tartani tilos, pedig akit érint, annak ez alapinformáció, az a másik tizenhetet feleslegesen hívná föl. 

 

Na, kibosszankodtam magam :)

Előzmény: Égető1 (2356)
sucu Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2359
Égető1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2358

 Jó ez a cikk csak éppen  fals dolgokat is állít !!

 Pl. ezt  :

 

 "a vásárlók, illetve még a házközponti fűtés számít viszonylag jól értékesíthetőnek. A hagyományos... "

 monja ő, csak éppen nem ikgaz.

 Tény valamikor a kályhás fűtések korában egy jó központi fűtéses ház egy főnyeremény volt.

 Nem kellett naponta begyújtani, nem kellett tüzelőt megvenni tárolni felcipelni stb..

 De mi van manapság ?

 Akad még néha egy -egy egyediházközponti fűtéses épület ( nem atávfűtésre gondolok,  csak a ház egyei kazánközpont fűtésére )

 

 Ezeket valaha szenes kazánnal fűtötték - fűtőt alkalmazva. De később áttértek a gázkazánra.

 Aztán ezt a fütés üzemeltetést általában mindig megszerezte valaki - közös képviselő, házban lakó valamely tulaj, külsős ügyes ember.

 És természetesen mindenki keresni akar a bóton,   így ezek is.

 

 Ha lehet, ha tud árat emel.

 

  Aztán ott vannak a lakók. Az még elmegy,  ha egy vagy kettő nem tud vagy nem akar fizetni - a társasház többi tulaja csak valahogy elcipeli, morognak, de a fűtés kell, így kifizetik a potyázók költségeit is ( az üzemeltető az aki utóljára hajlandó jótékonykodni ).

 Na de mi van ha egy  közösségben ez a nemfizető szám emelkedi ??

 Jó kérdés ! Jön az összeomlás.

 Ezek az egyedi  kazánfűtés társasházak a múlt maradványai.

 

  Valamikor amikor csak tanácsi bérlakások voltak  - ilyen házba csak kiválasztott emberek költözhettek. Ezek a kiválasztottak csak nem bajlódtak olyannal, hogy fűtés, megoldotta azt a fűtő. Ezért ezek tényleg irígyelt lakások voltak, a plebsz egyéni kályhafűtéses lakásaihoz képest. 

 Nos én annó  3 éve amikor éppen lakást kerestem, ezért nem dőtem be holmi ingatlanosok  ilyen meséinek, hogy jók ezek a központi fűtéses lakások. 

Jellenzően a fűtési költségekről általában hallgattak , vagy eleve a  közös költségbe voltak beépítve, terítve 12 hónapra , elkenve a valóságot.

 Természetesen akinek a költség nem számít, van pénze, éppen vehet ilyen házban is lakást, de gondolja meg !!

 Remélem volt akinek segíthettem !!

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2347)
Égető1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2357

 Valószinű a konvektor külső felülete poros és a gyors felfűtéstől ez ad valami pörk féle szagot !!

 Meg kell tisztítani !!

Előzmény: balsa02 (2345)
Égető1 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2356

 Szerintem felejtsd el ezt a bérlemény !!

 Gondolod a tulaj  ennyit fog költeni a te igényeidre ?

 Tán csak nem első bérlő vagy ?

 Bérlemény egyébként rengeteg van , lehet válogatni !!

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2343)
balsa02 Creative Commons License 2013.03.11 0 0 2355

Mi lehet a Demraddal a gond, ami miatt nem cseng jól a neve? 

Mivel tud többet egy drágább készülék egy olcsóbbnál? Csak tartósabb, később romlik el, vagy működésének minőségét tekintve is valamiben jobb?

 

A konvektorok a hődobot tekintve elég trükkös szerkezetek, ettől függ a készülék hatásfoka. Szerintem fontos a fordított U alakú "füstgázcsapda" megléte. A gázszelepe eurosit-nek tűnik, ami nagyon elterjedt, pelgrim/emax/egyes fég/lampart de a faber gázkandallók is azt használják. Nézz meg egyet élőben és hasonlítsd össze a "bevált" gyártók termékeivel, mert már sokszor a kivitel is árulkodó lehet.

 

Piezo-gyújtás azt jelenti, hogy nincs őrláng, hanem elektromosan kapcsol be? És a piezo-gyújtás az már alap, minden készülék ilyen, vagy csak az, amelyiknél fel van tüntetve?

 

Minden konvektor őrlángos.

 

Fürdőszobába teljesen jó a hősugárzó, mi a helyzet a konyhával, ahol szintén nem töltöm az egész napomat, de azért 30-40 percet egy alkalommal eltölthetek. Arra is még gazdaságos a hősugárzó, vagy oda valami más kell (esetleg elektromos konvektor)?

 

Én oda is hősugárzót tennék.

 

Különböző "norvég csodák", amelyeket láttam a neten itt-ott hirdetni (glamox, nobo), valóban gazdaságosabbak?

 

Nem. Azt döntsd el, hogy sugárzó vagy konvektív legyen a fűtés. A sugárzó fűtést egyből érzed, tehát ebből a szempontból ez a leggyorsabb. A konvektívnek ahogy írtad van egy késleltetése inkább alapfűtésre való. Nekem Hauser RH-989 fali hősugárzóm van (ezernyi más néven is forgalmazzák), van vagy 5e ft és teljesen korrekt darab.

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2354)
Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2354

Mondjuk a demrad név nem mindenkinek cseng jól.


Azt látom, hogy jóval olcsóbb a Pelgrimhez képest, a FÉG pedig mintha a legdrágább lenne, ha a parapetet is beleszámítom.

Mi lehet a Demraddal a gond, ami miatt nem cseng jól a neve?

Mivel tud többet egy drágább készülék egy olcsóbbnál? Csak tartósabb, később romlik el, vagy működésének minőségét tekintve is valamiben jobb?

Piezo-gyújtás azt jelenti, hogy nincs őrláng, hanem elektromosan kapcsol be? És a piezo-gyújtás az már alap, minden készülék ilyen, vagy csak az, amelyiknél fel van tüntetve?

 

 

Nem kell feltétlenül mindenhova fűtés. Sok függ attól milyen teljesítmény kell a helyiségbe, és nyitva van-e az ajtó, amin keresztül megoldható a fűtés. 


Ezt én is így gondolom, de abból indulok ki, hogy a jelenlegi bérlő sem véletlenül használ különböző elektromos fűtőberendezéseket, ennek oka lehet.

Fürdőszobába teljesen jó a hősugárzó, mi a helyzet a konyhával, ahol szintén nem töltöm az egész napomat, de azért 30-40 percet egy alkalommal eltölthetek. Arra is még gazdaságos a hősugárzó, vagy oda valami más kell (esetleg elektromos konvektor)? Gondolom olajradiátor fölösleges, mert lassan fűt föl, aztán meg miután letekertem, még fél óriáig teljesen fölöslegesen adja a meleget az üres konyhának.

A konyha viszonylag kicsi, de nagy belmagasságú és a szintén fűtetlen előszobából nyílik.

 

Különböző "norvég csodák", amelyeket láttam a neten itt-ott hirdetni (glamox, nobo), valóban gazdaságosabbak?

Valakinek van velük tapasztalata?

 

balsa02 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2353

Ha nem kompatibilis, az mit jelent? Nem lehet egyáltalán régi FÉG-ek helyére beszerelni, vagy csak többe kerül a szerelés?

 

De lehet, de valamennyi kőművesmunka / vakolás / festés is kell hozzá.

 

Prometheus milyen? Nekem az kinézet és ár tekintetében is tetszik.

 

Nem tudom. fég, pelgrim/emax-al van tapasztalatom. Mondjuk a demrad név nem mindenkinek cseng jól.

 

Elektromosok közül melyik a leghatékonyabb?

 

Mindegyik ugyanolyan hatékony. COP=1, vagyis kb. 3 x drágább a konvektoros fűtésnél. Ha elektromos fő fűtésben gondolkozol, akkor fali / parapet split klíma a megoldás, ott az éves COP 3-4 körül alakul. Nekem a konvektor komfortosabb a fali split klímánál, a parapet pedig elég drága. Konvektor esetén fürdőbe célszerű rakni egy fali hősugárzót.

 

Három helyiségben (előszoba, fürdőszoba, konyha) nincs semmilyen gázkészülék, az előző bérlő is olajradiátorral és különböző hősugárzókkal oldotta meg.

 

Nem kell feltétlenül mindenhova fűtés. Nekem pl. fürdőben van fali hősugárzó (kb 1000Ft/hónap költséggel, pillanatok alatt befűt) + állandó páraelszívás. Konyhában nincs semmi, de max. egy fokkal van hűvösebb. Sok függ attól milyen teljesítmény kell a helyiségbe, és nyitva van-e az ajtó, amin keresztül megoldható a fűtés.

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2352)
Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2352

Ha nem kompatibilis, az mit jelent? Nem lehet egyáltalán régi FÉG-ek helyére beszerelni, vagy csak többe kerül a szerelés?

 

Prometheus milyen? Nekem az kinézet és ár tekintetében is tetszik.

 

Elektromosok közül melyik a leghatékonyabb? Három helyiségben (előszoba, fürdőszoba, konyha) nincs semmilyen gázkészülék, az előző bérlő is olajradiátorral és különböző hősugárzókkal oldotta meg.

Előzmény: balsa02 (2350)
balsa02 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2351

Mi igaz abból, hogy a konvektor egészségtelen, mert a hőleadó 100 fok fölé emelkedik, ami kölcsönhatásba lép a szállóporral?

Ez áll a korszerű konvektorokra is, vagy ebben is változtak?

 

Ez egy létező probláma, ha a konvektor nincs rendesen beállítva. Jellemzően maximális teljesítmény esetén jelentkezik a porbeégés, pl egy szellőztetéskor. A megoldás a max. teljesítmény csökkentése, amire amúgy sincs jellemzően szükség.

 

Egyébként minden fűtést be kell szabályozni, így a konvektort is. Pl. padlófűtésnél a túl magas hőmérséklet, vagy a helységenkénti megfelelő teljesítmény beállítás okozhat problémát.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=123203547&t=9018927

 

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2348)
balsa02 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2350

régi típusok elég otrombán néznek ki,

 

ez igaz, a mai fég-ek sem egy csodák, ezért lett nálam pelgrim/emax, ami teljesen kultúrált kinézetű, kisebb helyet foglal. Sajnos nem kompatibilis a régi fég felfogatással

 

szárítják a levegőt

 

mivel  nem csöpög a kondenzvíz a konvektorból, ergó nem szárítja

 

jellemző szaguk van,

 

a tömítések cseréjével ez orvosolható, de én is inkább cseréltem az egészet

 

rendszeres karbantartás nélkül pedig kevésbé biztonságosak.

 

Ebben van valami igazság, mert gázkészülék van a lakó szobában, de mivel alapvetően zárt égésterű a parapetes konvektor ezért egy nyílt égésterű kazánnál biztonságosabb.

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2347)
dejódió Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2349

Nekünk a hőszivattyú-klma a fő profil, de jelen esetben az a gyanúm ez nem  lesz megoldás, gy nem is javasoltam.

 

Ha nagyon irritál a dolog vegyél egy használt Daikin légtiszttót-párástót 90e FT az apród.hu-n.

 

Elképzelhető ez megoldás lehet számodra- a baj az, hogy ez is pénzbe kerül igaz viheted magaddal.

 

 

http://aprod.hu/hirdetes/daikin-mck75jvm-k-ururu-legtisztito-parasito-IDSSEJ.html#2fd751cbcb;r:;s:

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2348)
Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2348

Köszönöm a választ, most megértettem, hogy a zárt égéstér a kulcsszó, abból biztosan nem lesz konvektorszag.

 

Mi igaz abból, hogy a konvektor egészségtelen, mert a hőleadó 100 fok fölé emelkedik, ami kölcsönhatásba lép a szállóporral?

Ez áll a korszerű konvektorokra is, vagy ebben is változtak?

Előbbit egy 15 évvel ezelőtti cikkben olvastam.

http://ezermester.hu/cikk-2232/Milyen_gazkeszuleket_valasszunk_

Előzmény: dejódió (2346)
Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2347

Ha szagtalan, az jó hír, akkor a konvektorok cseréjével megoldódhat a probléma.

Másoknak is van ilyen bajuk, most találtam ezt a cikket:

 

"Általában a vevők a konvektor hátrányának tartják azt, hogy a régi típusok elég otrombán néznek ki, szárítják a levegőt, jellemző szaguk van, rendszeres karbantartás nélkül pedig kevésbé biztonságosak."

http://lakasfokusz.postr.hu/milyen-a-jo-futes

Előzmény: balsa02 (2345)
dejódió Creative Commons License 2013.03.10 0 0 2346

Zárt égésteres amit rtam.

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2343)
balsa02 Creative Commons License 2013.03.09 0 0 2345

Ha a konvektorok le lennének cserélve új, korszerűekre és a parapetek ki lennének tisztítva, akkor teljesen megszűnne ez a szag, vagy a teljes szagtalanságot csak olyan rendszer tudja nyújtani, ahol nem a szobában van a gázkészülék?

 

Bár ilyen kérdéssel még nem találkoztam, de egy jó konvektor szagtalan.

 

Milyen más fűtési rendszer jöhet szóba, aminek olcsó a kiépítése és elfogadható az energiafogyasztása.

 

A jó konvektor. Ezt el lehet érni szereléssel, vagy a teljes konvektor cseréjével.

Az én konvektoraim kb 85%-os éves hatásfokot hoznak, tehát garantáltan olcsóbb konvektorral fűteni, mint vezérelt árammal.

 

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2343)
dejódió Creative Commons License 2013.03.09 0 0 2344

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__2102400-parapetes-gazfutesem-van-de-szeretnek-egy-kandallot-beallitani-a-konyhaba-lehe

 

MIKA-6E vAGY 6ev  HA HMV KELL DE AKKOR TÁROLÓ IS KELL.

 

esetleg ez.... vaGY THERMOMAX AZ SZEBB DE DRÁGÁBB.

Előzmény: Atomkori Fémkasztni (2343)
Atomkori Fémkasztni Creative Commons License 2013.03.09 0 0 2343

Üdv. mindenkinek, új vagyok ezen a topikon.

 

Éppen készülök kibérelni egy lakást, ami minden szempontból megfelelne, egyet kivéve: Régi borzasztó kázkonvektorok vannak a lakásban. Az átlagnál érzékenyebb vagyok a szagokra, 5 perc alatt megfájdult a fejem attól a szagtól, ami a szobákban volt.

Kérdésem: Ha a konvektorok le lennének cserélve új, korszerűekre és a parapetek ki lennének tisztítva, akkor teljesen megszűnne ez a szag, vagy a teljes szagtalanságot csak olyan rendszer tudja nyújtani, ahol nem a szobában van a gázkészülék?

 

Milyen más fűtési rendszer jöhet szóba, aminek olcsó a kiépítése és elfogadható az energiafogyasztása.

Villanykályha? Éjszakai áram még nem tudom van-e, ezt még meg kell kérdeznem.

Bérelt lakásban értelemszerűen nem költök 800-900 ezret a cirkó kiépítésére.

Más elektromos fűtési módokkal amelyeket itt-ott hirdetnek (hőtárolós radiátor, glamox, infra, stb...) kinek mi a tapasztalata?

multiverzum Creative Commons License 2013.03.09 0 0 2342

Az elektromos kazan csak magyarorszagon mondhato uj berendezesnek, valojaban legalabb 25-30 eves multra tekint vissza, eredetileg az oroszok talaltak ki.

 

www.galan.ru

 

mimi_bacsi Creative Commons License 2013.03.08 0 0 2341

Villanyárammal működő kazán esetében elég-e a "CE" jelölés az érintésvédelemben vagy kell a magyarországi szabvány szerinti engedélyezés?

peterch Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2340

En ezt a ceget gondoltam, hogy megkeresem e-mailban: RICHTERT,s.r.o.

Előzmény: dejódió (2339)
dejódió Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2339

Bp III kerületben voltam, ha azt adják meg referenciacímek egyikeként az nem lesz jó.

 

 

Előzmény: peterch (2338)
peterch Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2338

  Szia !

 

  Nem latom akadalyat annak, hogy kuldjek egy e-mailt a gyyartonak es rakerdezzek, hogy hol lehetne megtekinteni a berendezest. Jelenleg itthon vagyok igy lehet, hogy megbeszelek egy talalkat. Zsolna nincs olyan messze tolem, oda 3 oran belul eljutok. Vagy lehet, hogy mar van kozelebb is.

 

  Udv , Peter.

Előzmény: dejódió (2336)
Gyurco78 Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2337

Érdekes, de ahogy keresgélsz a neten, még senkinek sem sikerült a végére járnia...annyira pedig nem lenne bonyolult megmérni.

Előzmény: dejódió (2336)
dejódió Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2336

Igazad van ezért is szerettem volna a végére járni de nem sikerült ebben az esetben.

Előzmény: peterch (2321)
dejódió Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2335

A 8-12 COP egy másik cégtől sztármazik egy harmadik 3 betűs meg 4-es fix cop-t ígér. de dc vezérléses frekiváltós szerkezet nincs csak újabb határidő.

 

Elküldöm neket a támában egy egyetemmel és a céggel folytatott levelezésem.

Előzmény: peterch (2326)
dejódió Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2334

Én meg a saját szememmel láttam, hogy működik, de nem tudtam mérni.

Előzmény: peterch (2331)
dejódió Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2333

Mindenhez ami a megfelelő jósági fokot tudja és hőtermelő-fűtésre HMV-re szolgál.

Legalábbis többen így tettek szert H tarifára. Többek közt állítólag erre a kavitációs kazánra is adnak.

 

Előzmény: ktm250 (2325)
Lacivill Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2332

Ha szükségem lenne, talán venném a fáradtságot, de így nem.

Előzmény: peterch (2331)
peterch Creative Commons License 2013.03.04 0 0 2331

Szia !

 

Miert nem ulsz autoba es miutan meggyozodtel az igazadrol, allithatod, hogy kamu az egesz!

Az elobbi hozzaszolasomban nem allitottam semmit, csak azt irtam, hogy egyszeruen inkabb lehulyezunk barkit, vagy allitjuk, hogy nem mukodik, mert igy egyszerubb.  Aki meg gondolkodik es hajlando felvallalni a nem megszokott dolgokat, az sarlatan.

En hajlando vagyok hinni benne, hogy mukodhet, es ennyi.

 

Udv , Peter.

Előzmény: Lacivill (2330)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!