Keresés

Részletes keresés

Bogger76 Creative Commons License 2019.02.26 0 0 6457

Úgy tudom, a gyűrű az elhalt aranyérrel együtt leválik, és távozik a széklettel a beavatkozást követő 5-7 napon belül. A bél falán egy heg képződik, amely begyógyul és ezáltal a bélfal szépen újraépül, meggyógyul. Tehát megszűnik az aranyeresség. 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 6456

Hány éve gyűrűztek?

Itt valakinek lejött a gyűrű és egy seb lett helyette.

Általában először kúppal/kenőccsel próbálkoznak.

Előzmény: Bogger76 (6455)
Bogger76 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 6455

Sziasztok!

 

Ha aranyér gondod van, ezt olvasd el kérlek, sokat segíthet!!!

Az én problémáim már nagyon régen, kb. 10 éve kezdődhettek (42 éves vagyok). Eleinte csak némi viszketés, esetleg kisebb fájdalom, melyek néhány nap alatt az egyszerű bolti forgalomban kapható krémekkel gyorsan megjavultak. Kb. 5-6 éve kialakult már egy 3-as aranyér, mely minden székelés után kitüremkedett, "vissza kellett helyezni". A helyzet igazán akkor durvult el, amikor először láttam egy jelentősebb vérzést, mondhatom, nagyon megijedtem. Ez a vérzés 1-2 havonta fordult elő, akkor már sejtettem, hogy ezt orvos nélkül nem úszom meg, ennek ellenére húztam-halasztottam, egyszerűen féltem elmenni egy vizsgálatra. Ez az állapot kb. bő két évig tartott, és olyannyira eldurvult a helyzet, hogy 2018 októberében már minden egyes székelés után tapasztaltam a bő vérzést, nem csak a papír lett kicsit véres, hanem az egész WC tiszta vér volt. Na eddig vártam, mire rászántam magam az orvosi vizsgálatra. 

Ez első utam egy jó nevű magánklinikára vezetett, ahol megvizsgált egy orvos, és azt mondta, hogy van egy darab 3-as és két darab 2-es aranyerem, és mivel a hármas nagyon nagy, ezt gyűrűzni nem lehet, műteni kell, javasolta is a HAL-RAR típusú műtétet. Ebbe én még bele is mentem volna, de műtéti időpontot csak két hónappal későbbre tudtak adni, amit nem akartam megvárni, mivel előttünk volt a karácsony. Ezért elmentem egy másik magánkórházba, ahol megvizsgált Dr. Wilner-Harig Péter, és ő azt mondta, hogy nem kell műteni ezt a helyzetet, ő gyűrűzéssel megoldja a saját (Proctoline) klinikáján. 

El is mentem az első ilyen beavatkozásra, iszonyatosan féltem, a váróteremből majdnem elszaladtam....Mint utólag kiderült, a félelmem teljesen alaptalan volt. A legnagyobb aranyérrel kezdte az orvos, maga a vizsgálat és gyűrűzés kb. 1 perc, vagy annyi sincs, és egyáltalán nem fájdalmas. Hiába a nagy aranyér, simán ment minden.

Nadrág letol, oldalfekvésben fel az asztalra, TV képernyő az ember arca előtt, végignézheti mi történik.. AZ első alkalommal becsuktam a szemem és ki sem mertem nyitni...:)

A gyűrűzésről annyit, hogy érezni, ahogy a gyűrűt feltolja az aranyérre, kb. ahhoz tudom hasonlítani, mint amikor az ember az ujjára húzza a gyűrűt - kb annyira is fáj, azaz sehogy sem. Utána valami meleg dolog következi, amitől "elhal" az aranyér. Na ez kicsit kellemetlen, de mire elkezded érezni a meleget, már szinte vége is. Hangsúlyozom, a felfekvés és a "kész vagyunk" között eltelt idő gyűrűzéssel együtt kb. 1 perc, nem vicc!

 

Rögtön kaptam utána fájdalom csillapítót, amit be is vettem. Hazafelé és az azt követő 2 órában erős székelési inger tört rám, ami mondhatom, az egész procedúra legkellemetlenebb része. Teljesen normális, kb. 2-3 óra alatt teljesen elmúlik. Este még lefekvés előtt be kell venni egy fájdalom csillapítót, amitől az ember teljesen és egész éjszaka tünet - és fájdalom mentes lesz. Több fájdalom csillapítót nem kellett bevennem! 

 

Ezek után ami nagyon érdekes volt, hogy másnap reggel már semmi vérzést nem tapasztaltam székelés után, az aranyér sem türemkedett ki. Fájdalom nem volt, és nem is jött vissza. Tünetmentes lettem a következő napokban -hetekben, de vissza kellett még mennem, ugyanis volt még 2 másik (utólag kiderül 3 másik) aranyerem is. 

 

A második aranyér gyűrűzésre már sokkal nyugodtabban mentem, ott is minden simán ment, de ez az aranyér "vérzősebb" volt, még két héttel a gyűrűzés után is vérzett, még ha nem is nagyon. Ekkor visszamentem és ott helyben kaptam kúpot (15-ösnek hívják, mert 15 db van benne), amitől 5 nap kezelés után teljesen elmúlt a vérzés. A doki szerint ez teljesen normális, mivel minden aranyérnek más a vérellátása.

 

A harmadik és negyedik alkalom is simán ment, utóvérzés ezeknél nem volt. Minden kezelés után normál életet éltem, súlyzós edzésre 1-2 nap szünet után már mentem is!

 

A kezelések kéthetente történtek, és ez az egész abszolút nem egy veszélyes dolog. A legőszintébben mondom, hogy inkább a proktológia, mint a fogászat...:)

A doki jó fej volt, valahol olvastam, hogy "nyers" a modora. Hát nem egy "jópofizós" típus, de kérdem én, ki akar egy proktológián jópofizni??? Minél gyorsabban legyünk túl rajta és menjünk haza, nem? Na ebben profi az orvos, nagyon hatékony, nem beszél mellé, de tájékoztat és ha van kérdés lényegretörően válaszol. 

 

Amit még megemlítenék, az az, hogy el ne menjetek műtétre az első orvoshoz, aki azt javasolja! Egy kicsit bizarr lesz, de amikor vizsgált, kérte hogy nézzem a monitort. Először azt kérte, hogy csináljak úgy, mintha visszatartanám a székletet. Utána csináljak úgy, mintha nyomnám a székletet. Amit néznem kellett, hogy a záróizmom jól működik. Ezen volt a lényeg! Nem kell műtét, ha a záróizom jól működik, kezelhető vagy gyűrűzéssel! Amit még mondott, hogy a lézeres műtét nagyon nem javasolt!

Valamint tudni kell, hogy az aranyér kiújulhat, nem csak gyűrűzés után, hanem műtét után is, nincs különbség!

Mivel én súlyzós edzésre szeretek menni, amatőr szinten de rendszeresen, az orvos szerint menjek nyugodtan, ha ez az életem sportja, legfeljebb 5-10 évente rendbe rak...:) Hajlamom is van, de a 25 év súlyzós edzés is ludas a kialakulásában....

Még annyit, hogy az egész kezelés került 120.000 Ft-ba, és némi gyógyszer, az nem volt számottevő.

 

A LEGLÉNYEGESEBB: SOKKAL KISEBB macera és tortúra ez az egész, mint számítanál rá! NEM ÉRI MEG HALOGATNI, mert még ha baj van, az is nagyon egyszerűen kezelhető. Én nagyon féltem ettől az egésztől, így utólag már szinte kinevetem magam....

Mindenkit tiszta szívvel bátorítanék, hogy menjen el és essen túl rajta. Nem egy nagy dolog...Egy fogtömés hosszabb és fájdalmasabb....

 

Ha valakinek segíthetek infóval, szívesen válaszolok.

 

 

dakobacsi86 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 6454

Szia Nazwa!
Hogy sikerült a kontroll vizsgálatod? Mondtak valami hasznos információt?

Előzmény: nazwa (6452)
Peter2013 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 6453

Bánfalvi doktor úr valóban orvoshoz méltóan adja elő a történetet,én még 2017-ben voltam nála,segítőkész,email kérdésekre is válaszol,ehhez azért kellhet energia,

tartsa meg a jó szokását.

nazwa Creative Commons License 2019.02.06 0 0 6452

Én is az általad említett úrnál voltam. A műtét után még annyit sem mondott, hogy legalább kúpot használjak.

Az ember ugye azért megy a dokihoz, hogy kezelje az aranyeret, és utána segítsen a gyógyulásban.

Előzmény: Forum000 (6449)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 6451

Helló!

 

Tanulságos a történeted.

Általában nem szoktak hamar műteni, inkább kenőcsök /kúp, ami esetleg be is jön.

A műtét kockázat és az ember egy spirálba kerül, amiből nehéz kijönni.

Jobbulást.

Előzmény: Forum000 (6449)
Swtrooper Creative Commons License 2019.02.05 0 0 6450

Ha már itt tartunk a Dr. Hollós Gábort is érdemes nagy ívben elkerülni, egy szadista alak, és nem ért hozzá, amikor kérdeztem azt mondta fogalma sincs róla. Nem rossz hírét akarom kelteni, csak a saját  tapasztalatom írtam le.

Forum000 Creative Commons License 2019.02.05 0 0 6449

Sziasztok, 

én is végbélrepedéssel küzdöttem, már jobb, így a negyedik hónapra. De volt olyan időszak, amikor csak oldalt fekve tudtam létezni, otthon naphosszat, szóval végigolvastam a fórumot az  elejétől. Sok hasznos infóhoz jutottam, ezért gondoltam megosztom a sztorimat. Különösen, hogy Dr. Back Frigyesről, akinél először voltam, szinte nem is esett szó ezen a fórumon. Viszont őt rögtön kidobja a google, ha proktológust keresel Budapesten - de én mégegyszer nem mennék hozzá, szóval hátha valakinek jól jön a tapasztalatom. 

Probáltam róla review  írni a "foglaljorvost pont hu"-n is, ahol találtam, de ott van alul, hogy csak akkor teszik közzé, ha az orvos is engedélyezi.... így már érthető, miért csak pozitv review van minden orvosról.  

 

Szóval, a doki viccelődős, simulékony modora zavart az elejétől fogva, nekem ez nem való olyan helyzetben, amikor az embernek fájdalmai vannak, és amúgy is meg van ijedve a vizsgálat kellemetlen mibenléte miatt. Néhány megjegyzése amúgy a zaklatás fogalmát súrolja - "ne aggódjon, finom lesz". Mindezt a végbéltükrőzésről - De ezen még túl lehet lépni. Viszont azon nem, hogy utólag visszatekintve, az én állapotomon nemhogy javított, de még rontott a kezelése, és a megfelelő tájékoztatás hiánya miatt felesleges fájdalmaknak és költségeknek tett ki. És csak azért nem többnek, mert végül elmentem egy másik orvoshoz.

 

Például azt hittem, normális, hogy a végbéltükrözés után egy hétig fájt a derekam - azóta voltam más orvosnál is, ott jóformán nem is éreztem, nemhogy utána fájt volna. Back doktor egy rövid magyarázat után rögtön megműtött. Volt ugyan bennem egy rossz érzés, hogy nem túl gyors-e így, de akkor két hét fájdalom után már csak szerettem volna meggyógyulni (oh, milyen naiv voltam még akkoriban ), ő pedig azt mondta, hogy kizárólag a műtétjével tudok meggyógyulni. Viszont ezután nem hogy jobb, de csak rosszabb lett az állapotom, jobban fájt mint az eredeti probléma. Ekkor még visszamentem hozzá kontrollra, és amikor rákérdeztem, azt mondta, hogy azért van elszíneződve a seb, mert gyógyul. De nem írt fel semmit és arra sem adott magyarázatot, miért fáj jobban, mint előtte. Azt is mondta, hogy az aranyereimet is meg kell majd műteni....

 

Mivel később sem javultam, végül elmentem egy másik orvoshoz is. Az új orvos rögtön mondta, hogy be van gyulladva a seb – az elszíneződés, ami Back doctor szerint a gyógyulás jele - azonnal írt fel krémet és kúpot is. Az új orvos azt is mondta, hogy nekem annyira kicsik az aranyereim, hogy nem kell vele foglalkozni - azok, amiket Back doktor meg akart műteni. Azzal is az új orvosnál szembesültem, hogy a kinövés, ami miatt Back doktor szerint feltétlenül le kellett műteni - továbbra is ott volt, és azt mondta rá az új orvos, hogy azt nem is kell műteni, mert magától el szokott múlni. A korábbi műtéttel kapcsolatban pedig az új orvos azt írta a papíromra,  hogy sebkimetszés történt. Ilyenhez viszont én biztos nem adtam Back doktornak beleegyezést.

 

Összességében tehát nálam Back doctor nagyon félrevitte a dolgokat és megkíznott egy tök felesleges műtéttel, amiről a mai napig nem tudom, mi volt pontosan, de valószínűleg nem az, amibe beleegyeztem. És ami hetekre visszavetette a gyógyulásom. A felesleges költségekről nem is beszélve. Úgyhogy mielőtt bárki hagyná magát megműttetni nála, menjen el legalább másodvéleménynre máshova. Az én esetemben ez sok további költségtől és fájdalomtól kímélt meg.

 

Az új doki egyébként Bánfalvi. Tökjófej. Úgy vizsgál, hogy szinte nem is érzed, nincsenek jófejkedő sikamlós poénjai, orvoshoz méltóan viselkedik. Nekem volt egy visszaesésem menet közben - a hideg, ki gondolná, hogy erre is figyelni kell -  tökgyorsan válaszolt az emailre. És végül, de nem utolsó sorban, egyértelműen javulok. Fájdalom, vér nuku már jó ideje, és a seb is gyógyulgat. 

 

Jobbulást mindnekinek!

 

 

zsoltno1 Creative Commons License 2019.01.31 0 0 6448

Sziasztok!

 

Találkozott már valaki a képen látható krémmel?!

Nem tudjátok hol lehet kapni? - Ismerősömnek lenne rá szüksége azt mondj nagyon bevált neki.

zsoltno1 Creative Commons License 2019.01.31 0 0 6447

Sziasztok!

 

Találkozott már valaki a képen látható krémmel?!

Nem tudjátok hol lehet kapni? - Ismerősömnek lenne rá szüksége azt mondj nagyon bevált neki.

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.30 0 0 6446

Ami azt illeti nehéz mindig figyelni a kajára és betartani.

Én dec. 10-én voltam utoljára és próbálok/tam egy rendet beiktatni.

Eddig eredményes volt.

Cél hogy ne legyen még egy pötty se./vér/

Nem szeretném, ha lemenne a vasam, igaz ügyelek a Fe tartalmú kajákra.

Jó hogy bejelentkeztél azért egy másikhoz, közben meg a 6 hét is letelik.

Jobbulást.

Előzmény: nazwa (6443)
horakulum Creative Commons License 2019.01.28 0 0 6445

Sziasztok!

 

Biztos nincs rá sok esélyem, de azért próbálkozom. Keresem a hozzászólók közül juditka66-ot. Hátha még benéz...

Szeretném vele felvenni a kapcsolatot. 

 

Köszi.

 

Swtrooper Creative Commons License 2019.01.26 0 0 6444

Persze hogy nem neki az az érdeke, hogy felszámoljon egy rakat pénzt a gyűrűre, az hogy hogy van nem érdekli őket :) Egyél aszalt szilvát én is rászoktam azóta olyan puha, hogy öröm a wc-zés. Kopp kopp.

nazwa Creative Commons License 2019.01.26 0 0 6443

Bejelentkeztem egy másik orvoshoz, február közepére kaptam időpontot.

Nem akarom elkiabálni, de egyenlőre tünetmentesnek tűnik az állapotom, kivéve azt az egy alkalmat amikor sikerült keményebbet produkálnom és akkor rögtön vérzett.

Aki csinálta a gyűrűzést, annál voltam egy héttel utána kontrollon és látta a sebet, amiről utólag mondta, hogy a gyűrűzés után seb keletkezik és kb. 6 hét a gyógyulási idő.

Oda nem megyek vissza többé, mert a fizetős magán rendelés során még arra sem vette a fáradtságot, hogy valamilyen kezelést adjon, vagy javasoljon a gyűrűzés utáni mihamarabbi felépülésre.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6442)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 6442

Szerintem azért csak menj el orvoshoz, mert hátha ahonnét leesett a gyűrű nagyobb seb/lyuk lett.

Hát ha kell vele valamit csinálni.

Ráadásul nehéz mindig, mindent betartani. 

Jobbulást.

Előzmény: nazwa (6441)
nazwa Creative Commons License 2019.01.25 0 0 6441

Üdv!

 

Igazából vártam, hogy hová fajul az állapotom, ezért nem jelentkeztem.

Úgy tűnik, hogy a Mastu kúp bevált (?) Legalábbis mostanában nem vérzik, már vagy négy napja. Bár az is igaz, hogy jelentősen változtattam a székelési szokásomon, ami abból áll, hogyha érzem, hogy menni kell, akkor nem tartom vissza, de egyáltalán nem erőlködök, csak ami "magától" kijön.

Így igazából nem tudom, hogy a kúp érdeme-e a javulás, vagy az új szokásomnak (is) köszönhető.

Egy alakalommal sikerült keményebbet produkálnom, amit rögtön derekas vérzés követett (gondolom a hegesedés azonnal megsérült a seben). Úgy tűnik, hogy a gyógyulási idő tényleg hosszú lesz, ha egyáltalán meggyógyul végleg.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6439)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 6440

Általában nem esnek neki a műtétnek, inkább kúppal/kenőccsel próbálkoznak.

Valaki írta itt hogy a gumi gyűrű leesett és egy seb maradt vissza. Ha visszagondolunk a seb nagyobb lehet, mint ami előtte volt.

Előzmény: Greetiee (6437)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.25 0 0 6439

Helló.

Mi van veled?

 

Előzmény: nazwa (6435)
Swtrooper Creative Commons License 2019.01.24 0 0 6438

Greetie

 

Repedés az anus csatornán belül a kijárat felé szokott lenni fél cm-től 1 cm általában, függőleges irányban anoscoppal vöröses kajak alakú formáció. A kúp amire gondolsz valószínűleg tonogenes kúp belső nodusokra. én a Vámosi Nagy Istvánt ajánlom országos onkológiai intézet profi proktológus, nem híve a rögtön végjuk ki dolgoknak, ő inkább gyógyítja az aranyeret mint lemetszi.

Greetiee Creative Commons License 2019.01.23 0 0 6437

Sziasztok! Nekem is van aranyerem, és vérezgetni is szokott. A repedésre kérdeznék rá, hogy az hol szokott lenni? Belül vagy a végbélnél? nekem is szokott vérezgetni az aranyaerem, főleg, ha kicsit keményebb a cucc. Hemoroid kúpot használok ilyenkor, meg szoktam a reparonokoat. Valamint van egy kúpom, aminek a receptjét - keverési leírását - a háziorvosomtól kaptam, és azt szokták megcsinálni a patikákban. szeretem, nagyon hatásos nekem.

Én még nem voltam proctológusnál, de készülök menni.

Budapesten lakom, tudtok esetleg ajánlani dokit, aki megbízható szrintetek, és műt is?

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6436

A hemorid kúpra azt mondták hogy vérzésesre /gyógyszerész/ hogy jó rá.

Ha folyamatosan folyna akkor ügyelet.

Viszont a cs. orvos írhatna fel Normixot ez jó fertőzéses/sebre esetre.

A WC-t ne erőltesd, azt mondták ne üldögéljek pár percnél tovább, nekem bidét/zuhanyt ajánlottak utánra, még véletlenül se érje nedves papír se.

Lazításra használhatsz a rostok mellett napi 1 evőkanál paraffin olajat, amíg a vérzés nem csillapodik. /egyfolytában nem jó , gyengülnek a belek/

A többiek is írnak ezt -azt olvasd el mi jön/jött be.

Jobbulást.

Előzmény: nazwa (6435)
nazwa Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6435

Sok vér megy el sajnos, már majdnem 4. napja. 

Próbálok változtatni a székelési szokásomon úgy, hogy nem erőltetem a dolgot. Így talán egy árnyalattal kevesebb a vérzés mennyisége.

Érdekes, hogy csak addig vérzik míg a wc-n ülök, és a mosakodás után már el is áll.

A Detralexet én is szedem. Vettem vas készítményt a multivitamin mellé, meg nem takarékoskodok a B12 bevitellel sem (pl. tőkehalmáj konzerv).

Azért a jövő héten elmegyek vérvételre is.

Most a Mastu kúpot kezdtem el használni, mert a doki semmit sem mondott, bár elnézve a tájékoztatásokat talán a Hemorid jobb lenne rá, mert arra írják a vérzéscsillapító hatást.

Nekem nagyon ritkán van van hasmenésem, akkor mindig éreztem, hogy éget, felmaródik a végbél nyílásom, ezért nem merek most ilyen állapotban belevágni a tükrözéssel járó előkészületekbe.

Később mindenképpen meg fogom csináltatni a tükrözést is, mert jó, ha az ember tudja, hogy mi van "fent".

De a mostani panaszomat szerintem a gyűrűzés szövődménye  okozza, mert annak szerintem nulla az esélye, hogy pont most, a gyűrűzés után valamilyen vastagbél probléma keletkezett (polip stb...) és az csinálna friss vérzést (nem alvadtat).

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6434)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6434

Az előkészület alatt semmi vérzés nem volt.

Kihozták hogy a kijárattól kb 5 cm-re van ilyen érfonat és az 7 óra tájban alkalmanként vérzik.

No, és persze arra is jó volt hogy nincs e följebb polip stb

Mondjuk én szedek Cavintont/érerősítőt 2 évtizede/ és Detralexet 2x1 naponta./8 éve/

Most várok.

Viszont figyelj mennyi vér megy, mert egyszer nekem is 6.0-ra ment le a Fe tartalékom és vagy 108-ra a hemoglobin./álmosság, gyengeség/

Előzmény: nazwa (6432)
dakobacsi86 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6433

Tudom, nem segítség de ugyanebben a cipőben járok. Számomra viszont nagy segítség hogy leírtad a helyzetedet mert már kezdek én is kétségbe esni. 1 hónapja gyűrűztek. 2 db. Hol vérzik , hol párnap nyugi hol megint pár nap vérzés. Visszamentem. Használjam a kúpot , nyugalom , hajrá kitartás :) DE nekem sem említették hogy ez akár 6 hét is lehet... 

Előzmény: nazwa (6432)
nazwa Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6432

A gyűrűzés előtt csak fájt, és kellemetlen volt. Székeléskor ritkán maximum egy cseppnyi vér volt a wc papíron leginkább amikor kissé erőltettem a dolgot.

Ettől függetlenül elmentem vizsgálatra ahol a szokásos vizsgálat után felajánlották a gyűrűzést. A gyűrűzés után az aranyér leesett és a visszamaradt seb vérzik intenzíven székelés közben. A gyűrűzés előtt nem volt ilyen gondom. A kontroll vizsgálaton az orvos is megállapította hogy a leesett aranyér helyén van a seb, csak nem tudom, hogy ez mikor fog begyógyulni, begyógyul-e magától egyáltalán?

A tükrözéstől tartok egy kicsit, pontosabban a hashajtós előkészületétől, hogy nem romlik-e még jobban le az aranyeres seb. A doki azt is mondta, hogy a gyűrűzés gyógyulási ideje akár 6 hét is lehet (mire a seb begyógyul). Ha ezt előre mondta volna, nem biztos, hogy vállaltam volna ezt a rizikót, mert úgy érzem, hogy most sokkal rosszabb lett a helyzetem.

Magánrendelésen voltam, most vacillálok, hogy elmenjek-e másik magán dokihoz, vagy menjek egyenesen a sebészetre.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6431)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6431

 

Gyűrűzésre vérzés miatt mentél?

Lehet hogy kúpot nem adott, mert nagyobb lett, mint gyűrűzés előtt.

Hámosító kúpot szoktak adni és akkor a vérzés elmarad.

Azért menj el v. b tükrözésre én is voltam amikor aktív volt az aranyerem/nódus.

Ott legalább megtudják nézni hogy máshol nincs-e gond.

Magánúton is 2 hetet vártam.

Előtte meg mondják mit kell tenned otthon hogy teljesen kiürülj.

 

Előzmény: nazwa (6430)
nazwa Creative Commons License 2019.01.18 0 0 6430

Sziasztok!

 

Egy hete voltam gyűrűzésen. Három napja eshetett le a gyűrű, azóta minden székeléskor igen erősen vérzik. Tisztálkodás után szinte rögtön eláll a vérzés. Tegnap visszamentem kontrollra. A doktor megnézte és azt mondta, hogy a leesett aranyér helyén van egy seb. Nem adott rá semmit csak azt mondta, hogy szerinte menjek el virtuális colonoscoppiaára.

Kérdésem, hogy a vastagbél tükrözés milyen megoldást, eredményt adhat a leesett aranyér utáni vérző sebbel kapcsolatban?

Egyáltalán ilyen állapot esetén el lehet-e a tükrözést végezni?

Ha elmegyek egy másik orvoshoz mit tud tenni a gyűrűzés után hátramaradt sebbel?

Van erre valamilyen kúp?

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.01.17 0 0 6429

Ilyennel proctológushoz kell menni. Kérj időpontot.

Attól kapsz kúpot a vizsgálat után.

A kijáratot próbáld tisztán tartani./viszketés , égés/

Amíg vársz kérj a gyógyszertárba valamit. /Sperti, Reparon stb/

Talán begyulladt. Tehát mond meg a gyógyszerésznek ezt és mit ajánl.

Előzmény: Jedi24 (6427)
dakobacsi86 Creative Commons License 2019.01.16 0 0 6428

Aranyér esetén ajánlják a testmozgást. Szoba kerékpár használata csak ront a helyzeten?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!