Keresés

Részletes keresés

WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7831
Legyen Forum, így, rövid o-val. Régen is a közösség szimbólumával kapcsolódott össze, és a terv közös kialakítására, együtt gondolkodásunkra is emlékeztet. Vélemény?

Ja. és az órából női méret nem lesz?

WF

panerai Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7830
Index Watch Conception (IWC)
Előzmény: panerai (7829)
panerai Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7829
Messer: Oyster ötletét az index névvel teljessen magaménak érzem. Az, hogy az óra indexén index felirat van az már szinte egy rébusz egy kis blikfang, még a legkifinomultabb és legklasszikusabb órának is jól áll. A topikunk szervező ereje az óra imádat, de a találkozó helyünk, ha tetszik ha nem az index fórum. (olyan mint a Pál utcai fiúk, a Corvin köziek ésigytovább...)azzal, hogy az óra 12es indexén lenne az index felirat nem a internetes oldara aszociálnánk hanem az óra indexére. Index mellett szól az is, hogy rövid, jól megjegyezhető és minden nyelven értelmezhető, és nem nehéz kiejteni. Tehát tökéletes név, egy világbajnok marketing szakember sem találhatna ki jobbat. Summa: 1szavazat az indexre (általam)
Előzmény: Törölt nick (7827)
WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7828
Teljesen igazad van, ez az óra reményeink szerint akkor is mérni fogja az időt, amikor az Index fórumiaval együtt már bitjeire esik szét...

Tehát adjunk nevetaz Óránknak és tervezzünk hozzá logót.

WF

Előzmény: Törölt nick (7827)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7827
Passio:
Szokás szerint nem értem mit írtál. :) Természetesen nem szerepel P.K.I. neve a számlapon. Viszont e fiktív óra bármilyen módon az index.hu-hoz való kötésének gondolatától tajtékos lesz a testem... Tulajdonképp mi köze az index.hu-nak az órákhoz? Az, hogy van egy gagyi fórum software-ük, amin valaki nyitott egy Svájci órák fórumot? Ez semmi. Én személy szerint útálom az index-et, mint a szart, csak e fórum miatt járok ide. Csatlakozom egy korábban szólóhoz: ezt az órát a (remélhetőleg) elindítandó APT-féle független online óramagazinhoz kéne kötni, ekképp reklámozva mindkettőt. Nehogymár az index.hu-nak csináljunk propagandát! Ettől függetlenül jó oyster ötlete, hogy nemesfém logo vagy index legyen applikálva a festett számlapra (a la Rolex korona). Nekem is kedvenceim azok a Reverso számlapok ahol a 12 helyén a JL logo van aranyból.

Egyébként ha már szó volt róla, itt az equationoftime.com órája:


Előzmény: Passionata (7824)
WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7826
Az ezüsttok nekem nagyon szimpatikus. Tavaly voltam egy ötvösnél, aki terv alapján 15-20 ezer ft-ért megcsinálja az öntőformát (elmondása szerint bármit), onnantól kezdve csak az ezüst grammsúlyát (nyilván nem törtezüstárban, de nem lehet vészes) kell fizetni, a mintát meg utána el lehet hozni, annyi darabot készít, amennyit megrendelünk. Exkluzivitás tehát biztosítva.
Én a pattintós hátlapnál maradnék, sőt valami létező és hazánkban is beszerezhetőt lehetne felhasználni, akár polirozva-gravirozva, az ezüst puhasága miatt pedig egy eszergált acélgyűrűt a tokba, hogy arra pattanjon a hátlap, de ehhez biztosan van nálam hozzáértőbb is, órát még nem gyártottam :))

P.Kiss mester szépen dolgozik, de ha rászakadunk 20 (50) db számlappal-aranyozással, mikorra lesz készen vele? Én már a csuklómon szeretném érezni az Index-et! :))
Számlapkialakításnál is megfontolnám az ezüstöt, olyan formában, ahogyan pénzérmét dolgoznak el számlapnak, vagy esetleg mattirozva-vésve, így örök darab lenne, mivel nem menne tönkre a lakk. (Ma már fényképet is gravíroznak fémbe, az ezüstöt tovább lehet aranyozni-oxidálni stb.) Egy szép kékített bot- vagy Breguet-mutatóval, háááát...

Még ha a zafirt is elhagynánk, és helyette mondjuk plexit használnánk el, teljes lenne a 30-as évek feelingje. Mmmmmmmmmmmmmmmm!:)))

WF

Előzmény: Törölt nick (7822)
drempee Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7825
OYSTER, Te vagy a legnagyobb. A topic fennállása óta talán a legnagyobb ötlet, és az a gyönyörű benne, hogy megvalósíthatónak tűnik - csodálom, hogy hamarabb nem jutott eszünkbe. Ha lehet, én is benne vagyok, bármiben segítek.
Tetszik, hogy sok ponton egyeznek az elképzelések, megvan az alap, amelyből elindulhatuunk.
P7001 jó ötlet, dátum nem kell, zafír természetesen, de a hátlap szerintem lehet ásványüveg is. Jó lenne min. 5atm vízállóság, de kisipari megvalósíthatóságában erősen kételkedem. A számlap színe tényleg választható (á la WATCHFUN), de limitált szériáról lévén szó, egységes jobb lenne. Nekem a világos jobban tetszik. Mivel inkább elegáns óráról beszélünk, a méret max. 40mm. A tok a legnagyobb kihívás, én messzemenőkig az acéltokot támogatom, ha kivitelezhető, ez némileg oldja az eleganciát, nem lesz teljesen retro óra, mint pl. egy könnyebben elkészíthető ezüst tokkal. Kellen egy elvi megállapodás (már megvan?), és utána kellene járni a részleteknek.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Törölt nick (7793)
Passionata Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7824
Messer
:)
Úgy látszik oyster indexe törlödhet a P.K.I.W nyert.:))Ja és így
P.K.I.W.
Népszínház utca
Előzmény: Törölt nick (7822)
tourbillon Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7823
Jo eredmennyel jartam/jarok... ;)
Majd annak idejen leulunk beszelgetni a reszletekrol.
Engem pl. a szamlap minosegi kialakitasa is aggaszt.
remelem nem olvasztanak minket ossze a gretsilaszlo topiccal :)

Előzmény: Törölt nick (7816)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7822
Bruhahahahahahahahaha, nyöff, itt sokaknak nagyon beindult a fantáziája! Szerintem elsősorban a tok okozhat gondot ti.:

- werk: ha kézifelhúzósról van szó (egyetértek), a Peseux 7001 nem tudom mennyi, de ez a belőle továbbvitt 11.5''', 17 köves, ETA 2801-2 pl. 40USD darabonként. Nyilván alapkidolgozású, alap regulátorral.

Ez a werk meg a Peseux viszonylag kis méretű, tehát max. 37-38mm-es tokba érdemes tenni, mert (szerintem) egy nagy tok közepén egy csöppnyi werk igen gagyin néz ki (persze csak ha van üveghátlap, elöl meg külön másodpercszámlap).
40-43mm-es tokhoz Unitas zsebórawerk kell, nem hinném, hogy az lényegesen drágább lenne alapkidolgozásban, hiszen a Zeno is azt használja a 250USD-s óráiban.
Hogyan lehet egyedivé tenni werket? Szerintem olyan szakember, aki mondjuk genfi csíkozást tud a hidakra készíteni, nemigen található, tehát adódik az alap sima hídfelület aranyoztatása a legendás P. Kiss Istvánnal, ami a glashüttei stílus ismérve (pl. Nomos). A csavarok hővel kékítése sem okozhat gondot, a feliratok (pl az egyedi sorszám) gravíroztathatóak a hidakba.

- számlap: ez sem okozhat gondot, a legendás P. Kiss István elkészítheti őket, célszerűen ilyen alacsony sorozatszámnál az egyedi sorszámmal rajtuk. Kézi guilloche-álást szerintem a Pénzjegynyomdán kívül nem hiszem hogy végeznek, de mondjuk egy kisszámlap bemélyítése esztergálással APT mester szerint nem okoz gondot a legendás P. Kiss Istvánnak. A számlapnál van legnagyobb szerepe a designnak, hiszen egyszerű eszközökkel is rafinált hatást lehet elérni (pl. a másodperc kisszámlap ezüstözése, a többi rész festése etc.)

- a tok: szerintem itt lehet a fő gond. Úgy tűnik, páran sportórát szeretnének, ehhez profi tokkészítő cég kellene a tömítőrendszer miatt (korona, hátlap, üvegek). Egy ötvös vagy ékszerész valószínűleg egyszerű geometriai formájú, nemesfém (pl. ezüst, ami azért jó, mert ma már nagyon ritka) tokot tud elkészíteni, külön felrögzített szíjtartókkal (kb. mint egy Lange tok). Acéltok CNC-s kiesztergálása szerintem húzós lenne, de lehet, hogy tévedek.

A legnagyobb probléma viszont az lesz, hogy mindenki mást akar. :))) És ebből nem sok jó sülhet ki (ugye a teve olyan ló, amit egy bizottság tervezett).

Egyébként már van precedens Internetes site által gyártatott órákra: a timezone.com a Minervával (Minerva werk) és a Dubey and Schaldenbrand-nal (Peseux werk) készíttetett egyedi órasorozatot, (1500-3000USD, 50db); a timefactors.com (Eddie Platts) a Zenoval készíttetet ETA automata werkes pilótaórát (300USD, 250db), az equationoftime.com is készíttetett egy ETA werkes órát (500USD), szerintem szintén a Zenoval. Tehát mind profi gyártóval készíttették el az óráikat. Viszont már láttam valahol egyedi aranytokban vintage JLC werkeket, egy amerikai ötvös/ékszerész készíti őket. Tehát a dolog nem reménytelen.

te_o Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7821
Ja, még vmi: telihátlapnál egy egységes gravírozást + tulaj neve is elférne a hátlapon! A sorszám mellett).

te_o

ath Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7820
köszi! nagyon rendben van.
Előzmény: alexandrosz (7818)
te_o Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7819
Sziasztok!

Remek ötlet a topicóra! Oyster ötlete az ezüst tokkal pedig szintén megfontolásra érdemes lehet - bár nem olyan masszív, mint az acél, de ötvössel meg lehetne csináltatni.
Verk: a gyár küldene ilyen kis szériában is szerkezeteket? (végül is neki mindegy). P7001 tökéletes lenne, de akkor azonnal jönne a Nomos - nem eléggé egyedi. Viszont lehetne meghatározott méretek mellett mindenkinek egyedi szerkezet - akár DOXA 103, FHF, F, Marvin, Certina, oroszok, ETA... amit csak beszerezni tudunk használtpiacon, a lényeg az azonos méret (pl. maximált méretek alapján). A többi legyen azonos - szlap, tok, mutatók (Világos szlapra egy szavazat!). Vagy ez így bonyolult?
(Ja, és jelentkezem!)

te_o

alexandrosz Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7818
Előzmény: ath (7817)
ath Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7817
alexandrosz!

köszi, megnéztm az oldalt, de valamiért nem tudom kinyitni az egyes órákat. mennyiben fáj egy ilyen szerkezet? nagyon szeretnék egy szép bőrszíjas, elegáns, de nem patek stílusú órát mert sportosból már van két szép darabom.

Előzmény: alexandrosz (7802)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7816
Csak nem ?!
Készíttettél már tokot valakivel ? Milyen eredménnyel jártál ?
Előzmény: tourbillon (7814)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7815
Térítésmentességről alighanem szó sem lenne, aki kap, az anyagilag is részt vegyen benne (mégha készültségének megfelelően részletenként is).
Előzmény: Passionata (7812)
tourbillon Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7814
A tokba en is szivesen besegitenek (elvi kialakitas) mert van benne tapasztalatom.
Örülök az ötletnek nagyon!!!
Előzmény: Törölt nick (7804)
panerai Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7813
Amikor felmerült az ötlet én is rögtön a Pesseux7001-re gondoltam, írni kellene az eta gyárnak és árajánlatott kérni tőlük 30-50 darabra. Van egy olyan érzésem, hogy "filléres" dolog lesz közvetlen tőlük egy 7001-es. De manapság az AS is rákeményített lehetne tőlük is érdeklődni hasonló szerkezetről.
Passionata Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7812

fontos lenne ,hogy legyen benn valami különleges , még nem tudom mi de valami extra, végül is semmi értelme csináltatni egy fekete nomost qurva nagy költséggel .
+ akik csinálják azoknak nem biztos ,hogy tetszik is így a térítés mentes felajánlás szvsz. nem szükségszerű ,viszont 1et elvinnék az antiquorum-ra márcsak azért is ,hogy megdöntsük a patek rekordot :)

Előzmény: alexandrosz (7810)
panerai Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7811
Oyster, és mindenki: a saját óra tervében nagyon benne vagyok, ha szóltok anyagilag és ismeretségileg is azonnal támogatom a tervet, ugyanúgy mint APT újság álmát (talán egyszerre kellene elkezdeni) és lehetne ugyanaz a neve és egymást promotálnák. Szerintem a darabszám 20 fölött lenne bőven, hiszen rengeteg passzív topic olvasó óra rajongó van közöttünk.
Amiért írok: Oyster 12óránál elhelyezett "index" graviros index ötletén belém borzongott az az érzés amit csak Michaelangelo Mózes szobránál tapasztaltam: GÉNIUSZI ÖTLET és én rögtön a magam részérö ezt el is fogasom és pártolom. Lehetne úgy mint a rolexeken, hogy ez az index fehéraranyból készüljön (nem emelné az árat lényegessen de nagyon exlúzivvá és érdekesseé tenné). Én ismerek egy nagyon jó kezű rézmetszőt aki csoda szépen dolgozik és remekművet alkotna egy olyan kis fémdarabból mint egy index. Persze az index formájának és a feliratnak rajta valami különleges stilust kell kitalálni.
U.I.: Oyster nagy vagy.
Előzmény: Törölt nick (7806)
alexandrosz Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7810
Én is!

Tehát:

oyster
WatchFun
Passionata
alexandrosz

(Remélem, a topic gerincét adó, nagy tudású szakik is hamarosan jelentkeznek, mindenesetre nekik akkor is járna az ilyen óra, ha véletlenül eéfelejtenék regisztrálni magukat itt.)

Előzmény: WatchFun (7808)
Passionata Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7809
állat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikor kezdjük?
Előzmény: Törölt nick (7806)
WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7808
"...+beszéljük hányan vesznek benn részt..." van 1 kezem, jelentkezem! :))

WF

Előzmény: Passionata (7807)
Passionata Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7807
Szerintem mindegy milyen lesz csak egységes legyen , nagyon egyszerű a dolog +beszéljük hányan vesznek benn részt aztán kijelöljük a részeket -tok, hátlap,szerkezet,méret stb- oszt szépen szavazunk , így tényleg a MI óránk lenne-no suzuki- és nem gondolom ,hogy olyan írdatlan költségekkel járna + gondoljunk bele +alkotnánk egy igazán kisszériás darabot .
viva la topic!
Előzmény: Törölt nick (7804)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7806
Közben látom ám, hogy mire begépeltem a pár soromat, némi konszenzus kezd itt kialakulni.

Akkor az én véleményem is Passionata felvetésére :
- kézi : Szerintem is, mint az előbb is jeleztem
- tok 40-45mm között : Én is inkább némileg kisebbre hajlok. Mondjuk úgy 35 körülire. De mindenképpen a kerek megjelenést preferálnám.
- számlap fekete : Az is jó (kevésbé kényes alapszín, mint a többi, tehát tartós lehet)
- mutatók ezüst : Feketére tényleg jó
- kis másodperc 6óránál : Úgy bizony. (Eddig tehát még szóba jöhetne a P7001.)
- dátum nélkül : Úgy is megteszi, nem kell mindjárt komplikációkban gondolkodni, mégha alap, akkor sem.
- tok nemesacél : Hát ennek a megvalósítását én problémásnak képzelem a szíjrögzítő tokfülek miatt. Lehet, hogy egy könnyebben megmunkálható nemesfém esetén azokat forrasztással rögzítve és a nyomokat köszörüléssel eltüntetve szebb eredményre jutunk. Vagy akár egy ezüstöntvényt létrehozni egy hasonló fazonú tokról nyert formábanm, majd ezt felpolírozva is egyszerűbb a helyzet (és ezt ugyan még nem tudom, hogy mennyire,de csak nem vágja agyon a projekt anyagi oldalát, ugyanakkor nemesebb külsőt is ad neki).
- zafír hátlap : Nekem akár felpattintható acél is lehet
- strucc v.krokodil szíj : ez tényleg akármilyen is lehet, de strucc jó ötlet (meglehetősen ritka, egyedi, de mégsem olyan drága, mint egy Cartier gyíkbőr cucc).
- ja és persze az egész cucc számozott , mondjuk legyen max. 10 ,abból 3at eladunk a miénk már ingyen van : Naná, hogy számozott kéne. De inkább nem 10, mert akkor arról lassan már magam is lemaradok. Tán összejövünk rá 20-an is. (Mi lenne, ha a 2002-es évbéli ötlet emlékére 20+02, azaz 22 darab lenne, amiből 20-on a létrehozók osztozunk, a további 2-t pedig saját részvételük esetén a közremőködő szakemberek kaphatnák meg ?) És inkább ne adjunk el sem 3-at, sem 1-et se, hanem ez egy darabig tényleg maradjon a kívülállók számára elérhetetlen álom.
- a név kiválasztása is nagyon érdekes : Jó kérdés ! (Némi részletre viszont volna tippem. A 12-es helyett a számlapon egy rátett órajelölő indexet is lehetne alkalmazni, amibe bele lehetne gravíroztatni stílszerűen, hogy "index".

...
Előzmény: Törölt nick (7804)
WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7805
Üdv topik,

október hatodikán este elküldött levelemre ma, 11-én válaszolt az Omega-gyár. Több egyéb mellett megkérdeztem, mikori az órám (sorozatszám és ref.szám alapján), válaszuk:

"men's watch on leather
movement number 18439022
caliber 268 - 17 jewels (ancient caliber 30mm)
watch reference = CK 14713 - round steel case - diameter 33.5 mm
faceted relief dial 892 with "index" hands
manufactured and exported to Gameo on March 6, 1962"

Szóval érdemes írni, válaszolnak. :))

WF

Törölt nick Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7804
Hát, töredelmesen bevallom, hogy nekem e téren egyelőre semmilyen jártasságom még nincs. Úgyhogy az egyedi tok elkészítésének anyagi vonzatát sem ismerem. Sőt, a beszerezhető szerkezeteknek sem az értékét, sem az elérhetőségük módját sem.

De, hát jó pap is holtáig tanul... Itt az idő, hogy ezekről is szerezzünk közös tapasztalatként némi információt.

Az tényleg némi nehézséget jelent, hogy mindannyian más-más képet dédelgethetünk egy ilyen elképzelés megvalósítására.

Namármost én alapvetően két végletet látok magam előtt. Ha mindenképpen olcsón szeretnénk megúszni, de a minőségből azért olyan sokat nem szívesen engednénk, úgy figyelembe vehető a nem túl elterjedt Poljot DeLuxe alap is (amiből ízlés szerint akad automata és kézifelhúzós egyaránt). Ez egyrészt az itt hozzászólók között többeknek is a rendelkezésére áll, sőt a többiek is némi utánajárással beszerezhetik. Abból a szerkezetet kiemelve (esetleg a CCCP utalások eltüntetésével) és egy új közösen elfogadott fazonú egyentokba illesztésével, és a magában hordozott pontossági lehetőség megfelelő beszabályozás általi kiaknázásával a lényeg megvan. Erre tán még számlap is olcsón beszerezhető, amit saját megjelenésűvé kellene alakítani. Majd egy egyszerű üveggel zárva a sort, tulajdonképpen elkészülhet a mű és nem is költekeztük túl magunkat.
DE !
Ez valahogy nem az igazi egyedi óra. Utóbb ez nem okoz a következő generáció egyik tagjában sem vágyakozást, tehát csak a jókedvünk megteremtésére alkalmas.

.

Ezzel szemben viszont el tudnék képzelni egy olyan szintű darabot, ami méltó lenne a zártkörű (kisszériás!) voltából fakasztható presztízsre.

Tehát ennek alapjául én egy tipikus beszállítói szerkezetre gondolnék, és abból is a kiemelkedően megbízhatóak közül valamelyikre. Lehet, hogy sokan nem értenétek ezzel egyet, de az Alexandrosz által is leírt kézifelhúzós volta szerintem alapkövetelmény lenne, azon belül is a jelenleg is elismerten jó minőségű lehetne pld. az említett Peseux7001 - ha már oly sok jónevű óragyárnak is megfelelt. Azt persze nem tudom, hogy milyen úton beszerezhető és mennyiért, de HÁTHA...
Aztán persze erre számlap dukálna. Itt már a designlehetőségek száma szinte végtelen, de ha megkérjük grafikus társunkat, talán tud (kísérletezgetések során) olyan változatot produkálni, amelyik mindannyiunk egyetértését bírja. No, aztán azt meg kellene valósítani. Ez is egy jó szakembert, és némi - selejtnek minősített gyengébb darabokat el nem fogadtató - határozott megrendelői fellépést igényelne.
Majd jön a neheze : a tok. Amennyiben megállapodunk annak végleges formájában és anyagában, akkor azt meg is kell valósítani. Én itt a kisszéria okán hajlanék a nemesfémek valamelyikének alkalmazására és azt egy jókezű ötvössel való elkészíttetésére. (De valószínűnek tartom, hogy a vízmentessége finoman fogalmazva is kérdéses lesz.) Üvegként pedig én a zafírüvegre gondolok, amit ugyebár már jelzett egy topictársunk, hogy kedvezően be tud szerezni.

Utána az összeszerelést szerintem csak a legjobb órások valamelyikével lenne érdemes elkészíttetni, aki az adott szerkezetet jól ismeri és ennek során a pontos finombeszabályozását is elvégzi, majd ezt igazolja is.

(Ja, és fel kellene ajánlani minden közreműködő szakembernek, hogy egy-egy, darabonként azonos helyen feltüntetheti résztvevői voltát.)

Aztán már csak a hírverés van hátra. (És az ellenkezés, hogy az előre kitűzött, korlátozott darabszámot már nem leszünk hajlandóak túllépni, így aztán minden további érdeklődő már csak a prestízsünket növelvén ácsingózhat egy-egy eladó darabért. :)

Még egy dolog : mivel a folyamat mindenképpen időigényes, így akár aki még időben bejelentené a csapatban való részvételét és így a kisszériás sorszámával rendelkezne, az akár ezeket a részfolyamatokat is nyugodtan át-átütemezhetné. Így tán apránként finanszírozva az egészet, nem is lenne annyira anyagilag megterhelő. (Lízing ? :)
Ez szerintem sokunknál nyom a latban - nálam is...

WatchFun Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7803
A saját óra elkészítését támogatom! De miért ne lehetne a számlap _bármilyen_ színű? A sablont egyszer kell csak legyártatni, innentől ha valaki feketét akar, olyant kér, ha ezüstöt (aranyat, pezsgőszínt stb) akkor olyant. A mutatókat meg színben hozzá lehet igazítani, ez simán megoldható. Ami "széria" lenne: acéltok (kívánságra aranyozva), számlap rajzolata, meg a szerkezet. CSINÁLJUK MEG!!!

WF

alexandrosz Creative Commons License 2002.10.11 0 0 7802
ath!

Ez egy Poljot Classic Chrono. Nem cirillbetűs változat. A megszokott 3133-as szerkezet ketyeg benne. Átmérője 37 mm és nem túl vastag. És élőben még szebb, mint a képen. Állítólag már nem sokáig lesz megvásárolható.
Hozzám ugyan más úton került az óra, de hozzáférhető pl. internetes rendelés útján is.
Itt

Előzmény: ath (7801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!