Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10471

Kedves Gábor,

az "ujfajta" császármetszésről valaki azt mondta, hogy abban az a forradalmian új, hogy csak a bőrt meg a méhet vágják, a többit szétszakítják... nemigen akarom elhinni, nem inkább szétválasztják? Ez egyenlő lenne a szakítással (széttépéssel?)

Az érv onnan jött, hogy én azt állitottam, hogy a gátmetszés sebe sokkal hamarabb gyógyul, mert vágott egyenes felüleletek nőnek őssze, ő meg azt állitja, hogy a gátszakadás hamarabb és fájdalommentesebben gyógyul.. igaz lehet ez?

virág1 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10470

Kedves Mikolt és Gábor !

 

 

Már régóta vágyom egy babára és eddig nem igazán jött össze.

Az elmúlt hetekben kaptam gyógyszert hogy legyen peteérésem ,és most megjött

az eredménye 2 naponta ultrahangra jártam és pénteken 15 mm volt a bal ováriumban a mai napon pedig 23 mm-es, aki csinálta a vizsgálatot azt mondta  hogy a jobb oldalon nincs életképes csak a bal oldalon.

Ez baj? vagy mitől van ?

az endometrium: pénteken 4 mm, ma 7,7 mm volt.

azt mondta a Dr-nő hogy ma megreped és ma és holnap van esélyem a teherbe esésre. /ma vagyok 14 napos/

 

Remélem most sikerül és az égiek is így akarják.

Próbálok nyugodt lenni és nem stresszelem magam .

Mi az amit még tehetek?

 

Előre is köszi a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10469

Kedves Gábor,

 

Ha a petefeszek tenyleg ki van tapadva (bizonyitottan) a hasfalra, akkor 24 orat aztathatod magad, semmit nem fog érni. Azt vagy gyogyszerezni lehet, vagy meg lehet probalni laparoszkopon keresztul levalasztani es van egy specialis folyadek ami csokkenti a visszanoves valoszinuseget, mikroszkopos sebeszek hasznaljak petevezetek rekonstrukcio eseten (most eppen nem jut eszembe a neve).

 

Igen, ki van tapadva, bár hogy ezt hogy lehet beigazolni vagy kizárni, azt nem tudom, a dokim tapintás és a tünetek alapján mondta, nameg az előzmények alapján (lábemeléskor (minden lépésnél), felüléskor fáj, ciklustól függetlenül, előzmény: endometriózis 6 éve).

 

Ana


Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10458)
zsemlemorzsa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10468

Kedves Gábor!

 

A Sunrider cégnek van egy a vietnámi balzsamhoz nagyon hasonló terméke. Nekem már rég elfogyott (talán venni kéne), de nagyon szerettem amíg volt.

Az USÁban itt meg tudod rendelni online. :) 

 

Egy röpke kérdésem is lenne. 10 hetes kismama vagyok és a derekam pár napja elkezdett fájni. Olyannyira, hogy ma lehajoltam és alig bírtam felegyenesedni. :( Ez összefügg a terhességgel? Mit lehet vele kezdeni?

 

Köszi a választ!

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10458)
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10467
Kedves Rylie,
a terhesség elején a megjön-érzés normális, hasizomgyakorlatokat ne folytasd, és a szauna, forró fürdő és minden ilyen komolyabb hőhatás, szolárium stb. sem ajánlott. Úszni szabad, az erobikozásnál vigyázz az ugrabugráló gyakorlatokkal, de más ellenjavallata annak sincs. Kicsit fogd vissza a tempót, ez minden, és ha valami nem esik jól, ne csináld, akkor se, ha mondják, hogy igen. Uszodában mindig van fertőzésveszély, de ezt amúgy sem lehet kivédeni, és ha úszás után otthon is lezuhanyzol, vigyázol a törölköződre, akkor a terhesség nem jelent külön kockázatot.
Az első kérdésre nem tudok válaszolni. A saját tapasztalatom az, hogy nagyon korai terhességben sok minden megtörténhet úgy, hogy a babának végül nem lesz semmi baja. Csak az utóbbi időkben hallottam, hogy embereket autóbaleset után altattak, operáltak, röntgeneztek, amikor még nem tudta az illető, hogy terhes... vagy fogat csináltatott, lidokainnal, röntgennel, ahogy kell, vagy magas láza volt influenzával, vagy nászúton maláriagyanús trópusi betegsége, kétszer átrepülte az óceánt, és a nászút után derült ki, hogy valószínűleg terhes lett a nászút alatt. Ezekkel a gyerekekkel minden rendben van - na jó, a nászutas sztori babája még odabent van, de a jelekből ítélve nincs vele semmi baj. Nincs tuti garancia, de mégis, talán ritkább az, hogy baj történik, mint az, hogy nem, ez a személyes meglátásom. Úgy tűnik nekem, mintha a nagyon rizikós korai terhességi időszak úgy a negyedik héttől tartana mondjuk a tizennegyedikig... Gábor, ha ez marhaság, akkor javíts ki.
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10466
Kedves Gábor,

töltsd le az internetről Fábry Sándor Vietnami balzsam című kabarészámát, ha érdekel :-) Amúgy van vietnami balzsam, valaki már meg is írta, és igen, ha az USA-ban lennék, én megkérdezném a kínai haverjaimat. Polar Bear olajat pl. lehet kapni itt Kanadában is.
Egyébként, ha megnézed a 10461-et, láthatod, hogy Mikolttal és másokkal "doktor urakká" léptünk elő, igen megtisztelő, el is pirultam egy kicsit.

F.
myagi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10465
Azt elfelejtettem írni(talán van jelentősége, ), hogy NATURLAND salaktalanító teát ittam (kb 10 filtert) mielőtt megjött...
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10464
Szia Krumplishal,
azt kérdezed, hogy ha ovuláció után maradt ki a tablettaszem, akor lehetett-e újabb ovuláció a ciklusban. Nekem az a válaszom, hogy ez nem valószínű. Elvetni semminek az esélyt nem lehet, de akkor sem valószínű.
Előzmény: krumplishal (10454)
myagi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10463

Kedves Doktor Úr!

 

 23 éves vagyok.A problémám a következő:Mercilon tablettát szedek 6 hónapja. Az első két levél beszedésével egyidőben voltak áttöréses vérzéseim, de ez aztán megszűnt. Most azonban, a 7. levél szedésének közepén ( a 21 szemből eddig bevettem 13 szemet, de persze nem hagytam abba) megjött a menstruációm...Illetve gondolom, hogy az, bár nrm olyan erős a vérzés, de attól viszont sokkal "konkrétabb" vérzés, hogy csak áttöréses vérzés lenne...Ráadásul pisiléskor a hüvelynyílásomnál égető érzést érzek.Hozzátartozik még ehhez, hogy az utóbbi időben kissé felelőtlenül éltem szexuális életet, ami azt jelenti, hogy 5 fiúval voltam együtt, mindegyikkel óvszer nélkül...Sajnos!Lehetséges, hogy elkaptam tőlük valamit?Vagy egyszerűen csak felfáztam?Vagy ha egyik sem, mi lehet a gond??Köszönöm válaszát!

soulina Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10462

Kedves Gábor!

 

Novynettet szedek immár 8 éve, a nőgyógyászom szerint nem kell szünetet tartani, igaz ez? A másik kérdésem a következő: a mostani menstruációm szinte elhanyagolható volt, pedig sosem voltak problémáim. Lehetséges, hogy terhes vagyok és csak a gyógyszer miatt volt egy kis pecsételő vérzés?

 

Válaszodat előre is köszönöm:

 

s.

Rylie Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10461

Kedves Doktor urak!

A következő kérdéseim lennének:

1.A terhestesztek alapján úgy tűnik bébim lesz, aminek örülünk is. Számításaim szerint kb. 3 hetes lehet a bébim és az előző héten elkaptam egy csúnya náthát. 39 fokos lázam is volt, és miután akkor még nem tudtam a terhességemről bevettem az ilyenkor szokásos gyógyszert. Kb. 5 napig szedtem naponta 3 algopyrint. Az aggaszt, hogy a betegségem, illetve a beszedett gyógyszerek okozhatnak-e vmi problémát a babámnak?

2.Reggelente mindig van egy olyan érzésem mintha meg akarna jönni a mensesem. Nem görcsöl, csak olyan érzés amikor az ember inkább elmegy a wc-re megnézni, hogy megjött-e vagy sem. Ez az menstruációs "megjön-érzés" normális így az elején?

3.Azt is szeretném még megtudni, hogy lehet-e a terhességtől függetlenül tornázni, aerobikra járni, úszni. Nem teszek rosszat mondjuk a hasizomgyakorlatokkal a babámnak? Kell-e tartanom attól, hogy esetleg az uszodában a vízben elkapok vmi fertőzést? Vagy inkább ne menjek úszni?

Lehet-e szaunázni?

 

Sajnos csak április közepére kaptam időpontot az orvosomnál és addig nagyon szeretnék képben lenni a fenti kérdésekkel kapcsolatban.

Válaszukat előre is köszönöm,

Rylie

Allia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10460

Kedves Gábor és a háziboszorkányok! :-)

 

Lehetséges, hogy kettős fogantatásnál, többedik terhesség során sokkal hamarabb érzi az ember a tüneteket, mintsemhogy teszttel igazolt lenne a terhesség (émelygés, szagérzékenység)? Egyáltalán van esély arra, hogyha stimulált ciklusban, az ultrahangon mindkét petefészekben egyforma nagy tüszők voltak (3 cm átmárőjűek), akkor mindkettő kiszabaduljon és meg is termékenyüljön? Felmenőim között sose voltak ikrek, ha ez számít.

 

Köszi,

Allia

szösszenet1 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10459

Kedves Gábor!

 

A vietnámi kenőcs még mindig létezik mifelénk, kínai boltokban lehet kapni, de már néhány patikában is. Tán a kínai negyedekben az USÁ-ban is beszerezhető...

 

szösszenet1

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10458
Kedves zali,

új probléma; gyógyszer megvan (Mercilon). mivel még sosem szedtem most írták fel, vérvétel volt előtte, szűrések stb, de az eredményekre jövőhéten akartam rákérdezni. elvileg ápr. 1-én kéne megjönnie, de ma már volt barnázás. gyógyszert kiváltottam, de dokival csak kedden tudok beszélni. szerinted nem gáz, ha ma elkezdem a gyógyszert? max. kedden azt mondja, h ha valami gubanc van, h mégse szedjem. abból nem lehet probléma, hogyha szedem keddig és aztán esetleg az eredményektől függően abbahagyom?

Fogalmam sincs milyen eredmenyekrol beszelsz, milyen szuresed volt, ugyhogy nem tudok mit mondani. Mire ezt olvasod ugyis Kedd lesz.....ugyhogy........ha csak rutin szures volt, nyugodtan elkezdheted.

Gabor
-------------------
Kedves szrekuc,

Kb 2 hetes terhes vagyok, fertozesre (nem viszketo;vmi gennyes gyulladas) felirt a nogyogyasz klion-d 100 nevu huvelytablettat metronidazolum es miconazoli nitras hatoanyagokkal.A tajekoztatojan az all,hogy a terhesseg elso 3 honapjaban nem szabad hasznalni.visszamentem a dokihoz emiatt,ahol eleg furcsan neztek ram es mondta ,hogy nyugodtan hasznaljam,de aztan amikor kicsit nyomatekosabban emlitettem,hogy babat varok, kb akkor esett le neki a kerdes, mert nem emlekezett ram.ezutan is azt mondta,hogy nyugodtan hasznaljam,mert szoktak felirni.3 tablettat elhasznaltam,de egyre bizonytalanabb vagyok;mihamarabb valaszolj(atok),hogy folytassam-e vagy sem,artott-e ez a 3 tabletta,egyszoval mit csinaljak?baj,ha ezt a fertozest nem kezelem most a terhesseg miatt?arthatott a babanak eddig?valaki mar kerdezte ezt,de nagyon sok a hozzaszolas es nem talaltam meg.Segitsetek!A masik kerdesem,hogy nathara,kohogesre,megfazasra mit lehet szedni,hogy kezeljem,ami nem art a babanak?

Ne haragudj, de nem tudok zold lampat adni egy olyan szer hasznalatara, ami tiltva van korai terhesseg eseten. Akkor sem, ha az ilyen huvelytabletta nem koztudott arrol hogy karosodast okoz. Ezt neked kell eldontened az ottani orvossal. Egy tenyleg kethetes terhessegben semmi nem tutira biztonsagos.

Plusz Mikolt jo szovege:"ha most valaki azt mondja, a kliontol a majdani gyereknek 2 feje lesz, akkor mit csinalsz? visszatekered az idot es nem szeded be? a kesobbi ultrahangvizsgalatokon szepen meg tudjak nezni, rendben van-e a magzat, addig semmit nem tudsz tenni."

Plusz Dr. Felicitasz Ü.B. idevonatkozo javaslatai.

Gabor
---------------------
Kedves ANA,

A Kliont gomba ellen adják, tehát valószínűleg gombás fertőzésed van, nem gennyes. A gennyesre antibiotikumot szoktak adni.

A gombás fertőzés bizony vetélést okozhat, ezért kezelni kell. Ha az orvos azt mondta, hogy szedheted, akkor szedd csak nyugodtan.


Well.....elmeletileg a Klion-t nem gomba ellen adjak. A Klion hatoanyaga (metronidazole) eredetileg trichomonas ellen volt, kesobb talaltak altalanosabb antibakterialis hatast is. De tudtommal nem gombaellenes.

Gabor
---------------------
Kedves krumplishal,

Dr. Felicitasz Ü.B. valasza pont jo.

Gabor
---------------------
Kedves Felicitasz,

Egyebkent es is hasznaltam valamit amig Mo-n eltem, ami a boszorka kategoriaba tartozott. Kivancsi vagyok hogy letezik-e még (nagyon szerettem). Ugynevezett "Vietnami kenocs" volt. Pici kis piros fém-tégelyben adtak el, nagyon eros fahej szaga volt, a homlokra kellett kenni, es zsenialis volt fejfajasra, de csak egyszeru szuper-frissito hatasra is. USA-ban semmi hasonlo nincs (pedig kerestem).

Gabor
---------------------
Kedves ANA,

Az a kérdésem, hogy mit lehet kezdeni egy hasfalhoz kitapadt, nagyon érzékeny, be-begyulladó petefészekkel.

Gyógyszer nincs rá, műteni teljesen felesleges, marad(na) a fájdalomcsillapító, amihez semmi kedvem, főleg nem hosszútávon.

Említette a dokim a gyógyfürdőt, állítólag léteznek kimondottan ilyen dologra fürdősók, tudnátok-e ajánlani esetleg ilyet, hogy célirányosan tudjak elindulni?


Ha a petefeszek tenyleg ki van tapadva (bizonyitottan) a hasfalra, akkor 24 orat aztathatod magad, semmit nem fog érni. Azt vagy gyogyszerezni lehet, vagy meg lehet probalni laparoszkopon keresztul levalasztani es van egy specialis folyadek ami csokkenti a visszanoves valoszinuseget, mikroszkopos sebeszek hasznaljak petevezetek rekonstrukcio eseten (most eppen nem jut eszembe a neve).

Gabor
-------------------
Kedves jin,

Jó fél éve van fent egy T-alakú réz-arany /Goldlilly/ spirálom. Már a felhelyezés előtt is voltak olyan érzéseim időnként, hogy túlérzékeny vagyok, vagyis "ingerlékeny" azon a tájon. Ez szexben jó, de a felhelyezés is eléggé fájt emiatt. Előtte a rákszűrő és egyéb vizsgálat P2 volt, nem jeleztek elváltozást, ami kizárta volna a felhelyezést.

Utána többször fordult elő olyan - mostbanában viszont folyamatosan szinte - , hogy úgy érzem, mintha folyamatosan vizelési ingerem lenne, de nem csíp és nem ég. Viszont sokat fáj a hasam. Emellett van egy emésztési problémám, ami többször hasmenéssel jár. Ezekből azt akarom kihozni, hogy adott egy alapvető vérbőség ezek miatt. A szex abszolút nem fáj, talán ez kizárhatja a gyulladás jelenlétét. Nincs semmilyen folyás sem. Ciklus normális. Viszont ez az állandó ingerlékenység nagyon megkeseríti az életem. Sokszor szex után egy ideig nem jön elő, az jól hat rá. Vagyis oldódik a vérbőség - logikusan végiggondolva az ügyet...:))

Mi lehet ez? Összefügghet az emésztési gondjaimmal mostanában? De már előtte is volt ilyenem. Megfigyeltem azt is, hogy a menstruáció megjövetele előtt különösen ingerlékeny vagyok. Ilyenkor érdekes módon megint csak a szexet kell példána előhozni, mert az sokkal erősebb érzés. De nem fáj !

Ez valamiféle vérbőség szerintem. De nem tudom, mit tegyek vele. Nagyon kellemetlen az állandó inger. Sokszor vizelés után is nagyon erősen érzem.

Vagy mégis gyulladás lehet a háttérben? Vagy gomba? Tanácstalan vagyok.

Nemsokára az emésztési gondok miatt lesz hasu UH. Kérjek beutalót olyan szempontból is, hogy nőgyógyászatilag nincs-e gond?

Mit tehetnék az egész üggyel? /mivel nem új keletű a téma, de mostanában nagyon felerősödött


Az elmondottak alapjan nagyon ugy hangzik hogy van egy enyhe (es kezeletlen) holyaghurutod (gyulladasod). En nitrofurantoin-nal kezelem ezt az esetek zomeben.
Mivel kell hozza recept, el kell hogy menjel az orvoshoz. Emesztesi problemaknak nincs kozuk ehhez.

Plusz: egy spirallal az atlagnal jobban kell vigyazni mindenfele gyulladas megelozesere es azonnali kezelesere ha van. Miutan kikezeltek, mivel ugy hangzik hogy szexualisan eleg aktiv vagy, javaslom hogy a parodnak mond meg, hogy kozvetlenul szex elott boven szappannal mossa meg a nemiszervet. Az csokkenti az ilyen problemak valoszinuseget (de nem gyogyitja!).

Gabor
jin_ Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10457

Kedves Gábor!

 

Jó fél éve van fent egy T-alakú réz-arany /Goldlilly/ spirálom. Már a felhelyezés előtt is voltak olyan érzéseim időnként, hogy túlérzékeny vagyok, vagyis "ingerlékeny" azon a tájon. Ez szexben jó, de a felhelyezés is eléggé fájt emiatt. Előtte a rákszűrő és egyéb vizsgálat P2 volt, nem jeleztek elváltozást, ami kizárta volna a felhelyezést.

Utána többször fordult elő olyan - mostbanában viszont folyamatosan szinte - , hogy úgy érzem, mintha folyamatosan vizelési ingerem lenne, de nem csíp és nem ég. Viszont sokat fáj a hasam. Emellett van egy emésztési problémám, ami többször hasmenéssel jár. Ezekből azt akarom kihozni, hogy adott egy alapvető vérbőség ezek miatt. A szex abszolút nem fáj, talán ez kizárhatja a gyulladás jelenlétét. Nincs semmilyen folyás sem. Ciklus normális. Viszont ez az állandó ingerlékenység nagyon megkeseríti az életem. Sokszor szex után egy ideig nem jön elő, az jól hat rá. Vagyis oldódik a vérbőség - logikusan végiggondolva az ügyet...:))

 

Mi lehet ez? Összefügghet az emésztési gondjaimmal mostanában? De már előtte is volt ilyenem. Megfigyeltem azt is, hogy a menstruáció megjövetele előtt különösen ingerlékeny vagyok. Ilyenkor érdekes módon megint csak a szexet kell  példána előhozni, mert az sokkal erősebb érzés. De nem fáj !

 

Ez valamiféle vérbőség szerintem. De nem tudom, mit tegyek vele. Nagyon kellemetlen az állandó inger. Sokszor vizelés után is nagyon erősen érzem.

Vagy mégis gyulladás lehet a háttérben? Vagy gomba? Tanácstalan vagyok.

Nemsokára az emésztési gondok miatt lesz hasu UH. Kérjek beutalót olyan szempontból is, hogy nőgyógyászatilag nincs-e gond?

Mit tehetnék az egész üggyel? /mivel nem új keletű a téma, de mostanában nagyon felerősödött/

 

Üdvözlettel: Jin

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10456

Kedves Gábor, kedves Felicitász,

 

Az a kérdésem, hogy mit lehet kezdeni egy hasfalhoz kitapadt, nagyon érzékeny, be-begyulladó petefészekkel.

Gyógyszer nincs rá, műteni teljesen felesleges, marad(na) a fájdalomcsillapító, amihez semmi kedvem, főleg nem hosszútávon.

Említette a dokim a gyógyfürdőt, állítólag léteznek kimondottan ilyen dologra fürdősók, tudnátok-e ajánlani esetleg ilyet, hogy célirányosan tudjak elindulni?

 

Köszönöm előre is,

Ana

szrekuc Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10455
sziasztok! koszi a sok valaszt! :) igyekszem mindent - inni,enni,pihenni,meg foleg vigyazni, csak egy csomoszor nincs etvagyam es ugy olyan nehez.Pedig szeretek enni :)
krumplishal Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10454
POntosan arra vagyok kiváncsi, hogy ha már volt ovuláció a ciklusban, és utána maradt ki egy szem, akkor a ciklus során lehet-é újabb ovuláció. Lehet, hogy túlaggódom magam, dehát jobb felni, vagy hogy mondják:)
Előzmény: Felicitász (10452)
Felicitász Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10453
Szia Szrekuc,

köhögés, nátha: rengeteg folyadék. Menta és hársfa tea, csipkebogyótea, mentol-eukaliptusz tartalmú gyógycukorka, c vitaminos és kalciumos plussz pezsgőtabletta, egy kevés extra adag kalcium minden nátha jellegű problémára jó egyébként. Ha lázas vagy, akkor hideg vízzel zuhanyozz, feküdj hideg borogatásba. Ha felfázás is van, akkor Ruby Red áfonyalé, nagy szupermarketekben lehet kapni. Kamilla teát ne igyál, szárít, torokgyulladást nyugtat, de megfázásra nem használ, sőt, néha árt, mert a nyálkahártya kiszárításával ront a helyzeten és a köhögést is szárazzá teszi, az pedig nem jó. Párologtass mentol és levendula olajat, levendulával inhalálhatsz is, fazék forró víz, olaj rácsöpögtet, Te meg egy törölközőt a fejedre borítva föléhajolsz egy fél órára. Ne túl sok olajat, mert megfájdul a fejed, de más bajod nem lesz attól sem, legfeljebb alszol egy kicsit, mert a levendula enyhe nyugtató, vérnyomáscsökkentő. Köhögésre kakukkfűtea is jó.
A rossmannban/dm-ben a gyógynövényszekcióban lehet kapni Polar Bear brand kínai olajat, ez egy bevizsgált, engedélyezett, levédett termék. Kicsi zöld-fehér doboz, benne egy üvegcse, az olajban mentol-, kámfor-, szegfűszeg- és egy kajeput nevű olaj van, és egy magyar nyelvű, részletes használati utasítás is, meg Oéti-szám, forgalmazó, összetétel és minden. Halántékot, orr tövét, tarkó két oldalát, orr és száj közötti pontot középen enyhén bedörzsölni, ki fog tisztulni az orrod és az arcüreged.
Ezek közül a módok közül egyik sem árt a babának. Túlzásba semmit nem vinni, és ha valami nem esik jól, nem ízlik, rossz érzést okoz, azonnal abbahagyni - ennek merő pszichológiai oka van, de én hiszek abban, hogy az ember sokszor ösztönösen érzi, hogy mi az, ami nem jó neki, figyelj arra, amit a tested jelez.
Aludj, amennyit csak tudsz, és egyél sokat, mert most immunrendszer kell. Sok gyümölcs. És inni, inni, inni, a fent említett teákat és rengeteg vizet.

Jobbulást kíván az ügyeletes boszorkány
Felicitász Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10452
A ciklus első napja a menstruáció első napja. Pontosabban, a rendes normális vérzés első napja, azaz ha előtte egy-másfél napig barnázás, rózsaszínezés van, az nem számít, a rendes vérzés megindulásának napja az első nap, mindent innentől kell számolni.
28 napos ciklusban a 14. nap a "tankönyvi", de ez lehet 13. délután és 15. nap délelőtt is, nincs az az óramű, ami meg tudja mondani.
Ha kimarad egy tabletta, az tudomásom szerint bármit megkeverhet, de ebben a kérdésben várjuk Thort vagy Anát vagy Mikoltot vagy bárkit, aki szedett már tablettát, mert én nem...
Előzmény: krumplishal (10451)
krumplishal Creative Commons License 2005.03.28 0 0 10451

Sziasztok!

 

A menstruációs cilklus első napja a menstruáció első napja, vagy amikor abbamarad, az az első?

Az ovuláció hanyadik napra esik 28 napso ciklusban (fogamzásgátlóval)?

Ha kimarad egy szem, az ugye nem változtat ezeken a napokon?

 

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.27 0 0 10450

Ami dől belőled, az maga a tabletta vivőanyaga. Valahol ki kell folynia szerencsétlennek :-))

A gomba nem mindig okoz viszketést, a kifolyt tablettás cucc sem igen irritál, inkább a "folyás" eltűntetésére irányuló túlzott tisztálkodás, "törülközés" irritálhat.

Előzmény: szrekuc (10448)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.27 0 0 10449

Szió!

 

A Kliont gomba ellen adják, tehát valószínűleg gombás fertőzésed van, nem gennyes. A gennyesre antibiotikumot szoktak adni.

A gombás fertőzés bizony vetélést okozhat, ezért kezelni kell. Ha az orvos azt mondta, hogy szedheted, akkor szedd csak nyugodtan.

 

Ana

Előzmény: szrekuc (10446)
szrekuc Creative Commons License 2005.03.27 0 0 10448
koszi Mikolt a valaszt;meg akkor azt is kerdeznem,hogy az normalis-e,hogy eddig ettol a fertozestol nem viszketett es nem is volt nagyon folyasom, ettol a tablettatol viszont folyamatosan dol belolem egy csomo valami - ez igy oke?
Mikolt Creative Commons License 2005.03.27 0 0 10447

ha azt mondta az orvosod tudvan, hogy terhes vagy, hogy szedjed, akkor szedjed, mi a gond? ha nem bizol benne, keress mast, ha bizol, kovesd az utasitasait. amugy mindenre rairjak a biztonsag kedveert, hogy terhesseg alatt nem hasznalhato.

 

2 hetes terhesseg az meg semmi konkret, ha barmi bajt okoztal ugyis elmegy a sejtcsomo, ez meg a mindent vagy semmit korszaka. tok felesleges a kerdes. ha most valaki azt mondja, a kliontol a majdani gyereknek 2 feje lesz, akkor mit csinalsz? visszatekered az idot es nem szeded be? a kesobbi ultrahangvizsgalatokon szepen meg tudjak nezni, rendben van-e a magzat, addig semmit nem tudsz tenni.

 

nathara igyal hagymateat, egyel mezet, citromot.

Előzmény: szrekuc (10446)
szrekuc Creative Commons License 2005.03.27 0 0 10446
Kedves Gabor! Kb 2 hetes terhes vagyok, fertozesre (nem viszketo;vmi gennyes gyulladas) felirt a nogyogyasz klion-d 100 nevu huvelytablettat metronidazolum es miconazoli nitras hatoanyagokkal.A tajekoztatojan az all,hogy a terhesseg elso 3 honapjaban nem szabad hasznalni.visszamentem a dokihoz emiatt,ahol eleg furcsan neztek ram es mondta ,hogy nyugodtan hasznaljam,de aztan amikor kicsit nyomatekosabban emlitettem,hogy babat varok, kb akkor esett le neki a kerdes, mert nem emlekezett ram.ezutan is azt mondta,hogy nyugodtan hasznaljam,mert szoktak felirni.3 tablettat elhasznaltam,de egyre bizonytalanabb vagyok;mihamarabb valaszolj(atok),hogy folytassam-e vagy sem,artott-e ez a 3 tabletta,egyszoval mit csinaljak?baj,ha ezt a fertozest nem kezelem most a terhesseg miatt?arthatott a babanak eddig?valaki mar kerdezte ezt,de nagyon sok a hozzaszolas es nem talaltam meg.Segitsetek!A masik kerdesem,hogy nathara,kohogesre,megfazasra mit lehet szedni,hogy kezeljem,ami nem art a babanak? Koszi a valaszt elore is
zali Creative Commons License 2005.03.26 0 0 10445
köszi, szerintem én is elkezdem és kedden felhívom a dokit.
semmi problémám és 26 vagyok.
Előzmény: Mikolt (10444)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.26 0 0 10444
hat olyat inkabb ne, hogy szeded keddig, aztan abbahagyod... ugyan en nem vagyok orvos, de ugy gondolom, nagy gondot nem okozhat egy havi tablettaszedes ha netalantan valami nem stimmel. de miert ne stimmelne? gondolom fiatal vagy, ha most kezded, panaszod nem nagyon van. igazandibol itt egy halvany "mi van ha" esetrol beszelunk. en beszednem a gyogyszert siman, de ez en vagyok...:)
Előzmény: zali (10442)
zali Creative Commons License 2005.03.26 0 0 10443
ez már megoldódott :-)
köszi, azóta új kérdés van. :-)
Előzmény: Mikolt (10441)
zali Creative Commons License 2005.03.26 0 0 10442
kedves Gábor!

új probléma; gyógyszer megvan (Mercilon). mivel még sosem szedtem most írták fel, vérvétel volt előtte, szűrések stb, de az eredményekre jövőhéten akartam rákérdezni. elvileg ápr. 1-én kéne megjönnie, de ma már volt barnázás. gyógyszert kiváltottam, de dokival csak kedden tudok beszélni. szerinted nem gáz, ha ma elkezdem a gyógyszert? max. kedden azt mondja, h ha valami gubanc van, h mégse szedjem. abból nem lehet probléma, hogyha szedem keddig és aztán esetleg az eredményektől függően abbahagyom?

köszi a választ!
Előzmény: zali (10440)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!