Keresés

Részletes keresés

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.31 0 0 10489
Kedves soulina,

Még egy problémám lenne: a mellbimbóm tavaly nyár óta gyulladásban van. A nőgyógyász megnézte, azt mondta, semmi nőgyógyászati gond, kenjem Betadine-nal. Nem használt. Elmentem egy bőrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy faggyú túltermelés, fölírt egy krémet, már 4 hónapja kenem, most fogyott el. Igazából ideiglenesen szépített a problémán, de teljesen nem múlt el. Szeretném a tanácsodat kérni, mit tegyek....?

Nem tudom. Az ilyesmit latni kell.
Latatlanban talan megprobalhatsz valamit ami itteni neven "Vaseline Intensive Care Lotion" (fogalmam sincs mi a magyar megfeleloje, mindenesetre NEM vazelin), es belekeverni Hydrocortison kenocsot.

Gabor
-----------------
Kedves Rylie,

Ma reggel wc-s közben azonban hirtelen éles nyílaló fájdalmat éreztem és utána meg is jött, igy kora délután már úgy tűnik, hogy rendes menses.

De én akkor most ezt nem értem? Pénteken két tesztet is csináltam, (ráadásul egyet a reggeli első vizeletből), és mind a két teszt pozítivat mutatott.

Ez most azt jelenti, hogy ez a baba elment?????


Lehet hogy igen, lehet hogy nem. Amig pozitiv a terhessegteszt, feltetelezned kell hogy terhes vagy. Ennek megfeleloen menjel el az orvoshoz.

Gabor
------------------
Kedves sz.t.b.

Az endometriózissal kapcsolatban kérdeznélek,
-okozhat e gyomorszáji problémákat, illetve tapadhat e meg olyan magasan méhnyálkahártya részlet?(gyomortükrözésen voltam nem találtak olyan elváltozást ami fájdalmat okozhatna a gyomorszájnál)
-fogamzásgátló szedése mellett okozhat e egyáltalán tüneteket az endometriózis?


Endometriozist talaltak mar olyan helyen is, mint a SZEM. Tehat igen, lehet ott is. Valoszinu? Nem. De lehet.

A fogamzasgatlo tabletta sajnos nem igazan segit az endometriozison, Olyan mint a Depo Provera esetleg igen, ha mazlis vagy annyira hogy teljesen elmarad a ciklusod.

Gabor
----------------
Kedves patymagka,

A történetem:
kb. 1 éve abbahagytam a gyógyszert, majd novemberben elkezdtünk próbálkozni a babával. Minden ciklusom 25-26 napos volt (ez most az 5. próbálkozós), sosem csúszott, viszont előtte mindig volt 1-2-3 nap pici barnázás. Mivel ez eléggé zavart, és hallottam, hogy esetleg jelenthet progihiányt, elmentem nőgyógyászhoz. Ő megvizsgált, és megállapította, hogy olyan a kenetem, mint egy terhes nőé, mondta hogy ha nem jönne meg legközelebb, akkor esetleg teszteljek. Persze nem bírtam ki addig, rögtön megvettem életem első tesztjét, de negatív lett. (De mi az hogy olyan a kenetem mint egy terhes nőé? Ez mit jelenthet???)


Felreertetted. Ilyen nincs. A mehszajad lehet "olyan mint egy terhes noe" ahonnan a kenetet veszik. De az sokat nem jelent.

Azóta eltelt 3 hét, voltam vérvételen, az eredmény a következő lett (23. napon):
Prolaktin: 318,3 mU/L
Progreszteron: 31,90 nmol/l
Aztán jött megint a 24. nap, elkezdtem barnázgatni. A 27. nap reggelén nem bírtam magammal (akkor késett 1 napot), és teszteltem egyet. Negatív. Utána fél órával volt egy kis piros, gondoltam is, hogy felesleges volt a teszt, de aztán semmi. Barnázgatás aztán még pár napig, a tesztek mindig negativak. A barnázgatás összességében naponta 1-2 csepp volt mindig. Ma vagyok a 30. napon, ma már barna sem volt, mensi se, teszt meg negativ.
Egyebkent parommal a 15. vagy 16. napon voltunk utoljara egyutt (eleg zavaros volt a honap), igy ha lenne babó, akkor azt gondolom már mutatnia kellene a tesztnek...
De mitől késhet???? Milyen oka lehet annak, 1 éven keresztül egyforma ciklus után hirtelen megváltozott?


Sajnos a laboreredmenyeket nem tudom kiertekelni mert mas mertekegysegben van mint itt. A terhessegre valo "nagyon varas" okozhat ilyen hirtelen cikluszavarokat, aminek semmi mas logikus magyarazata nincs.

Gabor
---------------------
Kedves emmaem,

hiszen a fogamzásgátlónak éppen hogy enyhítenie kellene az ilyen panaszokat.

Az endometriozis a mehnyalkahartya levalasa verzessel, akarhol is van. Teljesen mindegy hogy mitol valik le es mitol verzik, mert a lenyeg a ver jelenlete egy zart uregben ahonnan nem tud kiurulni. Ezert a fogamzasgatlo kizarolag akkor segit, ha vagy leroviditi a ciklust vagy megallitja. A tradicionalis megvonasos verzes, ami ugyanolyan hosszu ideig tart es ugyanolyan mennyisegben, akkor is panaszokat okoz ha fogamzasgatlotol van.

Gabor
------------------
Kedves Mikolt es janoe,

Mikolt irta:
minden noi nemi szervnek mas illata van ugyebar. valoszinuleg a baratnode pont olyan, amire nem vagy rahangolva. feltetelezve hogy a baratnod oralis szex elott mosakszik, igazandibol nincs mit tenni.

A tradicionalis mosakodas ebbol a szempontbol nagyon keveset szamit. A huvely szaga belulrol szarmazik. Kivulrol lehet akarmennyit mosakodni, belulrol a szag nehany percen (egy oran) belul ugyanolyan lesz. Tehat ha ez egy problema, az igazi megoldas csak irrigalas lehet. Utana persze kivulrol is lemosni ami szaganyag esetleg ott van, es akkor megy el a szag es a problema (ha az). Normalis korulmenyek kozott (mindenfele fertozes nelkul) egyszer egy honapban menstruacio utan erdemes (es biztonsagos) egyet irrigalni, jodos oldattal. Viszont egy egeszen enyhe fertozes, ami amugy nem is okoz panaszokat, letrehozhat nagyon kellemetlen szagot.

Tehat erdemes utananezni, hogy esetleg van-e valami fertozes (mondom, sokszor nincs szimptoma).

Gabor
--------------
Kedves Mikolt, Felicitasz,

Köszi a köszit a köszire.

Letezik egy ilyen magyar mondat, vagy csak most feltalaltam? (:-)

Gabor
Felicitász Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10488
Kedves Gábor,
jólesnek a dicséretek, de csatlakozom az előttem szólóhoz, és hozzáfűzném, hogy én is úgy kerültem ide, hogy nekem volt bajom, nem igét akartam hirdetni. Te itt voltál és segítettél rajtam, én meg elkezdtem belepofázni a topikodba, that's all.
Mindenkinek sok puszi egyébként,
Dr. F. Ü.B. (sárkányfű tanszék)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10487

wow, tavolletem alatt szentte avattal?:)

 

en azert nem akartam dr. lenni, mert igazabol nem ertek sokat a szakmadhoz, csak a fogamzasgatlas, felvilagositas, szexkultura, terhessegi eletmod, gyermekagy, toxemia, szexualitas lelki hatter temakorokben olvastam sokat. Thor es ANA sokkal tobbet tudnak nalam a szo szoros ertelmeben vett nogyogyaszatrol, Felicitasz meg kiraly sarkanyfutanbol:)

 

de igazandibol szerintem mindenkit lenyugoz az a faradhatatlansag, amivel segitesz mindenkinek, aki kerdez, igy szerintem a hala teged illet.

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10473)
Mikolt Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10486

minden noi nemi szervnek mas illata van ugyebar. valoszinuleg a baratnode pont olyan, amire nem vagy rahangolva. feltetelezve hogy a baratnod oralis szex elott mosakszik, igazandibol nincs mit tenni.

 

emellett lehet, hogy valamifele folyasbol eredo bugja van, de ezt csak ugy tudod meg, ha rakerdezel. annak lehet kellemetlen szaga.

 

viszont ezzel ovatosan. nem tudom mennyire regi a kapcsolat, de nagyon konnyen megsertodhet a holgy, ha csak ugy ajtostul rontasz a hazba.

 

ez megegy variacio: a lelki tenyezo. valamilyen oknal fogva tudatalatt nem akarod az egeszet, ugy erzed nem hozzad valo a holgy, stb. ezen sokan nevetnek, pedig igen eros faktor.

Előzmény: janoe (10485)
janoe Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10485

Nem tudom, hogy jó helyen vetem-e fel az alábbi problémámat, mert némi szexuális aspektusa van a dolognak, de elképzelhetőnek tartom, hogy nőgyógyászati problémáról van szó. 30 éves férfiember lévén túl vagyok már néhány kapcsolaton. Eddigi kapcsolataimban nagyon szerettem orálisan kielégíteni partnereimet. A mostani páromnál, akivel kb.fél éve vagyok együtt, olyan kellemetlen szaggal „találom szembe” magam, hogy teljesen elveszi a kedvem ettől a dologtól és ezáltal sokszor magától a szextől is. Tudomásom szerint barátnőmnek semmilyen nőgyógyászati problémája nincs. Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e felvetnem barátnőmnek ezt a problémát(mert eddig nem mertem) és lehet-e ezen a kellemetlen illaton valamilyen kezeléssel segíteni.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10484

Kedves Gábor,

 

es nem igazan "szakitas"-rol van szo, hanem szovet-elkulonitesrol.......nem tudom itt elmagyarazni, azt latni es tudni kellene - írtad

 

- nos én boncoltam már csirkét, sőt töltöttem a bőre alá is ezt azt, szóval értem miről beszélsz. Ez nem repedés, és valóban el tudom képzelni, hogy testen belül máshogyan gyógyul, mint a külső szöveteknél.

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10472)
Felicitász Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10483
Elképzelhető, hogy elment a baba, de nem biztos. Néha előfordul, hogy az ember korai terhességgel menstruál, akármilyen abszurdnak is hangzik ez. Ha ragaszkodsz ehhez a terhességhez nagyonnagyon, akkor most pihenés, kanapén heverészés, fekvés, lazulás. A vérzés elmúltával ismételd meg a tesztet. Ne ess kétségbe, ha elment a baba: ez azt jelenti, hogy Természetanyánk így látta jobbnak, és neki mindig igaza van. Az az igazi tragédia, amikor a komolyan sérült magzatok a mai fejlettebb egészségvédelem és kényelmesebb életmód, jobb táplálkozás stb. következtében kijátsszák Természetanyánkat és nem halnak el, hanem megszületnek, még ha csak pár órás életre (szenvedésre) is.
Előzmény: Rylie (10477)
emmaem Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10482

Szia!

 

Nem vagyok orvos, viszont mindkét kérdéseddel kapcsolatban van saját tapasztalatom.

 

Fogamzásgátló: enyhítheti a tüneteket, de ettől még nem feltétlenül leszel tünetmentes. Nekem újult ki endometriózis fogamzásgátló szedése mellett is.

 

Gyomorpanaszok: nekem is volt ilyen gondom, hogy menstruáció közben gyomorban éles fájdalom volt, belgyógyász és nőgyógyász is összefüggésbe hozta az endometriózissal. A belgyógyász azt mondta, hogy ha ilyenkor véres a széklet is, akkor valószínűleg a gyomron belül van méhnyálkahártya (ezt a gyomortükrözés megmutatja), ha nem, akkor kívül (ezt laparoszkópia mutatja meg).

 

Viszont mindkét orvos elvetette az endometriózist mint a panasz okozóját, amikor elmondtam, hogy ezek a fájdalmak csak akkor jelentkeznek, ha fogamzásgátló szedésekor jön meg (megvonásos vérzés), hiszen a fogamzásgátlónak éppen hogy enyhítenie kellene az ilyen panaszokat.

 

Alternatív ötletük a problémára viszont nem volt :-)

 

e.

 

Gábor, elnézést kérek a közbekotyogásért...

Előzmény: sz.t.b. (10478)
virág1 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10481

Kedves Gábor !

 

 

köszönöm a válaszodat :)

 

majd megírom hogy mi lett az eredmény :)

 

és én is köszönöm mindenkinek a segítségét

 

 

virág1

patymagka Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10480

Kedves Gábor!

 

Még sosem írtam neked, de most a segítségedre lenne szükségem

A történetem:
kb. 1 éve abbahagytam a gyógyszert, majd novemberben elkezdtünk próbálkozni a babával. Minden ciklusom 25-26 napos volt (ez most az 5. próbálkozós), sosem csúszott, viszont előtte mindig volt 1-2-3 nap pici barnázás. Mivel ez eléggé zavart, és hallottam, hogy esetleg jelenthet progihiányt, elmentem nőgyógyászhoz. Ő megvizsgált, és megállapította, hogy olyan a kenetem, mint egy terhes nőé, mondta hogy ha nem jönne meg legközelebb, akkor esetleg teszteljek. Persze nem bírtam ki addig, rögtön megvettem életem első tesztjét, de negatív lett. (De mi az hogy olyan a kenetem mint egy terhes nőé? Ez mit jelenthet???)
Azóta eltelt 3 hét, voltam vérvételen, az eredmény a következő lett (23. napon):
Prolaktin: 318,3 mU/L
Progreszteron: 31,90 nmol/l
Aztán jött megint a 24. nap, elkezdtem barnázgatni. A 27. nap reggelén nem bírtam magammal (akkor késett 1 napot), és teszteltem egyet. Negatív. Utána fél órával volt egy kis piros, gondoltam is, hogy felesleges volt a teszt, de aztán semmi. Barnázgatás aztán még pár napig, a tesztek mindig negativak. A barnázgatás összességében naponta 1-2 csepp volt mindig. Ma vagyok a 30. napon, ma már barna sem volt, mensi se, teszt meg negativ.
Egyebkent parommal a 15. vagy 16. napon voltunk utoljara egyutt (eleg zavaros volt a honap), igy ha lenne babó, akkor azt gondolom már mutatnia kellene a tesztnek...
De mitől késhet???? Milyen oka lehet annak, 1 éven keresztül egyforma ciklus után hirtelen megváltozott? 

Előre is köszi a segítséget!

Dorka
 

egypingvin Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10479

Okozhat panaszokat fogamzásgátló mellett is, sőt tovább terjeszkedhet. Bizonyos fajta fogamzásgátlók lassítják/megállítják a folyamatot.

 

Az endometriózis akár a tüdőbe is el tud jutni, vagy a combon is képes "csomókat" okozni. Persze leggyakrabban a hasüregben található. Nem írtad viszont, hogy a fájdalom kötődik-e a menseshez (alatta, esetleg előtte-utána meghatározott időben jelenik-e meg).

Előzmény: sz.t.b. (10478)
sz.t.b. Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10478
Kedves Gábor!

Az endometriózissal kapcsolatban kérdeznélek,
-okozhat e gyomorszáji problémákat, illetve tapadhat e meg olyan magasan méhnyálkahártya részlet?(gyomortükrözésen voltam nem találtak olyan elváltozást ami fájdalmat okozhatna a gyomorszájnál)
-fogamzásgátló szedése mellett okozhat e egyáltalán tüneteket az endometriózis?
köszönöm a válaszod.
Rylie Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10477

Köszönöm a választ Önnek is és Felicitásznak is.

 

Ma reggel wc-s közben azonban hirtelen éles nyílaló fájdalmat éreztem és utána meg is jött, igy kora délután már úgy tűnik, hogy rendes menses.

De én akkor most ezt nem értem? Pénteken két tesztet is csináltam, (ráadásul egyet a reggeli első vizeletből), és mind a két teszt pozítivat mutatott.

Ez most azt jelenti, hogy ez a baba elment?????

Persze az orvosom ma délelőttös, és szinte egész nap a szülőszobában van és nem tudom elérni...

 

 

soulina Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10476

Kedves Gábor!

 

Köszönöm a válaszodat. Még egy problémám lenne: a mellbimbóm tavaly nyár óta gyulladásban van. A nőgyógyász megnézte, azt mondta, semmi nőgyógyászati gond, kenjem Betadine-nal. Nem használt. Elmentem egy bőrgyógyászhoz, aki megállapította, hogy faggyú túltermelés, fölírt egy krémet, már 4 hónapja kenem, most fogyott el. Igazából ideiglenesen szépített a problémán, de teljesen nem múlt el. Szeretném a tanácsodat kérni, mit tegyek....?

 

Előre is köszönöm.

 

s.

oneil42 Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10475
Kedves zsemlemorzsa,

Magyarországon a Tylenol fájdalomcsillapító család nincs forgalomban (ez csak egy márkanév), mivel 500 mg paracetamolt tartalmaz, ezért így kérheteted (gyári nevek pl. Panadol, Ben-u-ron, Efferalgan...).

O'Neil
Allia Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10474
Köszönöm a választ, Gábor.
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10472)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10473
Kedves Mindenki,

Valaki kerdezte email-ben, itt valaszolok a nyilvanossag elott.

En vagyok az egyetlen igazi orvos itt. Dr. ANA, Dr. Felicitasz, Mikolt, Dr. Thor nem igazan orvosok, de nagyon jol informalt es termeszetes erzekkel ellatott, intelligens forumtagok, akik raadasul segitokeszek es hozzajarultam hogy valaszolhatnak kerdesekre, amit termeszetesen en mindig leellenorzok utolag. Koszonetemet es bizalmamat fejezem ki amikor nevuk ele poenbol odabiggyesztem a Dr betuket. Megerdemlik.
Nagyon ritkan hibaznak, akkor sem jelentoset, mert mindegyiknek van eleg termeszetes agya ahhoz, hogy ne valaszoljon ha nem tudja a valaszt. Igy azt mindig ugy jon ki hogy jot irnak. Ha nagyritkan hibaznak kis dolgokban, kizarolag oket javitom ki. Ezt azert irom ide, mert nem akarom hogy valaki is azt gondolja, hogy ha valaki mas valamit irt, es en azt nem kontraztam meg, akkor az biztosan ugy van. A nekem cimzett hozzaszolasokon kivul kizarolag ennek a negy forumtagnak a hozzaszolasait nezem meg.

Mikolt neve ele nem tettem a Dr-t, mert egyszer megkerdeztem tole es visszautasitotta, de o is ugyanugy kierdemelne mint a masik harom. Szinten Mikolt erdeme a fogyos cikk angolbol magyarba forditasa.
Dr. Felicitasz neve utan neha odairok két betut: Ü.B. Hogy ez mit jelent. Azt hogy
Ügyeletes Boszorka. A cimet en adtam, mert rendkivul tajekozott gyogynovenyekben, termeszetes kurakban meg hasonlokban, amikrol en semmit nem tudok, ugyhogy abban o az igazi szakerto (tolem ne is kerdezzetek).

Ugyhogy ez a négy forumtag egy óriási koszonetet erdemel mindenkitol (foleg tolem), amit most nyugodtan ki lehet irasban fejezni (altalaban nem szeretem a csacsogast mas temakrol, de most kivetelt teszek nehany napon keresztul)

Remelem hogy ez minden felreertest tisztazott.

Gabor
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.03.30 0 0 10472
Kedves szösszenet,

Kosz.

Gabor
------------------
Kedves allia,

Lehetséges, hogy kettős fogantatásnál, többedik terhesség során sokkal hamarabb érzi az ember a tüneteket, mintsemhogy teszttel igazolt lenne a terhesség (émelygés, szagérzékenység)? Egyáltalán van esély arra, hogyha stimulált ciklusban, az ultrahangon mindkét petefészekben egyforma nagy tüszők voltak (3 cm átmárőjűek), akkor mindkettő kiszabaduljon és meg is termékenyüljön? Felmenőim között sose voltak ikrek, ha ez számít.

Neha igen, de erre ne alapozzal, vard csak szepen meg a pozitiv tesztet.
Igen, stimulalt ciklusban mindketto kiszabadulhat (ami persze nem azt jelenti hogy mindketto meg is termekenyul).

Gabor
------------------
Kedves Rylie,

A következő kérdéseim lennének:

1.A terhestesztek alapján úgy tűnik bébim lesz, aminek örülünk is. Számításaim szerint kb. 3 hetes lehet a bébim és az előző héten elkaptam egy csúnya náthát. 39 fokos lázam is volt, és miután akkor még nem tudtam a terhességemről bevettem az ilyenkor szokásos gyógyszert. Kb. 5 napig szedtem naponta 3 algopyrint. Az aggaszt, hogy a betegségem, illetve a beszedett gyógyszerek okozhatnak-e vmi problémát a babámnak?

2.Reggelente mindig van egy olyan érzésem mintha meg akarna jönni a mensesem. Nem görcsöl, csak olyan érzés amikor az ember inkább elmegy a wc-re megnézni, hogy megjött-e vagy sem. Ez az menstruációs "megjön-érzés" normális így az elején?

3.Azt is szeretném még megtudni, hogy lehet-e a terhességtől függetlenül tornázni, aerobikra járni, úszni. Nem teszek rosszat mondjuk a hasizomgyakorlatokkal a babámnak? Kell-e tartanom attól, hogy esetleg az uszodában a vízben elkapok vmi fertőzést? Vagy inkább ne menjek úszni?

Lehet-e szaunázni?


1. Sajnos nem megvalaszolhato. Ilyen korai stadiumban minden arthat, ugyanakkor nagyon keves gyogyszer ami tenyleg art is. Meg kell varni amig ultrahanggal lathato a baby es a szervei. Algopyrin meg tudtommal amugyis az artalmatlan gyogyszerek koze tartozik.

2. Szokott lenni.

3. Szaunazni nem lehet. A tobbit ovatosan igen, de keruld el az ugralos dolgokat, meg amik nagyon eros hasizomfeszultseget okoznak (felules gyakorlatok). Uszni lehet.

Figyelj Dr. Felicitasz reszletes valaszara is.

Gabor
---------------------
Kedves soulina,

Novynettet szedek immár 8 éve, a nőgyógyászom szerint nem kell szünetet tartani, igaz ez? A másik kérdésem a következő: a mostani menstruációm szinte elhanyagolható volt, pedig sosem voltak problémáim. Lehetséges, hogy terhes vagyok és csak a gyógyszer miatt volt egy kis pecsételő vérzés?

1. Igaz.
2. Lehetsz terhes, a fogamzasgatlok nem 100%-osak. Varj 2 hetet az elmaradt menstruaciotol es csinalj egy terhessegtesztet.

Gabor
-----------------
Kedves myagi,

23 éves vagyok.A problémám a következő:Mercilon tablettát szedek 6 hónapja. Az első két levél beszedésével egyidőben voltak áttöréses vérzéseim, de ez aztán megszűnt. Most azonban, a 7. levél szedésének közepén ( a 21 szemből eddig bevettem 13 szemet, de persze nem hagytam abba) megjött a menstruációm...Illetve gondolom, hogy az, bár nrm olyan erős a vérzés, de attól viszont sokkal "konkrétabb" vérzés, hogy csak áttöréses vérzés lenne...Ráadásul pisiléskor a hüvelynyílásomnál égető érzést érzek.Hozzátartozik még ehhez, hogy az utóbbi időben kissé felelőtlenül éltem szexuális életet, ami azt jelenti, hogy 5 fiúval voltam együtt, mindegyikkel óvszer nélkül...Sajnos!Lehetséges, hogy elkaptam tőlük valamit?Vagy egyszerűen csak felfáztam?Vagy ha egyik sem, mi lehet a gond?

1. Valoszinuleg elfelejtettel bevenni egyet, amitol megjohet. Mindentol fuggetlenul szedd tovabb mintha mi sem tortent volna.

2. Valoszinuleg elkaptal valamit. Jobb ha elmesz orvoshoz aki letenyeszti es ad megfelelo gyogyszert/antibiotikumot.

Gabor
-----------------
Kedves Felicitasz,

töltsd le az internetről Fábry Sándor Vietnami balzsam című kabarészámát, ha érdekel :-) Amúgy van vietnami balzsam, valaki már meg is írta, és igen, ha az USA-ban lennék, én megkérdezném a kínai haverjaimat.

A kinai haverjaimat? Na ezzel varni kell (:-).

Polar Bear olajat pl. lehet kapni itt Kanadában is.
Egyébként, ha megnézed a 10461-et, láthatod, hogy Mikolttal és másokkal "doktor urakká" léptünk elő, igen megtisztelő, el is pirultam egy kicsit.


Bizony bizony (:-). Mikolt-ot nem nevezem Dr. Mikolt-nak, mert egyszer megkerdeztem es azt mondta hogy szivesen segit, de nem. Picurka hibakkal itt ott (neha nem is erdemes kijavitani), mindannyiatok nagyon ertekes segitseget nyujt itt, amit itt koszonok.

Gabor
-------------------
Kedves zsemlemorzsa,

A Sunrider cégnek van egy a vietnámi balzsamhoz nagyon hasonló terméke. Nekem már rég elfogyott (talán venni kéne), de nagyon szerettem amíg volt.
Az USÁban itt meg tudod rendelni online. :)


Kosz, de nekem nem "olyasmi" vagy hasonlo kell (well...nem KELL...csak szerettem), mert a szagaval egyutt, ugy volt jo ahogy volt. Persze, van sok hasonlo.

Egy röpke kérdésem is lenne. 10 hetes kismama vagyok és a derekam pár napja elkezdett fájni. Olyannyira, hogy ma lehajoltam és alig bírtam felegyenesedni. :( Ez összefügg a terhességgel? Mit lehet vele kezdeni?

10 hetes? Egy picit koran van az ilyesmihez, de hatrahajlo mehhel neha van koran. Mit lehet ezzel kezdeni? Sajnos semmit. Szedhetsz Tylenol tipus fajdalomcsillapitot, es vigyazz a mozdulataidra. Ha nem kozepen van hanem bal vagy jobboldalt, jobb ha jelented az orvosodnak.

Gabor
-------------------
Kedves ANA,

Igen, ki van tapadva, bár hogy ezt hogy lehet beigazolni vagy kizárni, azt nem tudom, a dokim tapintás és a tünetek alapján mondta, nameg az előzmények alapján (lábemeléskor (minden lépésnél), felüléskor fáj, ciklustól függetlenül, előzmény: endometriózis 6 éve).

Hat tapintas alapjan...........nagyon zseni kell hogy az orvos legyen, na de lehet.
Ha ennyire faj es ennyire allando, erdemes egy laparoscopos korrekciot megkiserelni (ami egyben diagnosztikus is persze, ugyhogy ha megsincs kinoves, akkor nincs mit korrigalni, de legalabb van tuti diagnozis).

Gabor
-----------------
Kedves virág1,

Már régóta vágyom egy babára és eddig nem igazán jött össze.
Az elmúlt hetekben kaptam gyógyszert hogy legyen peteérésem ,és most megjött
az eredménye 2 naponta ultrahangra jártam és pénteken 15 mm volt a bal ováriumban a mai napon pedig 23 mm-es, aki csinálta a vizsgálatot azt mondta hogy a jobb oldalon nincs életképes csak a bal oldalon.
Ez baj? vagy mitől van ?


Nem. Ez normalis. Altalaban csak egy oldalon van pete-eres.

az endometrium: pénteken 4 mm, ma 7,7 mm volt.
azt mondta a Dr-nő hogy ma megreped és ma és holnap van esélyem a teherbe esésre. /ma vagyok 14 napos/
Remélem most sikerül és az égiek is így akarják.
Próbálok nyugodt lenni és nem stresszelem magam .
Mi az amit még tehetek?


Szexröl ne feledkezz meg (:-).
(Semmit)
Ja igen, ha az orvosod nem mondta volna: szex utan ne ugorj ki az agybol, ne menj a furdoszobaba, maradj agyban amilyen hosszan csak tudsz, a legjobb orakon keresztul (elotte pisilj, hogy ne kelljen ezert kikelni az agybol).

Gabor
--------------------
Kedves AliceCsodaorszagban,

az "ujfajta" császármetszésről valaki azt mondta, hogy abban az a forradalmian új, hogy csak a bőrt meg a méhet vágják, a többit szétszakítják... nemigen akarom elhinni, nem inkább szétválasztják? Ez egyenlő lenne a szakítással (széttépéssel?)

Az érv onnan jött, hogy én azt állitottam, hogy a gátmetszés sebe sokkal hamarabb gyógyul, mert vágott egyenes felüleletek nőnek őssze, ő meg azt állitja, hogy a gátszakadás hamarabb és fájdalommentesebben gyógyul.. igaz lehet ez?


A gatszakadassal kapcsolatban nem igaz.
A csaszarral kapcsolatban igaz, na dehat itt szo sincs semmifele "ujfajta"-rol, en igy csinalom 26 eve. A gyogyulasi viszonyok egeszen masok belul, es nem igazan "szakitas"-rol van szo, hanem szovet-elkulonitesrol.......nem tudom itt elmagyarazni, azt latni es tudni kellene. Mindenestre igaz.

Gabor






AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10471

Kedves Gábor,

az "ujfajta" császármetszésről valaki azt mondta, hogy abban az a forradalmian új, hogy csak a bőrt meg a méhet vágják, a többit szétszakítják... nemigen akarom elhinni, nem inkább szétválasztják? Ez egyenlő lenne a szakítással (széttépéssel?)

Az érv onnan jött, hogy én azt állitottam, hogy a gátmetszés sebe sokkal hamarabb gyógyul, mert vágott egyenes felüleletek nőnek őssze, ő meg azt állitja, hogy a gátszakadás hamarabb és fájdalommentesebben gyógyul.. igaz lehet ez?

virág1 Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10470

Kedves Mikolt és Gábor !

 

 

Már régóta vágyom egy babára és eddig nem igazán jött össze.

Az elmúlt hetekben kaptam gyógyszert hogy legyen peteérésem ,és most megjött

az eredménye 2 naponta ultrahangra jártam és pénteken 15 mm volt a bal ováriumban a mai napon pedig 23 mm-es, aki csinálta a vizsgálatot azt mondta  hogy a jobb oldalon nincs életképes csak a bal oldalon.

Ez baj? vagy mitől van ?

az endometrium: pénteken 4 mm, ma 7,7 mm volt.

azt mondta a Dr-nő hogy ma megreped és ma és holnap van esélyem a teherbe esésre. /ma vagyok 14 napos/

 

Remélem most sikerül és az égiek is így akarják.

Próbálok nyugodt lenni és nem stresszelem magam .

Mi az amit még tehetek?

 

Előre is köszi a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10469

Kedves Gábor,

 

Ha a petefeszek tenyleg ki van tapadva (bizonyitottan) a hasfalra, akkor 24 orat aztathatod magad, semmit nem fog érni. Azt vagy gyogyszerezni lehet, vagy meg lehet probalni laparoszkopon keresztul levalasztani es van egy specialis folyadek ami csokkenti a visszanoves valoszinuseget, mikroszkopos sebeszek hasznaljak petevezetek rekonstrukcio eseten (most eppen nem jut eszembe a neve).

 

Igen, ki van tapadva, bár hogy ezt hogy lehet beigazolni vagy kizárni, azt nem tudom, a dokim tapintás és a tünetek alapján mondta, nameg az előzmények alapján (lábemeléskor (minden lépésnél), felüléskor fáj, ciklustól függetlenül, előzmény: endometriózis 6 éve).

 

Ana


Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10458)
zsemlemorzsa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10468

Kedves Gábor!

 

A Sunrider cégnek van egy a vietnámi balzsamhoz nagyon hasonló terméke. Nekem már rég elfogyott (talán venni kéne), de nagyon szerettem amíg volt.

Az USÁban itt meg tudod rendelni online. :) 

 

Egy röpke kérdésem is lenne. 10 hetes kismama vagyok és a derekam pár napja elkezdett fájni. Olyannyira, hogy ma lehajoltam és alig bírtam felegyenesedni. :( Ez összefügg a terhességgel? Mit lehet vele kezdeni?

 

Köszi a választ!

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (10458)
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10467
Kedves Rylie,
a terhesség elején a megjön-érzés normális, hasizomgyakorlatokat ne folytasd, és a szauna, forró fürdő és minden ilyen komolyabb hőhatás, szolárium stb. sem ajánlott. Úszni szabad, az erobikozásnál vigyázz az ugrabugráló gyakorlatokkal, de más ellenjavallata annak sincs. Kicsit fogd vissza a tempót, ez minden, és ha valami nem esik jól, ne csináld, akkor se, ha mondják, hogy igen. Uszodában mindig van fertőzésveszély, de ezt amúgy sem lehet kivédeni, és ha úszás után otthon is lezuhanyzol, vigyázol a törölköződre, akkor a terhesség nem jelent külön kockázatot.
Az első kérdésre nem tudok válaszolni. A saját tapasztalatom az, hogy nagyon korai terhességben sok minden megtörténhet úgy, hogy a babának végül nem lesz semmi baja. Csak az utóbbi időkben hallottam, hogy embereket autóbaleset után altattak, operáltak, röntgeneztek, amikor még nem tudta az illető, hogy terhes... vagy fogat csináltatott, lidokainnal, röntgennel, ahogy kell, vagy magas láza volt influenzával, vagy nászúton maláriagyanús trópusi betegsége, kétszer átrepülte az óceánt, és a nászút után derült ki, hogy valószínűleg terhes lett a nászút alatt. Ezekkel a gyerekekkel minden rendben van - na jó, a nászutas sztori babája még odabent van, de a jelekből ítélve nincs vele semmi baj. Nincs tuti garancia, de mégis, talán ritkább az, hogy baj történik, mint az, hogy nem, ez a személyes meglátásom. Úgy tűnik nekem, mintha a nagyon rizikós korai terhességi időszak úgy a negyedik héttől tartana mondjuk a tizennegyedikig... Gábor, ha ez marhaság, akkor javíts ki.
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10466
Kedves Gábor,

töltsd le az internetről Fábry Sándor Vietnami balzsam című kabarészámát, ha érdekel :-) Amúgy van vietnami balzsam, valaki már meg is írta, és igen, ha az USA-ban lennék, én megkérdezném a kínai haverjaimat. Polar Bear olajat pl. lehet kapni itt Kanadában is.
Egyébként, ha megnézed a 10461-et, láthatod, hogy Mikolttal és másokkal "doktor urakká" léptünk elő, igen megtisztelő, el is pirultam egy kicsit.

F.
myagi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10465
Azt elfelejtettem írni(talán van jelentősége, ), hogy NATURLAND salaktalanító teát ittam (kb 10 filtert) mielőtt megjött...
Felicitász Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10464
Szia Krumplishal,
azt kérdezed, hogy ha ovuláció után maradt ki a tablettaszem, akor lehetett-e újabb ovuláció a ciklusban. Nekem az a válaszom, hogy ez nem valószínű. Elvetni semminek az esélyt nem lehet, de akkor sem valószínű.
Előzmény: krumplishal (10454)
myagi Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10463

Kedves Doktor Úr!

 

 23 éves vagyok.A problémám a következő:Mercilon tablettát szedek 6 hónapja. Az első két levél beszedésével egyidőben voltak áttöréses vérzéseim, de ez aztán megszűnt. Most azonban, a 7. levél szedésének közepén ( a 21 szemből eddig bevettem 13 szemet, de persze nem hagytam abba) megjött a menstruációm...Illetve gondolom, hogy az, bár nrm olyan erős a vérzés, de attól viszont sokkal "konkrétabb" vérzés, hogy csak áttöréses vérzés lenne...Ráadásul pisiléskor a hüvelynyílásomnál égető érzést érzek.Hozzátartozik még ehhez, hogy az utóbbi időben kissé felelőtlenül éltem szexuális életet, ami azt jelenti, hogy 5 fiúval voltam együtt, mindegyikkel óvszer nélkül...Sajnos!Lehetséges, hogy elkaptam tőlük valamit?Vagy egyszerűen csak felfáztam?Vagy ha egyik sem, mi lehet a gond??Köszönöm válaszát!

soulina Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10462

Kedves Gábor!

 

Novynettet szedek immár 8 éve, a nőgyógyászom szerint nem kell szünetet tartani, igaz ez? A másik kérdésem a következő: a mostani menstruációm szinte elhanyagolható volt, pedig sosem voltak problémáim. Lehetséges, hogy terhes vagyok és csak a gyógyszer miatt volt egy kis pecsételő vérzés?

 

Válaszodat előre is köszönöm:

 

s.

Rylie Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10461

Kedves Doktor urak!

A következő kérdéseim lennének:

1.A terhestesztek alapján úgy tűnik bébim lesz, aminek örülünk is. Számításaim szerint kb. 3 hetes lehet a bébim és az előző héten elkaptam egy csúnya náthát. 39 fokos lázam is volt, és miután akkor még nem tudtam a terhességemről bevettem az ilyenkor szokásos gyógyszert. Kb. 5 napig szedtem naponta 3 algopyrint. Az aggaszt, hogy a betegségem, illetve a beszedett gyógyszerek okozhatnak-e vmi problémát a babámnak?

2.Reggelente mindig van egy olyan érzésem mintha meg akarna jönni a mensesem. Nem görcsöl, csak olyan érzés amikor az ember inkább elmegy a wc-re megnézni, hogy megjött-e vagy sem. Ez az menstruációs "megjön-érzés" normális így az elején?

3.Azt is szeretném még megtudni, hogy lehet-e a terhességtől függetlenül tornázni, aerobikra járni, úszni. Nem teszek rosszat mondjuk a hasizomgyakorlatokkal a babámnak? Kell-e tartanom attól, hogy esetleg az uszodában a vízben elkapok vmi fertőzést? Vagy inkább ne menjek úszni?

Lehet-e szaunázni?

 

Sajnos csak április közepére kaptam időpontot az orvosomnál és addig nagyon szeretnék képben lenni a fenti kérdésekkel kapcsolatban.

Válaszukat előre is köszönöm,

Rylie

Allia Creative Commons License 2005.03.29 0 0 10460

Kedves Gábor és a háziboszorkányok! :-)

 

Lehetséges, hogy kettős fogantatásnál, többedik terhesség során sokkal hamarabb érzi az ember a tüneteket, mintsemhogy teszttel igazolt lenne a terhesség (émelygés, szagérzékenység)? Egyáltalán van esély arra, hogyha stimulált ciklusban, az ultrahangon mindkét petefészekben egyforma nagy tüszők voltak (3 cm átmárőjűek), akkor mindkettő kiszabaduljon és meg is termékenyüljön? Felmenőim között sose voltak ikrek, ha ez számít.

 

Köszi,

Allia

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!