Keresés

Részletes keresés

arrius7 Creative Commons License 2015.07.29 0 0 11870

A 'szabványossági felülvizsgálat'-al simán át akartak verni, semmi különös. Erre szoktam azt mondani, hogy az ember sose hagyja el a realitásérzéke - mert még ha nem is ismerünk valami konkrét jogi, vagy egyéb szakmai szabályozást, azért végső soron a dolgoknak a szokványos emberi létezés anyagi és egyéb lehetőségeihez kell igazodniuk... tehát a 162 ezer-nél automatikusan megszólal a fejben a kiscsengő, hogy itt valami nem stimmel.

Mint a lakásszövetkezet tagjának, jogod van rákérdezni, hogy mi ez a ktgtétel. De ha mondjuk 20-30 lakáson oszlik 300e, az lehet bármi, akár egy közmű-átvezetés utáni rendbetétel is.

A Vízműhöz meg be kell menni az ügyfélszolgálatra, és mondani hogy szeretnétek erre a címre fogyasztási szerződést kötni. Ha azzal jönnek, hogy nem lehet, mert már van oda szerződés - akkor meg szeretnétek átírni. (De nem tudom miért akar mindenki levélben kommunikálni a szolgáltatókkal, mikor ott a személyes lehetőség, és nem kell leveleket fogalmazni órák hosszat.)

Viszont ezzel a TakarNet-rendszerrel jól megvezettek engem is - pontosabban a foldhivatal.hu-n olvasható tájékoztatóval: az ott írtakat úgy lehetett értelmezni, hogy a rendszer használatához 'digitális igazolvány'-ra is szükség van, amit a FÖMI-től lehet beszerezni valami 50eFt-ért - na ezen a ponton én ejtettem a dolgot. Viszont úgy látszik mégiscsak érdemes átrágni a hivatali kásahegyet ezügyben, és a rendszer ténylegesen használható.

Előzmény: interm (11869)
interm Creative Commons License 2015.07.29 0 0 11869

Ezt a 162 ezer Ft-os szabványossági felülvizsgálatot én is soknak találtam, annak ellenére hogy itt-ott vezetékeket, és komplett kapcsolódoboz cserét tartott szükségesnek a szerelő. Őt egyébként az ELMÜ oldalán felsorolt szakik közül választottam ki többed magával. Éppen azért hogy ne szaladjon el vele a ló, elmondtam az előzményeket nagy vonalakban, és felhívtam a figyelmét arra, az a dolog hogy esetleg  a pénzt peresíteni fogjuk ne bátorítsa őt egy irreális ajánlatra. Elmondtam érthetően hogy az ellenérdekű fél szét fogja cincálni az ajánlatát, ezért maradjunk a realitások talaján. Ma délelőtt hívtam egy másik szerelőt. Ő 15 ezerben jelölte meg a díjat, és nem tartott szükségesnek semmilyen átalakítást és fogadó doboz cserét. Ez most micsoda? Kicsit nagy az árak szórása.

 

Ez a társasház nekem is furcsa. Ezek olyan földszintes sorházak, amik egymásnak háttal álló lakásokból állnak, és előttük egy 50 m2-es külön bekerített kert. Minden lakáshoz.

A nejem rendszeresen azon poénkodik, hogy a lakásszövetkezeti beszámolóban, amit már mi is megkaptunk, van olyan kiadási tétel, hogy takarítás több százezerért. Nem tudom ott mit lehet takarítani. Mindenki a saját lakását takarítja lépcsőház nincs, Közös épületrészt sem ismerek, és az úttestet meg a főváros, vagy a közútkezelő vagy az FKFV takarítja. Szerintem.

 

Tegnap dél körül voltam az ocsmányirodában személyesen regisztrálni, majd mire hazaértem megjött a hitelesítésre váró email amivel aktiválódott a fiókom. A földhivatal oldaláról kértem le bruttó 1000 Ft-ért a nem hiteles tulajdoni lap másolatot. Bankkártyával lehetett fizetni. Végül is összejött.

 

Ma kaptam az adatváltozás kérésre egy válasz emailt a Vízművektől, hogy azon a címen nincsen mellékvízmérős szerződés. A lakásban van folyóvíz. Az órák mérnek. A levelemhez csatoltam a kettő mérőóra fotóját, meg a plombák számát is jól láthatóan, valamint a bírósági végzés első oldalát scannelve, ami a rendelkező rész, valamint a nejem kézzel írt levelét arról hogy a nevére venné az órákat , meg hogy hova kérjük a számlát ezután, meg még a június 24-i kulcsátvétel jegyzőkönyvét is nehogy valami korábbi dolgot jusson eszükbe rajtam keresni. Ma megjött a válasz nincs erre a címre mellékvízmérős fogyasztási  szerződés. Nekem meg a kezemben van az 5 éve és 1 hónapja elhunyt nagynéni nevére szóló számla csekk, és részletező a vízóra számokkal, a következő leolvasás illetve a következő bediktálás tól-ig idejével. Ezt a lakás postaládájából vettem ki pár napja. Kezdem unni az egészet.

Előzmény: arrius7 (11868)
arrius7 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11868

Na, azt a kivasalt galacsint akkor jól rakjátok el! :)

Azt nem látom át, hogy egy olyan ingatlan kertjét és fáit, ahol közös képviselő van (bármilyen formában, azaz társasház esetén), miért kéne az egyik lakónak/tulajnak foglalkozni ezek rendben tartásával.

Ha azzal vádolnak, hogy betörtél/önkényesen beköltöztél a saját lakásodba, szerintem a tulajdoni lap bemutatása bőven elég - ha van (mert kiváltani persze 6ezer valamennyi). De biztos megvan a Földhivatal bejegyző határozata, ami tartalmazza a tullapnak megfelelő elemeket (csak kicsinyített formában), na abból lehet nekik egyet másolni.

Ezt a 162 ezer meg 'Mérőhely szabványossági vizsgálat'-ra kissé gyanús nekem. Szerintem ne fogadd el bemondásra, mert ha megnézed pl. a linket: http://villanyszereles-abc.hu/arak/

ez egy teljes lakás elektromos hálózat felújítás ellenértéke lenne. És ha később be akarod vasalni a bácsi leszármazottján, ő hivatkozhat arra, hogy ez az összeg erre a dologra nem reális, ezért csak pl. 20e-et hajlandó ezért fizetni.

Előzmény: interm (11863)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11867

nem mondhatom, találd ki.  :)

Előzmény: W_B (11865)
cucu Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11866

Nem, jól látod! Nekem is van ügyvéd barátom még gyerekkorból, és ő is úgy beszél a pénzről, hogy az felháborító!

Mesélte egyszer, hogy ő akár naponta elvacsorázik 50 ezret, ha olyan a kedvük a párjával. 

Én meg 10 ezret is meggondolok.

Előzmény: interm (11863)
W_B Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11865

Aha! :)

Előzmény: Törölt nick (11862)
interm Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11864

pere= perre

interm Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11863

Köszönöm a javaslatot. Az ingóságok átvételéről az önkormányzatnál, a kulcsok kiürítés céljából történt kiadása idején jkv készült. Rajta van a hivatal, és az örökös aláírása is. Ezt azért tudom , mert egy összegyűrt papír galacsinban kaptam meg a kulcsokat, és az A4-est kivasalva elolvastam az iratot.-)))

Mi nem voltunk ott, nem volt tudomásunk az időpontról. Tulajdonképpen amióta ez a történet zajlik, mindenhol mindenki kerékkötőként viselkedett. A legalantasabb a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt. Gondolom a hivatal szellemisége jó irányba az elmúlt idő alatt sem tolódott el rendkívüli mértékben. Amikor első alkalommal megjelentünk a terepen az idős szomszéd nénik, és bácsik rögvest kóstolgatni kezdtek a gazos kert, miegymás miatt. Pár nappal később kaptunk emailt a közös képviseletet ellátó cégtől. Az ember felhívta a figyelmemet a gazos kertre, a fák metszésére, és így tovább. Megírtam neki, higgye el jobban jár ha most egy darabig nem tesztel engem. Megkérdeztem tőle, hogy a lakásban 4 évig jogcím nélkül lakó idős embertől milyen iratot kapott amivel Ő bizonyította ott tartózkodásának a legitimitását. Merthogy tőlem most adásvételi szerződés másolatot kér, pedig jól tudja nem ez a jogügylet zajlott. Öröklés volt kérem. Öröklés. Azóta nem hallottam felőle.

 

Az ügyvédem, ahogy már írtam iskolatársam volt. Amikor költségek merülnek fel az elhunyt lányának időhúzása, vagy a hivatalok miatt, mindig afelé terel engem, hogy fizessem. Mi az a tízezer, mi az a 162 ezer, mi az a 200 ezer, ezért nem érdemes pere menni. Lehet hogy csak én vagyok itt ilyen csóró. Itt mindenki tejjel mézzel folyó Kánaánban él?

Előzmény: arrius7 (11860)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11862

mondjam? :)

Előzmény: W_B (11861)
W_B Creative Commons License 2015.07.28 0 0 11861

Szervusztok !

 

A szomszédunk amikor megvette a lakást, nem íratta át a vezetékes telefont a saját nevére, a rági néven használja már 15 éve.

(Rendben fizeti a havi számlát, stb.)

 

Most lemondaná, de a régi tulajt már nem lehet utólérni.

 

Mit kell tennie ?

arrius7 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 11860

Bár magad is találhatsz precedenseket a neten kulcsszavakra rákeresve, de alapvetően ez ügyvédi feladat lenne. Nekik ugyanis rendelkezésre állnak ilyen jellegű adatbázisok (pl. a peres ügyek listája, amelyekben ítélet született), illetve ismerhetnek olyan kollégát, aki tapasztaltabb a témában, és közvetve az ajánl aztán valakit, stb.

A bácsi kislányának viszont így kinéz a fizetési meghagyás... de az ingóságok átvételéről sem árt, ha van valami papír.

Előzmény: interm (11859)
interm Creative Commons License 2015.07.27 0 0 11859

Köszönöm a válaszodat.

 

Mostani ügyvédem volt iskolatársam. Díjért dolgozott, a számlaadás nem került szóba közöttünk....

Az előző ügyvéd a  ......fa Kft által biztosított ügyvédi iroda volt, díja pedig benne volt a Cég által megajánlott %-os sikerdíjban. Ez egy majd 1 milliós szla. Ez megvan. Mérőhely szabványossági vizsgálat a napokban lesz szla is lesz. A bácsi leánya Ingóságokat örökölt és elfogadta.

Minden levelet mindig átveszek. 1982 óta bejelentetten ugyanott lakunk. A telefonszámom 18 éve változatlan. Az email címeimet sem változtatgatom 1997 óta. Unalmas emberek vagyunk. A cég iktatta közbe magát, mert ha Ők nincsenek nem szerzünk tudomást a dologról. Hogyan , milyen módon lehet precedens esetre találni? Erre nem sok tippem van. A magam suta, buta módján úgy okoskodom, hogy nekem mindegy ki volt a hunyó, mert én az államigazgatással, vagy az általa működtetett közjegyzői, vagy akármilyen hivatallal állok szemben, nem pedig a kofa kamarával. Az állam egyik szervezete, képviselője bakizott majd leosztja valaki a kokit, engem a végösszeg érdekel. Mondom ezt én a tudatlan.

 

Abban azért biztos vagyok, ha bármelyik hozzám hasonló senki olyanokat alakított volna éveken át mint amiket itt a hivatal (ok), akkor holnap reggel Guantanamo Prison nevű faluban ébrednék, egy kiegyensúlyozott állami csereprogram keretében.

Előzmény: arrius7 (11858)
arrius7 Creative Commons License 2015.07.27 0 0 11858

Hát először is költségből csak annak megtérítése merülhet fel, amiről van papír. Ügyvédek mindig adtak számlát, az áramszolgáltató számláját a 'Mérőhely Szabványossági felülvizsgálat'-ról elraktátok, stb.? Ha igen, akkor jön az, hogy milyen ktg. kinek felróható, és azért ki a felelős.

Ha az ügy folyamán mindvégig a Mo.-i állandó lakcímeteken tartózkodtatok, a leveleiteket szépen mindig átvettétek, ennek ellenére értesítés nem történt, akkor lehet felelős a közjegyző - aki továbbháríthatja a felelősséget az anyakönyvi hivatalra/nyilvántartóra, amennyiben az nem szolgáltatta az ő kérésére a szükséget adatot, amennyiben az rendelkezésére állt. Ha az adat bizonyíthatóan digitálisan ott volt a rendszerben, akkor valaki elvileg felelős, de hogy ki, ahhoz jó lenne egy korábbi precedenst (hasonló esetet, melyet valaki végigvitt) ismerni. Az is bonyolítja a dolgot, hogy közbeiktattatok egy céget, bár ez nem feltétlenül akadály.

A 'Mérőhely Szabványossági felülvizsgálat' költségeit a bácsinak és leszármazottainak kell viselniük, amennyiben örököltek valamit a bácsi után. Ha nem, vagy nem vették át az örökségüket (mert pl. csak adósság lett volna), akkor nem tudsz kin kereskedni.

De ha jól értem, a fő vonal itt a közjegyző (vagy az anyakönyvi hivatal) mulasztása, arra kellene egy-két precedenst találni, és ha volt sikeresen végigvitt ügy, annak az ügyvédjével felvenni a kapcsolatot. Persze fő vonalakban bármely ügyvéd meg teszi, érdemit viszont az tudna mondani, akinek van hasonló tapasztalata.

Előzmény: interm (11857)
interm Creative Commons License 2015.07.27 0 0 11857

Hali!

 

Május 11-én kiürítette a lakást az elhunyt idős ember lánya, aki egyben az ingóságait örökölte. Mi június 24-én kaptunk kulcsot az önkormányzattól. A közművek mérőóráinak átírását intézem.

Előzmények: 11689, 11690, 11691, és 11786.

 

Valószínű, én egy Kekec Matyi vagyok, mert nem tartom megnyugtatónak ezt az egész eljárást.

 

2010 júniusban meghal az Örökhagyó "nagynéni".

A megkeresett 2 lehetséges örökös visszautasítja az örökséget.

A Feleségemet nem kereste meg a közjegyző.

Egy erre  szakosodott cég keres meg minket 2011 októberben, hogy % ellenében kipereli az ingatlant, melyet közben a vagyonkezelő  elkommunizált. A per során odáig fajul a dolog hogy az alperes állam már a születési anyakönyvi kivonatokat próbálta meg megkérdőjelezni.

Az alperes MNV pert veszít, át kellene adnia a kulcsot de nem teszi mert nincs nála, ugyanis ez örökhagyó élettársa bent lakik. Erről eddig nem szólt senki sem. A vagyonkezelő lapított. Az ítélet jogerőre emelkedett 2013 12.31-én. A bácsi jogcím nélkül maradt az ingatlanban. A lányának nem kellett, az önkormányzat sem karolta fel, nem akarták, nem tudták elhelyezni, pedig én úgy tudtam senki nem hagynak az út szélén. Már alig emlékszem ki mondta ezt. Tettünk egy próbát, felszólította az ügyvédünk a bácsit hogy ürítse ki az ingatlant. Ez 2014 szeptember 31-el lett volna aktuális. Természetesen nem mozdult. 2014 decemberben elhunyt az idős ember. Az ingatlan tehát lakatlan. Közben tavasz óta fizetjük a közös költségét annak a lakásnak ahova nem tudok bejutni. Elszámoltam az ingatlant visszaperelő Kft-vel. Megjelent a NAV, és tartotta a markát . Természetesen a lakatlan érték, és a bizonylatolt ráfordítások figyelmen kívül hagyásával kivetették a jogosan követelhető illetéknek pontosan a dupláját. Megharcoltunk velük lejjebb adták a valós értékre az illeték mértékét. Befizettük természetesen, de még nem jutottunk be a lakásba, mert az elhunyt bácsi lánya nem pakolt ki csak húzta az időt. Végül az önkormányzat, és az ügyvédünk folyamatos csesztetése hatására kipakolt. Semmit sem fizetett a tárolási díjból. Szenny, és mocsok fogadott bent, villany, nemfizetés miatt kikapcsolva. Mérőhely Szabványossági felülvizsgálat vált szükségessé, mert 1 évnél régebben lett kikötve.   ( különben nem kellett volna átírás előtt) Ez 162 000 Ft ajánlat szerint. Az ügyvédek úgy 1.2 millióban vannak eddig. Közben gondolom még mielőtt a lábam betettem volna a lakásba, az állam már felzabálta az illeték általunk befizetett összegét.....

 

A következő menetrend inkább kedvemre való lett volna:

A közjegyző a munkadíja ellenében megtalált volna minket. Nem Alice Springs-ben élünk hanem a XI.-ben.

Nekünk megmaradnak az 1 milliót jóval  meghaladó ügyvédi költségek, egyéb díjak.

Ha eltekintek a bácsitól és 2010 végétől kiadjuk albérlőnek, akkor azóta rendes összeg jött volna össze a kiadások helyett.

Van ebben a történetben keresni valónk, vagy örüljünk annak ami van, és kussoljunk. A két változat között több millió Ft különbség van, és azt gondolom nem a mi mulasztásaink miatt.

 

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre.

 

Előzmény: arrius7 (11690)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11856

szívesen :)

Előzmény: sanyiboy (11855)
sanyiboy Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11855

Glowyan köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11854

ad fel a 7000,-Ft-ot irj a csekk másolat mellé egy panaszlevelet és az okát, hogy a többit miért nem fizeted. leirod h úgy jártál el, ahogy az lehetséges, ezért a többi követelést alaptalannak tartod. nem online! hanem ajánlva tértivevénnyel, csekk másolattal.

 

na most- elvileg a panaszlevélre válaszolniuk kell.

ha nem válaszolnak és esetleg fiz. meghagyást bocsátanak ki ellened, akkor sajnos peresitened kell az eljárást- bár akkor már nyilván illetéket és költségeket is fognak követelni. ettől még nem biztos, h igazuk lesz.   de ez a jogi menet. tetszik /nem tetszik.

 

rövidre csak úgy zárhatod, ha ügyfélszolgálatra mész és egyértelműsitik, hogy a többit törlik vagy sem.

 

van, amikor nem lehet megúszni ezeket a bosszantó és költség és időigényes köröket.

sokan épp ezért inkább  fizetnek, mert ha összevetik a befektetett energiát - egy jót káromkodnak és inkább... de vannak " megátalkodott" igazságkeresők, nekik sajnos a fenti  az útjuk :)

 

Előzmény: sanyiboy (11853)
sanyiboy Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11853

de hogy levélben! irtam hogy online! letöltöttem a lemondó nyilatkozatot aztán kitöltöttem beszkenneltem és elküldtem nekik 1 napon belül ott van és az tuti! be azért nem megyek személyesen,mert utálom az ügyintézész,még roszabb személyesen mint telefonon!

arrius7 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11852

Levélben akartad felmondani az előfizetést? Gondolom szégyellted a dolgot, ezért nem mentél be személyesen az ügyfélszolgálatra (ami a tuti lett volna - csak akkor be kell vállalni némi extra győzködést a maradásra). De ha levél, akkor talán ajánlva kellett volna...

Előzmény: sanyiboy (11851)
sanyiboy Creative Commons License 2015.07.23 0 0 11851

Sziasztok,szeretnék valami jó tanácsot esetleg ötletet,ha tud valaki ajánlani,a problémám a következő lenne:

 T-home tv szolgáltatásunk most járt le idén Március közepe fele ha jol tudom,az a lényeg hogy nem voltunk már hüségidősek,kértük a lemondást a hüségidő lejárta után,direkt nyomtattam ezt az onlinon letölthető lemondó nyilatkozatot mivel gyorsabb és egyszerübb,ezt még Április hónap elején el is küldtem vagy 3 szor is! semmi válasz semmi nem érkezett,az a lényeg hogy a T-home addig huzta.vonta ezt a dolgot még most ott tartunk hogy 25.000 Ft os csekket küldtek ki egyben ráadásul hogy fizessük be! viszont mi nem vagyunk hajlandóak az ő hülyeségük miatt ezt az összeget rendezni! kérdésem az lenne hogy mit tudunk tenni? mert hiába nem vagyunk már az ügyfelük még sem hagynak békén,talán ami jogos az egy 7000 Ft os számla mivel hogy még a lemondásig adták a tv szolgáltatást szt is piszok modon mivel hogy hüségidő már nem volt igy 7200 Ft ot kérte 1 hónapra a tv szolgáltatásért.ugy hogy talán ezt a 7000 Ft ot hajlandoak vagyunk de se többet  kifizetni! mit tud velünk tenni a Thome ha nem fizetjük ki a 25000 Ft ot? illetve mi mit tudunk tenni ellenük? irtunk már nekik de semmi! nem veszik fel a kapcsolatot velünk,erröl ennyit. köszi elöre is.

arrius7 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 11850

Köszönöm, valamelyest megnyugtató ami írtál. A lakcím-fiktiválási (lakcímrendezési) eljárás formanyomtatványán azonban van egy olyan szöveg, miszerint "Kijelentem, hogy a lakásban semmilyen ingósága nem maradt, az elköltözéskor maradéktalanul elszállította." Így ha bármi hátra van még hagyva, akkor a nyomtatvány aláírása problematikus lehet. Esetleg ezt a részt át lehet húzni, és a pontos állapotot ezügyben tömören körülírni. Pl. három lábas csak nem jogosít valakit fel a visszaköltözésre...

Előzmény: Törölt nick (11849)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 11849

régen rosz lenne, ha ez igy működne, ahogy leírod. a fiktiv lakcimes eljárással simán kjelenthető.

 

elvileg van egy adásvételi szerződésed, ami a birtokbaadást rendezi. aki a birtoklással felhagyott, pláne szerződéssel, azt megnézem, aki oda visszahelyezi :)

Előzmény: arrius7 (11848)
arrius7 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 11848

Szervusztok, megint találkoztam egy érdekes kérdéssel:

Mi van akkor, ha ingatlan adásvételnél az eladó a lakás elhagyása után 'elfelejti' magát kijelenteni az adott lakcímről, néhány ingóság pedig még ott is marad? Önkormányzatnál (lakcím-nyilvántartó) azt mondják, ha az illető ismét megjelenik (és nem engedik be) a kihívott rendőr akár be is törheti az ajtót.. A kijelentő-űrlapon is nyilatkozni kell arról, hogy maradt-e a lakásban ingóság, továbbá az illető másik, ideiglenes lakcímére is mehet értesítés egy esetleges lakcímrendezési eljárásról, amire az eladó rögtön megjelenhet a helyszínen és mondhatja, hogy ő ott lakik. Ráadásul nem is idegenről van szó, úgyhogy látogatóként is odanézhet, ami után mondjuk 'ott felejti magát'.

Tudom, hogy a lakcímtörvény szerint "A lakcímbejelentés és az értesítési cím bejelentésének ténye önmagában a lakás vagy az ingatlan használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet", de a gyakorlatban ez mégsem tűnik olyan egyszerűnek. Előfordulhat ilyen esetben, hogy az eladó visszatér az ingatlanba, és onnan hosszadalmas eljárással kell 'kiperelni'?

püfffneki Creative Commons License 2015.07.04 0 0 11847

Akkor ne tedd, ha nem akarsz.

 

Előzmény: Laci/Zápolya (11845)
püfffneki Creative Commons License 2015.07.04 0 0 11846

Semmit nem akarok senkinek a nyakába varrni. Eccerűen fölháborít az egész.

 

Tudom, hogy csak film, és nem a valóság, de a tegnap vetített  osztrák filmben nem olyan könnyen adják a hitelt.

Előzmény: W_B (11844)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2015.07.03 0 0 11845

Bocsánat, hogy beleszólok a dolgodba, de nem tudom megállni:

Komolyan Te fizeted vissza a gyereked kölcsönét? Gyereknevelésből úgy látszik, hogy egyszer megbuktál, de a pótvizsga sem sikerült!

Előzmény: püfffneki (11843)
W_B Creative Commons License 2015.07.03 0 0 11844

"Szóval létezik egy bank ami minden biztosíték nélkül adhat kölcsönt  és ez legális. Nincs semmi kötelessége utánajárni hogy aki vállalja a hitelt tudja e fizetni?"

 

Ne akarjunk már mindent a bank nyakába varrni !

Ha 18 éves, akkor vehet fel hitelt, a saját felelőssége.

Előzmény: püfffneki (11835)
püfffneki Creative Commons License 2015.07.03 0 0 11843

Nem annyira durva.

De minden alkalommal amikor utalni kell a heti részletet eszembe jut hogy lerohad a papucsom és kéne egy új, és hogy 2, 5 hónapja nem esett, de meggondolandó, hogy merjek e locsolni, mert a vízdíjra valót a Pnek utaljuk.

 

És nem áldom közben őket.

Kössz hogy meghallgattál.:)

Előzmény: arrius7 (11842)
arrius7 Creative Commons License 2015.07.03 0 0 11842

A Provident nyilvánosan működik, Google-ba beírva első (reklám) találat a kalkulátoruk:

https://www.providentonline.hu/?gclid=CPGYpfiRv8YCFYPLtAodIvABDg

100eFt hitelösszeg esetén, 70 hét (1év 4 hónap) időtartamra heti 1 660 Ft a törlesztőrészlet, ami által összesen 116 200 Ft-ot kell visszafizetni (THM: 25%). Ez nem is annyira durva (emiatt nem tudsz panaszt tenni).

Ha a fiad nem fizet, egy idő után eladják a tartozást a követeléskezelőnek, mondjuk 110e-ért. Aztán később, ha esetleg évekig nem fizet és nem is elérhető (mert pl. állandó lakcímet fölszámolva külföldre utazott), akkor a tartozás reálértéke lemehet bőven az eredeti hitelösszeg alá is, pl. 50eFt-ra.

Előzmény: püfffneki (11841)
püfffneki Creative Commons License 2015.07.03 0 0 11841

Szted ha 100 ezer a hitel, akkor mennyit kell visszafizetni?

És minek a 100 % át nem adja a követeléskezelő, a 100 ezernek, vagy a Provident által  a remélt összegnek.

 

Eccerűen az eljárás nem fér a fejemben, hogy 1 hetes munkaviszonyra adnak hitelt. Semmi biztosíték nem kell.

Semmi mást nem akarok, mint ezt valahol valami felügyeletnél elpanaszolni.

 

Ettől még a törlesztést kinyögjük, ez nem kérdés.

Előzmény: arrius7 (11840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!