Az U Bansethu remek hely, de egy jótanács: foglalni kell előre, mert egy szürke októberi csütörtöki este is olyan teltház volt, hogy 1 órát vártam asztalra.
Jó kérdés! Legutóbb eldöntöttem, hogy a következő prágai sörtúra első állomása a Pivovar Basta lesz, a tizenkettes szűretlenjük szerintem elképesztően jó, egész nap tudnám iszogatni. Mellé falatoznék házi zsírban eltett kacsamájat, helyben sütött, friss pékáruval, aztán meg jöhet a knédlivel bélelt kemencés sült kacsa, párolt káposztával. Na, inkább nem is folytatom, mert elázik a billentyűzet... A ma reggeli hangulatom alapján pedig még útba ejteném a Vízipókot (U Vodoucha) tízféle csapolt sörrel Vinohradyban, meg a Pivovar Marina Holesovicét, és a Pivní mapát - estére. Hazafelé az itthoni készletek feltöltése végett még betérnék ebbe a sörtéka-sörözőbe: http://pivnipoutnik.cz/restaurace/pivoteka-pivo-a-parek/
Te mindig nagyon jó helyeket szoktál ajánlani, ha most hirtelen elzavarnának Prágába hova mennél okvetlenül...? van a tarsolyodban valami különleges? Bízok Benned, kösz...
Most nemrég hallottam a rádióban egy beszélgetést a dán csillagásszal, nos igaz, hogy én 13 évvel hamarabb voltam először Prágában, viszont Ő akkora látogatásszámot említett, amely többszöröse az enyémnek....
Én amikor a rendszerváltozás után először kint voltam Prágában, visszahőköltem a látott romlástól, és utána jó pár évig csak a vidéket jártam, és csak az utóbbi években tértem vissza Prágához. (Így utólag úgy érzem hiba volt a szünet...)
(Ha jócskán fiatalabb lennék viszont nincs kizárva, hogy megtanulnám a nyelvet és talán Prágában is találtam volna állást...)
Egy akkora sörfőzdének, mint a krumlovi, minimum 30-40 ezer hektó sört kell produkálnia egy évben, ahhoz, hogy ne legyen veszteséges. Ehhez képest ők főztek 8 ezer hektót... Évek óta csődeljárás alatt vannak.
Ennyit egy mikrosörfőzde is vígan tud, töredék helyigénnyel és harmad annyi emberrel.
Most majd eladják az értékes ingatlanokat, és lesz egy brewpub. A brand ettől még tovább élhet, sőt sokkal izgalmasabb és jobb söröket is készíthetnek.
A Rataj többé-kevésbé rendszeresen elérhető a Pivókban.
A Lobkowiczra meg egyre inkább haragszom. Nem elég, hogy a csoport legharmatosabb söreit ők produkálják, szép sunyiban ugyanazt művelik, amit a multik. Sorra szűkítik a tagsörfőzdék szortimentjét, szüntetik meg a spécibb söröket.