Keresés

Részletes keresés

rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2632

OFF..bocsi..

elefada!

neked sikerült megrendelni a csermajoros tankönyvet??

Előzmény: elefada (2631)
elefada Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2631
Colis tejröl volt szó! Pontosítok: a CHN22, amit én használok nem gyözi le. Mutattam!
Ezért javasoltam Crystalheart-nak, hogy próbálja ki a 11-est, mert az erösebb, s neki van . Azt is írtam az egyik hsz- ben hogy a termo is jó, mert erösen savanyít.
Előzmény: Pettviki (2609)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2630

na csak kihoztam valamit a tegnapi oltós"kirándulásomból"...hát nem kólis az fix...tőgygyuszi sincs:):):)...elcsesztem az oltást ,és ezt a kihozatalom igen megsinylette..

 

Egyébként finom lett:):)

 

A mai gomolykák teljesen jól működtek:):)

a kép egyébként jó szar lett.és egyszer biztosan megtanulok sajtot szépen felvágni..DD

rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2629
Vigyázz mert l-ből sincs hiány..DDD
Előzmény: faqkac (2628)
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2628
1h-val többet írtam azért nem ment el! Most már biztos jó!!
Előzmény: rosie78 (2624)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2627
csak az álladat ne felejtsd el felkötni nehogy leessen az áraktól..DDD
Előzmény: Törölt nick (2626)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2626
Kösz! Az új Anivet boltba úgyis el szeretnék mostanában menni, hogy körülnézzek.
Előzmény: Pettviki (2625)
Pettviki Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2625
Anivet, pl., vagy deLaval képviselet, vagy Debrecen környékén Dairydáv kft
Előzmény: Törölt nick (2620)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2624
Előzmény: faqkac (2623)
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2623
Emil ment!
Előzmény: rosie78 (2622)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2622

kérhetnék egy e mailt??......

Előzmény: faqkac (2621)
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2621
A segítséget tej ügyben!:-)
Előzmény: rosie78 (2615)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2620
És ilyet hol lehet beszerezni? (Állatorvoson kívül... mert neki a kiszállás eleve 5000 forint. :D)
Előzmény: Pettviki (2618)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2619
(Ezek anyám mizériái, egyszerűen kivonta magát az ételkészítés alól pár éve. Asszem erre már kitaláltak valami orvosi megnevezést is, mint egészségesétel-mániásra. Alig tudtam meggyőzni, hogy tartsunk tyúkokat, hogy ehessünk tojást is. Most én főzök többnyire, de elég alap étkeket tudok csak elkészíteni, mert rettentő szórakozott vagyok. A sajtok is ezért sikerülnek néha érdekesen, mert elfelejtek ezt-azt, és még az ízesítéssel is vannak gondjaim. :DDD Amúgy igen, vegetáriánus a család, de mivel én és a négy kisebb testvérem születésünktől fogva azok vagyunk, mások már nem is tudnánk leni, a húsra rászokni nem lehet, ha az ember már nem pici gyerek...

Ha édesanyám vonalát követnénk étkezésben, akkor sótlan tejtermékeket ennénk külön, meg gabonakészítményeket, kásákat ennénk külön vagy zöldséggel, meg zöldségeket ennénk külön, vagy gyümölcsöket külön. :S Anyám azt mondja, "elkorcsosodott már az ízlelésünk", azért nem tudjuk élvezni hosszútávon az ilyet.)
Előzmény: rosie78 (2617)
Pettviki Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2618
California Masti Test
A mastitis (tőgygyulladás) kimutatására alkalmas gyors teszt.
Előzmény: Törölt nick (2612)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2617
de akkor mi szerint étkeztek...vagy miket esztek??...ezek szerint húst nem??
Előzmény: Törölt nick (2613)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2616
Azt mondd meg kérlek, mit kell ahhoz csinálni, hogy a kecsketejből rózsaszín, sőt, egyszer zöld sajt legyen a fehér helyett? :D Egy-egyszer megtörtént, hát nem volt gusztusom már formába tenni, inkább kutyaeledel lett belőle. Miféle baktérium okozhat ilyen színt?
Előzmény: elefada (2603)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2615
Mit is??
Előzmény: faqkac (2611)
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2614
Anyáddal sem könnyű az élet!
Előzmény: Törölt nick (2613)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2613
Tudom, hogy nem kell melegebb (csak most melegebb van itt bent :D sőt, mikor kint hűvös van, itt bent akkor is meleg a sparhelt miatt), és rendesen fölmelegítettem a habzás kezdetéig, de mégsem működött. Lehet, hogy nem volt elég steril a rozsdamentes lábos, amibe tettem. Most meg édesanyám nem akarja engedni, hogy újra próbálkozzam, mert hogy úgyis elrontom... Meg hogy úgysem tudjuk vagy fogjuk fölhasználni a túrót. (Megjegyzem, édesanyám nem főz semmit, merthogy a "főtt étel egészségtelen". Én sütök-főzök, pedig nem igazán tudok. És még kőrözöttet sem készíthetnék letolás nélkül, mert összevegyítem a szénhidrátot és a fehérjét, amikor rákenem a kenyérre... o.O` )
Előzmény: elefada (2574)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2612
Ömm, ez a CMT minek a rövidítése amúgy?
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2611
Igeeeen!!! Míg élek nem felejtem el!!!
Előzmény: rosie78 (2608)
Pettviki Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2610
"meg se mozdult a savfok"

Ebben a dög melegben (22-24 fok van bent), az esti tej másnap délutánra megalszik. Kellemesen savanykás, lágy aludttej lesz belőle. (Nem úszik fel a tetejére, nem boborékos.)

"nekem soha nem volt ilyen nyúlós"

Amelyik kecskénél egy kicsit is "nyúlós" lesz a tej a CMT-vel reagálva, azt külön fejem. (Most kettő ilyen van, mindkettő már benne van a korban. Le kéne vágni őket, de sajnálom. Különben látszatra teljesen egészséges a tejük, csak nyersen nem alkalmas feldolgozásra.)

Nem véletlen, hogy saját tejjel dolgozom, a vásárolttal már többször pórul jártam én is.
Nagyon körültekintően kell kiválasztani, kitől veszünk, és lehetőleg megkérni, hogy ugyan már ne fejje bele az öreg fejősöket, és rendszeresen ellenőrizze a sejtszámot.
Plusz: fejőgép állapota, tisztaság, leszűri-e tejet, ha igen mivel, stb...
Előzmény: elefada (2600)
Pettviki Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2609
Elefada!

"Ha natúr tejbe teszed a kultúrát, a colit nem győzi le, ebböl nem lesz sajt."

Kérlek szépen! Ilyet nem lehet csak úgy kijelenteni!

Minden nap bő 50 liter nyers kecsketejből csinálok így sajtot. Hol teszek bele kultúrát, hol nem, attól függ, milyen sajtot akarok készíteni.
Nem szokott colis lenni. Vagy mindegyik az, csak nem veszem észre?!

Előzmény: elefada (2600)
rosie78 Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2608
Ha egy kis időt ki tudsz még bekkelni lehet tudok segíteni neked tej ügyben.......te írsz csepelről ugye??
Előzmény: faqkac (2607)
faqkac Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2607
1pici tévedést látok a dologban!
Piacon veszem a tejet és nálunk 2féle tehéntej kapható! 1pasztőrözött és 1"frissen"fejt. Mindkettőt lefölözik, (szerintem meg is mossák) mert ha hűtőbe teszed, az üvegben nem, hogy nem keletkezik dugó, de még csak 1mm föl sem!!! :-(( Szóval a színe nem a zsírosságtól olyan amilyen!

A soroksári tehenészet megszűnt, (a környéken nem találtam másikat) ezért vagyok rászorulva a piacra! A kecsketej (amit ugyan jobban szeretek) meg 500ft/liter abból nem szeretnék sajtot csinálni! Mifelénk túlságosan felértékelődött a "szegény ember tehene"!!
Előzmény: elefada (2603)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2604
Aha. És ezt fotóról. Az eszem megáll :-)
Előzmény: elefada (2603)
elefada Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2603
A színén látszik, hogy fölözetlen zsíros tehéntejből készült. A A kecske hófehér.
Előzmény: Törölt nick (2587)
elefada Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2602
Azért rosszkor, mert a tejek rosszak.
Előzmény: faqkac (2599)
elefada Creative Commons License 2010.06.15 0 0 2601
sajtkészítést.
Előzmény: faqkac (2598)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!