Akkor ezek szerint én is azért kaptam csorba szájú platános korsóba, mert az étel elmaradt... :-) Azért nálam még mindig a (másik) Kolostori IPA az első helyen befutó, szorosan mögötte volt a Marináé, de ugye ezek szerint ez már a múlt...
Ettől tartottam..., na de sebaj úgyse lehet mindenhova elmenni három nap alatt.
Břevnovba egyébként mindig szívesen megyek, a kolostor és parkja nagyon jó hely. A Benedict IPA finom, kiegyeznék vele, ha itthon mondjuk negyedórás sétára a házamtól is csapolnák...
Az szerintem is "kultúrbotrány", hogy nem figyelnek arra, hogy milyen korsóba mit töltenek. Legutóbb tavaly szeptemberben voltam náluk, az IPÁt akkor is Klasteres korsóba hozták....(lehet, hogy ez volt a bosszújuk, hogy nem rendeltünk kaját:-)
Sajnos negatív. Kb. másfél hónapja voltak ismerősök, és akkor nem volt IPA-juk. A Brevnovi Kolostori Sörfőzdében ittunk egy korrekt IPA-t, de a Klasterní Senk nekünk ezúttal sem jött be. Kinéznek, ha csak sörözni ülsz be, és bár van elegáns saját korsója a sörüknek, arra sem figyeltek, miben hozzák ki. El is jöttünk.
Az U Bansethu remek hely, de egy jótanács: foglalni kell előre, mert egy szürke októberi csütörtöki este is olyan teltház volt, hogy 1 órát vártam asztalra.
Jó kérdés! Legutóbb eldöntöttem, hogy a következő prágai sörtúra első állomása a Pivovar Basta lesz, a tizenkettes szűretlenjük szerintem elképesztően jó, egész nap tudnám iszogatni. Mellé falatoznék házi zsírban eltett kacsamájat, helyben sütött, friss pékáruval, aztán meg jöhet a knédlivel bélelt kemencés sült kacsa, párolt káposztával. Na, inkább nem is folytatom, mert elázik a billentyűzet... A ma reggeli hangulatom alapján pedig még útba ejteném a Vízipókot (U Vodoucha) tízféle csapolt sörrel Vinohradyban, meg a Pivovar Marina Holesovicét, és a Pivní mapát - estére. Hazafelé az itthoni készletek feltöltése végett még betérnék ebbe a sörtéka-sörözőbe: http://pivnipoutnik.cz/restaurace/pivoteka-pivo-a-parek/
Te mindig nagyon jó helyeket szoktál ajánlani, ha most hirtelen elzavarnának Prágába hova mennél okvetlenül...? van a tarsolyodban valami különleges? Bízok Benned, kösz...
Most nemrég hallottam a rádióban egy beszélgetést a dán csillagásszal, nos igaz, hogy én 13 évvel hamarabb voltam először Prágában, viszont Ő akkora látogatásszámot említett, amely többszöröse az enyémnek....
Én amikor a rendszerváltozás után először kint voltam Prágában, visszahőköltem a látott romlástól, és utána jó pár évig csak a vidéket jártam, és csak az utóbbi években tértem vissza Prágához. (Így utólag úgy érzem hiba volt a szünet...)
(Ha jócskán fiatalabb lennék viszont nincs kizárva, hogy megtanulnám a nyelvet és talán Prágában is találtam volna állást...)
Egy akkora sörfőzdének, mint a krumlovi, minimum 30-40 ezer hektó sört kell produkálnia egy évben, ahhoz, hogy ne legyen veszteséges. Ehhez képest ők főztek 8 ezer hektót... Évek óta csődeljárás alatt vannak.
Ennyit egy mikrosörfőzde is vígan tud, töredék helyigénnyel és harmad annyi emberrel.
Most majd eladják az értékes ingatlanokat, és lesz egy brewpub. A brand ettől még tovább élhet, sőt sokkal izgalmasabb és jobb söröket is készíthetnek.
A Rataj többé-kevésbé rendszeresen elérhető a Pivókban.
A Lobkowiczra meg egyre inkább haragszom. Nem elég, hogy a csoport legharmatosabb söreit ők produkálják, szép sunyiban ugyanazt művelik, amit a multik. Sorra szűkítik a tagsörfőzdék szortimentjét, szüntetik meg a spécibb söröket.