Tegnap írtam és tegnap lazac volt. Zuzapörkölt a balkonon vár sorsára. Tulajdonképen helycsere volt, mert ma nem érek rá főzni, ezért lett tegnap lazac és ma a zuza, mert az utóbbi már kész.
Hát nem a húsa miatt tartják, de egyébként jobban hasznosítja a takarmányt, mint a (hús)marha és nem okoz üvegházhatást a metános pukijával.. :D
A lóhús, lókolbász normálisan a balesetet szenvedő, vagy kiöregedett példányokból kerül(t) a pultba... És került régen is, mikor még sokkal több lovat tartottak mezőgazdasági munkavégzésre.
Viszont valaki írta, a versenypacik ebből a szempontból kerülendők. Elég rendesen doppingolva vannak.
Gyerekkoromban ettem. A lóhús, lófelvágott jó ízű. De nehogy reklámozzátok. A rémálmom, hogy a húsa miatt tartanák. Rosszabb, mint kutyát enni. :////////
Biztos jó. Nekünk az ostrom alatt nagyon is izlett, de valahogy később senki se vágyott rá, még az inséges 50-es években sem. Manapság nem is tudom árulnak-e valahol, de én biztos nem fogok venni.
A ló teljesen finom hús, semmivel se rosszabb, mint a marha (kicsit édeskésebb, de az épp hogy finommá teszi), szerintem semmiképp sem az a kategória, amit mentegetni kell, hogy a szükség vitte rá az embert.
Gyerekkoromban a mamám gyakran vett lovat a Lehel piacon és sokmindent csinált belőle, még tatárbifszteket is. De legfinomabb vadasnak volt és húsos hasénak (aminek már nincs meg nekem a pontos receptje, az biztos, hogy paradicsompürét is tartalmazott).
Mostanában, hogy már mezőgazd. célra nem tenyésztenek lovakat, azt olvastam (és el is hittem), hogy az étkezésre árult lóhús a versenylóként kipróbált de lassúnak bizonyult lovakból lesz (amikből sok jut egy olyan lóra, aki tehetségesnek bizonyul és tényleg versenykarrierje lesz). Ezt nem nagyon szabad megvenni, mert a lovakat, amíg versenyeznek, borzasztó sok gyógyszerrel-vegyszerrel tömik, akár az emberi élsportolókat.
Lóból ettem már szalámit, kolbászt. Mást nem. Kutyát-macskát még nem fogyasztottam, nem is vonz a téma, de ki tudja, mi jön még. Lehet még háború, éhínség.