Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47687

Minden más állat bőrét szeretem ropogósra sütve. Mondjuk a malac vezet, de a csirke és a kacsa is jöhet bőven. A halbőrt viszont nem eszem meg. Nem mellesleg Lényem se, így nálunk a lazac bőre marad az árusnál.

Előzmény: nagypapi51 (47685)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47686

(enyim gyereknek volt egy korszaka, amikor a főtt tyúk-csirke-bőrt ette meg a húslevesből - elég hamar kinőtte hálistennek, mert rossz volt nézni...)

 

a ropogósra sült csirkebőr finom tud lenni (de még a rántott csirke bőre is finom)

Előzmény: nagypapi51 (47685)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47685

...Ma gondoltam rád, mikor levágattam a lazacról a bőrt...

Pedig kevés jobb alkatrész van a ropogósra sült halbőrnél, de hát de gustibus...

(ha sült csirkét sütök, az egyik unoka csak a ropi bőrre vadászik, sztem nagyon helyesen)

Előzmény: Boszorka (47684)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47684

Ma gondoltam rád, mikor levágattam a lazacról a bőrt.

Ma nálam lazac volt a saját svéd receptem szerint. Nálunk ez jött be igazán, nem a sült változat. Csak sima krumpli volt mellé. Holnap megcélzunk valahol egy vendéglőt, a hol egy kicsit időjárás függő. Pénteken csirkecomb, aztán meg majd meglátjuk.

Előzmény: nagypapi51 (47683)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47683

Holnap bőrén sült lazacfilé, sült brokkoli, sajtmártás.

Pénteken pizza bolognese, szívsaláta.

Szombaton a 67 helyett Gánt, Mary néni.

 

Caipi Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47682

Én is mennék! :D

Előzmény: nagypapi51 (47681)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47681

Így mindig velem lehet..)

(Libamáj creme brulée a kívánság)

 

Előzmény: H_G (47680)
H_G Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47680

?

Előzmény: nagypapi51 (47679)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47679

Közeleg a párom születésnapja, ez okból megleptem magam egy zsebsárkánnyal. :)

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47678

Karfiolleves, palacsinta

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.02.27 0 0 47677

Rakott krumpli hagyományos módon

 

költekező Creative Commons License 2019.02.26 0 0 47676

Almaleves, hagymás csirkemáj, tört krumpli.

Boszorka Creative Commons License 2019.02.26 0 0 47675

Nulla ötletem van, de majd holnap délelőtt elmegyek és igyekszem megihletődni.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.26 0 0 47674

Csirkés Caesar saláta

 

ketyo61 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 47673

Lazac lesz kukoricas basmati rizzsel.

költekező Creative Commons License 2019.02.25 0 0 47672

Krumpli leves , zöldbabfőzelék sonkakockák.

Előzmény: nagypapi51 (47671)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.25 0 0 47671

Ma szélesmetélt bolognai raguval.

 

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 47670

Holnap tyúkhúsleves, farsangi fánk (vendégségben)

vasárnap hagymaleves,  Orly csirkemell csíkok, rizs, szívsaláta.

 

 

nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 47669

Nekem sem, de ugye ízlések és pofonok, no meg szokások, hagyományok.

Ha ma találomra megkérdeznél 10 öreg falusit, kevesen tudnák, hogy egyáltalán mi az.

 

Előzmény: öreg_néne_b (47668)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.22 0 0 47668

A sajtban a hús nem feltétlenül a szűz. Legalábbis nekem nem jutna eszembe belevágni a hirtelen sütésre legalkalmasabb darabot...

Előzmény: nagypapi51 (47667)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 47667

...a szűzpecsenye hagyományosan a disznósajt része volt...

fejlett ízlésre vall, én sem szeretem, ha a sajtban a porcogós részek dominálnak,

legyen benne bőven hús is (pofa, nyelv etc....)

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (47663)
ketyo61 Creative Commons License 2019.02.22 0 0 47666

Hu azt nagyon ettuk! Az elso hazai hot dog volt kiflibe gyomoszolve. :-D

Előzmény: H_G (47664)
Boarhunter Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47665

friss kolbászhússal tültve, csepleszbe bugyolálva, megsütve..

 

Igen, ez a módja.

Előzmény: nagypapi51 (47662)
H_G Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47664

Ennél csak az lett volna nagyobb pazarlás, ha mirelit "Bélszínroló" tényleg tartalmazta volna a címadóját.

 

Előzmény: öreg_néne_b (47663)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47663

Egy volt kollégám mesélte, hogy a felesége családjában (Berekfürdőn) a szűzpecsenye hagyományosan a disznósajt része volt. Az apósa hiányolta is, amikor kimentette belőle...

Előzmény: nagypapi51 (47662)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47662

Sztem a régi falusi ember nem méltányolta a szűzpecsenyét, Borotán pl. néhány éve még, ha borjút vágtak,

lapocka árban adták a vesepecsenyét is, nem fakszniztak külön vele. Hús, hús...

Ha nem is reggeli pecsenyéhez, de az esti, vagy másnap esti torhoz talán félretették, friss kolbászhússal tültve, csepleszbe bugyolálva, megsütve...

 

 

Előzmény: homerx (47661)
homerx Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47661

nem hiszem, hogy disznotorkor ezt sutottek a tarja melle. inkabb ment a fagyasztoba.

Előzmény: költekező (47644)
Re:barbara Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47660

"világrekorder magyar áfa" ide vagy oda, ennyire azért nálunk még nem drága a krumpli:

 

https://www.wogibtswas.at/pfanni-oesterr-erdaepfel-angebot-643802

 

akcióban 3,49 EUR/2 kg

 

teszkóéknál 1 EUR alatt van a lédig

 

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/categories/Cat00004267

 

A francia (hálós) import azért már közelíti az osztrák árat.

Előzmény: nagypapi51 (47657)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47659

de legalább tudod, hogy miért nincs... :P

Előzmény: Boszorka (47658)
Boszorka Creative Commons License 2019.02.21 0 0 47658

Hiába olvasom a helyzetjelentést, attól még nem lesz nekem jó krumplim.:-(((

 

Viszont kaptam tegnap borjumájat, amiből ma remek reszteltmáj készült ebédre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!