Keresés

Részletes keresés

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2719
Igen, de évikéne nem 200-as a pulzusa, sem a vérnyomása. Egy alig magasabb pulzus miatt parázik, mint az általános. A vérnyomása sem vészesen magas. Nem ugyanaz a felállás, mint nálad.

Ferinek sok mindenben igaza van. HA a háziorvosom nem javasol nyugtatót rövid ideig, akkor én is belecsúszom az extrák miatt csomó gyógyszer szedésébe.

Így 3 hónap extra után ( már azt hittem meghalok, de hát ez hipochondriánál és depinál már csak így van) 2 heti frontin szedéssel megoldódott a dolog.

Nem szabad mindenáron gyógyszert szedni, csak akkor, ha valóban szükséges.
Előzmény: kkmd (2718)
kkmd Creative Commons License 2008.04.08 0 0 2718

Egyébként a vérkeringés szabályozási rendszere nagyon bonyolult. A béta blokkolók nagyon durván és alattomosan avatkoznak be ebbe a rendkívül érzékeny, önszabályzó rendszerbe. Lebutítják a szabályzást. A legsúlyosabb, a vérképen, a szív ultrahangon látható, esetleg már visszafordíthatatlan elváltozások csak évek múlva jelentkezhetnek.

 

Kedves BFeri,

látom, jó sok könyvet összeolvastál, de orvosi tankönyvet vettél már a kezedbe?

Élettan, kórélattan, belgyógyászat, kardiológia stb? Ha valaki beteg, gyógyszer kell neki! Ha valaki pszichésen beteg, akkor is kellhet az első időszakban, amíg nem lesz képes változtatni az életvitelén. De a legnagyobb botorság így általánosságban kinyilatkoztatásokat tenni, hogy a gyógyszerek mennyire ártalmasak.

 

Én is ismétlem magam: nekem is írtak fel Betaloc-ot, Xanax-ot és szedtem is őket addig, míg szükségem volt rájuk, mert anélkül megpusztultam volna. Úgy nem lehet edzeni, tornázni, hogy az embernek 200 felett van a pulzusa és utána sem megy le 100 alá nyugalmi állapotban, mert ez az állapot többet árt a szívnek, mint amennyit a gyógyszer mellékhatása! Úgy kezdtem el őket szedni, hogy amíg kell, de csak addig; és ha képes vagyok továbblépni akkor szépen el is hagyom (és el is hagytam) őket.

 

Kár, hogy nem ahhoz a dokihoz kerültél először, aki a gyógyszeradag csökkentését javasolta. Valóban nincs sok idő arra, hogy végigvegyék minden egyes betegnél, mi okozhatta a tüneteket.

 

A pitvarfibrillációról is gondolom olvastál, életveszélyes is lehet, azért vették annyira komolyan, hogy ilyen gyógyszereket javasoltak rá.

 

Jó lenne, ha a dokinak lenne annyi idejük, hogy a beteget szerves egészként tudják kezelni, de erre még a magán rendeléseken sincs mindig lehetőség. Íg pedig a betegek egy része "gyógyszerfüggő" lesz, egy másik rész elhanyagolt, és talán egy kis rész, mely megpróbál tudatosan és okosan változtatni az életén.

Üdv

kkmd

Előzmény: BFeri53 (2717)
BFeri53 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2717

Kedves kkmd!

 

Én csak a saját esetemet tudom százszor is elismételni.

Ha valaki tud belőle tanulni, tanuljon. Ha nem, nem. Minden eset más.

 

Az én konklúzióm, a gyógyszereket nem szabad esztelenül elkezdeni szedni, mert minden gyógyszer függőséget okoz, kényszercselekvéssé válik a beszedése. Féltem gyógyszer nélkül élni. Lerombolta az önbizalmamat. Ha bevettem, biztonságban éreztem magam. Persze ezzel együtt hosszabb távon egyre rosszabbul éreztem magam.

Abbahagyni nagyon nehéz volt!

 

Ezt írod: "Ha szerencsénk van, tudunk javítani a helyzeten, testsúly csökkentés, sport, stressz kezelés: s így elhagyhatók a gyógyszerek. De annak, akinek a stressz miatt vágtázik a szíve, nem ajánlhatod a sportot gyógyszer nélkül, mert beledöglik. A túlsúlyos is csak lassan. kis léptekkel haladhat előre: diéta , súlycsökkentés, fokozatosan emelt mozgás adag és mikor látványosan haladt előre, jöhet a gyógyszer óvatos elhagyása. Először rendezni kell a tüneteket ( tüneti kezelés), majd lehet eliminálni a kiváltó okokat."

Az első pitvarfibrilláció megszünt, aztán másfél év múlva újra ismétlődött. Tartós gyógyszerszedést javasoltak. Rytmonorm és Betaloc Zoc. Megjelentek az extrák, amelyek korábban soha nem fordultak elő. Éveken át szenvedtem tőlük. Érzékeny lettem a légnyomásra, a "bélnyomásra", minden "benyomásra" stresszeltem magam.

Teljesen nyomott, depis lettem. Korábban ez nem volt rám jellemző. 

Amig szedtem a gyógyszereket, nem volt sem kedvem, sem erőm a testmozgáshoz.

Az egyik doki, ahányszor panaszom volt, mindig növelte a gyógyszer dózist, vagy erősebbet, vagy újabbat írt. Egy darabig jobb volt, aztán újabb mellékhatások jöttek elő.

Nem rendeződtek a tünetek!

A másik doki ajánlotta, nyugodtan csökkentsem felére a gyógyszeradagot és figyeljem meg, változik-e valami. Mert az élet minősége is számít. Megfogadtam a tanácsát, fele annyi gyógyszer szedése mellett kétszer jobban éreztem magam. Kezdett visszajönni az erőm és az életkedvem. Ezen felbátorodva találtam a neten egy harmadik dokit, aki szerint a leleteim alapján nem is indokolt a gyógyszer szedése. Csökkentsem a súlyom, mozogjak. Hagyjam abba a gyógyszereket és az extrák is abbamaradnak. Elkezdtem egy kondicionáló tréninget, diétát, s közben fokozatosan tovább csökkentettem a gyógyszeradagot. Végül 2 hónap alatt teljesen abbahagytam a gyógyszereket. Még sokáig szenvedtem a függőség utóhatásától. Okos könyvek, okos írások sokat segítettek (Weininger Antal, Popper Péter, Szepes Mária).

Életmódot változtattam. Lecsökkent a súlyom, egyre jobban érzem magam. Jól vagyok. Tornázom reggel, gyaloglom este. Légzésgyakorlatokat végzek. Tudatosan táplálkozom. Tartom a súlyom már 1 éve. Nem szedek gyógyszereket. Visszanyertem magam. Sok más örömöm van az életben.

Eszembe nem jutna béta blokkolóval és más gyógyszerekkel kompenzálni az önbizalom hiányát.

 

Egyébként a vérkeringés szabályozási rendszere nagyon bonyolult. A béta blokkolók nagyon durván és alattomosan avatkoznak be ebbe a rendkívül érzékeny, önszabályzó rendszerbe. Lebutítják a szabályzást. A legsúlyosabb, a vérképen, a szív ultrahangon látható, esetleg már visszafordíthatatlan elváltozások csak évek múlva jelentkezhetnek.

 

Előzmény: kkmd (2711)
BFeri53 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2716

Szia evike007!

Olvassad el figyelmesen Szepesi Mária írását, A mindennapi élet mágiája .

Érdemes kinyomtatni és naponta olvasni! Érdemes megfontolni, betartani.

Itt található:

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/szepes1.html

Előzmény: evike007 (2712)
kkmd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2715
folyt.:
visszatérve az otthoni terápiára: keresd meg mi okozott Neked régebben örömet: könyvek, filmek, virágok stb. Régi nagy kedvenc filmek is sokat jelethetnek! Adj egy kis örömet magadnak! Jó lenne, ha egy kis kreativitást igénylő elfoglaltsággal is tudnád az örömszerző tevékenységet kiegészíteni, ragyogóan eltereli a negatív gondolatokat.

...a magasabb pulzus valóban okoz feszültséget: én ezt akkor tapasztalom, ha szerepelnem kell valahol, a pulzusom elszáll az egekbe, nekem meg remeg a hangom és nem tudok gondolkodni. Ha időben értesülök arról, hogy szerepelnem kell, akkor van időm rá, hogy 1 órával előtte bevegyek 10 mg Betaloc-ot (kardiológusok is ajánlják, mert csökkenti magát az idegességet is!) és viszonylag tiszta fejjel tudom kezelni a szituációt.

Sportolásnál nagyon kell vigyázni a dózisra, mert szerepe szerint visszafogja a szív frekit, de nagyobb erőfeszítésnél kívánatosabb lehet a magasabb pulzus, ezért jöhet létre légszomj, ami elég negatívan hat edzés közben. Viszont nem egy esetben lehet oka a rossz terhelhetőségnek a hirtelen megugró és tartósan magas pulzus. Ez is lehet idegi alapon. Nekem is ilyen volt. Xanax-Betaloc kombóval sikerült beállítanom, hogy egyáltalán edzeni tudjak, s miután a lelkem is nagyjából helyrejött, ma már gyógyszer nélkül tornázom. Ez sem ment egyik napról a másikra.

Ha pesti vagy tudok egy nagyon jó belgyógyász-pszichiátert, nekem is sokat segített.

Pusz.
kkmd

Előzmény: evike007 (2712)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2714
Egyet értek kkmd-vel. A Xanax-ról le kell állnod, mert semmit sem old meg. Függő vagy, és egyre nagyobb adagokat kell szedned. Mondhatni narkózol. :(
Természetesen a xanax-ot sem lehet egyik napról a másikra abbahagyni.

Szerintem te pszichiáterről beszélsz, az ír ugyanis gyógyszert.
A pszichológus pszichoterápiát alkalmaz, nem ír gyógyszert. Ilyet keress.

A szorongásaidat te okozod magadnak, neked kell rajtuk túllépni. Keménynek kell lenni, és elhatározottnak, más nem segít.Miért szorongsz? Mi okozza ezt nálad?

A gyógyszer csak a tüneteket enyhíti ( xanax) de meggyógyulni nem fogsz tőle.

A vérnyomásod nem extrán magas, szerintem is válts dokit, mert nem az a megoldás, hogy a kicsit magas vérnyomásodra olyan gyógyszert szedj, aminek erősebbek a mellékhatásai mint az előnyös tulajdonsága.

A megoldás számodra a teljes életmódváltás.

Először is találd ki, mi az oka a stresszednek.

Előzmény: evike007 (2712)
kkmd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2713

Evike, szerintem kérheted vissza a Betaloc-ot, ha azzal pozitív tapasztalataid voltak.
Ajánlottak itt gyógynövény teákat, citromfű stb, szépen lassan! térj rá ezekre! A Xanax nem cukorka sajnos, nagyon tudom ajánlani helyette a lassan történő meleg tea, tej, kakaó (amit szeretsz) kortyolgatását. Ha megengedheted magadnak, hogy otthon legyél, tessék ezt a ritka lehetőséget kihasználni:-))) (mit nem adnék érte, ha gond nélkül itthon lehetnék néhány hetet- többet nem, mert az azt jelentené, hogy kirúgtak a mhelyről:-((( Élvezd az otthonlét örömét! Majd a következő lépés lesz, hogy vágyni fogsz az emberek társaságára! Csak nyugodtan folyt köv!
Előzmény: evike007 (2712)
evike007 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2712
Szia KKmd !
És köszönöm.!!Eldobni nem tudnám ,de szerintem ha visszarakna a Bwetalocra azt már megszoktam és nem nyom le és egy enyhébb vérnyomás csökkentőt adna a doki talán jobb lenne
Az az igazság miota átálltam a Nebiletre sokkal idegesebb vagyok és már egy pszichologus felkeresésést is fontolom!Xanaxot ugy szedem minta cukorkát pár oráig jó is de amikor elmulik a ahtása bőgők,majdhogynem bedilizek szörnyű!Igaz enneka Nebiletnek isa mellékhatása a deprtesszió de meddig huzzam még igy? Meg gondolom a magasabb pulzus is csinál feszültséget!Itthon kész van a párom mert neki siránkozom milyen rosszul vagyok!Mára boltba sem megyek ,emberek közé meg pláne nem akarok:((((Ma meg plána egy hülye frontos nap van!De a pszicologustol félek mert 8 éve is volt egy kisebb depim de oylan gyógyszert adott hoyg felsem keltem az ágybol:((aztán jo nagy akaraterővel elhagytam agyógyikat és sikerült!!De csak mostanáig!Igaz a Xanax megmaradt de már kevés!!Mit csináljjak??
A vérképem igaz már 2 honapos nem rossz+Egy csillagos volta hugysavszintem de itt kaptam tanácsokat szerintem az is jó már/és nem vészesen magas volt/
Lehet magamnak csinálom aproblémákat de félek egyedűl már nem megy a legyőzése:((
AZ extrák meg néha jönnek néha nem ,de lehet ez is lelki eredetű!
Jó dokit nem tudtok???
Szép napot nektek!!
Előzmény: kkmd (2710)
kkmd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2711

Szia Bferi,

sajnos sokan csak akkor döbbenünk rá, hogy valamit nem jól csináltunk, mikor gyógyszert ír fel az orvos. Ha szerencsénk van, tudunk javítani a helyzeten, testsúly csökkentés, sport, stressz kezelés: s így elhagyhatók a gyógyszerek. De annak, akinek a stressz miatt vágtázik a szíve, nem ajánlhatod a sportot gyógyszer nélkül, mert beledöglik. A túlsúlyos is csak lassan. kis léptekkel haladhat előre: diéta , súlycsökkentés, fokozatosan emelt mozgás adag és mikor látványosan haladt előre, jöhet a gyógyszer óvatos elhagyása. Először rendezni kell a tüneteket ( tüneti kezelés), majd lehet eliminálni a kiváltó okokat.

Előzmény: BFeri53 (2707)
kkmd Creative Commons License 2008.04.07 0 0 2710

Szia Evike,

elnézést, hogy én is beleszólok, de talán, ha több oldalról kapsz tanácsot, többet segíthetünk:-)

Első körben ne gondold, hogy egyik napról a másikra, aktív és fitt leszel. Sajnos a többlet súllyal együtt jár a magasabb vérnyomás és magasabb pulzus. A betablokkolóval ezeket kellene karbantartani. Másodszorra:  ha munkátok engedi, próbálj olyan edzésre elmenni (legalább 1x, hogy lásd milyen gyakorlatokat végeznek) ahol a hasonló "problémás" nők tornáznak. Nemcsak a betaloc az oka rosszabb terhelhetőségnek sajnos, hanem a többlet is, meg lassan a korunk is:-((( . Nem ártana egy vérkép vizsg. nehogy stikában vérszegény legyél, mert az is okozhatja az "úthenger effektust".

 

Mellesleg elmondanám ,hogy én is 63 kg-ról híztam 85-re folyamatos torna mellett 15 év alatt !!! érdeklődtek is a régi ismerőseim, hogy miért nem járok tornázni, s nem akarták hinni, hogy igenis rendszeresen megyek- de sajnos ha stressz ér, én eszek és sokat- a kilóimból is látszik, hogy nem volt nyugis életem! Én is szedtem betablokkolót, de nem extrára, mert arra a dokim mondta, hogy nem is jó, hanem szapora pulzusra.

Apropó extra: nekem nemigen szokott lenni, de ez a hülye időjárás nálam is okozott mostanában jó sokat.:-(((

 

Nagyon jó lenne, ha el tudnád kezdeni a tornát vagy nagyon laza! kocogást, mert az kiváló az idegi eredetű extrákra.

Ha alacsony a vérnyomás, azt a szervezet próbálja kompenzálni a gyorsabb pulzussal, hogy fenn tudja tartani a létfontosságú szervek vérellátását. Lehet, hogy a gyógyszert más időpontokban kellene szedned, s inkább késő délelőtt, hogy a délutáni vérnyomás emelkedést megelőzze. 

 

Én a magam részéről azt tanácsolnám, hogy eszetlenül ne dobd el a gyógyszert, mert nagyon sokat árthatsz vele!, de keresni kellene egy normális orvost, aki partner tudna abban lenni, hogy szépen lassan fokozatosan! hagyd el, s tanácsokkal látna el a dózis és típus megfellelő beállításában.

 

Sok sikert és minimális extrákat:-)))

kkmd

Előzmény: evike007 (2705)
BFeri53 Creative Commons License 2008.04.06 0 0 2709

Szia evike007!

"Jó pnzért de ugy látszik én tényleg neki csak egy "beteg" vagyok!!! "

Szerintem gyakran kisérleti nyulak vagyunk, vagy libák.

"Ötleteim még vannak, de elfogytak a libák" - szokták mondani.

 

"Segíts magadon, s az Isten is megsegít!" Szép napot!

Előzmény: evike007 (2708)
evike007 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 2708
köszönöm Bferi!
Sokat segitesz! Csak akaraterő kérdése ám ,ez meg még a kezdeti stádiumban van nálam!
A lokren befucsolt mert valamelyik este az ügyeleten kötöttem ki,mert bedagadt a nyelőcsövem/legalábbis ugy éreztem/ igaz előtte viszkettem már /kiütésem nem volt!/
Ugy látszik tiltakozik a szervezetem is ellene !Be adott egy Suprastint azt jöhettem haza!A doki azt mondta álljak le a Lokrennel! Na én naiv mivel volta Nebiket az ujgenerácios szépen arra tértem/mert a dokim csak hétfőn lesz/az nem olyan rossz!DE!!!!A pulzusom azota is 80-90 közt libeg a vérnyomásom alacsony ugyan,és monjuk csak reggel egy felet szedek be belőle de dálutánra felcsüszik i!%Igaz/140/90 szerintem nem oylan magas!!!
De azt birom reggel mikor ébredek ha van 115-120 a vérnyomásom akkor sokat mondok!Érdekes nem??Erre hoyg vegyek be béta blokkolot!Azt hiszem lesz a dokival egy kis beszédem!!Jó pnzért de ugy látszik én tényleg neki csak egy "beteg" vagyok!!!
Legyen szép napotok
Előzmény: BFeri53 (2707)
BFeri53 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 2707

Szia evike007!

 

60-ról 136 kilóra hízni. Ebben a betablokkolóknak is volt szerepük, szerintem.

Nejem 3 gyereket szült és nem változott a súlya és a méretei. Életmód kérdése. Ő soha nem szedett semmit!

 

A Lokren, amit szedsz, vérnyomás csökkentésre használt bétablokkoló. Rengeteg a mellékhatása, mint rendesen.

 

Nagyobb test működtetéséhez nagyobb vérnyomás kell.

A legbiztosabb vérnyomás csökkentő módszer a testsúly csökkentése.

A gyógyszerek mennyiségét is lehet csökkenteni, mert rossz közérzet rossz gyógyhatásra utal. Például, amikor felére csökkentettem a béta blokkoló adagom, már akkor jobban éreztem magam. Ezen felbátorodva abbahagytam. A 4-ikre lift nélkül megyek fel, közben a mobilon beszélek, 54 évesen. 123 kilóról 96 kilóra fogytam, 190 cm magasság mellett.

Stressz nélkül fogytam, mert a stressz is emeli a vérnyomást.

 

45 éves barátom 185 kilós volt (185 cm magas), bétablokkolót szedett éveken át, és még egy értágítót. Hypertóniája volt túlsúly alapon! Hallotta, hogy a béta blokkolóktól el lehet hízni. Szeptember óta nem szed semmilyen gyógyszert. 155 kiló a súlya. Minden este 1 órát gyalogol. Nem depis. Boldog. Sajnos,még a diétázás lehetőségeit csak próbálgatja. Néha bevág egy egész pizzát.

 

6-szor kell enni egy keveset! Egy alma is egy étkezés.

A vércsoportod van. Napi 10 deka, teljeskiőrlésű tönkölybúza kenyeret kell enni. Más gabonákat és zöldségeket is kell enni. Nagyon kevés húst szabad. Kristálycukor helyett egy kis mézet.

 

Mozogni kell, mert különben nem ég el a fölösleges zsír.

 

Tudtad, hogy a zsír nem csak a bőr alatt van, hanem a belső szervek között is?

Ki vagy tömve kis vattacsomókkal.

Tudtad, hogy a zsírtól nem tudnak a beleid sem jól mozogni?

Tudtad, hogy a zsírtól a szíved sem tud szabadon dobogni?

Tudtad, hogy a zsírtól nehezebben mozog a tüdőd, nincs elég helye?

A zsír kitömi kívül- belül az embert!

 

Szénsavmentes, alacsony nátrium tartalmú vizet igyál.

 

Minden jót!

Előzmény: evike007 (2705)
katfree55 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2706
Próbálj meg a reumán olyan gyógyfürdőbe beutalót kérni, ahol van víz alatti torna! Ez kíméli az izületeket és az embernek még sikerélménye is van a mozgástól! :))
Előzmény: evike007 (2705)
evike007 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2705
Sziasztok!
Hogy jutottam idáig hát szépen lassan 24 éve mikor az első ányomat szültem!De érdekes ez eddig nem okozott gondott ilyen mértékben!Kolesztwerinem majdnem az alsószintet érui,vércukrom jó ,egyedűla hugysav szintem magasabb egy kicsit,de lehet keveset ittam /De az sem olyan vészesen!!/most ugy probálok étkezni ahogy itt tanácsolták purin mentes diétával.Szeretnék még sokkal többet leadni,remélem sikerül is!
Igen sajnosa dokik csak a betegséget nézik az embert aproblámákat nem!Én is mondtam akrdiologusnak ,hogy ez nálunk ilyen öröklött ezek az extrák/fél családnak van/nem érdekelte!Az sem hogy 20 éve mikor apulzusom miatt kellett Betalocot szednem 60 kg voltam :)ezt is elmondtam ez is hidegen hagyta!Csak ami állapotom látja és ráirta a papiromra:Kövérség miatt hypertonia:)
Mozogni jó lenne ,de ez a bolond gyóygszer ugy legyengit,hogy kb ugy érzem magam mint akin végig ment egy uthenger!!Attól függetlenül sokat avgyok kint a munkánk is olyan/piacozunk),hogy sokat vagyunk levegőn,de sajna soka stressz is:((
Megprobálok a jó dolgokra gondolni,de nagyon nehéz ám!
Legyen szép napotok
katfree55 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2704

Hát depressziós nem vagyok, csak időnként elkeseredett, hogy miért is kellett hagyni idáig fajulni a dolgokat. :((

 

Naponta kétszer is nagyot sétálok, itt elég jó csend és nyugalom van. Tornázni is járok és a barátaim is rendszeresen "zaklatnak" személyesen és telefonon is. Jó időben meg a tenyérnyi kis erkélyen gondozgatom a "kertemet", stb... tehát igyekszem nem befelé fordulni. :)

 

 

Előzmény: Eleon Nóra (2703)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.02 0 0 2703
Mit csinálsz, amikor otthon vagy?

A passzív pihenés helyett az aktívat javaslom. Pl séta, kocogás, biciklizés. Vagy egyszerűen ülj ki a napra, és napoztasd az arcod. Mindegyik jó a depi ellen.
Előzmény: katfree55 (2701)
katfree55 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2702

Évike, én csodálkozom, hogy az orvosod még nem javasolt egy szigorú fogyókúrát, kórházi bentfekvéssel. Ez a sok probléma szinte mind a túlsúlytól van és ehhez nem elég csak az akarat, folyamatos orvosi ellenőrzés kellene.

 

Hát pontosan ez az, amiről már sok helyen szó volt, az orvosok (többsége) nem az embert nézi, hanem csak azzal a panasszal foglalkozik, ami éppen a legzavaróbb a paciensnek.

Előzmény: evike007 (2698)
katfree55 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2701

Nekem két hete semmi más dolgom nincs, minthogy pihenjek és felejtsem el a rosszulléteket! Naná, hogy ez nem így működik! Az első napokban valóban jól éreztem magam, de pár napja kezdődött minden elölről. :(( Nagyon örülnék, ha csak egy-két extra lenne, de ma például szinte egész nap jött félóránként, még a délutáni alvásból is felébredtem rá többször. Pedig most nincs a napi munkahelyi stressz, itthon rend és nyugalom van. Az időjárás nagyon kiborít, ez tény de egészen másképp, mint régebben.

Kiváncsi vagyok a felülvizsgálaton mit mondanak majd.

Előzmény: Sandy girl (2697)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2700
A súlyod eredményezheti a magas vérnyomást. Hogyan jutottál idáig, hogy ennyi kilót felszedj?
Előzmény: Eleon Nóra (2699)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2699
Mozogj, ne csak nemevéssel akarj fogyni. A súlyod nagyon sok.
Előzmény: evike007 (2698)
evike007 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2698
Sziasztok!
Sajna a sulyom most 121 kg ,de 136-ról indultam januárelején,nem eszek illetve nem sokat és szeretnék még vagy 30-40 kg megszabadulni!
Csak azt nem értem ,hogy a kardiologiai leleteim jók és mégis jönnek az extrák főleg terhelés után, akor a kardiologus miért alkalmaz nálam radikális vérnyomás csökentést??Aminek az az ára hogy a Lokren nevű vérnyomás csökkentőnek az összes mellékhatását átélem-átéltem!!!!Most sajnan a fáradtság meg a depis mellékhatás van rajtam és kezdek már kétságbe esni,mert állandóan feszült vagyok!!!
Hétfőn megint vissza a dokihoz!!
szép estét nektek
Sandy girl Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2697

Sziasztok!

Nem tudom milyen időszak van, de nekem egy hete minden nap van egy-két extra, és ez nagyon zavar. Pedig alszok rendesen, nyugi van, sportolok és mégis.....ti hogy álltok?

Eleon Nóra Creative Commons License 2008.04.01 0 0 2696
Ráadásul a futás, ha rendszeresen csinálják, csökkenti a vérnyomást és a pulzust is, mert edzetté teszi a szervezetet. nekem a normál pulzusom 65, a vérnyomásom meg 100/ 75.

Nekem is tetszik a tiéd.

Némileg az orvosokén is változtatni kellene, hogy az egész embert lássák, és ne csak a részeit.
Nekem szerencsém volt a háziorvosommal, mert ő engem látott, és nem csak a ritmuszavaromat.
Előzmény: BFeri53 (2695)
BFeri53 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2695

Kedves Eleon Nóra! Tetszik a hozzáállásod!

"Bízz egy kicsit jobban magadban, és kevésbé a gyógyszerekben. "

 

Sokan nem tudják felfogni, hogy a vérnyomás és a pulzus nem  egy állandó érték, hanem egy érzékeny szabályzó rendszer részei. Amíg az ember nem agyhalott, addig nemcsak a futás, hanem egy pillanatnyi rossz gondolat is szívdobogást okozhat! A szívdobogás pedig félelmet, a félelem pedig szívdobogást. Nincs az a gyógyszer, ami ezen segíthet hosszútávon, csak maga az ember saját magán, ha ember akar maradni. Ugyanez vonatkozik az extrákra és a vérnyomás ingadozásra is!


 

Előzmény: Eleon Nóra (2692)
BFeri53 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2694

Előbb nem szóltam a remotivról. Az orbáncfű jó hatással van a kedélyállapotra. Ez depi ellen állítólag jó, enyhíti. Egy roham (szapora szívverés, extrázás) ellen a Validol, amit a nyelv alá teszünk, jobb.

 

Egyébként a depresszió ellen csak akarattal és ésszel lehet tenni!

Előzmény: evike007 (2675)
BFeri53 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2693

Kedves evike007!

Nem Validor, hanem Validol.

Keresd a neten!

Például itt:

http://www.mediline.hu/termek.php?p=show&id_termek=5082

Előzmény: evike007 (2675)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2692
Szerintem a 140/ 90 is az agyalásod miatt van, ha nincsen amúgy szívbetegséged.
( Jól olvastam, nem találtak nálad semmi szervi eltérést? )

Napközben mivel foglalkozol, ami ennyire stresszel?

Ha nem magas a vérnyomásod, ne szedjél gyógyszert. Napon belül hogyan változik a vérnyomásod?

A xanax rossz megoldás. Pótszer. Rá lehet szokni, és akkor egyre több kell belőle. Nem old meg semmit. Gyakorlatice függő leszel, mint egy drogos. Vagy rájössz magadtól, mivel van baj a környezetedben, vagy elmész pszichológushoz.

Ami nálam bejött, el kell fogadni, hogy nem vagyok tökéletes, és magamban kell a problémát megkeresni, és kijavítani.
A xanax ezt nem fogja helyetted megtenni.

Bízz egy kicsit jobban magadban, és kevésbé a gyógyszerekben.

A súlyod amúgy rendben?
Előzmény: evike007 (2691)
evike007 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2691
mondd a dokimnak!irnom kell,de van mikor reggel van már vagy 140/90!Ezért vagyok meglőve!Mert amikor magas jó a fél Lokner,de mikor alacsony mit csináljak??
Itt áll mega tudomány van amikor két nap sem megy reggel ennél feljebb(a 119 nél)de van amikor pár napig magasabb!olyan jó kis összevisszaság van és ez készit ki! Iszom ateát vettem iylen ideges eredetű szivpanaszokra gyógyfüvekekl van teli.Most azt iszogatom:)
Ha kevés meg a xanax megy mellé!
Előzmény: Eleon Nóra (2688)
Eleon Nóra Creative Commons License 2008.03.31 0 0 2690
Hmm. A helyzet az, hogy nem szív, hanem agybetegek vagyunk. :DDD

Most jöttem a futásból, ezerrel süt a nap, futottam árkon-bokron-patakon által, lovarda mellett megállva csodáltam a lovakat. Azt hiszem, ezt az élményt ( lovakat) délután a lányaimmal is megosztom.

Az én agybajom a munkahelyhiánytól van, már rájöttem. Váltásban vagyok, és épp sehol sem. Feleslegesnek és haszontalannak érzem magam. :(
Előzmény: kkmd (2689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!