Keresés

Részletes keresés

Lizuci Creative Commons License 2005.02.04 0 0 114

Köszönöm a gyors választ. Szerintem nem lehet falazási technikából adódó hiba, mert ytongos vékonyágyazatú habarccsal lett falazva, és ytong terítő szánkóval lett eldolgozva.

Maradék téglát vittek el a szakértők és az egyik helyiségben a repedés mentén szedtek ki egy kis darabot a falból

 

Előzmény: jarokelo (113)
jarokelo Creative Commons License 2005.02.03 0 0 113

Ha elolvasod az itteni előzményeket látod, hogy nem vagy egyedül. Ilyen jellegű hibák általában több okból adódnak egyszerre, de nem mindegy a fontossági sorrendjük. Pontos választ csak a helyszín ismeretében lehet adni, de nagyon valószínű a leírtakból, hogy a rangsorban az első helyen a nem megfelelő falazási technológia áll. Ennek is több tényezője van, a leggyakoribb a nem megfelelő ragasztóhabarcs, pl. csemperagasztó használata. Ha meg tudod mondani, annak idején mvel falaztak, az sokat mond.

Érdekelne, hogy az ytongosok hogyan vettek mintát a falból - én nem zárnám ki az anyaghibát sem.

Előzmény: Lizuci (112)
Lizuci Creative Commons License 2005.02.03 0 0 112

Sziasztok!

Kb. 3 éve építettük fel a házikónkat ytong 30-asból, ahogy beköltöztünk (2 éve) a falakon kisebb-nagyobb repedéseket fedeztünk fel, általában függőlegesen és vízszintesen, ritkán átlóban, van olyan szoba, ahol a tégla körvonalában repedt meg a fal. Minden helyiségünkben található repedés. Az ytongos szakértők is kint voltak, vettek mintát a falból, azt mondták, hogy nem anyaghiba. Szerintetek mitől lehetnek a repedések? Ti is találkoztatok már ilyennel?

csekoa Creative Commons License 2005.01.24 0 0 111

Szia quanta!

Tudok ajánlani egyet, Bartus Imrének hívják (Gödöllőn lakik), akinek már elég sok Y-os munkáját láttuk. Telefonja: 06 20 424 38 00. Hivatkozzál Anikóra és Szilárdra!

Előzmény: guanta (110)
guanta Creative Commons License 2005.01.12 0 0 110
Sziasztok!

Nem tud valaki ajánlani egy jó kőművest vagy csapatot Gödöllő környékén, aki szépen rakja az Ytongot (és ért is hozzá)?
Köszönettel venném...

Köszi
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.12 0 0 109
Én leszoktattam. :o)
De legalábbis akkor nem nézi, ha együtt megyünk.
Előzmény: szivellaBella (108)
szivellaBella Creative Commons License 2005.01.07 0 0 108
Ezzel az én asszonyom is pontosan így van. Női betegség. De az idegeimre megy.
Előzmény: MZ/Y (105)
szivellaBella Creative Commons License 2005.01.07 0 0 107

Tudja-e valaki, hogy YTONG téglából lehet-e kandallót építeni? Azon belül is olyat, mint amilyen kastélyokban szokott lenni, amibe nem kell kandallóbetétet venni, hanem amit elég ha kiraknak samottal. Építkezésből kimaradt egy csomó téglám és a nappaliba jó lenne egy olyan.

 

Előre is köszönöm a választ.

viktor a takarító Creative Commons License 2005.01.07 0 0 106
egy évvel ezelőtt még olyan megoldásban törtük a fejünket, hogy megtarthassam a lakásomat, pedig akkor olyan érdeklődés volt a környéken, hogy kb. 2 millióval többet kaphattam volna érte (bő 10% plusz infláció), és azóta bent laknánk a házunkban, ami szeptember végére kész lett volna, ha időben megvan a pénz. Ez van, rossz döntés volt....utólag, akkor jónak tűnt....ez van.(pont)
Előzmény: zoomka (104)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.07 0 0 105
Nálunk az asszony volt úgy, hogy ha vesz/veszünk valamit, 1 hónapig mindig megnézi az árát, ha olyan helyen jár/járunk, ahol van. És ha olcsóbb, sopánkodik.
Megmondtam neki, hogy erről szokjon le! Visszacsinálni úgy sem lehet, akkor meg minek idegeskedjen. :o)
Előzmény: zoomka (104)
zoomka Creative Commons License 2005.01.07 0 0 104

MZperYpsz:

Köszi a bíztató szavakat. Tegnap még evett a méreg, mára már tudom úgy tekinteni, mintha meg sem történt volna.

 

Hallottam egy esetről ami elég tanulságos:

A nénike évek óta el akarta adni a telkét. Sikerült vevőt találni rá, el is adta. Rá másfél évre jött a nagy ingatlan-ár robbanás és háromszoros áron tudta volna értékesíteni a telkét. Szegény idegösszeroppanást kapott miatta ...

Előzmény: MZ/Y (103)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.06 0 0 103
Zoomka:
Ne bánd! Ha valamiért nem mentek át a minőségvizsgán illetve töredezettek, abból csak sz... gond lett volna. A mester morogva rakja, ha valami gáz van később, azt se tudod, hová fordulj.
Azzal vigasztald magad, hogy 1. osztályú anyagból, lehetőleg 1. osztályú mesterekkel építkezel és ez a fontos!
Előzmény: zoomka (98)
szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 102
"Attól még nem lesz nedves a torkom... :)"

Most erre írjak valamit? ;)

"Nőből vagyok, mindenből szimpátiakérdést csinálok. Nézdd el nekem. "

Aztán majd te is nézd el, ha valamit elrontasz...

Mailt megkaptam, de mindjárt megyek haza és holnap nem leszek. Úgyhogy majd hétfőn... Pá.
Előzmény: nydrian (101)
nydrian Creative Commons License 2005.01.06 0 0 101

Múltkor belinkeltem egy raklappal:)

 

Attól még nem lesz nedves a torkom... :)

 

Ne csinálj szimpátia kérdést ebből,

 

Nőből vagyok, mindenből szimpátiakérdést csinálok. Nézdd el nekem.

 

 

Köszi a párásodás dolgot.

Olvasom az elejétől az Építkezés-felújítást....sose érek a végére.

 

Mailt megkaptad?

Előzmény: szenyor Lopez (100)
szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 100
"Hol a söröm? :)))"

Múltkor belinkeltem egy raklappal:)

"nekem a legszimpatikusabb az YTONG "

Ne csinálj szimpátia kérdést ebből. Én is beleestem ebbe a hibába, de nem szabad.

"vályogból nem építenék, pedig vannak olyanok, akik a mai napig arra esküsznek. Nekem nem teccc. Abban élek, szerintem nem jó."

Azért, mert gondolom ott más hibák is vannak. A vályog is jó, ha figyelnek a sajátosságaira.

"A mostani ház amiben lakunk vályog, és bizony marhára zavar, h penészedik a szekrények mögött, a konyhában, meg a fürdőben. Sajnos azt olvastam, h az YTONG is könnyen penészedik, főleg a műanyag nyílászáróval. Igaz ez?"

Szinte népbetegség manapság... Nálunk a tégla penészesedik. Természetesen mióta műanyag nyílászárók vannak. Erre is van topic:) Penészes falak vagy ilyesmi címmel, ott nagyon profin leírták mitől van. Pár szóban -bár nem ytong specifikus- a lényeg: vízszigetelés hiánya(felázás), elégtelen fűtés, rossz szigetelés, gyenge légcsere, erős páraképződés (sok lakó, sok növény, ruhaszárítás), hamar beköltözés vakolás után. És ezek kombinációi. Ha jó a falazat hőszigetelése ÉS nincs komolyabb hőhíd ÉS jó a fűtésrendszer ÉS megvan a kellő szellőztetés (akár manuálisan akár gépi úton), akkor nem szokott gond lenni. Általában...
Előzmény: nydrian (99)
nydrian Creative Commons License 2005.01.06 0 0 99

Dehogynem, hisz már kezdünk közös nevezőn lenni:P

De nem azért, mert gúnyolódsz. Na mindegy, örüljünk neki, h itt tartunk.

Hol a söröm? :)))

 

Jó, akkor úgy fogalmazok, h nekem a legszimpatikusabb az YTONG (eddigi csekélyke tudásom alapján). Jó, jobb, legjobb... biztos h van vmiféle besorolás. Pl. vályogból nem építenék, pedig vannak olyanok, akik a mai napig arra esküsznek. Nekem nem teccc. Abban élek, szerintem nem jó. De ha egy vályog-szimpatizánssal kerülnék szembe úgysem tudnám meggyőzni. Persze megpróbálnám.

 

Olvastam -olvasom- az Építkezés, felújítás topicot is, de szörnyen sok, és nincs annyi időm, h mindet végigolvassam. Persze, van még 2 évem... :)

 

Tudom, h csak 10% az építkezés költsévetésének a falazat ára, de szvsz nem elhanyagolandó. Nem csak a spórolás miatt variálok a téglával, hanem mert szeretnék jó, időtálló falazatot választani.

 

Amikor végeztél az építkezéssel, nem fog érdekelni, hogy a festék alatt melyik gyár terméke lakik...

 

Ebben most nem értek egyet. A mostani ház amiben lakunk vályog, és bizony marhára zavar, h penészedik a szekrények mögött, a konyhában, meg a fürdőben. Sajnos azt olvastam, h az YTONG is könnyen penészedik, főleg a műanyag nyílászáróval. Igaz ez?

Előzmény: szenyor Lopez (97)
zoomka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 98

Kedves Mindenki aki valamilyen tanáccsal látott el: köszönöm a válaszokat

Az időm lejárt, és mire felhívtam az illetőt addigra talált másik vevőt, úgyhogy a dologtól elestem. Sajna lassú vagyok, sokat hezitálok. (tegnap este fél 11-kor tudtam meg a lehetőséget, és délelőttre kellett volna választ adnom) Egy építkezés gyors döntéseket igényel :(

 

Utólag megtudtam hogy gyári, új, friss, csomagolt (csak nem sárgába hanem áttetsző nylonba). Ezek olyan téglák voltak amik: vagy nem mentek át a minőségellenőrzésen, vagy a raktáron sérültek.

Utólag már bánom, de ha meglenne akkor meg lehet hogy azon rágódnék hogy jól tettem-e.

 

A válaszaitokból egyébként egyértelműen negatív a megítélése ezeknek a 2.-od osztályú tégláknak. De az ember megpróbál ott spórolni ahol tud.

Előzmény: Gabor77 (95)
szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 97
"Ne gúnyolj ki, mert abból nem tanulok."

Dehogynem, hisz már kezdünk közös nevezőn lenni:P

"Írd le inkább azt, h hol hibázok. "

Nem lehet olyan megállapítást tenni, hogy az ytong jó, mert nem kell rá szigetelés, tégla nem jó, mert kell. A 38-as porotherm téglára sem "kell". Egyébként nézőpont kérdése, hogy kell vagy nem kell. Mert megfelelő akár a 30-as porotherm is egy 20 éve épült házhoz viszonyítva és a 37,5-es ytong 10cm szigeteléssel is kevés egy passzívházhoz képest. Azt a középutat kell megtalálni, ahol a szigetelés többletköltsége emberi időn belül megtérül. Érdemes beleolvasni az Építkezés-felújítás2.0-ba többfelé, a (HŐ)Szigetelésekbe és van még egy Ytong vagy porotherm (vagy valami ilyesmi) topic is. De nem csak az utolsó hozzászólásokat, hanem jó sokat. Elmented, hazaviszed (ha otthon nincs net) és olvasgatod. Nagyon sokat fogsz tudni tanulni. De amikor úgyérzed, hogy már mindent tudsz, akkor menj el egy tervezőhöz;)

Pont most merült fel a kérdés, hogy 800eFt-os ytong készletet érdemes e másodosztályon féláron megvenni. Ebből látszik, hogy egy ház teljes téglaszükséglete mennyire kis része a teljes építkezésnek (hasraütök: 10%körül). Ha ennél az összegnél variálsz a különböző fajta téglákkal, a teljes építkezésed költségét csak mindössze pár százalékkal változtatod. Ezért majdnem mindegy, hogy miből épül a ház. Nyilván vannak fontos tényezői az egyes termékeknek, de szvsz nem a falazat tipusa a leglényegesebb kérdés egy családi ház esetén. Ugyanolyan jó klímát és kényelmet lehet biztosítani téglával, ytonggal, sőt akár könnyűszerkezetes (bár nekem nem jön be) házzal is. Amikor végeztél az építkezéssel, nem fog érdekelni, hogy a festék alatt melyik gyár terméke lakik...
Előzmény: nydrian (96)
nydrian Creative Commons License 2005.01.06 0 0 96

Akkor se onnan indulj el, hogy mekkora a gerenda fesztávja.

 

Nem ebből indultam ki. Az igényeimből, és a bútoraimból indultam ki, ez már ahogy Te mondtad, már csak a részletkérdés volt, csak itt megakadtam.

 

Födémből nem biztos, hogy a gerendás-kefnis a legjobb. Ha monolit a födém, akkor majdnem mindegy a belső elrendezés.

Na látod, ezek azok a dolgok, amiket nem tudok. Ilyesmire kérdeztem rá. Köszönöm.

 

Néha olyanokat írsz le tényként, amik hajmeresztőek.

Ne gúnyolj ki, mert abból nem tanulok. Írd le inkább azt, h hol hibázok. (De normálisan) :)

Előzmény: szenyor Lopez (84)
Gabor77 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 95

zoomka: Nekem kb 4 hónapot állt a telkemen az ytong. ( Szerencsére nem lopták el, és eddig még semmit sem.... ) Rendesen, gyárilag befóliázva. Ahol volt rajta szakadás, ott mi befóliáztuk. Semmi baja nem lett attól, hogy állt.

Használt tégla... Én úgy vagyok vele, hogy jobban szeretem az újat. A pénz nagy úr, azt tudom, de Én nem venném meg. A másik ok a sérülés. Ezek a téglák nem nagyon szeretik a sok mozgatást raklapon. Igaz, hgoy nagyon jól szabható, de amit nyersz azon, hogy olcsóbb a tégla, azt lehet, hogy a kőműveseden vagy a falad esztétikai és statikai minőségén bánod meg.

Előzmény: zoomka (93)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.06 0 0 94
Halmajugrán van a gyár. Valahol Gyöngyös környékén. Legalábbis Debrecentől nagyjából egy irányba. :o)
Sok a 450e, de ha elviszik, még több, csak mínuszban.
Mi is tavasszal kezdenénk, de akkor tuti nem fog tudni bemenni a teherautó (gáz-építés, útépítés miatt). Gondoltam rá, hogy kivitetem még most a téglákat, de aztán letettem róla. (Tőlem ne lopja el senki.) Annak ellenére, hogy a második szomszédom téglája és a mi kimaradt zsalukövünk meg az üres raklapjaink 2 hónapja állnak ott érintetlenül.
Előzmény: zoomka (92)
zoomka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 93
Most építkeztél. Te mit tennél a helyemben?
Előzmény: Gabor77 (91)
zoomka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 92

Köszi a tanácsot, én is errefelé hajlok hogy látatlanban ne vegyem meg. A telek meg persze nem a szomszédban van, és én is félek hogy jön egy teherautó és elemeli.

 

 

De még mindíg hezitálok... Sok pénz az a 450kHuf.

 

Az hogy több vakolat kell rá az egyenetlenségek eltüntetésére az nem biztos hogy rossz nem?

 

Csak az zavar hogyha nem friss a tégla akkor elvileg már megmarhatta az idő. Valami olyasmit mondott az emberem hogy Gyöngyösön áll a cuccos, CSAK MOST CSAK RÁM vár. Gyöngyösön van az YTONG gyára?

 

Előzmény: MZ/Y (90)
Gabor77 Creative Commons License 2005.01.06 0 0 91

Sziasztok,

Eddig csak olvasgattam a hozzászólásokat, de mivel pár hónap múlva befejezem a házikómat, ami Ytong 30, ezért gondolom megosztom a tapasztalataimat, és lehet, hogy segíteni is tudok, aki igényli.

Nálam a falak 30asok, az áthidalóim szintén ytong, a fedett terasznál a tetőt ytong U zsalu tartja.

Én raktam rá 4 cm hungarocellt, mert így jobban érzem magam... :)

A habarcs a sajátja ( szürke) és tényleg annyira kevés kell belőle, hogy nem érdemes megvenni a fehéret, mert szinte nem is látszik.

Nagyon jó kőművesem van, tökéletesen rakta a falakat, és az íves falakat is nagyon jól oldotta meg. Pedig több kőműves az íves ytong falak miatt nem vállalta el.

A belső vakolatom sima, hétköznapi vakolat, előtte nálam is befröcskölték.

Röviden ennyi, próbálok segíteni, és elmondani a tapasztalataimat, aki igényt tart rá.

 

Üdv,

G.

Előzmény: zoomka (88)
MZ/Y Creative Commons License 2005.01.06 0 0 90
Látatlanban én meg nem venném. Ekkora kedvezménynek komoly oka kell, hogy legyen.
Lopás: mit nem? Úgyhogy ha nem a meglévő házatok mellett építkeztek, akkor kockázatos.

Lopez:
Lehet, hogy a Baumit az oka? A hőszig-es topikban kérdeztem, Austrotherm vagy Baumit (ugyanolyan értékekkel rendelkeznek), Kénember szerint a B. néha nem egységes minőségű. Lehet, hogy a vakolóra is igaz?
Előzmény: zoomka (86)
szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 89
A 400e Ft elég nagy spórolás. De azért látatlanban megvenni...elég húzós. Ha csak néhány elem nem stimmel és néhány sarok van letörve, akkor ok. De ha minden elem más méretű, akkor a kőművesedtől megtanulhatsz majd magyarul;)
Látatlanban ÉN nem kockáztatnék.

"Egyébként szabad az Ytongra nem ytong-os vakolóanyagot tenni? "

Persze. Én is írtam, hogy mást vettem hozzá. A Rigipsnek is van vakolója, a Baumitnak is, gondolom a Knaufnak is és sok más gyártónak. Egyes kőművesek csemperagasztóval szokták levakolni. De a helyedben én az ytongosat venném. Vagy esetleg olyant, amivel konkrét (tehát nem az ismerős ismerősének az ismerőse) jó tapasztalat van. Láttam Ytong házat, amit a Terranova vakolatával készítettek, azt dícsérték. Két réteg volt, az egyikkel durván áthúzták, a másikkal pedig finomították a vakolatot, amit utána azthiszem glettelni sem kellett. Az is egy rendszer és azoknak bevált. Ha nem akarsz kockáztatni, akkor az ytong saját vakolója biztosan jó megoldás.
Előzmény: zoomka (88)
zoomka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 88

Köszönöm szépen a választ!

 

Igen én is úgy gondoltam hogy amit megnyerek a vámon azt elvesztem a révnél. Vagyis konkretizálva: 860e helyett 400e-ért tudnám megvenni. De zsákbamacska. Ha az egyik oldalt a kőműves kihozza egyenesre, a másik oldal lépcsős lesz. Több vakolóanyag kell hozzá.

Egyébként szabad az Ytongra nem ytong-os vakolóanyagot tenni? Egyik kőműves azt mondja hogy igen, csak elő kell fröcskölni, a másik meg azt hogy nem. Félek hogy a kőművesnek mindegy hogy mit tesz rá 1-2 évig úgyis fennmarad.

Előzmény: szenyor Lopez (87)
szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 87
Én erősen meggondolnám ezt a másodosztályú dolgot. Jó lenne látni mit is takar pontosan. Az ytongnak az az előnye, hogy baromi pontosan lehet építeni és kevés vakolat megy rá egyrészt mert vékonyan kell kenni, másrészt mert nincsenek letört sarkok, lukak. Pont ezt az előnyt fogod elveszíteni. Számold ki mennyit nyersz vele pénzben és oszd el a kőművesed napidíjával. Láthatod hány napot spórolsz meg vele. Ebből vond ki azt, amennyivel tovább tart majd az építés-vakolás (ezt talán a kőműves mondja meg)+a vakolás többletköltsége és ha az eredmény nem negatív, akkor megéri. Pénzben. Mert bosszúságból biztos több lesz. És a szaki is többet fog morogni:)
Ytongot tárolni csak letakarva szabad, mert a nedvesség és a fagy károsít(hat)ja.
Lopásról nem tudok nyilatkozni... Úgy általánosságban a másodosztályt nem szeretik a mesterek, de ugye ez nem karitatív szolgálat. Ha tényleg félár, akkor az egy teljes háznál megérheti szvsz.
Előzmény: zoomka (86)
zoomka Creative Commons License 2005.01.06 0 0 86

Sziasztok!

 

Lenne egy nagy és sürgős kérdésem, és nem tudok mástól tanácsot kérni csak az internet nagyközösségétől.

Szóval tavasszal szeretnénk építkezni természetesen Ytong-ból. A tervezőm tegnap felhívott extra sürgős válasszal, hogy tud szerezni féláron másodosztályú téglákat.

Nekem azt mondta hogy ezek olyan téglák amelyek vagy méretpontatlanok, vagy saroktöröttek. Megnézni nem lenne lehetőségem, a pénzt még ma át kell utalni.

Tud valaki valami bíztatót mondani erről? Meg merjem venni?

Kérdéseim:

 

1. Ha a telken fog állni 4-5 hónapot nem lesz-e baja?

2. Lopnak téglákat? Merjem a telkemen tárolni?

3. Milyen az a másodosztály?

 

Akinek van valami tapasztalata nagyon örülnék ha válaszolna.

szenyor Lopez Creative Commons License 2005.01.06 0 0 85
Ha még szóbaállsz velem, akkor lécci küldd el nekem is a tervet;)
Előzmény: nydrian (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!