Keresés

Részletes keresés

mikornyicki Creative Commons License 2014.11.24 0 0 13530

és DannyZuko (13527)

 

Nekem univerzális keretnek tűnnek (pl. van rajtuk baseball sapka opció). Állítható a kar rögzítője a kereten.

Olyanról már olvastam, hogy a Deco340 is tudja azt az opciót, amikor egy nagyobb mintát több keretrészre oszt fel és az alapján hímez. Így folyamatosan odébb lehet a keretben pakolni az anyagot. Józan paraszti ésszel végiggondolva ezeknél a kereteknél pedig nem kell kivenni és újrafogni az anyagot, csak odébb kell állítani a keret rögzítő pontját.

Fizikailag a gép nem tud nagyobbat mozogni, mint a B keret (140 x 200 mm). Sőt amikor jobbra elviszi a keretet, akkor is a 140mm a maximális méret, mert utána már koppanna a testen.

 

Esetleg valaki, akinek külföldről származik a gépe? Megnézhetné nekem a szoftver verzió számát a gépből (ha jól emlékszem, bekapcsoláskor írja ki a logó mellé a sarokba)

Nálunk a régi és az új gép között nem kevés a verzió eltérés. Sőt! A régi gépen még Bernina Bernette Deco 340 a felirat, az újon már Sublime Bernette Deco 340. Csak a papírjain van rajt a Bernina név és logó.

Előzmény: Mal924 (13528)
mikornyicki Creative Commons License 2014.11.24 0 0 13529

Az az orráról lepattintható talprész. A hivatalos nevét nem tudom. Varráshoz szakmailag hüle vagyok, így a hivatalos megnevezések is sok esetben számomra kínaiak. :)1 hónaposan kopott nem lehet (hacsak nem hajtottad ki a lelkét 0-24-ben). De még kenés hiány sem állhat fent. Az oké, hogy esetleg nincs tökéletesen összerakva, de a zsír, olaj nem szokott belőle hiányozni.

Nálad is inkább az áll fent, hogy hímzés közben kopog a keret széle a talpon. Amikor hallod a kopogást, akkor nagyon finoman tedd rá a kezed a keretre (mozogni ellenállás nélkül tudjon, csak "terheld le). A jobb oldali feléd lévő sarkánál. Ott szokott elemelkedni, főleg, amikor olyan anyag és úgy van befogva. Ezeknek az egykaros anyagmozgatásoknak ez a hátránya megvan. Nincs a másik oldalon támasztó, rögzítő pont, így elemelkedhet. Amikor a talp lemegy a tű elé megfogni az anyagot, akkor lenyomja a keretet is. Ezért zörög.

 

Zolcsi_

Azokat a mintákat, amiket most elront, azokat korábban jól hímezte ugyanazzal a cérnával, ugyanazzal a beállítással?

A tűre, cérnára az előttem szólók megadták a választ. Egyet értek. Én mondjuk rengeteg nem műszálas cérnát használok, de csak akkor szakít, ha túl nagy a tempó vagy alul összekuszálja a felső szálat a lazasága miatt. Hálót még eddig csak nagy dobon használtam. Ha fekszik az orsó, akkor mögé rakok egy feltétet, hogy hátra ne akadjon be, elölről rögzítem, hogy ne rántsa le a gép. Annyit szoktam csalni, hogy azoknál a cérnáknál, amik hajlamosak a tekeredésre, azokat egy előfeszítő orsó rendszerre felfűzöm, hogy kiegyenesítse és folyamatosan "feszesen" tartsa a szálat.

Amikor törik a tű, egyszerűen elpattan, vagy valamelyik irányba tekeredik? Van nyom az alsó szál kivezetése környékén, hogy a tű oda felütne? Első körben azt kellene kiszűrni, hogy felső szál akadás vagy mechanikai gond miatt hibázik, törik a tű.

Tű törés nélkül is szakad a cérna? Szálfeszítés mire van állítva?

Előzmény: DannyZuko (13522)
Mal924 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 13528

Ez oké, de hogyan állítod utána gépet, hogy tudja kezelni?

Előzmény: DannyZuko (13527)
DannyZuko Creative Commons License 2014.11.23 0 0 13527

találtam egy oldalon mindenféle gigantikus méretű keretet Deco 340hez. Tud ezekről valaki valamit?

 

http://www.hoopitall.com/product/productview/action/list/frmEntityType/hoop/frmCategoryMappingId/43/

DannyZuko Creative Commons License 2014.11.22 0 0 13526

Én gyakorlatilag csak Isacord és Sulky cérnát használok. 90% Isacord-ot. soha nem volt csavarodási problémám. Túlnyomó többségben nem is teszem a gépre a tekercseket, hanem 20as tartóállványon vannak és onnét használom őket. Gépre csak a ritkán használt színeket teszem, mint pl rózsaszín.

A 75ös tű egy általános tű. A 60ast szoktam pólókhoz használni, 90est pedig durvább anyagokhoz, mint példáúl a vastagabb asztalterítők. Ha vékony anyaghoz használsz 90es tűt, akkor az nyomot hagy. Ha vastaghoz vékonyat, akkor törni fog stb...

liptak1 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 13525

Ez egy hülye válasz volt a szerviztől, azért vannak különböző vastagságú tűk hogy más típusú anyagokra más típus kell pl(ha jól emlékszem a 90-es pont vastagra való-pl farmer , műbőr) a 70-es tű finom anyagra és így tovább tehát ha te vastag tűt teszel ,mondjuk frottírhoz akkor a válasz amit leírtál szét szaggatja az anyagot, a vékony tű viszont a vastag anyagnál elhajlik vagy el is törik. Mióta csinálja ezt a tű törést véletlenül nem maradt benne valahol az alsó orsó környékén egy pici darab?

Esetleg ha a minta túl vastag , sok van egymáson akkor is előfordul az ilyesmi. De lehet a minta közepét nem lövöd be rendesen és valahol a keretbe üt(keresd a sérülést az alkatrészeken) ha ennyit eltört már biztos nyoma van hol csinálja. Csikarás, beleütés ilyesmi. Ha ez meg van elkezdheted kiókumálni mi okozza.

Előzmény: Zolcsi_ (13523)
Mal924 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 13524

Vízszintesen teszed fel a cérnát?
Mert én azt tapasztaltam, hogy egyes spulnik máshogyan vannak gyárilag orsózva, és nem mindegy, milyen irányban helyezem fel.

Csak Mettler cérnát használok, és mindig úgy, hogy a spulnin a felirat legyen bal oldalon. De egyes cérnák ilyenkor pár perc hímzés után megtekerednek, és szakítják a szálat. Nopláne néha alig bírom a gépből kihalászni.

Azokat a spulnikat jelölöm, és fordítva helyezem a tartóba, és máris jók. Olyat teker belőle, mintha állandóan pödörné a cérnát. Hálót mindig használok, mert anélkül néha a spulni mögé dobja a szálat, és akkor megszorul azonnal.

Most is van két kis cérnám, mi ezt csinálja, meg egy nagy piros. A Varrógépcentrumban meséltem, azt mondták, ilyen hiba előfordulhat, vigyem vissza a cérnákat, és cserélik. De egyszerűbb fordítva felhelyezni. :)


Ez csak egy ötlet, nem tudom, más találkozott-e már ezzel a hibával egyáltalán.

Előzmény: Zolcsi_ (13523)
Zolcsi_ Creative Commons License 2014.11.21 0 0 13523

Visszavittem a legutóbbi szervízbe a gépemet, végül arra jutottunk, hogy használjak 90-es tűt és húzzak hálót a cérnára, hogy biztos ne tudjon fent elakadni. Így meg is hímeztünk a szervízben egy mintát, még vastag anyagra is sikerült.

Aztán hazavittem, törölközőre próbáltam egy rétegben hímezni és folyamatosan elrongyolja, szakítja a szálat és két tűt is eltörtem, pedig még 10%-nál sem jártam a mintában. Kezdem nagyon nem érteni, hogy mi történik... :(

DannyZuko Creative Commons License 2014.11.20 0 0 13522

Mi az az első talp feltét? A gép 1 hónapos. Csak nem kopott. Max kénes hiány gyárilag? Pontosan varr. Csak zörög néha. Inkább kopog. Egyértelműen a keret mozgató körül.

Előzmény: mikornyicki (13521)
mikornyicki Creative Commons License 2014.11.20 0 0 13521

A keret rögzítő füle vagy a karon lévő rögzítő fém betét nincs kikopva?

Néha nekem is remegősnek tűnik a keret munka közben, de jól megcsinálja a mintát. Nálam is van zörgés, de azt már megtaláltam. Amikor gyorsan mozgat és nincs fent az első talp feltét, de a hordozó anyag túl könnyűnek bizonyul, akkor remeg a keret és "pattog" a műanyag házon. Finoman kézzel megterhelem menet közben. Ha csendben marad, akkor csak a keret. Ettől függetlenül még jól dolgozik.

Ha mostanában nem volt takarítva, akkor mindenképpen megérne egy szétszedést.

 

A talpánál elöl és hátul van két csavar. Utána "könnyen" levehető a burkolat azon része. A karnál lévé vékony burkolatot le sem kell szedni.

Ha jók az emlékeim, stepper motorok vannak bent. Azokkal elviekben nem lehet gond. A tengelyeket kell lepucolni, lemosni. Ahogyan a zsír, olaj öregszik, úgy veszít a kenési képességéből, idővel pedig ragacsossá válik. Ez nem tesz jót a szerkezetnek, mert a kocsi (ami csúszik a sínen) kopik általa. Takarítás után újra kell olajozni. Közben pedig mozgattatni (a géppel adj neki parancsot a mozgásra, képpel ne próbáld elhúzni) a kart, hogy a tengelyek minden porcikájához hozzáférj és be legyen kenve. A kocsi perselyezett része is kapjon kenést. A felesleges olaj és a maradék kosz a végállásokban fog lerakódni. Azt még le kell szedni és újra megjáratni a kart.

Lehetőség szerint a legkevesebb (vagy semmmi) olaj ne kerüljön oda, ahova nem kell.

Finommechanikai olajat használok. Ugyan az, mint a varrógép olajként kapható, csak nem kérnek el érte egy vagyont.

Ami még jó és használom: Cramolin Sray Oil kenésre és Cramolin Printer Spray tisztításra. Még a nyomtató szerelési időmben használtam őket. Minden ilyen mechanikai részhez használható. Műanyag elemeknél viszont nem ajánlott a Printer tisztító, mert megmarhatja azt.

Előzmény: DannyZuko (13520)
DannyZuko Creative Commons License 2014.11.20 0 0 13520

Úgy vélem, hogy a keretet mozgató mechanika lehet a ludas. Amikor kis helyen sokat ölt, satíroz pl. A keret os néha mint ha megremegne... Néha.

Előzmény: mikornyicki (13517)
liptak1 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 13519

Szia én azon a véleményen vagyok ha fizettél érte akkor b..+ a tudásukat , vidd vissza és vágd fejbe őket, az ember nem azért rohangászik a szervizbe mert unatkozik milyen mentalitás ez beszedni a lóvét oszt kész? Tuti nem hagynám ennyiben.

Előzmény: Zolcsi_ (13518)
Zolcsi_ Creative Commons License 2014.11.19 0 0 13518

Sziasztok,

 

egy Brother Super Galaxie 2100 (alias PC8500) géppel küzdök, leírnám a tapasztalataimat, hátha tud valaki segíteni:

Azzal kezdődött a problémája, hogy elkezdte nagyon tördelni a tűt (egy mintán belül többször is). Arra gondoltunk, hogy elállítódott, úgyhogy szétszedtem, letöltöttem a szervíz leírást hozzá és az alapján beállítottam. Sikerült addig eljutni, hogy már nem törte a tűt, viszont nem is hímzett szépen, valószínű nem volt tökéletes a beállítás. (nem sikerült jól hurkolnia, néha laza maradt a szál, néha felhúzta az alsó szálat). 

Valamint később eltört egy szálfeszítő rugó is, ezután már elvittük egy szervízbe. Ott nagy nehezen megcsinálták a gépet, kicserélték a szálfeszítőt. Hímeztek vele 1-2 kisebb mintát, hogy lássuk hogy jó. Sajnos nem volt az, ismét elkezdte a tűket törni. Elvittem ezután egy másik szervízbe, ott azt mondták, hogy a tűrúd van kikopva és kilazulva. Ezt pár nap alatt megcsinálták, políroztak is rajta egyet, mert a sok törés miatt már karcos volt. Hazavittem és újra azzal kellett szembesülnöm, hogy töri a tűket. Arra már rájöttem, hogy nagyon érzékeny arra, ha elakad a szál fent és olyankor például hajlamos a tűtörésre, úgyhogy a végén már erre kiemelt figyelmet fordítottam és így már majdnem sikerült is kihímezni egy komolyabb mintát de kb. 90%-nál ismét eltört a tű és itt egy kicsit már elkeseredtem. Vissza fogom vinni a legutóbbi szervízbe (mégiscsak otthagytam 40ezer forintot a legutóbbi javításra, a jelek szerint eddig feleslegesen) de kezdem nem érteni, hogy mi történik.

Még egy dologra tudok gondolni: Elképzelhető, hogy a keretet akkor mozgatja, amikor lent van a tű és esetleg ez miatt törik el? Másra már nem tudok gondolni. A legutóbbi hímzésnél direkt árgus szemmel figyeltem a cérnákat, vékony anyagra, egy rétegben hímeztem, tehát ezzel se lehetett gondja. Van esetleg bárkinek ötlete/tapasztalata ilyennel?

mikornyicki Creative Commons License 2014.11.19 0 0 13517

Konkrétan melyik részére gondolsz? Maga a motor fent a testben zörög? Vagy a keretet mozgató motorok alul? Nem lehet, hogy a mechanika valamely része adja a hangot?

Nekem anno azért "kattogott", mert a keret mozgató mechanikának a tengelyére felragadt és összeállt a por, szösz, azt kinyomta az egyik végére és megakadt rajt a szán szerkezet. De egyértelműen lentről jött a hang és ugrott is a keret egyet olyankor.

 

Én használattól függően havonta minimum takarítom és olajzom a mechanikát (fej rész + alsó mozgató szerkezet). Évente egyszer pedig szétbontom amennyire csak lehet és kitakarítom, újrakenek mindent.

 

Az új 340 is lassan megérik egy szétszedésre. Sajnos ott "nagyobb a baj". A tűt pozícionáló tárcsa van elcsúszva, vagy az érzékelő elkoszolódva, de színváltáskor és megálláskor túlhajtja 1-1,5 mm-el a mechanikát és a tű lejjebb kerül. Így sem cérnát nem lehet befűzni, sem kivenni/betenni nem lehet a keretet. Kézzel vissza kell húzni kicsit. Ez a része viszont a jobb oldalt van fent. Ehhez minden burkolatot le kell bontani szisztematikusan.

 

SOS kérdés!

Nincs valakinek valami terepjáró forma hímzésmintája? Csak fekete kontúr kellene. Az egy szálas hímzés (ami igazából olyan mintha csak körbe lenne varva - outline) lenne az ideális. Ha van bent kitöltés, nem gond, azt ki tudom szedni... Előre is köszi!

Előzmény: DannyZuko (13516)
DannyZuko Creative Commons License 2014.11.18 0 0 13516

Deco 340 gépem manapság kifejezetten zörög amikor mozog a szervó része. Lehet ott valamit olajozni vagy ilyesmi? bosszantó lassan a hangja. eddig nem csinált ilyet, max nagyon ritkán 1-2 másodpercig..

Marcsi_ka Creative Commons License 2014.11.18 0 0 13515

Nem a szépségről volt szó,hanem arról,hogy lehet telepíteni és hímezni. Vannak betűtípusok,amiket nem szépen csinál,de nem ez a jellemző,legalább is amiket én telepítettem és használok. Ami a gépben van azt szerintem sem lehet küldeni. De lehet vásárolni betű típusos kártyát. Én is vettem egyet annak idején :) 

Előzmény: Stickerei (13514)
Stickerei Creative Commons License 2014.11.18 0 0 13514

Azért sajnos -legalább is nálam- ez így sem teljesen igaz. Elég kevés az a betűtípus, amiből a hímzőprogram tökéletes hímzést kreál. A legtöbbet randán hímzi, nem találja el a szálirányokat, rossz helyen vágja a betűket. A hímzőprogramok saját betűkészletei lesznek szépek hímzésben. Ezeket azonban nem hiszem, hogy lehet küldözgetni.

Előzmény: Marcsi_ka (13507)
DannyZuko Creative Commons License 2014.11.18 0 0 13513

Manapság kik a menő mesehősök? Pl Thomas, Monster high... Kik menők meg a gyerekeknél?

DannyZuko Creative Commons License 2014.11.18 0 0 13512

Köszönöm 

Előzmény: liptak1 (13511)
liptak1 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 13511

ment

Előzmény: DannyZuko (13508)
Nikolett385 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 13510

Nora66 mail címet kérek

Előzmény: Nóra66 (13506)
DannyZuko Creative Commons License 2014.11.17 0 0 13508

Sziasztok!

 

Akadna valakinek Monster high mintája?

 

Van egy kazal mintám, de rittig azt kérnek ami nincs. :-) 

Lilumia Creative Commons License 2014.11.17 0 0 13508

Na hát az nekem nincs, így hát marad a kérés, hátha tud valaki küldeni több fajta betűtípust.

Előzmény: Marcsi_ka (13507)
Marcsi_ka Creative Commons License 2014.11.17 0 0 13507

hát nem teljesen.  Ha a számítógépeden van egy tervező program ,és oda telepíted a  betű típust,akkor fog működni. Ha nincs tervező program,akkor csak abból tudsz gazdálkodni,amid van . :(

Előzmény: Lilumia (13505)
Nóra66 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13506

Máris nyilvános :) És köszönöm!

Előzmény: Marcsi_ka (13504)
Lilumia Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13505

Hűha, sorry. :(((

Ehhez nem értek, bocsi.

Tehát ha letöltök egy betűtípust, rárakom pendrivera, benyomom a hímzőgépbe és már hímezhetem is?

Hát ha ez így van, akkor ez szuper! :D

 

Köszi és bocsi az előző hozzászólásért.

Előzmény: Marcsi_ka (13503)
Marcsi_ka Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13504

Nóra,nem publikus a címed,így nem fogsz kapni mintát.

 

Előzmény: Nóra66 (13502)
Marcsi_ka Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13503

amit innen letöltesz,feltelepíted a gépre és már hímezhető betű :) 

Előzmény: Lilumia (13501)
Nóra66 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13502

Sziasztok,

 

Segítséget kérnék.... orvosos hímzésmintát keresek Bernina Deco géphez. Előre is köszönöm.

Lilumia Creative Commons License 2014.11.16 0 0 13501

Hímzéshez van szükségem betűtípusokra, nem grafikai szerkesztéshez. :)

Előzmény: banyek2009 (13500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!