Keresés

Részletes keresés

mormotayu Creative Commons License 2002.07.03 0 0 69
Én már voltam azon a részen Szlovéniában. Kempingben is, sátraztunk, meg zimmer frei is volt. Nem is Bled, hanem bentebb, Bohinj környékén voltunk, Bohinska Bistrica-ban van egy kemping. Onnan nincs messze Slap Savica. Nem túrázni mentünk oda kifejezetten, hanem kikapcsolodni. Nem tudom mennyi időre mennétek, de sok zimmer frei van. Mi is bekopogtunk egy helyre. Nem volt olyan vészesen drága, jobban kijöttünk mint amit előtte ugazási iroda mondott.
Szóval érdemesebb beljebb menni, nem megállni Bled-ben. Ha a Száva eredete (Slap Savica) érdekel téged. Nyilván a Triglav-ot nem akarod megmászni. Röviden ennyi.
Előzmény: LaraMama (66)
LaraMama Creative Commons License 2002.07.03 0 0 68
Köszi! Közben találtam témát ezügyben -hülye fejemmel nem néztem meg előbb- bár az azokban írt túrák elég fickósak. Én meg most könnyített tesis vagyok. :o)
Előzmény: dzsill (67)
dzsill Creative Commons License 2002.07.03 0 0 67
csak azért 0-ázok, hogy jöjjenek az értelmes h0zzászólás0k!
LaraMama Creative Commons License 2002.07.03 0 0 66
Tud valaki jó túraútvonalakat Szlovéniában, kicsit lájtabbakat, ami terhesen is kibírható? Érdekelne még szállás-tipp Blednél. Köszi.
mash Creative Commons License 2001.11.02 0 0 65
én is tettem fel a másik Szlovén topicba!
Előzmény: KÁkos (64)
KÁkos Creative Commons License 2001.11.01 0 0 64
Szép képeket és jó leírásokat találtam a www.virtualtourist.com/jmarckoos , ill. ......../patje oldalakon.
keptn_kork Creative Commons License 2001.10.30 0 0 63
Igen. Ez volt a poén. Hetekig nevettünk rajta. Béna programozók :)
Előzmény: ERIC (62)
Trila Creative Commons License 2001.10.01 0 0 61
A Triglavra szeretnék felmászni. De nagyon. Segítsetek, hol és hogyan találok részletes térképet, útleírást, szállást hol tudok foglalni, érdemes-e október végén nekiindulni?
Előzmény: Trila (55)
Trila Creative Commons License 2001.10.01 0 0 60
Van itt az Utazás alatt egy Szlovénia című topic, sajnos már régen alszik, de én felébresztem, ott találsz egy pár használható infót és ha vizuálisan is hangolódni akartok, nézzétek meg a
http://www.burger.si/SLOIndex.htm
helyet.
Előzmény: keptn_kork (58)
Trila Creative Commons License 2001.10.01 0 0 59
Idén nyáron Szlovéniában töltöttünk egy hetet, csodálatos volt. Bledben a tó melletti kempingben laktunk, gondolom az most nem a legjobb megoldás... A tó körül viszont számos magánház található, itt kaphattok szállást, de ha kicsit olcsóbban akartok, ne közvetlen tópartit keressetek, hanem 1-2 kilóméterre vannak kisebb falvak, ahol szintén sok magánháznál van szállás.
A bledi tó közepén egy szép kis sziget van, gondola-szerű hajóval és csónakkal is be lehet menni. Én a csónakot ajánlom, 1 órára béreljétek ki, annyi idő alatt bőven be lehet evezni, megnézni a templomot, majd vissza. A gondolára fejenként kell fizetni, igaz, nem te evezel, hanem bevisznek, de elég drága, meg különben is jó egy kicsit evezni. A templom közepén lóg egy kötél, azzal a toronyban lévő harangot lehet megszólaltatni. A harang a "kívánságok harangja", aki megkondítja, teljesül a kívánsága... A tavat kb. 1,5 óra alatt lehet kellemes sétával megkerülni, hangulatos sétaút vezet a partján körbe. A várba is menjetek fel. Bledtől nem messze van a bohinji tó, a csücskétől lehet felmenni a Slap Savicához, a Száva folyó vízeséséhez. Mintegy 500 lépcsőt kell megmászni, de megéri. Egy 100 méter magas sziklafal közepéből fakad egy nagy vízhozamú vízesés, ez a forrás. A bohinji tó közepe táján lehet felmenni libegővel a Vogel-re ez is jó program lehet kirándulással összekötve. Nagyobb túrát tehettek a Slap Savica mellett induló túraútvonaltól, ami 7 iható vizű tó mellett egészen a Triglav hegyre vezet (persze ez 2 napos trekking inkább, de egy darabig felmehettek erre is).
Tuti hely és a rétesüket kóstoljátok meg.
Előzmény: keptn_kork (58)
keptn_kork Creative Commons License 2001.10.01 0 0 58
molnartiby!

Valóban fel kellene dobni, de úgy tűnik senki sem járt még Szlovéniában, csak mi ketten :)

Viszont van egy jó sztorim. Egyik ismerős, rendkívül talpraesett programozó, olasz síútunk elött úgy döntött, hogy ő majd Szlovéniában tankol, mert ott olcsó. Megérkeztünk a Lendva utáni benzinkútra és tankoltunk. Mi a saját autóba kártyáról. Utána a jött ő, és szintén kártyával fizetett. Ezen kicsit elcsodálkoztunk, mert hát váltott pénzt direkt a tankolásra. Megkérdeztük, miért kártya? Erre azt mondja, őt átverték a bankban, mert sokezer forintért csak ezer valahányszáz koronát(?!) kapott.... :)
Mint kiderült, a bankban Szlovén koronát kért, erre a pénztáros adott neki Szlovák koronát.

Előzmény: molnartiby (57)
molnartiby Creative Commons License 2001.10.01 0 0 57
Szia keptn_kork !

Szerintem fel kellene dobni ezt a topicot.
De először is NULLÁznék.
0000000000000000000000

Túl sok tapasztalatom nincs, de a mikor ott jártam, a két nevezetes vároason (Maribor, Ljubljana) kívül másra már nem futotta az 1 napból. De így is nagyon szép és kellemes volt.
Vasárnap voltunk ott, így parkolást nem fizettünk sehol, mint vasárnaponként általában(szinte mindenhol).
Mindez már lassan három éve volt, de akkor még nem kellett trafipaxra számítanom sehol.
Szerettük volna +nézni Bled-et, de az idő szűkössége ezt nem tette lehetővé.

üdv.:
Tiby

Előzmény: keptn_kork (56)
keptn_kork Creative Commons License 2001.09.28 0 0 56
Sziasztok,

Szlovéniába készülünk. Ha minden jól megy Bled-ben fogunk eltölteni egy hétvégét. A kérdésem: mit nézzünk meg a környéken? Mi a jövő hétvégén mennénk, tehát záros határidőn belül aktuális a kérdés, ám a jövőben arra utazók számára is hasznos lehet a topik, amennyiben leírjátok a tapasztalataitokat. Itt van néhány saját:

1) Sebességkorlátozások betartása. Sok a radar és magas a bírság
2) 1-2 korsó sör után még autóba lehet ülni
3) Roglára vezető út mellett, már a hegyen, van egy aranyos panzió, Planinska koca Pesnik. Tulaj Eman Helena, Vuhred 59, 2365 Vuhred, tel: 00386/602/68-243 (ez két éves) ajánlom figyelmetekbe! TUTI!

Trila Creative Commons License 2001.06.14 0 0 55
Topic fel. Augusztus közepén-végén megyünk Szlovéniába, a Triglav Nemzeti Parkban érdekelnének 1 napos kirándulások, olyan vízeséses, patakos, sziklás, szurdokos helyeken, tapasztaltak segítsetek! Tudja valaki, mennyi idő és milyen távolság a Triglav csúcsra feljutni az egyszerűbb, trekkingelős útvonalon?
Kedvcsinálónak:
http://www.burger.si/SLOIndex.htm
Látványos, "körpanorámás" fotók és leírások.
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.24 0 0 54
Tudja valaki, hogy a Vogelen átadták-e már a nagyfelvonót?
mocfej Creative Commons License 2001.03.01 0 0 53
Ronaldu! 27-re:
Honnan másztátok a Triglavot? Északról (Aljazev dom-tól), vagy délről a Hét tó völgyéből? Mennyi idő alatt? Milyen volt? Minden érdekel, mert pünkösdkor akarunk menni fel.
Köszi!
munkadarab Creative Commons License 2000.11.18 0 0 52
Pontosan hol?
Ha általános a kérdés, azt tudom mondani, hogy van valahol egy szlovén utazási iroda Budapesten.
Ilyen létszámnál már érdemes tényleg szervezetten utazni, de néhány fő esetében sokkal olcsóbb és spontánabb, ha csak simán felültök a vonatra és kerestek valamit.
Előzmény: Ódri (51)
Ódri Creative Commons License 2000.11.14 0 0 51
Egy kis segiséget szeretnék kérni. 25 ember részére kellene szállás Szlovéniában. Hol lehet ennek utána nézni?
gmarc Creative Commons License 2000.11.10 0 0 50
Üdv!
Én csupán Murska Sobotán és környékén voltam, és Hodoson vannak rokonaim. De már ennyi is bőven meggyőzött: Kiiiirály hely! Hát majd még vonattal!!!
GM
munkadarab Creative Commons License 2000.10.30 0 0 49
Dober Vecer, Ljudji!

Örülök, hogy ennyire felfutott ez a topic.
Csak ne adjatok tovabb, hogy ekkora király hely Szlovenia, mert akkor a sok köcsög mind oda fog menni, es már nem lesz olyan király...

Bf,
Szerintem hivd fel a Ljubljanai buszpályaudvart és kérdezd meg. De ugy emlekszem 2 eve nem volt a vonatnal sokkal olcsóbb...

Bloodflower Creative Commons License 2000.10.30 0 0 48
tényleg jön ide busz? mert én nem találtam oda tartó buszt... szóval ibusznál nincs, és egyelőre máshol sem tudnak semmit...

nem tudod véltetlenül, hogy hova érkezik az a busz, vagy melyik cégé?

Előzmény: munkadarab (45)
Dokikám Creative Commons License 2000.10.30 0 0 47
Nagyon megörültem ennek a topicnak.

Előző munkahelyemen én építettem fel ljubljanai irodánkat, és sokat jártam arra egyedi ügyekben is.

Nagyon megfogott az, hogy milyen jól tudják a szlovének ötvözni a nyugati polgári életmódot a keleti munkastílussal. Bájos ország.

Amint lehet, végigolvasom a topicot. Kösz mindenkinek!

dr

gyurmosz Creative Commons License 2000.10.30 0 0 46
Sziasztok!
A Bohinji tó fantasztikus!
Különösen szép túra a tó körbejárása (bár én biciklivel voltam, az pedig az északi parton elég húzós volt...) A tó nyugati csücskénél, Ukancban a szálloda mellett kis házakat is ki lehet bérelni (9-10 fő részére). Innen úgy másfél óra járóföldre van a SlapSavica vízesés. Ez egyszerűen csodás!!!
Az emberek kultúráltak, nem szemetelnek, barátságosak stb.
Szlovénia rulez!

Ja, és érdemes megnézni a www.bohinj.si-t is!

Előzmény: Törölt nick (37)
munkadarab Creative Commons License 2000.10.30 0 0 45
Dober dan, bf!
Az tutti hogy Ljubljanaból van busz Budapestre (helyesbítek: Budimpestre) ugyhogy innen gondolom, hogy Budimpestről is van Ljubljanába.
Ha mész, hozzá má nekem Union sört!
Felhívom a figyelmed a kitűnő szlovén alteros zenékre, meg az iszonyú jó szorakozóhelyekre Ljubjanában. Casa del Papa a legjobb, eredeti kubai Fidel Castrós Hemingwayes hangulat.
Na svidanja!
Bloodflower Creative Commons License 2000.10.29 0 0 44
igen, ezekre én is gondoltam, de sok helyen nem engednek át gyalogosan a határon - már jártam így!
Stopphoz sajna sokan vagyunk. Vagy egyedül. Azt meg mégsem...
Egyelőre úgy néz ki, hogy Nagykanizsáról megyünk vonattal, de ez így is 10ezer oda-vissza, de Bp.ről 16ezer lenne, ahhoz képest jó.
Busz Bpről nem indul, valami vidéki, határközeli buszcégekre kéne rákeresni....
Előzmény: munkadarab (42)
munkadarab Creative Commons License 2000.10.29 0 0 43
Igen, a szlovénok maguk is elismerik, hogy szar a tengerpartjuk.
De azért én imádom Szlovéniát!!!
Előzmény: Pokat (41)
munkadarab Creative Commons License 2000.10.29 0 0 42
Biztos hogy van busz, de lehet, hogy a szlovénok üzemeltetik.
Egyébként régi trükk, hogy a vonatjegy sokkal olcsóbb, ha csak a határig veszed meg, ott átsétálsz, és aztán felszállsz egy belföldi járatra.
A helyzetet Szlovénia esetében neheziti, hogy nincs közvetlen vonatösszeköttetés még egyelőre, csak a horvátokon keresztül.
A másik megoldás, hogy stoppolj.
Előzmény: Bloodflower (40)
Pokat Creative Commons License 2000.10.28 0 0 41
Szia munkadarab!

Valahogy így jártunk mi is a Szlovén tengerparttal. Nyáron voltunk Szlovéniában. Gyönyörű kis ország, de a tengerpart...hát....
Átmentünk mi is Horvátországba, így egy csodálatos hetet töltöttünk többek közt Krk szigetén.

Előzmény: munkadarab (39)
Bloodflower Creative Commons License 2000.10.28 0 0 40
Üdv.

Hogy jutok ki legolcsóbban Ljubljanába? A vonat már drága. Pl. honnan indul busz? Mert Volánnál nem. Vagy Ibusznál nem.

kösz,
Flowey

munkadarab Creative Commons License 2000.10.14 0 0 39
Sziasztok,

Tényleg van jó hely a szlovén tengerparton? Ha igen, hol? Mi nagyon csalódottak voltunk idén nyáron, át kellett mennünk Horvátországba, hogy elfogadható árú és színvonalú szállást találjunk.

Az ország többi része viszont tényleg jó, és az emberek is nagyon-nagyon kedvesek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!