Keresés

Részletes keresés

Blondy3 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1886

Jobbulást!

Előzmény: valerya (1885)
valerya Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1885

sziasztok!

Megjöttem Debrecenből a ct vizsgálatról. Gyorsan ment. Különösebb problémát nem találtak, csak annyit, hogy néhány kötegárnyék látható. Ahogy én tudom, ez régebbi gyulladásokat jelez. 

Én 43 éves vagyok és 2 éve nincs mensesem, úgy hogy igazat adok Reianak, kezdődhet elég korán is. 

Megint kezdek köhögni és megy el a hangom és még mindig folyamatosan fázom. 

Blondy3 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1884

Hát ha azt veszem nekem talán a terhességgel jelentek meg egyes tünetek, de igazából a 4 évvel ezelőtti ki nem feküdt inluenza küldött padlóra. Ott gyorsan le is fogytam 15 kg-ot azt sem tudták mi bajom van egymás után értek ezek a nem mindennapos tünetek, trombózis, embólia , csigolyagyulladás (egy hétig nem tudtam mozogni ) azóta is fáj a hátam. Mikor haza hoznak a gyerekek egy kisebb vírust mindig számíthatok valami mellékhatásra. Vagy egy kis bordagyulladásra, vagy épp bélgyulladásra ami szintén nagyon fájdalmas. Most náthás vagyok, és szerencsére most csak a térdem fájdogál és kicsit dagad kibirható módon. Hihetetlen, de a fájdalmakat már elég jól el tudom viselni, ami viszont már nálam is kiüti a biztosítékot az amikor már látványos , pl . tavaly a tetőtől talpig csalánkiütés, vagy hajhullás. Meg most az állkapocsban ez a madnibula csont sorvadás ami miatt elég nehezen tudok enni. Ez most a legborzasztóbb amivel nem igen tudnak mit kezdeni, majd szájsebésszel kell konzultálnom. Szóval amikor már nem csak kellemetlen izületi fájdalmakról beszélünk, hanem látod a rötngent hogy komoly maradandó károsodást is okoznak ez elszomorító . De már rájöttem , hogy nem szabad megzuhanni, mert mégsúlyosabb lesz a helyzet, úgyhogy próbálom túltenni magam rajta és nem stresszelni.

Amúgy férfiaknál is van autoimmun betegség pl.  a psoriasis leginkább őket sújtja, de ők vagy nem mennek orvoshoz, vagy nem verik nagydobra, másrészt pedig a hormonháztartásuk nem olyan ingadozó mint a nőknek, ezért kevesebbek a fellángolásos időszakok. Én mondjuk fogamzásgátlót szedek, abból is csak ösztrogénmenteset szedhetek pont a trombózis miatt, úgyhogy a hormonszintem biztos nem olyan ingadozó., főle nem klimaxos .

Előzmény: Reia71 (1883)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1883

Nem akarlak elkeseríteni, de én is 38 voltam, mikor kezdődött és amúgy is a nőkben már 35 körül elkezdődnek a hormonális változások, legfeljebb nem tűnik fel, hogy a petefészek már nem olyan aktív, csak amikor már egyáltalán nem aktív.

Mondjuk ha neked ilyen előzményed van, akkor sajnos lehetséges, hogy autoimmun folyamatok zajlanak odabent, mert azért lássuk be, az sem teljesen átlagos és normális, hogy valaki 40 alatt trombózisokat kap meg érgyulladást.

De gondolom, majd jól kivzsgálnak immunilag és megmondják, nem?

Sajnos ezek az autoimmun nyűgök szívesen társulgatnak egymással, a sjögren nagyon gyakori másodlagosan is, meg elsődlegesen is, és ugye érdekes, hogy ezek az autoimmunok főleg nőket érintenek, szóval tutibiztos, hogy köze van a hormonháztartásunkhoz is. Sok nőnek épp a preklimaxos korban, azaz 35-40 fele kezdődnek a bajai, ahogy nekem is, és még sok más ismerősömnek is:(

Ilyenkor kicsit azért irigylem a férifakat, bár nekik is megvan a maguk baja.

Ezt leszámítva mindenkinek tünetmentes pénteket!

Úúúúgy várom mááár, hogy reggel jól kialhassam magam, mert ez az éjszakai alvás továbbra sem megy, antidepi ide vagy oda.

Előzmény: Blondy3 (1882)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1882

:) Azért a klimax remélem nálam még szóba sem jöhet, hiszen még 40 sem vagyok. Amúgy azt hittem kötőhártya gyulladásom van azért mentem el, no meg azért is mert évek óta azt csináltam hogy itt fáj ott fáj de már csak akkor kerültem orvoshoz mikor égett a ház. Mikor érgyulladás volt a lábamba vettem egy új cipőt mert azt hittem azért fáj , mert rossz cipőben futok, aztán hamarosan a mélyvénás trombózisból kaptam egy tüdőembóliát. Ma már biztosan elmennék a lábfájással dokihoz. Aztán most az állkapocs izületem, idejét sem tudom mióta érzem hogy valami nem százas, de legyintettem rá , most örülök ha egy szájsebész össze tudja majd rakni hogy enni tudjak. Szóval nem vagyok egy azonnal orvoshoz rohangálós fajta, de meg is lett az eredménye, ami sajnos maradandó. Ez a sicca meg aztán tényleg csak egy csepp a tengerben , de azért remélem rosszabb nem lesz.

Előzmény: Reia71 (1881)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1881

Blondy, azért ez a szemszárazság sok mindentől lehet ám, én eleve ilyen szikkadt fajta voltam, ergo, nem tudtam kontaktlencsét hordani, de soha senki nem mondta meg, hogy miért nem, csak rámhagyták, hogy ne hordjam, én meg nem hordtam, illetve kínlódtam néha ezekkel az 1naposokkal, de nem volt az igazi egyik sem,akármilen szuper áteresztő volt.

Lehet amúgy hormonális is, a nődokik nálam is korai klimaxra tippeltek, ránézésre persze, mert vizsgálatra csak egy küldött el, az is csak a csontritkulásomat vette így észre, meg a gerinckopásaimat....szóval jobb is, ha az embert nem kezdik el vizsgálgatni 30 felett, mert tutira találnak valamit:)

Nem tudom, hogy nem szokik-e hozzá a szem a cseppekhez, én igyekeztem kihúzni a cseppek közti időt, de a mostani szemészem direkt rámparancsolt, hogy mindenképpen csepegtessek rendszeresen, mert ha kirepedezik a szaruhártya, akkor nagy baj lesz.

Anyum amúgy gy járt, ő soha nem használt szemcseppet, csak mostanában kezdte el, de már elég vacak a szaruhártyája és ettől mindenféle látási problémái adódnak.

Szóval én cseppentek azért napi 3-szor akkor is, ha épp semmit sem érzek, éjjelre meg bekenem zselével.

Aztán van,hogy éjszaka megébredek és érzem, hogy száraz, akkor újra kenem. Az elején volt olyan, hogy 3-4-szer is keltem éjszaka cseppenteni vagy zselézni, most, így 2 évvel később már javult a helyzet, igaz, most a többi tünetem is enyhült ( mert nem csak a szemem volt ám száraz, meg a szám, hanem ízületi, csont bajaim is voltak, vannak, meg forgó szédüléses roham, meg menstruációs ciklusborulás, ciszták itt-ott, hogy csak az emlékezetesebbeket soroljam:) )

3 nődoki 3 féle gyógyszert írt fel, de nem szedtem be egyiket sem, mert egyik sem volt bizalomgerjesztő, a házidokival mindig megkonzultáltam a dolgokat, azt csináltam, amit ő mondott.

Ma voltam amúgy endokrinen, de mivel mostanra épp jól vagyok, a ciklusom is kezd helyreállni, így kedélyesen elcsevegtünk, majd hazajöttem:) Kérdezte, akarok-e valamilyen fogamzásgátlót, de nem akartam, örülök, hogy nyugi van talán odabent, dehogy akarok megint bekavarni!

Előzmény: Blondy3 (1880)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1880

Szia. Köszi a jótanácsokat.  Két szem nem egyforma, asszem  4 nem tudom a másik szemem kicsit jobb lett nem egyforma. Igazából ebben nem vagyok otthon. Életemben nem láttam még ilyen vizsgálatot. Te figyi, és ha használom ezeket a kemikáliákat, nem fog még kevesebb könny termelődni , ha megszokja, a szem hogy anélkül is nedves?

Előzmény: Reia71 (1878)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1879

Igazán a szememen sem vettem észre hogy száraz, csak már az tűnt fel hogy egyre jobban fáj. Nem hiszem hogy az lenne. Valami SNSA irányába vizsgálódnak mivel az inak , izületek , borda és gerinc is érintettek. Remélem nem autoimmun. Arra soha nem tudnak gyógymódot. Még mindig reménykedek hogy valami visszamaradt fertőzés egy régi influenzából, mert igazából azóta van ez a mizéria, előtte soha nem voltam dokinál csak mikor szültem, vagy mikor lógni akartam a suliból :).

Előzmény: Blondy3 (1873)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1878

Sziasztok!

 

Valerya, nálunk is mindig történik baleset, kisebbikem már ismert személyiség a János-kórházban, volt, hogy egy héten kétszer is vittük ügyeletre, egyszer én, mert edzésen eltörte mindkét csuklóját, egyszerre, majd rá pár napra apjánál repedt szét a szája, mert nekirohant az asztal sarkának:) Pedig lááááány, nem egy rosszcsont fiú!:)

 

Blondy,

én vagyok ilyen szárazszemű ás szájú, sajnos, bár a sjögren tesztem negatív lett, ergo doktorilag nem vagyok sjögrenes, csak tüneteim vannak:) Nagyon sokféle cseppet árulnak ám, érdemes próbálgatni, sőt, néha váltogatni is, de ha neked csak kicsit száraz vagy ritkán, akkor kezd az egyszerűbbekkel, mint a Tears Natural II vagy a Visine, esetleg a GenTeal ( ebben nincs tartósítószer, így kevéssé irritálja a szemet ). Én már a zseléknél és a hialuronsavas cseppeknél tartok, abból nekem az Oxyal jött be most éppen, zseléből meg éjszakára a Genteal vagy a Corneregel ( ebben panthenol is van, megnyugtatja a gyulladt szemet is )

Esetleg próbálhatod egyből a zseléket is, abból ritkábban kell beletenni, mert szépen „feltapad” a szemre, nem párolog el olyan könnyen, mint a csepp és kipislogni is nehezebb:)

Ezt leszámítva igyekezz párásítani a levegőt, ha száraz helyiségben vagy, nekem kell a minimum 40-es páratartalom, ha az alá esik, egyből „jelez” a szemem.

Az irodánkban pl. kiakadt a páratartalommérő, az utolsó adat a 20-as volt, így kénytelen voltam betelepíteni oda egy párásítót, a kollégák nagy csodálkozására. Nem tudták elképzelni, mi füstöl mögöttem.

És persze sok folyadékot kell inni, hogy belülről is hidratáltak legyünk, 2- 3 liter / nap.

A pislogásra is oda kell figyelni, aki sokat van gép előtt vagy olvas, vagy koncentrálást igénylő munkát végez, gyakran egszerűen elfelejt pislogni, és ettől is száradhat a szem.

Nekem égni inkább az allergiámtól szokott, arra is kaptam külön allergiás cseppet, napi 2-3-szor kell használnom, de csak allergia szezonban. Ami épp kezdődik is:(

Hányas lett amúgy a Schirmer teszted?

 

Ja! Még visszatérve a munkára és a százalékolásra. Mikor állást kerestem, részmunkaidőset, én is azt tapasztaltam, hogy oda főleg megváltozott munkaképességűeket várnak, így én eleve kiestem a pikszisből.

Most bizakodok, mert főnököm megígérte, hogy talán át tud helyeztetni részmunkába, illetve  a lakóhelyemhez közelebbi központba. Sajnálom otthagyni őt, mert irtó rendes ember és a csapatot is megszoktam, de azért talán be tudok majd illeszkedni egy új helyre is, és a közelség, ilyen üzemanyagárak mellett, me, mellékes.

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1877

Ez igaz, muszáj kérdeznünk, mert nekik természetes, hogy mi miért történik, meddig kell használni stb., de ha nem kérdezzük, maguktól nagyon ritkán mondják...

Előzmény: Törölt nick (1869)
.ETNA. Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1876

Persze nem könnyű nekik sem, de ami azt illeti másnak, más munkakörben sem, és ki vesz virágot stb. nekik:-) Egyébként ezt az egészet a szülők generálják, néha egymást túllicitálva adják a lehetséges ajándék-ötleteket a megbeszéléseken, minden évben egyre extrább, de ami a legcikisebb, hogy vannak olyan tanárok, akik eleve EL IS VÁRJÁK az ilyen, nagyon komoly összegű, értékű ajándékot. Ez pedig már szerintem, enyhén szólva is felháborító....

Előzmény: anita32 (1862)
ndber Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1875

Nem akarlak elkeseríteni, de nagy valószínűséggel Sjögren. Shrimer-tesztet csináltak neked, majd megnézi az immunológus a véredet is. Szád nem száraz? 

Előzmény: Blondy3 (1873)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1874

Nekem allergiám is van lehet attól, de nem folyamatos a szárazság, szemésznél nem voltam még vele..probáltam a visine-t hát nem sokat segített...

Előzmény: Blondy3 (1873)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1873

Pedig muszáj lenne használni mert maradandó károsodást okoz a szaruhártyán a száraz szemmel való pislogás. Már most is vannak jelei. Na mindegy, majd az immunológus biztosan megmondja .

Előzmény: Törölt nick (1871)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1872

 

Diflucan protokoll Eljött a második alkalom is a diflucan bevételére, most megtörtént, és amíg a mellékhatásokra várok (nem várom), nézzük meg egy kicsit közelről a diflucan protokoll lényegét a következő újságcikkel:
A New Approach to Chronic Lyme Disease ImmuneSupport.com

05-05-2005 By Jill Neimark
Májusban ültem le beszélgetni a jelenleg Wurzburg egyetemen kutató német belgyógyásszal, Fritz Schardt-al a Central Parkban található gyönyörű Essex House-ban. Dr Schardt érdekes kutatásról tett közzé egy tanulmányt 2004 júliusában az European Journal of Medical Research magazinban, melynek középpontjában a krónikus lyme kezelése állt fluconazole alapú gyógyszerek felhasználásával. A munka folyamán Dr Schardt 11 krónikus lyme - beteget kezelt és az elmúlt év alatt finomított a kezdeti protokollon, ami meggyőződése szerint megoldást hozhat a gyakran krónikus fáradságként vagy fibromyalgiaként félrediagnosztizált lyme-betegek számára.
JN: Miből gondolta, hogy a diflucan hatásos lehet?
FS: Az első lyme-beteg, akit kezeltem, saját magam voltam. 1989-ben fertőződtem meg, két hét doxycyline-el kezeltek. A mi országunkban (Németország) hasonló a kezelési protokol az Önökéhez (USA) , ez volt az általánosan elfogadott kezelés. Ma már tudom, mennyire hibás ez az elképzelés és korai lyme-betegeknek mekkora hiba a doxy felírása, hiszen ez az antibiotikum mindössze bakteriosztatikus hatású, gátolja a baktérium fejlődését, de nem öli meg őket.
JN: Hasonló dolog történt velem is. Ráádásul a felírt adag nem elegendő ahhoz, hogy behatoljon a központi idegrendszerbe. Lázas voltam, fájt a nyakam és a piros kokárda is megjelent. A nyakfájdalom egyénbként annak a jele, hogy az idegrendszer is érintett már. Valószínűleg 6-8 hétre való doxy és dupla dózis kellett volna.
FS: Valóban. Részemről penicillint javasolok a friss fertőzötteknek.
JN: Nálunk Amoxicillin  az első választás. Egyetért Ön ezzel?
FS: Nem, hiszen ez a gyógyszer a "jó" baktériumokat is kiírtja a bélrendszerből, amire pedig szükség van. A penicillin megfelelőbb. A szifilisz baktériuma sem vált ellenállóvá a penicillin iránt, és ez bizonyíték arra, hogy Borrelia sem fog. Németországban mi leginkább a következőket alkalmazzuk, valamennyi jó választás: cefalosporine, roxithromycin, cotrim-TMPO vagy clarithromycin. 20-30 napig érdemes folytatni a kezelést.
JN:  Rendben, szóval doxycycline-t szedett és krónikus lyme - kór alakult  ki Önnél. Mi történt ezután?
FS: 18 hónapnyi betegség. Több alkalommal kezeltek intravénás rochepinnel. Egy darabig valóban segített, de amint abbahagytam az antibiotikumokat, azonnal visszaestem. Gyakran az ágyból sem tudtam felkelni és már-már azt hittem, tolószékben végzem. Ekkor - valószinűleg az antibiotikumok hatására - gombás fertőzés alakult ki nálam. Elkezdtem szedni a diflucant. Ez 1990 körül történt. Egy meglehetősen új szer, amit az AISD betegeknél megjelenő fertőzéseknél használtak elsősorban.
JN: És mi történt?
FS: Jobban lettem. Először 2 hétig szedtem, de rosszabbra fordult az állapotom. Szóval folytattam a következő 30 napban és ismét javulni kezdtem.
JN: Mekkora adagról beszélünk?
FS: 100 milligram naponta kétszer.

JN: Teljesen jól van most?
FS: Aktív és energetikus vagyok, elég jól érzem magam. Azóta számos sportversenyen részt vettem és meg is nyertem jó párat. Persze,  időről időre szívritmuszavarral küzdök,  ez valószínűleg már végleges kár, amit a baktérium okozott.
JN: Ön szerint miért működik a diflucan a krónikus lyme-al szemben?
FS: Számos oka lehet. Először is gátolja a P450 enzimet, amit a májunk is  használ a vegyi anyagok és gyógyszerek detoxikálására. A borrelia védekezése rendszere a p450 -re meglehetősen primitiv. Ezért gondolom azt, hogy a diflucan gátolja a növekedést és a replikációt, nem feltétlenül megöli. Emellett a diflucan könnyen behatol a sejtekbe és az idegrendszerbe is, ahol a borrelia rejtőzik.
JN: Mi az aktuális protokol?
FS: 200 mg per nap, 50 napon át. Naponta egyszer megfelelő, van 200-as kivitelezésben. Majd 20-30 nap penicillin a fentiek közül. Számos alkalmommal meg kell ismételni. Eközbennem szedhető semilyen más gyógyszer, ami érinti a p450 enzimet.
JN: Sok ilyen van?
FS: Meglehetősen, a legjobb, ha kikérik a kezelőorvosuk véleményét. A leggyakoribbak : erythromycin, amitryptylin, midazolam, Lovastatin. 
JN: Utálom az antibiotikumokat. Szükség van a penicillinre?
FS: Megértem, ezzel több betegem így van, hiszen hosszú évek alatt rengeteget kellett beszedniük és még mindig nincsenek jól. Ezt magam is megtapasztaltam.
JN: Rendesen "megkavarják" az emésztőrendszert.
FS: Pontosan.
JN: Akkor ez a protokol a legjobb tanácsa a borrelia ellen, de nem kell szedni az antibiotikumot, ha valóban utálod őket, ugye?
FS: Pontosan. Tegyük hozzá, hogy a diflucan lassú lebomlású, a betegek néha hetekkel a kezelés megkezdése után hívnak fel azzal, hogy rosszul vannak. Talán ez a herx, talán a gyógyszer több annál, amit még tolerálni tudnak. Ilyenkor 3-4 szünetet javasolok, majd visszatérhetnek a protokolhoz. Ez elfogadható.
JN: Mi történik, ha gyenge a p450 rendszered? Nem okozott a betegenél májenzim emelkedést?
FS: Szerencsés vagyok, nem volt ilyen esetem. Általában jól torelálják. Panasz esetén pedig csökkentjük az adagot. Gyerekeknél 100mg a dózis.
JN: Hány betegek kezel jelenleg?
FS: Legalább nyolcat.
JN: Melyik volt a legnehezebb esete?
FS: Egy 75 éves beteg, aki 18 éve lyme-beteg. Rendkívül rossz volt az állapota. A protokolt 3 alkalommal ismételte meg, most már sokkal-sokkal jobban érzi magát. Olyannyira, hogy felhívta a gyógyszergyártókat és javasolta nekik egy marketing kampány indítását a diflucan használatának népszerűsítésére krónikus lyme -betegségnél.
 JN: Az interneten egyre több csoport jön létre, akik az Ön protokolját alkalmazzák, valószínűleg egyetértve az orvosukkal. 9 hónap diflucant variálnak alacsony dózisú minocycline-el. Erről volt tudomása?
FS: Nem, nem volt.
JN: És mit gondol?
 FS: A szűk spektrumú penicillinben hiszek, nem a ciklikusságban.
 JN: És a 9 hónap?
FS: Ez majd kiderül. Talán, mint a TBC esetében, némely betegnek szüksége van 6 hónapra vagy akár többre. A borrelia egy nagyon bonyolult szervezet és egyike azoknak a baktériumoknak, melyek két sejtmembránnal rendelkeznek. Sokat kell még tanulnunk.


 








 

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1871

nekem is szokott égni a szemem, kiszárad, visine szemccsepp még jó lehet rá, de nekem nem használt, igy nem rakok rá semmit, esetleg csinálsz egy csésze erős kamilla teát és abba pislákolsz bele ..hátha jobb lessz

Előzmény: Blondy3 (1870)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1870

Azt hogy nem elégséges a könnytermelés azt persze mondta, de hogy mégis miért, és meddig... erről nem kaptam infót.  Eddig ha hasonló problémám volt megdobtak egy antibiotikum tartalmú szemcseppel, most azért elvégezték ezt a tesztet a papírcsíkkal a szememben.

Előzmény: Törölt nick (1869)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1869

Sokminden lehet az oka, pl allergia is ! a szemdokid nem tájékoztatott? pedig illő lett volna valamit kitalálni.

Az ember elmegy orvoshoz , felirják a gyógyszert és nem mondják hogy mi a baja, micsoda orvosokkal állunk szemben.

Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1868

Sziasztok!

 

Ma voltam szemvizsgálaton mert nagyon szúrt a szemem, és nagy meglepetésemre kiderült hogy nincs elég könnyem ezért műkönnyet kell használnom. Van valaki aki hasonlót alkalmaz? Melyik a legjobb? Vajon mi lehet az oka?

valerya Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1867

A nehézlégzés nekem is megvan, amikor lépcsőzöm vagy valami terhelő dolgot csinálok. Ezért küldtek engem hr tüdő ct-re,ahová pénteken megyek. Állítólag a hr azt jelenti, hogy nagyon részletes felvételt készítenek. 

A leszázalékolást a betegnek kell elindítani. Először a háziorvos állítja ki az ehhez szükséges dokumentumot a már meglévő leletek alapján és ezt kell elküldeni az oep-nek, ahonnan majd jön a levél, hogy mikorra hívnak be a bizottság elé. Egyébként én nem is gondoltam rá, hogy elkezdjem, de a házidoki is javasolta, meg egy ismerősöm a munkaügyiben. Ő azt mondta, hogy megváltozott munkaképességűként lehet, hogy nagyobb esélyem lenne elhelyezkedni, mint egészségesként. Azt én is tapasztalom, hogy olyan munkakörökben, ami engem érdekelne keresnek ilyen embereket elég gyakran. 

Én is nagyon sokat iszom, de, hogy mi a szomjúságom oka, nem tudom.

Egyébként nálunk mindig történik valami: tegnap éppen ide a fórumra akartam írni, mikor a kisebbik fiam hívott, hogy foci edzésen kiment a bokája, alig bír lábra állni. Gyorsan kocsiba ültünk a nagyobbik fiammal és elvittük a baleseti ügyeletre, ahol megállapították, hogy megsérült a bokaszalagja, azonnal rögzítőt kell tenni rá. Megkérdezték, hogy anyuka van magánál pénz, mert a legolcsóbb rögzítő 4500 ft-ba kerül. Az ingyenes magyar egészségügy ilyen. Ja, és 6 hétig kell hordania. 

Reia71 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1866

Ja! Ez a leszázalékolás hogy megy?

Ki kezdeményezi? A beteg? Én azt hittem eddig, hogy a dokinak kell javalatot tennie.

Reia71 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1865

Sziasztok!

 

Anita! Én már pár éve észrevettem, hogy ha futok, lépcsőzöm vagy csak sietek, akkor kapkodni kezdem a levegőt, pl. bicajozi is ezért nem megyek ott, ahol élek, mert túl sok az emelkedő, de én ezt az öregedésnek tudtam be:) Nem gondoltam volna, hogy jelezhet valamit, és mivel ugye a leleteim sem támasztják alá, így továbbra sem foglalkoztat. Max. nem lépcsőzöm, csak lajhár üzemmódban és nem futkosok. A sok ivás lehet bármitől, kezd melegedni az idő, és amúgy is, szerintem nagyon keveset iszik egy átlagember napközben, mert annyira el van foglalva.

Nekem még a kis veseköveim is eltűntek, mióta ha tetszik, ha nem, benyomom a napi 2-3 liter folyadékot. Én szinte fél óránként, óránként iszok valamennyit, van, hogy csak pár kortyot.

Hm, Valerya, azért ez gáz, hogy a betegségnek egyenlőnek kell lennie az ápolatlan, elhanyagoltsággal:( De azért az is tény, hogy ma Magyarországon aki beteg lesz, az állást veszít, az nincstelenné is válhat egykönnyen, szóval magyar logika az van benne, sajnos:(

anita32 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 1864

Nálunk az osztálypénzt az osztályfőnök szedi, havi 500 ft-ot, de nálam a gyerekek még alsósok. Ebből kirándulnak, fagyiznak, készítenek anyák napjára ajándékot stb. Most a nagyobbik gyerekemnél külön gyűjtik a szülők az évvégi ajándékra a pénzt. 

A vizsgáztatóknak is kell ajándék és ellátás? Te jó ég! Hát ez aztán nem semmi, nagyon le vagyok maradva. Mi lesz itt mire mi is oda jutunk? Jobb bele sem gondolni.

 

Mikor adod be a papírjaidat a leszázalékoláshoz? 

 

Ma én sem voltam teljesen jól. Ha lépcsőzők, akkor nagyon fulladok 1-2 napja. Ez vajon mitől lehet? Már nem tudom eldönteni mi az aminek köze lehet az autoimmunhoz és mi az aminek nem. Az orvos is észrevett rajtam olyat, ami nekem soha fel nem tűnt és mégis fontos a betegség szempontjából. Náthás vagyok kb. 1 hete, de csak pár napja fulladok és folyamatosan szomjas vagyok. Nem érzem, hogy ki lennék száradva, de furcsán érzem a torkomat, ha nem iszom eleget. Ezt most jól megmondtam, de nem tudom másképp megfogalmazni.

 

Előzmény: valerya (1863)
valerya Creative Commons License 2012.03.27 0 0 1863

Hát, igen manapság ez van. Ezért kell havonta 2000 ft-ot beadni osztálypénzre. A ballagás után meg jön az érettségi. Ott is a vizsgáztatóknak virág, teljes ellátás, utána a diákoknak bankett. 

 

Ma voltam a házidokinál, ahol az asszisztens megint áradozott, hogy milyen jól nézek ki, senki meg nem mondaná, hogy beteg vagyok. Aztán a doki is hozzátette, hogy ha be akakrom adni a papírjaimat leszázalékoláshoz, akkor ne így menjek a bizottság elé. Én meg értetlenül visszakérdeztem, hogy ez mit jelent? Hát azt, hogy szakadt ruhában és ápolatlanul kell menni, mert ha tiszta és mondjuk egy kicsit divatos ruhában, festett hajjal odaállítassz, akkor nem fogják elhinni, hogy beteg vagy. 

Előzmény: anita32 (1862)
anita32 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 1862

Hú, azért ez az 50-60 ezer forintos ajándék mellbe vágott....... 

Az én lányom még csak negyedikes alsóban, de már a többi osztálytól hallottam, hogy búcsúajándékként a negyedikes osztályfőnöknek pl. mobiltelefont, arany fülbevalót, festményt vesznek és ehhez még természetesen jár egy-egy csokor virág és a napközis tanítónéni is kap ajándékot.

 

Nem gondoltam volna, hogy így megnőttek az igények. Nálunk általában 20 fősek az osztályok, így egy 60 ezer forintos ajándék is fejenként 2000 ft+a többi tanár ajándéka, ami szintén nem kevés pénz, mikor szinte minden tárgyat más tanít.

 

Mi a szülőkkel közösen egy fotókönyvet készítünk a gyerekekkel, amiben az elmúlt négy év történései szerepelnek majd és a gyerekekről 1-1 kép. Remélem azért ennek is örülnek majd.

Bonbont, virágot én is szoktam venni minden pedagógusnapra, névnapra a tanítónéniknek és a fiam nőnapra is szokott vinni virágot, tanulmányi versenyek után is általában bonbont szoktam adni a felkészítés miatt a tanítónéninek. Szerintem ennyi jár nekik év közben, mert tényleg sokat szoktak segíteni és nem könnyű nekik sem.

 

 

Reia71 Creative Commons License 2012.03.26 0 0 1861

Ó, nálunk ez már úgy megy, hogy valamelyik szülő, aki jóban van az oszifővel, kivallatja, hogy mit szeretne, és akkor a szülők azt próbálják beszerezni:) Most pl. turmixgép van porondon, de volt már digitális mérleg is:) Tényleg röhej amúgy, amikor én bölcsisnéni, meg tanár voltam, örültem, ha egy-egy bonbont hozzámvágtak év végén:)

Sajnos manapság minden ingyenes "szolgáltatást" meg kell fizetni, a tanárt éppúgy, ahogy az orvost, és még csak azt sem mondom, hogy nem érdemlik meg. Lányomék pl. szerintem extra rosszcsont osztály, több balhés gyerekkel, meg maffiózó apukás kislánykákkal....ne tudjátok meg, mik történtek az elmúlt években. Volt, hogy a szülők összeverekedtek a suliban, a rendőrség vitte el őket, és utána pereskedés ment, az egyik gyereket végül kivették a suliból!A lányomat az maffiózó apuka leordította szünetben, mert nem úgy viselkedett a kislányával, ahogy az elképzelte....szóval egy agyrém, ami ma az oktatásban megy, hogy nem tud a tanár rendet tenni, mert sem tekintélye, sem eszköze hozzá! Szégyen ez az ország, úgy ahogy van! Egészségügyestől, oktatásügyestől, nevelésügyestől.....

Előzmény: valerya (1860)
valerya Creative Commons License 2012.03.26 0 0 1860

ez csak az osztályfőnök ajándéka, ott van még a többi tanár is, akik tanították őket. szóval, nem kevés pénz.

Előzmény: .ETNA. (1859)
.ETNA. Creative Commons License 2012.03.26 0 0 1859

50-60ezerért???? + virágcsokor neki (gondolom)  .... hát lehidalok... a szülők amúgy "normálisak" manapság - úgy általában ? :-)) Persze ez fejenként nem túl sokra jöhet ki egy nagylétszámú osztály esetén, de mellette még mennyi mindenre kell pénz ilyenkor ....

Előzmény: valerya (1858)
valerya Creative Commons License 2012.03.26 0 0 1858

Nálunk is az általánosban is már nagy felhajtás volt. Rengetegen voltak. Nálunk is volt ajándék, meg egyen nyakkendő. Mi akkor is egy étteremben csináltuk az ebédet. 

Most meg még nagyobb a suliban a felhajtás. Nálunk is jövő szerdán lesz szülői, de már a legutóbbin is elmondták, hogy pl. az osztályfőnöknek 50-60 ezer forintért illik ajándékot venni. Bezzeg, amikor én tanítottam, nem volt még ilyen. 

Mst is éttermeben leszünk, mert én biztos, hogy nem bírnék ennyu embernek főzni. Szerencsére van egy barátunk, aki éttermet üzemeltet, így nagyon jó áron kihozza  a dolgot. 

Ez a vásározós ötlet nagyon tetszik, kár, hogy erre mifelénk nincs ilyen. Gondolom, olcsóbban be lehet szerezni a ruhákat. Ez nekünk is jó lenne, mivel a 14 éves kisebbik fiam úgy nő, mit akit húznak. Most már több, mint 180 cm és 43-as lába. Én meg nem győzök neki ruhát venni, mivel állandóan kinövi. Most már magasabb, mint a bátyja, de őtőle sem tud ruhákat örökölni, mivel ő meg csupa izom, mióta tesi felkészítőre jár, így a ruhái szélesebbek is.

 

Tegnap viszonylag jól bírtam a gyűrődést, aminek nagyon örültem.

Előzmény: Reia71 (1857)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.25 0 0 1857

Sziasztok, szép estét!

 

Huh, hát ez a hétvége, ezzel a kommunista szombattal, meg óraállítással nagyon hamar elrepült, én szinte semmit sem pihentem, mert ma meg vásározni voltunk nagylánnyal. Mondjuk csak az időnket raboltuk, mert nem igazán ment a piac, épp nullára kihoztuk, nagylány kapott 2 polót, de hát ez ilyen. Most próbálok megszabadulni a költözés során kitermelt 2-3 zsáknyi ruhától.

 

Ez az alkoholos elképzelés, ez csudajó, lássuk be. Eddig is tudtuk, hogy az alkohol jó depresszió ellen is, meg búfelejtőnek, de hogy reumára is! Azért ez nem semmi, de legjobban ETNA levezetése tetszett, nyilvánvalóan ez a szisztémája az egésznek!

Agyon kell terhelni az immunrendszert, hogy eszébe se jusson feles energiáit önpusztításba fektetni!

Egyébként én is iszogattam még nyáron jó kis etyeki borocskát, akkor szoktam le róla, amikor ugye szédelegni kezdtem, és a szédülős bogyó mellett nem lehet inni, meg kicsit meg is ijedtem, nem a xanax+ borocska ( 1-2 deci ) miatt kezdtem szédülni. Állítólag nem, de most már annyi más bogyót is szedek, hogy már azért sem ihatok.

Pedig hiányzik az esti kis borocskám, sajnos napközben meg a vezetés miatt nem ihattam.

 

Valerya, nem, az én lányom még csak általánosból ballag, de itt már annak is akkora felhajtást csinálnak, hogy csak néztem én is. Hétfőn megyek megbeszélésre, milyen ajándék jár az oszifőnek....tudom, hogy ebből nagy vita lesz, mert eléggé 2 pártra szakadt a szülői közösség, sajnos, főleg politikai alapon. Én a csendes semlegességet választottam, úgyhogy ha fél óra alatt nem tudnak megegyezni, akkor én leadom a voksom, és távozok.

De kell ugye ballagási ruha, valami kis ajándék, és a meghívottak megebédeltetése, úgyhogy a menetrend szerintem ugyanaz, mint nálatok, csak ez júniusban lesz.

 

No, megyek, elteszem magam, mert kezdődik egy új hét, új rohanással.

Nektek szép hetet, a fájósaknak jobbulást, a makkmarciknak vidám napokat!:)

 

Előzmény: valerya (1856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!