Keresés

Részletes keresés

itsme12323 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 4184

Sziasztok!

Nemrég találtak nálam terheléses EKG-n enyhe szívritmuszavart, kaptam rá napi 1x 1 Concor Cor 1,25mg-t (aminek a felét már be merem szedni). Viszont mióta ezt tudom, minden nap bepánikolok, pedig előtte pár havonta ha előjött 1-1 rosszullét. 
A kérdésem az lenne, hogy emellé szedhető-e a Rhodiola kapszula (azt mondták szuper lenne a pánikolásomra).

Előre is köszönöm: Anna

electroger Creative Commons License 2014.07.07 0 0 4183

Üdv!
Gyerek koromban diagnosztizáltak nálamenyhe mitrális prolapszust.Nemrég egy stresszes időszakom volt,különböző gyomor,és mellkasi panaszok miatt kivizsgáltak,Refluxot,és GERD-et állapítottak meg.Pár napja a refluxos tüneteim élénkülni kezdtek,reggelente feszülő hasfal,böfögés,levegőnyelés.Ilyenkor elég sűrűn szívritmus zavart érzek.Voltak az utóbbi években,kivizsgáltak,volt rajtam Holter is,de semmit nem találtak.Persze,hogy nem,mert havonta 1-2 alkalommal éreztem.Most per pillanat reggel szinte egyfolytában.Az érdekesség az,hogy írtak már erről,de ott azt írták,hogy jó teli evett gyomorral van panaszuk.Nekem ez fordítva van,ha eszek,elmúlik.
Valakinek voltak már ilyen tünetei?

Werka Creative Commons License 2014.06.10 0 0 4182

Nem kapok orvosoktól sok segítséget, mert szerintük semmi baj, ez normális, hogy extrázik a szívem így én próbálkozom mindennel. A helyes táplálkozás, alvás, sportolás és most a meditáció. 

Előzmény: ghepard (4181)
ghepard Creative Commons License 2014.06.10 0 0 4181

OK. Idővel javulhat a helyzet. Ha Te nem látsz más lehetőséget, attól még vannak vagy lehetnek. Sok dologban javulhatsz, sok dolgot jobban csinálhatsz. Kezdve a légzéssel, mozgással, pihenéssel alvással, táplálkozással stb. A meditáció egy a lehetőségek közül, mellyel jó eredményeket lehet elérni a szívproblémák leküzdésében. Mediatív állapotba szinte bárhol kerülhetsz, gyakorlat kérdése. Fokozatosan elérheted ezt az állapotot olyan szituációkban és helyzetekben, melyekben például most nem megy. Így sok helyen és helyzetben aztán kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb tudsz maradni - ami jót tesz majd a szívednek is.

Előzmény: Werka (4180)
Werka Creative Commons License 2014.06.09 0 0 4180

Köszi a választ! 

 

Remélem nálam is bejön idővel, mert egyenlőre nem látok más lehetőséget arra, hogy javítsak az "ártalmatlan" extrákon és a vele járó pánikon. 

Előzmény: ghepard (4179)
ghepard Creative Commons License 2014.06.09 0 0 4179

Van valaki, aki esetleg meditációval tudott javítani a szívének állapotán?

 

Hát lehetnek jópáran. Tudományosan is vizsgálták a meditáció hatását az emberi szervezetre. Hogy csak a TM-ről (a meditáció egyik fajtája) kb 600 tudományos cikk jelent meg neves folyóiratokban is. Hogy a legszembetűnőbb eredmények a szívproblémákkal küszködő embereknél voltak tapasztalahatóak. A meditációval az ember mintegy békét, nyugalmat teremt a testében és lelkében - s már gyakran egymagában ez is elég a javuláshoz. Mert a test végre nincs izgatva és rossz reakciókra kényszerítve a rossz, feszült, szorongatott stb tudatállapotunk miatt. A szívre meg igencsak kihatnak érzelmeink, gondolataink stb......

Előzmény: Werka (4178)
Werka Creative Commons License 2014.06.09 0 0 4178

Sziasztok! 

 

Igazából az extrások csapatához tartozom. Úgy kezdődött, hogy éjszaka arra ébredtem, hogy nagyon ver a szívem és bevittek a sürgősségire. Ott csináltak pár vizsgálatot, mint teljes vérkép, EKG és azt mondták pihenjek, mert ez pszichés. Azóta többször elment a háziorvoshoz és meséltem neki az extrákról és azt mondta ártalmatlan nem kell kardiológushoz menni, voltam másik orvosnál, beszéltem magán kardiológussal és mind azt mondták, hogy ez teljesen normális, ne gondolja rá, éljek vele együtt. Ezek jól hangzanak csak attól még kellemetlen az egész. 

 

Gyógyszert kaptam azért, béta blokkolót, de nem tudom mennyit segít, mert nagyon kis adagban szedem, szerintem csak placebo. Van olyan, hogy hónapokig tök jól vagyok aztán beüt a dolog és többször előfordul. 

 

Van valaki, aki esetleg meditációval tudott javítani a szívének állapotán? Az autogén tréninget kezdtem el most, mert sok jó hallottam róla. Esetleg valaki próbálta már? 

Peti2013 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 4177

Sziasztok!

Egy röpke kérdés:a Sandy girl nevű felhasználóhoz,olvastam a problémád jó pár oldallal arrébb...Megszűnt azóta a problémád?Esténként nekem is hasonló jön elő és elég zavaró.Remélem jársz még id a fórumra és olvasod.

tigristomi Creative Commons License 2014.06.07 0 0 4176

Stephen Hawking nem az atyaúristen, legalábbis pl. számomra nem. Az ember globális működéséről biztos, hogy nem az ő véleményére fogok adni.

Előzmény: Törölt nick (4152)
Füge Frenky 007 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 4175

Érdeklődni szeretnék tőletek, hogy ha a házi orvoshoz elmegyek akkor ő írhat fel gyógyszert? Vagy beutal kardiológiára? Természetesen magas vérnyomás a probléma... Az igazi félelmem, bár sokak számára mosolyt csaló lesz, az hogy félek a vérvételtől....... Magyarul mindenképp kell vérvétel ahhoz, hogy az én 130-160-as vérnyomásomra gyógyszert írjanak? Tudom, hogy ez a vérnyomás topicba való, nem is akarok offolni, de itt hátha nagyobb az élet.

tibiiii00 Creative Commons License 2014.04.30 0 0 4174

Sziasztok!

 

Az én története a következő, 28 éves srác vagyok, egyik reggel arra ébredtem hogy nagy mellkasi fájdalmam

van és nehezen kapok levegőt.

Orvoshoz mentem ahol azonnal EKG és mellkas röntgen, majd rosszabbodott az állapotom és hívtak mentőt.

Infuziót kaptam és a Szent Imre kórházba vittek ahol ismét EKG és vérvétel.

A szívinfarktust azonnal kizárták és később a tüdőembóliát is.

Pár óra múlva már jobban éreztem magam, közben csináltak egy szív ultrahangot is ahol csak a

magas szívverés volt a probléma.

A nap folyamán többször is mértek vérnyomást, az normális volt.

A doktornő még aznap este hazaengedett, és javasolta a concor 5mg szedését és pajzsmirigy vizsgálatot és kardiológus felkeresését.

2 nap múlva háziorvos azt mondta hogy csak negyed szemet vegyek be egy hétig aztán felet. beutalt laborra és beutalót írt kardiológiára.

A kórházban 95 és 115 közötti volt a pulzusom.

 

Otthon nyugodtabb körülmények között kicsit alacsonyabb.

 

Mit javasoltok? Próbáljam ki? mert nem sok jót írtak róla, mivel a vérnyomásom jó csak a szívverésem kicsit magas. Még fiatalnak tartom magam hogy állandó gyógyszert szedjek.

Van akire pozitív hatással volt?

 

üdv.:Tibi

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4173

Szia, kellett szednem syncumart, én sem szeretem. 

Tavaly októberben volt egy katéteres abblatiom, ami megoldotta a gondokat. Ritmuszavar végre, hurrá :) 3 hónapos kontroll után leállították a vérhigítót - maradt helyette az aszpirin protekt. Sokkal jobb a helyzet - az extrák egyre ritkábbak, a műtét jól elviselhető volt, sikerült közben elhozni a zavart - így azon dolgozhattak,ami valóban probléma volt. Több év után úgy tűnik, sokkal élhetőbb az élet. Még kell járnom 3 havonta kontrollra, de gyakorlatilag tünet mentes vagyok. Üdv, S.

Előzmény: Jroux1 (4170)
pucsu Creative Commons License 2014.01.11 0 0 4172

2 kamra, és 2 pitvar van összvissz. :-)

 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADv

 

Előzmény: k.ricsi (4171)
k.ricsi Creative Commons License 2014.01.10 0 0 4171

Sziasztok!
Mint kiderült, állítólag úgy születtem, hogy 4 szívkamra helyett nekem csak 3 van. Ez lehetséges? ha igen, mik a következményei, hátrányai, illetve mit tehetek ez ügyben?


Előre is köszönöm válaszotokat,

Üdv.:Szandra

 

 

Jroux1 Creative Commons License 2013.12.23 0 0 4170

Szia!

 

És vérhígítót nem kell szedned? (Nagyon nem szeretem a Syncumar-t.)

 

Üdv.: Jroux

Előzmény: Törölt nick (4056)
brigia Creative Commons License 2013.11.25 0 0 4169

Kedves Fórumozók! 

 

Szeretném felhívni a figyelmüket/figyelmeteket egy folyamatban lévő pszichológiai kutatásra,mely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Pszichológia Intézetének keretén belül zajlik. Emellett ezúton kérném Titeket/Önöket, hogy vegyenek részt a kutatásban, és töltsék ki a mellékelt kérdőívet!

 

A kutatásban érzelemszabályozási mintázatokat vizsgálunk speciális csoportokon. Nagy szükségünk van még kitöltőkre, hiszen minél több a résztvevő, annál használhatóbb az eredmény, melyet prevenciós és rehabilitációs célokra szeretnénk használni.

 

A részvétel természetesen önkéntes és anonim, és max 20-25 percet vesz igénybe. A bővebb tájékoztató és a kérdőív az alábbi linken található meg:

 

https://docs.google.com/forms/d/1BqKnetHb6tpO8aBCNZvqzZp6AoFb79_C5WtDnhY8LHw/viewform

 

Előre is köszönjük fáradozásukat! 

Jroux1 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 4168

Sziasztok!

 

Először fogok 24 ás Holter EKG-ra menni.

 

A kardiológus mondta, hogy a ruházatom 100% pamut legyen.

 

És ez a pullóverig meg is van.

De tiszta pamut télikabátom nincsen.

 

Ez is kellene hozzá?  (Remélem, hogy nem)

 

Köszönettel: Jroux

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.08 0 0 4167

Sziasztok, lenne egy problémám, köszi ha végig olvasod
19 éves vagyok, nem sportolok, egész nap ülök és sokat szorongok.
18 éves koromig éves kardio. vizsgálatra jártam, ártalmatlannak vélt zörej miatt. A gyerek kardiológusom 4 felkiáltó jellel írta mindig  rá a papírra, hogy sportoljak,akkor voltam 12 éves és 15 éves koromig versenyszerűen sportoltam is.. Utána mindent abba hagytam. Fiziológiásan gyors áramlást és vegetatív labilitást írtak rá gyerekkoromban a papírra. Legutolsó gyermekkardiológiai vizsgálat papírján, az tűnt fel nekem, hogy azt is ráírták, hogy a tüdővénák a bal pitvarba nyúlnak, nos ezt nem értem.

Jelenlegi panaszaim:
ülve, fekve érzem a szívdobogásom; régebbi időkhöz képest, nyugalmi helyzetben is szaporábban ver(70-80/perc, szisztolés vérnyomásom: 110-140 között mozog; ha hiszitek ha nem, amikor kitapintom a mellkasomon, érzem, hogy nagyon "agresszíven" dobban,(és ezt most nem a pulzusra értem) agresszíven pumpálja a vért, mintha mozognék vagy valamilyen izgalom lenne rajtam, úgy, olyan módon pumpál,húzódik-ernyed el, érezhetően "erősebben" dobban, régebbi időkhöz képest.; naponta van a karba, vállba, de inkább a hátba kisugárzó fájdalom, elég csak valami rosszra gondolnom , és azonnal tüneteim vannak-->ez régen nem így volt. Sőt, jelenleg, nyugalmi állapotban is szokott kissé "fájni" a szívem. ÉS ez a hihetetlen "érzékenység" kb 2-3 hete tart, megjegyzem mindig is stresszes voltam, de mostanában annyit (di)stresszeltem, hogy az egyszerűen elképesztő.
További tünet: "bugyborékol", vagy bizsereg a mellkasom, a karom, bal karom,(de akár a jobb is) a combom, ez pár másodpercig tart, mintha valami elképesztő teher nyomná a szervezetem, miközben ülök és internetezek.(pedig nyugodt vagyok, noha nagyon sokat izgultam és stresszeltem)
illetve , ha felteszem az egyik lábam a másikra, akkor észrevettem hogy mostanság amióta van ez hamarabb elzsibbad, a karom is ha úgy rakom, hamarabb elzsibbad,


Érzem, hogy többet dolgozik a motor, mint kéne, sokkal többet, amikor elvileg nem kéne ennyit dolgoznia ,akkor is csak hajt. MOst már minden nap van "szívfájdalom", hátba sugárzó fájdalom(nem reumás, ez biztos)és amiket leírtam, pedig itthon vagyok mostanság)
Lehet hogy pajzsmirigy? a szemem nincs kidülledve , és a háziorvos szerint sem érdemes erre tovább küldeni.

Lehet hogy volt egy infarktusom, csak nem éreztem és nem mutatta ki az EKG és az UH? Pénteken voltam, semmit nem találtak, zörejt sem és semmit. Azért vagyok felgyorsulva, a keringésem, mert érszűkület van valahol, és ilyenkor hogy eljusson a megfelelő oxigén stb, gyorsabban hajt a kis résen?

Vagy lehet, hogy hipertrófiás vagyok? Vagy más áll a háttérben?


Mi tévő legyek?Mi lesz ha még jobban fokozódik ez az állapot? Panangint szedek 3-at naponta, bétablokkolót is összevissza szedtem, és hangulatjavítot is szedek(Aurorix), aminek még a hatása nem jött meg.

Céljaim vannak, tanulok, de ez így nem megy, nem tudom mi lehet a baj.


Egy 19 éves budapesti fiú.

ötfelezős Creative Commons License 2013.09.03 0 0 4165

Hehe. Hát ez jó. Áltudományos badarság. :D Az egyik ilyen áltudományos badarság a balatonfüredi szívkórházban az infarktus utáni rehabilitáció tekintélyes része... Azok a kuruzslók ott nem tudják nyilván, mi az orvoslás. :D

 

 

Ibobo Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4164

Feltétlenül menj el a további vizsgálatokra, mert akár ér elzáródás is lehet az EKG alapján. Csak laikusként és sajnos tapasztalt szívbetegként javaslom. Én 5 évvel ezelőtt végig sem tudtam csinálni a terhelésest, széket kellett alám tolni. Stent beültetés lett a vége, az 5 évvel azelőtt kicserélt erek is visszazáródtak. Nem akartalak megijeszteni, csak leírtam a tapasztalatomat!

Előzmény: medvesajtos (4161)
Ibobo Creative Commons License 2013.08.09 0 0 4163

Szia! Szerintem be kell venni a gyógyszert vizsgálat előtt is. 10 éve nyitott szívműtétem volt 5 db eret cseréltek, 5 éve plasztikázás, stentek 4 érben. Minden vizsgálat előtt (évente megyek kontrollra) beveszek minden gyógyszert, ami elő van írva. Doktornőm első kérdése, hogy bevettem-e a gyógyszereimet.

Előzmény: Nordenholz (4162)
Nordenholz Creative Commons License 2013.08.08 0 0 4162

Sziasztok!

 

A történetem hosszú, most nem untatok senkit, talán majd máskor, de egy kérdésem lenne.

Bejelentkeztem magánrendelésre szívultrahangra holnapra. Hogy miért, az is egy külön sztori.

 

A kérdés az lenne, hogy érdemesebb-e vajon úgy odamennem, hogy nem veszem be a bétablokkolómat (Nebilet), azért hogy ha -vélhetően- magasabb lesz a nyugalmi pulzusom, mint ahogy szokott is, vajon ezáltal könnyebben észre tudnak-e venni /fel tudnak-e tárni valamilyen fiziológiai rendellenességet, billentyűhibát, visszafolyást, nemtudommit. Vagy pedig teljesen mindegy ez?

A recepciós, aki időpontot adott, nem mondott erről semmit, igaz, nem is kérdeztem, az ottani orvossal pedig nem tudtam beszélni.

Szerintetek? Előre is köszönöm a véleményeket!

medvesajtos Creative Commons License 2013.07.12 0 0 4161

sziasztok! 

 

26éves vagyok, 

 

ez utalhat valamilyen betegségre? 

 

terheléses ekg közben:

 

A beteg nyugalmi ST depresszioja II III-ban és AVF-ben fokozodott, descendalo jellegüvé vált.

Nyugalomban rendeződőtt, kóros ritmuszavar, angina nem volt.

 

EKG eltérések miatt további kivizsgálás szükséges.

 

 

ghepard Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4160

Meglehet csak a gondolataidra reagál. Félsz, rettegsz, aggódsz, sztresszelsz stb valamitől és akkor készenlétben áll a test. Ez a reakció már régen bennünk van és régen akkor jelentkezett, mikor veszély (ragadozó stb) fenyegette az élőlényt (embert is) - ez készenlétbe helyezte a test szinte összes sejtjét, hogy a legkisebb jelre menekülhessen - futni, felugorni a fára, verekedni, megmérkőzni a másikkal stb. Nálad csak az egyik van meg, mert nem vezeted le semmivel ezt a sztresszet. Egy helyben maradsz és emészted magad - ez lassan felmorzsol.....

Előzmény: Törölt nick (4158)
ghepard Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4159

Hát igen, az a fene nagy fejlődés - de én nem is nagyon látom. Az talán úgy van, hogy minél magasabb, nagyobb - annál jobban nem látni. Én is valahogy úgy érzem - a technika fejlődik, de az ember meg valahogy nullázódik ki. Én mindenesetre természetes úton (a természet erőivel) igyekszem megoldani mindennapjaimat.......

Előzmény: Stoner (4156)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4158

most jöttem haza, és még mindig gyorsan ver a szívem, a westendben találkoztam egy haverommal

 

meddig fogok így élni?

a szívem idő előtt kipurcan,

mondjatok valami nagyon jó dolgot, amit a szívnek adhatok és erős lesz tőle..

Előzmény: Stoner (4157)
Stoner Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4157

Szia Odium676!

 

Hogy mi és ki az idióta? Nem sokára a te világod és a te véleményed törvény lesz (bár ne érném meg!). Ez ugyebár off, teljes gőzzel, de talán mégis érdemes volna a magnézium és káliumtartamú nyers zöldek felé fordulni, mivel a betegséged(?) éppen ezek hiánya miatt létezik.

Stoner Creative Commons License 2013.07.05 0 0 4156

Szia Ghepard!

Hát igen.

Bár sokkal többen értenék és tudnák ezeket az alapfogalmakat! Nem így állnánk... Vagyis nem állnánk ebben a  fene nagy fejlődésben, sőt még az se vona olyan nagy baj, mint a süllyedés, züllés, mert  miközben az emberi minőség zuhan, a technika és a szabályzás rohan. De hova?

Előzmény: ghepard (4147)
ghepard Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4155

Na látod, az ember. Te is ember vagy, arra nem gondoltál, hogy Tebenned is lehet a hiba - nem biztos, hogy mindent és mindenkit hibáztatni kellene. Tehát más hozzáállással meglehet javulna az állapotod, csak ehhez más szemszögből kellene nézned magad és a világot....... Majd kedden megnézem, van e valami ujdonság.......... 

Előzmény: Törölt nick (4154)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.04 0 0 4154

Tudod engem nem más, mint a természet csodálatos produktuma , az Ember tett ilyenné, beteggé és gyengévé: az emberek, a középiskola, az emberi ridegség és sorolhatnám, a lenézés és más egyéb, az ember, csak is az ember tett ilyenné

Előzmény: ghepard (4153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!