Keresés

Részletes keresés

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.15 0 0 5710

SASA!

 

Neked milyen tüneteid vannak, elmondanád őket?

 

Myron

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.15 0 0 5709

Szia Sasa! :)

 

Örülök, hogy írtál :)

 

Nos, igen megpendítették, de én erre azt reagáltam, hogy még nem csináltunk végig mindent. Ráadásul azt senki nem tudta meg magyarázni ezzel, hogy pszichés, hogy éjszaka nyugisan alszok és aztán arra ébredek, hogy totál sápadt vagyok, nagyon alacsony a vérnyomásom, kiver a hidegveríték, iszonyú hasi, panaszaim vannak, erős hányingerrel és szédülök is.

 

Ugyanis éjszaka úgy alszom mint a mormota, ki lehet lopni alólam az ágyat.

 

Én azt mondtam a dokimnak nézzük még meg a hiányzó vizsgálatokat és ha ott se lesz semmi, akkor elfogadom, hogy tudatalatt esetleg van valami problémám.

 

Szia:Myron

sasa58 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 5708

Sajnálatosak ezek a tünetek, de a sok vizsgálat után csak kiderül valami.

Azt még egyik orvosod sem pendítette meg, hogy pszichés alapon van minden?  Nekem a számtalan negatív (vagy majdnem negatív) lelet után jobb híján ezt találták ki. Persze panaszaim jelenleg is vannak, elsősorban különböző hasi és mellkasi. Most újra nekifutottam a kardiológiának, mert gyanús a dolog, a vérnyomásom is magasabb mostanában, na és persze a refluxom is elő-előbújik, ha kicsit nem figyelek oda az étrendemre. Egyébként "igazolt" rekeszsérvem, kis szívnagyobodásom és MRI által megállapított gerincelváltozásaim is vannak.

 

Na jobbulást, Te még azért nagyon fiatal vagy ennyi nyavalyához!

Előzmény: myrongoldman (5707)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.14 0 0 5707

Ja, azt még elfelejtettem megírni, hogy a belgyógyászom, mivel ilyen bordaközi izém lett, azt mondta az gerincgonból jön nagyon gyakran....ezért rövid úton kaptam reumatológiára is beutalót, mondván feltétlenül nézessem meg a gerincem!

 

Ugyanis neki is elmondtam amit ide nektek leírtam és azt mondta hogy gyomorgondok is okozhatják ezeket a tüneteket, de a gerinc probléma is sugározhat, mellkasba is ill. hasba is.

 

Mesélte, hogy volt egy esete régebben amikor egy pasit gyomorra kezelt, mert bal bordaív alatti komoly fájdalmai voltak, hányiger, miegymás.

5 év múlva kiderült a gerince volt problémás és az sugárzott oda, ezért nem hatottak a gyomorgyogyók.

 

Gerincproblémája kezelésével kb. 2 hónap alatt oda lett a fájdalom, meg minden más hasi panasz.

 

Érdekes, holnap oda is megyek időpontot kérni......mostmár nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény!

 

Sziasztok: Myron

myrongoldman Creative Commons License 2012.06.14 0 0 5706

Sziasztok! :)

 

Ne haragudjatok, de nem tudtam feljönni írni, tegnap nagyon nem volt jó napom.

Este a sürgősségin voltam, mert olyan érzésem volt órák óta, mintha nagyon beszorult volna a levegő és nyilajlott, szúrt minden légvételkor.

Röntgen, ekg semmi, hallgatózás semmi, de a vérvétel szerint komolyabb kálium hiányom volt, kaptam rá gyógyszert, éjfélre haza is értem.

Illetve bordaközi idegbecsípődésem van....javult, de még mindig nyilal-szúr légvételkor.

:((((

 

Ma voltam d.e. belgyógyásznál, írt nekem beutalót vérvételes ételalergia tesztre, laktóz, liszt és még vagy 20 féle ételösszetevőt fognak nézni vérből....3 hét az eredmény levétel után, holnap kérek időpontot vérvételre.

 

Ha itt lesz valami, akkor még kiír egy másik vérvételt, ami újabb kaja intoleranciát vizsgál. Illetve beutal a gasztróra keményítő terhelésre, meg vékonybél baktérium vizsgálatra (laktulóz).

 

Na erre jutottam 2 nap alatt....nem rossz termés :(

 

Nektek volt már ilyen bordaközi idegzsábátok?

Hogy és mikor szűnt meg, azt mondta a belgyógyászom, hogy arra nem nagyn van kezelés, ill. fájdalom csillapító, de ugye az refluxéknál nem kóser :)

Sajnos :(

 

Elegem van :(

 

Sziasztok : Myron

jimys Creative Commons License 2012.06.14 0 0 5705

Ne felejtsétek el, ma van a véradók világnapja!

http://veradas.hu/2012.-%C3%A9vi-h%C3%ADrek/a-veradok-hsoek.html

jimys Creative Commons License 2012.06.13 0 0 5704

Ezek nekem is megvannak, plusz ami ezt mind elnyomja a folyamatos nyelvégés és időnként fájdalmas sebek a nyelven és torokégés.

Mivel sok kivizsgálás után úgy tűnik se szervileg se fertőzöttség szempontjából semmi bajom nincs, hajlok arra, hogy elhiggyem mindez csak pszichés alapon történik. Szerintetek lehetséges ez?

Előzmény: noémi8888 (5703)
noémi8888 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 5703

Nálam pl. hasonló a helyzet. Néha jól elvagyok, aztán meg jön valami és minden pocsék... nagyon....

Hiába a maxos adag gyógyszer. Evés után savanyú íz a számban. Legújabban fura fájdalom bal oldalt a gyomor alsó részénél, néha a jobb bordaív alatt. Mit mondjak elég változatos a paletta a tünetekben. Viszont a legfurcsább az, ha édességet eszek, mert az után sokszorosan romlik a helyzet, úgyhogy próbálom is mellőzni az étrendemből :) És még valami furcsaság: hidegfrontkor sokkal rosszabb a helyzet.

Előzmény: myrongoldman (5701)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 5702

Szinte minden kehe, ami emésztőrendszerrel kapcsolatos, tud okozni mellkasi panaszokat. Típikusan és kifejezetten hátba sugározni az epe és hasnyálmirigy tud és ezek (is) persze tudnak okoznii hasmenést is és szorulást is.

Előzmény: myrongoldman (5701)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.12 0 0 5701

Sziasztok! :)

 

Köszönöm a felvilágosításokat, holnap után megyek konzultációra a dokimhoz ezen ügyekben.

 

Még lenne egy-két kérdésem hozzátok, ha nem gond...

 

1. bárkinek közületek szokott olyan tünete lenni, hogy fáj a hasa (belei) szanaszét a hasában, mindenfele? Forróság érzés, görcsszerű fájdalom, mintha drótot húznának benne, mozgásra rosszabb, hol szorulás, hol hasmenés, bélklutyorgás, zuborgás?

Néha pedig olyan, mintha egy meleg fém lappal nyomnák befelé az egész hasam, ez a fájdalom evéshez nem köthető, bár azt vettem észre evés után jobb. Néha éjszaka is arra ébredek, hogy fáj itt vagy ott a hasam és úgy hogy gyorsabban is ver a szívem, tehát rosszul létem van. Hányinger is társul hozzá:( Sokszor lüktető érzés is van a hasamban. :(

 

 

2. Néha teljesen elmúlik rövid időre az egész hasi mizéria ilyenkor viszont rövid időn belül, mellkasi nyomás érzés, torok alatti mellkasi területen, "szorítás érzés", ez átsugárzik sokszor hátba is, tüdőgondozóba mindig élettanit fújok ezek ellenére.

Aztán ahogy jön elmúlik, majd kezdi a hasam újra a mókát :((((

 

Írjatok léci!

Sziasztok: Myron

 

 

 

 

 

jimys Creative Commons License 2012.06.12 0 0 5700

like :)

Előzmény: fistiKK (5699)
fistiKK Creative Commons License 2012.06.10 0 0 5699

dugd fel magadnak a szánalmas reklámodat.

Előzmény: Törölt nick (5698)
mackota Creative Commons License 2012.06.10 0 0 5697

Szia!

 

Meg tudnád adni az előrhetőségét, amennyiben Budapesten van a dokid?

4 éve küzdök GERD-el, eközben 2-szer volt fekélyem, jelenleg gasztritisz, mert az emelt 40 mg PPI se sokat ér illetve ezenkívül a gyomornyálkahártya bevonók hatása is gyorsan elmúlik.Sajnos már tarthatatlan a helyzet , így műtétre gondoltam.Köszi!

Előzmény: gombóc63 (4125)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.09 0 0 5696
Nem egy kellemes dolog, 75 g keményítőt feloldanak 2 dl vízben, azt kell meginni (boaaaaaa), utána 4 db vérvétel (és előtte us egy). Pont mint a cukor-terhelés.
Előzmény: myrongoldman (5693)
sasa58 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 5695

Nem keverendő össze a lactose és a lactulose. Előbbi a tejcukor érzékenység, utóbbi a káros baktériumok elszaporodását (a hasznosak kárára) mutatja ki. Mind a két vizsgálat hasonló módon történik: éhgyomorra meg kell inni egy pohár tesztfolyadékot az első nagyon édes a második semleges ízű, azután fél óránként bele kell fújni egy kis tartályba 5x.

Nekem a lactulose pozitív lett, kaptam rá Normix-ot és probiotikumot. Egyébként azt már sokan leírták (én is), hogy a refluxot különböző gázképződés, puffadás is okozhatja és a lactulose teszt pont ezen alapszik, mert a káros bacik hidrogént termelnek (rontják az emésztést), ez okoz puffadást és ezt mérik a kilégzésnél.

vicunye Creative Commons License 2012.06.09 0 0 5694

Ez a lactulose terheles kvazi a tejfeherje erzekenyseg?  Vag yvalami mas?  Mert attol nem kene megint hasmenesnek lenni?  Nem ez a lactose?  A hasnyalmirigy akarmiylen enzimet nekem szekletbol neztek tavaly, mikor a hasmenesem volt, teljesen jo.  Mindenesetre en ha csak thetem akkor laktose mentes sajtot es tejet veszek, mert a refluxra ezek nem kifejezetten kedveznek, ugyamuigy se.  A kemeny sajt egyebkent laktozmentes eredendöen.

 

 A Salvus viz lehet hogy segit, mindenesetre mint emesztesjavito igen jol mukodik:-)))))) Csak valoban allandoan inni kell kortyonkent, de rjöttem, illetve nehoyg mas tollaival ekeskedjek-mondtak, hogy napkozben kis uvegben vigyem magammal, mert sokat vagyok uton, es orankent kell belole huzni:-)))  masfel literes palackor eleg nehez cipelni:-)))) Ezt fogom importalni Magyarorszagrol:-))))))  Bar szerintem van itt is, ami ugyanolyan jo lehet, csak ki kell probalni.

 

Eleinte igen szörnyü volt ez a Salvus viz, de mostanra egesz megszerettem:-)))))

Előzmény: myrongoldman (5693)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.08 0 0 5693

Sziasztok! :)

 

Bocs, hogy eddig nem írtam.

 

Vicunye: igen 14x20ml-s kiszerelésben van.

Napi 1x 20ml, azaz 1 zacsi víz lehetőleg enyhe teában vagy gyümilében oldva.

 

ANA: Értem, nekem nem néztek keményítő terhelést.

 

SASA: Lactulose terhelés se volt.

 

Ezek a terheléses vizsgálatok, hogy zajlanak?

 

Szerintem becsörtetek majd a dokimhoz és nekiszögezem a kérdést, hogy ezek a vizsgálatok miért nem voltak?

 

Léci írjatok....köszi és mindenkinek szép álmokat kívánok!  :)

 

vicunye Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5692

Kóros refluxot jelent. :-))) A 24 oras ph mérésen - ezért nevezik igy- mérik, hogy 24 órán át mennyi refluxos epizódod van, vagyis savas áttörésed.   15% körül normális. Nem mondta neked mennyi?  Elég pongyola igy.......

 

Más: Iszom a salvus vizet, napi kortyokban, úgy óránként.......Egy gégész ajánlotta, egyelöre nem is nyilatkozom a sikerröl, vagy nem sikerööl, majd meglátjuk......... 

 

Majd írok róla.

Előzmény: kata78 (5691)
kata78 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5691

Sziasztok!

 

Voltam a 24 órás PH mérésen. Hozzáteszem 1 perceig nem fájt  a gyomrom kivették a csövet és másnap olyan gyomorszájfájás jött rám, hogy napokig bármit csináltam (ettem,gyógyszer) nem múlt el. Eredmény: Kóros reflux ezt írta az orvos. Szerintetek ez tulajdonképpen mit jelent?

 

Sziasztok  Kata

vicunye Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5690

A Ferrotonet ugy aruljak, hogy 14x20 ml? rakerestem az Interneten, es valahogy igy olvastam.  es ezt hogy kell inni?  8 Euro korul van.

Előzmény: myrongoldman (5684)
sasa58 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5689

Ennyit melléütni!

 

Kontaminált.

Lactulose.

Előzmény: sasa58 (5688)
sasa58 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5688

Kontaninált vékonybelet néztek nálad? (Lavtulose terhelés)-

Előzmény: myrongoldman (5684)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5687
Sajnos ezt a hasnyálmirigy problémát a sima vérvétel nem mutatja ki, csak a keményítő terhelés. Nekem is tökéletesek az amiláz és lipáz értékeim, mégsem működik jól a hasnyálmirigyem...
Előzmény: myrongoldman (5684)
Böbbi Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5686

Sziasztok!

 

Valamikor márciusban írtam ide, akkor a tavasz beköszöntével újra nekilódult a refluxom, állandóan gombócot éreztem. Azután jobb lett, de mostanában megint rossz, ég a torkom és fáj, napi 40 mg Nexium mellett is. Ott tartok, hogy már nem csak este veszem be a 40 mg-ot, hanem napközben is egy fél szemet, mert délután már nem bírom a fájdalmat.

 

Írtátok a krumplilevet. Ez kinél vált be akkor?

 

További kérdésem, hogy a neten láttam, hogy a János kórházban végeznek 3 D-s ultrahangot is, de én nem pesti vagyok. Hogy tudok akkor vizsgálatra bejutni szerintetek? Szeretném tudni mostmár, hogy mi a fene okozza ezt nekem. Hátha többet megtudnék a vizsgálattal...

 

További kérdésem, hogy ha rekeszizom sérvem lenne, azt gyomortükrözéskor vagy hasi UH-n látták volna szerintetek? Mert eddig nem mondták hogy lenne, de valamiért csak nem jól zár a gyomrom...

 

Lécci írjatok!

 

Köszi, B.

gombóc63 Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5685

Biztos millió oka lehet, hogy lufi vagy, én a PPI-től voltam lufi, már nem volt elég savam az emésztéshez.

Előzmény: myrongoldman (5684)
myrongoldman Creative Commons License 2012.06.07 0 0 5684

Sziasztok!

 

Köszönöm a rengeteg hozzászólást:)

Ti sose hagytok cserben :)

 

Voltam vastagbél tükin, végig nézték a vékonybél utolsó részét is, diverticulumom nincs, de rengeteget büfizek, ez nem savas, és kutyorog sokat a hasam, főleg itt bal oldalon.

Illetve akkor szokott még enyhülni, ha büfizek vagy nagy wc-zem, érdekes vagy ha a zuborgás onnan arrébb megy.

 

Hasnyálmirigy értékeim, többször nézték, mindig szép közép értékeket mutatnak, mint a nagy könyvben.Elméletileg nem lehet az.

 

Az epére én is szoktam gondolni, kb. 3 havonta nézetem is UH-gal a hasim, soha nincs semmi, minden okés, laboron is.

 

A gyomorrontás elméletben is lehet valami, nekem anno nyombél gyulladásom volt 1. tükrözésen, de már elméletileg nincs.

 

Nekem mióta a refluxot megállapították azóta szambázik a gyomorszáj meg a bal bordaív alatt ez a nyavalyás fájdalom. Szóval hol itt, hol ott fáj.

 

Ma felhívtam a dokimat, mert éjszaka migrénem is lett.

 

Szerinte a nyombél felé lefolyó savat érzem, mert a balbordaív alatti fájdalom esetén, gastritis, nyombél gyulladás, fekély, vagy sok sav lehet a magyarázat, mivel nálam a hasnyálmirigy értékek nagyon szépek, meg az egész labor.

Amit még mondott, az az hogy a vastagbélben elakadt levegő, felnyomja a gyomrot és az is kegyetlen módon fájhat, és mivel büfizek sokat ez is nagyon valószínű.

 

Na jó, de mitől vagyok ennyire lufi? :(

 

Írjatok...este írok ....sziasztok !

 

Szép napot mindenkinek.

 

Vicunye: a neve  a vasas forrásvíznek: Ferrotone egy fehér karton anyagú dobozban adják, melyen ilyen zöld és narancssárga csíkok vannak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kitkat01 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5683

A bal bordaív alatti fájdalom tipikus akkor, ha a gyomor felnyomodik ( most nem a sérv által okozott nyomásra gondolok) hanem pl. ha vastagbélen esetleg vannak divertikulomok. Ezek a "zsebecske" szerű bélkitemkedések ha megtelnek, akkor felnyomják a gyomrot, vagy puffadást, hasi fájdalmat okozhatnak.   

Előzmény: myrongoldman (5679)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5682
Szia, nekem elég gyakran van ilyen, hasnyálmirigy-probléma okozza nálam, gyógyszerrel szépen karbantartható.
Előzmény: myrongoldman (5679)
vicunye Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5681

szerintem figyeld nagyon miket eszem, amig fiatalabb voltam, nekem sokkal erzekenyebb volt a gyomorom mint most, eltekintve  a refluxomtol, ami mas kaposzta.   Ez is attol lehet hogy a gyomorsav valoban az evek haladtaval csokken, ebbol az jutott különben eszembe, hogy akkor nem kene rohannunk a mütetre, hatra javulni fog a torkos helyzetem idovel emiatt:-))))) 

Előzmény: myrongoldman (5679)
vicunye Creative Commons License 2012.06.06 0 0 5680

Szia!

 

örülök, hogy a vas-dolog oldodik.  Mi a német viz neve, mert ez erdekel engem is.

 

Az idönkenti gyomorfajas, nekem iylen akkor van/volt, ha el van rontva.  Ha valami rosszat eszem, pld tavaly elött iylenkor rengeteg ragogumit ragtam, mind mesterseges edesitovel termeszetesen, de ugy napi 1 nagy dobozzal, es tuti attol fajdult meg, akkor is Horvatorszagban dolgoztam. Aztan abbahagytam meg ott a ragot, es elmult a gyomorfajas. De anno a sok tojasosnokedlitol meg hetekig igy fajt, igy loketszeruen.  Az a bal bordaives fajdalom, lehet valami epe-dolog is, nem kell feltetlenul epekore gondolni, meg rosszra se.   Kb 8-10 eve egyszer csinaltam magamnak Quiche Lorent, ez egy francia tesztafeleseg, vajas teszta, arra rarakva sok hagyma, sonka, szalonna, ezt megettem mind egymagam, es kb 4 ora mulva iszonytato fajdalmaim lettek, rohantam dokihoz, illetve vittek, az meg ,mondta, hogy meg van sertodve az epem, meg a hasam is nagyon kuruttyolt, kb szulesi fajdalom volt....Aztan beszedtem valami szert, amit a patikaban adtak recept nelkul, ettol masnap hasmenesem nagyon...

Előzmény: myrongoldman (5679)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!