Keresés

Részletes keresés

k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24478
Hát az oldalát már kinyitottam, de semmi különösebb látnivaló. Az átlátszó csövekben nem lehet levegőt látni.
Előzmény: monyesz (24477)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24477
Ahogy leírod az alapján mintha falsot szívna valahol, fellevegősödik.
De szét kéne szedni...
Előzmény: k2laci (24476)
k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24476
Akkor senkinek sincs ötlete, hogy a szervízen kivül lehet-e még valamit kezdeni vele ?
Előzmény: k2laci (24465)
SiD- Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24475

Gaggia Baby Millennium valakinek? Vaterán láttam az imént.

Háromutas mágnesszeleppel és OPV-vel szerelt modell. 25ezer a villámára.

 

toyotas Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24474

Kutyulas: egy MAROSTICANA Linea Oro-t szoktam

rendelni online, 22Euro/kg az ajtoig szallitva.

http://www.italiankitchenaids.com/proddetail.php?prod=mar-a

Vettem MANARESI-t http://www.manaresicaffe.com/manaresi.php?lang=en&section=prodotti  Berlinben (60/40-es) de nem nagyon

izlett. Osszekevertem , es nagggyon fincsi lett.

Viszek kostolot Luigi-nak, az O velemenye

autentikusabb...meg szamomra is.

Udv: toyotas

monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24473
Mert a Nina az szerintem az álruhába bújtatott Gaggia Pure - illetve fordítva !
Előzmény: mad_a (24472)
mad_a Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24472
Pontosabban szerintem a Saeco Nina-ban ugyanolyan nyomásfokozó korong van, mint a Gaggia-ban. Ez egy gumikorong, aminek a közepén van egy lyuk + van egy kis müa pöcök is, amit csak a gumikorong alá kell helyezni.

üdv,
mad_a
Előzmény: monyesz (24470)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24471
Kösz, átolvasom ! Ilyesmi íz jellemzésre gondoltam.
Előzmény: andrew7 (24466)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24470

A régi és új tényleg nem egy kategória (a régiek jobbak :)) ) !

 

A kiszerelhető nyomásfokozós gép viszont szerintem vehető nyomásfokozótlannak, legalábbis azok, amikhez nem kell külön gépműhely az átalakításhoz.

Ahogy tudom Mad_a minden különösebb gond nélkül elbírt vele.

A DL-ek is jók, ha valaki hajlandó venni egy 'csupasz' kart hozzá.

Előzmény: DJG (24469)
DJG Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24469
Ha bevehetjük, akkor persze, hosszabb lesz a lista, de az eredeti kérdés kifejezetten újakra vonatkozott, és nem arra, hogy kiszerelhető-e belőle, hanem hogy nincs benne nyomásfokozó. Úgy pedig már nagyon rövid lesz az a felsorolás...

Üdv,
Gábor
Előzmény: monyesz (24464)
H_G Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24468
Szerencsére semmi műszaki akadálya nincs annak, h. az ember a BAR 12 hagyományos karját használja az újabb DeLonghikban.

Előzmény: DJG (24461)
H_G Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24467
1. MANUEL Sublime (R.I.P.)
2. GOPPION Bar Espresso
3. GOPPION Gran Miscela Dolce
4. LUCAFFÉ Piccolo & Dolce
6. MANUEL Dolce Vita
Előzmény: ravas (24454)
andrew7 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24466
Bár nem engem kérdeztél, válaszokolok én is, mert van tapasztalatom ezeket illetően, igaz, csak a Vergnano Classica termékvonal kávéit ismerem, ezen belül is az Espresso Crema '800, az Espresso Dolce '900, az Espresso Ricco '700 és az Espresso Classico '600 kávékat. Nekem a Ricco és a Classico ízlett.

A '900, '700 stb. megjelölés azt jelenti, hogy százalékban miben mennyi az arabica-tartalom, tehát pl. a Vergnano Espresso Classico '600-ban 60% Arabica, 40% Robusta van.
Ha érdekel, itt találsz egy rövid angol összefoglalót az említett kávék ízvilágáról http://www.gainboard.com.hk/coffee.htm
Előzmény: monyesz (24463)
k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24465

Köszi a tippeket! Az a helyzet, hogy én ezt úgy kaptam, eddig is automata kávéfőzőm volt, csak egész más tipus. Ennek megtaláltam a német nyelvű leírását, csak hát egy szót nem beszélek németül.

Eddig odáig jutottam, hogy van rajta egy választókapcsoló, hogy :

1 adag

2 adag

P-betű (csak tippelek,hogy ezzel az őrölt kávét lehet megfőzni benne)

forróviz-kifuvatás.

 

Ha forróvizet vagy gőzt fuvatok ki egy rövid idő után szintén kigyullad a piros jelzés, de egyszer már elértem a próbálgatások közepette, hogy vagy fél adag kávét lefőzött.

Előzmény: monyesz (24422)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24464

Ha már Gaggia, akkor a Saeco Nina változatok, abból kiszerelhető a nyomásfokozó.

 

De bevehetjük a pakliba a régi gépeket is, acél vagy bronzkazános Saeco, Jura, stb - ezeket a gépeket mivel jó anyagból jól összerakták, nem kell leírni.

Előzmény: DJG (24461)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24463
Írjál már a Vergnanokról valami rövidke jellemzést ! 600, 800 vagy amit még kóstoltál.
Előzmény: yeahhh (24457)
jobog Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24462

 

zabadakk korábban ugyanerről számolt be.

Előzmény: andrew7 (24453)
DJG Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24461
Rövid lesz az a lista, a De'Longhi BAR 12-n és az új Gaggián kívül nem is tudom, ki kerülne még rá. Persze, Silviától felfele, de nem hinném, hogy olyan sokan keresnék azt a kategóriát...

Üdv,
Gábor
Előzmény: andrew7 (24460)
andrew7 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24460
"Hallgass a topicosok tapasztaltabb részére és vegyél nem nyomásfokozós készüléket, bronzbojlerrel vagy acéllal esetleg."


Jó, de ehhez össze kellene álítani egy konkrét javaslatot, listát, hogy ma kereskedelmi forgalomban mely készülékek kaphatók "háztarási espresszó-gép" kategóriában

- nem nyomásfokozó karos kivitelben,
- bronz, vagy acél bojlerrel

(Sokszor nehéz kiigazodni, és egy ilyen összeállítás sok érdeklődőnek nyújtana segítséget. Egyre többen keresnek háztartásokba presszófőzőt...)
Előzmény: monyesz (24449)
szabcika Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24459

Ha beírod a keresőbe, többek között ezeket a véleményeket olvashatod róla:

 

...A Musetti igen jó, de amilyen drága, még így is kérdéses, h. megéri-e az árát.

 

...És benne van a számomra etalon Musetti IS ;)

 

...Musetti: én kóstoltam nemrég egy rendezvényen, a srác szépen dolgozott, korrekt kávét kaptam, de nekem túlságosan simára csiszoltnak tűnt, sehol egy kapaszkodó, ez lehet előny is és hátrány is, nálam inkább az utóbbi.

 

 

 

Előzmény: ravas (24458)
ravas Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24458
Látom a rangsor érdekesebb, de légyszi írjatok már valamit a Musetti-ről is. Köszi
yeahhh Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24457

Nehéz dolog, mert akadt néhány (nálunk) egzotikus márka, melyekből elfogyasztottam egy-két zacskóval, és nagyon ízlettek (Filicori, ItalCaffe, New York, Roen). Vannak aztán a gyakran fogyasztott, sokszor bizonyított, stabil kedvencek (Danesi Gold; Manuel Sublime/Dolce Vita/Capriccio; Molinari Espresso/Oro; Vergnano 600/800; stb). 

Rangsorolni szvsz nehéz, mert - legalábbis nálam - az "ászok" között mindig más az aktuális favorit. Pár hónapig pl.a Danesi Gold állt az első helyen - most a Vergnano 600.

...de egy kávémániás sose' nyughatik:-), jönnek a következő "áldozatok" (Hausbrandt, Pascucci)   

Előzmény: ravas (24454)
yeahhh Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24456

Igen, vagy egy éve kaptam 1 kg-ot, és kellemes emlékeket hagyott maga után:-)

Előzmény: szabcika (24452)
andrew7 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24455
Igen, én is kíváncsi vagyok a "Top 5 listára" (bár nagyon nehéz egy ilyet összeállítani).

Nálam mostanság a "Top 5" így néz ki:

1. MANUEL Solaroma (vagy helyettesítve, számomra "egyenrangú" a Capriccio)
2. MOLINARI Espresso (vagy esteleg Oro)
3. BRISTOT Bar Classico (vagy helyettesítve, számomra egynrangú a Bar Espresso)
4. VERGNANO Classico 600
5. LUCAFFÉ Piccolo & Dolce

Üdv: András
Előzmény: ravas (24454)
ravas Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24454

Helló Kávésok!

Lenne egy kérdésem, és gyors válaszra lenne szükségem. Milyen kávénak tarjátok a Musetti-t. Úgymint ár/érték, íz, minőség, stb. Meg egy saját top 5 kávélistát is várnék minden hozzászólótól. Erre talán mások is kiváncsiak.

andrew7 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24453
Nem akarok okoskodni, de van egy tamper-es tapasztalatom, gondolom, megosztom. Nekem új volt és tanulságos...
A tegnak kérdeztem itt Tőletek, hogy ha "öregszik" a kávé, akkor finomítani kell-e a darálást. A válasz az volt, hogy "igen". Én is ezt tapasztaltam. Persze nem véletlenül tettem fel ezt a kérdést...

Csakhogy ez esetben más is probléma volt nálam. Ugyanis vákuumedényben 5-10 fok között tárolom a kávét ("abszolút ideális"), és arra nem gondoltam, hogy 24 óra alatt bizony nem "öregedhet" éppen ennyire, mert jóllehet egy hete nyitottam ki az 1 kg-os Manuel Solaroma-t, és nagyon finom, krémás kávékat készítettem (IberItal + Gaggia Espresso Pure), mégis a tegnap alig tudtam egy normális kávét lefőzni...:-((

Az történt (és ezt hagytam figyelmen kívül), hogy reggel odaadtam a fém tamperomat egy barátomnak, aki a napokban vett Gaggiát és nem volt tampere, én meg úgy voltam vele, hogy hát használom a műanyag tampert, amit korábban nem használtam. És bizony finomítottam az őrlést, teljes erőmmel nyomtam a műanyag tampert és persze jó lett, szép cremás lett, de valahogy nem az az "igazi", nem olyan, mint korábban. Na erre gondoltam azt, hogy "öregszik a kávé"...
Ma vettem egy új fémtampert magamnak, és "csodák csodája", szinte olyan a kávé megint mint az olvasztott, forró csokoládé, krémes, sűrű...

Nem gondoltam volna, hogy ENNYIT SZÁMÍT A TAMPER ANYAGA, KIKÉPZÉSE, és nem tudom, hogy elméletileg helytálló-e amit írok (hiszen a műanyaggal is becsületesen tömörítettem a kávét a szűrőben!) de 100%-osan bizonyos vagyok abban, hogy a kávém hirtelen "fiatalodását" a fémtamper okozta. Valószínűnek vélem, hogy a műanyag valahogy elnyeli az energiát..., míg a fémmel sikerül teljesen átadni a szűrőben levő kávénak...

Érdekes...
szabcika Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24452

Kis kukacoskodás: az Excelso Bar 95/5% A/R arányú.

Oszt' finom kávé ez?

Előzmény: yeahhh (24450)
mlas Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24451
A vitáktól csak többek leszünk. (tudásban)
Előzmény: Johnny korn (24446)
yeahhh Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24450

A konkurensekhez képest szvsz méltányos áron adják az ItalCaffét, az Excelso Bar (asszem, 80/20%) 5400 Ft/kg-ért nem rossz ajánlat.

Előzmény: szabcika (24441)
monyesz Creative Commons License 2008.04.14 0 0 24449
Az alubojler dolog kb olyan régi téma itt mint a brita kancsós víz ! :))
Csak a saeco alubojlere volt újdonság...

Delonghi 190 mellé kell egy jó daráló. Ennek alu a karja, de az alsó kategóriában jó készülék. Öröm vele megküzdeni ! ;) Sajna nyomásfokozós a most kapható változat.
Nekem van egy sima karral, az korrekt darab, jó kávét főz ha minden klappol (darálás, tamperolás, melegítés) !

Hallgass a topicosok tapasztaltabb részére és vegyél nem nyomásfokozós készüléket, bronzbojlerrel vagy acéllal esetleg.
Előzmény: Johnny korn (24446)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!