Keresés

Részletes keresés

nohab Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24492

Bazzz... Lecsaptam az első esti internetre jövetelem nagy lendületével, de nem vettem észre, hogy szintén ma elvittem egy Venust is az Ebayen (oké tudom, aki höe...) - kellett nekem a fórummal kezdeni.

 

Na mindegy, kifizetem, felhozatom, de az biztos, hogy főzőből így lesz némi feleslegem...

Előzmény: SiD- (24475)
DJG Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24491
Amúgy én például mindig azt csinálom, hogy kanállal mérve mindig csak annyit teszek a darálóba, amennyi kell, és üresig darálom. Térfogatra is, tömegre is elég megbízhatónak tűnik hosszabb távon is.

Üdv,
Gábor
Előzmény: szabcika (24481)
DJG Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24490
Bemész holnap az első szembejövő vasedénybe, vagy Tescóba, Auchanba, Corába, akármibe, és ötszáz-hétszáz forint környékén veszel egy csatos, zárható üveget (általában olasz, Fido márkájúak szoktak lenni, fél és egyliteres méretben). Természetesen abban sem áll el örökké a kávé, de bőven alkalmas arra, hogy egy kinyitott zacskónyit (vagy ha akarod, esetleg csak a felét, míg a másik fele maradhat a zacskóban, levegő gondosan kinyomva, mágikus csipesszel jól lezárva) elhasználsz.

Itt van róla egy kép, hogy felismerd, ha szembejön:

http://www.sourdoughbreads.com/images/JarFido.jpg

Üdv,
Gábor
Előzmény: szabcika (24481)
_MrB_ Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24489
Mellékinfó... ha bristot PODban valóban 7 gr KV volt, akkor a Krups dupla szűrőjébe 21 gr KV fér.
Viszont a levágott seggű szűrőt szinte 0 tampereléssel is megfolytotta a POD. Bosszúból feltöltöttem Ibit. Holnap reggel teszt, uccso Tiziano utolsó, nem folytós, de még nem elég szép KVt adó beállításával. Aztán majd alakul valamerre.
szőri Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24488
Üdv,
nincs valakinek véletlenül egy eladó, felesleges Gaggia méretű (57 mm?) akármilyen anyagú (műanyag?) tampere? Esélytelen, hogy eljussak az expolygonhoz nyitvatartási időben :(
szabcika Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24487
Ja értem így már más. Oké kipróbálom.
Előzmény: luigi- (24486)
luigi- Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24486

Mindig csak annyi kv-t öntessz a kis üvegbe, amit pár nap alatt elhasználsz. A többi marad a lezárt zacsiban.

Előzmény: szabcika (24485)
szabcika Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24485
Asszony kib@sz itthonról ha telirakom a szekrényt kis üvegekkel :D
Előzmény: luigi- (24483)
szabcika Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24484

Na de a karba darálósoknál sem tudod pontosan hogy az hány gramm, ráadásul ha több akkor nincs hova szórnod a darált kávét csak a szemétbe, ellenben az adagolósnál visszaöntheted az adagoló pohárba vagy hogy hívjam és viszonylag hermetikusan le tudod zárni a levehető tetőjével.

Mondjuk van egy tippem ezzel az adagolóval kapcsolatban (most jutot eszembe), múlt héten lemértem a kávét amit darált és úgy tünt hogy két kar húzás egy adag de akkor el voltam foglalva a daráló más tulajdoságával ezért nem figyeltem rá, majd még próbálgatom. Ezért írtam az előbb hogy gyakolás...

Előzmény: monyesz (24482)
luigi- Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24483
Próbáld meg, hogy apránként töltessz 10 dekákat egy kisebb lezárható befőttesüvegbe. Majd abból kanalazod ki a kívánt mennyiséget.
Előzmény: szabcika (24481)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24482
1. Zacskó tartalmát boríts bele a babadagolóba. Vagy legalábbis annyit hogy a lenti adagolóba legyen elég kv.
2. Az a gép a kar rángatásával egy-két adagnyi kávét automatikusan kinyom a szűrőbe, ha van elég az adagolóban.

Jók ezek az adagolós darálók, de napi 1-2 lefőzéshez nem célszerűek, jobbak erre a karba darálók.
Előzmény: szabcika (24481)
szabcika Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24481

A fenébe hát nem lett egyszerűbb az életem a darálóval. Kellő rutin hiányában össze vissza bénázok. Először is az adagok: egy duplához 14-15 grammra van szükség, ezt most úgy oldom meg hogy csak ennyi kvbabot teszek a darálóba ez működik is viszont a kávés zacskó állandó nyitogatása tönkre teszi a kávét. 

A második a darálás finomsága: ma du. 6-ra végre hazaértem gyorsan nekiálltam egy kávéhoz, ledaráltam a babot de elfelejtettem hogy tegnap kettővel finomabbra állítottam ezért lefullasztottam a kvgépet, másodszorra ugyancsak elfelejtettem visszaállítani :D gondoltam nem tamperolom le de megintcsak lefulladt. Berágtam magamra úgyhogy ma nem ittam kávét :) Bolond egy nap volt a mai...

 

Szóval gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.

monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24480
Akkor eccerűbb ha elviszed szervízbe !
Előzmény: k2laci (24478)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24479
Hááát, ha nem lenne gépem lecsapnám !

Így viszont ajánlom erősen Johnny korn figyelmébe !
Előzmény: SiD- (24475)
k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24478
Hát az oldalát már kinyitottam, de semmi különösebb látnivaló. Az átlátszó csövekben nem lehet levegőt látni.
Előzmény: monyesz (24477)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24477
Ahogy leírod az alapján mintha falsot szívna valahol, fellevegősödik.
De szét kéne szedni...
Előzmény: k2laci (24476)
k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24476
Akkor senkinek sincs ötlete, hogy a szervízen kivül lehet-e még valamit kezdeni vele ?
Előzmény: k2laci (24465)
SiD- Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24475

Gaggia Baby Millennium valakinek? Vaterán láttam az imént.

Háromutas mágnesszeleppel és OPV-vel szerelt modell. 25ezer a villámára.

 

toyotas Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24474

Kutyulas: egy MAROSTICANA Linea Oro-t szoktam

rendelni online, 22Euro/kg az ajtoig szallitva.

http://www.italiankitchenaids.com/proddetail.php?prod=mar-a

Vettem MANARESI-t http://www.manaresicaffe.com/manaresi.php?lang=en&section=prodotti  Berlinben (60/40-es) de nem nagyon

izlett. Osszekevertem , es nagggyon fincsi lett.

Viszek kostolot Luigi-nak, az O velemenye

autentikusabb...meg szamomra is.

Udv: toyotas

monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24473
Mert a Nina az szerintem az álruhába bújtatott Gaggia Pure - illetve fordítva !
Előzmény: mad_a (24472)
mad_a Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24472
Pontosabban szerintem a Saeco Nina-ban ugyanolyan nyomásfokozó korong van, mint a Gaggia-ban. Ez egy gumikorong, aminek a közepén van egy lyuk + van egy kis müa pöcök is, amit csak a gumikorong alá kell helyezni.

üdv,
mad_a
Előzmény: monyesz (24470)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24471
Kösz, átolvasom ! Ilyesmi íz jellemzésre gondoltam.
Előzmény: andrew7 (24466)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24470

A régi és új tényleg nem egy kategória (a régiek jobbak :)) ) !

 

A kiszerelhető nyomásfokozós gép viszont szerintem vehető nyomásfokozótlannak, legalábbis azok, amikhez nem kell külön gépműhely az átalakításhoz.

Ahogy tudom Mad_a minden különösebb gond nélkül elbírt vele.

A DL-ek is jók, ha valaki hajlandó venni egy 'csupasz' kart hozzá.

Előzmény: DJG (24469)
DJG Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24469
Ha bevehetjük, akkor persze, hosszabb lesz a lista, de az eredeti kérdés kifejezetten újakra vonatkozott, és nem arra, hogy kiszerelhető-e belőle, hanem hogy nincs benne nyomásfokozó. Úgy pedig már nagyon rövid lesz az a felsorolás...

Üdv,
Gábor
Előzmény: monyesz (24464)
H_G Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24468
Szerencsére semmi műszaki akadálya nincs annak, h. az ember a BAR 12 hagyományos karját használja az újabb DeLonghikban.

Előzmény: DJG (24461)
H_G Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24467
1. MANUEL Sublime (R.I.P.)
2. GOPPION Bar Espresso
3. GOPPION Gran Miscela Dolce
4. LUCAFFÉ Piccolo & Dolce
6. MANUEL Dolce Vita
Előzmény: ravas (24454)
andrew7 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24466
Bár nem engem kérdeztél, válaszokolok én is, mert van tapasztalatom ezeket illetően, igaz, csak a Vergnano Classica termékvonal kávéit ismerem, ezen belül is az Espresso Crema '800, az Espresso Dolce '900, az Espresso Ricco '700 és az Espresso Classico '600 kávékat. Nekem a Ricco és a Classico ízlett.

A '900, '700 stb. megjelölés azt jelenti, hogy százalékban miben mennyi az arabica-tartalom, tehát pl. a Vergnano Espresso Classico '600-ban 60% Arabica, 40% Robusta van.
Ha érdekel, itt találsz egy rövid angol összefoglalót az említett kávék ízvilágáról http://www.gainboard.com.hk/coffee.htm
Előzmény: monyesz (24463)
k2laci Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24465

Köszi a tippeket! Az a helyzet, hogy én ezt úgy kaptam, eddig is automata kávéfőzőm volt, csak egész más tipus. Ennek megtaláltam a német nyelvű leírását, csak hát egy szót nem beszélek németül.

Eddig odáig jutottam, hogy van rajta egy választókapcsoló, hogy :

1 adag

2 adag

P-betű (csak tippelek,hogy ezzel az őrölt kávét lehet megfőzni benne)

forróviz-kifuvatás.

 

Ha forróvizet vagy gőzt fuvatok ki egy rövid idő után szintén kigyullad a piros jelzés, de egyszer már elértem a próbálgatások közepette, hogy vagy fél adag kávét lefőzött.

Előzmény: monyesz (24422)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24464

Ha már Gaggia, akkor a Saeco Nina változatok, abból kiszerelhető a nyomásfokozó.

 

De bevehetjük a pakliba a régi gépeket is, acél vagy bronzkazános Saeco, Jura, stb - ezeket a gépeket mivel jó anyagból jól összerakták, nem kell leírni.

Előzmény: DJG (24461)
monyesz Creative Commons License 2008.04.15 0 0 24463
Írjál már a Vergnanokról valami rövidke jellemzést ! 600, 800 vagy amit még kóstoltál.
Előzmény: yeahhh (24457)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!