Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3081
Évek óta készítek kefírt forralt tehéntejből. Ha túl sok felgyűlik mert valami miatt nem fogy, akkor túrót készítek belőle. Azállaga kicsit apróbb darabos, szemcsés, gondolom azért, mert a kefírt átszűrve tárolom, de minden tekintetben rendes túró.
Előzmény: Törölt nick (3078)
dobozivera Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3079
Köszönöm szépen a válaszod. Nagyon gyerekcipős vagyok még ezen a területen.
dobozivera Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3077
Sziasztok!

Újra szeretném megkérdezni, hogy valaki próbálkozott már kefírgombával?
(Ajánlottak nekem kefírgombát, azzal csak normál kecskekefírt tudok készíteni vagy másra is jó.)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3076
Én sókristállyal előbb ledörzsölöm a kisebb penészt, aztán mosom le, azután még belötykölöm sós vízzel, amit lenyomkodok róla papírral vagy ruhával. A lényeg, hogy sósan menjen vissza a hűtőbe. Mondjuk három naponta nem szoktam, csak amikor elkezd penészedni. :D De bőven tároltam el hónapokig sajtot úgy is, hogy összesen ha háromszor lemostam.
Előzmény: rosie78 (3073)
RontóPál Creative Commons License 2010.08.17 0 0 3075

Köszönöm! Gyakrabban kell mosogatni, ezek szerint.:-))

 

A boros sajt a következő etapban lesz, eredmény 2 hónap múlva.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3074
Igen. Kb 2 evőkanál só megy akkor 1 liter vízbe. Utána leitatom papírtörlővel,aztán megy vissza a hűtőbe. Sőt,most már ha a bolti trappista megpenészedik,azt is lemosom,aztán teljesen jó lesz. Elveszi a hűtőszagot is róla.
Simika
Előzmény: rosie78 (3073)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3073
Amikor már csak mosogatod akkor azt sós vízzel teszed?
genziana Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3069
Hát nekem is penészesednek rendesen a folpakk alatt.
Én automatikusan kidobom az ilyen sajtot.
Egynek levágtam a penészes részét, és délutánra kint felejtettem a spejzba, ott elég meleg van, aztán vissza a hűtőbe, és érdekes módon nagyon jó az illata.
Előzmény: rosie78 (3067)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3068
sajna minnél többet szivattyúzzuk annál jobban visszajön a víz....:(:(..aki építette alaposan benézte a környék talaviszonyait:(
Előzmény: RontóPál (3064)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3067

Le mosogatod....nem biztos hogy rossz penészed van!!...lehet belőle érdekes finom dolog is akár..:)

Előzmény: RontóPál (3062)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3066

Köszi..:)

 

benne van a következő 5éves tervben..DD

Előzmény: faqkac (3063)
faqkac Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3065
OK. Csak attól még a pince nem lesz száraz, csak nem áll benne a víz!
Előzmény: RontóPál (3064)
RontóPál Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3064
Készíts egy zsompot, és tégy bele egy pár ezer Ft-os szivattyút.
Előzmény: rosie78 (3054)
faqkac Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3063
Ezek között találhatsz, megfelelő Vízzáró anyagot! Mondjuk 1nehézlemezes teknőszigetelés nem ártana!

http://www.kemikalrt.hu/termekek/nedvesseg_elleni_anyagok/

A nehéz lemezre erre gondoltam.
http://www.isola.hu/hu/index.htm
A többit személyesen!
Előzmény: rosie78 (3054)
RontóPál Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3062
Sziasztok!

Nagyon finom tehénsajtot készítettem, és érleltem 6 héten kereztül, de penészfoltok jelentek meg rajta a folpack alatt. Hogyan lehet ezt megelőzni?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3061
Nekem ilyen, de még nem bontottam. A gond csak az, hogy évekkel ezelőtt ettem fetát, és annyi maradt meg bennem az élményből, hogy sós és törős. :D Szóval alig lesz viszonyítási alapom...
Előzmény: genziana (3059)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3060
Nos, a tehéntej - ahogy olvastam - kicsit máshogy viselkedik, ezért ha mégsem lenne teljesen oké, próbáld ki 35 perc helyett kicsit kevesebb, pl. 30 perc alvasztással, és 1,6 helyett 2ml/10l oltóval. Úgy olvastam ugyanis, hogy a kecsketejhez kevesebb oltó, de hosszabb alvasztás ajánlott, mint a tehéntejhez. Nekem az 1,6 ml jött be, 35 perccel. De ezt neked kell jobban tudnod, mi az az oltómennyiség, amitől még nem fog az egy hét várakozás után is nyikorogni. Az alvasztásnál pedig a lényeg, hogy akkor vágd elébb nagyobb darabokra az alvadékot, amikor már elkezd egy kicsit magától repedezni.
Előzmény: rosie78 (3054)
genziana Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3059
Már azt hittem, hogy nem lehet képet tölteni.

Szóval ennek ilyennek kell lennie?
Előzmény: genziana (3058)
genziana Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3058
Előzmény: genziana (3057)
genziana Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3057
Hát üvegbe a feta....
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3056
Akkor is csak nézek, nekem is a padló fölött 18 fokos a pince. :| 16 fok, ráadásul kamrának, azért durva. Ha fél méteres a fal, ha nem... Vagy még a téli hideget tartja? Szerencsés vagy!
Előzmény: Törölt nick (3053)
dobozivera Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3055
Sziasztok!

Ajánlottak nekem kefírgombát, azzal csak normál kecskekefírt tudok készíteni vagy másra is jó.
rosie78 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3054

Nekem is lenne egy nagyon király pincém....illetve van is...csak egyetlen bajom van vele...hogy az átkozott víz esős tavaszon feljön benne és benne tanyázik vagy két hónapig...:(:(..pedig olyan jó lenne....

 

 

a joghurtos tehénsajtom eddig igen biztatóan néz ki..1napos...meddig bírjam ki kóstolás nélkül??

Előzmény: Törölt nick (3052)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.16 0 0 3052
Azt hogyan csinálod? Mármint a 16 fokos kamrát... Nekem kint a raktár alatti pince, ami teljesen földbe van süllyesztve, 18 fokos... (Sajtnak pont jó lenne, csak tiszta dohos, penészes, meg bemászkálnak az egerek, valamit kellene vele kezdeni...) A kút mélye, 12 méter mélyen 13 fokos.
Előzmény: Törölt nick (3051)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3050
Hát arra én is, fogalmam sincs, hogyan kell tehéntejből, meg mik a kezelésbeli különbségek. :D
Előzmény: rosie78 (3048)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3049

Micsoda Romantikus bakod van!!..DD..cseresznyafa alatt..:):)

Előzmény: genziana (3046)
rosie78 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3048
Formában a joghurtos sajt!!..Ufo formában..DD...bár tehéntejből gyártottam, nagyon kiváncsi vagyok..
Előzmény: Törölt nick (3047)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3047
én öt nap múlva bontom a fetát ki, meglátjuk. Többet kellett volna próbálnom, de nincs több hely a hűtőben. :D Esküszöm, három hűtő kellene, mert másfelet már elhasználnak a sajtok...
Előzmény: genziana (3046)
genziana Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3046
Nekiálltam a fetának, hát remélem jó lesz...

A kecskefiú meg a kecskelány a cseresznyefa alatt kexeltek, remélem gyerek is lesz belőle......
genziana Creative Commons License 2010.08.15 0 0 3045
Juj de szépek.
Előzmény: rosie78 (3042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!