Szombat. Egy nyers és egy füstölt csülök, meg br. 6 kiló pacal amiből kb. 5 kiló maradt miután RENDESEN megtisztítottam. Velőt meg pont nem kaptam... :-(
Mára bakonyi sertésbordát csináltam, de 1-2 lemaradt dolog miatt ki kellett ugranunk kora reggel az Auchanba. Nekem a tükörponty a kedvencem, és azt találtam teljesen frissen felszeletelve. Nem is tudtam ellenállni, és nem is okozott csalódást. Olyan isteni volt, mint ahogy kinézett:))
Sajnos ez a mostani olaj nem tartott soká. Tegnap kisütöttem benne vagy 2 kg rántott zöldséget, ma meg 8 szelet karajt, de amikor ma bekapcsoltam, akkor már habzott az olaj annak ellenére, hogy tegnap, sütés után leszűrtem. Na így mulat egy magyar úr:))
Ha töltöttet csinálol akkor töltött is lesz. Az olvasott recept borjufasírtot írt, amiben csak hús és fűszerek + 1 tojás volt. A gombócok körül lettek tekerve baconel és a sütőben sültek. A karalábé kis kockákra vágva (férfimunka volt) vajon egy kevés húslevessel (kockából) párolva és a végén tejszinnel főzve/süritve. Én így még nem csináltam és sokkal jobban izlett, mint a rántott, staubolt, tejfölös változat.
Tegnap citromos csírkét csináltam, maradék is lett holnapra. Ma kiránott hús szűzből, krumpli és uborkasaláta lesz.