Keresés

Részletes keresés

Reia71 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1906

Ja! A feledékenység.....szóval valerya ne hagyd magad azzal az agyalapival! Muszáj a dokikat nyösztetni, mert ugye ezek drága vizsgálatok, maguktól ne fogják felajánlani, csak ha már a mentőautó és a koporsó között kell válogatniuk a beteget illetően.

Szóval kell egy kis önmenedzsment, különben mindenre legyintgetnek, aztán ha meg nagy a baj, akkor megy a kapkodás ezerrel.

Jobb félni, mint megijedni, te csak emlegesd a kis dudorodat az agyalapi mirigyed mellett, hátha valamelyik doki mégis gondolkodni kezd!

Volt egy idősebb kollégám, akinek volt agyműtétje, és az egyetlen tünete a fázékonyság volt, semmi más, neki is agyalapit műtöttek, heg alig maradt, és azóta is éli az életét és nem fázik folyton! Szóval csak doki kérdése néha, hogy felfigyelnek-e egy-egy jelre, vagy egyáltalán felfogják-e hogy a beteg mit mond nekik.

Én azt tapasztalom sok helyen, hogy oda se figyelnek, mit mondunk.

Nekem két helyen is úgy elírták már az adataimat is, hogy magyarázkodhattam utána a kiírt vizsgálatoknál, hogy de-de az, tutira én vagyok, csak elírták a nevem, a születési dátumom és a lakcímem:)

Kemény menet volt, mire bebizonyítottam hogy én vagyok én!:)

Ezek után semmin sem csodálkoztam már diagnózisilag sem, meg vizsgálatilag sem.

Úgyhogy erőltesd csak azt az MR controllt!!!Szerintem.

Én is fogom majd még, mert ha nem autoimmun, akkor micsoda???

Reia71 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1905

Babos, én is egy másik fórumról menekültem ide, mert ott egyszerűen leugattak, hogy mit nyérvogok itt hetente új tünettel! Pedig hát én is egészséges voltam előtte, sportoltam, nyüzsögtem, pezsegtem, persze, hogy váratlanul ért és értetlenül álltam az előtt, hogy fél év alatt 40 évet öregedtem, fiatalos, sportos 30-asból 80 éves végelgyengült mamikába mentem át, legalábbis így éreztem magam és érzem néha még most is!

Tulajdonképpen, amit te írtál, az történt nagyjából velem is....előbb a szárazságok ( szem, száj, bőr, haj ), 2 éven át, de ezzel még elvoltam, csak hát kezdtem szorongani, hogy mégis mi történik velem, aztán hirtelen jött a szédülés, a Raynaud, amit én észre sem vettem, csak a házidok a boltban véletlenül, meg a kósza ízületi fájások, sajgások, a feledékenység, a szétszórtság, az állandó nappali fáradtság, éjjel meg persze fent voltam és éltem ezerrel, hajhullás, hol itt fáj, hol ott, hol sántikáltam, hol meg kiesett a papír a kezemből a melóban, pedig én azt hittem, fogom, ciszták erre-arra, 2 hetente menstri, csontritkulás, meszesedések, kopások, én is fogytam ezerrel, ha ettem, ha nem, reggel és este hőemelkedés....szóval tényleg az autoimmunok széles skálájának tüneteit prezentáltam fél év alatt.

Ehhez képest a diagnózisom most is a nagy semmi, illetve egy kis szorongásos depresszió, erre kaptam antidepit, de a xanaxot már 2 éve szedegetem, kis dózisban szerencsére.

 

Babos, neked miben nyilvánul meg ez az ideggyulladás az arcodban?

Nekem is szokott mostanában fájni a felső fogsorom, máshogy nem tudom jellemezni, egy feszítő, fura érzés, eddig mindig arcüreggyulladásra fogtuk, de hát nemrég gyógyultam ki belőle...ráadásul hol fáj, hol nem...ilyen arcüreggyuszi szerintem nincs! Az egyik szemem alsó szemhéja is szokott néha rángatódzni. Mondjuk ilyen kamaszkoromban is volt, aztán sokáig semmi, most megint kezdi. De ezt még én is simán ráfogom a stresszre, kialvatlanságra:)

 

Szóval én elméletileg nem is vagyok autoimmun beteg....csak hát a fránya tünetek, a víruspanelemre még várakozunk, majd Húsvét után kell telefonálnom, meg a postinfekciós akármi miatt is, annak is lesz addigra eredménye. Utána majd a doki megmondja, mi legyen most. Gondolom, ha jól vagyok, akkor semmi:)

Nálam most azért elég egyértelmű, hogy nagy stresszhatás volt az életemben, így arra akár foghatjuk is az egészet, bár stressz mindig van mindenki életében, szerintem, az más kérdés, hogy ki hogyan kezeli, hogyan áll hozzá.

De a lényeg azért mindig az, hogy az életminőség javuljon vagy ne romoljon.

Ha ez megvan, az már 3/4 siker, nem?:)

Úgyhogy babos, csak kitartást neked,biztosan leszel, leszünk még jobban is!!:)

Én nagyon bizakodok azért, mert nem szeretném 40 évesen „letenni a lantot”, még annyi tervem van, meg hát gyerekeim...szóval ilyen nincs, hogy én itt 40 évesen kidőlök!

Ti se dőljetek már ki, nahát!:)

 

 

Előzmény: Törölt nick (1904)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1904

A mostani diagnózisom:A6920=NEUROBORELIA,

M7920-AZ IDEGGYULLADÁS AZ ARCOMON, ha a lászló kórházra biztak akkor nem tudom mi lessz, kidobni nem dobhatnak ki mert orvosi véleménnyel megyek oda, de nem sok jót várok további vizsgálatokra sem....amugy kezdek jobban lenni, most elkezdtem tanulni is egy kicsit , hátha valami megtapad a buksimban....

Előzmény: Törölt nick (1903)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1903

EGY virus vagy baci sokmindent el tud inditani a szervezetben, nekem 2009-ben indult el a lavina, akkor lehet egy ujraaktiválódott borelia vagy akkor gyűjtöttem be , először torokfájás , influenza tünetek amik egy hónap mulva sem multak pedig végig nyalatták velem 4 féle antibiotikumot, én akinek előtte még megfázása sem volt még télen sem , gyorsan alakultak a dolgok rossz irányba és gyakorlatilag 4 hónap alatt már elég ramaty állapotba kerültem, ebből volt egy két hét jó szakasz de a többi az nem, elkezdtem fogyni , szédűltem, rosszul voltam, fogyott az erőm és fogytam is, ötödik hónapban már jelentkezett az ideggyulladás is az arcomban , de senki nem hallgatott rám, azt mondták pszihés, én tudtam végig hogy nem az , a neurologusok mind átjátszották a fejem, 2011tavaszán derült ki borelia, kezelve voltam de nem igazán hatott, nemrég kaptam rocephint , lehet annak a hatás kezd jelentkezni vagy az uj gyógyszer , ki tudja , volt annyi betegség már feltüntetve nekem hogy azt sem tudom mi az, most ami van vannak egy kis izomrángásaim hol itt, hol ott, fáradékony még vagyok, tüdőm sem az igazi, pedig röntgen ,tbc stb rendben van, anyakam az reccsen -roppan, egyenlőre lászló kórházban tovább vizsgálódnak és a doktornő akinél voltam azt mondta kideriti mi a gond, addig nem nyugszik, hát meglátjuk mi lessz...lényegében ennyi ...az mri képen is van valami ami gyulladásra utal , de nem mondták meg, csak annyi van hogy lényegtelen dolog...ez már egy éves mri...

Előzmény: Blondy3 (1902)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1902

Tulajdonképpen nálad mit állapítottak meg? Tudod a diagnózishoz fel szokták sorolni az összes kimutatott betegséget. Amúgy én úgy gondolom hogy ezt vagy egy veleszületett hibás gén válthatja ki, vagy az élet folyamán egy vírus modosítja , biztosan van olyan akinek egész életében elő sem jön. Egy vírus, egy stresszhatás, vagy egy nagy trauma (pl. hozzátartozó elvesztése) beindíthatja ezeket a rejtett dolgokat.

Előzmény: Reia71 (1899)
valerya Creative Commons License 2012.04.01 0 0 1901

Debrecenben nem mondtak semmit. A kezembe nyomták a cd-t, amin a felvétel van, meg a kiértékelést és ennyi. Majd április 16-án, amikor bevonulok a kórházba, akkor odadaom a prof.-nak. 

Az agyalapi mirigyemet mr-rel nézték és kiderült, hogy van benne egy 13 mm-es ciszta. De MIiskolcon az idegsebész azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni. Egy év múlva kell ismételni a vizsgálatot és kiderül, hogy nő-e. De most az forog az agyamban, hogy mi van, ha mégis kellett volna vele valamit kezdeni. Ezt abból gondolom, hogy Miskolcon nem tudtak velem alapból semmit kezdeni, fogalmuk nem volt mi a bajom, csak miután a debreceni klinikára kerültem, akkor körvonalazódott a probléma. Mi van, ha ezt a cisztát is benézték Miskolcon? szerintem kérni fogok egy mr-t Debrecenben a biztonság kedvéért. 

A tegnapi délutánom megint katasztrófális volt. állítólag egy hónap alatt épül be az Imuran és kezdi el kifejteni hatását. Szóval, mire megyek a kórházba talán valamit érezni is fogok belőle. 

Előzmény: Reia71 (1899)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1900

Sokkal családiasabb ez a fórum mint a lyme, ott ha valaki panaszkodott már leugatták hogy másnak is ez a baja, köszi a biztatást, majd bevakarok magamról egy két sort én is ...egyenlőre a lymeról letettem , most más irányba terelődtünk egy belgyógyász orvossal aki kideriti mi a baj..

REJA azért te sem vagy semmi...

Reia71 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1899

Blondy, ilyen csigolyagyulladásról nekem is beszélt a reumadoki, merthogy időről időre rémes hát, váll és nyakfájásom lesz, de aztán elmúlik, majd újra jön....az ülőmunka nem tesz jót, azt már észrevettem és a tartásom is rémes, nekem már „púpom” is kezd nőni, úgyhogy most gyógytorna ezerrel, meg igyekszem figyelni, hogy ha ülök, egyenes legyen a gerincem, ne görnyedjek be. De valahogy úgy kényelmesebb, sajnos:(

Raynaud-m is van, most télen volt először, mikor nagyon hideg volt, vagy ha valami megnyomja az ujjaim, pl. erősen szorítok valamit, vagy lóg a kezemben egy nehezebb szatyor, akkor jön elő. De a kezem-lábam gyerekkorom óta jéghideg néha, nyáron is akár, 40 fokban is. És én is folyton fázok. Mindig egy réteggel több ruha van rajtam, mint a körülöttem lévőkön.

De ezek tényleg jelentéktelen dolognak tűnnek, amikor már más, feltűnőbb vagy fájdalmasabb tünet is van. Én a napokban pl. újra szédelegni kezdtem, pedig már örültem, hogy elhagytam a fele betahisztint, de hát most újra szedni kell. És még így is szédelgős vagyok, ráfogtam a frontra. Az izomfeszülésekkel sem tudok mit kezdeni, most volt egy nyugalmasabb hónapom, akkor egész jól voltam....2 hete dolgozok, igaz, egyből bele is húztam két hétvégétlen hétbe, de már érzem, hogy nem alszok rendesen és feszítek:(

A szemem is elég zavaró, sminkelni sem tudok, merek már, mert így is hiperérzékeny. Örülhetek, ha épp nem vagyok nyúlszemű.

Persze, vannak férfiasabb immunbajok is, de az tény, hogy bennünk folyamatosan dolgoznak a hormonok, egy hullámvasút az egész.

Most én sem tudom már, hogy érdemes lenne-e egy fogigátlót elkezdeni megint, mikor a Harmonett abbahagyása ekkora gubancokat okozott! Azt hiszem, amíg nem kezdek el megint 2 hetente havibajozni, addig nem kérek ilyesmit, bár a nődokim esküszik rá, hogy akkor nem lesz erősebb s csontritkulásom és nem leszel szenilis, ha hormont szedek:)

A vírusok is köztudottan csúnya dolgokat okozhatnak, nekem is volt fertőzésem, mielőtt a tünetek megjelentek.

De elhagyni magunkat tényleg nem szabad, még ha néha el is keseredünk, mert az is csak egy stresszforrás. Körülöttem szerencsére élnek olyanok, akik már évtizedeket lehúztak egy -egy ilyen nyavalyával és az ő életük a példa, hogy lehet azért ezekkel a betegségekkel élni, csak hát sokszor teljes életmódváltást jelent. Új, másfajta munkahely, munka, táplálkozás, kimenési szokások, hobbik változtatása....stb...nálam legalábbis ez történt, történik....eddig folyton rohantam, pörögtem szó szerint, meg sport, meg mozizás....most meg inkább itthonülő vagyok, annyit megyek, amennyit kell, kevesebbet tudok olvasni, tévézni, mozizni a vacak szemeimmel, most épp sportolni sem járok ezzel a szédelgéssel, de azért igyekszem itthon is elfoglalni magam, a munkahelyen átkértem magam egy közelebbi központba, most folynak a „tárgyalások”, de igazából jobb lenne egy későbbi kezdésű munkahely, mert nekem a reggelek rémesek, mire kivakarom magam az ágyból, helyrerázom a szemem, szám, megtalálom a vérnyomásom és beizzítom a lemerevedett ízületeket...ezt egy egészséges ember el sem tudja képzelni, hogy ez nem megy csak úgy magától, hogy hipp-hopp, kiugrom az ágyból és rohanok a dolgomra. Vagy hogy hamar elfáradunk, és olyankor muszáj kicsit pihenni, hogy erőre kapjunk. Nekem eleinte a szemcseppentés is fura volt, mindig elbujdokoltam a kollégák, barátok elől....most már nem csinálok gondot belőle, akárhol cseppentek, ha kell:) Vagy hogy folyton vizesüveggel rohangálok mindenhova...eleinte bosszantónak találtam, most meg már természetes.

Valerya, az autoimmunok maguk is okozhatnak korai klimaxot, sajnos....bár ezen még megy a vita, úgy tűnik, orvosi körökben is, hogy melyik okozza a melyiket. Az autoimmun a klimaxot, vagy a klimax az autoimmunt.

De nekünk sajnos szinte mindegy....illetve nem tudom...lehet, hogy hormonnal csökkenteni lehetne az autoimmunok erejét, bár erre akkor Blondy az ellenpélda, hiszen ő szedi a hormont, mégis „autoimmunkodik” és hát ugye én is szedtem és mégis volt száj-és szemszárazságom.

Az tuti, hogy a hormonváltozások jól megviselnek minket!

És akkor most mit mondtak Debrecenben, hogy mit szedjél, vagy mi legyen?

Jobbulást amúgy neked, remélem, a köhögés elmúlik. Nem vagy allergiás?

Mert a szezon elkezdődött, én is szedem már a bogyómat és elővettem az allergiás szemcseppet is, ami télen nem kellett.

Fázásra sajnos nincs mit tenni, fel kell öltözni, kesztyűcske, vastag zokni....nézték már amúgy az agyalapi mirigyedet?Az okozhat még ilyesmit! De mondjuk azt endokrinesnek kellene néznie, egy kontrasztanyagos MR-el, gondolom én.

Babos, így ismeretlenül is örülök, hogy javulsz! Csak így tovább!Kell ide a pozitív példa is.

Előzmény: valerya (1896)
valerya Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1898

Nagyon örülök neki!!!!!! már itt volt az ideje, hogy jobban érezd magad. Remélem, beválik az új gyógyszer. 

Előzmény: Törölt nick (1897)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1897

Kopp-kopp kezdek jobban lenni, nem akarom elkiabálni,de jobb lehet az új gyógyszer lehet nem, de még nem ugrálok nagyokat, de javul a közérzetem..

Előzmény: valerya (1896)
valerya Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1896

ebéd után feküdtem, mint a lőtt nyúl. Mostanra sikerült egy kicsit eszmélnem. Megint a nagyobb fiamnak kellett takarítania a lakásban, mert én nem bírtam. Úgy szégyellem magam emiatt. 

Előzmény: Blondy3 (1895)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1895

Hm. Nekem rohamszerűen jön csak elő. Hál istennek ritkán. Általában hidegre, vagy valamilyen stresszhatásra. Utoljára mikor főztem a szilvalekvárt akkor volt nagyon durva tavaly nyáron 35 fokban olyan volt a kezem mint ha a fagyasztóból vettem volna ki. Viszont az egész karom lezsibbadt és nagyon megijedtem, majdnem bementünk az ügyeletre, de a lekvárt nem ahgyhattam itt :). Aztán végül magától enyhült. Az immunológus minden kontrollnál megtapizza a kezemet és közli hogy nagyon hideg... de engem ez különösebben csak télen kínoz.

Előzmény: valerya (1894)
valerya Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1894

Nekem az ujjaim végei lilák és nagyon hidegek. Olvastam olyat, hogy infúzióval is kezelik, meg van olyat, hogy elvágják a végtagokhoz vezető idegszálat.

Éppen főzök és megint előjött az "alig bírom elviselni" fájdalom a végtagjaimban. elég nehéz így.

Előzmény: Blondy3 (1893)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1893

Kezelést nem . Most Meloxan-t írtak fel, de annyi mellékhatása van hogy eddig nem mertem elkezdeni.

Előzmény: Blondy3 (1892)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1892

A Raynaud syndromát az érsebész írta le előszőr. Nem volt nehéz, mivel két ujjam el volt fehéredve és jég hideg volt. Csináltak dopler vizsgálatot is.

Előzmény: valerya (1891)
valerya Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1891

Akkor Te nem is kapsz rá semmilyen kezelést? Neked hogyan állapították meg?

Előzmény: Blondy3 (1890)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1890

Nekem a Reynaud csak kéz és láb hidegséget okoz, néha zsibbadást , ha tovább fenn áll fájdalmat , de csak átmeneti ideig. Kibirható. Télen mondjuk rosszabb a helyzet.  Szerencsére sok vizet nem zavar, csak a papírjaimra írják rá állandóan.

Reynaud-tól nem hiszem hogy fáznál, bár én csak magamból tudok kiindulni, lehet hogy másnál másképp zajlik.

Előzmény: valerya (1889)
valerya Creative Commons License 2012.03.31 0 0 1889

Már többször nézték, de az egy-két göbön kívül nincs vele gond. Ha visszaolvasol, láthatod, hogyan hajtottak el az endokrimológusok azzal, hogy a problémáimat a reflux okozza, vagy épepen örüljek annak, hogy lefogytam, mert biztosan túlsúlyos voltam. 

Szerintem valamit a Raynaud zavarhat be, mert be is lilulnak a kezeim. Szerintem ezért lesz az érvizsgálatom is, mert a prof. is gondolhat erre.

Előzmény: Blondy3 (1888)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1888

Nincs véletlenül pajzsmirigy alulműködésed? (nekem van és sokszor fázom) Nézesd meg.

Előzmény: valerya (1887)
valerya Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1887

Köszi, kedves vagy!

 

Mi a francot kezdjek ezzel a fázással? Egyfolytában fűtök és mégis fázom.

A fiam pólóban és rövidnadrágban szaladozik, én meg azon tűnődöm, hogy mit húzhatnék még magamra.

Előzmény: Blondy3 (1886)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1886

Jobbulást!

Előzmény: valerya (1885)
valerya Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1885

sziasztok!

Megjöttem Debrecenből a ct vizsgálatról. Gyorsan ment. Különösebb problémát nem találtak, csak annyit, hogy néhány kötegárnyék látható. Ahogy én tudom, ez régebbi gyulladásokat jelez. 

Én 43 éves vagyok és 2 éve nincs mensesem, úgy hogy igazat adok Reianak, kezdődhet elég korán is. 

Megint kezdek köhögni és megy el a hangom és még mindig folyamatosan fázom. 

Blondy3 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1884

Hát ha azt veszem nekem talán a terhességgel jelentek meg egyes tünetek, de igazából a 4 évvel ezelőtti ki nem feküdt inluenza küldött padlóra. Ott gyorsan le is fogytam 15 kg-ot azt sem tudták mi bajom van egymás után értek ezek a nem mindennapos tünetek, trombózis, embólia , csigolyagyulladás (egy hétig nem tudtam mozogni ) azóta is fáj a hátam. Mikor haza hoznak a gyerekek egy kisebb vírust mindig számíthatok valami mellékhatásra. Vagy egy kis bordagyulladásra, vagy épp bélgyulladásra ami szintén nagyon fájdalmas. Most náthás vagyok, és szerencsére most csak a térdem fájdogál és kicsit dagad kibirható módon. Hihetetlen, de a fájdalmakat már elég jól el tudom viselni, ami viszont már nálam is kiüti a biztosítékot az amikor már látványos , pl . tavaly a tetőtől talpig csalánkiütés, vagy hajhullás. Meg most az állkapocsban ez a madnibula csont sorvadás ami miatt elég nehezen tudok enni. Ez most a legborzasztóbb amivel nem igen tudnak mit kezdeni, majd szájsebésszel kell konzultálnom. Szóval amikor már nem csak kellemetlen izületi fájdalmakról beszélünk, hanem látod a rötngent hogy komoly maradandó károsodást is okoznak ez elszomorító . De már rájöttem , hogy nem szabad megzuhanni, mert mégsúlyosabb lesz a helyzet, úgyhogy próbálom túltenni magam rajta és nem stresszelni.

Amúgy férfiaknál is van autoimmun betegség pl.  a psoriasis leginkább őket sújtja, de ők vagy nem mennek orvoshoz, vagy nem verik nagydobra, másrészt pedig a hormonháztartásuk nem olyan ingadozó mint a nőknek, ezért kevesebbek a fellángolásos időszakok. Én mondjuk fogamzásgátlót szedek, abból is csak ösztrogénmenteset szedhetek pont a trombózis miatt, úgyhogy a hormonszintem biztos nem olyan ingadozó., főle nem klimaxos .

Előzmény: Reia71 (1883)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 1883

Nem akarlak elkeseríteni, de én is 38 voltam, mikor kezdődött és amúgy is a nőkben már 35 körül elkezdődnek a hormonális változások, legfeljebb nem tűnik fel, hogy a petefészek már nem olyan aktív, csak amikor már egyáltalán nem aktív.

Mondjuk ha neked ilyen előzményed van, akkor sajnos lehetséges, hogy autoimmun folyamatok zajlanak odabent, mert azért lássuk be, az sem teljesen átlagos és normális, hogy valaki 40 alatt trombózisokat kap meg érgyulladást.

De gondolom, majd jól kivzsgálnak immunilag és megmondják, nem?

Sajnos ezek az autoimmun nyűgök szívesen társulgatnak egymással, a sjögren nagyon gyakori másodlagosan is, meg elsődlegesen is, és ugye érdekes, hogy ezek az autoimmunok főleg nőket érintenek, szóval tutibiztos, hogy köze van a hormonháztartásunkhoz is. Sok nőnek épp a preklimaxos korban, azaz 35-40 fele kezdődnek a bajai, ahogy nekem is, és még sok más ismerősömnek is:(

Ilyenkor kicsit azért irigylem a férifakat, bár nekik is megvan a maguk baja.

Ezt leszámítva mindenkinek tünetmentes pénteket!

Úúúúgy várom mááár, hogy reggel jól kialhassam magam, mert ez az éjszakai alvás továbbra sem megy, antidepi ide vagy oda.

Előzmény: Blondy3 (1882)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1882

:) Azért a klimax remélem nálam még szóba sem jöhet, hiszen még 40 sem vagyok. Amúgy azt hittem kötőhártya gyulladásom van azért mentem el, no meg azért is mert évek óta azt csináltam hogy itt fáj ott fáj de már csak akkor kerültem orvoshoz mikor égett a ház. Mikor érgyulladás volt a lábamba vettem egy új cipőt mert azt hittem azért fáj , mert rossz cipőben futok, aztán hamarosan a mélyvénás trombózisból kaptam egy tüdőembóliát. Ma már biztosan elmennék a lábfájással dokihoz. Aztán most az állkapocs izületem, idejét sem tudom mióta érzem hogy valami nem százas, de legyintettem rá , most örülök ha egy szájsebész össze tudja majd rakni hogy enni tudjak. Szóval nem vagyok egy azonnal orvoshoz rohangálós fajta, de meg is lett az eredménye, ami sajnos maradandó. Ez a sicca meg aztán tényleg csak egy csepp a tengerben , de azért remélem rosszabb nem lesz.

Előzmény: Reia71 (1881)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 1881

Blondy, azért ez a szemszárazság sok mindentől lehet ám, én eleve ilyen szikkadt fajta voltam, ergo, nem tudtam kontaktlencsét hordani, de soha senki nem mondta meg, hogy miért nem, csak rámhagyták, hogy ne hordjam, én meg nem hordtam, illetve kínlódtam néha ezekkel az 1naposokkal, de nem volt az igazi egyik sem,akármilen szuper áteresztő volt.

Lehet amúgy hormonális is, a nődokik nálam is korai klimaxra tippeltek, ránézésre persze, mert vizsgálatra csak egy küldött el, az is csak a csontritkulásomat vette így észre, meg a gerinckopásaimat....szóval jobb is, ha az embert nem kezdik el vizsgálgatni 30 felett, mert tutira találnak valamit:)

Nem tudom, hogy nem szokik-e hozzá a szem a cseppekhez, én igyekeztem kihúzni a cseppek közti időt, de a mostani szemészem direkt rámparancsolt, hogy mindenképpen csepegtessek rendszeresen, mert ha kirepedezik a szaruhártya, akkor nagy baj lesz.

Anyum amúgy gy járt, ő soha nem használt szemcseppet, csak mostanában kezdte el, de már elég vacak a szaruhártyája és ettől mindenféle látási problémái adódnak.

Szóval én cseppentek azért napi 3-szor akkor is, ha épp semmit sem érzek, éjjelre meg bekenem zselével.

Aztán van,hogy éjszaka megébredek és érzem, hogy száraz, akkor újra kenem. Az elején volt olyan, hogy 3-4-szer is keltem éjszaka cseppenteni vagy zselézni, most, így 2 évvel később már javult a helyzet, igaz, most a többi tünetem is enyhült ( mert nem csak a szemem volt ám száraz, meg a szám, hanem ízületi, csont bajaim is voltak, vannak, meg forgó szédüléses roham, meg menstruációs ciklusborulás, ciszták itt-ott, hogy csak az emlékezetesebbeket soroljam:) )

3 nődoki 3 féle gyógyszert írt fel, de nem szedtem be egyiket sem, mert egyik sem volt bizalomgerjesztő, a házidokival mindig megkonzultáltam a dolgokat, azt csináltam, amit ő mondott.

Ma voltam amúgy endokrinen, de mivel mostanra épp jól vagyok, a ciklusom is kezd helyreállni, így kedélyesen elcsevegtünk, majd hazajöttem:) Kérdezte, akarok-e valamilyen fogamzásgátlót, de nem akartam, örülök, hogy nyugi van talán odabent, dehogy akarok megint bekavarni!

Előzmény: Blondy3 (1880)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1880

Szia. Köszi a jótanácsokat.  Két szem nem egyforma, asszem  4 nem tudom a másik szemem kicsit jobb lett nem egyforma. Igazából ebben nem vagyok otthon. Életemben nem láttam még ilyen vizsgálatot. Te figyi, és ha használom ezeket a kemikáliákat, nem fog még kevesebb könny termelődni , ha megszokja, a szem hogy anélkül is nedves?

Előzmény: Reia71 (1878)
Blondy3 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1879

Igazán a szememen sem vettem észre hogy száraz, csak már az tűnt fel hogy egyre jobban fáj. Nem hiszem hogy az lenne. Valami SNSA irányába vizsgálódnak mivel az inak , izületek , borda és gerinc is érintettek. Remélem nem autoimmun. Arra soha nem tudnak gyógymódot. Még mindig reménykedek hogy valami visszamaradt fertőzés egy régi influenzából, mert igazából azóta van ez a mizéria, előtte soha nem voltam dokinál csak mikor szültem, vagy mikor lógni akartam a suliból :).

Előzmény: Blondy3 (1873)
Reia71 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1878

Sziasztok!

 

Valerya, nálunk is mindig történik baleset, kisebbikem már ismert személyiség a János-kórházban, volt, hogy egy héten kétszer is vittük ügyeletre, egyszer én, mert edzésen eltörte mindkét csuklóját, egyszerre, majd rá pár napra apjánál repedt szét a szája, mert nekirohant az asztal sarkának:) Pedig lááááány, nem egy rosszcsont fiú!:)

 

Blondy,

én vagyok ilyen szárazszemű ás szájú, sajnos, bár a sjögren tesztem negatív lett, ergo doktorilag nem vagyok sjögrenes, csak tüneteim vannak:) Nagyon sokféle cseppet árulnak ám, érdemes próbálgatni, sőt, néha váltogatni is, de ha neked csak kicsit száraz vagy ritkán, akkor kezd az egyszerűbbekkel, mint a Tears Natural II vagy a Visine, esetleg a GenTeal ( ebben nincs tartósítószer, így kevéssé irritálja a szemet ). Én már a zseléknél és a hialuronsavas cseppeknél tartok, abból nekem az Oxyal jött be most éppen, zseléből meg éjszakára a Genteal vagy a Corneregel ( ebben panthenol is van, megnyugtatja a gyulladt szemet is )

Esetleg próbálhatod egyből a zseléket is, abból ritkábban kell beletenni, mert szépen „feltapad” a szemre, nem párolog el olyan könnyen, mint a csepp és kipislogni is nehezebb:)

Ezt leszámítva igyekezz párásítani a levegőt, ha száraz helyiségben vagy, nekem kell a minimum 40-es páratartalom, ha az alá esik, egyből „jelez” a szemem.

Az irodánkban pl. kiakadt a páratartalommérő, az utolsó adat a 20-as volt, így kénytelen voltam betelepíteni oda egy párásítót, a kollégák nagy csodálkozására. Nem tudták elképzelni, mi füstöl mögöttem.

És persze sok folyadékot kell inni, hogy belülről is hidratáltak legyünk, 2- 3 liter / nap.

A pislogásra is oda kell figyelni, aki sokat van gép előtt vagy olvas, vagy koncentrálást igénylő munkát végez, gyakran egszerűen elfelejt pislogni, és ettől is száradhat a szem.

Nekem égni inkább az allergiámtól szokott, arra is kaptam külön allergiás cseppet, napi 2-3-szor kell használnom, de csak allergia szezonban. Ami épp kezdődik is:(

Hányas lett amúgy a Schirmer teszted?

 

Ja! Még visszatérve a munkára és a százalékolásra. Mikor állást kerestem, részmunkaidőset, én is azt tapasztaltam, hogy oda főleg megváltozott munkaképességűeket várnak, így én eleve kiestem a pikszisből.

Most bizakodok, mert főnököm megígérte, hogy talán át tud helyeztetni részmunkába, illetve  a lakóhelyemhez közelebbi központba. Sajnálom otthagyni őt, mert irtó rendes ember és a csapatot is megszoktam, de azért talán be tudok majd illeszkedni egy új helyre is, és a közelség, ilyen üzemanyagárak mellett, me, mellékes.

 

 

.ETNA. Creative Commons License 2012.03.28 0 0 1877

Ez igaz, muszáj kérdeznünk, mert nekik természetes, hogy mi miért történik, meddig kell használni stb., de ha nem kérdezzük, maguktól nagyon ritkán mondják...

Előzmény: Törölt nick (1869)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!