A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Én ezt vettem (csak más színben) ami a nyitóképen látszik (menüből meg a flavia-b type-rectangular), kétféle hármas csomagolásban létezik 2500ft-ért a Plusban (ha még kapható): www.vacuumsaver.com
Sajtot és felvágottat én is ebben tartok azóta, arra is bevált.
A pácolást ki akarom próbálni, lassan itt a grillszezon ! :)
Alapos tisztítás volt már? Lehet, hogy a felsőszűrő mögött nagy kosz van, nem is mindehol engedi át a vizet egyformán, csak féloldalasan. Szerintem amíg nem pucolod el mindenestül és tökéletesen, addig ne is törődj vele.
Ha rajtam múlna, akkor talán beleugranék, de a párom kinyírna, még így is 3 főző áll otthon, hogy a Saecot bevittem a melóhelyre. Mondjuk a bar2000 megy a telekre, az nem gond, de még így is pont duplaannyi gép lesz, mint szerinte kell.
Apropó, a Gaggiához volt Cappucinatore fej, érdemes használni, jó valamire (ill. milyen ahhoz képest, mint amikor kézzel csinálja az ember)?
Semmi nem látszik. Tegnap egy kicsit megbontottam, van hátul két bazi nagy anya (talán M8, de 13-as kulcs kell hozzá), azt megbontva tudtam adjusztálni. Most elvben vízszintes, de még mindig nem "igazságos" az osztásban...
Hát akkor nagyon úgy tűnik, hogy az "Anna" valóban nem drága a 9000.- Ft-ért... Mert:
Mert soha nem levegősödik és nagyon jól zár... A gumi nem évődik el (egy éve szinte naponta nyüstölöm a dobozokat), a pumpa tökéletesen stabilan illeszthető a szelepre és szinte 4-6 pumpálással eléri a kívánt vákuumhatást...
Nagyon jó benne, hogy abban a pillanatban, ha megszűnik a vákuumhatás (mert megszüntetem), a tető szinte lepattan, így nagyon jól ellenőrizhető, hogy milyen a vákuum... Tökéletes kell legyen, mert az EREDETI csomagolásban kívűlről le van fóliázva az egész doboz, és benne vákuumozva(!) vannak a tárolóedények. Megnéztem a kartondoboz belsejét, azon van egy kontroll (MEO) bélyegző, 2005. decemberi dátummal. Én kb. tavaly ilyenkor vásároltam. Ami érdekes, hogy fényképezőgépek, órák és egyéb technikai eszközök, gyógyszerek tárolását is javasolja a dobozban a user manual...
Aki akar venni, az a media Markt-ban keresheti, én a tegnap délután a Bp-i Westend-ben a MM-ben láttam, igaz, már csak két doboz volt belőle. Kérdeztem az eladót, azt mondta, rendszeresen feltöltik a készletet, de nagyon hamar elviszik, és még egyet sem hoztak vissza... Ez kifejezetten jó jel...
Kedves Cumpika, ha vásárolsz belőle, kíváncsi vagyok, hogy Neked is ugyanúgy beválik-e, mint nekem. Ha igen, akkor erősítsd meg...
De az a "Vacu Vin Vacuum Coffee and Tea Saver" sem ronda, amiről itt korábban Giorgioo írt, sőt nekem nagyon tetszik...
Az Anna-t kicsit drágának tartom a maga 9000.- Ft-jáért,
Ha jól emlékszem az enyémet 8000 körül vettem.Azt a készletet ami a képen van.
Nem olyan kiváló a minősége, csak elfogadható,ormótlanok a dobozok,és néha levegősödnek. Nagyon kell figyelni amikor a tetőt ráteszem,előtte alaposan nedves ronggyal körbe kell törölni a szélét.
Sajt tárolására is isteni/maga a vákumos rendszer/ a húsok pácolását is úgy szoktam ahogy Beeex írta, szenzációs!
A Pólusban vettem egy konyhafelszerelési boltban az Elmű kirendeltséggel szemben egy dobozban két tartály volt és pumpa ez volt akkoriban 4300 Ft. Most hirtelen itt van egész jó áron :http://www.wholelattelove.com/wll/vacuum_coffee.cfm
Figyelmetekbe ajánlom a Vacuum Coffee Saver (500 g) vákuumtárolót amit kifejezetten a kávéra fejlesztették ki , kb. egy éve használom nagyon profi és megbízható csak ajánlani tudom.
Ennek is utánajártam, a Braun vákuumedénye megfelelő minőségű, csak nagyon nehéz, vastag üvegfala van, ha az ember véletlenül odavágja, törik... Én úgy láttam, 2 edényt adnak hozzá, de nem vagyok ebben biztos. Egyébként elég masszívnak tűnik a szelep...
Igen, igazad van, én is próbáltam, tényleg nagyon jó a vákuumedény pácolásra is, nemcsak a kávé tárolására!!!
Kicsit alaposan körbejártam a témát, mert itt Cumpika vetette fel, hogy a Zeppter vákuumedényei rosszak: teljesen helytálló amit írt, sokan a levegő kiszívása helyett szívnak vele:-((
Sőt, azt kell mondanom, hogy nagyon kevés jó minőségű vákuumedény van, viszont rengeteg gyatra minőségű termék van forgalomban (pl. a Bergner S.G., amire oroszul! az van írva, hogy "kontéjner sz pompoj", meg ne vegyétek, semmire nem jó!!!!!!).
Én szerencsére az egyik legjobbat fogtam ki első körben, úgyhogy az "Anna"-t bátran tudom ajánlani mindenkinek. Könnyen tisztítható, igényes tervezés, megbízható vákuumszelep-konstrukció.
VISZONT: Ha tudtok más JÓL BEVÁLT VÁKUUMEDÉNYRŐL (mi a termék neve, ki forgalmazza, hol lehet kapni, mennyibe kerül), akkor jó lenne ha beírnátok, mert egy nagyon-nagyon hasznos eszköz!!! Én is szeretnék még beőle egy-két darabot... Az Anna-t kicsit drágának tartom a maga 9000.- Ft-jáért, bár ha belegondolok, lehet, nincs igazam. Fogalmam sincs mennyibe kerül más ilyen vákuumedény...
Oké, szétszedhetjük! Időközben vettem én is zégergyűrűfogót, szóval nincs már akadálya. Van itthon Tersonet por, szilikonzsír, citromsav, minden, amire szükség lehet... Egyeztethetünk emailben! sid(at)scene.hu
tökéletes. ****star rendelt nekem új eredeti késeket bele, és még én is! mint a villám ki tudtam cserélni. pedig az nagy szó. ami miatt vettem, hogy tökéletes pontosságal állítható oda vissza, az működik is.
továbbra is a pavoni tisztitásával vagyok elakadva. mintha 1x azt mondtad volna, ha elviszem, hozzád, megmutatod hogyan kell szétszedni.....
nem csak erre jó, állítólag hús pácolására zseniális. páclé+hús aztán vákum, és 2-3 óra alatt átjárja a húst a pác, nem kell két napig áztatni. reggel pácolt hús délben süthető.
Hohó, ilyen óccsón nem úszod meg ! Egyrészt nem olyan sürgős a vásárlás, mert van kávénk mindkettőnknek, másrészt én el tudom juttatni hozzád ha veszünk. Szóval ne tessék így kihátrálni, ha már rákattintottál a Riobára, egész éjjel ezzel álmodtam ! :)))