A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Engem leginkább a P&P rovat zavar... részben főleg usából több, mint maga a termék sok esetben, és ha nem akarsz sokat várni rá, meg a királyi pistára bízni, akkor meg horror pl egy DHL vagy társai ár... ~ : ( német/olasz/osztrák vonalat nemtudom.
Egyetértek, az üveg általában jobb tároló (főleg ha pl. pácol benne az ember). De a kávét én sem teszem a vákuumedénybe "csak úgy", hanem egy műanyag zacskóval bélelem ki, így viszont az edényt mosogatni sem kell túl gyakran... Ha pedig lazán körültekerem a zacskót, akkor vákuumozásnál úgy rácuppan a kávészemekre, hogy gyönyörűség nézni:-)))
Tény, szépek ezek az ebay-es edények is nagyon... Szívesen vásárolnék, de még nem csináltam ilyet, nem tudom, hogy hogy kell. Először egy otp-s net-kártyát akarnék csinálni, aztán talán nyugodtabban indulnék el a megrendelés rögös útján:-)))
Igen, ezen gondolkodtam én is egy ideig... de... pácolásnál, meg ugy általánosságban tárolásánál jobb az üveg, mivel teljesen szagmentes marad. A műanyagról ez azért csak mértékkel mondható el.
Amugy azok a hengeres tárolóedények érdekelnek, lévén a hűtőbe az férne el ideálisan otthon.
Azért raktam a smile-t ! Valahány napot pörkölés után úgy tudom pihentetik a kávét, persze nyilván számítanak a körülmények, bizonyos fontos kémiai folyamatok abban az időben zajlanak - gondolom.
Eddig a legjobb idő öt nap volt. Persze ideérhetne másnapra is, csak akkor nem 10 euróba kerülne a 4 kiló szállítása :). Amúgy az ötnapos kávénál nekem jobban ízlett a hétnapos, úgy hogy még két napot ült a darálóban.
Én ezt vettem (csak más színben) ami a nyitóképen látszik (menüből meg a flavia-b type-rectangular), kétféle hármas csomagolásban létezik 2500ft-ért a Plusban (ha még kapható): www.vacuumsaver.com
Sajtot és felvágottat én is ebben tartok azóta, arra is bevált.
A pácolást ki akarom próbálni, lassan itt a grillszezon ! :)
Alapos tisztítás volt már? Lehet, hogy a felsőszűrő mögött nagy kosz van, nem is mindehol engedi át a vizet egyformán, csak féloldalasan. Szerintem amíg nem pucolod el mindenestül és tökéletesen, addig ne is törődj vele.
Ha rajtam múlna, akkor talán beleugranék, de a párom kinyírna, még így is 3 főző áll otthon, hogy a Saecot bevittem a melóhelyre. Mondjuk a bar2000 megy a telekre, az nem gond, de még így is pont duplaannyi gép lesz, mint szerinte kell.
Apropó, a Gaggiához volt Cappucinatore fej, érdemes használni, jó valamire (ill. milyen ahhoz képest, mint amikor kézzel csinálja az ember)?
Semmi nem látszik. Tegnap egy kicsit megbontottam, van hátul két bazi nagy anya (talán M8, de 13-as kulcs kell hozzá), azt megbontva tudtam adjusztálni. Most elvben vízszintes, de még mindig nem "igazságos" az osztásban...
Hát akkor nagyon úgy tűnik, hogy az "Anna" valóban nem drága a 9000.- Ft-ért... Mert:
Mert soha nem levegősödik és nagyon jól zár... A gumi nem évődik el (egy éve szinte naponta nyüstölöm a dobozokat), a pumpa tökéletesen stabilan illeszthető a szelepre és szinte 4-6 pumpálással eléri a kívánt vákuumhatást...
Nagyon jó benne, hogy abban a pillanatban, ha megszűnik a vákuumhatás (mert megszüntetem), a tető szinte lepattan, így nagyon jól ellenőrizhető, hogy milyen a vákuum... Tökéletes kell legyen, mert az EREDETI csomagolásban kívűlről le van fóliázva az egész doboz, és benne vákuumozva(!) vannak a tárolóedények. Megnéztem a kartondoboz belsejét, azon van egy kontroll (MEO) bélyegző, 2005. decemberi dátummal. Én kb. tavaly ilyenkor vásároltam. Ami érdekes, hogy fényképezőgépek, órák és egyéb technikai eszközök, gyógyszerek tárolását is javasolja a dobozban a user manual...
Aki akar venni, az a media Markt-ban keresheti, én a tegnap délután a Bp-i Westend-ben a MM-ben láttam, igaz, már csak két doboz volt belőle. Kérdeztem az eladót, azt mondta, rendszeresen feltöltik a készletet, de nagyon hamar elviszik, és még egyet sem hoztak vissza... Ez kifejezetten jó jel...
Kedves Cumpika, ha vásárolsz belőle, kíváncsi vagyok, hogy Neked is ugyanúgy beválik-e, mint nekem. Ha igen, akkor erősítsd meg...
De az a "Vacu Vin Vacuum Coffee and Tea Saver" sem ronda, amiről itt korábban Giorgioo írt, sőt nekem nagyon tetszik...
Az Anna-t kicsit drágának tartom a maga 9000.- Ft-jáért,
Ha jól emlékszem az enyémet 8000 körül vettem.Azt a készletet ami a képen van.
Nem olyan kiváló a minősége, csak elfogadható,ormótlanok a dobozok,és néha levegősödnek. Nagyon kell figyelni amikor a tetőt ráteszem,előtte alaposan nedves ronggyal körbe kell törölni a szélét.
Sajt tárolására is isteni/maga a vákumos rendszer/ a húsok pácolását is úgy szoktam ahogy Beeex írta, szenzációs!
A Pólusban vettem egy konyhafelszerelési boltban az Elmű kirendeltséggel szemben egy dobozban két tartály volt és pumpa ez volt akkoriban 4300 Ft. Most hirtelen itt van egész jó áron :http://www.wholelattelove.com/wll/vacuum_coffee.cfm
Figyelmetekbe ajánlom a Vacuum Coffee Saver (500 g) vákuumtárolót amit kifejezetten a kávéra fejlesztették ki , kb. egy éve használom nagyon profi és megbízható csak ajánlani tudom.